COMPANII
[P] Plafar ��i Crucea Ro��ie fac S��rb��torile de Iarn�� mai frumoase pentru copiii ��i b��trânii din Ilfov Plafar, companie aflat�� în portofoliul Ministerului Economiei ��i Crucea Ro��ie din România - Sucursala Ilfov, au realizat un parteneriat cu scopul de a oferi, în fiecare an, sprijin persoanelor cu nevoi speciale, b��trânilor din c��mine ��i copiilor din centrele de plasament Ilfov, din dorin��a de a le face s��rb��torile mai frumoase.
Microîntreprinderile au un grad de îndatorare de 73% - studiu Microîntreprinderile din România întâmpin�� dificult����i în a-��i men��ine o situa��ie financiar�� pozitiv��. Gradul de îndatorare (datorii totale/active totale) al acestora la nivel de sector a ajuns la 73%, cele mai afectate fiind companiile cu o cifr�� de afaceri mai mic�� de 50.000 euro, atingând 81%. Comer��ul cu am��nuntul se afl�� la 90%, în timp ce mai bine capitalizate sunt firmele din s��n��tate cu 49% ��i servicii profesionale cu 52%.
Presa bulgar��: În 20 de zile Bulgaria va avea gaze din Turcia, iar în luna mai va livra c��tre Serbia / Se anun���� licita��ii pentru flux invers - din Bulgaria prin România c��tre Ucraina ”Suntem preg��ti��i ca de la 1 ianuarie s�� invers��m fluxul ��i s�� asigur��m consumul de gaze pentru Bulgaria, Grecia ��i Macedonia de Nord prin Turk Stream”, a declarat, pentru ziarul 24 Chasa, Vladimir Malinov, director executiv al Bulgartransgaz. Chiar dac�� tranzitul gazelor ruse��ti prin Ucraina spre Bulgaria prin conducta Transbalcanic�� s-ar fi oprit la începutul anului, suntem preg��ti��i ca s��rb��torile s�� le petrecem lini��ti��i, ne asigur�� Malinov, citeaz�� Rador.
De ce un curier din Germania poate livra de trei ori mai multe pachete pe zi decât unul din România: În Germania po��i l��sa pachetul în fa��a u��ii, la noi s-au furat colete ��i din ma��ina de curierat Un curier poate livra în Germania de trei ori mai multe colete decât unul din România, iar explica��iile nu ��in doar de venituri, ci ��i de trafic, locuri de parcare, modalit����i de plat�� ��i încredere, a spus unul dintre fondatorii FAN Courier. Compania are 6.850 de angaja��i în ��ar�� ��i va încheia anul cu afaceri de 168 milioane euro, dar îi este tot mai greu s�� g��seasc�� oameni. În articol pute��i citi care sunt principalele nemul��umiri ale clien��ilor fa���� de curieri, dar ��i invers ��i de ce niciodat�� nu va merge la noi ca un curier s�� lase pachetul în fa��a u��ii.
Jocuri video ��i mod��: Louis Vuitton lanseaz�� o colec��ie de haine inspirat�� din League of Legends Dup�� ce în luna septembrie popularul joc video League of Legends (LoL) a f��cut primul pas în lumea modei, cu o colaborare între dezvoltatorul jocului ��� Riot Games ��i Louis Vuitton pentru designul unor obiecte din joc, acum casa de mod�� anun���� prima colec��ie inspirat�� din lumea gamingului. Casa de mod�� francez�� a lansat mai multe articole de îmbr��c��minte cu elemente inspirate din LoL ��� precum un tricou cu caracterul Qiyana, la pre��ul de 670 dolari, sau o jachet�� de piele la 5.650 dolari.
Ma��inile zbur��toare ar putea atrage milioane de dolari de la investitori, în 2020 ��� Studiu Investitorii în startup-urile de transport tradi��ional (terestru) ��i-ar putea îndrepta aten��ia ��i fondurile spre taxiurile aeriene electrice, cunoscute în mod oarecum eronat drept ”ma��ini zbur��toare”. Potrivit unui studiu citat de Reuters, "ma��inile zbur��toare" ar putea atrage investi��ii de milioane de dolari în 2020.
Niculae Havrile�� a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei Niculae Havrile��, fost ��ef al Autorit����ii Na��ionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), este unul dintre noii secretari de stat ai Ministerului Economiei, Energiei ��i Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban. Pân�� la numirea în aceast�� func��ie, Havrile�� a fost consilier al ministrului economiei, Virgil Popescu.
Ericsson va pl��ti peste un miliard de dolari pentru a rezolva investiga��ii de corup��ie în SUA Compania suedez�� de telecomunica��ii mobile Ericsson a convenit s�� pl��teasc�� peste un miliard de dolari pentru închiderea unor investiga��ii de corup��ie, inclusiv una legat�� de mituirea unor oficiali guvernamentali, a informat Departamentul de Justi��ie al SUA, conform Reuters.
[P] De 6 decembrie Fortech îi d��ruie��te Clujului 7 defibrilatoare automate La 16 ani de la înfiin��are, Fortech îi d��ruie��te comunit����ii clujene 7 defibrilatoare automate, care urmeaz�� s�� fie achizi��ionate ��i amplasate în locurile publice. Ini��iativa face parte dintr-un parteneriat încheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesar�� achizi��ion��rii defibrilatoarelor a fost donat�� de angaja��ii ��i colaboratorii Fortech, într-o campanie intern�� de strângere de fonduri.
Corporate News: Wizz Air anun���� o nou�� rut�� de la Bucure��ti; BMW cheam�� în judecat�� furnizori de agregate de aer condi��ionat care s-au în��eles la pre��uri; Disputele na��ionale în domeniul „Big Tech” afecteaz�� comer��ul interna��ional Zboruri de trei ori pe s��pt��mân�� la ore convenabile spre „Ora��ul celor 100 de clopotni��e” / Când marii produc��tori mai iau câte o „��eap��” de la furnizori, UE le sare în ajutor / ��i administra��ia american�� se lupt�� s��-��i ajute marile companii
��eful Cancelariei premierului: Investitorii cer reconsiderarea unor categorii de informa��ii clasificate din zona resurselor minerale ��i petroliere/ Vrem mai mult�� transparen���� Guvernul va face demersuri pentru reconsiderarea unor categorii de informa��ii clasificate privind resursele minerale ��i cele de petrol ��i gaze. Este o solicitare a investitorilor din aceste sectoare, lansat�� în cadrul unor întâlniri de lucru cu reprezentan��ii Guvernului, a declarat pentru HotNews.ro Ionel Danc��, ��eful Cancelariei prim-ministrului. Din cauza caracterului confiden��ial al unor date ��i informa��ii, actorii din sectorul de minerit, respectiv gaze ��i petrol, întâmpin�� greut����i în atragerea de finan����ri pentru investi��ii. În opinia operatorilor economici, unele informa��ii ar trebui comunicate transparent, îns�� ele intr��, în prezent, la categoria celor clasificate.
Aproape 300 de firme au anun��at ANAF c�� vor s�� beneficieze de facilit����ile pentru restructurare fiscal�� Num��rul notific��rilor depuse la ANAF privind inten��ia de a beneficia de facilit����ile fiscale acordate de OUG 6/2019, care prevede m��suri de restructurare a debitorilor cu datorii mai mari de 1 milion de lei, se ridic�� la 293 la data de 19 noiembrie 2019, a transmis ANAF pentru Mediafax.
De ce cump��r�� firmele alte firme. Mul��i angaja��ii-cheie pleac�� din compania achizi��ionat�� Majoritatea companiilor (61%) care au realizat achizi��ii în ultimii trei ani spun c�� tranzac��iile au adus ac��ionarilor valoarea preconizat�� în raport cu pre��ul pl��tit, în condi��iile în care 92% dintre cump��r��tori afirm�� c�� au avut un plan în acest sens, arat�� un sondaj realizat de PwC.
VIDEO: [P] Campioni în business: Antreprenoriatul din România cre��te, îns�� ne lipse��te know-how-ul despre cum s�� facem, cum s�� construim companii Gala Campioni în Business a avut loc pe 27 noiembrie ��i a reunit peste 200 de antreprenori, consultan��i ��i exper��i. În cadrul acesteia au fost premia��i 5 campioni din zona Munteniei ��i a fost numit Antreprenorul Anului 2019, Mihai Marcu, pre��edintele consiliului de administra��ie Medlife. Totodat��, au fost premiate pentru implicarea lor în comunitate ��i Mama Pan, brut��ria care sprijin�� femeile defavorizate, dar ��i FC Viitorul ��i Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.
Supraacciza la carburan��i ��i supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate- vot final Plenul Camerei Deputa��ilor a aprobat proiectul de lege ini��iat de PNL privind eliminarea supraaccizei la carburan��i ��i supraimpozitarea contractelor part-time. Ini��iatorii legii spun c�� prin eliminarea supraaccizei, pre��ul carburan��ilor la pomp�� va sc��dea, iar prin eliminarea supraimpozit��rii contractelor part-time, se repar�� o nedreptate. PSD, aflat acum în opozi��ie, spune c�� aceste m��suri nu rezolv�� nimic, va cre��te munca la gri, iar carburan��ii nu se vor ieftini. În plus, se vor pierde circa 4,5 miliarde lei la bugetul statului. Proiectul a trecut cu 280 voturi pentru, un vot contra ��i o ab��inere.
Microîntreprinderile înregistreaz�� cele mai multe restan��e la plat�� Microîntreprinderile reprezint�� categoria de companii care înregistreaz�� cele mai multe restan��e la plat��, însumând 43% din total, în timp ce companile mari ��i cele mici au fiecare un procent de 20% din total, potrivit unei companii de consultan����.
���[P] Campioni în Business: Profilul celor mai mari companii din România. Cei mai importan��i antreprenori români premia��i la Bucure��ti Dup�� premierile antreprenorilor de succes din zona Transilvaniei ��i a Moldovei, a venit ��i timpul s�� cunoa��tem Campionii Munteniei, dar ��i Antreprenorul anului 2019. Gala Campioni în Business a prezentat ��i un scurt portret al celor mai mari companii.
Google România prezint��, mar��i, un raport despre impactul economic al produselor digitale în România Google România organizeaz��, mar��i, conferin��a de lansare a studiului "Google Economic Impact Report" în cadrul evenimentului "Grow with Google: Accelerarea dezvolt��rii Economiei Digitale în România", potrivit Agerpres.
Peste jum��tate dintre firmele din România vor s�� fac�� angaj��ri, anul viitor. Domeniile cu cea mai mare cerere Peste jum��tate dintre companiile din România (54%) inten��ioneaz�� ca, în 2020, s�� creasc�� num��rul de angaja��i cu 11% în medie, potrivit Barometrului de HR realizat de PwC România.
Ce schimb��ri aduce directiva UE care democratizeaz�� pia��a de servicii financiar-bancare (PSD2) în comer��ul online Directiva PSD 2 transform�� modul în care se va efectua plata cump��r��turilor online. Transpus�� în legisla��ia na��ional�� prin Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plat��, care a fost promulgat�� recent, directiva instituie m��suri mult mai stricte de securitate pentru efectuarea pl����ilor online, acestea fiind cunoscute în jargonul de specialitate drept „SCA” („Strong Customer Authentication” - autentificarea strict�� a clien��ilor), arat�� o analiz�� Deloitte.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by