COMPANII
���VIDEO REPORTAJ Cum se face penicilina (II) Din 1928, de când a fost descoperit�� de Alexander Fleming, penicilina a salvat milioane de vie��i. M��car o dat�� în via���� fiecare dintre noi a luat acest medicament minune. Pu��ini ��tiu îns�� c�� penicilina se produce în România din 1955, la doar câ��iva ani de când a început produc��ia de mas�� în lume. Cum a fost descoperit acest medicament minune ��i cum se face, explic�� reprezentan��ii Antibiotice Ia��i care o produc de peste 64 de ani.
VIDEO: Compania aerian�� KLM va finan��a dezvoltarea aeronavei „Flying-V”, unde pasagerii vor c��l��tori în aripile avionului Dezvoltarea aeronavei cu design futurist, „Flying-V”, tocmai a primit un impuls odat�� cu aflarea ve��tii c�� firma olandez�� KLM va contribui la finan��area noului tip de avion. Mijlocul de transport va avea un design în form�� de V ��i va fi mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, scrie CNN.
Damen va construi la ��antierul Naval Mangalia dou�� nave feribot hibride de 149 metri lungime pentru o companie canadian�� Dou�� nave feribot hibride de tipul Roll-on/Roll-off pentru Seaspan Ferries vor fi construite la ��antierul Naval Damen Mangalia. Navele au fiecare o lungime de 149 de metri ��i au fost proiectate astfel încât s�� permit�� înc��rcarea ��i transportul pe culoare cu o lungime total�� de 1.034 metri. Construc��ia celor dou�� nave va începe din acest an ��i se va finaliza în 2021. Este a treia mare comand�� de nave la ��antierul Mangalia dup�� ce olandezii de la Damen au achizi��ionat 49% din ��antier ��i au ob��inut managementul.
Ridesharing-ul ar putea ajunge la o valoare de 2.000 miliarde dolari în zece ani Uber ��i Lyft valoreaz�� aproximativ 84 miliarde de dolari dup�� ofertele lor publice ini��iale masive din acest an, dar banca elve��ian�� de investi��ii UBS a realizat o serie de calcule ��i estim��ri care au indicat faptul c�� aceast�� pia���� ar putea valora 2.000 de miliarde de dolari pân�� în 2030, potrivit Mediafax.
O companie din Rusia î��i pl��te��te angajatele s�� poarte fust�� O companie rus�� ofer�� bonusuri personalului feminin pentru a le încuraja s�� poarte machiaj ��i s�� se îmbrace cu fust�� sau rochie atunci când vin la serviciu, scrie CNN.
Scandalul Huawei degenereaz��: China preg��te��te „lista neagr��” a firmelor str��ine Statul chinez preg��te��te o „list�� neagr��” a companiilor str��ine care au luat decizii ce afecteaz�� func��ionarea firmelor chineze��ti, în contextul r��zboiului comercial între SUA ��i ��ara asiatic��, conflict în care gigantul tech chinez Huawei se confrunt�� cu restric��ii din partea guvernului american.
Pierderi de 1 miliard dolari pentru Uber, în primul trimestru din acest an Uber Technologies a raportat pierderi de 1 miliard de dolari, în primul trimestru a acestui an, la scurt�� vreme de la listarea la burs��, dar o cre��tere important�� a veniturilor ��i investi��ii substan��iale în serviciul de livrare de mâncare.
VIDEO Festivalul din Ia��i care a atras peste 100.000 de români ��i str��ini din 41 de ����ri. Cum po��i s��-��i duci afacerea la Afterhills Cel mai mare festival în aer liber din regiunea Moldovei a atras anul trecut peste 100.000 de români ��i str��ini din 41 de ����ri lume. Anul acesta, organizatorii Afterhills din Ia��i au anun��at schimb��ri majore în ceea ce prive��te formatul evenimentului. Ovidiu Biber, co-foundator al festivalului a explicat pentru StartupCafe motivele schimb��rilor, cum e s�� colaborezi cu arti��ti interna��ionali, dar ��i cum pot afacerile s�� î��i vând�� produsele/serviciile la Afterhills.
Ce profit fac produc��torii de b��uturi r��coritoare. Problemele firmelor mici Vara lui 2019 ar putea aduce un record istoric pentru pia��a b��uturilor r��coritoare. Afacerile celor peste 800 de companii înregistrate în acest sector, produc��tori de ape minerale, b��uturi r��coritoare nealcoolice ��i sucuri naturale ar putea dep����i nivelul de 6,5 miliarde de lei, o cifr�� cu aproape 40% mai mare fa���� de acum 10 ani, arat�� o analiz�� a unei companii de consultan����.
Investi��ii str��ine mai mici cu aproximativ 21 milioane de euro în firmele din România Valoarea capitalului social subscris în societ����i noi cu participare str��in�� în perioada ianuarie-aprilie 2019 este cu aproximativ 21 milioane euro mai mic�� decât în perioada similar�� a anului 2018.
Juc��riile, o afacere profitabil��. Topul produc��torilor din România Dezvoltarea spectaculoas�� a tehnologiei a creat un boost semnificativ în pia��a jocurilor ��i juc��riilor. Afacerile din pia��a de jocuri ��i juc��rii (produc��ie ��i comer��) au crescut cu peste o treime fa���� de 2016, respectiv cu 344% fa���� de 2013, la 950 de milioane de lei în 2017. Evolu��ia a fost stimulat�� de extinderea ��i diversificarea ofertelor ��i, bineîn��eles, de cre��terea puterii de cump��rare a românilor.
Giagantul Johnson & Johnson, judecat într-un proces privind încurajarea consumului de opiacee în Oklahoma Johnson & Johnson, unul dintre cei mai mari produc��tori medicamente din lume, a fost judecat de statul american într-un proces de câteva miliarde de dolari de c��tre în care firma este acuzat�� de comercializarea ilegal�� de analgezice, alimentând o asa-numita „epidemie de opiacee“ în Oklahoma, scrie BBC.
Efectele fraudei de TVA asupra firmelor – studiu M��surile legislative fiscale suplimentare impuse de autorit����i, controalele fiscale încruci��ate ��i concuren��a neloial�� sunt percepute de c��tre majoritatea companiilor respondente în cadrul unui sondaj realizat de PwC România drept principalele consecin��e ale fenomenului fraudei de TVA asupra activit����ii lor.
MedLife se extinde în Cluj-Napoca ��i anun���� o nou�� achizi��ie: centrul de excelen���� Badea Medica MedLife, liderul pie��ei de servicii medicale private din România, anun���� preluarea pachetului majoritar (65%) al centrului de excelen���� Badea Medica (Badea Medical SRL). Centrul ofer�� o gam�� complex�� de servicii medicale, axate în principal pe segmentul de patologie abdominal��, dar care acoper�� ��i alte numeroase tipuri de afec��iuni. Compania este în discu��ii cu al��i doi-trei operatori din România, dar ��i din ����rile învecinate pentru a-��i extinde prezen��a
Doi directori de la Samsung au fost aresta��i pentru fraud�� ��i distrugerea probelor Un tribunal sud-coreean a eliberat mandate de arestare pentru doi directori de la Samsung Electronics Co Ltd pentru c�� ar fi implica��i în ac��iuni de fraud�� ��i distrugere a probelor ��i a respins cererea de urm��rire penal�� pentru un mandat de arestare a directorului executiv al companiei Samsung BioLogics Co Ltd, scrie Reuters.
Natura Cosmeticos ��i Avon vor crea a patra companie de cosmetice din lume Compania brazilian�� Natura Cosmeticos a ajuns la un acord privind achizi��ionarea rivalei americane Avon Products Inc printr-un schimb de ac��iuni, o tranzac��ie care va duce la crearea celei de-a patra companii cosmetice globale, transmit BBC, Reuters ��i AP, citate de Agerpres.
Generali, discu��ii preliminare pentru a cump��ra active ale MetLife, inclusiv din România Assicurazioni Generali SpA este în discu��ii preliminare pentru a cump��ra active ale MetLife Inc. în Europa central��, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discu��iilor.
Unul dintre cele mai mari proiecte de investi��ii din Ardeal r��mâne în a��teptare. Se fac lucr��ri agricole pe o parte din terenul unde la Simeria se va construi o fabric�� de ma��ini de sp��lat de 110 milioane euro BSH Hausgeräte, filial�� a grupului Bosch, spunea acum un an c�� va începe în toamna lui 2018 construirea fabricii de ma��ini de sp��lat la Simeria, unde produc��ia de test ar fi trebuit s�� fie demarat�� la început de 2020, iar cea de serie, între martie ��i iunie în acela��i an. Lucr��rile nu au început îns��, iar o parte din teren a fost dat în arend�� pentru lucr��ri agricole. Cei de la Bosch spun c�� nu se ��tie când va fi început�� construc��ia ��i c�� totul depinde de o analiz�� riguroas�� f��cut�� de exper��i din interiorul companiei. Bosch a investit 120 milioane euro în ��ar�� anul trecut, a avut afaceri de 1,2 miliarde euro ��i are 7.800 de angaja��i.
Num��rul firmelor radiate, la un nivel record în ultimii 10 ani. Topul domeniilor Num��rul firmelor radiate aproape s-a dublat în primele patru luni din acest an, fa���� de aceea��i perioad�� din 2018, ajungând la un nivel record în ultimii 10 ani, arat�� o analiz�� a unei firme specializat�� în proceduri de faliment ��i lichidare. Iat�� jude��ele cu cele mai multe firme radiate ��i domeniile care au pierdut cele mai multe companii.
Serviciul TransferWise, prin care românii din str��in��tate trimit bani acas��, valoreaz�� 3,5 miliarde de dolari Startupul TransferWise, folosit de mul��i români pleca��i la lucru în str��in��tate s�� transfere bani rudelor r��mase acas��, cu costuri mici, a ajuns s�� valoreze 3,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finan��are primite miercuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version