COMPANII
Lufthansa ar putea disponibiliza pân�� la 30.000 de angaja��i Pân�� la 30.000 de locuri de munc�� sunt amenin��ate în cadrul Lufthansa, cea mai mare companie aerian�� european��, datorit�� pr��bu��irii traficului aerian ca urmare a pandemiei de Covid-19, a avertizat conducerea companiei germane, potrivit AFP ��i La Libre Belgique.
[P] Pentru siguran��a companiei tale, efectueaz�� la timp verific��rile ��i reviziile pentru instala��ia de gaze naturale ��i centrala termic�� Func��ionarea instala��iei de gaze naturale ��i a echipamentelor la parametri optimi înseamn��, în primul rând, siguran����, fiind un element esen��ial pentru bunul mers al afacerilor. Realizarea opera��iunilor de verific��ri ��i revizii ale instala��iilor de gaze naturale ��i ale centralelor termice este obligatorie prin lege ��i reprezinta atât o m��sur�� preventiv�� de siguran����, asigurând protec��ia angaja��ilor ��i func��ionarea eficient�� a echipamentelor, dar ��i obliga��ia legal�� a fiecarui client.
Petrescu (Blue Air), c��tre senatori: Dac�� Blue Air ar disp��rea de pe pia����, concurentul s��u o va ocupa, ��i nu TAROM Pia��a r��mas�� liber�� de o eventual�� dispari��ie a companiei Blue Air va fi ocupat�� de principalul s��u competitor ��i nu de TAROM, operator aflat el însu��i în dificultate, atrage aten��ia directorul general al Blue Air, Oana Petrescu, într-o scrisoare deschis�� adresat�� joi Senatului României, potrivit Agerpres.
Aproape 20 de mii de cereri la schema de finan��are pentru capital de lucru pentru IMM-uri s-au înregistrat într-o zi Schema de finan��are pentru capital de lucru pentru IMM-uri prezint�� foarte mare interes, fiind întregistrate joi aproape 20 de mii de cereri, în condi��iile în care a fost demarat�� la ora 11.00, potrivit ministrului economi Virgil Popescu. Acesta a declarat la începutul ��edin��ei de Guvern de joi c�� în primele minute erau 9.000 de cereri simultane ��i crede c�� bugetul este deja epuizat.
Combinatul siderurgic Gala��i implementeaz�� o tehnologie pentru reducerea emisiilor de carbon O echip�� de speciali��ti a Combinatului siderurgic din Gala��i a finalizat, recent, un proiect de modernizare care reduce atât consumul energetic al fabric��rii fontei lichide la Furnalul nr. 5 cât ��i emisiile de carbon, a anun��at, joi, directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu, potrivit Agerpres.
Tesla a înregistrat cel mai profitabil trimestru din istoria companiei Tesla a anun��at miercuri al cincilea trimestru consecutiv în care a înregistrat profit, produc��torul de ma��ini electrice sperând s�� încheie anul pe plus pentru prima dat�� în istoria sa, transmite Business Insider.
[P] Mazars lanseaz�� o nou�� filozofie de brand Mazars, firma interna��ional�� de audit ��i consultan���� fiscal�� ��i financiar��, î��i dezv��luie ast��zi noua sa identitate de brand, în peste 90 de ����ri ��i teritorii, marcând o etap�� important�� în evolu��ia companiei. Noul brand reflect�� dorin��a Mazars de a oferi o alternativ�� unic�� pe pia��a serviciilor financiare ��i reafirm�� angajamentul companiei de a construi o lume echitabil��, prosper�� ��i sustenabil��.
Decizie istoric�� pentru pia��a criptomonedelor: PayPal va permite tranzac��ionarea ��i pl����ile cu monede digitale PayPal a intrat pe pia��a criptomonedelor miercuri, anun��ând c�� va permite clien��ilor s�� cumpere, vând�� ��i p��streze bitcoini ��i alte monede virtuale în portofelele digitale ale utilizatorilor, transmit Reuters ��i Marketwatch.
DOCUMENT Nereguli în contractele companiei „Aeroporturi Bucure��ti” ��i investi��ii care tind spre zero- Corpul de Control al premierului Corpul de Control al prim-ministrului a descoperit o serie de nereguli în contractele Companiei Na��ionale „Aeroporturi Bucure��ti” (CNAB), în urma unei verific��ri care a vizat perioada 2018-2020. Sunt probleme atât la contractele de cur����enie, repara��ii auto sau asisten���� juridic��, cât ��i cu cele de închiriere spa��ii comerciale cu Millenium Pro Design SRL, firm�� care de peste 20 de ani controleaz�� magazinele din aeroportul Otopeni. Sunt contracte care aduc prejudicii companiei. Corpul de Control a mai constatat c�� "Aeroporturi Bucure��ti" nu ��i-a realizat mai deloc investi��ii în 2018 ��i 2019.
Suedia a exclus Huawei din dezvoltarea re��elei sale 5G / Echipamentele existente vor trebui eliminate pân�� în 2025 Autoritatea de reglementare a sectorului telecom din Suedia a interzis mar��i folosirea echipamentelor companiilor chineze Huawei ��i ZTE în dezvoltarea re��elei 5G a ����rii înaintea unei licita��ii programate luna viitoare, transmit Reuters ��i CNBC.
Tesla va vinde în Europa sedanul Model 3 produs în China Produc��torul de vehicule electrice Tesla Inc a anun��at luni c�� va exporta sedanul Model 3 produs în China în peste zece ����ri europene, începând din aceast�� lun��, transmite agen��ia Reuters citat�� de Agerpres.
[P] Primul lan�� de hipermarketuri care î��i certific�� magazinele ��i depozitele pentru m��suri sigure împotriva r��spândirii Covid-19 De ast��zi, românii pot face cump��r��turi în siguran���� mai lini��ti��i, dup�� ce prima re��ea de hipermarketuri din ��ar�� ob��ine o certificare interna��ional�� pentru m��surile de siguran���� luate. Magazinele ��i depozitele Kaufland România sunt cele care primesc certificarea DEKRA pentru m��suri sigure de preven��ie împotriva r��spândirii Covid-19, ce atest�� oficial c�� sunt ,,loca��ii de încredere”.
Britanicii de la Liberty Steel vor preluarea par��ial�� a ThyssenKrupp. Dezmembrarea trustului german de o��el scoate angaja��ii în strad�� Compania britanic�� Liberty Steel a depus o ofert�� pentru divizia de o��el a ThyssenKrupp, aflat�� în dificultate. Bursele jubileaz��, sindicatele sunt îngrozite. Vineri diminea��a, circa 3.000 de angajati ai ThyssenKrupp Steel Europe au demonstrat în fa��a cancelariei din Düsseldorf, cerând ca statul s�� sprijine compania german��. Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet (CDU), a t��cut pân�� de curând, îns�� odat�� cu oferta britanicilor de la Liberty Steel, datele problemei s-au schimbat.
Orban, la întâlnirea cu reprezentan��ii mediului de afaceri: Guvernul nu are în vedere major��ri de taxe ��i nici introducerea de taxe noi Propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul na��ional de recuperare ��i rezilien���� a fost principala tem�� de discu��ie în cadrul consult��rilor de vineri ale premierului Ludovic Orban cu reprezentan��ii Coali��iei pentru Dezvoltarea României, potrivit unui comunicat al Guvernului. În cursul lunii noiembrie, va fi pus�� în dezbatere public�� propunerea României privind Planul na��ional de recuperare ��i rezilien����, care va fi ulterior transmis Comisiei Europene.
VIDEO Delfinul robot care ar putea înlocui animalele captive din parcurile tematice Înoat�� în piscin�� în timp ce un grup de înot��tori stau în apa pic��, delfinul arat�� la fel ca cei care sar prin inele ��i fac acroba��ii în parcurile tematice, relateaz�� Reuters.
Firmele de transport persoane care nu respect�� regulile, luate în colimator / Orban: Domnule ministru Vela, f��r�� mil�� ��i controale la maxim! Premierul Ludovic Orban a cerut miercuri, la începutul ��edin��ei de Guvern, controale ��i amenzi asupra operatorilor de transport persoane care nu respect�� m��surile de protec��ie împotriva Covid-19. Orban consider�� c�� o aten��ie special�� trebuie acordat�� transportului elevilor. Premierul consider�� c�� trebuie date amenzi drastice acolo unde se constat�� c�� sunt înc��lcate "cu neru��inare ni��te norme elementare care trebuie puse în practic��". Potrivit premierului sunt cazuri în care elevii sunt îngr��m��di��i în mijloacele de transport.
Amazon se confrunt�� cu greve masive la depozitele din Germania Sindicatul german Verdi a declan��at mar��i o grev�� la ��apte depozite Amazon din Germania. Mutarea coincide la nivel global cu „Prime Day”, unul dintre cele mai importante evenimente comerciale desf����urate de gigantul american, potrivit Reuters.
FT: UE are dreptul s�� impun�� taxe SUA, în litigiul Airbus-Boeing / Bruxellesul vrea negocieri Uniunea European�� a primit dreptul de a impune tarife punitive în valoare de aproape patru miliarde de dolari produselor din SUA ca reac��ie la subven��ii acordate ilegal companiei Boeing, dar Bruxellesul cere o solu��ie negociat�� la litigiul de 16 ani, potrivit cotidianului Financial Times.
VIDEO Apple lanseaz�� primul s��u iPhone 5G / Ce caracteristici au cele 4 modele / Tim Cook: ”Este începutul unei noi ere” Toate noile iPhone-uri Apple vor avea capacitatea de a utiliza 5G, cea mai recent�� genera��ie de telefoane mobile ultra-rapide. Compania a anun��at c�� vor fi 4 modele cu pre��uri de la 649 pân�� la 1.399 de dolari. „Ast��zi, este începutul unei noi ere”, a spus CEO-ul Apple, Tim Cook, potrivit AFP.
Renault mut�� produc��ia Dacia Sandero în Maroc / La uzina din România vor fi fabricate „alte modele” Reprezentan��ii Renault au confirmat informa��ia potrivit c��reia uzina din Mioveni pierde produc��ia hatchback-ului Sandero, în fa��a celor din Maroc, anun���� Profit.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by