COMPANII
IMM-urile se tem de efectele creşterii salariului minim, suprataxării băncilor, companiilor din energie şi telecomunicaţii – sondaj Întreprinderile mici şi mijlocii din România sunt de părere că modificările aduse de Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile de suprataxare a băncilor, a companiilor din energie şi telecomunicaţii, creșterea salariului minim și limitarea activităţilor zilierilor vor avea efecte negative drastice asupra mediului de afaceri. Iată ce spun reprezentanţii IMM.
Consiliul Concurenței a amendat cu două milioane de euro șase companii pentru înțelegeri anticoncurențiale la achiziția unor servicii pentru nave maritime Consiliul Concurenței a anunțat luni că a amendat cu peste 9 milioane lei (aproape 2 milioane de euro) șase companii pentru o înţelegere anticoncurenţială realizată cu scopul limitării comercializării serviciilor de mentenanță necesare echipamentelor aflate în dotarea unor nave maritime. Japan Radio (Japonia) şi Alphatron Marine (Olanda) au primit cele mai mari amenzi, dar nivelul acestora a fost redus deoarece au aplicat la procedura de clemență și au furnizat documente și informații în cadrul investigației.
Ghosn s-a oferit să poarte un dispozitiv de urmărire pentru a fi eliberat pe cauțiune Carlos Ghosn, fostul președinte al Nissan, s-a oferit să poarte un dispozitiv electronic pentru gleznă, ca să fie eliberat pe cauțiune, după două luni de detenție în Japonia, pentru presupuse fraude financiare, transmit site-urile agențiilor Reuters și Associated Press, citate de Mediafax.
Un fost manager de la Volkswagen va încasa 2.100 euro/zi pensie de serviciu Când te uiți la unele pensii grozave, te intrebi ce ai facut toata viața... greșit. Bild am Sonntag (BamS) face public un caz de pensionare cu tarif special. Deși se referă la mediul privat, nu poate să nu intereseze o pensie care se înscrie și ea la costuri, pe care le plătește oricine cumpără un produs. În cazul de față, un VW, căci este vorba de proaspătul pensionar Jochem Heizmann (66 de ani), care va primi de la producătorul auto Volkswagen o pensie de firmă în valoare de 2.100 euro pe zi. Da, pe zi! Iar cu această sumă, el nici măcar nu este cap de pluton.
Viitorul „campion feroviar european” Siemens Alstom ar putea lua o palmă de la UE, făcându-i pe chinezi să-și râdă în barbă Diviziile de transport feroviar ale concernelor german și francez, Siemens și Alstom, vor să fuzioneze, însă se pare că se lovesc de un refuz european. Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), „arbitrii concurenței de la Bruxelles ar fi anunțat o dată, pentru decizia lor negativă”. Curat murdar, am zice! Doar Uniunea Europeană a fost creată și pentru a fi competitivă economic cu alte continente. În acest caz, dacă UE decide în spiritul legii, dă apă la moară chinezilor și nu numai. În războiul pentru resurse și piețe, corectitudinea europeană riscă să aibă un nedorit efect de bumerang.
Financial Times: Netflix, YouTube, Amazon și Apple, acuzate de încălcarea GDPR Companiile Netflix, YouTube, Amazon, Apple și Spotify sunt acuzate de încălcarea Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR), conform unei plângeri depuse vineri la Autoritatea de Protecție a Datelor din Austria, relatează Financial Times, citat de Mediafax.
Air France-KLM renunță la compania aeriană dedicată milenialilor după numai un an Grupul Air France-KLM este pe cale să renunțe la Joon, compania aeriană lansată cu un an în urmă pentru a atrage tinerii adulți, după ce a semnat un acord cu sindicatele în acest sens, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.
​DOCUMENTE ANAF modifică o serie de declarații, formulare și proceduri privind TVA și unele raportări ANAF a pus în dezbatere publică o serie de proiecte de ordin al președintelui ANAF care modifică unele declarații, formulare și proceduri privind TVA sau raportări anuale ale unor organizații, precum: declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entităţi supuse regimului transparenţei fiscale, scrie Mediafax.
[P] Luxoft România, despre tehnologia din spatele device-urilor pe care le folosim în fiecare zi Telefoanele și tabletele mobile din ziua de astăzi procesează rapid un volum imens de date, sunt un mijloc de "a ține Internetul în mână", așa cum a prezentat Steve Jobs prima tabletă Apple. Dacă aceste funcționalități ar fi fost integrate folosind tehnologia de la începutul anilor ’70, telefoanele ar fi atins dimensiunile unui loc de parcare. Cu toate acestea, tehnologia digitală a avansat exponențial după predicția făcută în anii de început ai industriei de către fondatorul Intel, Gordon Moore, făcând posibilă miniaturizarea acestor echipamente de care ne servim în fiecare zi.
Un om de afaceri bulgar spune că negociază preluarea Telekom România (presa bulgară) Acționarul principal al Bulgarian Telecommunications Company (BTC), Spas Rusev, și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri vor cumpăra Telekom Albania, scrie publicația bulgară capital.bg, citând un anunț al operatorului german Deutsche Telekom și al filialei sale OTE.
Impozitarea firmelor în perioada 2015-2018: Impozit pe profit versus impozit pe venit În perioada 2015-2018 au fost operate modificări legislative ample în ceea ce privește regimul de impozitare a câștigurilor firmelor din România. Plafonul de venituri anuale până la care o firmă este inclusă în categoria microîntreprinderilor a fost majorat de peste 15 ori, acesta crescând de la 65.000 euro în anul 2015, la un milion euro în anul 2018, arată un raport al Consiliului Fiscal. Iată cum a evoluat regimului de impozitare a câștigurilor firmelor în ultimii trei ani.
Avioane Craiova a selectat o firmă americană pentru modernizarea avioanelor de luptă IAR 99 la standardul „SuperȘoim”, în dauna americanilor de la Lockheed Martin și a israelienilor de la Elbit / Miza: 124 milioane de euro Avioane Craiova a selectat firma americana CMC Electronics Aurora LLC pentru a moderniza pentru circa 124 milioane de euro cele 21 de avioane IAR 99 ale Armatei la standardul SuperȘoim - cu o cabină și avionică similară cu avioanele F-16, informează Gazeta de Sud. Față de decizia Avioane Craiova de a merge pe mâna unei companii americane, israelienii de la Elbit, cei care în trecut au realizat modernizarea IAR 99 la standardul Șoim, au depus o contestație în instanță. Pentru mdoernizarea avioanelor au mai depus oferte și firma italiana Leonardp, dar și Lockheed Martin, producătorul avioanelor F16.
Tot mai mulţi români vor să-şi schimbe jobul, nemulţumiţi de salariu. Angajatorii vor tăia cheltuielile cu angajaţii - studiu Doi din cinci angajați români se declară nemulțumiți de situația lor profesională actuală și iau în calcul o schimbare de job anul acesta, iar unul din cinci se gândește chiar la o schimbare de carieră, considerând că lucrează în domeniul nepotrivit pentru el, arată un sondaj realizat de BestJobs. Printre principalele nemulţumiri - salariul. În acelaşi timp, peste jumătate dintre angajatori vor reduce costurile cu personalul din cauza majorării salariului minim pe economie.
Ministrul pentru IMM-uri: StartUp Nation 2018 are peste 14.000 de planuri de afaceri implementate în aplicație Ministrul pentru Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a anunțat stadiul StartUp Nation 2018, a cărui aplicație este deschisă, în prezent - peste 14.000 planuri de afaceri implementate în aplicație, scrie Mediafax.
O companie franceză va face o investiţie de 32 milioane de euro în Ungaria Compania franceză producătoare de vaccinuri Ceva-Phylaxia va construi în oraşul Monor, judeţul Pesta, o uzină pentru fabricarea vaccinurilor pentru animale, precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 10 miliarde de forinţi (aprox. 32 milioane euro - n. red.), potrivit Magyar Hirlap, citat de Rador. Noua uzină va asigura locuri de muncă pentru personal cu înaltă calificare şi va aduce tehnologii inovatoare în Ungaria, a declarat premierul Szijjarto.
[P] Start-up-ul românesc Clever inovează din nou piața de mobilitate urbană printr-o premieră în Europa centrală Clever lansează CleverGo, un agregator de oferte de transport rent-a-car care vine în completarea serviciilor de taxi oferite deja în aplicație. Serviciul va fi disponibil în București și Timișoara începând cu această lună. Platforma Clever colaborează doar cu șoferi autorizați pentru activități de transport taxi sau rent-a-car. Ambiția Clever este de a reduce la sub 1 minut timpul de așteptare pentru orice comandă lansată în aplicație.
Consiliul Concurenței a amendat cu 2,45 milioane de euro mai multe agenții de turism Consiliul Concurenţei a sancţionat 13 agenţii de turim şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu amenzi în valoare totală de 11.419.539.35 lei (aprox. 2,45 milioane euro). Autoritatea de concurență susține că acestea și-ar fi coordonat comportamentul pe piaţa comercializării produselor turistice prin agenţii de turism. UPDATE Patru agenții de turism au reacționat după anunțul Consiliului Concurenței, spunând că sancțiunile nu sunt justificate.
SpaceX va concedia aproximativ 10% din forța de muncă SpaceX, compania lui Elon Musk, va concedia aproximativ 10% din cei peste 6.000 de angajați ai săi, potrivit unei surse citate de Reuters.
5 recomandări pentru firmele orientate spre consumatori Consumatorii îşi doresc experiențe extrem de personalizate, în timp real, drept urmare, companiile orientate spre consumatori, în special cele din retail, trebuie să-și schimbe modul în care își transformă afacerile și să facă pași îndrăzneți pentru a rămâne relevante pentru cei care utilizează date și tehnologii inteligente, conform cercetării EY FutureConsumer.Now.
1.000 de francize în 2 ani: Spălătoria care a obținut investiții de 10 milioane de euro O spălătorie a dezvoltat o aplicație prin intermediul căreia clienții pot chema pe cineva să le ia hainele, să le spele și să le returneze curate în 48 de ore. Fondat în 2016 la Madrid, startup-ul Mr Jeff a terminat anul 2018 cu 1.000 de francize deschise în șapte țări și a început 2019 cu atragerea unor investiții de 10,4 milioane de euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version