BANI EUROPENI
Fonduri
Foto: Pixabay

Noi fonduri europene 2019: Max. 200.000 Euro pentru microîntreprinderi. Perioada de înscriere la POR 2.1.A

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile românești vor putea obține noi fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro printr-o nouă linie de finanțare POR 2.1 A pentru care statul a anunțat perioada de înscrieri pe anul 2019.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro, din care 8,3 miliarde de euro pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde de euro pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde de euro fonduri de coeziune şi 392 milioane euro pentru cooperare teritorială, scrie Mediafax.
UE
Foto: Pexels

Viitorul politicii de coeziune după 2020: "Trebuie să răspundem provocărilor viitorului - schimbări climatice, tehnologizare"

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Comitetul Economic și Social European (CESE) consideră că este necesară o nouă strategie europeană aliniată la Agenda 2030 a ONU și la obiectivele de dezvoltare durabilă a acesteia. Potrivit oficialilor europeni, politica de coeziune trebuie să facă parte din această strategie și trebuie să fie elaborată pentru a răspunde provocărilor viitorului - precum schimbările climatice, adoptarea de noi tehnologii, atingerea unui nivel ridicat de competitivitate și gestionarea tranziției către dezvoltarea durabilă, creând în același timp locuri de muncă de calitate.
interviu GapMinder şi FEI
Foto: Hotnews

​VIDEO Fond de investiţii cu bani europeni pentru firme IT: Cine poate obţine finanţare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 26 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Investiţiile de tip venture capital au început să se facă simţite şi în rândul firmelor IT româneşti. Cum funcţionează în plan local acest tip de fonduri şi cum pot obţine startup-urile româneşti astfel de investiţii, ce criterii trebuie să îndeplinească şi câţi bani pot primi – într-o discuţie cu unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc din România şi Fondul European de Investiții, una dintre instituţiile finanţatoare.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 15 milioane Euro pe proiect, pentru firme de energie

de CZ HotNews.ro
Firmele românești de distribuție de energie vor putea accesa fonduri europene de câte 15 milioane de euro pe proiect, pentru implementarea de sisteme inteligente de măsurare a consumului, printr-o nouă linie de finanțare scoasă în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene.
Parteneriat Techcelerator - Google
Foto: Hotnews

Google colaborează cu un program de accelerare din București și Cluj

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Google Developers Launchpad face echipă cu un program de accelerare din București și Cluj, pentru a sprijini segmentul în creștere al startup-urilor din România. Techcelerator este un accelerator de afaceri care sprijină financiar startup-urile din IT prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Magurele
Foto: Hotnews

Laserul de la Măgurele a atins puterea maximă: La ce poate fi folosit cel mai puternic laser din lume

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere – 10 PW – a anunțat Guvernul. Tehnologia de peste 300 milioane de euro poate duce la înlocuirea tehnologiilor costisitoare din domeniul energiei sau influența domenii precum imagistica medicală și metodele de tratament al cancerului.
economia circulara
Foto: Pixabay

Economia circulară în România: Primii paşi

de RA HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Economia circulară pune accent pe reciclarea deşeurilor dar şi pe modul în care sunt realizate produsele, astfel încât deşeurile rezultate să fie într-o cantitate cât mai mică. Din 2015 există un plan de acţiune adoptat de Uniunea Europeană cu un set de măsuri multisectoriale legate de deşeuri, vehicule scoase din uz, deşeuri rezultate din echipamente electrice şi electronice, ape uzate şi alte măsuri care ar trebui să conducă statele membre UE la câteva ţinte bine stabilite, au explicat specialiştii în domeniu, în cadrul conferinţei Europimpact, organizată de Institutul European din România.
plata cu cardul
Foto: Pixabay

O platformă românească de integrare a plăţilor primeşete o finanţare de 650.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
SymphoPay, platforma de integrare a plăților cu cardul la POS, anunță o nouă rundă de finanțare în valoare de 650.000 Euro condusă de Early Game Ventures, fond finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate. La rundă au participat GECAD Ventures, Sparking Capital și business angels.
Euro
Foto: Pixabay

Banca Transilvania se alătură unui fond de investiţii susţinut cu bani europeni pentru a finanţa firme româneşti

de RA HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Fondul are ca investitor principal Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională
Andreea Paul, presedinte INACO
Foto: INACO

Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste 2 ori mai mari decât în Germania

de Adi Iacob HotNews.ro
Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste două ori mai mari decât în Germania și de trei ori mai mari decât în Polonia, iar procedurile noastre de două ori mai lungi decât în Coreea de Sud, arată o analiză prezentată de Andreea Paul, președintele ONG-ului Inițiativa Pentru Competitivitate, în cadrul conferinței EuroIMPACT, organizată de Institutul European din România.
fonduri ue
Foto: Pixabay

#12yearchallenge: Câte miliarde de euro a luat și câte a dat România la UE, de când este membră

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2018, România a primit de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile de 50,13 miliarde de euro și a contribuit la bugetul UE cu aproape 17 miliarde de euro. Potrivit datelor centralizate la Ministerul român al Finanțelor, țara are astfel un plus de 33,17 miliarde de euro, soldul pozitiv în relația cu Uniunea Europeană în 12 ani de apartenență la blocul comunitar.
students-meeting
Foto: Pixabay

Ce înseamnă antreprenoriatului academic şi cum ajută la absobţia corectă a fondurilor europene

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Un mecanism foarte important care funcţionează bine la nivelul Uniunii Europene în ţările dezvoltate, care asigură o absorbţie corectă a fondurilor europene îl reprezintă mecanismul de promovare a antreprenoriatului academic, a explicat Valentina Vasile, director științific la Institutul de Economie Națională al Academiei Române la conferinta EuropIMPACT, organizată de Institutul European din România.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Regulamentul pentru fondurile europene de coeziune după 2020 așteaptă votul Parlamentului European, în februarie

de Redactia StartupCafe.ro StartupCafe.ro
Parlamentul European va vota săptămâna viitoare, în plen, propunerea Comisiei pentru Regulamentul privind dispozițiile comune (RDC) pentru fondurile europene ce vor fi alocate după 2020 politicii de coeziune, principala politică de investiții a Uniunii Europene, a anunțat comisarul european Corina Crețu.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Consultant: Mii de firme românești pot accesa mai ușor bani europeni

de RA HotNews.ro
Companiile românești pot obține acum mai ușor granturi între 1 și 5 milioane de euro. Acestea trebuie să aibă între 3 și 249 angajați și să fi fost profitabile în 2018, explică Roxana Mircea, expert în fonduri europene și scheme de ajutor de stat.
TechceleratorDemoDay2019
Foto: Hotnews

5 startup-uri româneşti primesc o finanţare de 200.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Cinci startup-uri au obținut investiții de 25.000, respectiv 75.000 de euro de la fondul de investiţii GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, după participarea la programul de accelerare Techcelerator.
fondatorii TypingDNA
Foto: Facebook

Startup-ul românesc de securitate digitală TypingDNA primeşte o investiţie de 1,5 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluţie online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii a primit o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului local de investiții GapMinder şi a altor investitori din Statele Unite şi Marea Britanie.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Miercuri se deschid fondurile europene de 29 milioane Euro pentru mici firme IT

de Claudiu Zamfir StartupCafe.ro
Marţi, 29 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Antreprenorii cu mici afaceri în domeniul tehnologiei informației (IT) încep miercuri înscrierea online pentru fondurile europene în valoare totală de 29 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unor proiecte de investiții.
Laptop
Foto: Pixabay

Piața unică digitală: Firmele mici și mijlocii vor putea folosi datele colectate de sectorul public

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 23 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Uniunea Europeană depune eforturi pentru formarea unei piețe unice pentru bunuri și servicii pe întreg teritoriul său. Piața unică digitală își propune să facă același lucru în sfera digitală, prin eliminarea barierelor de reglementare. Președinția României a ajuns la un acord politic provizoriu cu Parlamentul European care urmează să fie andosat de Consiliu, cu privire la propunerea de directivă privind reutilizarea informațiilor din sectorul public, ceea ce va genera beneficii mai ales pentru firmele mici și mijlocii.
startup-uri romanesti
Foto: Pixabay

Start înscrierilor pentru startup-uri româneşti: Investiţii de până la 1 milion Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
S-a dat startul înscrierilor în cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, unde startup-rile româneşti din tehnologie pot obţine investiţii de până la 1 milion de euro. Programul este susţinut de GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version