COMPANII
R��zboiul bateriilor - Duracell d�� în judecat�� Energizer, acuzând-o c�� minte în reclame ���Duracell, parte a grupului Berkshire Hathaway de��inut de Warren Buffett, a dat în judecat�� compania rival�� Energizer acuzând c�� aceasta sus��ine, în mod eronat, c�� una dintre tipurile de baterii ��ine cu 50% mai mult decât alte baterii alcaline. Lupta este în ambele p��r��i: acum un an, Energizer chema Duracell în justi��ie tot pentru afirma��ii legate de cât dureaz�� bateriile, scrie Reuters.
Alian��a Renault-Nissan a semnat o în��elegere cu Uber pentru a oferi ��oferilor platformei ma��ini electrice la pre�� redus Alian��a Renault-Nissan ��i Uber au semnat un memorandum de în��elegere care prevede oferirea de ma��ini electrice la pre�� redus pentru ��oferii parteneri ai platformei de mobilitate, se men��ioneaz�� într-un comunicat remis mar��i de Renault.
TUR VIRTUAL Cum arat�� spectaculosul magazin plutitor construit de Apple în Singapore Cel mai nou recent magazin Apple a fost comparat cu o lantern�� plutitoare, având un design unic care încorporeaz�� o cupol�� de sticl�� ce st�� direct deasupra apei golfului Marina din Singapore, compania fondat�� de Steve Jobs f��când publice mai multe imagini spectaculoase cu interiorul cl��dirii, anun���� The Verge.
Un fond de investi��ii sus��inut de UE preia dou�� clinici private din Bucure��ti ��i nume��te un director cu experien���� la Superbet ��i Carrefour Fondul de investi��ii Morphosis Capital Fund I, sus��inut de Fondul European de Investi��ii, a preluat pachetul majoritar de ac��iuni în Medima Health SA, o firm�� care de��ine dou�� clinici în Bucure��ti, ��i l-a numit director general al afacerii medicale pe Vlad Ardeleanu, un manager cu experien���� la firma de pariuri sportive Superbet ��i lan��ul de hipermarket-uri Carrefour.
Italia: Apple, Google ��i Dropbox, investigate pentru practici anticoncuren��iale Autoritatea italian�� responsabil�� de concuren���� a anun��at luni c�� va investiga serviciile de stocare în cloud ale Apple, Dropbox ��i Google dup�� ce a primit mai multe reclama��ii privind presupuse practici anticoncuren��iale, relateaz�� CNBC.
Virgil Popescu, despre legea care interzice vânzarea participa��iilor de��inute de stat la companii: Trebuie modificat�� Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi c�� Legea 173/2020, prin care Parlamentul a interzis Guvernului, pe o perioad�� de doi, vânzarea participa��iilor de��inute de stat la companii, trebuie modificat��, potrivit Agerpres. El a ad��ugat c�� de la CFR Marf�� "nici m��car vagoane vechi nu se mai pot vinde".
Ajutoare pentru magazinele din mall-uri care au fost închise: Circa 3.000 de firme vor primi 160 milioane lei Guvernul discut�� în ��edin��a de joi un proiect de OUG privind acordarea de sprijin financiar din fonduri na��ionale pentru unele firme care nu au desf����urat activitate în starea de urgen����, în contextul crizei COVID-19. Actul normativ se refer�� la firmele din centrele comerciale mari care au avut activitatea întrerupt�� total pentru o perioada de cel pu��in dou�� luni conform Ordonan��elor militare. Ajutorul va fi pentru plata unui procent din chiriile datorate. UPDATE Proiectul a fost discutat în ��edin��a de joi, urmând s�� fie aprobat în perioada urm��toare.
Ce domenii mai func��ioneaz�� în România: Topul lor în func��ie de num��rul de firme înfiin��ate în primele luni ale anului Num��rul companiilor înfiin��ate în sectorul energiei ��i al gazelor a crescut cu 51% în primele ��apte luni ale anului, în compara��ie cu aceea��i perioad�� a anului trecut, arat�� un raport KeysFin. O cre��tere, dar mai mic��, a înregistrat-o ��i domeniul transport&depozitare care a avansat cu 1,7% în ceea ce prive��te num��rul de companii înfiin��ate în acest sector.
La ce trebuie s�� ne a��tept��m când intr��m într-un restaurant / M��surile decise de Ministerul Economiei ��i Ministerul S��n��t����ii Ministerul Economiei, Ministerul S��n��t����ii ��i Autoritatea Na��ional�� Sanitar�� Veterinar�� ��i pentru Siguran��a Alimentelor au emis, cu o întârziere de cel pu��in o zi, Ordinul pentru aprobarea Normei privind stabilirea m��surilor necesare pentru redeschiderea restaurantelor. Ordinul trebuia emis deja, având în vedere c�� restaurantele s-au redeschis mar��i, 1 septembrie, îns�� Ministerul S��n��t����ii a întârziat semnarea acestuia. Ordinul prevede m��surile pe care trebuie s�� le ia operatorii economici pentru protejarea clien��ilor.
VIDEO „Cruci����tor extraterestru”: Tesla a publicat imagini cu linia de produc��ie a fabricii Gigafactory din Shanghai Tesla a prezentat imagini din interiorul fabricii sale din Shanghai unde este produs Modelul 3 al ma��inii electrice dezvoltat de companie, un videoclip publicat în cursul weekend-ului ar��tând linia de produc��ie pe care Elon Musk a descris-o drept „un cruci����tor extraterestru”, relateaz�� Business Insider.
Reguli pentru deschiderea restaurantelor: Clien��ii vor fi tria��i, va fi interzis transferul meniurilor ��i olivierelor de la o mas�� la alta, iar consumul la bar nu va fi permis Operatorii economici vor trebui s�� respecte o serie de reguli pentru a putea deschide restaurantele începând cu 1 septembrie, potrivit unui proiect de ordin comun al ministrului s��n��t����ii, ministrului economiei ��i pre��edintelui ANSVSA, consultat de HotNews.ro. De exemplu, o astfel de m��sur�� este stabilirea unor circuite cu sens unic dac�� este posibil, ce trebuie parcurse de clien��i în unit����ile de alimenta��ie public��, iar s��n��tatea angaja��ilor trebuie monitorizat�� în permanen����. De asemenea, la o mas�� se pot a��eza maximum 6 clien��i, excep��ie f��când membrii de familie. Vezi mai multe m��suri cuprinse în ordin.
F��r�� list��ri, f��r�� transparen����. Înc�� doi ani de opacitate la companiile de stat. Liber la numiri politice ��i contracte p��guboase Ai o fereastr��, dar ea e opac�� acum. Nu ��tii ce se vede dincolo de ea. Nu ar fi mai bine dac�� ai schimba geamul cu unul transparent? Ar fi mai bine pentru tine, c�� vezi ce e afar�� ��i po��i lua decizii bune: s�� î��i pui o pelerin�� dac�� plou��, s�� repari gardul dac�� e stricat, s�� rezolvi situa��ia în care cineva a parcat pe locul t��u.
Guvernul a aprobat procedura de decontare ��i plat�� a indemniza��iilor pentru PFA, a ajutoarelor pentru angajatori, angaja��i ��i sezonieri Guvernul a aprobat procedura pentru decontarea ��i plata indemniza��iilor prev��zute de OUG nr.132/2020, pentru sprijinirea angaja��ilor ��i angajatorilor în contextul pandemiei, pentru persoanele fizice autorizate (PFA) care au suferit întreruperi de activitate ��i lucr��torii sezonieri ��i zilieri. Iat�� ce trebuie s�� fac�� cei care solicit�� aceste ajutoare.
Walmart î��i une��te for��ele cu Microsoft în negocieri pentru a cump��ra TikTok Walmart a confirmat joi c�� s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru a cump��ra aplica��ia TikTok de la grupul chinez ByteDance, pe care pre��edintele Donald Trump a amenin��at-o cu interzicerea dac�� nu va intra în portofoliul unei companii americane, anun���� AFP.
Vânzarea opera��iunilor TikTok din SUA este iminent�� (surse) TikTok se apropie de încheierea unei în��elegeri pentru vânzarea opera��iunilor din Statele Unite, fiind probabil�� anun��area unui acord în urm��toarele zile, potrivit unor surse familiare cu subiectul, transmite CNBC.
O diplom�� în 6 luni: Google î��i lanseaz�� propria universitate Nu sunt cursuri ''scurte'', ci extrem de scurte. Îns�� au aceea��i valoare ca un curs universitar tradi��ional. Big G ��i-a lansat propria universitate online, cu cursuri bazate pe Google Career Certificates ��i destinate studen��ilor care inten��ioneaz�� s�� le absolve ��i s�� aib�� acces la cele mai solicitate profesii de ast��zi din lumea digital��. Conform inten��iilor Google, cursurile vor avea o durat�� de studiu care nu va dep����i ��ase luni ��i nu vor costa mai mult de 300 de dolari, scrie La Repubblica, potrivit Rador.
Consiliul Concuren��ei a amendat firma GlaxoSmithKline SRL (GSK) cu 11,9 milioane de lei Compania GlaxoSmithKline SRL (GSK) a fost amendat�� cu 11,9 milioane lei pentru nerespectarea unora dintre angajamentele referitoare la medicamentele Avodart ��i Seretide pe care ��i le-a asumat în cadrul investiga��iei din anul 2017 privind un posibil abuz de pozi��ie dominant��. Astfel, GSK era obligat�� sa furnizeze cele dou�� medicamente pe pia��a din România timp de doi ani, în cantit����i care s�� acopere cererea pacien��ilor, determinat�� pe baza datelor furnizate de surse independente, fapt care a fost respectat doar par��ial. Decizia autorit����ii de concuren���� poate fi contestat�� în instan����.
Orban: Guvernul va transmite Comisiei Europene un plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia de 3,5 mld euro Guvernul va transmite s��pt��mâna viitoare Comisie Europene planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de 3,54 miliarde euro, a declarat duminic��, la Târgu Jiu, premierul Ludovic Orban.
Benzina, mai scump�� la benzin��riile de pe Autostrada Soarelui fa���� de cele din ora��e, îns�� motorina este mai ieftin�� ��oferii care pleac�� din Bucure��ti spre litoral sau se întorc în Capital�� ar trebui s�� alimenteze ma��ina înainte de intrarea pe autostrad��, unde benzina este mai scump��, potrivit unei analize realizate de Agerpres cu ajutorul Monitorului Pre��urilor la carburan��i, o aplica��ie lansat�� anul trecut de Consiliul Concuren��ei.
Ajutoare de stat pentru industria cinematografic�� / Înc�� 150 de milioane de euro pân�� în 2023 Guvernul României a aprobat miercuri alocarea a înc�� 150 de milioane de euro, sub form�� de ajutor de stat, pentru urm��torii trei ani, industriei cinematografice. Astfel, bugetul schemei de ajutor de stat a ajuns la 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 250 milioane euro. Aloc��rile financiare nerambursabile vor fi în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by