CARIERE
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Angajații români obișnuiesc să lucreze peste program. Cei mai muncitori: IT-iștii, inginerii şi cei din domeniul financiar. Ce îi motivează

de RA HotNews.ro
Programul încărcat, dorința de a fi mai competitivi, dar și accesul la tehnologia care permite conectarea permanentă la sarcinile de serviciu îi fac pe aproape 70% dintre angajații români din sectorul privat să lucreze și după terminarea orelor de lucru, la birou sau acasă, arată un sondaj efectuat de BestJobs.
esec
Foto: pixabay.com

Mirajul Start-Up Nation: Cazul neferict al unor antreprenori care au rămas cu datorii pe firmă

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Cariere
Start-Up Nation nu a mers pentru toată lumea așa cum și-ar fi dorit: doi antreprenori din Sfântu Gheorge, soț și soție, povestesc cum firma lor a rămas și cu datorii la bancă, nu numai că nu au primit cei 200.000 de lei promiși de stat, după ce au aplicat la ediția 2017 a programului de finanțare. Hai să învățăm ceva de aici!
Angajatori de Top
Foto: Catalyst Romania

[P] Ce înseamnă jobul ideal în 2018

de Smile Media
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Cariere
Angajatori de TOP revine în Timișoara pe 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri și promite să aducă Jobul ideal mai aproape de cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP Timişoara reuneşte în această toamnă peste 3000 de oportunități de carieră și 70 de companii, dintre care cei mai mulți angajatori își desfășoară activitatea în Inginerie şi Producţie, IT, Retail, Automotive, Servicii şi BPO, FMCG.
Fotograf
Foto: Pixabay

Consiliul IMM-urilor finanțează 75 firme în domeniul industriilor creative. Cu ce idei de afaceri au venit antreprenorii

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Cariere
Consiliul IMM-urilor din România implementează proiectul “CREATIVE START”, ce are ca scop încurajarea antreprenorialului prin susținerea înființării de afaceri în industriile creative în zona Nord-Vest. În proiect s-au înscris peste 600 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 145 dintre acestea întocmind și depunând planurile de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de acces la finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.
Startupperul Anului
Foto: Hotnews

Premiu de 25.000 de euro la competiția “Startupperul Anului”

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Economie | Cariere
Antreprenorii pot obține un premiu în valoare de 25.000 euro, mentorat și expunere media la competiția Startupperul Anului care are loc în aproape 60 de țări din întreaga lume.

Înscrieri online: Google caută creatori de podcast-uri să îi ducă în SUA, la cursuri în valoare de 40.000 de dolari

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Cariere
Creatori de conținut audio sau video din toată lumea, inclusiv din România, se pot înscrie online pentru preselecția într-un program de training în creare de podcast-uri, oferit de compania Google, și au șansa să meargă în SUA la o tabără de pregătire.

MTI: Guvernul ungar a contestat la Curtea de Justiţie a UE modificarea directivei privind detaşarea lucrătorilor

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Cariere
Guvernul ungar a contestat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) modificarea directivei privind detaşarea lucrătorilor, publicată pe 9 iulie - a transmis Cancelaria Prim-Ministrului, joi, agenţiei ungare de presă MTI. În comunicat s-a subliniat că noile reguli restricţionează în mod disproporţionat libertatea de a presta servicii, potrivit MTI, citată de Rador.
Angajati
Foto: Comisia Europeana

1 angajat român din 3 ar munci și „la negru” pentru un plus de bani „în mână”, chiar dacă ar pierde la venitul cu taxe

de CZ HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Cariere
În Româna, unu din trei angajați ar fi dispus să accepte ca patronul să-l plătească în parte legal, pe contractul de muncă, și în parte „la negru”, dacă lucrătorul ar obține astfel mai mulți bani „în mână”, chiar dacă venitul întreg, cu tot cu impozit și contribuții sociale, iar scădea. Asta rezultă dintr-o cercetare realizată recent de Institutul de sondaje IRES și Institutul de Politici Publice.
Florarie
Foto: Hotnews

A renunțat la jobul din corporație și a deschis o florărie cu propriile economii: Care sunt cele mai bune luni pentru afacerile cu flori

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Cariere
După 5 ani petrecuți într-o corporație, o ieșeancă a ales drumul antreprenoriatului. Alina Miculescu și-a pus economiile la bătaia și a deschis cu 5000 de euro o florărie. În prezent, ea deține 2 spații de vânzare, un atelier, magazin online și își comandă singură florile de pe bursa din Olanda.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Un sfert dintre angajatori caută să recruteze studenți. Ce le oferă  – studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Cariere
Unu din patru angajatori români intenționează să recruteze studenți în perioada octombrie-decembrie 2018, arată un studiu BestJobs. Totuşi, ei nu sunt dispuşi să le ofere studenţilor un program flexibil pentru cei care vor să îşi continue studiile, dar vor să le dea salarii la fel de mari ca ale celor cu studiile finalizate.
Salariometru
Foto: Hotnews

Platforma Undelucram.ro lansează un instrument online pentru compararea salariilor din România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Cariere
Platforma Undelucram.ro lansează o nouă funcționalitate gratuită, Salariometru - un instrument online prin care angajații își pot compara salariul actual cu cel al altor angajați cu funcții similare pentru a afla dacă sunt plătiţi corect. Iată cum funcţionează.
Internship
Foto: Pixabay

S-a lansat registrul online de Internship, unde firmele înscriu contractele de practică, să evite amenzi de până la 4.000 de lei

de CZ HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Cariere
Firmele și alți angajatori care primesc tineri la practică au obligația să înscrie contractele de de internship în noul Registru electronic de evidenţă a contractelor de internship, lansat, marți, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
IT coding computer
Foto: Centrul Ceh

webPR: IT, sănătate, transport – domenii în căutare de forţă de muncă în Cehia

de webPR.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Cariere
În Cehia, rata şomajului este cea mai mică din Uniunea Europeană, în prezent situându-se la 3,1%, iar numărul de locuri de muncă vacante este de 310 000. Economia se află într-o perioadă stabilă de creştere şi piaţa muncii este din ce în ce mai deschisă către forţă de muncă din străinătate.
Generatia Z
Foto: commons.wikimedia.org

Ce-i formează pe studenţii de azi pentru jobul de mâine sau pentru startup-ul pe care l-ar putea lansa

de RA HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | Cariere
​Studenții de astăzi formează un grup mult mai eterogen decât cei de acum 15 sau 20 de ani, când majoritatea managerilor din firmele din România au trecut prin universități. Și lumea de azi este mai pestriță, mai incertă și mai dificil de interpretat. Cu toate acestea, după mulți ani de experiență și interacțiune cu piața și forța de muncă și cu o privire de ansamblu asupra tendințelor globale, se poate găsi firul Ariadnei pentru viitorul studenților de astăzi. Și nu voi aminti inteligența artificială, roboți sau data analytics, ci mai degrabă ce poate diferenția individul în contextul erei digitale, ce anume poate forma un student de azi pentru mâine, indiferent dacă alege să fie angajat al unei companii sau antreprenor, este de părere Andreea Mihnea, HR Director, EY România și Republica Moldova și EY South East Europe Talent Leader.
Dragos Nicolaescu
Foto: StartupCafe.ro

De la job la propria afacere: 3 calități pe care trebuie să le ai dacă vrei să te faci patron

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | Cariere
Dragoș Nicolaescu a trecut prin funcții de conducere în multinaționale până la poziții de contry manager, iar apoi a investit în startupuri, ca business angel. Acum e trainer la Founder Intitute București și a ținut o prelegere despre cum poți face saltul de la angajat la antreprenor. Crezi că ai calitățile necesare? Atenție la defecte!
Generatia Z
Foto: commons.wikimedia.org

Generația Z crede în eşec. Ce speră tinerii de la viitoarele locuri de muncă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 27 Sept 2018 Economie | Cariere
Când vine vorba de eșec, Generației Z (cei născuţi după 2000) nu îi este teamă să îl accepte. De fapt, peste 80% dintre reprezentanții Generației Z consideră că acceptarea eșecului în cadrul unui proiect îi ajută să fie mai inovatori, iar 17% cred că eșecul îi face să accepte mai ușor riscuri noi, conform unui studiu EY.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Cum pot firmele trece peste criza lipsei de personal

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Economie | Cariere
România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Importul de specialiști din străinătate, automatizarea și externalizarea reprezintă principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru companiile din România, care se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent, susţine Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software.
romanca in programul Facebook pentru liderii de comunitati
Foto: Hotnews

O româncă, selectată de Facebook într-un program internaţional pentru liderii de comunităţi din reţea

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 24 Sept 2018 Economie | Cariere
O româncă a fost selectată de Facebook să facă parte din Facebook Community Leadership Program (FCLP), iniţiativă globală care îşi propune să încurajeze construirea şi dezvoltarea de comunităţi prin training, sprijin şi finanţare. Cine este ea si ce comunitatea conduce
Muncitori
Foto: Comisia Europeana

DOCUMENT Firme germane și românești: Salariile sunt mici în România, ceea ce atrage investiții

de CZ HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Economie | Cariere
Lucrătorii din România au în general salarii mici, ceea ce atrage investițiile în țară, consideră o serie de investitori germani și români reuniți în Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), care au răspuns la chestionarul de conjunctură al AHK pe anul 2018, privind mediul de afaceri din România.
5 to go
Foto: Facebook

​VIDEO Patron de cafenele, despre angajații români: „Pleacă și pentru un procent de 10% - 15%. Dacă ar discuta cu angajatorul...”. Atenție la „persoana virusată” / 5 to Go vânează „greșelile” concurenților de la Coffee to Go

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | Cariere
Antreprenorul Radu Savopol, care deține franciza popularului lanț de cafenele 5 to Go, se plânge că adesea angajații români pleacă din firme pentru a obține doar mici creșteri salariale în altă parte, pe fondul lipsei de comunicare cu patronii. O altă problemă pe care a constata-o la angajații români este că poți nimeri „o persoană virusată”, care strică toată echipa prin comportamentul ei. Savopol a vorbit și despre concurenții de la Coffee to Go, despre care spune că au făcut o greșeală de business în duelul cafenelelor. Încă 7 lecții mai pot „fura” micii antreprenori români de la Radu Savopol.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version