COMPANII
ROBOR
Foto: pixabay.com

Reacția Consiliul Concurenței asupra raportului privind ROBOR: Conţine inexactităţi, informațiile sunt scoase din context, concluziile au fost stabilite de senatorul Zamfir chiar înainte de a demara ancheta

de CP HotNews.ro
Concluziile raportului Comisiei Parlamentare, care ar arăta manipularea ROBOR, au fost stabilite de senatorul Daniel Zamfir chiar înainte de a demara ancheta, încă din decembrie acesta solicitând demiterea preşedintelui instituției, consideră Consiliul Concurenței. Autoritatea de Concurență a reacționat dur asupra acuzațiilor lansate de senatorul Daniel Zamfir. Acesta a cerut demiterea președintelui Consiliului Concurenței, după ce a prezentat un raport care ar arăta că ROBOR a fost manipulat.
Defectiune Galaxy Fold
Foto: Twitter

UPDATE Samsung amână lansarea smartphone-ului Galaxy Fold

de R.M. HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Economie | Companii
Primul producător de smartphones din lume, Samsung, a anunțat luni amânarea lansării telefonului pliabil Galaxy Fold, după ce mai mulți ziariști americani s-au plâns de probleme grave la ecrane, scrie AFP.
taxe
Foto: Pixabay

Firmele ar putea fi obligate să-şi facă asigurări de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Economie | Companii
Firmele ar putea fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară, potrivit unui proiect de lege privind registrul comerţului, lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei.
Protest Electrolux
Foto: Cartel Alfa

Greva de la Electrolux Satu Mare: O caravană a sindicaliștilor a pornit spre Ambasada Suediei din București

de G.S. HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Economie | Companii
O caravană a muncitorilor de la fabrica Electrolux din Satu Mare, aflaţi în cea de-a opta săptămână de grevă, a pornit luni spre Ambasada Suediei din Bucureşti pentru a protesta faţă de modul în care sunt trataţi angajaţii, urmând să oprească în faţa mai multe magazine care vând produsele companiei, transmite Agerpres.
Guvernul
Foto: Guvern

Guvernul Dăncilă vrea să facă pod peste Dunăre la Zimnicea, Teleorman, în parteneriat public-privat/ A fost aprobat memorandum

de CP HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de joi un Memorandum privind construirea unui pod peste Dunăre între Zimnicea - Svishtov. Guvernul susține că podul se va corela cu o autostradă care va trece pe lângă Alexandria. În acest moment, ar fi nevoie de mai multe poduri peste Dunăre, unul foarte de necesar fiind la Călărași. Cu toate acestea a fost ales ca prioritate un pod în Teleorman, județul din care provin șeful PSD și premierul.
Greva la Electrolux
Foto: AGERPRES

Cartel Alfa împarte bani greviștilor de la Electrolux: ”Vă rugăm frumos, mai rezistaţi. E păcat ca imediat după opt săptămâni să renunţăm”

de G.S. HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Economie | Companii
Conducerea Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, la care este afiliat Sindicatul Samus al celor peste 400 de grevişti de la fabrica Electrolux, împarte zilnic bani pentru susţinerea acestora, banii provenind din donaţii ale membrilor de sindicat şi filialelor din întreaga ţară, a anunţat, joi, liderul sindical Sorin Faur, citat de Agerpres.
Arcelor Mittal Galati
Foto: ArcelorMittal

Comisia Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty pentru achiziționarea combinatelor deținute de ArcelorMittal/ Planurile noului proprietar

de CP HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Economie | Companii
Comisia Europeană a aprobat achiziționarea de către grupul britanic Liberty a combinatelor siderurgice deținute de ArcelorMittal în Uniunea Europeană, printre care și cel de la Galați. Anul trecut, în toamnă, Liberty a anunțat această tranzacție, însă era nevoie de aprobarea Comisiei. GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty, intenționează să integreze mai multe afaceri din domeniul oțelului într-o singură entitate globală.
Aplicatia Clever Taxi
Foto: Hotnews

Clever, răspuns la protestele taximetriștilor: 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile de mobil

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Companii
Peste 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile de mobil pentru a prelua comenzi, spune compania de profil Clever ca răspuns la protestele COTAR.
platforme online
Foto: pixabay.com

UE aprobă noi reguli pentru practicile comerciale de pe platformele online

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Companii
Parlamentul European a aprobat astăzi noul regulament privind piaţa unică digitală, care aduce noi reguli pentru comercianții care vând online prin intermediul piețelor de comerț electronic, hotelurile care utilizează platforme de rezervare a cazării sau dezvoltatorii de aplicații.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Ce vor angajatorii de la angajaţi: Topul preocupărilor patronilor români

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Companii
Principala preocupare a angajatorilor români este legată de menținerea nivelului expertizei angajaților în vederea obținerii rezultatelor de business vizate, aceasta fiind posibilă prin învățarea pe tot parcursul vieții, arată studiul Global Human Capital Trends 2019, realizat de Deloitte.
afaceri cu îngheţată: Emilia Cremeria
Foto: Hotnews

Povestea unei afaceri cu îngheţată italiană, cu vânzări de peste 4 milioane Euro pe an

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Companii
O afacere cu îngheţată, creată după model italian, face în România peste 4 milioane de euro pe an. Povestea ei a început cu cinci ani în urmă, când un antreprenor cu experienţă în domeniu Horeca ajungea la Rimini pentru un curs de gelatier.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Ce își doresc angajații de Paște şi ce prime vor să dea angajatorii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Companii
​Peste jumătate dintre angajatori (55%) vor acorda în acest an prime sau beneficii salariaților cu ocazia sărbătorilor de Paște, iar aproape jumătate dintre aceștia spun că valoarea va fi de până la 150 de lei, arată un sondaj realizat de BestJobs. De asemenea, în circa 20% din cazuri, valoarea primelor va fi cuprinsă între 151 și 200 de lei, iar pentru restul de 30% va fi chiar mai mare de acest nivel.

ROMATSA - Controlor de trafic aerian
Foto: HotNews / DP

ROMATSA şi IATA vor dezvolta Strategia Spaţiului Aerian pentru România

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Companii
IATA, organizaţia internațională care reuneşte companiile aeriene, şi ROMATSA, furnizorul naţional de servicii de navigaţie aeriană, au anunţat vineri că vor lucra împreună pentru a elabora şi implementa o Strategie Naţională pentru Spaţiul Aerian, în condiţiile în care cererea pasagerilor pentru transportul aerian a crescut în România cu peste 76% în ultimii 5 ani şi este preconizat să mai adauge încă 55% creştere în următoarele două decenii.
Calendar ANAF
Foto: Hotnews

Calendar ANAF: În aprilie, contribuabilii pot participa la sesiuni de asistență fiscală

de RA HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Companii
Agenția Națională de Administrare Fiscală organizează în întreaga țară, în luna aprilie, 133 de întâlniri cu contribuabilii. Dintre acestea, 16 sunt organizate în colaborare cu organisme profesionale şi alte instituții publice. Principala temă abordată de specialiștii ANAF va fi "Spațiul Privat Virtual- avantajele utilizării".
Asteptarile investitorilor
Foto: Hotnews

Semne de îngrijorare. O parte dintre investitorii străini în România se așteaptă la scăderea veniturilor și a investițiilor

de CP HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2019 Economie | Companii
Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri aduce câteva semne importante de îngrijorare și lasă deschisă întrebarea dacă ceea ce vedem acum este o tendință care se va accentua sau doar niște semnale trecătoare, se arată într-un comunicat al FIC, care prezintă un sondaj realizat în luna martie 2019.
avion Ryanair Dublin
Foto: Captura video

Reacția Ryanair după ce a refuzat îmbarcarea unui refugiat pentru un zbor spre Dublin

de Cristina Filip HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2019 Economie | Companii
Ryanair și-a cerut scuze pentru că a nu a lăsat un refugiat să urce la bordul unui avion spre Irlanda din Norvegia, în ciuda faptului că bărbatul avea documentele de călătorie necesare, scrie CNN.
ANAF
Foto: ANAF

ANAF va intensifica verificările modului de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Companii
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF continuă verificarea modului în care operatorii economici respectă obligația legală de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Dacă de la 1 mai 2019 inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligației de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei și vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepția situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora.
Sediu Loteria Romana
Foto: Loto.ro

Directorul general al Loteriei Române, Ovidiu Portariuc, a demisionat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Companii
Directorul general al Companiei Naţionale Loteria Română, Ovidiu Portariuc, a demisionat, miercuri, din funcţie, mandatul fiind depus în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al companiei, informează Agerpres. "Din motive strict personale, nu mai pot continua în această poziţie", a declarat Ovidiu Portariuc, pentru Agerpres. Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat un proiect de OUG care prevede ca Loteria Română să poată face parte din viitorul fond suveran de dezvoltare și investiții.
Bere
Foto: Hotnews

Consumul de bere în România: 85 de litri pe cap de locuitor în 2018. Berea fără alcool crește cu 30%, iar berea la PET scade pentru prima dată sub 50% din piața locală

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2019 Economie | Companii
Piața berii în România a înregistrat în 2018 o creștere de 3% în ceea ce privește volumul, iar consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 85 de litri, cu trei mai mult decât anul precedent, potrivit Asociației Berarii României. O creștere spectaculoasă, de circa 30%, a avut-o berea fără alcool, iar berea îmbuteliată la PET a înregistrat un nou an pe minus și a scăzut pentru prima oară sub 50% din piața locală. Per total, în România, producția de bere este în proporție de 97% producție locală, iar Berarii României susțin că industria berii înseamnă peste 85.000 de locuri de muncă, direct și indirect, iar membrii asociației au contribuit la bugetul statului cu 255 de milioane de euro pe anul trecut.
Instant Factoring
Foto: Instant Factoring

Startup-ul românesc Instant Factoring și-a luat manager pe România, de la bănci

de CZ HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2019 Economie | Companii
Startup-ul românesc de tehnologie financiară Instant Factoring, prin care firmele își pot lua, înainte de termen, banii pe facturile pe care le au de încasat de la terți, și-a numit un country manager pe România, după ce anterior a anunțat extinderea în câteva țări est-europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version