COMPANII
Economia global�� se confrunt�� cu „cea mai proast�� situa��ie” din ultima sut�� de ani ��i lideri de mari companii cer reforme urgente „Economia global�� este în cea mai proast�� situa��ie din ultima sut�� de ani”, avertizeaz�� Yousef Al-Benyan, pre��edintele lui Business Twenty (B20), un grup al directorilor generali (CEOs) de înalt nivel din toat�� lumea care vrea s�� reprezinte vocea comunit����ii de afaceri din toate sectoarele economiei ����rilor Grupului celor 20.
webPR: United Media Services este inclus�� în Top 100 Global: Fastest Growing Companies al Adweek Agen��ia romaneasca de media full-service United Media Services a fost aleas�� în topul 100 global al agen��iilor cu cea mai mare cre��tere (Adweek Global Top 100: Fastest Growing Agencies). Acesta onoreaz�� 100 de agen��ii de top din lume ��i 10 provideri de solu��ii de top care au dovedit o cre��tere solid�� a business-ului lor în ultimii 3 ani la rând, în perioada 2017-2019: companii holding sau independente, cu focus global sau regional, precum ��i organiza��ii care ofer�� servicii ce pornesc de la generare de lead-uri ��i ajung pân�� la campanii digitale ��i campanii dezvoltate pe mobil. Distinc��ia premiaz�� doar companiile care au ob��inut rezultate excep��ionale în ace��ti trei ani de zile.
Un raport al Congresului SUA afirm�� c�� Facebook, Apple, Google ��i Amazon sunt monopoluri anticoncuren��iale care ar trebui sparte Facebook, Apple, Google ��i Amazon trebuie reglementate mai strict ��i poate chiar divizate, afirm�� un raport întocmit de congresmenii americani ��i publicat mar��i, relateaz�� Business Insider.
Ce efect a avut pandemia asupra s��n��t����ii mentale a angaja��ilor - studiu Oamenii din întreaga lume se lupt�� cu niveluri crescute de anxietate ��i depresie la locul de munc�� din cauza COVID-19. Ei consider�� c�� angajatorii ar trebui s�� fac�� mai mult pentru a sprijini s��n��tatea mental�� a for��ei lor de munc��, arat�� un studiu realizat de Oracle ��i o firm�� de cercetare în HR.
Nou�� premier�� Tesla: Compania condus�� de Elon Musk ��i-a dizolvat departamentul de PR Tesla a înregistrat o nou�� premier��, compania fondat�� de Elon Musk devenind primul produc��tor auto care ��i-a dizolvat departamentul de rela��ii publice (PR), relateaz�� Electrek.
Ce vor face patronii de restaurante din Bucure��ti dup�� noile m��suri: "Mul��i operatori vor închide definitiv ��i mul��i angaja��i vor ajunge în ��omaj" Restaurantele ��i cafenelele se închid de miercuri în Bucure��ti, potrivit unui anun�� f��cut de prefectul Capitalei. Ce spun reprezentan��ii industriei legat de aceast�� m��sur�� - Drago�� Petrescu, pre��edintele HORA: "Mul��i operatori vor închide de tot ��i mul��i angaja��i vor ajunge în ��omaj". Decizia vine f��r�� s�� se ��tie cât timp vor fi restaurantele închise ��i f��r�� m��suri pentru operatorii ��i angaja��ii din industrie, mai subliniaz�� reprezentantul patronatului.
[P] Pia��a de gaze naturale la Bursa Român�� de M��rfuri - Evolu��ie la finalul trimestrului III Trendul ascendent al pie��ei de gaze naturale, trend pe care îl anticip��m odat�� cu dispari��ia prevederilor nefericite ale binecunoscutei OUG 114, a continuat în cursul trimestrului trei, cu evolu��ii pozitive mult accentuate ale celor doi principali indicatori: cantit����ile tranzac��ionate ��i pre��urile rezultate. O analiz�� a graficelor celor doi indicatori, pe parcursul întregului an, arat�� foarte clar o tendin���� de revenire spre normalitate începând deja cu trimestrul doi, odat�� cu anun��area anul��rii constrângerilor din amintita ordonan����, urmat�� de o accelerare accentuat�� a evolu��iei favorabile în cel de-al treilea trimestru, liber de orice impuneri de reglementare.
Corporate Report: Microsoft va anun��a o investi��ie de un miliard de euro în Grecia Mediile grece��ti anun���� c�� Microsoft este a��teptat�� s�� anun��e luni planuri privind o investi��ie uria���� de un miliard de euro în Grecia pentru instalarea de noi servicii în Europa, printre care servicii cloud. Anun��ul va fi f��cut în cadrul unui eveniment care va avea loc la muzeul Acropole, la care vor participa prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis ��i ��eful gigantului tech american, Brad Smith.
Compania H&M, amendat�� cu 35 de milioane de euro pentru c�� ��i-a monitorizat angaja��ii Compania suedez�� H&M a fost amendat�� cu 35 de milioane de euro în Germania pentru c�� ��i-a monitorizat ilegal angaja��ii. Managementul a ob��inut astfel informa��ii privind discu��iile din timpul pauzelor, problemele de familie ��i convingerile religioase ale salaria��ilor.
Directorii Facebook, Twitter ��i Google vor fi audia��i în Comisia de comer�� a Senatului SUA Directorii companiilor Facebook, Twitter ��i Google vor depune m��rturie voluntar�� în fa��a Comitetului pentru comer�� al Senatului SUA. Audierea este programat�� pe 28 octombrie.
Coronavirus: O gur�� de oxigen pentru companii / Comisia vrea prelungirea pân�� la 30 iunie 2021 a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat Comisia European�� a trimis statelor membre, spre consultare, un proiect de propunere vizând prelungirea pân�� la 30 iunie 2021 ��i adaptarea domeniului de aplicare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat în contextul pandemiei de COVID-19. Cadrul temporar permite statelor membre s�� se asigure c�� întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidit����i suficiente ��i s�� men��in�� continuitatea activit����ii economice.
Legea care interzice vânzarea participa��iilor statului timp de 2 ani a fost modificat�� de Guvern / Vor putea fi vândute active Guvernul a modificat joi controversata lege care interzice înstr��inarea de participa��ii ale statului timp de 2 ani. Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, a fost înlocuit�� sintagma „participa��ii” cu sintagma „ac��iuni”. În acest fel, r��mâne valabil�� interzicerea vânz��rii de ac��iuni, îns�� ofer�� posibilitatea valorific��rii activelor. Adic��, nu vor putea fi vândute ac��iuni de la o companie de stat, îns�� vor putea fi înstr��inate bunuri.
Trei idei de afaceri sociale, premiate într-o competi��ie na��ional�� Trei echipe care au câ��tigat competi��ia Social Impact Award România 2020 ��i premii în valoare de câte 1500 de euro. Iat�� cu ce idei de afaceri menite s�� aib�� un important impact social au venit tinerii antreprenori ai echipelor câ��tig��toare.
Întâlnire Nicu��or Dan- Ludovic Orban- Lucian Bode pe tema infrastructurii din Bucure��ti: 'Cred c�� este începutul unei frumoase prietenii' Prim��ria Capitalei ��i Ministerul Transporturilor vor lucra împreun�� pentru proiectele Bucure��tiului, este concluzia întâlnirii de vineri între primarul ales al Capitalei, Nicu��or Dan, premierul Ludovic Orban ��i ministrul Transporturilor, Lucian Bode. "Este o replic�� celebr�� în filmul „Casablanca”. Cred c�� este începutul unei frumoase prietenii. Bucure��tiul este obligat s�� colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru c�� multe din lucrurile pe care trebuie s�� le facem pentru mobilitatea în Bucure��ti ��in de colaborarea cu acest minister", a spus Nicu��or Dan. Acesta a mai spus c�� Prim��ria Capitalei nu va mai fi un obstacol pentru Ministerul Transporturilor.
Care au fost cele mai mari probleme generate de pandemie pentru firmele din România ��i cum vor trece managerii peste criz�� Oamenii de afaceri din România, investitori, manageri ��i angaja��i cu func��ii de r��spundere din majoritatea domeniilor economice, privesc cu precau��ie la perspectivele economiei, în contextul accentu��rii problemelor financiare determinate de pandemia COVID. 67% dintre managerii chestiona��i într-un barometru comandat de o companie de consultan���� se concentreaz�� pe restructurarea afacerilor.
webPR: Criz��? Instruc��iuni de utilizare. La Club Retail 2020 Criza e ca ploaia: sigur vine, dar nu ��tii când, cât ��ine ��i cât de zdrav��n�� e – important e s�� fii preg��tit s�� o valorifici. Din martie încoace ne preg��tim pentru criza post-Covid 19, pe care înc�� nu o sim��im, nici nu o vedem la orizont, dar nici nu am paria profitul pe anul urm��tor c�� nu va ap��rea. Perturba��ii îns�� au ap��rut în pia����, iar operatorii din industria bunurilor de larg consum au reac��ionat prompt.
Apple nu vrea s�� renun��e la Tim Cook / 100 de milioane de dolari dac�� r��mâne CEO pân�� în 2025 Apple îl vrea în continuare pe Tim Cook ��i e dispus�� s�� pl��teasc�� pentru asta. Dac�� r��mâne CEO pân�� în 2025, ar putea încasa peste 100 de milioane de dolari, potrivit Mediafax. Dar aici e un mic „dac��”, pentru c�� ac��iunile sunt la termen.
H&M va închide 250 de magazine din cauza pandemiei ��i vrea s�� vând�� mai mult online H&M va închide 250 de magazine din cauza pandemiei, în condi��iile în care oamenii fac tot mai multe cump��r��turi online, scrie Mediafax. Recent, ��i Inditex, compania care de��ine brandurile Zara, Massimo Dutti ��i Stradivarius, a anun��at c�� pl��nuie��te s�� închid�� 1.200 de magazine pân�� în 2021, ca parte dintr-o nou�� strategie similar��, de trecere spre vânz��rile online.
UPDATE Euroins, amendat�� de ASF cu 2,1 milioane lei Euroins a fost amendat�� de Autoritatea de Supraveghere Financiar�� cu 2,1 milioane de lei ��i trebuie „s�� revizuiasc�� tarifele de prim�� RCA, având în vedere deficien��ele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunic��rii deciziei”.
Munca de acasa: Cele mai multe firme opteaz�� pentru un sistem hibrid în urm��toarele 6-12 luni - studiu Peste jum��tate dintre organiza��iile chestionate au declarat c��, în urm��torul an, vor împ��r��i munca la birou cu cea la distan����, în timp ce doar 14% dintre companiile respondente au luat decizia de a lucra 100% remote iar 19% dintre companii nu au luat înc�� o decizie privind programul de lucru, arat�� un studiu realizat de o companie de consultan���� în HR.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by