CARIERE
Tineri
Foto: sxc.hu

1 din 5 români cu vârste de 18 - 24 de ani nici nu învață, nici nu lucrează

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Economie | Cariere
Circa 1 din 5 români cu vârste între 18 și 24 de ani nu urmau vreo formă de învățământ și nici nu aveau un loc de muncă în anul 2017, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate vineri de Eurostat.
Gamecelerator
Foto: HotNews.ro

Joc video creat de elevi din București, premiat de o multinațională de gaming

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Economie | Cariere
Patru elevi de la două licee bucureștene au creat un joc de aventuri pentru calculator și au câștigat un stagiu la o importantă companie multinațională de gaming, la competiția Gamecelerator 5.0, realizată de organizația non-guvernamentală de antreprenoriat Junior Achievement România.
Drona si multimea
Foto: USER UPLOADED

PE: „Piloții” de drone, obligați să se înscrie într-un registru național, pentru identificare

de CZ HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Economie | Cariere
Afacerile cu drone, inclusiv din România, vor fi influențate de noi regelementări ale Uniunii Europene: unii operatorii de astfel de aparate ar putea fi obligați să se înscrie într-un registru național, pentru a fi identificați, mai ales în urma unor incidente, porivit unei propuneri de regulament UE adoptate marți de Parlamentul European.
IT
Foto: Pixabay

O companie IT cu venituri de 8,3 miliarde de dolari pe an face angajări în România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Economie | Cariere
O companie canadiană de servicii IT, cu venituri de 8,3 miliarde de dolari americani pe an (10,8 miliarde de dolari canadieni), își deschide primul centru de consultanță și dezvoltare în domeniul software în România, unde vor fi angajați 300 de specialiști în următorii trei ani, potrivit unui comunicat primit marți de StartupCafe.ro.
CAS majorata la angajatii part-time
Foto: DreamsTime

Românii și munca part-time: Noi de nevoie, ei de voie

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 8 Iun 2018 Economie | Cariere
Ponderea lucrătorilor part-time în România a scăzut în anul 2017 față de 2016, după majorarea taxării muncii pe fracțiuni de normă. În general, românii cu fracții de  normă și-ar dori full-time, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.
Job
Foto: Pixabay

Cursuri gratuite de la Google pentru cei care își caută job

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 5 Iun 2018 Economie | Cariere
Udacity, platforma globală de instruire online, a anunțat un nou parteneriat cu Google, prin care vor lansa o serie de cursuri gratuite menite să sporească șansele celor aflați în căutarea unui loc de muncă. Utilizatorii vor putea învăța cum să realizeze un CV și cum să treacă de un interviu de angajare.
fakepath\Juncker si Buti
Foto: Hotnews
Corespondență de la  Bruxelles

​VIDEO Juncker stârnește râsete cu un nou gest glumeț în public

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 5 Iun 2018 Economie | Cariere
Uniunea Europeană are nevoie să înființeze o autoritate pentru muncă la nivel comunitar, pentru a ajuta la respectarea obligațiilor angajatorilor pe piața muncii în toate statele UE, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. El a participat la Forumul Economic de la Bruxelles, unde a stârnit amuzamentul participanților printr-unul dintre gesturile pentru care e celebru: i-a dat ușor cu palma pe obraz unui oficial european, un gest părintesc în loc de salut.
digital marketing
Foto: pixabay.com

Investiţie de 200 milioane dolari pentru ca persoanele defavorizate să poată lucra în era digitală

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Economie | Cariere
În următorii 3 ani o companie de consultanţă îşi propune printr-un program dedicat să ajute peste 3 milioane de persoane, în special din rândul celor defavorizate, să dobândească abilitățile necesare în carieră și antreprenoriat, cu investiţii de peste 200 de milioane de dolari.
Coaching
Foto: Pixabay

Câți bani poate face un coach în România

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 25 Mai 2018 Economie | Cariere
Piața de training și coaching din România este de 30-40 milioane de euro anual, spune managerul unei companii de consultanță, care a dezvăluit și cât poate câștiga un coach în România.
angajati
Foto: Pixabay

Eurostat: Românii sunt pe ultimul loc în UE la forţa de muncă temporară

de RA HotNews.ro
Miercuri, 23 Mai 2018 Economie | Cariere
Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de contratele de muncă temporară, cu o pondere de 1,2% în 2017, faţă de o medie la nivelul UE de 14,3%, potrivit datelor biroului european de Statistică Eurostat, citat de News.ro.
5 eleve de liceu din Bucuresti pleaca in Silicon Valley
Foto: Hotnews

5 tinere românce pleacă în SUA, la un concurs de tehnologie

de CZ HotNews.ro
Luni, 21 Mai 2018 Economie | Cariere
Cinci eleve de liceu din România vor merge la competiția de tehnologie Technovation Challenge 2018, care va avea loc în Silicon Valley, după ce au câștigat ediția românească a concursului, a anunțat, luni, asociația Adfaber, orgaizatoarea din România, într-un comuncat remis StartupCafe.ro.
Angajati
Foto: Pixabay

Top beneficii pe care şi le doresc angajaţii versus ce vor şefii de la muncitori - “Obediența și treaba făcută la timp”

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 21 Mai 2018 Economie | Cariere
Cele mai importante beneficii pe care un angajator ar trebui să i le ofere unui angajat guler albastru pentru a-l motiva sunt bonusurile salariale, dar acestea nu sunt singurele, arată un studiu realizat de OLX. Pe de altă parte, când vine vorba de pretenţiile angajatorului, acesta se pare că nu își dorește un angajat cu idei proprii, ci preferă mai degrabă obediența și “treaba făcută la timp”.
Euro
Foto: Pixabay

Premii cu valoarea totală de 600.000 euro pentru concepte de afaceri care rezolvă probleme globale

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Economie | Cariere
Programul european Copernicus Masters pune la bătaie premii cu valoarea totală de 600.000 de euro pentru aplicații și concepte de afaceri care să rezolve probleme sociale și comerciale care afectează întregul glob.
Angajati
Foto: Dreamstime.com

Soluție la criza forței de muncă: Cetățeni moldoveni aduși în România peste limita actuală

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 4 Mai 2018 Economie | Cariere
Patronii din România, care se plâng de o criză de forță de muncă, ar putea primi posibilitatea de a aduce mai ușor la lucru cetățeni din țări extracomunitare, ca Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, potrivit unei propuneri de lege aflate în Parlament.
Angajati
Foto: Pixabay

Diferenţa dintre salariile bărbaților și ale femeilor în România, sub media UE. Discriminarea în funcţie de vârstă este cea mai mare problemă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 3 Mai 2018 Economie | Cariere
România înregistrează un decalaj de 5% raportat la diferențele salariale medii între bărbați și femei, fiind mult sub pragul înregistrat la nivel european. Pe de altă parte, unul dintre elementele discriminatorii în procesele de recrutare la nivel local este vârsta, fapt pentru care procentul angajaților de peste 55 de ani este de doar 40%, spre deosebire de 55% la nivelul Uniunii Europene, arată o analiză a unei firme de externalizare a proceselor de HR.
Situatia fortei de munca
Foto: Hotnews

Lipsă de forță de muncă: România, printre statele UE cu cea mai mare pondere a persoanelor inactive

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 30 Apr 2018 Economie | Cariere
​Datele publicate, luni, de Eurostat par să dea crezare patronilor români care se plâng de lipsa forței de muncă: România este peste media Uniunii Europene în ceea ce privește ponderea persoanelor inactive.
Lucratori
Foto: Pixabay

​VIDEO Un oficial guvernamental vrea ca firmele românești să poată aduce muncitori din afara UE, la salarii mai mici

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Economie | Cariere
Un secretar de stat de la Ministerul Fondurilor Europene a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi o modalitate de a permite firmelor din România să aducă din afara Uniunii Europene lucrători cu salarii mai mici decât mediul pe economie, pentru a rezolva problema lipsei forței de muncă din țară.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Ghiduri de fonduri europene 2018: Bursele antreprenoriale pentru studenți și cercetători

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Economie | Cariere
Studenții români din categoriile vulnerabile vor putea obține burse lunare de câte 300 de lei, timp de 3 semestre de studii, dacă participă și la cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și de realizare a planurilor de afaceri, printr-o nouă linie de finanțare europeană, în valoare totală de 71 milioane euro, pentru care, marți, a fost lansat Ghidul solicitantului. Încă 84,7 milioane de euro vor fi disponibili într-un alt apel de proiecte, prin care se vor acorda burse antreprenoriale cercetătorilor și doctoranzilor.
anunturi de angajare
Foto: PxHere

Cine sunt cei mai căutaţi lucrători pe OLX şi de ce îşi schimbă românii locul de muncă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Economie | Cariere
Peste 70% dintre candidații de pe OLX și-ar schimba locul de muncă în următoarele 12 luni, iar cei mai mulți dintre ei (87.42%) sunt deschiși să-și schimbe domeniul de activitate, potrivit unui chestionar realizat de OLX în luna martie, pe un eșantion de 1.400 de vizitatori din secțiunea Locuri de Muncă. Unul dintre principalele motive pentru care respondenții și-ar schimba locul de muncă este conturat de nevoia unui salariu mai mare (66.96%), arată un studiu realizat de platforma de anunțuri.
Antreprenorul american Mohamed Geraldez
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Idee de afacere: Vinde cravate sintetice, la 40 de dolari bucata, iar clienții sunt bucuroși să plătească

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 23 Apr 2018 Economie | Cariere
Știi ce-i aia o cravată vegan? E o cravată din material sintetic. Mohamed Geraldez, un antreprenor din California, a venit la București și ne-a povestit cum i-a venit ideea să vândă cravate sintetice, la 40 de dolari bucata. Iar clienții plătesc, bucuroși că salvează viermii de mătase. StartupCafe.ro a stat puțin de vorbă cu Mohamed Geraldez, despre afacerea cu cravate vegan, despre cum se îmbracă românii și despre cum ar trebui să ceară un antreprenor bani de la un potențial investitor. I-am arătat și câteva creații ale unor firme românești de modă, trimise recent de Ministerul pentru Mediul de Afaceri la New York Fashion Week.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version