BANI EUROPENI
Camin de batrani Resita
Foto: Hotnews

VIDEO Povestea unui cămin de bătrâni, reabilitat cu bani europeni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Într-o clădire construită în anii '50, care pe vremuri era un cămin de nefamilişti, transformată după Revoluţie într-un cămin de bătrâni, îşi petrec timpul şi îşi spun poveştile de viaţă peste 150 persoane, pentru care acest cămin a devenit o lume doar a lor. Cum funcţionează o astfel de instituţie şi cât costă viaţa la un cămin de bătrâni, reabilitat recent cu peste 3,6 milioane de lei din bani europeni.
Lucrator cu dizabilitati
Foto: Comisia Europeana

Fonduri europene 2018: Se pregătesc 23 milioane Euro pentru angajarea șomerilor și a personelor cu dizabilități în firmele din România

de CZ HotNews.ro
Firmele din România și alți angajatori vor putea primi subvenții pentru a angaja șomeri și persoane cu dizabilități, într-o nouă linie de finanțare din fonduri europene, aflată în pregătire, în valoare de 23,5 milioane de euro, susținută de Politica de coeziune a Uniunii Europene.
Tramvai Cluj
Foto: Hotnews

VIDEO Clujul dă lecții Bucureștiului: Tramvaie moderne, autobuze electrice, biciclete. Pe banii Uniunii Europene

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | Bani europeni
În ultimii ani, autoritățile din Cluj-Napoca au făcut investiții majore din fonduri europene în tot ceea ce înseamnă transport public. Modernizarea liniilor de tramvai care străbat orașul din inima Transilvaniei era necesară nu doar din motive de eficiență a traficului, ci și din cauza poluării sonore intense și a deteriorării străzilor din jur. Dar proiectele cu bani europeni nu s-au oprit aici: autoritățile au atras investiții importante pentru achiziția de tramvaie, autobuze electrice și automate de bilete, reabilitarea străzilor care tranzitau liniile de tramvai modernizate, construcția de piste și stații de închiriat biciclete.
Muncitor
Foto: Comisia Europeana

Fonduri europene 2018: Aproape 90 milioane Euro pentru organizații de patroni, să facă traininguri cu angajații. Perioada de înscrieri și ghidul

de CZ HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Organizațiile de patroni, firmele reunite în asociații și camerele de comerț vor putea accesa fonduri europene în valoare totală de aproape 90 de milioane de euro, pentru a organiza cursuri profesionale pentru angajați, printr-un nou apel de proiecte pentru care statul a anunțat marți perioada de înscrieri.
Pasaj Michelangelo, Timisoara
Foto: Hotnews

VIDEO Cum au rezolvat timişorenii o intersecţie supraaglomerată: un pod şi un pasaj subteran, cu peste 10 milioane euro din bani europeni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Construcţia pasajului subteran Michelangelo, aflat într-una dintrele cele mai aglomerate zone din Timişoara, a durat aproape doi ani şi s-a făcut cu peste 10 milioane de euro din bani europeni. Cum arată pasajul azi, la câţiva ani de la inaugurare, şi cum arată cifrele de trafic.
Fonduri Europene
Foto: Pixabay

CE: Firmele mici și mijlocii din România vor avea fonduri UE printr-o axă specială în POR

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Firmele mici și mijlocii din România vor beneficia de fonduri europene printr-o nouă axă dedicată lor, care se va crea în cadrul Programului Operațional Regionale (POR) 2014-2020, a declarat, luni, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.
Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala
Foto: Hotnews

​VIDEO-interviu. Comisarul UE Corina Crețu:  Mereu am susținut dreptul românilor de a protesta. Partidele trebuie să țină cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD / S&D), și-a exprimat luni, într-un interviu video acordat HotNews.ro, susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului.
Viorica Dancila si Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

Corina Crețu, către Cabinetul Dăncilă: Sunt probleme privind capacitatea administrativă, birocrația nu s-a redus, iar domeniul transporturilor a pierdut bani 

de DG HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a avertizat vineri că sunt probleme privind capacitatea administrativă a României, adăugând că birocrația nu s-a redus, iar domeniul transporturilor a pierdut bani. Ea a făcut apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanţare europeană, cum ar Sibiu – Piteşti, Piteşti – Constanţa sau podul de la Brăila, scrie Mediafax.
Fonduri UE
Foto: Pixabay

​DOCUMENT S-a publicat metodologia prin care beneficiarii de fonduri UE POCU pierd bani, dacă ratează țintele de program

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Organizațiile non-guvernamentale, instituțiile publice, companiile sau alți beneficiari care derulează proiecte europene în Programul Operațional Capital Uman (POCU), pierd fonduri alocate dacă ratează anumite ținte ale indicatorlor din program, potrivit Metodologiei pentru reglementarea modului de diminuare a finanțării nerambursabile în cazul neîndeplinirii țintelor indicatorilor de program în cadrul proiectelor finanțate prin POCU, document publicat marți de Ministerul Fondurilor Europene.

​VIDEO-reportaj. Și-a făcut fabrică de jucării din lemn, pe YouTube, cu 135.000 Euro, fonduri europene

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Un bucurestean avea o firma de marketing digital si software cand s-a apucat sa fabrice jucarii  din lemn. A obtinut 135.000 de euro, fonduri europene, iar acum mica sa fabrica de jucarii din apropierea Capitalei scoate venituri de 60.000 de euro pe an, inclusiv din saptamana Scoala altfel.

Mihaela Toader, secretar de stat
Foto: Hotnews

​VIDEO Se reia finanțarea pentru măsura 2.2. Ce fonduri UE mai pot obține afacerile, în următorii 2 ani.

de Ioana Botezatu StartupCafe.ro
Măsura 2.2 (linia de finanțare pentru IMM - 2018) va fi relansată în această lună, sunt posibile reluări ale finanțărilor Start Up Nation și Diaspora Start Up, la începutul anului următor, iar Ministerul Fondurilor Europene analizează și alte oportunități pentru finanțări în agricultură sau tehnologia informației, spune secretarul de stat Mihaela Toader într-un interviu StartupCafe.ro despre perspectivele din 2019, pentru antreprenorii ce doresc să atragă fonduri europene.
Manual POCU
Foto: Hotnews

Fonduri europene: Descarcă Manualul beneficiarului POCU 2014-2020, noua ediție

de CZ HotNews.ro
Organizațiile non-guvernamentale și alți potențiali beneficiari de fonduri europene pot afla informații despre realizarea și depunerea unui proiect european în Programul Operașional Capital Uman (POCU) 2014-2020, dintr-o nouă ediție a Manualului beneficiarului POCU.
Big Data
Foto: Comisia Europeana

De joi se depun proiectele big data și open data de aproape 24 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 5 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Autoritățile publice vor putea depune  începând de joi proiecte de big data și open data, pentru fonduri nerambursabile în valoare totală de aproape 24 de milioane de euro prin Poliica de coeziune a UE. Finanțarea reprezintă o oportunitate pentru firmele private de IT și comunicații, care pot obține contracte de achiziții publice în aceste proiecte.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Avertisment Start-Up Nation: Firmele, obligate să respecte termenul pentru cheltuieli

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 5 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Firmele beneficiare a programului Start-Up Nation 2017 sunt obligate să depună documentația de decont pentru cheltuielile efectiate în proiecte până la termenul stabilit, fără posibilitate de prelungire, avertizează miercuri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat , într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Baile Govora - Parcul (imagine de arhiva)
Foto: Hotnews

VIDEO Palpitanta poveste a Băilor Govora: lux, turism proletar, picaj și revigorare balneară cu bani europeni

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Băile Govora, stațiune balneo de lux acum mai bine de un veac, încearcă de câțiva ani să recupereze măcar o parte dintre vizitatorii turismului popular din anii comunismului. Un proiect de reabilitare cofinanțat cu fonduri europene a refăcut, parțial, infrastructura urbană și, cu alți bani europeni, a fost renovat unul dintre hoteluri. După ani în declin, la pas cu tot turismul balnear românesc, stațiunea își caută încă locul în planurile de vacanță ale unei generații de turiști pentru care ”cura la băi” e cel mult o ilustrată decolorată din colecția de amintiri a părinților sau bunicilor.
fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri de aproape 60 de milioane de euro pentru firme inovatoare românești. Descarcă propunerea de ghid

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Firme românești de toate dimensiunile, inclusiv microîntreprinderile, și alți beneficiari vor putea obține fonduri nerambursabile de 500.000-8 milioane de euro pe proiect, pentru activități de cercetare și inovare, printr-o linie de finanțare în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, aflată în pregătire. Cea mai mare parte din bani provind din Politica de Coeziune a Uniunii Europene.
Fonduri
Foto: Pixabay

LISTA Până la 40.000 Euro pentru românii care se întorc în țară pentru afaceri- 2 noi surse se bani Diaspora Start-Up

de CZ HotNews.ro
Joi a apărut o nouă listă de organizații care împart fonduri europene de până la 40.000 de euro fiecare unor români plecați în străinătate și care se întorc în țară, pentru a-și deschide mici afaceri. Două noi surse de bani europeni pentru antreprenorii aspiranți apar, pe lângă cele 33 anunțate deja în februarie.
Elev la profesionala
Foto: Comisia Europeana

Burse profesionale de câte 200 de lei pentru elevii din școlile profesionale

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 29 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Elevii din toată țara, inclusiv din regiunea București-Ilfov, care urmează cursurile unor școli profesionale, vor primi câte 200 de lei, burse profesionale, în anumite condiții, dintr-o linie de fonduri europene de 81 de milioane de euro, susținută prin Politica de coeziune a UE. Acești bani europeni ar putea stimula învățământul profesional, fiind cunoscută criza de forță de muncă pe care o resimt antreprenorii din toată țara.
Gheorghe Flutur
Foto: HotNews / DP

Întâlnire de lucru a firmelor interesate de bioeconomie, în cadrul Clusterului Regional Suceava- Botoșani

de Anda Zahiu HotNews.ro
Marţi, 28 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a invitat firmele interesate de bioenergie la o întâlnire de lucru, marţi, la Botoşani, pentru a discuta despre oportunităţile de dezvoltare în acest domeniu în zona Suceava-Botoşani, în cadrul unui cluster regional constituit în 2016, anunță Agerpres.
Marian Dobril-consultant pentru fonduri europene
Foto: Hotnews

​VIDEO-interviu cu un lider al consultanților pentru fonduri UE: „Canibalizarea” Start-Up Plus cu Start-Up Nation și a banilor europeni cu cei din buget

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 27 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Programe de investiții finanțate din bugetul de stat „canibalizează” parțial programele pe fonduri europene și îngreunează absorbția de fonduri europene, consideră Marian Dobrilă, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Cpnsultanților din România pentru Fonduri Europene (ACRAFE). Într-un video-interviu acordat StartupCafe.ro, el a dat și câteva sfaturi antreprenorilor români care ar putea profita de o nouă oportunitate de finanțare în perioada următoare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version