COMPANII
Accesul la licitațiile publice va fi permis doar statelor membre și a celor care au acorduri cu UE - Cătălin Drulă Guvernul a discutat miercuri în primă lectură un proiect de OUG care modifică legislaţia de achiziţii publice, a anunțat ministrul transporturilor Cătălin Drulă. Acesta a spus că actul normativ clarifică aspecte privind domiciliul operatorilor economici care pot participa la procedurile de achiziție publică din România. Astfel, la proceduri nu vor mai avea acces decât state membre și țări agreate de UE prin acorduri reciproce.
Bugetarii vor avea termen 30 de zile să aleagă între pensie și salariu la stat / Guvernul își propune ca legea salarizării să fie finalizată într-un an Persoanele care încasează pensie și salariu la stat vor avea termen de 30 de zile de la aprobarea legii de a opta între cele două forme de venit, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern de miercuri. În acest moment sunt 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul de la stat. Raluca Turcan a afirmat că proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul a fost discutat miercuri în prima lectură. Săptămâna viitoare va fi aprobat și va fi trimis în Parlament pentru dezbatere.
BAT anunță obiective ambițioase de mediu în cadrul raportului de sustenabilitate 2020 BAT a anunțat asumarea obiectivului de atingere a pragului de zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanț valoric până în 2050. Această ambiție este reliefată în cadrul raportului de sustenabilitate al companiei, care demonstrează progresul semnificativ al BAT în atingerea țintelor asumate.
[P] BRM anunță lansarea platformei sale pentru selectarea furnizorilor de energie electrică de către utilizatorii finali casnici și non-casnici Bursa Româna de Mărfuri (BRM), prima instituție de profil bursier constituită și funcționând continuu în Romania după 1989, consecventă deciziei sale de a-și deschide porțile și de a oferi servicii inclusiv direct publicului larg, anunță, în contextul liberalizării pieței, lansarea platformei sale pentru selectarea furnizorilor de energie electrică de către utilizatorii finali casnici și non-casnici.
Uber recunoaște statutul de angajat pentru șoferii britanici, o premieră mondială Uber va acorda șoferilor britanici statutul de lucrători salariați, cu salariu minim și concediu plătit, o premieră mondială pentru compania americană și o întrerupere a modelului platformelor digitale din Regatul Unit, potrivit AFP.
Ce este SimpleShop și cum pot antreprenorii să ajungă mai repede în online? SimpleShop democratizează accesul IMMurilor la ecommerce, prin faptul că oferă posibilitatea setării unei instanțe de magazin online în mai puțin de o oră. SimpleShop s-a lansat în luna iunie 2020 și în primele nouă luni de funcționare s-a validat ca un produs folosit de piață, de la businessuri la început de drum, până la businessuri mari.
VIDEO ​​Zara deschide 3 magazine în România în ciuda pandemiei Zara continuă să se extindă în România în ciuda pandemiei. Aceasta are deja 139 de magazine după deschiderea a trei în 2020, a raportat ziarul economic spaniol Expansión.
Nokia a anunțat un plan masiv de disponibilizări: 10.000 de angajați vor fi concediați în următorii doi ani de compania finlandeză Nokia a anunțat marți că intenționează să disponibilizeze până la 10.000 de angajați în următorii doi ani pentru a tăia cheltuielile și investi mai mult în cercetare în contextul în care compania telecom finlandeză încearcă să ajungă din urmă Huawei și Ericsson, relatează Reuters și Barrons.​
Stripe, o firmă fondată în 2011 de doi frați, a depășit SpaceX, devenind cea mai valoroasă companie din Silicon Valley Compania de plăți Stripe a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că o nouă rundă de finanțare a evaluat-o la 95 de miliarde de dolari, peste compania aerospațială SpaceX a lui Elon Musk și peste aplicația de livrări Instacard, relatează Business Insider.
Xiaomi a obținut suspendarea ordinului care le interzicea americanilor să investească în companie Compania Xiaomi a obținut suspendarea ordinului emis de guvernul Statelor Unite care le interzice americanilor să investească în producătorul chinez de smartphone-uri, anunță CNN. ​
Guvernul Romaniei cumpara 123 de e-autobuze de la grupul spaniol CAF cu 65 milioane euro Grupul spaniol CAF, prin filiala sa poloneză Solaris, va produce 123 de autobuze electrice pentru România, în baza unui contract cu o valoare de aproape 65 de milioane de euro. Firma a câștigat licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice din România pentru furnizarea de e-autobuze în șapte orașe din țară.
Conflict în Sectorul 5 în jurul unui contract pentru eliminarea deșeurilor semnat în mandatul fostului primar PSD Daniel Florea: Salubritate Fapte 5, somată să achite peste 300.000 de lei / Cum explică primarul Piedone de ce nu a știut de acest contract finalizat în mandatul său Primarul Cristian Popescu Piedone s-a arătat surprins recent de existența unui contract de peste 2,7 milioane de euro pentru eliminarea deșeurilor, atribuit prin negociere către firma Vitalia Servicii pentru Mediu, în administrația fostului primar PSD Daniel Florea, dar finalizat în mandatul său. Piedone spune că nu a știut de acest contract deoarece serviciile de salubrizare au fost delegate în vara anului trecut către Salubrizare Fapte 5, firmă în subordinea Consiliului Local al Sector 5 și facturile s-au dus către această firmă. Firma Vitalia susține însă că nu a primit niciun ban pentru serviciile prestate, așa că a demarat procedurile de acționare în instanță.
DENT ESTET este lider detașat în stomatologie, cu o cifră de afaceri de 67 milioane lei în 2020 “Am ieșit mai puternici din această perioadă de pandemie și suntem pregătiți să ne continuăm planurile de extindere și dezvoltare la nivel național” Grupul de clinici DENT ESTET, lider consacrat de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară în România, anunță o cifră de afaceri de 67 milioane lei înregistrată în 2020 în creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului anterior.
​Inspecții inopinate la mai multe firme din domeniul eliminării deșeurilor medicale, suspectate că și-ar fi împărțit piața ori ar fi blocat accesul altor companii Consiliul Concurenței a anunțat joi că derulează o investigație privind un posibil comportament anticoncurențial în rândul a opt companii care își desfășoară activitatea pe piața serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor medicale din România. Autoritatea de concurență susține că are indicii privind o posibilă împărțire a pieței serviciilor de tratare și eliminare a deșeurilor rezultate din activități medicale și/sau posibila blocare a accesului pe piață al altor companii concurente. Vezi în articol ce firme sunt investigate și acțiunile demarate până acum.
Guvernul a aprobat separarea Ministerului Energiei de Ministerul Economiei Guvernul a adoptat în ședința de miercuri proiectele de hotărâri privind organizarea și funcționarea Ministerului Energiei și a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Astfel, cele două ministere au reușit să se separe abia după două luni și jumătate de la învestirea actualului Guvern. Până acum au fost contopite sub Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar întârzierea a fost cauzată de faptul că PNL și USR nu au reușit, mult timp, să se înțeleagă pe companiile din subordinea celor două ministere.
HELLA deschide un nou centru de dezvoltare în România HELLA, producător de talie internațională în domeniul automotive, își extinde mai departe activitățile în domeniile software și electronică. Cel mai recent exemplu este noul centru de dezvoltare și testare deschis în Craiova. Este un pas către o nouă etapă de expansiune pentru grupul german. HELLA Technical Center Craiova are, în acest moment, aproximativ 370 de angajați. Activitatea sa se axează, în principal, pe dezvoltarea unităților de control și de software. Aceste competențe se vor perfecționa în viitor și vor fi suplimentate cu altele. În acest scop, HELLA va crea aproape 250 de noi locuri de muncă în Craiova în următorii ani.
Contract de milioane de euro pentru depozitarea deșeurilor atribuit prin negociere, fără licitație, la Sectorul 5: Primarul Piedone se declară surprins și anunță anchetă, dar firma câștigătoare spune că a încheiat contractul în mandatul acestuia Primăria Sectorului 5 a atribuit în vara anului trecut prin negociere, fără publicarea unui anunț de licitație, un contract de peste 13,4 milioane de lei (peste 2,7 milioane euro) pentru depozitarea deșeurilor menajere din sector, arată un anunț de achiziție directă publicat luna trecută în Sistemul Electronic de achiziții Publice (SEAP). Contactat de HotNews.ro, Cristian Popescu Piedone, ales primar al Sectorului 5 în luna septembrie a anului trecut, s-a arătat surprins de existența acestui contract și spune că a demarat o anchetă. Pe de altă parte, firma câștigătoare spune că încheierea (n.a finalizarea) contractului s-a făcut în decembrie 2020.
Unilever nu va mai folosi cuvântul ”normal” pentru produsele sale cosmetice, pentru o viziune mai ”incluzivă” Compania Unilever, cunoscută pentru deodorantele marca Dove sau Axe, a anunțat marți că a decis să nu mai folosească termenul ”normal” pentru produsele sale și să nu mai retușeze fotografiile manechinelor sale, într-o nouă inițiativă menită să fie mai incluzivă, relatează AFP.
British Petroleum anunță că va adopta programul de muncă hibrid 3 cu 2 după pandemie British Petroleum și-a anunțat 25.000 de angajați de la birourile sale că vor lucra de acasă două zile pe săptămână ca parte a planului de a adopta un plan de muncă flexibil după pandemia de COVID-19, relatează The Guardian.
Ce spun patronii IMM de măsurile luate de Guvern în pandemie pentru sprijinirea afacerilor Aproape 70% dintre antreprenorii români cred că măsurile de sprijinire a afacerilor luate de Guvern în pandemie au fost utile, dar insuficiente și subfinanțate arată un sondaj realizat de Consiliul Național al IMM-urilor din România. Iată ce măsuri cred antreprenorii că ar fi utile și câți vor să își aducă angajații înapoi la birou.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by