COMPANII
Controversele Legii privind înființarea Fondului suveran de investiții: Eurostat cere modificarea unor prevederi care sa asigure independența față de stat Guvernul a transmis Parlamentului un punct de vedere legat de proiectul privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) prin care arată că există prevederi care nu sunt în conformitate cu cerințele Eurostat. În mare, instituția europeană solicită independența fondului în procesul de administrare a activelor.
Consumul de bere în Romania: 82 de litri pe cap de locuitor în 2017. Berea la PET scade pentru al doilea an consecutiv, dar tot ocupă peste jumătate din piață Piața berii în România a înregistrat în 2017 o creștere de 2% în ceea ce privește volumul, iar consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 82 de litri - pe locul 7 la nivel european, potrivit Asociației Berarii României. Berea îmbuteliată la PET a înregistrat un nou an de scădere, dar tot reprezintă aproape 51% din piața locală. Per total, în România, producția de bere este în proporție de 97% producție locală, iar Berarii României suțin că industria berii înseamnă peste 85.000 de locuri de muncă, direct și indirect.
Sanofi își va ceda medicamentele generice către Advent Sanofi anunța că angajează în jur de 3000 de persoane în Europa, în special în România și Cehia, și în jur de 200 în Franța. La doi ani și jumătate după lansarea discuției în legătură cu acest subiect, Sanofi renunță la activitățile sale din Europa, potrivit lesechos.fr.
VIDEO Patroni IMM: Vrem tăierea unor ajutoare sociale pentru români și mai mulți străini la muncă în România Patronii de firme mici și mijlocii membri ai celei mai mari organizații patronale de acest fel din România cer Guvernului să taie prestațiile sociale acordate unor români apți de muncă și să elimine pragurile anuale care limitează numărul lucrătorilor străini pe care firmele îi pot aduce la muncă în România, din afara Uniunii Europene.
Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din România, în scădere. Cea mai mare tranzacţie din acest an - un startup românesc Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a atins valoarea de 258 milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, cu 35,66% mai puţin decât cele 401 milioane de euro din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate luni de firma de consultanţă şi audit Deloitte România, citate de News.ro. Cea mai mare tranzacţie din primul trimestru 2018 a fost făcută de un startup românesc.
[P] Cum arată planurile Emerson pentru 2018? Compania face noi angajări la Cluj-Napoca Compania Emerson își consolidează poziția de angajator în România și recrutează și anul acesta peste 300 de persoane. Domeniile principale în care se fac angajări sunt: Inginerie, IT, Financiar, Customer Service, Achiziții, precum și poziții blue collar pentru campusul său din Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, compania este un partener important pentru multe organizații caritabile, dar și pentru cele două universități mari din Cluj (Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică), licee, școli profesionale și multiple asociații studențești.
Preluarea producătorului de îngheţată Betty Ice de către Unilever, în atenția Consiliului Concurenței Consiliul Concurenţei a anunţat duminică faptul că analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, cel mai mare producător autohton de îngheţată. "Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a anunțat instituția, într-un comunicat.
OFICIAL ArcelorMittal propune cedarea combinatului siderurgic din Galați, pentru a putea cumpăra uzina Ilva (Italia) Grupul siderurgic ArcelorMittal a anunțat vineri că a propus Comisiei Europene cedarea de active din Europa, pentru a putea înlătura îngrijorările legate de efectul asupra concurenței legate de proiectul de cumpărare a grupului italian Ilva. Printre aceste active figurează și combinatul din Galați. Până pe 23 mai, după analize și teste de piață, Comisia Europeană va lua o decizie și atunci se va ști dacă toate vor fi vândute toate activele sau doar o parte. Sindicatele de la Galați spun că vânzarea ar fi o "catastrofă", că s-ar pierde 7.000 de locuri de muncă de la combinat și alte 40.000 pe orizontală, deoarece nu poate veni un investitor mai bun decât ArcelorMittal, numărul 1 pe plan mondial.
Viorica Dăncilă: Comisia Națională de Prognoză se va ocupa monitorizarea investițiilor și de "urmărirea aducerii la bun sfârșit a ajutoarelor de stat" Comisia Națională de Prognoză va avea puteri sporite, după ce Guvernul va aproba o Ordonanță de Urgență care întărește rolul acesteia, transformând-o în Comisia Națională de Strategii și Prognoză.
VIDEO Airbus anunță că va pune compartimente pentru dormit în cala avioanelor A330 Airbus a anunțat că plănuiește introducerea de locuri de dormit pentru pasageri în cala avioanelor A330 începând cu 2020, scrie Guardian.
Startup românesc pentru iubitorii de animale, calificat într-o competiție de idei de afaceri, în Spania Un startup românesc, care oferă servicii digitale pentru iubitorii de animale și medicii veterinari, s-a calificat în finala unei competiții de idei de afaceri, care va avea loc, luna aceasta, la Barcelona, au anunțat organizatorii, într-un comunicat.
VIDEO Audierea lui Mark Zuckerberg in Congresul SUA: Explicații, dar și mai multe intrebări fară răspuns/ Date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de Kogan şi altor companii/ Facebook se luptă continuu cu Rusia/ Acțiunile Facebook, cea mai puternică creștere Co-fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a stat marți in fața Congresului SUA timp de 5 ore in care a oferit numeroase explicații, dar a lăsat și mai multe intrebări fără răsapuns. Miercuri va urma o noua audiere. Zuckerberg si-a asumat intreaga răspundere pentru că ”nu a înțeles la timp cum ar putea fi Facebook deturnată în multe feluri”, a susținut că Facebook se luptă continuu cu operatori ruşi care încearcă să îi exploateze platforma de socializare si că "lucrează" impreună cu procurorul special Mueller in legătură cu interferența Rusia in alegerile prezidențiale din SUA, potrivit AFP. Am aflat un set de măsuri propuse pentru a stopa furtul de date, dar și că date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de Kogan şi altor companii. Una peste alta, breaking news-ul a lipsit, dar investitorii de pe Wall Street au privind cu ochi buni audierea, iar acțiunile Facebook au crescut cu 4,50%, ajungând la 165,04 dolari, cea mai mare creștere din aprilie 2016.vezi in text cele mai importante declarații ale lui Zuckerberg
Novartis cumpără compania AveXis, specializată în terapia genetică, pentru 8,7 miliarde de dolari Grupul farmaceutic elveţian Norvatis a convenit preluarea companiei americane AveXis, specializată în terapia genetică şi medicina de precizie, pentru a obţine un medicament promiţător în tratarea unei boli rare a bebeluşilor, informează News.ro citând Bloomberg.
Lidl îşi va coordona din Bulgaria comerţul online Lanţul german de mărfuri de supermarket Lidl a ales Bulgaria pentru a îşi deschide un nou centru IT de înaltă tehnologie pentru activităţi de dezvoltare. Noua structură poartă numele de Lidl Digital şi va elabora proiecte-cheie legate de comerţul online al tuturor magazinelor companiei în diferite state,  potrivit Rador.
[P] Kaufland va acorda ONG-urilor finanțări totale în valoare de 1 milion de euro Kaufland România a lansat astăzi programul de finanțare ce va oferi organizațiilor neguvernamentale din România granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.
Investitorii români și străini: Forța de muncă din România e insuficientă. Birocrația mai mare decât în orice alt stat din Europa Cel mai recent studiu realizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri din România arată că investitorii români și străini consideră forța de muncă din țară insuficientă și caracterizează birocrația ca fiind necompetitivă în comparație cu alte locații din Europa unde desfășoară activități.
MedLife a finalizat una dintre cele mai mari tranzacții din domeniul medical din România, cumpărând integral divizia de servicii medicale Polisano​ MedLife anunță finalizarea tranzacției de cumpărare a pachetului de 100% de acțiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, companie din top 10 cei mai mari operatori de servicii medicale din România, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenței.
Alegeri in Ungaria. Krisztián Szabados, analist politic: ”Intimidarea ungurilor cu imigrația este eficientă” ”Acum câteva săptămâni se părea că victoria partidului Fidesz este doar o formalitate. Perspectiva a fost schimbată însă de alegerile pentru primăria din Hódmezővásáry, care era fortăreața Fidesz-ului. A câștigat acolo candidatul opoziției unite. A fost pentru toți o surpriză. Fidesz s-ar putea să nu obțină majoritatea de două treimi, pe care o are acum în parlament.”, a declarat apreciază Krisztián Szabados, șeful institutului independent Political Capital, intr-un interviu acordat Reczpospolita.
Ce spune Cupru Min despre Wang Yan, declarat de SRI "pericol pentru siguranța națională": A prezentat la licitație toată documentația legală necesară, eliberată de autoritățile române/ Are permis de ședere valabil până în noiembrie 2019 Wang Yan, controversatul om de afaceri chinez căruia i-a fost retrasă cetățenia română în urmă cu câțiva ani, la solicitarea SRI, s-a prezentat la licitația Cupru Min pentru vânzarea întregii producții de concentrat de cupru, cu "toată documentația legală necesară, eliberată de autoritățile române", potrivit unui răspuns oferit de Cupru Min la solicitarea HotNews.ro. Mai mult, "s-a legitimat cu pașaport chinezesc și cu permis de ședere temporară pe teritoriul României, valabil până la 11.11.2019". Reamintim că o investigație publicată pe tolo.ro arată că Wang Yan, căruia i s-a retras în 2014 cetățenia la cererea SRI, fiind considerat "pericol pentru siguranța națională", a obținut în octombrie 2017, pentru societatea Merlion Resources din Hong Kong, toată producția Cupru Min.
​Compania de Aeroporturi București a acordat de urgență un contract de curățenie de aproape un milion de euro unei asocieri cu o firmă abonată la bani publici Un contract de circa 4,1 milioane lei pentru servicii de salubrizare și curățenie a fost acordat de catre Compania Aeroporturi București printr-o procedură de negociere fărăr anunț de participare. Compania a motivat alegerea acestei proceduri prin faptul că e o situație de urgență, după ce în urmă cu o luna aeroporturile Capitalei au rămas fără aceste servicii după ce contractul vezhi de 17 ani a expirat. Acum, contractul pentru curățenie a fost atribuit unei asocieri de firme din care una este o cunoscută abonată la contracte din bani publici.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă