COMPANII
IULIUS - 20 de ani de experien���� în regenerare urban��, cu proiecte de peste un miliard de euro De��i are r��d��cini înc�� din 1991, IULIUS este o prezen���� sub acest nume pe pia��a de real estate din 2000, atunci când inaugura primul mall din afara Capitalei. Tot de atunci realizeaz�� cele mai ambi��ioase proiecte de regenerare urban��, care au devenit ancore pentru comunitate ��i surse de dezvoltare pentru ora��e precum Ia��i, Timi��oara, Cluj-Napoca ��i Suceava.
McDonald's lanseaz�� o linie de produse vegetariene sub numele „McPlant” Pentru a satisface mai bine cererea consumatorilor, McDonald's inten��ioneaz�� s�� lanseze propria linie de produse vegetariene sub numele de McPlant, potrivit AFP. Grupul a testat deja un burger cu o friptur�� pe baz�� de plante de la start-up-ul vegan Beyond Meat.
IPhone 12 ajunge în România Lansat în luna octombrie, iPhone 12 ajunge ��i în România s��pt��mâna viitoare. Telefoanele sunt disponibile la precomand��, urmând s�� fie livrate dup�� 13 noiembrie, potrivit Mediafax.
"Legea societ����ilor" a intrat în vigoare. Ce înseamn�� asta pentru SRL-urile române��ti: Transferul p��r��ilor sociale f��r�� perioada de opozi��ie Legea societ����ilor (nr. 31/1990) a fost modificat��, iar schimb��rile ce au un important impact asupra SRL-urilor au intrat în vigoare de joi, printre acestea se num��r��: eliminarea termenului de opozi��ie de 30 de zile la transferul ac��iunilor unui SRL românesc c��tre o ter���� parte, dar ��i eliminarea cerin��elor de capital minim (200 lei) ��i valoarea minim�� per ac��iune (10 lei) pentru un SRL.
DOCUMENT Raportul de activitate dup�� un an de guvernare: De la eliminarea prevederilor controversate din OUG 114 la lupta cu coronavirusul Guvernul Orban a realizat un raport de 234 de pagini al primului an de mandat structurat pe m��surile implementate de fiecare minister în parte. Ionel Danc��, ��eful cancelariei prim-ministrului, spune c�� obiectivele asumate în programul de guvernare au fost îndeplinite, chiar dac�� a fost un an extrem de dificil crizei sanitare ��i economice f��r�� precedent. De altfel, mare parte din activitatea Guvernului a fost dominat�� de lupta anti-Covid 19.
Cristian Ionescu, Pre��edinte al Directoratului Asirom VIG: Am avut o cre��tere sus��inut�� a afacerilor Contextul actual a venit ca o mare provocare în plus fa���� de ambi��iile pe care ni le-am asumat odat�� cu ini��iativele de transformare a companiei. Asirom se reinventeaz�� în ceea ce prive��te produse, procese, aspect ��i, mai întâi de toate, abordarea fa���� de clien��i. Pandemia a adus un recul al vânz��rilor, îns�� compania este pe o traiectorie bun��.
Firmele române��ti au o agilitate organiza��ional�� sc��zut�� - studiu Aproape toate companiile române��ti au f��cut modific��ri organiza��ionale pentru a face fa���� dificult����ilor generate de COVID, potrivit unui studiu. Printre aceste schimb��ri, pe care le-au f��cut 97% dintre companii, munca la distan���� este considerat�� cea mai util�� de majoritatea angaja��ilor (44%), care se a��teapt�� totodat�� ca aceast�� m��sur�� s�� r��mân�� în vigoare ca practic�� standard pe termen mediu. În timp ce modelele opera��ionale variaz�� în func��ie de industrie, 56% dintre organiza��ii au adoptat fie modele de lucru hibride, fie la distan����.
Produc��torul român L��pt��ria cu Caimac atrage 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obliga��iuni intermediat de BT Capital Partners Agroserv M��riu��a SA, compania care de��ine brandul L��pt��ria cu Caimac, a încheiat un plasament privat de obliga��iuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scaden���� în 2025 ��i la o dobând�� de 5,25%. Obliga��iunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzac��ionare de la Bursa de Valori Bucure��ti. L��pt��ria cu Caimac este primul business cu activitate în sectorul lactate care listeaz�� obliga��iuni pe pia��a AeRO a BVB.
Programele Rabla, prelungite pân�� pe 20 noiembrie pentru persoanele juridice Ve��ti bune pentru cei care vor s�� acceseze programele Rabla Clasic ��i Rabla Plus: Sesiunea de înscriere a persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic ��i Rabla Plus a fost prelungit�� pân�� la 20 noiembrie 2020, transmite Mediafax.
Ludovic Orban: Mai spun o dat��, nu vom majora taxe ��i impozite / Unele propuneri ale întreprinz��torilor vor fi incluse în programul de guvernare Premierul Ludovic Orban sus��ine c�� Executivul nu are în plan cre��terea de taxe ��i impozite. "O mai spun o dat��, pentru c�� o dat�� la dou�� zile apare câte o n��zdr��v��nie care este preluat�� f��r�� s�� aib�� niciun fel de leg��tur��, sus��inem categoric cota unic�� de impozitare ��i nu vom majora taxe ��i impozite", a spus Orban vineri, la un eveniment organizat de Consiliul Na��ional al Întreprinderilor Mici ��i Mijlocii.
[P] Bursa Român�� de M��rfuri anun���� lansarea în premier�� în România a contractelor derivate având ca activ suport gazele naturale Bursa Român�� de M��rfuri (BRM), institu��ia bursier�� cu cea mai întins�� perioada continu�� de activitate din perioada modern�� a ����rii, aduce la cuno��tin���� mediului de afaceri ��i publicului larg înc�� un eveniment major pentru peisajul economic na��ional: lansarea în premier�� în România, de la dat�� de 16 noiembrie 2020, a contractelor derivate având ca activ suport gazele naturale.
Riscuri pentru firme: Criza financiar��, al doilea val al pandemiei ��i s��n��tatea angaja��ilor Impactul unei crize financiare determinate de COVID-19, al doilea val al pandemiei ��i starea de s��n��tate a angaja��ilor, reprezint�� primele trei categorii de riscuri la care expunerea resim��it�� de companiile din România a crescut, în aprilie – septembrie 2020, conform Marsh Risk Monitor – COVID19, citat de Mediafax.
Remdesivir, folosit împotriva lui Covid-19, a adus Gilead aproape 900 de milioane de dolari Medicamentul antiviral remdesivir, utilizat pentru pacien��ii din spital cu Covid-19, a adus produc��torului s��u Gilead Sciences aproape 900 de milioane de dolari în al treilea trimestru, a anun��at miercuri compania farmaceutic��, potrivit AFP.
��efii Twitter, Google ��i Facebook, audia��i în Senatul SUA: Republicanii îi acuz�� de cenzur��, democra��ii c�� nu au f��cut suficient Twitter, Facebook ��i Google ne „cenzureaz��”, au lovit senatorii republicani. Platformele nu elimin�� suficient con��inutul problematic, inclusiv con��inutul ofensator de dreapta, au replicat senatorii democra��i, în timpul unei audieri de miercuri cu privire la moderarea re��elelor sociale, potrivit AFP.
Interes mare din partea IMM-urilor pentru granturile alocate capitalului de lucru / Bugetul va fi suplimentat Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anun��at miercuri c�� în urma interesului foarte mare pentru accesarea granturilor alocate capitalului de lucru, este analizat�� suplimentarea bugetului alocat acestei m��suri cu aproximativ 500 de milioane de euro. Au fost înregistrate 22.226 de aplica��ii, adic�� suprascriere pentru cele 350 de milioane de euro. În aceast�� sum�� ar putea intra aproximativ 5.000 de proiecte eligibile, estimeaz�� ministrul.
15 ani de Iulius în Timi��oara - o zon�� industrial�� transformat�� în lifestyle center Povestea Iulius în Timi��oara a început acum 15 ani, atunci când se inaugura primul mall din vestul ����rii ��i cel mai mare din afara Capitalei. Dezvoltat în locul care g��zduia antene montate înc�� din anii '40 ��i r��mas nevalorificat la începutul anilor 2000, Iulius Mall a revitalizat urban o zon�� cu un caracter industrial într-un lifestyle center occidental, printr-o investi��ie ce dep����e��te 442 de milioane de euro. Mall-ul a devenit acum un ansamblu mixt, p��strându-��i caracterul de unicitate în regiune ��i cu un impact ��i mai mare de dezvoltare.
Ludovic Orban, la întâlnirea cu oamenii de afaceri francezi: România este singura ��ar�� din UE care a înregistrat o cre��tere a investi��iilor în primul semestru al anului 2020 Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit mar��i cu reprezentan��ii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organiza��ii patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale în Fran��a. “România este singura ��ar�� din Uniunea European�� care a înregistrat o cre��tere a investi��iilor în primul semestru al anului 2020”, a spus Orban.
Ludovic Orban, întâlnire cu Secretarul General al OCDE: România a atins gradul necesar de preg��tire pentru începerea negocierilor de aderare la OCDE Premierul Ludovic Orban a avut mar��i o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria, în contextul vizitei oficiale efectuate la Paris. Orban a sus��inut, totodat��, un discurs în plenul Consiliului OCDE (Organiza��ia pentru Cooperare ��i Dezvoltare Economic��), urmat de o sesiune de întreb��ri ��i r��spunsuri cu reprezentan��ii permanen��i ai statelor membre. În dialogul interactiv cu membrii Consiliului, ace��tia au eviden��iat faptul c�� România a atins gradul necesar de preg��tire pentru începerea negocierilor de aderare ��i au apreciat eforturile Guvernului român în acest sens.
Modernizarea ��i extinderea re��elei de distribu��ie ��i îmbun��t����irea experien��ei de client, priorit����i pentru Distrigaz Sud Re��ele Distrigaz Sud Re��ele, companie apar��inând ENGIE Romania, liderul în distribu��ia de gaze naturale din România, are o expertiz�� de peste 45 de ani în acest domeniu ��i de��ine licen���� de operare pentru distribu��ia de gaze naturale în 900 de localit����i, pe raza a 20 jude��e din sudul ��i centrul României, gestionând o re��ea de distribu��ie de 21.000 de Km.
Moderatorii Facebook cer s�� fie trata��i mai bine de re��eaua social�� / ”Suntem prost pl��ti��i ��i prin subcontractan��i” Cu dou�� zile înainte de o audiere în Senat pe subiectul platformelor ��i con��inutului pe care îl g��zduiesc, moderatorii Facebook, afla��i în prima linie în fa��a mesajelor de ur�� ��i a imaginilor violente, cer s�� fie trata��i ��i asculta��i mai bine de gigantul social media, potrivit AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by