BANI EUROPENI
Ferma Urbana
Foto: Abattoir

​VIDEO Idee de afacere: Grădini și sere de legume pe acoperiș, la oraș

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Orășenii încep să-și asigure legume și zarzavaturi proaspete printr-o practică tot mai la modă: ferme urbane moderne. La Bruxelles, un antreprenor și-a deschis seră, crescătorie de pește și grădină pe acoperișul unei piețe amenajate cu fonduri europene.
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

​VIDEO POR 2.2. IMM: S-a anunțat când se lansează fondurile UE de max. 5 milioane euro pentru afaceri mici și mijlocii. Posibilă reducere de prag

de CZ HotNews.ro
Vineri, 2 Nov 2018 Economie | Bani europeni
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat vineri perioada aproximativă în care va fi lansată linia de finanțare POR 2.2. IMM, prin care firmele mici și mijlocii vor putea obține fonduri nermbursabile de maximum 5 milioane de euro pentru investiții, în anumite condiții. Ea a spus că, dacă i se va cere în consultări, va reduce și pragul minim pentru valoarea proiectelor, astfel încât micile afaceri să poată avea acces mai ușor la finanțare.
Corina Cretu si Rovana Plumb
Foto: Comisia Europeana

Corina Crețu o contrazice pe Rovana Plumb: Studiul de fezabilitate a costat 1,8 milioane de euro, nu 120 de milioane de euro

de CZ HotNews.ro
Comisarul European pentru Politică regională, social-democrata Corina Crețu, o contrazice pe colega ei de partid, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în legătură cu costurile studiilor de fezabilitate pentru proiectele celor 3 spitale regionale, care ar urma să fie construite la Cluj-Napoca, Iași și Craiova, din fonduri europene.
antreprenorii din comert
Foto: Pexels

Om de afaceri: Dacă vrei să fii angajat, pleci în străinătate, dacă vrei să fii antreprenor, rămâi în România! TOP Doing Business

de CZ HotNews.ro
România a coborât 7 locuri în topul mondial al ușurinței cu care se fac afaceri, Doing Business 2019, însă un antreprenor român îi îndeamnă pe tineri să rămână în țară dacă vor să devină patroni, pentru că aici sunt încă multe nișe de piață neexploatate.
EuroImpact
Foto: Hotnews

EuroIMPACT Cum ajung panourile publicitare mari genţi şi mape pentru conferinţă. Raluca Ouriaghli: "În România nu avem fabrici unde să ardem policlorura de vinil"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Economia circulară implică resurse care pot fi refolosite, reciclate, reparate în aproape orice ciclu de viaţă, iar cantitatea de deşeuri este astfel redusă la minimum, a fost una din concluziile atelierului "Contribuţia politicii de coeziune la creşterea locurilor de muncă în România-economia circulară", din cadrul evenimentului EuroImpact, organizat la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro.
Aeroportul Henri Coanda - Otopeni
Foto: CNAB

VIDEO Aeroportul Otopeni se va extinde cu un nou terminal, dar trenul direct și viitoarea Magistrală 6 de metrou nu vor ajunge până acolo. Cum explică autoritățile

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Aeroportul Internațional „Henri Coandă” se va extinde cu un nou terminal în zona de est al actualului aeroport, un proiect care va costa peste un miliard de euro după cum a fost aprobat recent de Guvern. Noul terminal va fi unul modular, va avea 25 de noi porți de îmbarcare, noi căi de rulare și 56 de locuri de parcare pentru aeronave. Cu toate acestea, noul terminal nu va fi legat la noua cale ferată pe care Ministerul Transporturilor vrea să o termine în următorii ani, dar nici la viitoarea Magistrală 6 de metrou de 1 miliard de euro. „Nu este o problemă asta, am clarificat acest aspect și cu Comisia Europeană”, a precizat un oficial de la Transporturi care a explicat și cum se va face transferul pasagerilor între cele două terminale.
Va ajunge metroul pana la Aeroporutl Otopeni?
Foto: Metrorex

VIDEO Legătura Capitalei cu Aeroportul Otopeni: De ce se justifică Magistrala 6 de metrou care va costa un miliard de euro, dacă se face și tren direct de zece ori mai ieftin?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Aeroportul internațional „Henri Coandă” din Otopeni ar urma să fie legat în anii următori cu o linie de cale ferată direct cu Gara de Nord din Capitală, un proiect despre care Ministerul Transporturilor estimează că va costa sub 100 de milioane de euro. În paralel, însă, autoritățile vor să facă și Magistrala 6 de metrou către Aeroport, un megaproiect de peste 1 miliard de euro. Pentru M6, Ministerul Transporturilor vrea să obțină finanțare nerabursabilă de la Comisia Europeană care s-a arătat inițial reticentă față de acest proiect, dar apoi l-ar fi aprobat. Vezi cum explică reprezentații de la Transporturi strategia de a merge cu cele două proiecte în paralel.
  • Răspunde în articol la sondajul HotNews.ro: Ce tip de transport în comun e necesar pe ruta București-Otopeni?
Statia Brancusi - Magistrala 5 de metrou
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

VIDEO Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie gata la anul, dar autoritățile deja pornesc continuarea Magistralei 5 până la Iancului: „Ne-am propus să fie gata la final de 2024”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie pus în circulație începând cu anul următor, dar autoritățile sunt reticente să dea un termen pentru că întreg proiectul stă într-o licitație blocată de contestații pentru sistemele de siguranță și automatizare. „Dacă mâine se semnează acest contract, în nouă luni se poate circula”, a declarat Constantin Mustățea, director în cadrul Metrorex, la conferința EuroIMPACT organizată de Institutul European din Romania în parteneriat cu HotNews.ro - StartupCafe.ro. Oficialul Metrorex a dat detalii și despre continuarea proiectului M5 către Piața Iancului.
Paul Brie
Foto: Hotnews

​VIDEO Antreprenor IT, despre fondurile UE: Ne-a fost foarte frică, dar beneficiile sunt gigantice

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Un antreprenor român din zona tehnologiei informației (IT), care a obținut o finanțare nerambursabilă de 1 milion de euro din fonduri europene și de la stat pentru un sistem de automatizare a acțunilor repetitive din procesele de creare a site-urilor sau a altor aplicații digitale, mărturisește că la început i-a fost „foarte frică” de birocrație, dar apoi s-a dovedit că „beneficiile sunt absolut gigantice”.
Proiectul ELI-NP - Laserul de la Magurele
Foto: ELI-NP.ro

VIDEO #​EuroIMPACT. Peste 2.000 de cercetători din toată lumea au aplicat pentru un post la Laserul de la Măgurele. Doar 10% au fost aleși / Nicolae Zamfir, director: „În următoarele luni încep experimentele de la puteri mai mici”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Laserul de la Măgurele a atras până acum peste 200 de cercetători ştiinţifici din toată lumea şi 100 de firme care vor să colaboreze cu ELI-NP.  Dintre cei angajați până acum peste 50 sunt cercetători români care s-au întors din străinătate special pentru acest proiect.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

#EuroIMPACT Corina Creţu despre absorbţia fondurilor europene: "Îmi e  frică să nu repetăm greşelile din trecut"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru policiti europene, Corina Creţu, a declarat în cadrul evenimentului EuroIMPACT, organizat la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro, că este dispusă să schimbe programele operaţionale astfel încât România să poate absorbi mai multe fonduri europene.
Start Up Nation
Foto: Pixabay

​VIDEO Oficial de la Fonduri UE: Noi nu vom finanța proiectele Start-Up Nation vândute

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va finanța, din banii UE, proiectele din programul Start-Up Nation, ediția 2017, care au fost vândute de către titularii lor după ce se calificaseră la finanțare, a avertizat, luni, un oficial din cadrul MFE, la conferința #EuroIMPACT, organizată, la București, de Institutul European Român, în colaborare cu StartupCafe.ro și HotNews.ro, cu sprijinul Comisiei Europene.
Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews

VIDEO Ministerul Fondurilor Europene: Am început schimbarea procedurii de monitorizare a proiectelor. Ofiţerul de monitorizare și beneficiarul nu trebuie să fie adversari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Fondurilor Europene a început, încă de anul trecut, să schimbe procedura şi modul în care se face monitorizarea proiectelor pe fonduri europene, subliniază Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, la conferința EuroIMPACT de la București: Avem desemnaţi ofiţeri de monitorizare. Ei trebuie să stea lângă fiecare beneficiar în parte şi să-l sprijine în implementarea proiectului. Nu este un joc cu doi adversari, este un tandem.
Trafic rutier gatuit pe Centura Capitalei
Foto: Captura YouTube

​#EuroIMPACT Comisia Europeană încă așteaptă proiectul pentru Centura Capitalei. Crețu: „Am primit notificări de la Ministerul Transporturilor în care ni se spune că necesită mai mult timp decât era prevăzut inițial”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Autorităţile române nu au depus proiectul pentru Centura Capitalei la Comisia Europeană, cu toate că proiectul este inclus la proiecte prioritare. Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, a spus nu contează cine face acest proiect, Primăria Capitalei sau Ministerul Transporturilor.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

​#EuroIMPACT VIDEO Corina Crețu așteaptă clarificări de la Viorica Dăncilă. „Ne dorim răspunsuri să ştim dacă mai doresc să folosească fonduri europene pentru spitale regionale”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, aşteaptă clarificări din partea Guvernului în privinţa finanţării spitalelor regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova. Aceasta a declarat la conferința de presă din cadrul evenimentului EuroIMPACT, organizat la București de Institutul European din România în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro, că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.
Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene
Foto: Hotnews

VIDEO Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene: Fondurile UE în contextul negocierilor pentru Brexit şi al preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
În contextul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, avem un real impact asupra bugetului european. România este dispusă să contribuie mai mult, în contextul în care aceste politici din tratat rămân esenţiale şi se găsesc soluţii pentru a reduce decalajele în plan european, a declarat, luni, la conferința EuroIMPACT de la București Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe.
Corina Cretu 3
Foto: Hotnews

VIDEO Comisarul UE Corina Crețu: Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României. Discut cu autoritățile române să urgenteze proiectele

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României și limitează creșterea economică a țării, a atras atenția, luni, la conferința EuroIMPACT de la București, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, care a menționat că discută cu autoritățile române să urgenteze proiectele în domeniu.
Conferinta EuroIMPACT
Foto: Hotnews

VIDEO TEXT Conferința #EuroIMPACT. Corina Crețu: România nu-și permite luxul nici măcar să se gândească la ieșirea din UE / Vezi și conferința de presă a Comisarului European

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
În România, ca în alte țări europene, se face auzit "un limbaj antieuropean foarte pregnant", iar țara noastră "nu-și permite luxul nici măcar să se gândească la ieșirea din UE", a atras atenția Comisarul European Corina Crețu, luni dimineață, la conferinta EuroIMPACT.
  • Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a participat luni 29 octombrie, la conferința interactivă pe teme europene EuroIMPACT, organizată la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro - StartupCafe.ro.
  • 12.25: Comisarul Corina Crețu susține o conferință de presă - vezi LIVE VIDEO TEXT în articol
  • HotNews.ro a transmis LIVEVIDEO TEXT Conferința EuroIMPACT
Slido-Euroimpact
Foto: Hotnews

​Conferința #EuroIMPACT. Poți pune întrebări direct Comisarului European Corina Crețu. Luni 29 octombrie de la 10.00.

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă luni 29 octombrie, de la ora 10.00 la conferința interactivă pe teme europene EuroIMPACT, organizată la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro - StartupCafe.ro.
Corina Cretu 2
Foto: Hotnews

Comisarul UE Corina Crețu, mâhnită după declarațiile lui Darius Vâlcov: Cunosc foarte bine situația dramatică din sistemul sanitar

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
PSD-ista Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a declarat joi mâhnită de disputele din România privind proiectele a 3 spitale regionale pe fonduri europene, după ce Darius Vâlcov (PSD), consilierul premierului Viorica Dăncilă, a pus la îndoială viabilitatea celor trei obiective de investiții din fonduri UE. Crețu a lansat și un atac voalat la Liviu Dragnea, președintele PSD.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version