BANI EUROPENI
Fonduri
Foto: Pixabay
Corespondență de la Bruxelles

Noi critici de la Bruxelles: România, relativ lentă, cu dificultăți în absorbția fondurilor de coeziune

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
România a fost relativ lentă și a avut dificultăți în a absorbi fondurile europene din Politica de Coeziune, a declarat, luni, la Bruxelles, un oficial de rang înalt al Comisiei Europene.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme: Statul nu a renunțat la ideea de a lansa o nouă linie de finanțare pentru IMM pe toată țara

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Economie | Bani europeni
Statul ar mai putea lansa o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM pentru toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov, însă trebuie să mai vadă de unde mai poate să adune bani rămași necheltuiți și să obțină acordul Comisiei Europene.
Fonduri-Depositphoto
Foto: Depositphotos

Noi fonduri pentru firme 2019: Câte 500.000-1,2 milioane euro în IT și alte domenii. Au început înscrierile online

de CZ HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România, companiile mari și universitățile se pot înscrie, în perioada aceasta, pentru a obține fonduri nerambursabile de câte 500.000 - 1,2 milioane de euro din partea statului norvegian, pentru proiecte de cercetare în tehnologia informației (IT) și alte domenii.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fonduri europene pentru firme 2019: Ultimele informații despre POR 2.2 - IMM - max. 5 milioane euro pe proiect

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 9 Aug 2019 Economie | Bani europeni
Statul promitea, anul trecut, o nouă tranșă de fonduri europene pentru firmele mici și mijlocii (IMM), de până la 5 milioane de euro fiecare, dar nu a mai zis nimic pe urmă. StartupCafe.ro s-a interesat la Ministerul Dezvoltării și a aflat cele 2 variante de lucru pentru anul 2019, pentru lansarea unui nou apel de proiecte POR 2.2 - IMM.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Fonduri europene 2019: Încep înscrerile pentru cei 200.000 Euro din POR 2.1 A - Microîntreprinderi

de CZ HotNews.ro
Luni, 8 Iul 2019 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii urmează să înceapă, luni, de la ora 12.00, înscrierile pentru fondurile europene de 25.000-200.000 de euro fiecare din linia de finanțare 2.1 A - Microîntreprinderi, din Programul Operațional Regional (POR).
Fonduri
Foto: Pixabay

5 capcane la fondurile europene 2019: Cei 200.000 Euro pentru microîntreprinderi POR 2.1 A. Motivul pentru care s-a picat masiv în 2016

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2019 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii care vor să obțină fondurile europene de maximum 200.000 de euro din linia de finanțare POR 2.1 A - microîntreprnderi trebuie să fie atenți la cel puțin 3 capcane, după cum arată un consultant într-un set de explicații transmis StartupCafe.ro.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Microîntreprinderile încep lupta pentru 77,4 milioane Euro. Descarcă Ghidul solicitantului POR 2.1A și planul de afaceri

de CZ HotNews.ro
Antreprenorii cu microîntreprinderi pot obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro într-un nou apel de proiecte disponibil în anumite regiuni, pentru care s-a anunțat oficial perioada de înscriere și s-au publicat Ghidul solicitantului, modelul de plan de afaceri și alte documente necesare. Lista domeniilor CAEN care pot fi finanțate cuprinde de la firme de software și service-uri auto până la săli de fitness și ateliere de confecții.
Fonduri
Foto: Pixabay

Noi fonduri europene 2019: Max. 200.000 Euro pentru microîntreprinderi. Perioada de înscriere la POR 2.1.A

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile românești vor putea obține noi fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro printr-o nouă linie de finanțare POR 2.1 A pentru care statul a anunțat perioada de înscrieri pe anul 2019.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Propunerea de buget pe politica de coeziune pentru România este de 30,6 miliarde de euro, din care 8,3 miliarde de euro pentru Fondul Social European, 17,3 miliarde de euro pentru Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,5 miliarde de euro fonduri de coeziune și 392 milioane euro pentru cooperare teritorială, scrie Mediafax.
UE
Foto: Pexels

Viitorul politicii de coeziune după 2020: "Trebuie să răspundem provocărilor viitorului - schimbări climatice, tehnologizare"

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Bani europeni
Comitetul Economic și Social European (CESE) consideră că este necesară o nouă strategie europeană aliniată la Agenda 2030 a ONU și la obiectivele de dezvoltare durabilă a acesteia. Potrivit oficialilor europeni, politica de coeziune trebuie să facă parte din această strategie și trebuie să fie elaborată pentru a răspunde provocărilor viitorului - precum schimbările climatice, adoptarea de noi tehnologii, atingerea unui nivel ridicat de competitivitate și gestionarea tranziției către dezvoltarea durabilă, creând în același timp locuri de muncă de calitate.
interviu GapMinder şi FEI
Foto: Hotnews

​VIDEO Fond de investiții cu bani europeni pentru firme IT: Cine poate obține finanțare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 26 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Investițiile de tip venture capital au început să se facă simțite și în rândul firmelor IT românești. Cum funcționează în plan local acest tip de fonduri și cum pot obține startup-urile românești astfel de investiții, ce criterii trebuie să îndeplinească și câți bani pot primi – într-o discuție cu unul dintre cele mai mari fonduri cu capital de risc din România și Fondul European de Investiții, una dintre instituțiile finanțatoare.
fonduri ue
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 15 milioane Euro pe proiect, pentru firme de energie

de CZ HotNews.ro
Firmele românești de distribuție de energie vor putea accesa fonduri europene de câte 15 milioane de euro pe proiect, pentru implementarea de sisteme inteligente de măsurare a consumului, printr-o nouă linie de finanțare scoasă în dezbatere publică de Ministerul Fondurilor Europene.
Parteneriat Techcelerator - Google
Foto: Hotnews

Google colaborează cu un program de accelerare din București și Cluj

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Google Developers Launchpad face echipă cu un program de accelerare din București și Cluj, pentru a sprijini segmentul în creștere al startup-urilor din România. Techcelerator este un accelerator de afaceri care sprijină financiar startup-urile din IT prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Nicolae Zamfir, directorul laserului de la Magurele
Foto: Hotnews

Laserul de la Măgurele a atins puterea maximă: La ce poate fi folosit cel mai puternic laser din lume

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere – 10 PW – a anunțat Guvernul. Tehnologia de peste 300 milioane de euro poate duce la înlocuirea tehnologiilor costisitoare din domeniul energiei sau influența domenii precum imagistica medicală și metodele de tratament al cancerului.
economia circulara
Foto: Pixabay

Economia circulară în România: Primii pași

de RA HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Economie | Bani europeni
Economia circulară pune accent pe reciclarea deșeurilor dar și pe modul în care sunt realizate produsele, astfel încât deșeurile rezultate să fie într-o cantitate cât mai mică. Din 2015 există un plan de acțiune adoptat de Uniunea Europeană cu un set de măsuri multisectoriale legate de deșeuri, vehicule scoase din uz, deșeuri rezultate din echipamente electrice și electronice, ape uzate și alte măsuri care ar trebui să conducă statele membre UE la câteva ținte bine stabilite, au explicat specialiștii în domeniu, în cadrul conferinței Europimpact, organizată de Institutul European din România.
plata cu cardul
Foto: Pixabay

O platformă românească de integrare a plăților primeșete o finanțare de 650.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
SymphoPay, platforma de integrare a plăților cu cardul la POS, anunță o nouă rundă de finanțare în valoare de 650.000 Euro condusă de Early Game Ventures, fond finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate. La rundă au participat GECAD Ventures, Sparking Capital și business angels.
Andreea Paul, presedinte INACO
Foto: INACO

Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste 2 ori mai mari decât în Germania

de Adi Iacob HotNews.ro
Costurile brevetării invențiilor românești sunt de peste două ori mai mari decât în Germania și de trei ori mai mari decât în Polonia, iar procedurile noastre de două ori mai lungi decât în Coreea de Sud, arată o analiză prezentată de Andreea Paul, președintele ONG-ului Inițiativa Pentru Competitivitate, în cadrul conferinței EuroIMPACT, organizată de Institutul European din România.
Euro
Foto: Pixabay

Banca Transilvania se alătură unui fond de investiții susținut cu bani europeni pentru a finanța firme românești

de RA HotNews.ro
Marți, 12 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Banca Transilvania se alătură fondului Morphosis Capital Fund I pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor românești. Fondul are ca investitor principal Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională
fonduri ue
Foto: Pixabay

Regulamentul pentru fondurile europene de coeziune după 2020 așteaptă votul Parlamentului European, în februarie

de Redactia StartupCafe.ro StartupCafe.ro
Parlamentul European va vota săptămâna viitoare, în plen, propunerea Comisiei pentru Regulamentul privind dispozițiile comune (RDC) pentru fondurile europene ce vor fi alocate după 2020 politicii de coeziune, principala politică de investiții a Uniunii Europene, a anunțat comisarul european Corina Crețu.
fonduri ue
Foto: Pixabay

#12yearchallenge: Câte miliarde de euro a luat și câte a dat România la UE, de când este membră

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2018, România a primit de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile de 50,13 miliarde de euro și a contribuit la bugetul UE cu aproape 17 miliarde de euro. Potrivit datelor centralizate la Ministerul român al Finanțelor, țara are astfel un plus de 33,17 miliarde de euro, soldul pozitiv în relația cu Uniunea Europeană în 12 ani de apartenență la blocul comunitar.
students-meeting
Foto: Pixabay

Ce înseamnă antreprenoriatului academic și cum ajută la absobția corectă a fondurilor europene

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Un mecanism foarte important care funcționează bine la nivelul Uniunii Europene în țările dezvoltate, care asigură o absorbție corectă a fondurilor europene îl reprezintă mecanismul de promovare a antreprenoriatului academic, a explicat Valentina Vasile, director științific la Institutul de Economie Națională al Academiei Române la conferinta EuropIMPACT, organizată de Institutul European din România.
Laptop
Foto: Pixabay

Piața unică digitală: Firmele mici și mijlocii vor putea folosi datele colectate de sectorul public

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 23 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Uniunea Europeană depune eforturi pentru formarea unei piețe unice pentru bunuri și servicii pe întreg teritoriul său. Piața unică digitală își propune să facă același lucru în sfera digitală, prin eliminarea barierelor de reglementare. Președinția României a ajuns la un acord politic provizoriu cu Parlamentul European care urmează să fie andosat de Consiliu, cu privire la propunerea de directivă privind reutilizarea informațiilor din sectorul public, ceea ce va genera beneficii mai ales pentru firmele mici și mijlocii.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Consultant: Mii de firme românești pot accesa mai ușor bani europeni

de RA HotNews.ro
Companiile românești pot obține acum mai ușor granturi între 1 și 5 milioane de euro. Acestea trebuie să aibă între 3 și 249 angajați și să fi fost profitabile în 2018, explică Roxana Mircea, expert în fonduri europene și scheme de ajutor de stat.
TechceleratorDemoDay2019
Foto: Hotnews

5 startup-uri românești primesc o finanțare de 200.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Bani europeni
Cinci startup-uri au obținut investiții de 25.000, respectiv 75.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, după participarea la programul de accelerare Techcelerator.
fondatorii TypingDNA
Foto: Facebook

Startup-ul românesc de securitate digitală TypingDNA primește o investiție de 1,5 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluție online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii a primit o investiție de 1,5 milioane de dolari din partea fondului local de investiții GapMinder și a altor investitori din Statele Unite și Marea Britanie.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Miercuri se deschid fondurile europene de 29 milioane Euro pentru mici firme IT

de Claudiu Zamfir StartupCafe.ro
Marți, 29 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Antreprenorii cu mici afaceri în domeniul tehnologiei informației (IT) încep miercuri înscrierea online pentru fondurile europene în valoare totală de 29 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unor proiecte de investiții.
euro
Foto: Hotnews

Fond de investiții în valoare de 42,7 milioane euro pentru IMM-uri românești

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Fondul de investiții de tip private equity, Black Sea Fund, cu fonduri totale de 42,7 milioane euro, oferă finanțări de până la 4 milioane de euro firmelor românești mici și mijlocii. Principalul finanțator al fondului este Fondul European de Investiții prin Programul Operațional Regional, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Start înscrierilor pentru startup-uri românești: Investiții de până la 1 milion Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
S-a dat startul înscrierilor în cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, unde startup-rile românești din tehnologie pot obține investiții de până la 1 milion de euro. Programul este susținut de GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Fonduri
Foto: Pixabay

Idei de afaceri românești finanțate cu 33.000 Euro: Panouri solare, anvelope reutilizate și alte afaceri pe fonduri europene

de CZ HotNews.ro
Marți, 22 Ian 2019 Economie | Bani europeni
Montarea de panouri solare pentru alimentarea caselor cu energie și transformarea anvelopelor uzate pentru a fi folosite sub diverse forme se numără printre afacerile dezvoltate de 48 de antreprenori români care vor primi fonduri nerambursabile de 33.000 de euro fiecare, în cadrului unui proiect finanțat, în zona Moldovei, din Politica de coeziune a Uniunii Europene.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

Corina Crețu: România ar putea avea un buget pentru politica de coeziune cu 8 la sută mai mare pentru pentru perioada 2021 - 2027

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 8 Ian 2019 Economie | Bani europeni
România ar putea avea, potrivit propunerii Comisiei Europene, un buget pe politica de coeziune, pentru perioada 2021 - 2027, cu 8% mai mult față de intervalul 2014 - 2020, respectiv de 31 miliarde de euro, a anunțat marți, pe Facebook, Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri UE pentru firme românești: Minimum 5 milioane Euro pe investiție, de la noul fond Morphosis Capital

de CZ HotNews.ro
Luni, 31 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține finanțări cuprinse între 5 și 15 milioane de euro fiecare de la Morphosis Capital, un nou fond de investiții susținut prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, anunțat luni, în ultima zi a anului 2018. Firmele beneficiare primesc investiții în schimbul unor părți sociale din afaceri.
digitalizare
Foto: Pixabay

O dezvoltare digitală accelerată ar putea aduce 42 de miliarde euro, în plus, în economia Romaniei. Analiză EuroIMPACT

de Redactia StartupCafe.ro
PIB-ul Romaniei ar putea crește în următorii 6-7 ani cu până la 42 de miliarde de euro dacă s-ar dezvolta accelerat sectorul economiei digitale, arată un raport recent care analizează ce motoare noi de creștere economică ar putea fi folosite pentru dezvoltarea mai rapidă a economiilor din Europa Centrală și de Est. Pe de altă parte, un alt raport de țară, cel privind Indicele economiei și societății digitale (DESI) pentru anul 2018, plasează Romania pe ultimul loc în clasamentul Uniunii Europene, chiar dacă scorul de țară s-a îmbunătățit față de 2017.
Techcelerator + AIESEC
Foto: Hotnews

Practică pentru studenți în startup-uri românești: design grafic, dezvoltare web, marketing, PR

de Adi Iacob HotNews.ro
Techcelerator și asociația pentru tineri AIESEC au încheiat un parteneriat prin care studenții străini din această rețea internațională, cu filiale în 126 de țări pot colabora, în premieră în România, cu start-up-urile înscrise într-un program de accelerare. Techcelerator sprijină financiar start-up-urile de tehnologie din România prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene: Investiții de până la 3,5 milioane Euro fiecare în firme românești de tehnologie

de CZ HotNews.ro
Marți, 18 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Firmele românești de tehnologie vor putea primi finanțări maxime de câte 3,5 milioane de euro, iar startupurile vor putea primi maximum 200.000 Euro fiecare, prin Early Game Ventures, un nou fond de investiții de capital de risc, în valoare totală de 28 de milioane de euro, lansat vineri în România, cu susținerea Uniunii Europene.
Fonduri firme
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2019: Câte 500.000 - 3,5 milioane Euro pentru mici firme IT. Când se depun proiectele. Descarcă Ghidul solicitantului

de CZ HotNews.ro
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din domeniul tehnologiei informației (IT) pot obține fonduri nerambursabile de câte 500.000 de euro - 3,5 milioane de euro fiecare, printr-o nouă linie de finanțare europeană, pentru care s-a anunțat perioada de înscrieri.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene: 25 milioane Euro, realocați pentru proiecte IT

de CZ HotNews.ro
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat joi, modificarea Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020 al României. Modificările vizează adaptarea la evoluțiile din domeniului IT, acordarea unui sprijin crescut firmelor mici și mijlocii (IMM) din acest domeniu, precum și actualizarea strategiei pentru investițiile în domeniul cercetării, a informat Comisia Europeană într-un comuncat remis StartupCafe.ro.
Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews

#EuroIMPACT Mihaela Toader, secretar de stat MFE: Povara cea mai mare pentru beneficiarii de fonduri europene nu a fost atât birocrația, cât neclaritatea unor documente

de Redactia Startupcafe.ro HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Bani europeni
Mai mult sprijin și mai multă îndrumare pentru fiecare beneficiar, pentru a restabili încrederea între cei care acordă finanțările și cei care le transpun în proiecte – aceasta este prioritatea anunțată de Mihaela Toader, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, într-un interviu pentru StartupCafe. Oficialul MFE - care a participat recent la conferința despre fonduri europene EuroIMPACT - a mai vorbit și despre cauzele mișcării greoaie a proiectelor de infrastructură și perspectivele de a atrage bani europeni după 2020.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

Comisarul UE Crețu, îngrijorată de întârzieri în proiectul laserului de la Măgurele: Evitați o situație care ar afecta inclusiv credibilitatea și reputația cercetătorilor!

de CZ HotNews.ro
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, l-a primit joi, la Bruxelles, pe ministrul cercetării și inovării, Nicolae Hurduc, oficialul UE fiind îngririjorat de întârzieri în continuarea proiectului laserului de la Măgurele.
Fonduri
Foto: Pixabay

Parlamentul European cere majorarea bugetului UE pentru programul de inovare Orizont

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 14 Nov 2018 Economie | Bani europeni
Parlamentul European a adoptat, marți, la Strasbourg, noul buget multianual (MFF) al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, cerând suplimentarea unor investiții, printre care și cele din programul Orizont, prin care se finanțează proiecte inovatoare inclusiv cele realizate de către startupuri.
fondatorii Sypher
Foto: Hotnews

Softul românesc care ajută firmele la implementarea GDPR primește o investiție de 300.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 12 Nov 2018 Economie | IT
Sypher, firmă românească ce a dezvoltat o platformă de conformitate GDPR (regulament de protecția datelor personale), a reușit în mai puțin de un an de la lansare să finalizeze prima sa rundă de investiții. Startup-ul a primit o finanțare de 300.000 de euro din partea fondului de investiții GapMinder și a unui investitor privat. Vezi în articol și povestea Sypher.
Ferma Urbana
Foto: Abattoir

​VIDEO Idee de afacere: Grădini și sere de legume pe acoperiș, la oraș

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 12 Nov 2018 Economie | Bani europeni
Orășenii încep să-și asigure legume și zarzavaturi proaspete printr-o practică tot mai la modă: ferme urbane moderne. La Bruxelles, un antreprenor și-a deschis seră, crescătorie de pește și grădină pe acoperișul unei piețe amenajate cu fonduri europene.
EuroImpact
Foto: Hotnews

#EuroIMPACT Cum ajung panourile publicitare mari genți și mape pentru conferință. Raluca Ouriaghli: "În România nu avem fabrici unde să ardem policlorura de vinil"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Marți, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Economia circulară implică resurse care pot fi refolosite, reciclate, reparate în aproape orice ciclu de viață, iar cantitatea de deșeuri este astfel redusă la minimum, a fost una din concluziile atelierului "Contribuția politicii de coeziune la creșterea locurilor de muncă în România-economia circulară", din cadrul evenimentului EuroImpact, organizat la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro.
Paul Brie
Foto: Hotnews

​VIDEO #EuroIMPACT Antreprenor IT, despre fondurile UE: Ne-a fost foarte frică, dar beneficiile sunt gigantice

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 30 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Un antreprenor român din zona tehnologiei informației (IT), care a obținut o finanțare nerambursabilă de 1 milion de euro din fonduri europene și de la stat pentru un sistem de automatizare a acțunilor repetitive din procesele de creare a site-urilor sau a altor aplicații digitale, mărturisește că la început i-a fost „foarte frică” de birocrație, dar apoi s-a dovedit că „beneficiile sunt absolut gigantice”.
Proiectul ELI-NP - Laserul de la Magurele
Foto: ELI-NP.ro

VIDEO #​EuroIMPACT. Peste 2.000 de cercetători din toată lumea au aplicat pentru un post la Laserul de la Măgurele. Doar 10% au fost aleși / Nicolae Zamfir, director: „În următoarele luni încep experimentele de la puteri mai mici”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Laserul de la Măgurele a atras până acum peste 200 de cercetători științifici din toată lumea și 100 de firme care vor să colaboreze cu ELI-NP. Dintre cei angajați până acum peste 50 sunt cercetători români care s-au întors din străinătate special pentru acest proiect.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

VIDEO ​#EuroIMPACT Corina Crețu așteaptă clarificări de la Viorica Dăncilă. „Ne dorim răspunsuri să știm dacă mai doresc să folosească fonduri europene pentru spitale regionale”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, așteaptă clarificări din partea Guvernului în privința finanțării spitalelor regionale de la Cluj, Iași și Craiova. Aceasta a declarat la conferința de presă din cadrul evenimentului EuroIMPACT, organizat la București de Institutul European din România în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro, că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.
Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews

VIDEO #EuroIMPACT Ministerul Fondurilor Europene: Am început schimbarea procedurii de monitorizare a proiectelor. Ofițerul de monitorizare și beneficiarul nu trebuie să fie adversari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Fondurilor Europene a început, încă de anul trecut, să schimbe procedura și modul în care se face monitorizarea proiectelor pe fonduri europene, subliniază Mihaela Toader, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, la conferința EuroIMPACT de la București: Avem desemnați ofițeri de monitorizare. Ei trebuie să stea lângă fiecare beneficiar în parte și să-l sprijine în implementarea proiectului. Nu este un joc cu doi adversari, este un tandem.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

#EuroIMPACT Corina Crețu despre absorbția fondurilor europene: "Îmi e frică să nu repetăm greșelile din trecut"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru policiti europene, Corina Crețu, a declarat în cadrul evenimentului EuroIMPACT, organizat la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro – StartupCafe.ro, că este dispusă să schimbe programele operaționale astfel încât România să poate absorbi mai multe fonduri europene.
Start Up Nation
Foto: Pixabay

​VIDEO #EuroIMPACT Oficial de la Fonduri UE: Noi nu vom finanța proiectele Start-Up Nation vândute

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va finanța, din banii UE, proiectele din programul Start-Up Nation, ediția 2017, care au fost vândute de către titularii lor după ce se calificaseră la finanțare, a avertizat, luni, un oficial din cadrul MFE, la conferința #EuroIMPACT, organizată, la București, de Institutul European Român, în colaborare cu StartupCafe.ro și HotNews.ro, cu sprijinul Comisiei Europene.
Trafic rutier gatuit pe Centura Capitalei
Foto: Captura YouTube

​#EuroIMPACT Comisia Europeană încă așteaptă proiectul pentru Centura Capitalei. Crețu: „Am primit notificări de la Ministerul Transporturilor în care ni se spune că necesită mai mult timp decât era prevăzut inițial”

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Autoritățile române nu au depus proiectul pentru Centura Capitalei la Comisia Europeană, cu toate că proiectul este inclus la proiecte prioritare. Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, a spus nu contează cine face acest proiect, Primăria Capitalei sau Ministerul Transporturilor.
Corina Cretu 3
Foto: Hotnews

VIDEO #EuroIMPACT Comisarul UE Corina Crețu: Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României. Discut cu autoritățile române să urgenteze proiectele

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României și limitează creșterea economică a țării, a atras atenția, luni, la conferința EuroIMPACT de la București, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, care a menționat că discută cu autoritățile române să urgenteze proiectele în domeniu.
Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene
Foto: Hotnews

VIDEO #EuroIMPACT Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene: Fondurile UE în contextul negocierilor pentru Brexit și al preluării președinției Consiliului Uniunii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
În contextul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, avem un real impact asupra bugetului european. România este dispusă să contribuie mai mult, în contextul în care aceste politici din tratat rămân esențiale și se găsesc soluții pentru a reduce decalajele în plan european, a declarat, luni, la conferința EuroIMPACT de la București Victor Negrescu, Ministru delegat pentru afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe.
Slido-Euroimpact
Foto: Hotnews

​Conferința #EuroIMPACT. Poți pune întrebări direct Comisarului European Corina Crețu. Luni 29 octombrie de la 10.00.

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 29 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă luni 29 octombrie, de la ora 10.00 la conferința interactivă pe teme europene EuroIMPACT, organizată la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu Hotnews.ro - StartupCafe.ro.
Corina Cretu
Foto: Hotnews

Comisarul UE Corina Crețu, mâhnită după declarațiile lui Darius Vâlcov: Cunosc foarte bine situația dramatică din sistemul sanitar

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
PSD-ista Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a declarat joi mâhnită de disputele din România privind proiectele a 3 spitale regionale pe fonduri europene, după ce Darius Vâlcov (PSD), consilierul premierului Viorica Dăncilă, a pus la îndoială viabilitatea celor trei obiective de investiții din fonduri UE. Crețu a lansat și un atac voalat la Liviu Dragnea, președintele PSD.
Viorica Dancila
Foto: Agerpres

Comisia Europeană n-a primit nicio cerere privind finanțarea centurii Bucureștiului, la o săptămână după termenul la care premierul Dăncilă promitea că trimite dosarul

de CZ HotNews.ro
Marți, 23 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Comisia Europeană nu a primit încă o cerere formală pentru finanțarea lucrărilor la centura Bucureștiului, au declarat, luni, surse din executivul comunitar, pentru HotNews.ro, după ce s-a scurs o săptămână de la termenul avansat de premierul Viorica Dăncilă pentru transmiterea dosarului prin care România ar fi trebuit să ceară banii europeni pentru șantier.
Fonduri
Foto: MorgueFile.com

Noi fonduri UE de 1 - 5 milioane Euro pentru afaceri private, de la producție IT și jocuri până la haine și alimentație. Descarcă propunerea de Ghid POR 2.2 IMM 2018-2019 și modelul de plan de afaceri

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea obține fonduri europene de câte 1 milion - 5 milioane de euro fiecare, în anumite condiții, pe proiecte în domenii de afaceri diverse, de la producție de programe IT și jocuri video până la textile și alimentație, printr-o nouă linie de finanțare 2.2 IMM în cadrul Programului Operațional Regional (POR) scoasă, luni, în consultare publică, într-o variantă modificată față de ce am avut până acum. Propunerea de Ghid al solicitantului, modelul de plan de afaceri, lista domeniilor eligibile și alte documente utile sunt disponibile online.
Ucenicie pe fonduri europene
Foto: Comisia Europeana

Noi investiții de 63,7 milioane Euro în viitorii muncitori români, într-o linie de fonduri europene. Descarcă Ghidul propus

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Elevii din învățământul tehnic vor beneficia de formare profesională, inclusiv prin parteneriate cu firmele private din România și mecanisme de subvenționare a acestor operatori economici, în vederea creării viitoarei generații a forței de muncă, printr-o nouă linie de finanțare de 63,7 milioane de euro, susținută din banii Politicii de coeziune a Uniunii Europene. Apelul de proiecte este în pregătire, iar Ghidul solicitantului încă în dezbatere publică.
Corina Cretu 3
Foto: Hotnews

Fonduri UE: Comisia Europeană a aprobat mutarea a 222 milioane Euro neabsorbiți către bănci comerciale și achiziția de ambulanțe

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Bani europeni
România poate realoca spre credite bancare pentru firme mici și mijlocii și pentru achiziția de ambulanțe 222 de milioane de euro rămași necheltuiți în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea POR.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018: Peste 29 milioane Euro pentru firme IT mici și mijlocii. Descarcă ghidul solicitantului

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 16 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlicii (IMM) din domeniul tehnologiei informației (IT&C) vor putea obține noi fonduri europene, printr-o linie de finanțare în valoare totală de peste 29 de milioane de euro pentru care s-a anunțat perioada de depunere online a proiectelor.
Conferina EuroIMPACT
Foto: Hotnews

Cele mai noi informații despre fonduri europene pentru 2019!​ Conferința și atelierele de lucru #EuroIMPACT

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Marți, 16 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Institutul European din România, în parteneriat cu Hotnews.ro-StartupCafe.ro, organizează în perioada 29-31 octombrie 2018, la Hotel Intercontinental, București, conferința și atelierele de lucru EuroIMPACT - Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România.
Cursuri computere
Foto: Comisia Europeana

Cursuri de calculatoare pentru șomeri și persoane dezavantajate, printr-un proiect de 5 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Românii fără un loc de muncă și alte persoane defavorizate vor putea să urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, într-un viitor proiect de 5 milioane de euro, finanțat prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, potrivit unui ghid scos luni în dezbatere publică.
Cluj
Foto: Wikimedia Commons - Acquario51

Cluj, printre cele 22 de orașe europene care vor primi bani de la UE pentru proiecte inovatoare

de Adi Iacob HotNews.ro
Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de orașe care vor beneficia de o finanțare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluții inovatoare în ceea ce privește abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuințele, locurile de muncă și competențele pentru economia locală.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

VIDEO UPDATE Corina Crețu, vizibil iritată: Vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac / Facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri

de R.M. HotNews.ro
Comisarul European pentru politică regională a criticat dur luni, într-o conferință la Bruxelles, lipsa proiectelor din partea puterii de la București și a avertizat public că nu mai acceptă „insultele din partea Guvernului României față de munca” sa.
Eleva in practica
Foto: Comisia Europeana

​DOCUMENT Fonduri UE de 26 de milioane de euro, să facă elevii de la postliceale practică în firme. Stagii în străinătate

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Bani europeni
Firmele vor putea obține fonduri europene pentru desfășurarea de stagii de practică destinate elevilor din școlile postliceale și de maiștri, printr-o linie de finanțare aflată în pregătire, în valoare totală de 30 de milioane de euro.
Eurobusiness Park
Foto: Hotnews

VIDEO O nouă lecție din Ardeal: Orașul în care firmele occidentale se simt ca acasă

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Oradea a reușit să atragă investiții de milioane de euro de la zeci de firme, odată cu construcția primului parc industrial din oraș. Investiția în acesta depășește 20 de milioane de euro, jumătate din bani provenind din fonduri europene. După dezvoltarea Eurobusiness Park I, lucrurile au mers atât de bine încât autoritățile l-au construit și pe al doilea, tot cu ajutorul banilor europeni, urmat de alt spațiu dedicat afacerilor, făcut din fonduri proprii.
Castelul Károlyi
Foto: Hotnews

VIDEO “Peleșul Transilvaniei”, reintrodus în circuitul turistic cu bani europeni: 40.000 de vizitatori și 120 de evenimente pe an

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 28 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Castelul Károlyi din Carei, cunoscut și ca "Peleșul Transilvaniei", a redevenit o atracție turistică în urma reabilitării acestuia cu ajutorul fondurilor europene. Castelul cu o istorie de peste 500 de ani primește acum în jur de 40.000 de vizitatori pe an, atât din țară, cât și de peste hotare.
Lucrator cu dizabilitati
Foto: Comisia Europeana

Fonduri europene 2018: Se pregătesc 23 milioane Euro pentru angajarea șomerilor și a personelor cu dizabilități în firmele din România

de CZ HotNews.ro
Marți, 25 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Firmele din România și alți angajatori vor putea primi subvenții pentru a angaja șomeri și persoane cu dizabilități, într-o nouă linie de finanțare din fonduri europene, aflată în pregătire, în valoare de 23,5 milioane de euro, susținută de Politica de coeziune a Uniunii Europene.
Tramvai Cluj
Foto: Hotnews

VIDEO Clujul dă lecții Bucureștiului: Tramvaie moderne, autobuze electrice, biciclete. Pe banii Uniunii Europene

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | Bani europeni
În ultimii ani, autoritățile din Cluj-Napoca au făcut investiții majore din fonduri europene în tot ceea ce înseamnă transport public. Modernizarea liniilor de tramvai care străbat orașul din inima Transilvaniei era necesară nu doar din motive de eficiență a traficului, ci și din cauza poluării sonore intense și a deteriorării străzilor din jur. Dar proiectele cu bani europeni nu s-au oprit aici: autoritățile au atras investiții importante pentru achiziția de tramvaie, autobuze electrice și automate de bilete, reabilitarea străzilor care tranzitau liniile de tramvai modernizate, construcția de piste și stații de închiriat biciclete.
Muncitor
Foto: Comisia Europeana

Fonduri europene 2018: Aproape 90 milioane Euro pentru organizații de patroni, să facă traininguri cu angajații. Perioada de înscrieri și ghidul

de CZ HotNews.ro
Marți, 18 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Organizațiile de patroni, firmele reunite în asociații și camerele de comerț vor putea accesa fonduri europene în valoare totală de aproape 90 de milioane de euro, pentru a organiza cursuri profesionale pentru angajați, printr-un nou apel de proiecte pentru care statul a anunțat marți perioada de înscrieri.
Pasaj Michelangelo, Timisoara
Foto: Hotnews

VIDEO Cum au rezolvat timișorenii o intersecție supraaglomerată: un pod și un pasaj subteran, cu peste 10 milioane euro din bani europeni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Construcția pasajului subteran Michelangelo, aflat într-una dintrele cele mai aglomerate zone din Timișoara, a durat aproape doi ani și s-a făcut cu peste 10 milioane de euro din bani europeni. Cum arată pasajul azi, la câțiva ani de la inaugurare, și cum arată cifrele de trafic.
Teatrul Maria Filotti Braila
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Fonduri europene pentru clădirea istorică a Teatrului Maria Filotti din Brăila

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
O investiție de 3,7 milioane de euro finanțată de Uniunea Europeană a refăcut din temelii o clădire monument din centrul Brăilei, veche de 150 de ani. Imobilul în care joacă trupa Teatrului Maria Filotti s-a transformat, după restaurare, într-un centru cultural multifuncțional în care interioarele amintesc, în bună măsură, de atmosfera sfârșitului de secol XIX. Reabilitarea s-a realizat, în cea mai mare parte, cu fonduri europene alocate prin politica de coeziune.
Cursuri pt antreprenori in Bucuresti
Foto: JCI

Se fac înscrieri în București: Program de mentorat cu antreprenori cunoscuți, susținut de „unicornul” românesc UiPath

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Cariere
Tinerii antreprenori sau aspiranții la business se pot înscrie într-un program de mentorat organizat la București, prin care au acces la mentori și traineri români cu experiență în afaceri, susținut de firma românească IT UiPath, unul dintre puținii „unicorni” din Europa, fiind evaluată recent la peste 1 miliard de dolari.
Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala
Foto: Hotnews

​VIDEO-interviu. Comisarul UE Corina Crețu:  Mereu am susținut dreptul românilor de a protesta. Partidele trebuie să țină cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD / S&D), și-a exprimat luni, într-un interviu video acordat HotNews.ro, susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului.
Fonduri
Foto: Pixabay

​DOCUMENT S-a publicat metodologia prin care beneficiarii de fonduri UE POCU pierd bani, dacă ratează țintele de program

de CZ HotNews.ro
Marți, 11 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Organizațiile non-guvernamentale, instituțiile publice, companiile sau alți beneficiari care derulează proiecte europene în Programul Operațional Capital Uman (POCU), pierd fonduri alocate dacă ratează anumite ținte ale indicatorlor din program, potrivit Metodologiei pentru reglementarea modului de diminuare a finanțării nerambursabile în cazul neîndeplinirii țintelor indicatorilor de program în cadrul proiectelor finanțate prin POCU, document publicat marți de Ministerul Fondurilor Europene.
Mihaela Lemnaru, fondatoare TalentBrowse
Foto: Hotnews

Un site de recrutare pentru IT primește o finanțare de 100.000 euro de la fondul Gap Minder

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 10 Sept 2018 Economie | IT
TalentBrowse, o platformă care ajută angajatorii europeni să recruteze specialiști IT pe diferite tehnologii, a obținut o investiție de peste 100.000 de euro de la fondul de investiții Gap Minder
Mihaela Toader, secretar de stat
Foto: Hotnews

​VIDEO Se reia finanțarea pentru măsura 2.2. Ce fonduri UE mai pot obține afacerile, în următorii 2 ani.

de Ioana Botezatu StartupCafe.ro
Măsura 2.2 (linia de finanțare pentru IMM - 2018) va fi relansată în această lună, sunt posibile reluări ale finanțărilor Start Up Nation și Diaspora Start Up, la începutul anului următor, iar Ministerul Fondurilor Europene analizează și alte oportunități pentru finanțări în agricultură sau tehnologia informației, spune secretarul de stat Mihaela Toader într-un interviu StartupCafe.ro despre perspectivele din 2019, pentru antreprenorii ce doresc să atragă fonduri europene.
Manual POCU
Foto: Hotnews

Fonduri europene: Descarcă Manualul beneficiarului POCU 2014-2020, noua ediție

de CZ HotNews.ro
Organizațiile non-guvernamentale și alți potențiali beneficiari de fonduri europene pot afla informații despre realizarea și depunerea unui proiect european în Programul Operașional Capital Uman (POCU) 2014-2020, dintr-o nouă ediție a Manualului beneficiarului POCU.
Big Data
Foto: Comisia Europeana

De joi se depun proiectele big data și open data de aproape 24 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 5 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Autoritățile publice vor putea depune  începând de joi proiecte de big data și open data, pentru fonduri nerambursabile în valoare totală de aproape 24 de milioane de euro prin Poliica de coeziune a UE. Finanțarea reprezintă o oportunitate pentru firmele private de IT și comunicații, care pot obține contracte de achiziții publice în aceste proiecte.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Avertisment Start-Up Nation: Firmele, obligate să respecte termenul pentru cheltuieli

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 5 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Firmele beneficiare a programului Start-Up Nation 2017 sunt obligate să depună documentația de decont pentru cheltuielile efectiate în proiecte până la termenul stabilit, fără posibilitate de prelungire, avertizează miercuri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat , într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Baile Govora - Parcul (imagine de arhiva)
Foto: Hotnews

VIDEO Palpitanta poveste a Băilor Govora: lux, turism proletar, picaj și revigorare balneară cu bani europeni

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Economie | Bani europeni
Băile Govora, stațiune balneo de lux acum mai bine de un veac, încearcă de câțiva ani să recupereze măcar o parte dintre vizitatorii turismului popular din anii comunismului. Un proiect de reabilitare cofinanțat cu fonduri europene a refăcut, parțial, infrastructura urbană și, cu alți bani europeni, a fost renovat unul dintre hoteluri. După ani în declin, la pas cu tot turismul balnear românesc, stațiunea își caută încă locul în planurile de vacanță ale unei generații de turiști pentru care ”cura la băi” e cel mult o ilustrată decolorată din colecția de amintiri a părinților sau bunicilor.
fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri de aproape 60 de milioane de euro pentru firme inovatoare românești. Descarcă propunerea de ghid

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Firme românești de toate dimensiunile, inclusiv microîntreprinderile, și alți beneficiari vor putea obține fonduri nerambursabile de 500.000-8 milioane de euro pe proiect, pentru activități de cercetare și inovare, printr-o linie de finanțare în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, aflată în pregătire. Cea mai mare parte din bani provind din Politica de Coeziune a Uniunii Europene.
Fonduri
Foto: Pixabay

LISTA Până la 40.000 Euro pentru românii care se întorc în țară pentru afaceri- 2 noi surse se bani Diaspora Start-Up

de CZ HotNews.ro
Joi a apărut o nouă listă de organizații care împart fonduri europene de până la 40.000 de euro fiecare unor români plecați în străinătate și care se întorc în țară, pentru a-și deschide mici afaceri. Două noi surse de bani europeni pentru antreprenorii aspiranți apar, pe lângă cele 33 anunțate deja în februarie.
Elev la profesionala
Foto: Comisia Europeana

Burse profesionale de câte 200 de lei pentru elevii din școlile profesionale

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 29 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Elevii din toată țara, inclusiv din regiunea București-Ilfov, care urmează cursurile unor școli profesionale, vor primi câte 200 de lei, burse profesionale, în anumite condiții, dintr-o linie de fonduri europene de 81 de milioane de euro, susținută prin Politica de coeziune a UE. Acești bani europeni ar putea stimula învățământul profesional, fiind cunoscută criza de forță de muncă pe care o resimt antreprenorii din toată țara.
Marian Dobril-consultant pentru fonduri europene
Foto: Hotnews

​VIDEO-interviu cu un lider al consultanților pentru fonduri UE: „Canibalizarea” Start-Up Plus cu Start-Up Nation și a banilor europeni cu cei din buget

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 27 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Programe de investiții finanțate din bugetul de stat „canibalizează” parțial programele pe fonduri europene și îngreunează absorbția de fonduri europene, consideră Marian Dobrilă, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Cpnsultanților din România pentru Fonduri Europene (ACRAFE). Într-un video-interviu acordat StartupCafe.ro, el a dat și câteva sfaturi antreprenorilor români care ar putea profita de o nouă oportunitate de finanțare în perioada următoare.
Stagii practica
Foto: Comisia Europeana

​LISTA: 101 proiecte, de 43 de milioane Euro, prin care studenții și elevii vor face practică plătită la firme

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Firme, univeristății și alte organizații au obținut fonduri totale de peste 43 de milioane de euro, din Politica de coeziune a UE,  pentru a lua elevi și studenți în stagii de ucenicie și practică plătite, în domeniile de afaceri agroalimentar, industrie și servicii, a anunțat, vineri, Autoritatea de Management a Programului Operațional Capital Uman.
Rubik Hub
Foto: Hotnews

VIDEO Fabrica moldovenească de afaceri pe fonduri europene

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 24 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Antreprenorii din Piatra Neamț au de un an de zile un loc al lor. Nevoia acestora, dar și a studenților, freelancerilor și investitorilor din regiunea Moldovei de a se conecta și de a dezvolta împreună un ecosistem antreprenorial inovator și competitiv a dus la deschiderea sigurului hub/spațiu de coworking din Piatra Neamț — Rubik Hub.
Fonduri
Foto: Pixabay

150 de milioane de euro, alocați suplimentar pentru creditele destinate IMM-urilor românești, cu garanții UE

de CZ HotNews.ro
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor avea la dispoziție încă 150 de milioane de euro sub formă de credite bancare cu garanții europene, în condiții avantajoase, printr-o suplimentare de buget la Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri, a decis, joi, Guvernul.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene de până la 100.000 Euro fiecare, pentru firme sociale. Ghidul solicitantului

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Românii care vor să își deschidă o întreprindere socială vor putea primi câte un grant nerambursabil de maximum 100.000 de euro, prin linia de finanțare Solidar Start-Up pentru care s-a anunțat joi perioada în care se vor putea depune proiecte. Apelul de proiecte dispune de un buget total de 70 de milioane de euro, în principal din fonduri europene, prin Politica de coeziune a UE.
Cetatea Deva
Foto: Hotnews

​VIDEO Cetatea Deva: Peste 250.000 de turiști pe an, muzică electronică, istorie și priveliști fascinante, după investiții de 8 milioane euro din fonduri europene

de Raluca Abrihan StartupCafe.ro
Luni, 20 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Festival de muzică electronică, expoziții și lecții de istorie - câteva dintre evenimentele prin care Cetatea Deva încercă să convingă turiștii să o viziteze. Anul trecut, peste 250.000 de oamei au venit să-i afle povestea fascinantă și să se bucure de priveliștea orașului Deva, văzut de sus de pe conul vulcanic pe care este construită cetatea.
fonduri
Foto: Pixabay

Finanțări de max. 100.000 euro fiecare pentru startupuri românești: Marți reîncep înscrierile la Techcelerator

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 20 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Antreprenorii români cu startupuri de tehnologie se vor putea înscrie, începând de marți, 21 august 2018, într-o nouă rundă a acceleratorului Techcelerator, prin care se pot obține investiții de capital de risc de maximum 100.000 de euro fiecare, prin intermediul fondului GapMinder, susținut de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020.
Fonduri nerambursabile
Foto: MorgueFile.com

Fonduri europene de aproape 30 de milioane de euro pentru laboratoare de cercetare. Descarcă Ghidul solictantului

de CZ HotNews.ro
Marți, 14 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Universitățile și institutele de cercetare din România vor putea obține fonduri europene pentru realizarea și dotarea de laboratoare pentru domenii ca IT, energie sau mediu, printr-o linie de finanțare în valoare totală de 29,4 milioane de euro, susținută prin Politica de coeziune a Uniunii Europene. Apelul de proiecte se va lansa în august, iar firmele din România vor avea astfel oportunitatea de a câștiga contracte de achiziții publice pentru lucrări sau furnizare de echipamente.
Copii la Centrul de recuperare Kids Galati
Foto: Hotnews

​VIDEO Cum funcționează un centru de recuperare a copiilor cu dizabilități, creat cu bani europeni la Galați

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Vineri, 10 Aug 2018 Economie | Bani europeni
Autism. Dizabilitate intelectuală. Sindrom Down. Retard. Pentru câteva zeci de mii de familii din România acestea nu sunt subiecte teoretice. E traiul zilnic, socoteala lunară, drumurile săptămânale la psihologi și centre de recuperare, mii de ore de efort, răbdare și speranță. Nădejdea că băiatul ori fetița ar putea ajunge, într-o bună zi, să-și privească în ochi părinții, să nu mai stea agățați, parcă, între două lumi, să lege mai mult decât cuvinte simple ori, chiar, să poată citi o carte. Măcar una simplă. Pentru acești copii, recuperarea înseamnă lucruri foarte concrete și deloc ieftine: centre specializate, sute de ședințe de terapie individualizată, asistenți și consilieri dedicați și bine pregătiți. Un astfel de centru a finanțat Uniunea Europeană la Galați.
Erik_Barna_LIH
Foto: Hotnews

Firmă de software din Cluj investește 5 milioane lei într-o platformă pentru startup-uri și IMM-uri, din bani europeni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 7 Aug 2018 Economie | Bani europeni
LIFE IS HARD, frima clujeană listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – va investi anul acesta 5 milioane lei în dezvoltarea OKEY.ro, platformă de management al afacerii dedicată start-up-urilor si IMM-urilor din România. Suma provine din finanțare europeană și va permite companiei dezvoltarea a 17 noi module pentru aplicație și triplarea numărului de utilizatori ai platformei.
Dunrea
Foto: pixabay.com

Uniunea Europeană investește 59 de milioane de euro în amenajări care vor ajuta comerțul României pe Dunăre

de CZ HotNews.ro
Marți, 7 Aug 2018 Economie | Bani europeni
România va beneficia de o finanțare de 59 milioane de euro  din Fondul de coeziune al Uniunii Europene, pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu Dunărea, în regiunea de sud-est a României, a informat, marți, Comisia Europeană într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Fonduri europene: Guvernul permite semnarea mai multor contracte de finanțare pentru IMM în POR. De ce este important

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) va putea supracontracta mai mult decât până acum, semnând un număr mai mare de contracte de finanțare a firmelor mici și mijlocii (IMM), a decis, joi, Guvernul, printr-o ordonanță. Măsura ar putea să conducă la recuperera unor decalaje legate de slaba absorbție a fondurilor europene.

​VIDEO Un român captează energia solară pe fereastră și spune că așa-ți poți câștiga independența față de marile companii de utilități

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 31 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Un inginer din Pitești a obținut aproape 160.000 de euro, fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeană și de la stat, să vadă cum s-ar putea face un sistem cât mai bun de captare a energiei solare prin ferestrele locuințelor sau ale clădirilor de birouri. După ce a încheiat proiectul, el crede că populația și firmele își pot câștiga independența energetică față de marile companii de utilități printr-o combinație de instalații pentru captarea energiei din surse regenerabile.
Conf. Univ. Dr. Vasile Strat
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO 11 domenii prioritare în care poti face proiecte cu bani europeni. Printre ele, IT&C, IMM-urile și crearea de job-uri

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 30 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Romania are la dispoziție 23 de miliarde de euro pentru reducerea diferențelor de dezvoltare față de celelalte țări din Uniunea Europeană. Banii sunt alocați prin politica de coeziune, în perioada de finanțare 2014-2020 și pot fi cheltuiți pe proiecte ce vizează 11 direcții prioritare de investiții. Am discutat într-un interviu video cu conf. univ. dr. Vasile Alexandru Strat, de la Academia de Studii Economice despre importanța investirii acestor bani în economie pentru cetățeni, firme private sau autorități publice.
Euro
Foto: Pixabay

Bilanțul fondurilor UE: 14.500 de startup-uri românești ar fi sprijinite cu bani europeni, susține ministrul Plumb

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 27 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Aproximativ 14.500 de startup-uri sunt sprijinite cu fonduri europene prin programele StartUp Plus, Diaspora StartUp și România Profesională, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Cursuri gratuite de antreprenoriat și 40.000 de euro nerambursabili în regiunea Nord-Vest

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 27 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Programul Critbiz oferă cursuri gratuite de antreprenoriat pentru 400 de participanți și finanțare nerambursabilă de până la 40.000 Euro pentru cele mai bune 48 de planuri de afaceri. Programul se adresează persoanelor cu vârsta între 18 și 64 de ani din regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) și care vor să înființeze o afacere nouă în regiune în domeniul industriilor creative sau IT în mediul urban.
Digitalizare
Foto: Hotnews

Firmele românești pot beneficia de asistență tehnică gratuită în procesul de digitalizare

de Adi Iacob HotNews.ro
Firma de consultanță și tehnologie Iceberg anunță lansarea Digitalise SME, proiect pilot finanțat de Comisia Europeană la inițiativa Parlamentului European, care va sprijini transformarea digitală a IMM-urilor, precum și a întreprinderilor mari din statele membre ale UE. Prin acest proiect pilot vor fi asigurate servicii gratuite de asistență tehnică în procesul de transformare digitală pentru aproximativ 90 de IMM-uri și întreprinderi mari.
IRO Iasi
Foto: Hotnews

VIDEO Centru de cercetare avansată a cancerului, deschis cu 11 milioane de euro la Iași

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Bani europeni
În România sunt diagnosticate anual aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 50.000 de decese sunt provocate de această boală. Bolnavii de cancer din zona de Nord-Est a României beneficiază de un nou centru de cercetare a cancerului, cu ajutorul căruia medicii specialiști pot prezice mai ușor și exact riscul de apariție a unor afecțiuni.
IT
Foto: Pixabay

Noi fonduri europene de 24 de milioane Euro pentru proiecte IT de Big Data și Open Data. Descarcă ghidul propus

de CZ HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Statul pregătește o nouă linie de finanțare de aproape 24 de milioane de euro din fonduri europene, pentru infrastructurile de Big Data și Open Data publice privind diversele evidențe cu cetățenii sau firmele din România. Banii sunt asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională, parte a Politicii de coeziune a Uniunii Europene, și reprezintă o oportunitate pentru firme IT care pot fi contractate pentru diferite servicii, în urma unor proceduri de achiziții publice în proiecte.
Catalin Surdeanu
Foto: Hotnews

Video. Reprezentant mediu de afaceri: Statul roman ar trebui să renunțe la a face concurență fondurilor europene. Tot ce se poate finanța prin programele europene ar trebui valorificat la maximum

de Ioana Botezatu StartupCafe.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Bani europeni
”Beneficiul uriaș al sprijinului financiar al UE este faptul ca "forțează" toate statele să țină pasul, să investească în tehnologie nouă, în cercetare și dezvoltare, obiectivul final fiind reducerea discrepanțelor între regiuni”. Așa ar putea fi explicat, pe scurt, impactul fondurilor europene, al politicii de coeziune, în state precum Romania, în viziunea unui fost oficial guvernamental care a gestionat fonduri structurale.

VIDEO Povestea turbinelor eoliene făcute de o echipă de români, cu bani europeni. Cum sunt fabricate și cât costă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 6 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Aproape de ieșirea din București, o echipă de zece oameni lucrează la realizarea unor turbine eoliene, concepute de un inginer român – proiect de cercetare pentru care firma lui a obținut fonduri europene de peste 170.000 euro. Cum sunt realizate, cum funcționează și cine poate cumpăra și instala turbine de putere mică.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

Modificări la regulile fondurilor europene, de la finalul lunii iulie 2018

de CZ HotNews.ro
Vineri, 6 Iul 2018 Economie | Bani europeni
Beneficiarii de fonduri europene, inclusiv din România, vor parcurge proceduri mai simple pentru atragerea banilor UE, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene, adoptate recent de Parlamentul European.
Fonduri
Foto: Pixabay

​DOCUMENT Fonduri UE de 63,7 milioane de euro pentru firme de internet, în România. Când se fac înscrierile

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Firme românești de internet, inclusiv mici afaceri, vor putea obține fonduri europene între 1 milion de euro și 4,6 milioane de euro fiecare, pentru investiții care să ofere net de bandă largă populației fără acces. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat perioada în care se depun proiectele pentru linia de finanțare cu buget total de 63,7 milioane de euro, din Politica de coeziune a UE și de la bugetul de stat.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene: Probleme similare celor din vechiul POSDRU persistă în noul POCU, se plâng aplicanții

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Organizațiile non-guvernamentale (ONG) reunite în Coaliția ONG-uri pentru Fonduri Structurale, care au aplicat pentru fondurile europene din Programul Operațional Capital Uman (POCU) se plâng că în POCU 2014-2020 persistă unele probleme care au afectat absorbția fondurilor europene din predecesorul acestuia, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018: 14,3 milioane Euro pentru formare profesională și antreprenorială a managerilor din firmele mari. Ghidul solicitantului

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 27 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Managerii și angajații din departamentele de resurse umane din companiile mari vor putea urma cursuri de pregătire profesională și antreprenorială, în cadrul unor proiecte derulate de firmele respective, pentru care s-a pus la bătaie un buget total de 14,3 milioane de euro, cofinanțat din Politca de coeziune a Uniunii Europene. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat data de depunere a proiectelor.
Fonduri
Foto: Pixabay

Noile fonduri UE: Parlamentarii de la București au rezerve față de creșterea cofinanțării naționale

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 25 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Parlamentul României nu este de acord ca statele membre ale Uniunii Europene să suporte contribuții naționale mai mari la proiectele europene și solicită o mai simplă mutare a banilor de la un program la altul, pentru viitoarea perioadă de programare 2021-2027. De asemenea, parlamentarii români au rezerve față de sistemul de impozitare a marilor companii de internet, ca Google sau Facebook,  propus de Comisia Europeană.
Poster UE cu laserul de la Magurele
Foto: Comisia Europeana

Fondurile structurale în 30 de ani: Cel mai puternic laser din lume, 4 milioane de joburi, peste 10.000 km de autostrăzi în țările Uniunii Europene - EuroIMPACT. PLUS: Galerie Foto

de Redactia StartupCafe.ro
Luni, 25 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Un centru de vârf la nivel mondial pentru cercetări în domeniul laserului – ELI-NP, în România, la Măgurele, un nou terminal pentru călători și renovarea aeroportului din Dubrovnik, Croația, autostrada Salonic-Atena din Grecia, conservarea artistică și consolidarea structurală a sitului arheologic Pompeii. Sunt doar câteva exemple de rezultate vizibile ale sprijinului pe care Uniunea Europeană îl acordă prin fonduri structurale și de investiții. Ele fac parte dintre cele 30 de proiecte selectate de Comisia Europeană pentru a marca cei 30 de ani de la apariția, oficială, a Politicii de Coeziune.
harta inovrii în UE
Foto: Comisia Europeana

TOP UE: România, tot ultima în UE la inovare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 22 Iun 2018 Economie | Bani europeni
România rămâne pe ultimul loc în Uniunea Europeană la performanțele în inovare, potrivit Tabloului de bord al Uniunii Europene 2018, un raport anual publicat vineri de Comisia Europeană. Țara noastră are punctaj zero în ceea ce privește firmele mici și mijlocii (IMM) românești cu inovații, în pofida fondurilor europene de care beneficiază România prin Politica de coeziune.
Inovare
Foto: Pixabay

3 milioane Euro, sprijin de la UE pentru regiunile rămase în urmă la inovare

de CZ HotNews.ro
Regiunile slab dezvoltate în domenul inovării, din întreaga Uniune Europeană, inclusiv România, au la dispoziție mecanismul „Calea către excelență”, în valoare de 3 milioane de euro, pentru perioada 2018-2020, prin care pot primi sprijin adaptat și expertiză de la Comisia Europeană.
Euro
Foto: Pexels

Oamenii de afaceri cer mai mult timp pentru ca firmele să-și poată face proiectele pentru fondurile nerambursabile

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 19 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) s-au întâlnit cu Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și au cerut un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care vor să aplice pentru fonduri nerambursabile să poată să își facă proiectele.
Autostrada Campia Turzii - Tg. Mures (februarie 2018)
Foto: Captura YouTube

Finanțare de 246 milioane de euro aprobată de Comisia Europeană pentru autostrada A3 Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș aflată în construcție

de Victor Cozmei HotNews.ro
Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat o finanțare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcția secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Târgu Mureș, Ogra și Câmpia Turzii. Proiectul are în vedere construcția unei porțiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulație, precum și a unei secțiuni de 4,7 km în apropierea orașului Târgu Mureș. Lucrările au demarat în 2015 și încă nu sunt finalizate. Proiectul autostrăzii a fost menit să absoarbă cât mai mult din fondurile europene din ciclul 2007-2013 ce se pierdeau la finalul de 2015, însă contractarea întârziată a facut ca întregul proiect să fie unul "fazat" și practic să fie finanțat aproape în totalitate din noul ciclu financiar european până în 2020.
Laserul de la Magurele
Foto: Hotnews

​VIDEO REPORTAJ Laserul de la Măgurele - Care sunt problemele care frânează cel mai mare proiect științific din România

Luni, 11 Iun 2018 Economie | Bani europeni
​Cel mai mare proiect european de cercetare în domeniul laserilor este ținut la ralanti de legislația achizițiilor publice, de modul în care Ministerul Educației face recunoașterea studiilor și de italienii care întârzie de mai bine de un an instalarea fascicolului Gamma. Consorțiul Eurogamma condus de Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia a creat sistemul de fascicol gamma, a adus componentele la Măgurele, însă nu a început nici până acum instalarea, în ciuda penalizărilor pe care le-au plătit, a declarat pentru HotNews.ro directorul proiectului ELI-NP, Nicolae Zamfir. În ceea ce privește angajările, legislația românească favorizează un “naționalism pur”, avertizează specialiștii.
  • Vezi în articol un video reportaj cu problemele care întârzie finalizarea proiectului de la Măgurele
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE de 3,5 milioane euro în total, pentru formare profesională. Ghidul solicitantului

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Firmele, organizațiile de patroni și alți potențiali solicitanți pot depune proiecte pentr a fi finanțate dintr-un buget total de 3,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea profesională a unor persoane defavorizate din zona Deltei Dunării, în contextul actual al crizei forței de muncă.
CUPA
Foto: Hotnews

Program gratuit de dezvoltare strategică pentru IMM-uri din domenii precum: industria lemnului, auto, telecom și industrii creative

de Raluca Abrihan HotNews.ro
O companie de consultanță  lansează proiectul CUPA (Capital Uman Performant și Adaptabil) prin care manageri și antreprenori din regiunile Centru, Vest, Nord-Vest și Nord-Est pot face cursuri de formare antreprenorială, sesiuni de business coaching și workshop-uri de planificare strategică. Vizate sunt industriile cu potențial de creștere și inovare:  Industria Lemnului și a mobilei, Industriile Creative, Industria auto și componente precum și Tehnologia Informațiilor și Telecomunicațiilor.
Fonduri
Foto: Pixabay

DLAF a sesizat DNA privind 147 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017. Valoarea estimată a prejudiciului - 45,8 milioane de euro

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF), din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a finalizat, în anul 2017, 150 de controale cu suspiciuni de fraude asupra fondurilor europene cheltuite în România, a informat instituția într-un comunicat remis HotNews.
Fonduri
Foto: Pixabay

Comisia Europeană avertizează: România riscă să-i fie suspendate plățile de fonduri europene dacă încalcă independența Autorității de audit

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Economie | Bani europeni
România riscă să-i fie întreprupte sau suspendate plățile de fonduri europene dacă nu asigură independența Autorității sale de audit de pe lângă Curtea de de Conturi, avertizează Comisia Europeană, care a transmis recent Guvernului de la București o scrisoare în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificarea legii de funcționare a Curții de Conturi a României, discutată în Parlament.
Rovana Plumb
Foto: Facebook

Ministrul Rovana Plumb dă vina pe oficialii UE pentru întârzierile de la fondurile europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le-a spus unor reprezentanți ai Comisiei Europene că e îngrijorată de „întârzierile apărute în ultimii ani” și le-a solicitat „fluidizarea și urgentarea” procesului de aprobare a proiectelor, a informat, miercuri, ministerul, pe Facebook.
Rovana Plumb
Foto: Agerpres

Ministrul Rovana Plumb recunoaște că sunt întârzieri la absorbția fondurilor europene

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 12 Iun 2018 Economie | Bani europeni
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a recunoscut marți că există întârzieri în absorbția de fonduri europene pentru infrastructura rutieră și cea feroviară, dar a susținut că România nu va avea nicio dezangajare de bani europeni anul acesta, explicând că „cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi”.
Fonduri
Foto: MorgueFile.com

Statul vrea să dea câte 25.000 euro, din fonduri UE, unor persoane aflate în risc de sărăcie, să-și deschidă mici afaceri, în 38 de localități

de CZ HotNews.ro
Persoane aflate în risc de sărăcie din 38 de localități din România vor avea ocazia să obțină fonduri europene de maximum 25.000 de euro fiecare, pentru mici afaceri, în cadrul unor proiecte mai mari, pentru care organizațiile non-guvernamentale (ONG), primăriile și alte instituții pot cere bani europeni începând de luni, 4 iunie 2018.
Startup Activator - Cursuri de antreprenoriat
Foto: Hotnews

VIDEO. Bani Europeni 2018: 160.000 de lei nerambursabili și cursuri de antreprenoriat, în regiunea Moldova

de Adi Iacob StartupCafe.ro
Marți, 29 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Între 300 și 500 de persoane care vor să înceapă ori să dezvolte o afacere în județele regiunii Nord-Est pot participa la cursuri de antreprenoriat după care pot primi până la 160.000 de lei, nerambursabili, dacă planul lor de afaceri este selectat pentru finanțare.
Fonduri
Foto: Pixabay

Presa străină: România, mare câștigătoare la alocarea viitoarelor fonduri europene

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Economie | Bani europeni
România se numără printre câștigătoarele alocării de fonduri europene în următorul buget multianual 2021-2027, scrie publicația britanică Fianancial Times. Între timp, Comisia Europeană a prezentat noi detalii despre Fondul Social European, programul Erasmus și Europa Creativă.
Producator etichete din Apahida
Foto: Hotnews

O fabrică din Cluj produce etichete autoadezive de 20 milioane Euro pe an, după investiții în tehnologie din fonduri europene. Cum se transformă o astfel de afacere în aproape trei decenii de funcționare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive de la noi din țară se află la Apahida, în județul Cluj. Este o afacere de familie înființată în urmă cu 27 de ani și care face azi vânzări de peste 20 de milioane de euro. Cum a trecut afacerea soților Arnella și Cristi Nechita Rotta peste perioada în care tehnologiile de producție erau foarte greu de achiziționat, mai ales pentru o firmă românească mică și cum reușeste, azi, tot cu ajutorul tehnologiei să facă etichete pentru branduri din Asia sau Statele Unite.
Laserul de mare putere de la Magurele
Foto: Hotnews

​​VIDEO REPORTAJ Cum arată cel mai puternic laser din lume și cea mai sofisticată clădire din cercetarea cu lasere

Luni, 28 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Camera experimentală de 10 PW de la Măgurele este un “buncăr” cu pereți și uși groase de peste 2 metri, din beton greu. Asta ca să oprească radiația care se va produce aici în experimentele de fizică nucleară cu laser, unde cercetătorii așteaptă reacții cum se întâmplă în explozii stelare, pentru că o direcție de cercetare de la ELI-NP este formarea elementelor grele, cum sunt aurul, platina, uraniul. * Vezi în video reportaj cum arată camera de control laser care săptămâna trecută a înregistrat cea mai mare putere din Europa, 3 PW, sistemul de amortizoare care asigură stabilitatea și la un cutremur de 8 grade și vedeți cu câtă ușurință transformă oamenii de știință teorii dintre cele mai savante și tehnologie de ultimă oră într-o poveste pe înțelesul tuturor.
Fonduri nerambursabile
Foto: MorgueFile.com

Noi fonduri europene: Max. 2,5 milioane Euro pentru firme IT&C din România. Ghidul și modelul de plan de afaceri propuse

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 28 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Firmele mici și mijlocii (IMM) românești, din domeniul tehnologiei informației și comuncațiior (IT&C) vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 2,5 milioane de euro, printr-o nouă linie de finanțare, aflată în pregătire. Descarcă propunerile de Ghid al solicitantului și de model de plan de afaceri.
Fonduri europene în România
Foto: Hotnews

VIDEO Fonduri europene: 5 sfaturi de la reprezentanta Comisiei Europene pentru românii care vor bani UE. Și un proiect care a atras zeci de milioane de euro

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Românii care vor să obțină fonduri europene ar fi bine să țină cont de cel puțin 5 aspecte în inițierea și implementarea proiectelor, crede șefa reprezentanței Comsiei Europene în România, Angela Cristea. Am stat de vorbă cu oficialul UE, recent, la Alba Iulia, unde am vizitat și un proiect european care a atras zeci de milioane de euro în România: Cetatea Alba Carolina.
Rovana Plumb
Foto: Facebook

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a invitat pe moldoveni să se înscrie la un apel de proiecte la care nu pot participa

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 22 Mai 2018 Economie | EuROfonduri
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a invitat, marți, pe cei din zona Moldovei să se înscrie la un apel de proiecte la care de fapt ei nu pot depune proiecte.
Protest - Moldova vrea autostrada
Foto: Facebook

​VIDEO Comisarul european Crețu invită autoritățile române să-i ceară bani pentru autostrada Târgu Mureș-Iași: Eu n-am primit niciun proiect major pe regiunea Moldovei. România este o țară săracă

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 22 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul European pentru politică regională, Corina Crețu, s-a plâns marți, la Bacău, că autoritățile române nu au depus niciun proiect major de infrastructură pentru zona Moldovei, oficialul european invitând Guvernul să-i ceară bani europeni pentru construcția unei autostrăzi Târgu Mureș - Iași. Declarațiile comisarului european vin după ce, zilele trecute, mai mulți cetățeni din zona Moldovei au venit la București pentru a protesta față de faptul că guvernul nu a construit nicio autostradă pentru această parte a țării.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fondurile europene 2019:  Buget de 166 miliarde Euro pe toată Uniunea

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 23 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Uniunea Europeană va avea în anul 2019 un buget de 166 de miliarde de euro, credite de angajament, cu 3% mai mare decât în 2018, o importantă parte a alocărilor fiind destinată investițiilor Politicii de coeziune.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

​Corina Crețu: România nu a fost pregătită suficient în 2007 pentru accesarea fondurilor europene

de Gabriel Pop HotNews.ro
Marți, 22 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu, afirmă că "România nu a fost pregătită suficient, în 2007, pentru a accesa fondurile europene". Afirmația oficialului european a fost făcută în timpul unei vizite efectuate marți la Insula de Agrement din Bacău, un proiect care a pierdut mai multe milioane de euro din cauza deficiențelor tehnice de proiectare.
fonduri
Foto: Pixabay

Investitorii americani și români cer statului să crească absorbția fondurilor europene. Situația la zi pe Politica de Coeziune

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 22 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Investitori americani și români membri ai Camerei de Comerț Americane (AmCham) în România cer statului român să crească absorbția de fonduri europene, pentru dezvoltarea competitivității economice, în condițiile în care în ultimii ani au scăzut investițiile în țară.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018: Câte 30.000-40.000 Euro pentru mici afaceri, în Start-Up Plus.  Se mai fac înscrieri. Bogdan Colceriu (Frisbo și Trilulilu), printre lectori

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 21 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Românii care vor să facă mici afaceri în mediul urban, cu fonduri europene, se mai pot înscrie în proiecte din linia de finanțare Start-Up Plus, prin care pot obține granturi nerambursabile de cel mult  40.000 Euro fiecare. Iată 4 proiecte administratorii promit fonduri nerambursabile între 32.000 euro și 40.000 euro fiecare, în mai multe județe. Într-unul dintre proiecte, săptămâna aceasta, va susține un curs de antreprenoriat Bogdan Colceriu, fondator al Frisbo și co-fondator al Trilulilu.
Fonduri
Foto: MorgueFile.com

Fonduri europene: 174 milioane Euro pentru afaceri în energie regenerabilă

de Redactia HotNews.ro
Firme românești și alte categorii de ptențiali beneficiari vor putea obține fonduri europene de 174 de milioane de euro pentru investiții în energie regenerabilă, cu finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Cei interesați pot merge la seminarii de informare despre aceste linii de finanțare, organizate de Ministerul Fondurilor Europene, cu înscriere on-line.
angajati
Foto: Pixabay

Cursuri gratuite pentru antreprenori, despre strategii în afaceri și managementul resurselor umane

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Consiliul Național al IMM-urilor din România lansează un proiect prin care își propune să pregătească 600 de întreprinzători, manageri și angajați ai departamentelor de HR, pe care să-i ajute să-și dezvolte competențele antreprenoriale, să învețe să-și facă o planificare strategică, să inoveze și să facă față problemelor din domeniul resurselor umane. Proiectul are o valoare de peste 3,2 milioane lei, din fonduri europene nerambursabile.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene în IT: 12 milioane de euro, pentru proiecte de big data și cloud

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Firmele românești de IT ar putea vinde bunuri și servicii de valori importante unor universității care vor lua fonduri europene de circa 12 milioane de euro pentru proiecte de cercetare-dezvoltare în infrastructuri de big data și tehnologie cloud, în două apeluri care s-au deschis în Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
IT
Foto: Pixabay

Fonduri europene de 132.000 lei pentru sprijinirea evaluării proiectelor din domeniul IT

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a anunțat că va începe un proiect prin care va oferi sprijin pentru evaluarea proiectelor din domeniul tehnologiei, depuse în cadrul Axei Prioritare 2 POC – Acțiunea 2.1.1, pentru o economie digitală competitivă, schemei de ajutor de stat pentru îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet.
Wello_imagini din platforma - mai 2018
Foto: Hotnews

Wello, un startup din Cluj care vrea să ajute familiile cu copii supraponderali, primește o finanțare de 1 milion Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Aplicația Wello, bazată pe un program de inteligență artificială (AI), a fost creată pentru a ajuta familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos. Startup-ul a primit o finanțare de 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca finanțare nerambursabilă, proiectul fiind desemnat câștigător în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Cum funcționează aplicația.
fonduri europene apa
Foto: Pixabay

5 proiecte de 675 milioane euro pe fonduri structurale și de coeziune, anunțate de ministrul Plumb

de Redactia HotNews.ro
Marți, 15 Mai 2018 Economie | Bani europeni
Ministerul Fondurilor Europene a aprobat 5 proiecte majore noi, în valoare totală de 675 de milioane de euro, eligibilă, pe fonduri structurale și de coeziune, în sectorul de apă, potrivit unui comunicat oficial remis, marți, StartupCafe.ro. Proiectele de aducțiuni de apă și și cele de gestionarea apelor uzate sunt considerate ca având un impact major pentru firmele mici și mijlocii, în principal antreprenorii din turism plângându-se de lipsa acestor amenajări foarte importante pentru pensiuni, hoteluri și restaurante.
Dezangajari fonduri UE
Foto: SAR
 documente
(15 Mai 2018) OpenOfficeDocument, 665KB

Proasta guvernare a dus la o utilizare ineficientă a fondurilor europene și la oportunități ratate (raport SAR)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 15 Mai 2018 Economie | Bani europeni
România a pierdut definitiv 1,6 miliarde euro prin dezangajări, în perioada de programare 2007-2013, iar programele de infrastructură și resurse umane au avut cele mai scăzute rate de absorbție a fondurilor europene, reiese din „Raportul anual de analiză și prognoză – România 2018”, realizat de Societatea Academică din România (SAR).
Afaceri in apicultura
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018: Termen nou și condiții pentru apicultori, în Programul Național Apicol

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Economie | EuROfonduri
Crescătorii de albine trebuie să depună mai repede cererile pentru fondurile europene și de la stat din Programul Național Apicol, în anul 2018, iar condițiile se schimbă, a anunțat, joi, Ministerul Agriculturii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018: Câte 200.000 Euro-7 milioane Euro pentru incubatoare de afaceri - s-au prelungit înscrierile. Ghidul solicitantului și planul de afaceri

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 7 Mai 2018 Economie | EuROfonduri
Statul a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru fondurile europene cuprinse între 200.000 de euro și 7 milioane de euro fiecare, pentru finanțarea incubatoarelor de afaceri, în care se pot dezvolta start-upuri și alte mici business-uri în România. Descarcă din text Ghidul solicitantului și planul de afaceri pentru incubatoare.
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

Fonduri europene 2018: Câte 200.000 Euro-7,5 milioane Euro pentru startupuri și alte firme, în clustere de inovare. Descarcă propunerea de ghid

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 27 Apr 2018 Economie | EuROfonduri
Start-up-urile românești și alte firme cu activități de inovare vor putea obține fonduri europene pe proiecte derulate în cadrul unor clustere de cercetare-dezvoltare, de 200.000 de euro - 7,5 milioane de euro, printr-o linie de finanțare aflată în pregătire.
EuroIMPACT
Foto: Hotnews

EuroIMPACT. Lansarea proiectului : Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Vineri, 27 Apr 2018 Economie | Bani europeni
Institutul European din România, în parteneriat cu HotNews.ro-Startupcafe.ro, implementează din aprilie 2018 proiectul Informarea și îmbunătățirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România. Proiectul promovează în rândul publicului român proiectele de succes, cele mai bune practici, lecțiile învățate și oportunitățile asociate implementării politicii de coeziune a UE.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by