CARIERE
România pe harta europeană a salariului minim Angajații din România au al treilea cel mai mic salariu minim brut din Uniunea Europeană, conform datelor de la 1 ianuarie 2021, publicate de Eurostat.
Cât de preocupați sunt angajatorii români de starea de bine a angajaților - studiu Prioritatea companiilor din România în 2021 este starea de bine a angajaților într-o “normalitate nouă”, însă acest aspect este la jumătate față de Grecia, Ungaria și Cehia - celelalte trei tari în care a fost realizat sondajul Undelucram.ro. De asemenea, studiul arată că românii au fost cei mai stresați și temători angajați din regiune anul trecut, însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, față de 34% în Cehia.
Cine lucrează mai mult în pandemie, femeile sau bărbații - studiu Aproape 30% dintre femeile din România au lucrat mai mult de acasă, arată analiza unei companii de cercetare, în ce privește efectele pandemiei asupra angajaților români. Comparativ, doar 15% dintre bărbați au preferat acest sistem de lucru. Peste jumătate dintre femei (51,9%) spun că sarcinile gospodărești le revin în totalitate.
Ce joburi au căutat specialiștii și managerii în ianuarie Aproximativ 60.000 de candidați din categoriile de experiență mid-level (2-5 ani de experiență), senior level (peste 5 ani de experiență) sau manageri au aplicat în luna ianuarie pe o platformă online de joburi pentru un loc de muncă în România sau în străinătate.
Ce vor românii de la un loc de muncă și de la angajatori, în 2021 - sondaj 2020, cel mai greu an pentru români, din punct de vedere profesional. Pentru 2021, și-au propus să-și schimbe jobul, să continue să lucreze de acasă sau să urmeze cursuri de reconversie profesională. Pentru prima oară, cele mai mici procente au fost alocate intenției de a lucra în afara țării sau de a-și deschide propriul business, arată un sondaj eJobs.
Stereotipurile „masculine” la locul de muncă mor greu (Studiu) Pentru a crește șansele de promovare a femeilor în așa-numitele locuri de muncă „masculine”, precum cele legate de tehnologie, ar fi suficient să se mărească dimensiunea listelor informale de potențiali candidați, potrivit unui studiu publicat luni și citat de AFP.
Unu din doi angajați ia în calcul schimbarea locului de muncă în 2021. Salariul și lipsa oportunităților în carieră, principalele motive - studiu Mai bine de jumătate (54%) dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că se gândesc să-și schimbe locul de muncă anul acesta, iar 28% au făcut chiar pași concreți în această direcție. Chiar dacă 2020 a fost plin de provocări din punct de vedere profesional, cu mult efort și stres, numărul celor care iau în calcul o schimbare de job este mai mic decât la începutul anului trecut, când șase din zece angajați români se declarau nemulțumiți de situația lor profesională și se gândeau să-și schimbe locul de muncă.
3 ingineri plecați de la Google și Apple și-au deschis un startup și l-au vândut cu 1,4 miliarde dolari Trei ingineri care au plecat din companii ca Google și Apple și-au deschis un startup IT în Silicon Valley, iar după doi ani îl vând cu 1,4 miliarde de dolari, profitând de goana după tehnologii 5G.
Ce angajaţi au căutat firmele în pandemie. Digitalizarea procesului de recrutare, principala tendință în 2021 - studiu Piața muncii a trecut printr-o schimbare bruscă în 2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19, iar efectele au fost resimțite fără întârziere atât de angajatori, cât și de candidați. Deși au fost domenii și companii puternic afectate de criza epidemiologică, măsurile de sprijin guvernamental vizând păstrarea relaţiilor de muncă și sectoarele care au cunoscut creșteri importante în 2020 au reușit să contrabalanseze impactul negativ din domeniile afectate. Astfel, mai ales în ultimul semestru din 2020, s-a observat o creștere a numărului locurilor de muncă de 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul în care tot mai mulți angajatori au căutat să angajeze în special personal din categoriile white collar (angajați birouri) și blue collar (lucrători), potrivit BestJobs.
Guvernul permite firmelor românești să mai aducă 25.000 de lucrători din afara UE, în anul 2021 Guvernul va permite în anul 2021 firmelor din România să-și aducă un contingent total maxim de 25.000 de lucrători din afara Uniunii Europene, potrivit unei hotărâri publicate joi, 31 decembrie 2020, în Monitorul Oficial.
CNS Meridian: România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor şi să abandoneze obiectivul de convergenţă economică şi socială România nu-şi permite să îngheţe salariile lucrătorilor şi să abandoneze obiectivul de convergenţă economică şi socială cu statele dezvoltate din Uniunea Europeană, susţin reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvernul României "care vor determina condiţiile de viaţă şi de muncă ale lucrătorilor în anul 2021".
INTERVIU ​Unii muncitori asiatici din România au ajuns pe drumuri la propriu în pandemie pentru că s-au speriat și au încercat să plece/ Romulus Badea explică ce s-a întâmplat în 2020 și cum au încercat firmele de recrutare să-i ajute Și forța de muncă străina importată din Asia de Sud-Est a avut de suferit anul acesta. Mulți au plecat înapoi în țările lor, alții s-au panicat și au ajuns pe străzi, dar au fost ajutați după ce s-au implicat firmele de recrutare. Despre aceste lucruri și multe altele am discutat în cadrul unui scurt interviu cu Romulus Badea, partener Soter&Partners și vicepreședinte al Patronatului importatorilor de forță de muncă.
Marea Britanie oferă IT-iștilor și antreprenorilor acces pe piață mai ușor decât altor categorii de cetățeni români. Viza Talent Global și Viza Startup De la 1 ianuarie 2021 Marea Britanie va introduce un sistem de imigrare pe bază de puncte, aplicabil cetăţenilor UE, inclusiv românilor. În acest cadru, vor fi disponibile diferite trasee legale pentru acces pe piață în UK, la studii, la lucru sau pentru business. IT-iștii și antreprenorii cu startup-uri inovatoare vor avea acces preferențial, pentru că UK vrea să atragă aceste categorii de cetățeni UE, inclusiv români.
3 din 5 angajați se așteaptă să primească primă sau cadou de Crăciun anul acesta - sondaj După un an dificil și care a adus provocări nemaiîntâlnite până acum în piața muncii, cei mai mulți angajați români rămân optimiști pe final de an și speră să primească, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, o primă sau un cadou simbolic din partea angajatorului, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.
Nivelul de stres s-a dublat în timpul pandemiei de coronavirus pentru unu din patru angajați români. Cei mai mulți au ajuns deja la epuizare - studi Peste 70% dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs afirmă că nivelul de stres la locul de muncă a crescut de la începerea pandemiei de coronavirus, iar mai mult de un sfert dintre aceștia apreciază că nivelul de stres chiar s-a dublat.
Cum arată anul 2021 prin ochii angajatorilor Reluarea creșterilor salariale, a recrutărilor și revenirea la bugetele dinaintea pandemiei sunt principalele așteptări pe care le au angajatorii de la 2021. Specialiștii, muncitorii calificați și tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani vor fi cele mai căutate categorii de candidați, arată un sondaj eJobs.
CNIPMMR: Creșterea salariului minim în cele 3 scenarii propuse de Ministerul Muncii Ministerul Muncii a propus creșterea salariului minim pe economie din anul 2021 în 3 scenarii de lucru, a anunțat Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR), care a participat la discuțiile din Consilul Economic și Social, acesta criticând propunerile de la minister.
De ce femeile antreprenor au fost mai afectate de criza Covid. 27,3% dintre afacerile din România sunt deținute de femei Pandemia COVID-19 a avut un impact disproporționat asupra business-urilor deținute de femeile din întreaga lume, 87% dintre acestea afirmând că au resimțit un impact negativ puternic, potrivit unui studiu. Gradul mare de reprezentare în sectoarele cele mai afectate de declinul economic, decalajul considerabil de gen privind soluțiile digitale, într-o lume din ce în ce mai virtuală, și presiunea crescută pe fondul responsabilităților de îngrijire a copiilor sunt numai câțiva dintre factorii care au generat vulnerabilități speciale pentru femei.
Guvernul a început procedura de majorare a salariului minim, valabil în toate firmele Guvernanții au început discuțiile cu patronii și sindicaliștii privind o majorare a salariului minim pe economie, valabil în firmele private și la stat, din anul 2021, premierul Orban dorind o „compensare a erodării puterii de cumpărare”.
Cele mai căutate joburi în octombrie Cuvintele cheie cel mai frecvent folosite de cei care şi-au căutat joburi în online au fost ”șofer”, ”inginer”, ”contabil”, ”manager”, ”asistent medical” sau ”consilier juridic”. ”Agent vânzări” și ”asistent vânzări” au fost alte două expresii cheie care au înregistrat mii de căutări în ultima lună, arată platforma eJobs.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by