BANI EUROPENI
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 15 milioane Euro pe proiect, pentru firme de energie

de CZ HotNews.ro
Firmele românești de distribuție de energie vor putea accesa fonduri europene de câte 15 milioane de euro pe proiect, pentru implementarea de sisteme inteligente de măsurare a consumului, printr-o nouă linie de finanțare scoasă în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene.
Parteneriat Techcelerator - Google
Foto: Hotnews

Google colaborează cu un program de accelerare din București și Cluj

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Google Developers Launchpad face echipă cu un program de accelerare din București și Cluj, pentru a sprijini segmentul în creștere al startup-urilor din România. Techcelerator este un accelerator de afaceri care sprijină financiar startup-urile din IT prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Magurele
Foto: Hotnews

Laserul de la Măgurele a atins puterea maximă: La ce poate fi folosit cel mai puternic laser din lume

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere – 10 PW – a anunțat Guvernul. Tehnologia de peste 300 milioane de euro poate duce la înlocuirea tehnologiilor costisitoare din domeniul energiei sau influența domenii precum imagistica medicală și metodele de tratament al cancerului.
economia circulara
Foto: Pixabay

Economia circulară în România: Primii paşi

de RA HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Economia circulară pune accent pe reciclarea deşeurilor dar şi pe modul în care sunt realizate produsele, astfel încât deşeurile rezultate să fie într-o cantitate cât mai mică. Din 2015 există un plan de acţiune adoptat de Uniunea Europeană cu un set de măsuri multisectoriale legate de deşeuri, vehicule scoase din uz, deşeuri rezultate din echipamente electrice şi electronice, ape uzate şi alte măsuri care ar trebui să conducă statele membre UE la câteva ţinte bine stabilite, au explicat specialiştii în domeniu, în cadrul conferinţei Europimpact, organizată de Institutul European din România.
plata cu cardul
Foto: Pixabay

O platformă românească de integrare a plăţilor primeşete o finanţare de 650.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
SymphoPay, platforma de integrare a plăților cu cardul la POS, anunță o nouă rundă de finanțare în valoare de 650.000 Euro condusă de Early Game Ventures, fond finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate. La rundă au participat GECAD Ventures, Sparking Capital și business angels.
Euro
Foto: Pixabay

Banca Transilvania se alătură unui fond de investiţii susţinut cu bani europeni pentru a finanţa firme româneşti

de RA HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Fondul are ca investitor principal Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională
Andreea Paul, presedinte INACO
Foto: INACO

Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste 2 ori mai mari decât în Germania

de Adi Iacob HotNews.ro
Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste două ori mai mari decât în Germania și de trei ori mai mari decât în Polonia, iar procedurile noastre de două ori mai lungi decât în Coreea de Sud, arată o analiză prezentată de Andreea Paul, președintele ONG-ului Inițiativa Pentru Competitivitate, în cadrul conferinței EuroIMPACT, organizată de Institutul European din România.
fonduri ue
Foto: Pixabay

#12yearchallenge: Câte miliarde de euro a luat și câte a dat România la UE, de când este membră

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2018, România a primit de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile de 50,13 miliarde de euro și a contribuit la bugetul UE cu aproape 17 miliarde de euro. Potrivit datelor centralizate la Ministerul român al Finanțelor, țara are astfel un plus de 33,17 miliarde de euro, soldul pozitiv în relația cu Uniunea Europeană în 12 ani de apartenență la blocul comunitar.
students-meeting
Foto: Pixabay

Ce înseamnă antreprenoriatului academic şi cum ajută la absobţia corectă a fondurilor europene

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Un mecanism foarte important care funcţionează bine la nivelul Uniunii Europene în ţările dezvoltate, care asigură o absorbţie corectă a fondurilor europene îl reprezintă mecanismul de promovare a antreprenoriatului academic, a explicat Valentina Vasile, director științific la Institutul de Economie Națională al Academiei Române la conferinta EuropIMPACT, organizată de Institutul European din România.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Regulamentul pentru fondurile europene de coeziune după 2020 așteaptă votul Parlamentului European, în februarie

de Redactia StartupCafe.ro StartupCafe.ro
Parlamentul European va vota săptămâna viitoare, în plen, propunerea Comisiei pentru Regulamentul privind dispozițiile comune (RDC) pentru fondurile europene ce vor fi alocate după 2020 politicii de coeziune, principala politică de investiții a Uniunii Europene, a anunțat comisarul european Corina Crețu.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Consultant: Mii de firme românești pot accesa mai ușor bani europeni

de RA HotNews.ro
Companiile românești pot obține acum mai ușor granturi între 1 și 5 milioane de euro. Acestea trebuie să aibă între 3 și 249 angajați și să fi fost profitabile în 2018, explică Roxana Mircea, expert în fonduri europene și scheme de ajutor de stat.
TechceleratorDemoDay2019
Foto: Hotnews

5 startup-uri româneşti primesc o finanţare de 200.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Cinci startup-uri au obținut investiții de 25.000, respectiv 75.000 de euro de la fondul de investiţii GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, după participarea la programul de accelerare Techcelerator.
fondatorii TypingDNA
Foto: Facebook

Startup-ul românesc de securitate digitală TypingDNA primeşte o investiţie de 1,5 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluţie online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii a primit o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului local de investiții GapMinder şi a altor investitori din Statele Unite şi Marea Britanie.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Miercuri se deschid fondurile europene de 29 milioane Euro pentru mici firme IT

de Claudiu Zamfir StartupCafe.ro
Marţi, 29 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Antreprenorii cu mici afaceri în domeniul tehnologiei informației (IT) încep miercuri înscrierea online pentru fondurile europene în valoare totală de 29 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unor proiecte de investiții.
Laptop
Foto: Pixabay

Piața unică digitală: Firmele mici și mijlocii vor putea folosi datele colectate de sectorul public

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 23 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Uniunea Europeană depune eforturi pentru formarea unei piețe unice pentru bunuri și servicii pe întreg teritoriul său. Piața unică digitală își propune să facă același lucru în sfera digitală, prin eliminarea barierelor de reglementare. Președinția României a ajuns la un acord politic provizoriu cu Parlamentul European care urmează să fie andosat de Consiliu, cu privire la propunerea de directivă privind reutilizarea informațiilor din sectorul public, ceea ce va genera beneficii mai ales pentru firmele mici și mijlocii.
startup-uri romanesti
Foto: Pixabay

Start înscrierilor pentru startup-uri româneşti: Investiţii de până la 1 milion Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
S-a dat startul înscrierilor în cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, unde startup-rile româneşti din tehnologie pot obţine investiţii de până la 1 milion de euro. Programul este susţinut de GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
euro
Foto: Hotnews

Fond de investiţii în valoare de 42,7 milioane euro pentru IMM-uri româneşti

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de investiţii de tip private equity, Black Sea Fund, cu fonduri totale de 42,7 milioane euro, oferă finanţări de până la 4 milioane de euro firmelor româneşti mici şi mijlocii. Principalul finanţator al fondului este Fondul European de Investiţii prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Fonduri
Foto: Pixabay

Idei de afaceri românești finanțate cu 33.000 Euro: Panouri solare, anvelope reutilizate și alte afaceri pe fonduri europene

de CZ HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Montarea de panouri solare pentru alimentarea caselor cu energie și transformarea anvelopelor uzate pentru a fi folosite sub diverse forme se numără printre afacerile dezvoltate de 48 de antreprenori români care vor primi fonduri nerambursabile de 33.000 de euro fiecare, în cadrului unui proiect finanțat, în zona Moldovei, din Politica de coeziune a Uniunii Europene.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

Corina Crețu: România ar putea avea un buget pentru politica de coeziune cu 8 la sută mai mare pentru pentru perioada 2021 - 2027

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Economie | Bani europeni
România ar putea avea, potrivit propunerii Comisiei Europene, un buget pe politica de coeziune, pentru perioada 2021 - 2027, cu 8% mai mult faţă de intervalul 2014 - 2020, respectiv de 31 miliarde de euro, a anunțat marți, pe Facebook, Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme românești: Minimum 5 milioane Euro pe investiție, de la noul fond Morphosis Capital

de CZ HotNews.ro
Luni, 31 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține finanțări cuprinse între 5 și 15 milioane de euro fiecare de la Morphosis Capital, un nou fond de investiții susținut prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, anunțat luni, în ultima zi a anului 2018. Firmele beneficiare primesc investiții în schimbul unor părți sociale din afaceri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version