BANI EUROPENI
Ludovic Orban si Johannes Hahn
Foto: Guvern

Ludovic Orban, după întâlnirea cu Johannes Hahn: Vom susţine Comisia Europeană pentru ca reglementările exerciţiului financiar multianual să fie adoptate cât mai repede

de C.P. HotNews.ro
Guvernul va susţine Comisia Europeană în vederea adoptării cât mai rapide a reglementărilor aferente exerciţiului financiar multianual 2021 - 2027, a declarat joi premierul Ludovic Orban, la finalul întâlnirii cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie, aflat într-o vizită la Bucureşti.
Echipament medical de testare
Foto: Pixabay.com

Plafonul pentru achiziționarea de echipamente medicale a fost majorat de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde de euro

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 14 Oct 2020 Economie | Bani europeni
Guvernul a aprobat în ședința de miercuri triplarea plafonului alocat pentru achiziţia de echipamente medicale din fonduri externe nerambursabile, a anunţat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene. Mai exact, plafonul a fost majorat de la 350 de milioane de euro, la 1,2 miliarde de euro.
Euro
Foto: Public Domain Pictures
 documente

Cum plănuiește Guvernul să redreseze economia cu banii europeni din cel mai mare pachet financiar al UE / Pe ce se vor cheltui peste 25 miliarde de euro- UPDATE

de C.P. HotNews.ro
Guvernul ar urma să aprobe în ședința de joi un proiect de OUG privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă. Planul este necesar ca România să poată accesa banii europeni care vor fi alocați în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 560 de miliarde de euro, în cadrul celui mai mare dosar financiar al UE. Acest mecanism este primul și cel mai important pilon al Pachetului de Redresare de 750 de miliarde de euro anunțat la sfârșitul lunii mai de Comisia Europeană. Proiectul de OUG arată care sunt domeniile și proiectele pe care se vor cheltui circa 25 miliarde de euro. UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.
Euro
Foto: Public Domain Pictures
 documente
(31 Iul 2020) PDF, 503KB

DOCUMENT Granturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri, pe masa Guvernului

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Bani europeni
Guvernul va discuta vineri un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea unor granturi de 1 miliard de euro, din fonduri europene, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene. Măsura este cuprinsă în planul de relansare economică.
Sedinta de Guvern
Foto: Guvern

Orban cere miniștrilor să definească, până la sfârșitul lunii, tipul de proiecte finanțabile din bani europeni: Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 22 Iul 2020 Economie | Bani europeni
Premierul Ludovic Orban a solicitat miniştrilor, la începutul ședinței de Guvern, ca până la 31 iulie, să stabilească programele și tipurile de proiecte care pot fi finanțate prin fonduri europene. "Este o șansă uriașă. Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat", a spus Orban făcând referire la cele 80 de miliarde de euro de care România va beneficia în următorii ani. Premierul a mai afirmat că banii europeni sunt resursa financiară pe care se bazează Guvernul pentru programul de relansare economică.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Pensionarii de peste 75 de ani, cu venituri de până în 704 lei, vor primi tichete de masă

de C.P. HotNews.ro
Guvernul va adopta în ședința de joi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind acordarea de tichete de masă pentru persoanele în vârstă. Valoarea tichetelor este de 180 lei pe luna, iar condițiile sunt ca beneficiarul să aibă peste 75 de ani, iar pensia până în 704 lei.
Comisia Europeana
Foto: Comisia Europeana

3,6 milioane euro pentru educația, digitalizarea și IMM-urilor din România, avizate de Comisia Europeană

de L.P. HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Bani europeni
Comisia Europeană a avizat pozitiv trei scheme de sprijin pentru educație, IMM-uri și digitalizarea întreprinderilor. Este vorba de trei proiecte-pilot gândite ca scheme de sprijin pentru zone greu afectate de criza coronavirus în România – comunitățile sărace cu școli fără acces la educația online, IMM-urile neadaptate încă la noile condiții ale pieței și sectoarele industriale slab digitalizate.
Infrastructura rutiera, eterna problema
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Proiecte mari de infrastructură vor putea fi transferate la autoritățile locale / Ionel Dancă: Este o adevărată revoluție

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Economie | Bani europeni
Guvernul a aprobat joi, la propunerea Ministerului Fondurilor Europene, o ordonanţă de urgenţă care permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră şi feroviară de interes național de la autorităţile centrale la nivelul autorităţilor locale, a anunțat Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului. Acesta spune că e "o adevărată revoluţie în domeniul proiectelor de infrastructură derulate cu fonduri europene".
ministrul Marcel Bolos
Foto: Facebook

Ministrul Fondurilor Europene vrea noi proiecte pentru firme IT, diaspora şi studenţi. Fonduri de 250 milioane Euro

de RA HotNews.ro
Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș a declarat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte 10 apeluri de proiecte pentru perioada februarie-martie 2020, cu o valoare totală de circa 250 de milioane de euro, care se vor adresa în special startup-urilor din IT, studenţilor şi celor din diaspora.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fonduri europene 2020: Max. 200.000 Euro pentru mici firme din IT, sănătate, energie

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Ian 2020 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) vor putea obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro, pentru proiecte de transfer tehnologic în domenii ca tehnologa informației (IT), energie sau sănătate, printr-o linie de finanțare aflată încă în pregătire la Ministerul Lucrărilor Publice.
fonduri
Foto: Pixabay

Cum se vor da fondurile europene în programul social - creșterea prefinanțării

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Economie | Bani europeni
Se vor face modificări de lege la fondurile europene, a anunțat, marți, ministrul Marcel Boloș, care a enumerat câteva propuneri privind unele plăți către beneficiarii din Programul Operațional Capital Uman (POCU), din care sunt finanțate și liniile de antreprenoriat Start-Up Plus, Diaspora Start-Up, Solidar - întreprinderi sociale.
Fonduri
Foto: Pixabay
Corespondență de la Bruxelles

Noi critici de la Bruxelles: România, relativ lentă, cu dificultăți în absorbția fondurilor de coeziune

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
România a fost relativ lentă și a avut dificultăți în a absorbi fondurile europene din Politica de Coeziune, a declarat, luni, la Bruxelles, un oficial de rang înalt al Comisiei Europene.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme: Statul nu a renunțat la ideea de a lansa o nouă linie de finanțare pentru IMM pe toată țara

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Economie | Bani europeni
Statul ar mai putea lansa o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM pentru toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov, însă trebuie să mai vadă de unde mai poate să adune bani rămași necheltuiți și să obțină acordul Comisiei Europene.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: de la 200.000 Euro la 1 milion Euro pentru firme mici și mijlocii, în 10 județe, prin POR 2.2 IMM. Descarcă Ghidul solicitantului și lista domeniilor eligibile

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Sept 2019 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din 10 județe vor putea obține fonduri europene între 200.000 euro și 1 milion euro, în anumite condiții, printr-o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM, pentru care statul a anunțat oficial perioada de înscriere. Vor putea cere banii europeni firme din domenii diverse, de la mici fabrici de textile până la ateliere de reparare a calculatoarelor, firme de editare de software, producție video etc. Acestea vor putea investi banii inclusiv în mijloace de comerț online. Ghidul solicitantului, lista domeniilor eligibile, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare sunt disponibile pe internet.
Cetatea Rupea
Foto: Pixabay

VIDEO Cetatea Rupea: De la un monument abandonat la 150.000 de turiști pe an, după investiţii de 6 milioane euro din fonduri europene

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 30 Aug 2019 Economie | Bani europeni
În anii '90, la Cetatea Rupea se găseau doar câteva ruine și ziduri, majoritatea acoperite de vegetație. În 2013 însă, fortificația din Brașov a fost înscrisă în circuitul turistic după ce, timp de 3 ani, a fost reabilitată cu fonduri europene şi cofinanţare locală, iar în prezent, peste 150.000 de turiști români și străini trec pragul monumentului istoric.
harta afaceri infiintate cu fonduri UE
Foto: MFE

Câte afaceri au fost înființate prin Start-Up Plus și Diaspora Start-Up în ultimii 5 ani: Topul domeniilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Peste 8.700 de noi afaceri românești au fost înființate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile în actuala perioadă de programare (2014-2020), prin proiecte în cadrul schemelor de ajutor de minimis România Start-up Plus și Diaspora Start-up.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fonduri europene pentru firme 2019: Ultimele informații despre POR 2.2 - IMM - max. 5 milioane euro pe proiect

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Economie | Bani europeni
Statul promitea, anul trecut, o nouă tranșă de fonduri europene pentru firmele mici și mijlocii (IMM), de până la 5 milioane de euro fiecare, dar nu a mai zis nimic pe urmă. StartupCafe.ro s-a interesat la Ministerul Dezvoltării și a aflat cele 2 variante de lucru pentru anul 2019, pentru lansarea unui nou apel de proiecte POR 2.2 - IMM.
Bani
Foto: Photoxpress.com

Fondul de investiții Morphosis Capital ajunge la un buget de 50 milioane Euro pentru finanțarea IMM-urilor românești

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 23 Iul 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de 4 antreprenori români, a atins pragul de 50 de milioane de euro la mai puțin de un an de la lansarea sa pe piață. Bugetul este destinat IMM-urilor locale ce activează în patru sectoare.
Euro
Foto: Pexels

O firmă românească ce construiește stații de încǎrcare ultra-rapidǎ pentru vehiculele electrice primeşte o investiţie de la Early Game Ventures

de Raluca Abrihan HotNews.ro
WATTO Stations, firmă românească, recent înființată, care construiește o rețea regionalǎ de stații de încǎrcare ultra-rapidǎ destinatǎ vehiculelor electrice, anunță o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții Early Game Ventures.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Se caută noi manageri de fonduri: 50 milioane de euro din bani europeni, pentru afaceri româneşti din diverse domenii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 24 Iun 2019 Economie | Bani europeni
A fost lansat un nou apel prin care Fondul European de Investiţii caută manageri de fonduri pentru a aloca 50 de milioane de euro din fonduri europene pe care fondurile selectate să le investească apoi în afaceri româneşti dintr-o arie extinsă de domenii. Ce condiţii trebuie să îndeplinească managerii care vor să aplice pentru aceste fonduri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by