CARIERE
Educatie
Foto: Pixabay

4 cursuri Google gratuite pentru antreprenori

de Adi Iacob HotNews.ro
Google oferă o multitudine de cursuri online, multe dintre ele adresate studenților sau celor care au absolvit recent. Unele dintre acestea te vor învăța limbaje de programare sau modalități de lucru cu tehnologii specifice. Dar există și cursuri de marketing, dezvoltare și lansare de aplicații, creare de produs sau gestionarea resurselor, care pot fi de folos oricărui antreprenor sau viitor antreprenor. 
Jobful
Foto: Facebook

Ce idei de afaceri românești se mai remarcă în ultima vreme

de CZ HotNews.ro
Patru startupuri românești au fost admise în acceleratorul de afaceri Sperik, urmând să primească sprijin pentru dezvoltarea ideilor de business, au anunțat, luni, organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Între timp, antreprenorii români se pot înscrie în continuare pentru un loc în acceleratorul de afaceri.
Lucratori
Foto: Comisia Europeana

DOCUMENT ​Condițiile pentru firmele care vor intermedia angajarea zilierilor din România

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Economie | Cariere
Patronii care vor utiliza munca zilierilor vor apela la serviciile unor firme de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră. Aceste „agenții de mediere” vor fi acreditate de stat, în baza unor criterii care urmează să fie stabilite de Guvern printr-o hotărâre.
Angajati
Foto: Pixabay

Firmele vor să dea salarii mai mari pentru angajaţii buni. Cine ar putea primi mărire în acest an – studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Economie | Cariere
Angajatorii sunt dispuși sa aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari pentru atragerea talentelor şi se pregătesc în acest an să le plătească salarii mai mari angajaților din vânzări, resurse umane, IT, producție și marketing/communicare, arată studiului Randstad HR Trends, România 2018.
Echipa Clujul are suflet
Foto: Clujul Are Suflet

Cluj: Tineri cu posibilități materiale reduse primesc meditații și consiliere psihologică pentru a intra la facultate sau postliceală

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Economie | Cariere
Tineri cu posibilități materiale reduse, din județul Cluj, pot primi meditații la diferite materii școlare, ajutor la teme, consiliere psihologică și asistență socială pentru ca apoi să poată intra la facultate sau la școli postliceale, într-un proiect privat, cu rol în dezvoltarea pieșei locale a muncii. 13 dintre tinerii sustinuți în proiectul Clujul Are Suflet au intrat acum la facultate sau la școala postliceală, a anunțat, marți Banca Transilvania, care realizează acest proiect.
5 romance, femei de afaceri, remarcate de americani
Foto: LinkedIn

Avem 5 românce pe lista Forbes.com a antreprenoarelor europene, modele în afaceri care trebuie urmărite pe Twitter și LinkedIn

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Economie | Cariere
Revista americană Forbes, în ediția sa elecronică, a inclus recent 5 românce în lista sa cu 100 de antreprenoare din Europa pe care orice om de afaceri debutant e bine să le urmărească pe Twitter și LinkedIn, ca modele în business.
Sinsila
Foto: Pixabay

Idee de afacere: Doi români au început cu 4.500 de euro strânși la nuntă și acum au vânzări de 60.000-80.000 de euro pe an

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Economie | Cariere
Doi tineri, soț și soție, din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, au început o afacere cu 4.500 de euro, banii strânși la nuntă, iar acum, după 13 ani, fac vânzări anuale de 60.000-80.000 de euro, relatează luni agenția Mediafax.
muncitori straini
Foto: PxHere

Firmele din România pot aduce mai mulţi muncitori din afara UE

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Economie | Cariere
Guvernul a aprobat suplimentarea cu 8.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România (4.000 permanenți și 4.000 detașați). România se află pe primele locuri în UE în rândul ţărilor în căutare de muncitori din afara UE. Ce trebuie să ştie firmele care vor să angajeze astfel de lucrători.
tehnologia la locul de munca
Foto: Pexels

Cât lucrează angajatul român pe săptămână şi cât îl ajută tehnologia la locul de muncă – Studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Economie | Cariere
​România înregistrează un procent de 69% atunci când vine vorba de oameni care consideră că tehnologia i-a făcut mai eficienți la locul de muncă. Acesta este cel mai mare procent din Europa, unde media înregistrează 55%. Cu toate acestea, puțini oameni consideră că tehnologia le-a oferit mai multă flexibilitate în ceea ce privește locul de muncă - 59% nu cred că pot lucra de acasă sau de la distanță mai des ca urmare a dezvoltării tehnologiei mobile, arată un studiu realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World.
  • Cum văd românii munca de acasa, câte ore lucrează pe săptămână şi ce cred despre GDPR
interviu job
Foto: Wikimedia Commons

Top 10 startup-uri europene pentru HR. Unul dintre ele este fondat de români

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 31 Iul 2018 Economie | Cariere
În ultimii ani, domeniul resurselor umane apelează tot mai mult la tehnologie pentru a rezolva probleme ce ţin de recrutare sau gestionarea angajaţilor. Drept urmare, au apărut numeroase startup-uri care încearcă prin softuri, platforme online şi aplicaţii să vină cu soluţii pentru HR. Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea, la nivel european. Unul dintre startup-urile din clasament este fondat şi condus de doi români.
Economie verde
Foto: europa.eu

Organizaţia Internaţională a Muncii: 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create datorită economiei verzi

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 29 Iul 2018 Economie | Cariere
Un total de 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create până în 2030 în situaţia în care vor fi implementate politicile corecte către dezvoltarea unei economii verzi, se arată într-un raport conceput de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO), potrivit Mediafax.
Google Campus Varsovia
Foto: Captura YouTube - Google for Entrepreneurs

Campusurile Google pentru antreprenori din Europa: Câte locuri de muncă au fost create și cu ce finanțări

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 27 Iul 2018 Economie | Cariere
În ultimii șase ani, Google a construit șase campusuri pentru antreprenori în întreaga lume. Acestea sunt spații pentru firme și antreprenori care lucrează, se întâlnesc și își dezvoltă afacerile. Pentru a ajuta aceste afaceri să crească și să devină cunoscute la nivel mondial, Campus de la Google le susține prin evenimente, sesiuni de îndrumare și acces la experți din cadrul companiei.
Mikaila Ulmer
Foto: Captura YouTube - Facebook Business

Antreprenoriat la 13 ani: Produsele tinerei afaceriste se vând în 500 de magazine din Statele Unite

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 27 Iul 2018 Economie | Cariere
Limonadele unei fete pe nume Mikaila Ulmer se vând în peste 500 de magazine din Statele Unite ale Americii. Afacerea sa este un succes, însă de multe ori trebuie să lipsească de la şcoală pentru a se ocupa de ea.
Munca de acasa
Foto: Pixabay

Studiu: 6 din 10 angajaţi români lucrează de acasă cel puțin o data pe săptămână

de RA HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Cariere
Aproximativ 6 din 10 români lucrează de acasă (remote) cel puțin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii sunt de părere că un spațiu flexibil ar avea un impact direct în creșterea afacerii, maximizarea profitului și menținerea competitivității, arată un studiu citat de Mediafax.
Cursuri de management
Foto: Pixabay

Cursuri de antreprenoriat în valoare de peste 1.000 de euro de persoană, oferite gratuit de statul român. Descarcă procedura oficială

de CZ HotNews.ro
Joi, 12 Iul 2018 Economie | Cariere
Românii interesați de afaceri vor putea urma gratuit și anul acesta, în patru orașe din țară,  cursuri de antreprenoriat dezvoltate de universitatea americană Harvard, finanțate de statul român, în cadrul programului UNCTAD/EMPRETEC 2018, potrivit procedurii publicate joi de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Angajaţii români îşi schimbă greu locul de muncă. Cum văd ei relaţia cu superiorii – studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 12 Iul 2018 Economie | Cariere
Angajații români se clasează pe primul loc la nivel global în ceea ce privește ușurința de a comunica cu colegii lor, indiferent de generația de care aparțin aceștia şi sunt printre cei mai stabili când vine vorba de schimbarea locului de muncă, potrivit unui studiu realizat de o companie din domeniul resurselor umane.

Angajatori din 17 state europene au peste 1.200 de posturi vacante în reţeaua Eures. În Olanda se caută muncitori în sere, în Austria, bucătari şi cameriste

de HotNews.ro
Joi, 12 Iul 2018 Economie | Cariere
Olanda, Germania şi Austria anunță cele mai multe posturi disponibile prin rețeaua Eures - Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă, informează News.ro. În Olanda se caută muncitori în sere, muncitori necalificaţi, ingineri, în timp ce în Germania sunt 335 de locuri de muncă pentru electricieni, sudori, lăcătuşi, sudori și ospătari. Angajatorii din Austria oferă 300 de locuri de muncă pentru bucătari, chelneri şi cameriste. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în Malta, Croaţia şi Franţa.
Commons
Foto: Hotnews

Un nou hub pentru antreprenori aflaţi la început de drum şi freelanceri se deschide în Bucureşti, după investiţii de 150.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Cariere
Piața spațiilor de coworking a devenit un sector dinamic, în creștere, din ce în ce mai atractiv în România. Acest lucru se întâmplă pentru că antreprenorii români aflați la început, freelancerii și companiile multinaționale au nevoie de variante alternative pentru a-și desfășura munca, spun fondatorii Commons, care au investit 150.000 de euro într-un nou spaţiu de coworking și evenimente, după ce anul trecut au făcut o investiţie similară într-un alt hub.
Dumitru Costin, presedinte BNS
Foto: HotNews.ro

Peste 1 milion de angajați preponderent în mediul economic s-au ales cu salariile scăzute, în urma revoluției fiscale (sindicat)

de CZ HotNews.ro
Luni, 9 Iul 2018 Economie | Cariere
Peste 1 milion de angajați din România, preponderent în mediul economic, s-au ales cu salariile diminuate în urma așa-numitei revoluții fiscale decise de Guvern, prin care s-au mutat contribuțiile sociale de la angajatori la angajați de la 1 ianuarie 2018, susține luni Blocul Național Sindical, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Raiffeisen Comunitati
Foto: Raiffeisen Bank

[P] Raiffeisen Bank a lansat o nouă ediție a programului de granturi Raiffeisen Comunități

de Smile Media
Luni, 9 Iul 2018 Economie | Cariere
Programul de granturi Raiffeisen Comunități (www.raiffeisencomunitati.ro), organizat de Raiffeisen Bank, se află la a opta ediție și se desfășoară între 2 iulie și 1 octombrie 2018. La finalul perioadei, banca va acorda finanțări nerambursabile de aproximativ 10.000 de euro (echivalent lei), pentru maximum 10 proiecte educaționale.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version