COMPANII
Peste 60.000 de firme s-au "evaporat" din economie în 2019. TOPUL domeniilor Peste 62.500 de firme ��i PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comer��ului în primele 5 luni din acest an, cu 75% mai multe decât anul trecut. Este un record pentru economia româneasc��, un semnal de alarm�� având în vedere c�� multe dintre aceste companii activeaz�� în domenii cu dezvoltare ampl�� pe orizontal��, precum comer��ul, industria prelucr��toare, transporturile ��i depozitarea, potrivit unei firme de consultan����.
Impozit forfetar ��i amnistie fiscal�� 2019? Patroni IMM: Nu suntem de acord Patronii cu firme mici ��i mijlocii membri ai Consiliului Na��ional al IMM-urilor resping amnistia fiscal�� anun��at�� de Ministerul Finan��elor, precum ��i un eventual impozit forfetar pentru firmele mici men��ionat, ca posibilitate, de ministrul Finan��elor, Eurgen Teodorovici.
Cum a g��sit ��eful Ford România ��antierul drumului Craiova-Pite��ti, inaugurat cu tam-tam înainte de alegeri: Nu s-a f��cut niciun progres de la începerea lucr��rilor Directorul Ford România, Ian Pearson, a verificat, în weekend, stadiul lucr��rilor la drumul expres Craiova- Pite��ti, ocazie cu care a constatat c�� nu a fost f��cut niciun progres din momentul inaugur��rii, cu mare fast, a ��antierului. "Nu s-a f��cut niciun progres de la începerea lucr��rilor", a scris Ian Pearson pe Facebook, iar pentru a-��i sus��ine afirma��iile, a publicat ��i câteva poze.
[P] Bursa Român�� de M��rfuri (BRM) lanseaz�� pia��a produselor standardizate pe termen mediu ��i lung BRM consider�� c�� pia��a de gaze naturale din România merit�� o sus��inere deosebit�� în procesul ei de dezvoltare, în condi��ii în care România are cea mai mare pia���� de gaze naturale din Europa Central�� ��i a fost prima ��ar�� care a utilizat, istoric, gazele naturale în scopuri industriale.
Tarom a renun��at la dou�� procese intentate actualei ��efe ��i so��ului s��u chiar în ziua în care a fost numit�� la conducerea companiei - Libertatea / Cum r��spunde TAROM M��d��lina Mezei, fosta ��ef�� a agen��iei TAROM de la Bruxelles, a fost numit�� director general pe 19 iunie. În aceea��i zi, compania de stat a renun��at la dou�� procese intentate împotriva ei ��i a so��ului s��u, Lauren��iu Mezei, scrie Libertatea care noteaz�� c�� cei doi ��efi de agen��ii interna��ionale au fost acuza��i c�� au adus pagube companiei. UPDATE 15:20 - Tarom, transmite într-un comunicat, c�� a renun��at la procese dup�� ce actuala directoare a semnat un angajament de plat�� a datoriilor invocate în dosare.
Jonathan Ive, designerul principal al companiei Apple, va p��r��si compania dup�� aproape 30 de ani Jonathan Ive, designerul principal al produselor companiei Apple, a anun��at c�� va demisiona din func��ie în decursul acestui an pentru a-��i începe propria companie, dup�� o colaborare de aproape 30 de ani cu Apple, relateaz�� BBC ��i The Verge.
Calendar ANAF: În iulie ��i august contribuabilii pot participa la discu��ii despre casele de marcat - facilit����i, obliga��ii, termene Agen��ia Na��ionalã de Administrare Fiscalã organizeazã în întreaga ��arã, în lunile iulie ��i august, întâlniri cu contribuabilii, precum ��i cu distribuitorii ��i unit����ile acreditate de service pentru AMEF. Agen��ia asigur�� c�� în cadrul întâlnirilor, toate întreb��rile contribuabililor cu privire la tema "Case de marcat: facilit����i, obliga��ii, termene" vor primi un r��spuns din partea speciali��tilor ANAF.
[P] CrowdStrike angajeaz�� programatori pentru dezvoltarea de solu��ii în cloud CrowdStrike, unicornul american de cybersecurity care a deschis primul centru de inova��ie de software development în Bucure��ti, în 2018, atrage un num��r tot mai mare de candida��i. Ace��tia aplic�� în special pentru joburile de cloud engineers, speciali��ti în investigarea incidentelor de securitate ��i data science engineers. Succesul se datoreaz�� ritmului de dezvoltare din ultimii 3 ani, dar ��i sprijinului oferit angaja��ilor pentru a-��i dezvolta competen��ele profesionale. În acest sens, ei au acces la diverse conferin��e tehnice ��i platforme de e-learning.
VIDEO Afaceri 2 în 1: De la produc��ia de vin la turism. Exemplul unei crame artizanale din Ia��i Dup�� ce au deschis o podgorie cu ajutorul programului pentru sprijinirea afacerilor din domeniul agriculturii - SAPARD, unul dintre micii produc��tori de vin din regiunea Moldovei profit�� de un nou trend ��� agroturismul/turismul oenologic. Marian Olteanu, managerul cramei Gramma din Ia��i, a explicat pentru StartupCafe în ce const�� un tur, cum îi g��sesc turi��tii ��i ce fel de oameni ajung la mica fabric�� de vin.
Finan��atorul Spotify lanseaz�� un nou fond de investi��ii: 265 milioane $ pentru startup-uri din Europa Fondul de investi��ii care a finan��at startup-uri precum Spotify ��i iZettle a anun��at lansarea unui nou proiect ��� Creandum V ��� un fond de 265 de milioane de euro care se va concentra pe finan��area afacerilor în stadiu incipient cu poten��ial de cre��tere, din Europa.
TAROM cump��r�� 9 aeronave de tip ATR 72-600. R��zvan Cuc: Vor fi folosite pe cursele interne Cele nou�� aeronave de tip ATR 72-600, care urmeaz�� s�� fie achizi��ionate de TAROM, vor fi folosite pe cursele interne, care sunt foarte aglomerate, a anun��at ministrul Transporturilor R��zvan Cuc. Primul aparat de zbor va intra în flot�� în luna octombrie, relateaz�� Mediafax.
Facebook, acuzat�� c�� folose��te un logo asem��n��tor cu al unui start-up financiar Abia prezentat publicului, proiectul Facebook din domeniul criptomonedelor se confrunt�� cu acuza��ii: un start-up financiar sus��ine c�� re��eaua social�� folose��te un logo asem��n��tor cu al s��u, pentru Calibra, portofelul virtual propus de gigantul social media în proiectul mai larg legat de viitoarea criptomoned�� Libra.
Întârzieri ��i de 9 ore la cursele Blue Air. Situa��ia a fost cauzat�� de o defec��iune tehnic�� minor�� la una dintre aeronavele companiei Mai multe curse Blue Air au întârzieri de pân�� la 9 ore, pe Aeroportul Otopeni, cauza fiind o defec��iune tehnic�� la una dintre aeronavele companiei. Dup�� ce compania a decis ca aeronava s�� r��mân�� la sol, celelalte curse au ajuns la întârizeri de pân�� la 9 ore, cum e cea spre Barcelona, relateaz�� Mediafax.
Google a eliminat peste 3 milioane de „firme” false de pe Maps, într-un singur an Tot soiul de escroci creeaz�� conturi false de firme pe Google Maps, inducând lumea în eroare, iar compania de tehnologie elimin�� în fiecare zi mii de astfel de „afaceri” false, cu o echip�� dedicat�� acestui proces. Numai în 2018, peste 3 milioane de conturi false de afaceri au fost date jos de pe harta Google, iar 90% dintre acestea nu au apucat s�� fie v��zute de utilizatori, a men��ionat compania american��.
Firm�� româneasc�� de distribu��ie de produse stomatologice, cump��rat�� de fondul de investi��ii Abris Capital Partners Fondul de investi��ii cu capital privat Abris Capital Partners a semnat un acord de achizi��ie a Dentotal Protect, firm�� româneasc�� de distribu��ie a consumabilelor, instrumentelor ��i echipamentelor stomatologice, fondat�� de familia Dogariu, care va r��mâne implicat�� în afacere. Tranzac��ia este condi��ionat�� de aprobarea Consiliului Concuren��ei.
Românii au cump��rat cosmetice de 1,7 miliarde euro, anul trecut. TOPUL produc��torilor din România Afacerile din sectorul produc��iei de cosmetice din România s-au dublat între 2013 ��i 2017, la peste 100 de milioane de euro, iar datele preliminare din 2018 indic�� dep����irea pragului de 120 de milioane de euro. Extinderea gamei de produse ��i publicitatea sus��inut�� s-au pliat excelent pe trendul de cre��tere economic�� ��i pe diversificarea obiceiurilor de consum, arat�� o analiz�� a unei companii de consultan����.
Topul celor mai bune companii aeriene din lume Compania de cercetare aviatic�� Skytrax a acordat premiul anual pentru cea mai bun�� companie aerian�� firmei Qatar Airways, care a surclasat câ��tig��torul de anul trecut, Singapore Airlines. Premiile anuale sunt anun��ate în cadrul Expozi��iei Aviatice de la Paris ��i sunt hor��râte în urma consult��rii a peste dou��zeci de milioane de pasageri, scrie The Indepedent.
Tribunalul UE: Cele trei dungi paralele nu reprezint�� o marc�� înregistrat�� Adidas Cele trei dungi paralele nu reprezint�� o marc�� înregistrat�� a companiei germane Adidas, deoarece nu are un caracter distinctiv ��i în consecin���� nu poate beneficia de o protec��ie juridic��, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene.
Fra��ii Micula vs Comisia European��, în prima instan����: Oamenii de afaceri ar putea r��mâne cu banii vira��i din conturile statului român Tribunalul UE a anulat, mar��i, decizia Comisiei Europene din 2015 privind recuperarea de c��tre România a unor desp��gubiri date oamenilor de afaceri Viorel ��i Ioan Micula, în urma unui arbitraj la Curtea de la Washington (ICSID). Decizia Tribunalului nu este definitiv��, urmând s�� ajung�� în a doua instan����, la Curtea European�� de Justi��ie, a declarat pentru HotNews.ro avocatul Valentin Mircea. În 2015, fra��ii Micula ��i firmele lor au primit din partea statului român, prin executor judec��toresc sau transferuri voluntare, peste 550 milioane de lei.
Antreprenorii români se plâng în continuare de lipsa for��ei de munc��. Proprietar Calif: 20% dintre angaja��i sunt din Nepal Din cei 250 de angaja��i ai lan��ului de restaurante Calif ��i Condimental, 50 sunt din Nepal, spune fondatorul afacerii, Radu T��nase. Cum v��d antreprenorii români din domeniul alimentar problema lipsei de personal ��i ce spun despre angaja��ii str��ini.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version