COMPANII
Pozi��ia Clever dup�� intrarea în vigoare a modific��rilor aduse Legii taximetriei Aplica��ia de transport româneasc�� Clever, care asigur�� servicii de mobilitate pentru peste 1,5 milioane de pasageri prin intermediul a peste 30.000 de ��oferi autoriza��i, continu�� activitatea pe plan local în ciuda intr��rii în vigoare a Ordonan��ei de Urgen���� care aduce modific��ri Legii taximetriei nr. 38/2003.
���SONDAJ Ce crezi c�� se va întâmpla cu serviciile de tip Uber&Co? Ordonan��a de urgen���� ce modific�� legea taximetriei ��i îi vizeaz�� pe ��oferii Uber, Bolt ��i ai altor servicii de acest tip, care vor putea fi amenda��i mai u��or, a intrat în vigoare. Serviciile respective a��teapt�� înc�� alte m��suri promise în cazul lor de ministrul Cuc ��i, pe moment, promit s�� î��i ajute ��oferii care vor avea dificult����i.Sondaj HotNews.ro: Ce crezi c�� se va întâmpla cu serviciile de tip Uber&Co?
T��riceanu, apel la D��ncil�� cu privire la contractul Exxon-OMV legat de gazele din Marea Neagr�� C��lin Popescu T��riceanu a f��cut un apel la premierul Viorica D��ncil�� s�� acorde „o aten��ie sporit��” contractului Exxon-OMV legat de gazele din Marea Neagr��. Liderul ALDE declar�� c�� Agen��ia Na��ional�� pentru Resurse Minerale trebuie s�� dea acordul de prelungire a licen��ei pentru a fi respectat calendarul, potrivit Mediafax.
OUG privind transportul în regim de taxi intr�� în vigoare: Ce se schimb�� de fapt pentru ��oferii Uber, Bolt ��i Clever Ordonan��a de Urgen���� care modific�� legea taximetriei (38/2003) intr�� în vigoare mâine, 16 mai. Ordonan��a nu va scoate din pia���� aplica��iile Uber, Bolt ��i Clever, dar ��oferii care folosesc aceste aplica��ii vor putea fi amenda��i mult mai u��or ��i risc�� amenzi de pân�� la 5.000 de lei.
MedLife a încheiat T1 cu o cre��tere de 27,6% fa���� de anul trecut ��i anun���� continuarea programului de achizi��ii în România ��i regiune MedLife, liderul pie��ei de servicii medicale private din România, încheie primul trimestru din 2019 pe o direc��ie ascendent�� ��i anun���� o cifr�� de afaceri consolidat�� pro-forma în valoare de 224,9 milioane lei aferent�� acestei perioade, în cre��tere cu 27,6% fa���� de aceea��i perioad�� a anului trecut.
Startup-ul care produce "carne" pentru vegetarieni a ob��inut investi��ii de 300 de milioane de dolari Impossible Foods, un start-up care dezvolt�� înlocuitori pe baz�� de plante pentru carne ��i produse lactate, sus��inut�� de celebrit����i precum Bill Gates, Serena Williams sau Jay-Z, a anun��at c�� a atras 300 de milioane de dolari într-o rund�� de finan��are.
Echipa Salva��i Copiii de 520 de alerg��tori participan��i la Bucharest Half Marathon a reu��it s�� strâng�� 35.000 euro pentru dotarea Maternit����ii Spitalului Universitar Bucure��ti cu un ventilator neonatal performant Echipamentele medicale insuficiente vulnerabilizeaz�� capacitatea maternit����ilor de a-i salva pe copiii n��scu��i prematur ��i cu patologii grave. Pentru cauza lor, 520 de persoane au intrat în echipa Salva��i Copiii România, la Semimaratonul Bucure��ti, unde s-a strâns suma de 35.000 de euro, însemnând un ventilator neonatal performant, care va salva vie��ile nou-n��scu��ilor înainte de termen.
[P] S��pt��mâna aceasta: Peste 60 de speakeri de renume, 13 companii de top din industria IT, startup-uri tech ��i gadget-uri revolu��ionare vor fi prezente la DevTalks Cluj-Napoca Joia aceasta, pe 16 mai, la Cluj Innovation Park, are loc cea de-a cincea edi��ie DevTalks Cluj-Napoca, un eveniment de tradi��ie pentru comunitatea IT din Cluj-Napoca, un eveniment dedicat developerilor ��i pasiona��ilor de tehnologie din România. Edi��ia aniversar�� num��rul 5 preg��te��te noi conferin��e tehnice, o zon�� expozi��ional�� dedicat�� interac��iunii cu companiile IT din industrie, dar ��i multe momente dedicate networking-ului ��i divertismentului al��turi de cele mai îndr��zne��e gadget-uri ��i aplica��ii.
SONDAJ Ce crede��i despre ini��iativa legislativ�� privind dublul standard pentru produse ��i servicii? Proiectul de lege privind dublul standard la vânzarea de produse ��i servicii, ini��iat de Liviu Dragnea, prevede sanc��iuni cu amend�� de maxim 4% din cifra de afaceri ��i suspendarea autoriza��iilor pentru abateri repetate. Proiectul a fost publicat mar��i.Sondaj HotNews.ro: Ce crede��i despre ini��iativa legislativ�� privind dublul standard pentru produse ��i servicii?
���VIDEO REPORTAJ Povestea Antibiotice Ia��i, una dintre pu��inele industrii din perioada comunist�� care a sc��pat de privatizare ��i a reu��it s�� aduc�� România pe locul I în lume (I) Înfiin��at�� în 1955, Antibiotice Ia��i este una dintre pu��inele industrii din perioada comunist�� care a supravie��uit dup�� 1989. Fabrica a sc��pat ca prin minune de o privatizare dezastruoas��, s-a reorganizat ��i a reu��it s�� aduc�� România pe locul 1 în lume la produc��ia de nistatin��, o substan���� activ�� folosit�� de marile companii farmaceutice în industria cosmetic�� ��i farmaceutic��. Compania de��ine nu mai pu��in de 60% din aceast�� pia���� de ni����. În 2018, Antibiotice Ia��i a avut circa 1400 de angaja��i ��i un profit net de 34 de milioane lei. Performan��a este cu atât mai mare cu cât este practic o companie de stat, 53% din ac��iunile Antibiotice fiind de��inute de Ministerul S��n��t����ii.
[P] Fortech anun���� deschiderea primului birou global, în USA Fortech, unul dintre top cinci dezvoltatori de software din Transilvania, cu capital 100% românesc, peste 700 de angaja��i ��i colaboratori ��i o cifr�� de afaceri de 28,5 milione de euro deschide primul birou de vânz��ri ��i consultan���� în USA, devenind astfel o companie cu prezen���� global��.
Facebook m��re��te salariul minim la 20$ pe or�� pentru angaja��ii din SUA Facebook a anun��at luni c�� va m��ri salariul minim pentru to��i muncitorii americani, ca urmare a cre��terii costurilor de trai. Compania a majorat salariul minim la 20 de dolari pe or�� în San Francisco, New York ��i Washington DC ��i la $ 18 pe or�� în Seattle, angaja��ii care se vor ocupa de revizuirea con��inutului primind pân�� la 22$ pe or��, potrivit Reuters.
Patronii români resping propunerea de lege prin care firmele vor fi obligate s��-��i fac�� asigur��ri de r��spundere profesional�� pentru insolven���� sau dizolvare Firmele ar putea fi obligate s�� încheie anual o asigurare de r��spundere profesional�� pentru insolven����, dizolvare, lichidare ��i radiere judiciar��, potrivit unui proiect de lege privind registrul comer��ului, lansat în dezbatere public�� de Ministerul Justi��iei. Consiliul patronilor IMM sus��ine c�� o astfel de obliga��ie va avea un impact foarte mare asupra startup-urilor, care risc�� s�� nu î��i mai poat�� desf����ura activitatea.
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a intrat în lupta pentru Lun�� cu proiectul Blue Moon Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, care controleaz�� companiile Amazon ��i Blue Origin, a intrat oficial în cursa pentru recucerirea Lunii, cu un transportor spa��ial pentru vehicule ��i echipamente, numit Blue Moon.
Instan��a a admis începerea procedurii de faliment a Oltchim Instan��a a admis cererea formulat�� de consor��iul de administratori judiciari ROMINSOLV ��i BDO Business Restructuring ��i a dispus începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim, informeaz�� combinatul într-un comunicat, citat de Mediafax.
Greva de la Electrolux Satu Mare s-a încheiat dup�� mai mult de dou�� luni de protest Cei 400 de muncitori de la fabrica Electrolux din Satu Mare, afla��i în cea de-a zecea s��pt��mân�� de grev��, î��i încheie protestul, dup�� ce sindicali��tii ��i conducerea fabricii au ajuns la o în��elegere, a anun��at, joi, pre��edintele sindicatului Samus, Sorin Faur, potrivit Agerpres.
Fondul american de investi��ii Blackstone intr�� în ac��ionariatul Superbet Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investi��ii din lume, devine ac��ionar minoritar al Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, în urma unei investi��ii de 175 de milioane de euro.
Greva ��oferilor UBER s-a întins în ora��e din SUA, UK, Australia ��i alte ����ri ��oferii de pe aplica��iile de ridehailing precum Uber, Lyft sau Bolt se lupt�� de ani de zile pentru dreptul de a se sindicaliza ��i negocia modul în care sunt pl��ti��i. Pân�� acum, au e��uat - dar au g��sit un alt mod de a ob��ine aceast�� putere. Cu câteva zile înainte ca Uber s�� se listeze pe burs��, ��oferii din cel pu��in 8 ora��e din Statele Unite, dar ��i din alte ����ri, precum Marea Britanie, Australia ��i India, protesteaz�� ast��zi ��i doresc s�� boicoteze aplica��iile de ridehailing timp de 24 de ore.
Num��r record de firme în domeniul consultan��ei de business ��i management, în România. Mai profitabil s�� dai sfaturi decât s�� faci afaceri Cu peste 3.250 societ����i comerciale nou-ap��rute, anul 2018 a însemnat un num��r record de companii înfiin��ate în domeniul consultan��ei pentru afaceri ��i management, indic�� datele oficiale ale Registrului Comer��ului consultate de speciali��tii Termene.ro. Valoarea este una spectaculoas��, dac�� se ��ine cont de faptul c�� din anul 2004 pân�� în anul 2017 doar într-un singur an a fost dep����it�� valoarea de 2.500 de noi companii înfiin��ate (anul 2013). Cum se explic�� aceste cre��teri.
România, cel mai mare cost fiscal pentru un angajat cu salariu minim din UE România are cel mai ridicat cost fiscal pentru angajat (40,85%) din cele 26 de ����ri analizate, semnificativ mai mare decât cota efectiv�� de impozitare din alte ����ri din Europa Central�� ��i de Est: 17,86% (Slovacia), 22,40% (Bulgaria), 29,29% (Polonia) ��i 33,5% (Ungaria), arat�� un studiu KPMG.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version