BANI EUROPENI
Euro
Foto: Pixabay

Banca Transilvania se alătură unui fond de investiţii susţinut cu bani europeni pentru a finanţa firme româneşti

de RA HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Fondul are ca investitor principal Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională
Andreea Paul, presedinte INACO
Foto: INACO

Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste 2 ori mai mari decât în Germania

de Adi Iacob HotNews.ro
Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste două ori mai mari decât în Germania și de trei ori mai mari decât în Polonia, iar procedurile noastre de două ori mai lungi decât în Coreea de Sud, arată o analiză prezentată de Andreea Paul, președintele ONG-ului Inițiativa Pentru Competitivitate, în cadrul conferinței EuroIMPACT, organizată de Institutul European din România.
fonduri ue
Foto: Pixabay

#12yearchallenge: Câte miliarde de euro a luat și câte a dat România la UE, de când este membră

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2018, România a primit de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile de 50,13 miliarde de euro și a contribuit la bugetul UE cu aproape 17 miliarde de euro. Potrivit datelor centralizate la Ministerul român al Finanțelor, țara are astfel un plus de 33,17 miliarde de euro, soldul pozitiv în relația cu Uniunea Europeană în 12 ani de apartenență la blocul comunitar.
students-meeting
Foto: Pixabay

Ce înseamnă antreprenoriatului academic şi cum ajută la absobţia corectă a fondurilor europene

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Un mecanism foarte important care funcţionează bine la nivelul Uniunii Europene în ţările dezvoltate, care asigură o absorbţie corectă a fondurilor europene îl reprezintă mecanismul de promovare a antreprenoriatului academic, a explicat Valentina Vasile, director științific la Institutul de Economie Națională al Academiei Române la conferinta EuropIMPACT, organizată de Institutul European din România.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Consultant: Mii de firme românești pot accesa mai ușor bani europeni

de RA HotNews.ro
Companiile românești pot obține acum mai ușor granturi între 1 și 5 milioane de euro. Acestea trebuie să aibă între 3 și 249 angajați și să fi fost profitabile în 2018, explică Roxana Mircea, expert în fonduri europene și scheme de ajutor de stat.
TechceleratorDemoDay2019
Foto: Hotnews

5 startup-uri româneşti primesc o finanţare de 200.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Cinci startup-uri au obținut investiții de 25.000, respectiv 75.000 de euro de la fondul de investiţii GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, după participarea la programul de accelerare Techcelerator.
fondatorii TypingDNA
Foto: Facebook

Startup-ul românesc de securitate digitală TypingDNA primeşte o investiţie de 1,5 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluţie online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii a primit o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului local de investiții GapMinder şi a altor investitori din Statele Unite şi Marea Britanie.
Laptop
Foto: Pixabay

Piața unică digitală: Firmele mici și mijlocii vor putea folosi datele colectate de sectorul public

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 23 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Uniunea Europeană depune eforturi pentru formarea unei piețe unice pentru bunuri și servicii pe întreg teritoriul său. Piața unică digitală își propune să facă același lucru în sfera digitală, prin eliminarea barierelor de reglementare. Președinția României a ajuns la un acord politic provizoriu cu Parlamentul European care urmează să fie andosat de Consiliu, cu privire la propunerea de directivă privind reutilizarea informațiilor din sectorul public, ceea ce va genera beneficii mai ales pentru firmele mici și mijlocii.
startup-uri romanesti
Foto: Pixabay

Start înscrierilor pentru startup-uri româneşti: Investiţii de până la 1 milion Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
S-a dat startul înscrierilor în cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, unde startup-rile româneşti din tehnologie pot obţine investiţii de până la 1 milion de euro. Programul este susţinut de GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
euro
Foto: Hotnews

Fond de investiţii în valoare de 42,7 milioane euro pentru IMM-uri româneşti

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de investiţii de tip private equity, Black Sea Fund, cu fonduri totale de 42,7 milioane euro, oferă finanţări de până la 4 milioane de euro firmelor româneşti mici şi mijlocii. Principalul finanţator al fondului este Fondul European de Investiţii prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Fonduri Europene
Foto: Pixabay

Idei de afaceri românești finanțate cu 33.000 Euro: Panouri solare, anvelope reutilizate și alte afaceri pe fonduri europene

de CZ HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Montarea de panouri solare pentru alimentarea caselor cu energie și transformarea anvelopelor uzate pentru a fi folosite sub diverse forme se numără printre afacerile dezvoltate de 48 de antreprenori români care vor primi fonduri nerambursabile de 33.000 de euro fiecare, în cadrului unui proiect finanțat, în zona Moldovei, din Politica de coeziune a Uniunii Europene.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

Corina Crețu: România ar putea avea un buget pentru politica de coeziune cu 8 la sută mai mare pentru pentru perioada 2021 - 2027

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Economie | Bani europeni
România ar putea avea, potrivit propunerii Comisiei Europene, un buget pe politica de coeziune, pentru perioada 2021 - 2027, cu 8% mai mult faţă de intervalul 2014 - 2020, respectiv de 31 miliarde de euro, a anunțat marți, pe Facebook, Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme românești: Minimum 5 milioane Euro pe investiție, de la noul fond Morphosis Capital

de CZ HotNews.ro
Luni, 31 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține finanțări cuprinse între 5 și 15 milioane de euro fiecare de la Morphosis Capital, un nou fond de investiții susținut prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, anunțat luni, în ultima zi a anului 2018. Firmele beneficiare primesc investiții în schimbul unor părți sociale din afaceri.
digitalizare
Foto: Pixabay

O dezvoltare digitală accelerată ar putea aduce 42 de miliarde euro, în plus, în economia Romaniei. Analiză EuroIMPACT

de Redactia StartupCafe.ro
PIB-ul Romaniei ar putea crește în următorii 6-7 ani cu până la 42 de miliarde de euro dacă s-ar dezvolta accelerat sectorul economiei digitale, arată un raport recent care analizează ce motoare noi de creștere economică ar putea fi folosite pentru dezvoltarea mai rapidă a economiilor din Europa Centrală și de Est. Pe de altă parte, un alt raport de țară, cel privind Indicele economiei și societății digitale (DESI) pentru anul 2018, plasează Romania pe ultimul loc în clasamentul Uniunii Europene, chiar dacă scorul de țară s-a îmbunătățit față de 2017.
Techcelerator + AIESEC
Foto: Hotnews

Practică pentru studenți în startup-uri românești: design grafic, dezvoltare web, marketing, PR

de Adi Iacob HotNews.ro
Techcelerator și asociația pentru tineri AIESEC au încheiat un parteneriat prin care studenții străini din această rețea internațională, cu filiale în 126 de țări pot colabora, în premieră în România, cu start-up-urile înscrise într-un program de accelerare. Techcelerator sprijină financiar start-up-urile de tehnologie din România prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Fonduri Europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene: Investiții de până la 3,5 milioane Euro fiecare în firme românești de tehnologie

de CZ HotNews.ro
Marţi, 18 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele românești de tehnologie vor putea primi finanțări maxime de câte 3,5 milioane de euro, iar startupurile vor putea primi maximum 200.000 Euro fiecare, prin Early Game Ventures, un nou fond de investiții de capital de risc, în valoare totală de 28 de milioane de euro, lansat vineri în România, cu susținerea Uniunii Europene.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 500.000 - 3,5 milioane Euro pentru mici firme IT. Când se depun proiectele. Descarcă Ghidul solicitantului

de CZ HotNews.ro
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din domeniul tehnologiei informației (IT) pot obține fonduri nerambursabile de câte 500.000 de euro - 3,5 milioane de euro fiecare, printr-o nouă linie de finanțare europeană, pentru care s-a anunțat perioada de înscrieri.
Fonduri Europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene: 25 milioane Euro, realocați pentru proiecte IT

de CZ HotNews.ro
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat joi, modificarea Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 al României. Modificările vizează adaptarea la evoluțiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut firmelor mici și mijlocii (IMM) din acest domeniu, precum și actualizarea strategiei pentru investițiile în domeniul cercetării, a informat Comisia Europeană într-un comuncat remis StartupCafe.ro.
Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews

#EuroIMPACT Mihaela Toader, secretar de stat MFE: Povara cea mai mare pentru beneficiarii de fonduri europene nu a fost atât birocrația, cât neclaritatea unor documente

de Redactia Startupcafe.ro HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Mai mult sprijin și mai multă îndrumare pentru fiecare beneficiar, pentru a restabili încrederea între cei care acordă finanțările și cei care le transpun în proiecte – aceasta este prioritatea anunțată de Mihaela Toader, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, într-un interviu pentru StartupCafe. Oficialul MFE - care a participat recent la conferința despre fonduri europene EuroIMPACT - a mai vorbit și despre cauzele mișcării greoaie a proiectelor de infrastructură și perspectivele de a atrage bani europeni după 2020.
Fonduri UE
Foto: Pixabay

Sistemul electronic de fonduri UE intră în mentenanță

de CZ HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele, organizațiile non-gvernamentale și ceilalți beneficiari de fonduri europene ar putea avea probleme în accesarea sistemului electronic de gestionare SMIS 2014, care intră două zile în mentenanță.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version