CONSUMATOR
Studiu: 7 din 10 români economisesc bani pentru reducerile de Black Friday. Ce vor s�� cumpere 7 din 10 români din mediul urban ��i cu acces la internet a��teapt�� în mod deosebit campaniile de reduceri de Black Friday ��i Cr��ciun pentru a achizi��iona produse în perioada urm��toare, arat�� un studiu al GPeC ��i Eureka Insights. Topul celor mai c��utate produse ��i câ��i bani vor s�� cheltuiasc�� românii pe aceste produse.
Premier��: OPC Constan��a cere închiderea unui mare supermarket pentru practici comerciale incorecte Premier�� în jude��ul Constan��a, dup�� ce Protec��ia Consumatorului a cerut închiderea magazinului unui mare retailer, pentru abateri repetate, între care ��i pentru practici comerciale incorecte, scrie Mediafax. Societatea a primit ��i o amend�� uria����.
���INTERVIU VIDEO. „Ministru” al UE: Izbucnire foarte grav�� a pestei porcine în România. E u��or s�� ceri guvernului s�� interzic�� oamenilor s�� creasc�� porcul în curte, dar v�� gândi��i la consecin��ele sociale, la tradi��ii? Teoria conspira��iei e popular�� România a cheltuit aproximativ un sfert (24% mai exact) din fondurile europene de urgen���� acordate de Uniunea European�� pentru prevenirea ��i combaterea pestei porcine africane, potrivit unor informa��ii comunicate de Direc��ia general�� de S��n��tate (DG SANTE) a Comisiei Europene. Cu toate astea, comisarul european pentru S��n��tate ��i siguran���� alimentar��, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis, direct competent în acest domeniu, a declarat, într-un interviu video acordat HotNews, la Bruxelles, c�� Guvernul României a întreprins m��surile de conbatere ��i prevenire a bolii, cerute de Comisie.
Fermierii cer s�� poat�� scoate carnea de porc f��r�� procesare termic�� din fermele neafectate de PPA Fermierii români au cerut, mar��i, la Comisia pentru Agricultur�� din Camera Deputa��ilor, ca ANSVSA s�� elimine prevederea privind procesarea termic�� a c��rnii înainte de a o scoate din exploata��iile comerciale neafectate de virusul pestei porcine africane (PPA) ��i aflate în apropierea focarelor, potrivit Mediafax.
UE vrea s�� impun�� platformelor video on-line gen Netflix cot�� minim�� de con��inut european de 30% Uniunea European�� vrea s�� impun�� platformelor video online de tip video-on-demand, cum sunt Netflix, Amazon Video sau YouTube Premium, ca 30% din con��inutul oferit consumatorilor din UE s�� fie de provenien���� european��.
UE avertizeaz�� c�� trebuie luat�� mai în serios amenin��area pestei porcine Comisarul european pentru agricultur��, Phil Hogan, a avertizat ast��zi c�� este necesar s�� se ia mai serios cazurile de pest�� porcin�� african��, care afecteaz�� deja nou�� parteneri ai comunit����ii ��i a indicat c�� unele ����ri trebuie s�� ia mai multe m��suri, potrivit Rador.
Studiu: 1 din 20 decese este cauzat de consumul de alcool Peste 3 milioane de persoane au murit din cauza consumului de alcool în 2016, echivalentul a 1 din 20 de decese la nivel global, potrivit unui nou raport al Organiza��iei Mondiale a S��n��t����ii (OMS), scrie CNN.
Amenzi de 632.000 de lei aplicate de Protec��ia Consumatorilor pentru nereguli în re��elele de hypermarketuri din Bucure��ti-Ilfov: 1.321 kg produse alimentare au fost oprite de la comercializare Autoritatea na��ional�� pentru protec��ia consumatorilor (ANPC) a aplicat 43 de amenzi în valoare de 632.000 de lei pentru nerespectarea drepturilor ��i intereselor consumatorilor, în re��elele de hypermarketuri din regiunea Bucure��ti-Ilfov, a anun��at vineri autoritatea. Printre nereguli se num��r�� depozitarea produselor alimentare f��r�� respectarea condi��iilor de p��strare impuse de produc��tor ��i declarate pe eticheta de produs, autoritatea precizând c�� a oprit definitiv de la comercializare 1.321 kg de produse alimentare ��i 37.592 litri ap�� plat�� ��i mineral�� ��i b��uturi r��coritoare.
Ursus Breweries î��i extinde gama de beri de import ��i aduce în România berile Meantime Meantime este noul brand de bere craft care se adaug�� portofoliului de beri de import al Ursus Breweries. Compania a prezentat mar��i berea Meantime, lansat�� în trei variante – Meantime London Lager, Meantime London Pale Ale, Meantime Yakima Red.
Grupul PPE sus��ine tratamentul egal pentru to��i consumatorii, prin eliminarea dublului standard la produsele de pe pia��a comun�� a Uniunii Europene Azi 13 septembrie, Parlamentul European voteaza un raport care î��i propune s�� elimine diferen��ele între produsele vândute sub aceea��i marc�� ��i în acela��i tip de ambalaj în diferitele ����ri ale Uniunii Europene. Adina V��lean, pre��edinte al comisiei ENVI care se ocup�� de siguran��a alimentar�� în PE ��i membru al Grupului Popularilor Europeni, spune c�� acest raport pune presiune pe Comisie pentru a proteja consumatorii din statele estice.
PPE sus��ine un pachet legislativ care lupt�� împotriva rezisten��ei antimicrobiene În prezent Uniunea European�� pierde 1,5 miliarde de euro anual din pricina rezisten��ei antimicrobiene, o problem�� de s��n��tate public�� extrem de important�� atât la nivel european, cât ��i mondial. Statisticile arat�� c�� în Uniunea European�� peste 25 de mii de oameni mor în fiecare an din pricina super-microbilor rezisten��i la tratament. La nivel global cifrele ajung la 700.000 de victime ��i vor cre��te pân�� la 10 milioane în anul 2050.
Grupul PPE din Parlamentul European sprijin�� oportunit����ile economice reprezentate de economia circular�� Uniunea European�� are un nou pachet concret de legisla��ie care reglementeaz�� problema de��eurilor, a separ��rii ��i recicl��rii lor ca parte a economiei circulare. Noile ��inte care trebuie îndeplinite în privin��a recicl��rii de��eurilor municipale sunt de 55% pân�� în 2025, 60% pân�� în 2030 ��i 65% pân�� în 2035. În timpul negocierilor s-a ob��inut o derogare de 5 ani care se aplic�� statelor membre mai pu��in performante. Derogarea este de 5% pentru fiecare dintre aceste ��inte.
Ministrul Daea, ironic, întrebat de demisie din cauza pestei procine: Vre��i s�� intra��i cu mine în afacerile acestea de cre��tere a oilor. Valoarea desp��gubirilor cerute pentru sacrificarea porcilor Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a r��spuns ironic unei jurnalste care l-a întrebat dac�� ia în calcul demisia din func��ie ca urmare a gestion��rii crizei pestei porcine din România. El a men��ionat c�� în acest moment valoarea desp��gubirilor care trebuie acordate fermierilor c��rora le-au fost eutanasia��i porcii sdep����e��te 1 milion de euro, dar pl����ile sunt mult mai mici.
Cel mai mare lan�� de hipermaketuri conven��ionale investe��te 16 miliarde de dolari într-un marketplace online, s�� atace Amazon Tendin��a de extindere a afacerilor de comer�� conven��ional de a se extinde în online continu��: cel mai mare lan�� de hipermarketuri din lume, Walmart, investe��te 16 miliarde de dolari în marketplace-ul Flipkart, pentru a ataca astfel pozi��iile Amazon, liderul mondial în e-commerce.
����rile Grupului de la Vi��egrad solicit�� m��suri mai stricte împotriva distribuitorilor incorec��i ����rile Grupului de la Vi��egrad (V4) al��turi de mini��trii agriculturii din Bulgaria, Croa��ia, Slovenia ��i România, au semnat miercuri la Nitra (Slovacia) o declara��ie comun�� privind punctul de vedere comun în leg��tur�� cu proiectul directivelor pentru reducerea practicilor neloiale ale distribuitorilor, elaborate de Comisia European��, potrivit MTI s��i Rador.
Un fermier din Tulcea se plânge c�� statul îi ��ine porcii în carantin�� ��i nu-i poate vinde Un cresc��tor de porci din jude��ul Tulcea acuz�� Autoritatea Na��ional�� Sanitar�� Veterinar�� ��i pentru Siguran��a Alimentelor (ANSVSA) c�� îi ��ine sub carantin�� ferma, în mod nejustificat, de��i porcii s��i nu sunt contamina��i cu pesta porcin�� african�� (PPA).
Se va face lege nou�� pentru micile afaceri în franciz��, gen Shop & Go, 5 to Go sau Meli Melo. Descarc�� proiectul ini��ial Reglement��rile române��ti privind afacerile în franciz��, a��a cum sunt magazinele Shop&Go ��i Meli Melo sau cafenelele 5toGo, vor fi modificate, îns�� prin proiect de lege, ci nu prin ordonan���� de urgen���� cum se dorea ini��ial, ceea ce va prelungi introducerea noilor reguli.
SONDAJ De câ��i bani ai avea nevoie pentru un trai decent în România? Un român ar avea nevoie de circa 2000 de lei, f��r�� a lua în calcul ratele ��i chiria, pentru a duce un trai decent într-unul din ora��ele mari ale ����rii, potrivit bazelor de date consultate de HotNews.ro ��i a statisticilor de profil. De câ��i bani crezi c�� ai avea nevoie pentru un trai decent? Particip�� la sondajul HotNews.ro
Gala��i: Trei restaurante din mall, închise, dup�� ce inspectorii OPC au g��sit gândaci în buc��t��rii Aproape toate restaurantele din mall-ul din Gala��i, unde au fost filma��i gândaci în mâncare, au probleme, trei dintre ele fiind închise dup�� ce au fost g��site insecte în zona unde se prepar�� mâncarea, transmite Mediafax.
Ce cump��r�� românii vara din magazinele online de fashion Sezonul cald presupune noi provoc��ri pentru vânz��torii online din zona de fashion ��i lifestyle, pe fondul apetitului crescut al consumatorilor pentru c��l��torii ��i diminuarea interesului pentru îmbr��c��minte ��i accesorii. Care sunt obiceiurile de cump��r��turi ale românilor pe timp de var��, când vine vorba de mod��.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version