COMPANII
Afacerile colaborative, ca Uber sau Airbnb, in 2018: Avantaje versus dezavantaje Afacerile colaborative, precum Uber sau Airbnb, se vor inmulti in anul 2018, aparand inclusiv platforme romanesti, potrivit unei analize a agentiei de marketing Perceptum, citate de News.ro.
Seful Apple, Tim Cook, a fost rasplatit in anul fiscal 2017 cu 102 milioane de dolari, cu 74% mai mult decat in 2016 Directorul executiv al Apple a primit cu 74% mai multi bani in anul fiscal 2017 fata de 2016, fiind recompensat in total cu 102 milioane de dolari, in conditiile in care compania a obtinut venituri si profituri mai mari, potrivit Bloomberg.
PNL a atacat la Curtea Constitutionala legea prin care PSD-ALDE politizeaza total companiile de stat Partidul Național Liberal a atacat miercuri la Curtea Constituționala trei legi votate de majoritatea PSD-ALDE, printre care si legea care elimina practic guvernanta corporativa a companiilor de stat, ducand la politizarea totala a conducerii acestora.
Replica Star Taxi la deciziile Primariei Bucuresti: Se doreste intoarcerea in timp a taximetriei cu 20 de ani in urma si monopolizarea totala  a acesteia Reprezentantii companiei care opereaza aplicatia online de taximetrie Star Taxi protesteaza fata de noile reglementari privind taximetria propuse de Gabriela Firea si votate marti de Consiliul General al Bucurestiului: "se doreste intoarcerea in timp a taximetriei cu 20 de ani in urma si monopolizarea totala  a acesteia". Compania califica intr-un comunicat decizia primariei drept "abuziva" si reclama "interese de grup" care ar putea transforma Bucurestiul in "singura capitala europeana care interzice aplicatiile de tip agregator taxi".
[P] Cursa ta sigura cu Uber, acum cu plata in numerar Atunci cand trebuie sa ajungi undeva, Uber te pune in miscare. Cu Uber apesi un buton si un sofer partener ajunge la tine in cateva minute pentru a te conduce la destinatie. Simplu, sigur si convenabil. Sute de potentiali pasageri si-ar dori sa incerce serviciul, dar sunt reticenti sa introduca un card bancar in aplicatie sau nu detin un card in acest moment. Pentru acestia, Uber ofera acum optiunea de a incerca serviciul platind contravaloarea cursei in numerar.
Asociatia Administratorilor Independenti: Exceptarea companiilor de stat de la aplicarea legislatiei privind guvernanta corporativa va afecta profund negativ performanta acestora Asociatia Administratorilor Independenti considera ca exceptarea intreprinderilor de stat de la aplicarea legislatiei privind guvernanta corporativa va afecta profund negativ performanta acestora. Recent introdusele amendamente la OUG 109, prin care 94 intreprinderi de stat din cele 148 care trebuie sa aplice principii de guvernanta corporativa sunt exceptate de la aplicare, va avea consecinte grave nu numai asupra performantei acestor companii, dar si asupra intregii economii, se arata intr-un comunicat al asociatiei.
eMAG, verificata de Consiliul Concurentei pentru posibil abuz de pozitie dominanta pe piata. Compania: "Colaboram cu autoritatea de concurenta" Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al firmei Dante International SA, care opereaza magazinul online eMAG, transmite institutia intr-un comunicat de presa. Presupusul abuz ar fi fost inregistrat pe piata serviciilor de intermediere prin platformele online din Romania. UPDATE: "Colaboram cu autoritatea de concurenta si punem la dispozitie toate informatiile necesare pentru clarificarea specificului activitatii de comert online prin platforma marketplace", anunta un reprezentant eMAG.
Apple este acuzata - si recunoaste partial - ca proiecteaza modelele vechi de iPhone astfel incat performantele lor sa se degradeze in timp Gigantul american Apple este acuzat cu dovezi concrete ca proiecteaza modelele vechi de iPhone astfel incat sa se degradeze in timp, acestea fiind practic din fabricatie concepute astfel in timp performantele lor sa scada.. O testare sintetica a performantei procesorului de pe modelele mai vechi de iPhone arata clar ca performanta acestora se degradeaza in timp si ca acest lucru este facut deliberat din proiectarea telefoanelor, potrivit news.ro.
Cum omori o afacere din fasa. Eurostat: in Romania, serviciile de economie colaborativa, ca Bla Bla Car sau Airbnb, nici nu prea sunt folosite Romania este una dintre ultimele tari din Uniunea Europeana cand vine vorba de utilizarea serviciilor de economie colaborativa in transport sau cazare, potrivit datelor oficiale transmise, miercuri, de biroul european de statistica Eurostat. Aici vorbim in primul rand despre site-uri ca Bla Bla Car, pe partea de transport inter-urban, si de AirBnb, pe partea de cazare la particulari. Dar economie colaborativa sunt si aplicatii ca Uber sau Taxify, care se lovesc acum de ostilitatea unor politicieni de la Bucuresti.
Guvernul modifica legea privind achizitiile publice: Autoritatile locale vor trebui sa se supuna procedurilor de atribuire doar in cazul contractelor care depasesc pragul de 929.089 lei/ Pentru achizitiile directe mici nu mai trebuie publicate anunturi in SEAP Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG prin care modifica Legea 98/2016 privind achizitiile publice, astfel incat autoritatile sa poata incheia contracte mult mai usor, in unele cazuri chiar fara obligatia de a publica anuntul si documentatia pe SEAP. Un articol prevede ca autoritatile locale, de asemenea, vor putea atribui contracte de pana in 929.089 lei prin proceduri simplificate.
Ministrul transporturilor: Vom depune pe 27 decembrie aplicatia de finantare pentru magistrala de metrou M6/Magistrala va fi gata pana in 2020 Ministerul Transporturilor va depune pe 27 decembrie aplicatia de finantare pentru magistrala de metrou M6 (1 Mai- Otopeni), in valoare de 1,327 miliarde de euro fara TVA, a anuntat ministrul transporturilor, Felix Stroe, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.
Consiliul Investitorilor Straini, declaratie dura: Sunt incalcate elemente si principii fundamentale pentru o tara moderna/ Renuntarea la aplicarea regulilor guvernantei corporative va face imposibila aderarea Romaniei la OCDE Consiliul Investitorilor Straini a transmis presei un punct de vedere foarte dur legat de ultimele decizii politice din Romania. Investitorii straini considera ca sunt incalcate elemente si principii fundamentale pentru o tara moderna.  De asemenea, in opinia lor, deciziile politicului vor slabi statul de drept si economia. Investitorii straini fac referire, printre altele, la legile justitiei si la interferenta politicului in activitatea autoritatilor de reglementare, care ar trebui sa fie independente. "In plus, renuntarea la aplicarea regulilor guvernantei corporative in companiile de stat, va face imposibila aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), obiectiv asumat in capitolul de politica externa al programului de guvernare", se mai arata in comunicat.
94 de mari companii de stat importante vor avea management politic. Coalitia PSD- ALDE a aprobat desfiintarea cu totul a legislatiei privind guvernanta corporativ Coalitia PSD- ALDE nu se mai incurca in detalii pentru desfiintarea legislatiei privind guvernarea corporativa. Comisiile din Camera Deputatilor au introdus pe lista exceptiilor de la aplicarea legislatiei privind guvernanta corporativa 94 de companii de stat din Romania si filialele acestora - toate cele mai importante. Altfel spus, managerii acestora vor fi selectati dupa criterii politice. In cazul in care a fost uitata vreo companie, va avea Guvernul posibilitatea sa o introduca si pe aceea, prin hotarare, pe lista exceptiilor. UPDATE Amendamentele coalitiei PSD- ALDE au fost aprobate miercuri, cu 157 voturi pentru, 71 impotriva si 4 abtineri, in plenul Camerei Deputatilor, aceasta fiind camera decizionala. Din momentul in care legea va intra in vigoare, OUG 109/2011 privind managementul corporativ nu-si va mai avea sensul, fiind ca si desfiintata.
Fondul Proprietatea, reactie dura despre mutilarea legislatiei privind guvernarea corporativa: Un nou val de "baieti destepti", prieteni ai coalitiei de guvernare, va ajunge sa controleze unele dintre cele mai valoroase companii de stat Fondul Proprietatea se arata ingrijorat de modul in care coalitia guvernamentala se afla pe o cale clara de a ingropa legislatia privind guvernanta corporativa, se arata intr-un punct de vedere transmis redactiei. Daca acest proces legislativ va continua fara intrerupere, un nou val de "baieti destepti", prieteni ai coalitiei de guvernare, va ajunge sa controleze unele dintre cele mai valoroase companii de stat din tara, mai transmite Fondul Proprietatea.
Coalitia PSD- ALDE vrea sa mutileze pe repede inainte legislatia privind guvernanta corporativa: Guvernul va putea decide care companii de stat sa aiba conducere politica Proiectul de lege care mutileaza legislatia privind guvernanta corporativa a fost introdusa, marti, de la ora 17.00, in regim de urgenta, pe ordinea de zi a sedintei comune a comisiei pentru politica economica, comisiei pentru industrii si comisiei juridice din Camera Deputatilor. Coalitia PSD- ALDE a introdus un amendament prin care lasa Guvernului libertatea de a decide prin hotarare care sa fie companiile exceptate de la prevederilor legislatiei privind guvernanta corporativa. Practic, Guvernul va putea hotari care companie va avea manageri care nu se vor supune procedurilor transparente de selectie, conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. In acest fel, exista pericolul ca la orice companie de stat sa fie numitisefi doar pe criterii politice. Mentionam ca in acest moment, aproape toate companiile de stat importante au manageri interimari. UPDATE Proiectul de lege a fost votat in comisii si urmeaza sa fie trimis plenului Camerei Deputatilor, cel mai probabil miercuri.
Sondaj printre firmele germane din Romania: Situatia actuala este buna, dar au crescut ingrijorarile fata de conditiile politico-economice si stabilitatea juridica Situatia actuala a companiilor germane din Romania este buna si asteptarile pe termen scurt in ce priveste evolutia propriei companii sunt optimiste, dar, comparativ cu sondajul din toamna anului 2016, procentul celor care vad o inrautatire a situatiei conjuncturale pe termen mediu a crescut puternic (2017: 29% mai rau, 2016: 8%), arata rezultatele chestionarului actual, realizat de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana in septembrie 2017. Conditiile-cadru politico-economice sunt considerate de departe cel mai mare risc pentru economie. Peste 69% din companiile care au participat la chestionar sunt nemultumite de acest aspect, ceea ce constituie o inrautatire semnificativa fata de chestionarul din toamna anului trecut.
Twitter Inc va publica avertismente vizuale in fata fotografiilor care prezinta svastici naziste si alte simboluri ale urii Twitter Inc a anuntat luni ca va incepe sa publice avertismente vizuale in fata fotografiilor care prezinta svastici naziste si alte obiecte considerate simboluri ale urii. De asemenea, Twitter va interzice folosirea acestor imagini in fotografiile de profil ale utilizatorilor sai, au anuntat reprezentantii acestei retele de socializare, citati de Reuters.
Proiectul de lege privind unele masuri pentru protejarea intereselor economice: Comisia pentru industrie din Camera Deputatilor a eliminat prevederea privind oprirea privatizarii timp de cinci ani, insa le-a lasat pe cele legate de nationalizarea companiilor vandute fraudulos Comisia pentru Industrie din Camera Deputatilor a avizat proiectul de lege privind unele masuri pentru protejarea intereselor economice ale statului, cu unele amendamente. Astfel, a eliminat articolul din forma initiala care prevedea suspendarea pentru o perioada de cinci ani a privatizarii societatilor comerciale. In schimb, a lasat prevederile legate de nationalizarea actiunilor si activelor dobandite prin infractiuni in procesul de privatizare. De asemenea, a lasat si un articol care prevede majorarea capitalului social in cazul companiilor privatizate, cu valoarea reactualizata a terenurilor aduse ca aport al statului roman. Intr-o astfel de situatie s-ar afla OMV Petrom, Conpet, Hidroelectrica, Electrica, Oil Terminal. Vezi raspunsuri ale Ministerului Energiei legate de aceste companii.
Comisia Europeana a lansat o ancheta impotriva Ikea, pentru avantajele fiscale de care beneficiaza in Olanda Comisia Europeana a lansat luni o ancheta impotriva suedezilor de la Ikea, cel mai mare furnizor mondial de mobila, suspectand avantaje fiscale necuvenite din partea Olandei, scrie AFP.
Comisia Europeana lanseaza o investigatie aprofundata privind un eventual ajutor de stat pentru CFR Marfa / In vizor: conversia creantelor in actiuni (360 milioane euro) si necolectarea datoriilor la asigurari sociale Comisia Europeana a lansat o investigatie aprofundata pentru a determina daca stingerea de catre statul roman a datoriilor operatorului roman de transport feroviar de marfa CFR Marfa si necolectarea datoriilor companiei i-au conferit acesteia un avantaj neloial, cu incalcarea normelor UE privind ajutoarele de stat.



ESRI

Top 5 articole cele mai ...




citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version