CONSUMATOR
Rabla pentru electrocasnice - S-a lansat programul prin care 60.000 de români pot primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi Ministerul Mediului lanseaz��, începând de miercuri, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care românii vor primi vouchere pentru a înlocui electrocasnicele vechi. Pentru început, voucherele sunt disponibile pentru frigidere, ma��ini de sp��lat ��i aparate de aer condi��ionat. Bugetul permite înlocuirea a 60.000 de aparate, iar voucherele au valori între 200 ��i 400 lei, anun���� Mediafax.
[P] Topul celor mai ieftine televizoare Chiar dac�� Black Friday a trecut, înc�� po��i g��si televizoare ieftine pe aproape orice site, dac�� ��tii cum s�� cau��i. Am f��cut mai jos o selec��ie, în func��ie de preferin��ele cump��r��torilor ��i opiniile publicate de ace��tia în urma folosirii produselor.
Obiceiurile de cump��r��turi online ale românilor în perioada s��rb��torilor În România, utilizatorii viziteaz�� magazinele online pentru a-��i face cump��r��turile de sezon cu mult timp înaintea Cr��ciunului. De exemplu, cea mai aglomerat�� zi de cump��r��turi din aceast�� lun�� este 18 decembrie. În aceast�� zi, traficul de vizitatori în magazinele online este cu 11% mai mare decât media lunar��. Totodat��, cump��r�� cu 61% mai mult decât indic�� media lunii decembrie, arat�� o analiz�� RTB House.
Doar trei din zece români spun c�� mai scriu de mân�� scrisori sau felicit��ri - sondaj Fixarea cuno��tin��elor ��i asimilarea mai rapid�� a informa��iei sunt principalele beneficii ale scrisului de mân�� resim��ite de români, potrivit unui sondaj de opinie realizat în mediul online în rândul a 1.300 de responden��i, de c��tre Consult Company. Potrivit sondajului, cele mai frecvente situa��ii în care românii scriu de mân�� sunt când completeaz�� cereri, când fac liste ��i când î��i iau noti��e în interes de serviciu.
ANRE caut�� solu��ii pentru o tax�� de mediu la centralele termice de apartament Autoritatea Na��ional�� de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) analizeaz�� cum poate taxa centralele termice individuale. „Ne gândim s�� vedem dac�� nu exist�� totu��i solu��ii prev��zute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu s�� poat�� fi impus�� ��i acestor centrale individuale”, a declarat un responsabil ANRE, citat de profit.ro.
Cele 5 branduri tradi��ionale române��ti protejate în UE România a ajuns la 5 produse agro-alimentare protejate în Uniunea European�� ca fiind tradi��ionale ��i specifice unor regiuni din ��ara noastr��, dup�� ce luni a intrat în vigoare indica��ia geografic�� protejat�� pentru un nou astfel de brand tradi��ional.
Studiu: Românii ar pl��ti cu 30% mai mult pentru produsele fabricate în ��ar�� Când vine vorba despre produsele alimentare, de îngrijire personal�� ��i de cur����enie, consumatorii români pun calitatea ��i siguran��a pe primul loc, arat�� un studiu din domeniul retailului. Mai mult de trei sferturi dintre cei ce aleg cu prec��dere produsele ”Fabricat în România” ar fi dispu��i s�� pl��teasc�� cu 30% în plus, în medie, pentru acestea.
Românii, ultimii în UE la cump��r��turile de pe internet. Ce se vinde mai bine online la noi Comer��ul online reprezint�� o pia���� înc�� slab dezvoltat�� în România: mai pu��in de un sfert dintre românii care intr�� pe internet cump��r�� de la magazinele online, potrivit celor mai recente date disponibile, emise luni de Biroul european de statistic�� Eurostat. Poate fi ��i o veste bun��: pia��a româneasc�� e-commerce mai are loc de cre��tere, deci ��anse pentru noi afaceri.
Cât timp aloc��m cump��r��turilor: Românii, pe ultimul loc în clasament Românii sunt pe ultmul loc într-un clasament de 15 state din Uniunea European��, în privin��a timpului pe care îl petrec la cump��r��turi, frizerie, la medic sau la alte astfel de servicii personale, potrvit datelor publicate vineri de Biroul european de statistic�� Eurostat.
���SONDAJ Cât a��i cheltuit de Black Friday? ���Black Friday devine tot mai interesant pentru români. Un ultim studiu a ar��tat c�� 51% dintre internau��ii din ��ar�� vor s�� cumpere ceva cu aceast�� ocazie. Vinerea neagr�� s-a prelungit, în cazul unor magazine, tot weekend-ul. Dac�� ai cump��rat ceva de Black Friday, cât ai cheltuit în total? Particip�� la sondajul HotNews.ro
Black Friday 2018: O banc�� ofer�� bilete la Untold Reduceri de 50% la oferta standard pentru serviciile destinate micilor patroni ��i bilete la festivalul Untold se num��r�� printre discount-urile pe care Banca Transilvania le-a lansat vineri în campania de shopping online BANK Friday, varianta bancar�� a Black Friday.
Ce cump��r�� românii: Produsele locale versus cele de import – studiu Circa 82% dintre români cump��r�� produse de larg consum cel pu��in o dat�� pe s��pt��mân��, cheltuind în medie 1.010 lei lunar pentru produsele alimentare, cele de îngrijire personal�� ��i cur����enie. Mai bine de jum��tate dintre ei prefer�� produsele române��ti, în locul celor din import, iar 29% caut�� în mod special magazinele care includ în oferta lor produse „Made in Romania”, arat�� un studiu MKOR.
INFOGRAFIC România este a doua cea mai ieftin�� ��ar�� din UE. Care este cea mai scump�� / Topul european al pre��urilor la bunuri ��i servicii România este a doua cea mai ieftin�� ��ar�� din UE în privin��a pre��urilor la produse ��i servicii, în raport cu media european��. Astfel, potrivit ultimului raport al Consiliului Concuren��ei, publicat joi, în 2017, nivelul general al pre��urilor din România se afla la 48,4% din media european��, cel mai redus nivel, dup�� cel înregistrat în Bulgaria (44%).
Gustul unui produs alimentar nu poate fi protejat prin drepturi de autor, arat�� o hot��râre a Cur��ii de Justi��ie a UE care a r��spuns solicit��rii unui produc��tor olandez de brânz�� Gustul unui produs alimentar nu poate fi protejat prin drepturi de autor fiindc�� nu este ”o oper��”, ci se bazeaz�� ”pe senza��ii ��i experien��e gustative care sunt subiective ��i variabile”, arat�� o hot��râre a Cur��ii de Justi��ie a UE. CJUE a r��spuns solicit��rii unui produc��tor olandez de brânz�� care a chemat în instan���� un concurent, sus��inând c�� are un produs cu gust similar. Curtea a spus c�� gustul este mai degrab�� o idee, ceva ce nu poate fi definit precis.
Toate alimentele s�� fie marcate dac�� sunt sau nu pentru vegani sau vegetarieni - propunere de lege european�� Toate produsele alimentare vândute în Uniunea European��, inclusiv în România, ar trebui marcate ��i etichetate astfel încât s�� indice clar dac��, prin ingredientele lor, sunt potrivite sau nu pentru consumatorii vegani sau vegetarieni, potrivit unei ini��iative legislative cet����ene��ti depuse de o comunitate de vegani ��i înregistrate, miercuri, de Comisia European��.
Oferta UBER împotriva scumpirilor bru��te: abonamentul lunar Ride Pass Aplica��ia de transport în sistem ride-hailing Uber a lansat, deocamdat�� doar în 5 ora��e din SUA, abonamente lunare pentru pasageri, care îi vor ��ine la ad��post de surge pricing - acele scumpiri bru��te în zilele de s��rb��tori sau în alte ocazii când cererea de ma��ini cre��te.
„N-ave��i mai m��runt, c�� n-am s�� v�� dau rest?”. Speed Taxi introduce plata de pe telefon, în ma��in�� O firm�� de taxi „clasic��” din Bucure��ti anun���� introducerea pl����ii prin aplica��ia de mobil, din ma��in��, o solu��ie pentru situa��iile nepl��cute în care pasagerii au bancnote prea mari, iar ��oferii le r��spund c�� nu au bani m��run��i s�� le dea restul.
TVA mai mare pe mâncarea comandat�� acas�� prin Uber Eats, Glovo sau Foodpanda decât pentru cea pe care o consumi în restaurant Restaurantele din România care livreaz�� mâncare la domiciliul clien��ilor cu oamenii lor sau prin servicii externalizate cum ar fi aplica��iile Uber Eats, Glovo ori Foodpanda, se confrunt�� cu o dilem��: ce tax�� pe valoarea ad��ugat�� (TVA) se aplic�� mânc��rurilor „servite” astfel.
Parlamentul European a votat pentru interzicerea în UE a articolelor din plastic de unic�� folosin���� Articolele din plastic de unic�� folosin����, cum ar fi farfuriile ��i tacâmurile vor fi interzise în UE, ca urmare a unui proiect adoptat de Parlamentul European. Deputa��ii europeni au ad��ugat pe lista plasticului interzis în UE din 2021 produse din materiale plastice oxo-degradabile, cum ar fi pungile sau ambalajele ��i recipiente pentru fast-food din polistiren expandat. Raportul a fost adoptat cu 571 voturi pentru, 53 voturi împotriva ��i 34 ab��ineri.
Bulgaria face un hub balcanic pentru export de alimente c��tre Orientul Apropiat S�� se fac�� un hub original în Balcani pentru export de alimente c��tre Orientul Apropiat, în mod special c��tre Emiratele Arabe Unite (EAU). Acesta a fost un subiect dezb��tut în cadrul întâlnirii între premierul bulgar Boiko Borisov cu ��eicul Mohammed bin Rashid Al-MaktoumPremierul a precizat c�� poate s�� investeasc�� în industria conservelor ��i în produc��ia de semifabricate, potrivit Monitor, citat de Rador.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version