BANI EUROPENI
ministrul Marcel Bolos
Foto: Facebook

Ministrul Fondurilor Europene vrea noi proiecte pentru firme IT, diaspora şi studenţi. Fonduri de 250 milioane Euro

de RA HotNews.ro
Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș a declarat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte 10 apeluri de proiecte pentru perioada februarie-martie 2020, cu o valoare totală de circa 250 de milioane de euro, care se vor adresa în special startup-urilor din IT, studenţilor şi celor din diaspora.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fonduri europene 2020: Max. 200.000 Euro pentru mici firme din IT, sănătate, energie

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) vor putea obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro, pentru proiecte de transfer tehnologic în domenii ca tehnologa informației (IT), energie sau sănătate, printr-o linie de finanțare aflată încă în pregătire la Ministerul Lucrărilor Publice.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Cum se vor da fondurile europene în programul social - creșterea prefinanțării

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | Bani europeni
Se vor face modificări de lege la fondurile europene, a anunțat, marți, ministrul Marcel Boloș, care a enumerat câteva propuneri privind unele plăți către beneficiarii din Programul Operațional Capital Uman (POCU), din care sunt finanțate și liniile de antreprenoriat Start-Up Plus, Diaspora Start-Up, Solidar - întreprinderi sociale.
Fonduri
Foto: Pixabay
Corespondență de la Bruxelles

Noi critici de la Bruxelles: România, relativ lentă, cu dificultăți în absorbția fondurilor de coeziune

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
România a fost relativ lentă și a avut dificultăți în a absorbi fondurile europene din Politica de Coeziune, a declarat, luni, la Bruxelles, un oficial de rang înalt al Comisiei Europene.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme: Statul nu a renunțat la ideea de a lansa o nouă linie de finanțare pentru IMM pe toată țara

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Economie | Bani europeni
Statul ar mai putea lansa o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM pentru toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov, însă trebuie să mai vadă de unde mai poate să adune bani rămași necheltuiți și să obțină acordul Comisiei Europene.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: de la 200.000 Euro la 1 milion Euro pentru firme mici și mijlocii, în 10 județe, prin POR 2.2 IMM. Descarcă Ghidul solicitantului și lista domeniilor eligibile

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Sept 2019 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din 10 județe vor putea obține fonduri europene între 200.000 euro și 1 milion euro, în anumite condiții, printr-o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM, pentru care statul a anunțat oficial perioada de înscriere. Vor putea cere banii europeni firme din domenii diverse, de la mici fabrici de textile până la ateliere de reparare a calculatoarelor, firme de editare de software, producție video etc. Acestea vor putea investi banii inclusiv în mijloace de comerț online. Ghidul solicitantului, lista domeniilor eligibile, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare sunt disponibile pe internet.
Cetatea Rupea
Foto: Pixabay

VIDEO Cetatea Rupea: De la un monument abandonat la 150.000 de turiști pe an, după investiţii de 6 milioane euro din fonduri europene

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 30 Aug 2019 Economie | Bani europeni
În anii '90, la Cetatea Rupea se găseau doar câteva ruine și ziduri, majoritatea acoperite de vegetație. În 2013 însă, fortificația din Brașov a fost înscrisă în circuitul turistic după ce, timp de 3 ani, a fost reabilitată cu fonduri europene şi cofinanţare locală, iar în prezent, peste 150.000 de turiști români și străini trec pragul monumentului istoric.
harta afaceri infiintate cu fonduri UE
Foto: MFE

Câte afaceri au fost înființate prin Start-Up Plus și Diaspora Start-Up în ultimii 5 ani: Topul domeniilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Peste 8.700 de noi afaceri românești au fost înființate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile în actuala perioadă de programare (2014-2020), prin proiecte în cadrul schemelor de ajutor de minimis România Start-up Plus și Diaspora Start-up.
Fonduri pentru firme
Foto: Depositphotos

Fonduri europene pentru firme 2019: Ultimele informații despre POR 2.2 - IMM - max. 5 milioane euro pe proiect

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Economie | Bani europeni
Statul promitea, anul trecut, o nouă tranșă de fonduri europene pentru firmele mici și mijlocii (IMM), de până la 5 milioane de euro fiecare, dar nu a mai zis nimic pe urmă. StartupCafe.ro s-a interesat la Ministerul Dezvoltării și a aflat cele 2 variante de lucru pentru anul 2019, pentru lansarea unui nou apel de proiecte POR 2.2 - IMM.
Bani
Foto: Photoxpress.com

Fondul de investiții Morphosis Capital ajunge la un buget de 50 milioane Euro pentru finanțarea IMM-urilor românești

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 23 Iul 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de 4 antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puțin de un an de la lansarea sa pe piață. Bugetul este destinat IMM-urilor locale ce activează în patru sectoare.
Euro
Foto: Pexels

O firmă românească ce construiește stații de încǎrcare ultra-rapidǎ pentru vehiculele electrice primeşte o investiţie de la Early Game Ventures

de Raluca Abrihan HotNews.ro
WATTO Stations, firmă românească, recent înființată, care construiește o rețea regionalǎ de stații de încǎrcare ultra-rapidǎ destinatǎ vehiculelor electrice, anunță o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții Early Game Ventures.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Se caută noi manageri de fonduri: 50 milioane de euro din bani europeni, pentru afaceri româneşti din diverse domenii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 24 Iun 2019 Economie | Bani europeni
A fost lansat un nou apel prin care Fondul European de Investiţii caută manageri de fonduri pentru a aloca 50 de milioane de euro din fonduri europene pe care fondurile selectate să le investească apoi în afaceri româneşti dintr-o arie extinsă de domenii. Ce condiţii trebuie să îndeplinească managerii care vor să aplice pentru aceste fonduri.
Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES

Der Spiegel: Slăbiciune economică în UE

de S.A. HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | Bani europeni
Europa este variată. Este frumoasă. Este bună. Evident că va trebui să devină şi mai bună, dar în principiu este vorba de ceva măreţ. Aşa apare campania electorală europeană: ca o colecţie de fotografii reuşite şi cuvinte goale. Străzile din Germania sunt acoperite cu afişe care încearcă să depună eforturi pentru a evita orice lucru concret scrie Der Spiegel preluat de Rador.
Euro
Foto: Pexels

Investiţii de pânǎ la 200.000 euro în startup-uri IT

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 7 Mai 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) anunţă lansarea programului său de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie. Fondul va selecta anual aproximativ 5 firme IT româneşti care pot primi finanţare de până la 200.000 de euro pentru 7%-10% din acţiuni. Cine poate obţine investiţia.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Microîntreprinderile încep lupta pentru 77,4 milioane Euro. Descarcă Ghidul solicitantului POR 2.1A și planul de afaceri

de CZ HotNews.ro
Antreprenorii cu microîntreprinderi pot obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro într-un nou apel de proiecte disponibil în anumite regiuni, pentru care s-a anunțat oficial perioada de înscriere și s-au publicat Ghidul solicitantului, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare. Lista domeniilor CAEN care pot fi finanțate cuprinde de la firme de software și service-uri auto până la săli de fitness și ateliere de confecții.
Fonduri
Foto: Pixabay

Noi fonduri europene 2019: Max. 200.000 Euro pentru microîntreprinderi. Perioada de înscriere la POR 2.1.A

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile românești vor putea obține noi fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro printr-o nouă linie de finanțare POR 2.1 A pentru care statul a anunțat perioada de înscrieri pe anul 2019.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro, din care 8,3 miliarde de euro pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde de euro pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde de euro fonduri de coeziune şi 392 milioane euro pentru cooperare teritorială, scrie Mediafax.
UE
Foto: Pexels

Viitorul politicii de coeziune după 2020: "Trebuie să răspundem provocărilor viitorului - schimbări climatice, tehnologizare"

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Comitetul Economic și Social European (CESE) consideră că este necesară o nouă strategie europeană aliniată la Agenda 2030 a ONU și la obiectivele de dezvoltare durabilă a acesteia. Potrivit oficialilor europeni, politica de coeziune trebuie să facă parte din această strategie și trebuie să fie elaborată pentru a răspunde provocărilor viitorului - precum schimbările climatice, adoptarea de noi tehnologii, atingerea unui nivel ridicat de competitivitate și gestionarea tranziției către dezvoltarea durabilă, creând în același timp locuri de muncă de calitate.
interviu GapMinder şi FEI
Foto: Hotnews

​VIDEO Fond de investiţii cu bani europeni pentru firme IT: Cine poate obţine finanţare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 26 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Investiţiile de tip venture capital au început să se facă simţite şi în rândul firmelor IT româneşti. Cum funcţionează în plan local acest tip de fonduri şi cum pot obţine startup-urile româneşti astfel de investiţii, ce criterii trebuie să îndeplinească şi câţi bani pot primi – într-o discuţie cu unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc din România şi Fondul European de Investiții, una dintre instituţiile finanţatoare.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 15 milioane Euro pe proiect, pentru firme de energie

de CZ HotNews.ro
Firmele românești de distribuție de energie vor putea accesa fonduri europene de câte 15 milioane de euro pe proiect, pentru implementarea de sisteme inteligente de măsurare a consumului, printr-o nouă linie de finanțare scoasă în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by