COMPANII
BERD: Compania de tehnologie din România UiPath, cel mai interesant exemplu de investi��ie Banca European�� pentru Reconstruc��ie ��i Dezvoltare (BERD), prin intermediul a 15 fonduri de capital de risc, a investit în circa 170 de firme din Europa Central��, iar „cel mai interesant exemplu a fost succesul extraordinar al companiei de tehnologie din România UiPath”, a declarat Jurgen Rigterink, prim-vicepre��edinte al BERD, recent, la un forum la Londra.
IlSole24Ore: Facebook recruteaz�� Visa ��i Uber pentru a-��i lansa propriul "bitcoin" Marile nume din domeniul finan��elor ��i al comer��ului electronic urc�� în vagonul noii cripto-valute Facebook. Regele re��elelor sociale a lucrat mult timp ��i în mare secret la prezentarea propriei versiuni de "bitcoin", un secret pe care l-a devoalat pu��in doar în ultima lun��, atunci când a început s�� circule vestea c�� ar fi încercat s�� strâng�� un miliard de euro pentru demararea proiectului. Acum, în ajunul unui anun�� a��teptat s��pt��mâna viitoare, se pare c�� gigantul lui Mark Zuckerberg a încheiat mai multe alian��e pentru realizarea proiectului, recrutând mai mult de o duzin�� de parteneri principali, de la Visa ��i Mastercard, la PayPal ��i Uber, pentru aventura sa, relateaz�� IlSole24Ore citat de Rador.
INFOGRAFIC Românii au cump��rat înghe��at�� de peste 600 milioane lei, anul trecut. TOPUL produc��torilor din România Num��rul firmelor care produc înghe��at�� în România s-a dublat din 2010 pân�� în prezent, de la 99 la 204 firme în 2017. În 2018, an pentru care nu exist�� înc�� toate datele finale, num��rul firmelor pare s�� fi trecut de 210, iar speciali��tii unei firme de consultan���� estimeaz�� vânz��ri pentru pia��a româneasc�� de peste 600 de milioane de lei.
Directorul societ����ii Avioane Craiova a demisionat Directorul general al societ����ii Avioane SA Craiova, Sandu Drago��-George, a demisionat din func��ie, potrivit Mediafax. Compania a anun��at, joi, schimbarea conducerii printr-un comunicat remis BVB. Conducerea a fost preluat�� de Cristian Drejneanu, fost ��ef al Serviciului comercial din cadrul Avioane SA.
TOP Branduri române��ti 2019: Cât valoreaz�� m��rcile Dacia, Banca Transilvania sau Dedeman Dacia este cel mai valoros brand românesc, Banca Transilvania conduce clasamentul pe România în rândul m��rcilor bancare, iar Dedeman este cel mai valoros brand de��inut 100% de români, potrivit topului BrandFinance 2019, publicat joi.
webPR P&G î��i une��te for��ele cu Penny Market pentru a transforma o sal�� de clas�� în a doua cas�� P&G, compania care are în portofoliu m��rci precum Ariel, Pampers, Gillette ��i Fairy, în parteneriat cu Penny Market, a transformat a doua sal�� de clas�� într-un spa��iu complet nou. Cu implicarea arhitectului Omid Ghannadi, locul a fost complet renovat ��i redecorat pentru a primi copiii afla��i la prima lor experien���� cu ��coala primar�� într-o sal�� de clas�� care s��-i fac�� s�� se simt�� ca acas��.
Ministerul Economiei: În premier�� dup�� 1989, a fost redeschis�� activitatea minier�� de la Jolotca/ Compania Radioactiv Mineral M��gurele a solicitat intrarea în Alian��a European�� a Bateriilor Ministerul Economiei sus��ine c�� "s-a reu��it, în premier�� dup�� 1989, redeschiderea activit����ii miniere la un obiectiv închis ��i ecologizat: galeriile aferente perimetrului Jolotca, pentru minereuri rare, disperse ��i minereu polimetalic". Ministerul mai sus��ine c�� o companie aflat�� în portofoliul s��u, Radioactiv Mineral M��gurele, a solicitat "formal ��i informal" intrarea în Alian��a European�� a Bateriilor.
Firma româneasc�� de cosmetice Farmec lanseaz�� sistemul de francize. Cât cost�� ��i ce criterii trebuie s�� îndeplineasc�� antreprenorii Produc��torul român de cosmetice, Farmec, lanseaz�� sistemul de franciz�� pentru magazinele Gerovital. “Ideal ar fi ca antreprenorul care face investi��ia s�� lucreze o perioad�� în magazinul în care a investit”, spun reprezentan��ii companiei.
Coali��ia pentru Dezvoltarea României: Graba cu care Parlamentul dore��te adoptarea legii dialogului social este nejustificat��/ Proiectul instituie un dezechilibru major între partenerii sociali Coali��ia pentru Dezvoltarea României (CDR) solicit�� Parlamentului s�� nu adopte legea dialogului social în grab��, f��r�� o ampl�� consultare cu toate p��r��ile implicate. Coali��ia critic�� mai multe amendamente din lege, considerând c�� încalc�� principiul Organiza��iei Interna��ionale a Muncii referitor la negocierile colective voluntare. Unul dintre acestea se refer�� la posibilitatea declan����rii unor greve în orice moment. Vezi ��i alte aspecte criticate de CDR.
IKEA deschide pe 24 iunie al doilea magazin din ��ar�� ���IKEA, retailerul suedez de mobil�� ��i decora��iuni interioare, anun���� deschiderea magazinului Pallady pe data de 24 iunie 2019. IKEA Pallady va fi al doilea magazin al companiei în România ��i investi��ia este de aproximativ 90 milioane euro. Ini��ial magazinul ar fi trebuit deschis la final de 2018, dar au survenit o serie de amân��ri.
TOP 2019: Cât valoreaz�� m��rcile Amazon, Apple ��i Google Cele mai valoroase 3 branduri din lume sunt din IT: Amazon (comer�� online), Apple (gadgeturi ��i computere) ��i Google (internet ��i alte inova��ii IT). Topul BrandZ din 2019 al celor mai valoroase branduri listate la burs�� a fost publicat mar��i de WPP ��i Kantar la Bursa de la New York...
Program de pre-accelerare a afacerilor pentru startup-urile române��ti cu femei în echipe, sus��inut de Google Organiza��ia pentru persoanele pasionate de tehnologie Codette ��i TechHub Bucharest anun���� lansarea unui program de pre-accelerare a afacerilor care î��i propune s�� ajute echipele diverse aflate la început de drum s�� î��i lanseze produsul pe pia���� ��i s�� î��i dezvolte startup-ul. Organizat în parteneriat cu Google for Startups ��i sus��inut de Ambasada Statelor Unite în România, programul StepFWD î��i propune s�� sus��in�� startup-urile tech aflate la început de drum, din echipa c��rora face parte cel pu��in o femeie.
ANAF: Au mai r��mas 52 de zile pân�� la expirarea termenului de depunere a Declara��iei Unice Termenul de depunere a Declara��iei Unice este sfâr��itul lunii iulie (31.07.2019) anun��a Agen��ia Na��ional�� de Administrare Fiscal�� pe site-ul institu��iei, dup�� ce Guvernul a mutat termenul de depunere, care ini��ial era la mijlocul lunii martie, în condi��iile în care contribuabilii s-au plâns c�� site-ul ANAF pic�� frecvent ��i nu-��i pot depune formularele online.
Microsoft a hot��rât s�� ��tearg�� o baz�� de date important�� de recunoa��tere facial�� Compania american�� Microsoft a ��ters o baz�� de date care cuprindea aproximativ 10 milioane de imagini, folosite în instruirea sistemelor de recunoa��tere facial��, conform BBC. Baza de date se crede c�� ar fi fost folosit�� atât de poli��ie cât ��i de for��ele armate pentru îmbun��t����irea propriilor sisteme de recunoa��tere facial��.
Asocia��ia Oamenilor de Afaceri: Angajamentele autorit����ilor, precum cele legate de adoptarea monedei euro, par a fi disp��rut de pe agenda public�� Asocia��ia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) sus��ine c�� este îngrijorat�� de îndep��rtarea progresiv�� a economiei României de la obiectivul atingerii unei rate sustenabile de cre��tere pe termen lung, pe fondul adâncirii deficitului de cont curent ��i al acceler��rii importurilor. AOAR consider�� ca neproductiv�� ��i periculoas�� pentru mediul de afaceri continuarea disputelor politice pe teme periferice fa���� de evolu��iile economice la nivelul României, al UE ��i la nivel global.
MedLife inten��ioneaz�� s�� aloce 20 milioane euro pentru continuarea programului de achizi��ii în tara ��i str��in��tate Consiliul de Administra��ie MedLife î��i propune majorarea limitei de credit cu 15 milioane de euro. Potrivit reprezentan��ilor companiei, la aceast�� majorare se vor ad��uga alte lichidit����i proprii ale companiei, pân�� la valoarea total�� de 20 milioane de euro, obiectivul principal al acestei ac��iuni fiind dezvoltarea programului de achizi��ii ��i extinderea na��ional�� ��i interna��ional��.
Viorica D��ncil�� are un nou consilier: Un partener de afaceri al unui ofi��er NSA, fost reprezentant Circinus Defense, ��i al unui consultant politic cu experien���� în Rusia Premierul Viorica D��ncil�� ��i-a numit un nou consilier onorific, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Acesta se nume��te Anton Pisaroglu, un personaj necunoscut publicului larg, îns�� multe conexiuni în afaceri legate de securitate, intelligence ��i media. Pisaroglu a fost rugbyst de performan����, dup�� care a lucrat ca ��ef de securitate ��i consilier la firmele lui Frank Timi�� ��i Drago�� Dobrescu, potrivit Profit.ro. Ulterior, a devenit partenerul lui Alan Blaine Stone, fondator ��i fost CEO al firmei americane de ap��rare Circinus Defense LLC, dar ��i al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.
Câ��i bani pierd afacerile din România din cauza fake-urilor ��i pirateriei În România, pierderile anuale cauzate de contrafacere ��i piraterie sunt estimate la 5,5 miliarde de lei, echivalentul a 17,2% din vânz��rile din 11 sectoare comerciale, potrivit EUIPO - Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectual��.
Fabrica de biocombustibili, investi��ie de 140 de milioane de euro pentru carburan��i care nu polueaz�� Compania elve��ian�� Clariant, lider global în produse chimice de specialitate, deschide la Podari, în jude��ul Dolj, cea mai inovativ�� fabric�� de producere a combustibililor bio, mai exact bioetanol. Întreprinderea va fi operat�� de peste 100 de angaja��i, dar crearea ei la Podari va genera înc�� aproximativ 300 de locuri de munc�� în rândul partenerilor ��i furnizorilor de servicii logistice specifice acestei industrii.
Amazon a introdus o nou�� func��ie care ofer�� recomand��ri cump��r��torilor Amazon a lansat, miercuri, "StyleSnap", o nou�� func��ie a aplica��iei sale, care permite utilizatorilor s�� încarce o imagine cu stilul vestimentar care le place ��i s�� ob��in�� recomand��ri pentru articole asem��n��toare cu cele din fotografie care sunt disponibile pe platform��, scrie Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version