CONSUMATOR
Comportamentul consumatorului. Magazine online de mod�� versus magazine fizice – studiu Românii au început s�� cumpere tot mai mult din online ��i prefer�� magazinele care au pagini ��i în limba român��, arat�� un studiu al unui magazin online de fashion. Ce produse vestimentare achizi��ioneaz��, cât de des ��i cât sunt dispu��i s�� cheltuie pe aceste produse.
Fermierii români vor putea vinde produse bio într-un mare lan�� de hipermarket-uri Un mare lan�� de hipermarketuri prezent pe pia��a româneasc�� a anun��at joi c�� ar urma s�� preia produse bio de la fermieri români, printr-un program na��ional dedicat acestora.
[P] Brexit ��i taberele interna��ionale în Marea Britanie Brexit este un cuvânt care se întâlne��te tot mai des, mai ales pe m��sura ce se apropie data preconizat�� pentru ie��ire – 29 martie 2019. Este un cuvânt care va fi cel mai probabil introdus ��i în dic��ionare ��i în manualele ��colare. Dar ce înseamn�� cu adev��rat acest Brexit pentru copiii ��i tinerii din România care î��i doresc s�� viziteze în continuare Marea Britanie?
webPR: Folosirea regulat�� a ��ig��rilor electronice r��mâne sc��zut�� în rândul tinerilor din Marea Britanie Raportul Departamentului de S��n��tate Public�� din Marea Britanie (Public Health England - PHE) asupra utiliz��rii ��ig��rilor electronice arat�� c�� vapatul în mod regulat r��mâne la un nivel sc��zut în rândul tinerilor ��i s-a plafonat în rândul adul��ilor. Vapatul în mod regulat r��mâne la un nivel sc��zut în rândul tinerilor din Marea Britanie ��i s-a plafonat în rândul adul��ilor, ne informeaz�� un raport independent realizat de cercet��torii de la King’s College London ��i solicitat de Departamentul de S��n��tate Public�� (Public Health England).
Cum î��i aleg românii hainele. Cât conteaz�� pre��ul ��i numele brandului Consumatorii de fashion din România prefer�� produsele care au un raport bun calitate-pre��, mai ales dac�� se reg��sesc pe raftul ofertelor speciale. Bucure��tenii pun mai mult pre�� pe brand, în compara��ie cu restul consumatorilor de fashion din ��ar��, arat�� un studiu MKOR Consulting.
���Legea care va schimba internetul: Google critic�� Directiva Copyright în varianta negociat�� de Pre��edin��ia Român�� a Consiliului UE cu Parlamentul European Gigantul mondial al internetului Google, unul dintre criticii proiectului de directiv�� european�� a drepturilor de autor, atrage aten��ia c�� cea mai recent�� form�� a textului, pentru care Pre��edin��ia României la Consiliul UE ��i Parlamentul European au ajuns la un acord de principiu, amenin���� publica��iile online mici, care au un trafic bazat mai ales pe motoarele de c��utare ��i pe re��elele sociale.
Stirile ProTV: Speciali��tii avertizeaz�� c�� pia��a e plin�� de ”ro��ii toxice”. Semnele legumelor s��n��toase Fi��i foarte aten��i ce ro��ii cump��ra��i ��i de unde. Speciali��tii avertizeaz�� c�� unele pot fi toxice. Dac�� g��si��i în��untru firicele alb-verzui, înseamn�� ca semin��ele încol��esc ��i pot acumula solanin��, o substan���� care d��uneaz�� organismului.
Kaufland retrage de pe pia���� o juc��rie pentru bebelu��i Compania Kaufland anun���� c�� retrage de la vânzare, voluntar ��i preventiv, din motive ce ��in de protejarea consumatorilor, produsul „Juc��rie zorn��itoare pentru bebelu��i”.
Meseria de ��ofer r��mâne cea mai c��utat�� pe pia��a muncii din România, arat�� datele OLX. Ce alte meserii au num��r mare de candida��i/loc Pentru un post de ��ofer publicat pe OLX, aplic��, în medie, 42 de candida��i, durata aproximativ�� de ocupare a unui loc de munc�� pentru aceast�� pozi��ie este de 18 zile, iar 1 din 6 ��oferi români câ��tig�� peste 7000 lei pe lun��, arat�� cea mai nou�� edi��ie a studiului “Indexul locurilor de munc��” în care se reg��sesc principalele date centralizate din sec��iunea ”Locuri de munc��”, de pe OLX. “Bone - Menajere” este domeniul în care angajatorii g��sesc cel mai rapid candida��i, durata medie de ocupare a unei oferte de munc�� fiind de 12 zile.
Noile reguli pentru vânz��torii independen��i de pe platforme marketplace gen Amazon Comercian��ii independen��i care vând pe platforme de marketplace gen Amazon vor beneficia de o serie de norme care le-ar fi mai favorabile, printr-o viitoare lege european�� pentru care deciden��ii din UE au ajuns la un acord.
Popula��ia Ungariei cheltuie ��i cump��r�� tot mai mult / Tinerii tr��iesc sub vraja m��rcilor Secretarul general al Uniunii Na��ionale a Comer��ului din Ungaria a declarat c�� anul trecut comer��ul cu am��nuntul a atins un nivel record chiar ��i din punct de vedere al ritmului de cre��tere, care a fost, conform datelor Oficiului Central de Statistic�� din Ungaria, de aproximativ 6%. De asemenea, a crescut ��i volumul comer��ului online, porivit Rador care citeaz�� Magyar Televizio.
Intr�� în vigoare noile reguli pentru vânzarea medicamentelor, inclusiv online Vânzarea medicamentelor, inclusiv online, va trebui s�� respecte noi reguli, care intr�� în vigoare de sâmb��t��, 9 februarie 2019, în toat�� Uniunea European��, inclusiv în România.
Influencerii care fac bani din promovarea unor produse pe Facebook sau Instagram, lua��i la ochi de autorit����ile din UK A��a-numi��ii „influenceri”, persoane foarte populare, care fac reclam�� la diverse produse, pe re��elele sociale ca Facebook sau Instagram, sunt obliga��i, în Marea Britanie, s�� precizeze clar c�� primesc bani sau alte pl����i pentru serviciile lor.
Scutecele de unic�� folosin���� pentru copii: Autoritatea sanitar�� francez�� emite o alert�� privind „riscuri”, produc��torii sunt soma��i s�� ac��ioneze / Nu exist�� niciun risc imediat pentru s��n��tatea copiilor Parfumuri, dioxine ... anumite substan��e chimice detectate în scutecele de unic�� folosin���� pot prezenta "riscuri" pe termen lung pentru bebelu��i iar prezen��a acestora trebuie cel pu��in redus�� de produc��tori "în câteva luni", a cerut miercuri guvernul francez, dup�� o alert�� lansat�� de agen��ia francez�� de securitate sanitar��, scrie AFP.
Clien��ii români au recuperat anul trecut circa 200.000 euro de la diver��i comercian��i din UE Centrul European al Consumatorilor din România a anun��at c�� anul trecut au fost recupera��i peste 200.000 de euro pentru consumatorii români, dar ��i str��ini, care au achizi��ionat produse sau servicii defectuoase de la un comerciant cu sediul într-un stat membru al UE, altul decât România.
ANPC vrea s�� fac�� “mystery shopping” ��i cre��te amenzile Personalul cu atribu��ii de control din cadrul autorit����ii poate s�� achizi��ioneze bunuri sau servicii în scopuri de testare, dac�� este necesar, sub o alt�� identitate (mystery shopping), inclusiv de a le inspecta ��i de a le observa, studia, dezasambla sau testa în scopul de a detecta înc��lc��ri sanc��ionate prin noul Regulament ��i de a ob��ine mijloace de prob�� – arat�� Autoritatea Na��ional�� pentru Protec��ia Consumatorilor (ANPC) într-un proiect de Ordonan���� de Urgen����.
[P] Ghidul de la Nichidu���� pentru alegerea unui c��rucior pentru copii Când în familie apare un nou membru, acest fapt nu poate produce decât bucurie ��i entuziasm în cadrul celor ce vor deveni p��rin��i. Desigur c�� ace��tia vor manifesta un interes deosebit vizavi de cre��terea s��n��toas�� ��i corespunz��toare a acestuia. Dinainte de a veni pe lume cel mic, vor c��uta s�� achizi��ioneze toate cele necesare dup�� na��tere, începând de la articolele de îngrijire, mobilierul pentru camera sa ��i pân�� la c��rucior.
Vrei s��-��i deschizi restaurant în 2019? Mai gânde��te-te ��i la cifrele astea Dac�� o familie româneasc�� are 100 de lei, doar 1 leu ��i 90 de bani cheltuie la restaurant, la bar sau la pub, potrivit celor mai recente date publicate de Biroul european de statistic��, Eurostat.
���VIDEO Singur acas�� 2018: Google a f��cut o reclam�� cu Macaulay Culkin, dup�� 28 de ani de la realizarea filmului Actorul american Macaulay Culkin, ajuns la vârsta de 38 de ani, joac�� într-o reclam�� pentru compania Google, sub forma unei parodii dup�� celebrul film de acum 28 de ani „Singur acas��”.
Guess, amendat�� de UE cu aproape 40 milioane Euro pentru c�� a umflat pre��ul hainelor în România fa���� de Vest Produc��torul american de haine Guess a fost amendat cu aproape 40 de milioane de euro de c��tre Comisia European�� pentru practicile sale de comer�� online în care a vândut articole fashion în România ��i alte ����ri central ��i est-europene la pre��uri cu 5-10% mai mari decât în state din Europa de Vest, a anun��at „guvernul” Uniunii Europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version