COMPANII
Ministerul Economiei nu respectă măsurile de bază privind dezinfectarea, în plin val de infectări / Ministerul Economiei: Această situație a fost cauzată de reorganizarea instituției și lipsa fondurilor Ministerul Economiei nu respectă de câteva luni, exact în plin val de infectări, legislația în vigoare referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unei sesizări obținute de HotNews.ro. În sesizare se arată că nu este realizată dezinfectarea spațiilor în care au lucrat salariați declarați pozitiv cu Sars-Cov-2 și nici măcar banalul săpun nu mai este asigurat. Ministerul Economiei răspunde, în urma unei solicitări a HotNews.ro, că procedurile de achiziții sunt în derulare și că s-a ajuns aici din cauza reorganizării instituției.
Guvernul a aprobat sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de OUG care prevede sancțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. "Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislaţia în vigoare, ştiţi foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închişi pe o perioadă scurtă la început şi, după aceea, pe o perioadă mai lungă", a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul ședinței de Guvern.
VIDEO Guvern: Se elimină condica de prezenţă pentru microîntreprinderile care au sub nouă angajaţi / OUG pentru folosirea semnăturii electronice la încheierea contractelor de muncă şi în relaţii cu instituţiile statului Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi au fost discutate două ordonanţe de urgenţă, prima referindu-se la folosirea semnăturii electronice pentru încheierea contractelor de muncă şi în relaţii cu instituţiile statului, iar cea de-a doua la eliminarea condicii de prezenţă pentru microîntreprinderile care au mai puţin de nouă angajaţi.Turcan a anunţat că o ordonanţă va da posibilitatea angajatorului şi să achiziţioneze semnătura electronică pentru angajat.Florin Cîţu: Memorandumul propus şi aprobat de Ministerul Muncii nu vine şi nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar/ Turcan: Unele sporuri vor intra în salariile de bază
Sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei / Guvernul: Mulți agenți economici din domeniul HORECA încalcă repetat legea Guvernul pregătește printr-un proiect de lege sacțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit expunerii de motive, au fost constatate mai multe situații în care aceiași agenți economici din domeniul HORECA au încălcat în repetate rânduri prevederile legale. Aceste cazuri sunt întâlnite la nivelul unui număr semnificativ de județe, peste jumătate din totalul acestora.
Principiile viitoarei legi a salarizării: Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual / Vor fi eliminate discrepanțele în acordarea sporurilor Guvernul va discuta în ședința de miercuri un memorandum privind principiile care vor sta la baza viitoarei legi a salarizării în sectorul public. Unele dintre cele mai importante principii vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Guvernul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.
Corporate News: Un startup susținut de Bill Gates va furniza energie solară pentru o mină uriașă În cursa de furnizare a energiei regenerabile pentru industria grea, Heliogen, un startup susținut de Bill Gates, a anunțat recent că gigantul minier Rio Tinto îi va utiliza tehnologia solară la cea mai mare carieră din California. Va fi prima mină din Statele Unite și probabil din lume care va utiliza energie solară.
Luxoft România susține cu măsuri concrete echilibrul dintre viața personală și cea profesională a angajaților săi Munca de acasă a devenit o realitate zilnică pentru mulți dintre noi în ultimul an. Înainte de declanșarea pandemiei, cei care lucrau de acasă făceau parte din rândul angajaților cu calificări superioare, care își desfășurau activitățile cu ajutorul unui computer și se bucurau de un grad ridicat de autonomie. Dar pandemia a schimbat radical lucrurile. Sute de mii de români au adoptat acest sistem de muncă pentru prima dată, peste noapte, fără să se fi pregătit anterior. Potrivit datelor Eurostat, în multe țări din UE mai mult de jumătate dintre angajații care au început să lucreze de acasă odată cu pandemia nu mai lucraseră anterior în acest regim.
Oficial KLM: Întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei KLM şi întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei, spune Răzvan Răduţ, country sales manager Air France KLM România şi Bulgaria. KLM Royal Dutch Airlines aniversează vineri 25 de ani de operare continuă a rutei Bucureşti, Henri Coandă – Amsterdam, Schiphol, potrivit News.ro.
Bogații lumii sunt dornici de răsfăț: Rolls-Royce, record istoric de vânzări în trimestrul I Bogații lumii s-au năpustit la SUV-uri de 330.000 de dolari sau mai scumpe, iar Rolls- Royce Motor Cars a avut cele mai bune trei luni din istoria sa de 116 ani, vânzând un număr record de mașini în primul trimestru, informează CNBC.
Florin Cîțu cere finalizarea mai rapidă a legii salarizării: Nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri Premierul Florin Cîţu a cerut în ședința de miercuri ca proiectul legii salarizării în sistemul public să fie finalizat cât mai repede, iar în acest sens ministerele avizatoare să vină cu puncte de vedere pe un memorandum al Ministerului Muncii. Potrivit premierului, nu crede că vom mai vedea sporuri sau dacă acestea vor exista, vor viza o categorie "foarte, foarte mică".
Signal testează o opțiune de plată cu criptomonede Serviciul de comunicare Signal, recunoscut pentru funcţiile sale de protejare a intimităţii, vrea să lanseze o facilitate de plată cu criptomonede, care să urmeze aceleaşi principii, anunță The Verge și News.ro.
YouTube încearcă să convingă că videoclipurile problematice au foarte puține vizionări înainte de a fi eliminate YouTube va oferi acum o estimare a numărului de videoclipuri care sunt vizionate înainte de a fi eliminate de pe platformă pentru încălcarea regulilor sale, a anunțat marți serviciul video Google, potrivit AFP.
Cîțu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați” / Vom respecta deciziile de la nivelul UE privind certificatul verde Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării, a scris premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Acesta a precizat că nu se are în vedere nici limitarea călătoriilor prin țară a celor nevaccinați, însă vor fi respectate deciziile la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Aceste afirmații au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa.
Concluzii după întâlnirea patronatelor cu premierul: Angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare / Operatorii vor suporta cheltuielile cu testarea clienților / Călătoriile interne nu vor fi limitate de certificatul verde Angajații din industria HoReCa care doresc să se vaccineze vor putea avea acces mai facil la vaccinul anti-COVID, a declarat marți Dragoş Petrescu, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că angajaţii din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Pe lângă vaccinare, este luată în calcul testarea pe costurile operatorilor. O altă concluzie în urma întâlnirii este că în România nu va exista o limitare a călătoriilor interne bazată pe certificatul verde digital care urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană în data de 14 mai.
Statul francez va deveni cel mai mare acționar al Air France Franța va contribui cu până la 4 miliarde de euro la recapitalizarea companiei Air France-KLM și va depăși dublul pachetului de 14,3% deținut în prezent, conform planurilor anunțate marți, cu aprobarea Uniunii Europene, relatează Reuters și Mediafax.
Claudiu Năsui s-a lăudat că a reprezentat România la o conferință a miniștrilor UE / În realitate a fost prezent doar cu numele, nu și fizic Ministrul economiei Claudiu Năsui a reprezentat Consiliul COMPET din 25 februarie care a reunit miniștrii responsabili de piața internă și industrie, alături de un secretar de stat, se arăta într-un comunicat al Ministerului Economiei. Înregistrarea video al acelui eveniment arată altceva: Nu a fost prezent decât secretarul de stat Paul Ene, însă sub numele de Claudiu Năsui. Vezi cum justifică ministerul economiei această situație.
Daimler majorează cu 50% dividendul pentru anul 2020, deși în perioada de pandemie a beneficiat de subvenții de stat Conducerea Daimler AG a decis în cadrul Adunării Generale anuale din 31 martie să acorde un dividend de 1,35 euro pe acțiune, pentru exercițiul financiar 2020. Acest lucru reprezintă o creștere cu 50% față de cel precedent. Politică de dividende a producătorului auto german face în prezent obiectul criticilor, deoarece Daimler a economisit 700 de milioane de euro anul trecut, prin munca pe termen scurt (Kurzarbeit) subvenționată de stat. Prin urmare, banii proveniți din impozitele contribuabililor aterizează în buzunarele acționarilor.
Google colectează de 20 de ori mai multe date de la utilizatori decât Apple Un studiu publicat recent, arată cât de multe informaţii de telemetrie şi cât de frecvent sunt transmise de pe smartphone-uri către producătorul sistemului de operare, fără ca utilizatorii să aibă cea mai mică idee, scriu Gadget Clock și News.ro.
Nume de cod „Veritas”: Amazon a recrutat o armată de angajați care să apere compania de criticile din online Amazon se află din nou în centrul atenției publice din cauza unei armate de angajați din depozitele sale pe care i-a recrutat să apere pe Twitter compania și pe CEO-ul Jeff Bezon de criticile privind condițiile grele de muncă, relatează Business Insider.
[P] Auchan România lansează programul de fidelitate MyCLUB Auchan Auchan a lansat MyCLUB Auchan, un program de fidelitate tip club cu multiple avantaje pentru clienți, printre care reduceri pe loc la cumpărături, bonusuri acumulate pe card, oferte personalizate și puncte de fidelitate care dau acces la o serie de avantaje și experiențe.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by