CONSUMATOR
ANSVSA: În urma scandalului Listeria, ��i legumele congelate vor avea etichete speciale În urma discu��iilor purtate s��pt��mâna trecut�� la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor s�� se men��ioneze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea s�� fie preparate termic înainte de a fi consumate, arat�� un comunicat al Autorit����ii Sanitar-Veterinare (ANSVSA).
���Alert�� alimentar�� privind bacteria Listeria: Marile lan��uri de supermarketuri anun���� clien��ii s�� aduc�� înapoi fructele ��i legumele congelate Mai multe lan��uri de supermarketuri din ��ara noastr�� ��i-au anun��at clien��ii s�� returneze unele dintre produsele congelate cump��rate, dup�� ce ANSVSA a anun��at c�� a fost notificat�� oficial c�� ��i România ar putea fi printre ����rile afectate de produsele contaminate cu bacteria Listeria Monocytogenes, bacterie ce a provocat deja nou�� decese în Europa.
Cât folosesc în medie europenii electrocasnicele ��i ce spun produc��torii despre scurtarea artificial�� a duratei de via���� a unui aparat În medie europenii folosesc 10-12 ani o ma��in�� de sp��lat sau un frigider, iar durata nu s-a schimbat în ultimele patru decenii, a spus într-un interviu pentru HotNews, Paolo Falcioni, director general APPLiA, Asocia��ia European�� a Produc��torilor de Electrocasnice. Mul��i consumatori sunt convin��i c�� produc��torii scurteaz�� artificial via��a aparatelor, pentru a-i determina pe clien��i s�� cumpere mai des un produs nou. În articol pute��i citi opinia lui Falcioni despre acest subiect controversat.
EFSA: Porumbul congelat din Ungaria, sursa probabil�� a contamin��rii cu bacteria care afecteaz�� Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia ��i Marea Britanie / 47 de îmboln��viri raportate, inclusiv 9 decese Porumbul congelat ��i posibil alte legume congelate sunt sursa probabil�� a contamin��rii cu bacteria Listeria Monocytogenes care afecteaz�� Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia ��i Marea Britanie, se arat�� într-un comunicat publicat de Autoritatea European�� pentru Siguran��a Alimentar�� (EFSA), citeaz�� Agerpres.
De la 1 iulie, noi obliga��ii pentru agen��iile de turism din UE, inclusiv pe internet Agen��iile de turism din Uniunea European�� ar trebui s�� aib�� noi obliga��ii fa���� de clien��i,  din 1 iulie 2018, când începe aplicarea unei directive UE în toate statele membre, a informat vineri Comisia European��, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. În schimb, autorit����ile române nu au transpus pân�� acum directiva european��, motiv pentru care nu este clar în ce m��sur�� se aplic�� în România.
Amazon, Alibaba ��i eBay vor elimina produsele periculoase din marketplace, printr-un acord european Patru mari companii care opereaz�� marketplace-uri on-line, pe care vând bunuri diver��i comercian��i, au semnat luni un acord cu Comisia European�� pentru a retrage mai repede produsele periculoase listate pe platforme. M��sura se aplic�� pentru toate cele 28 de state ale  Uniunii Europene, inclusiv în România.
[P] 31 de motive pentru a alege gr��tarele de gr��din�� PIATRAONLINE Gr��dina a devenit un spa��iu important care define��te conceptul de acasa – acel loc intim ��i personal în care relaxarea este principala caracteristic��. Amenajarea ei poate deveni un proiect important, c��ruia trebuie s��-i dedici timp ��i mult�� aten��ie, iar elementele care vor umple acest spa��iu cu siguran��a vor dicta ambian��a. Gr��tarul a devenit un element important într-o familie, care nu ar trebui s�� lipseasc�� din gradina ta, mai ales c�� în societatea româneasca gr��tarul al��turi de prieteni a devenit o activitate cotidian�� – un prilej sau un motiv pentru care oamenii dragi se strâng în jurul unei mese ��i petrec timp împreun��, a��a cum este pentru francezi ie��irea în parc la un picnic.
[P] Premier�� în România! Singura promo��ie unde garantat NU câ��tigi nimic pentru tine. Ce vor face C��t��lina Ponor, Marian Râlea ��i Dana Rogoz cu 185.000 de premii DELACO a lansat prima promo��ie din istorie unde consumatorii garantat nu au nicio ��ans�� s�� câ��tige niciun premiu. Nimic pentru ei! Cu cât mai mult ca��caval Delaco DeSenvi�� cump��rat, cu atât mai multe ��anse s�� nu câ��tige marile premii.Dar mii de copii le vor mul��umi.
Comisia European�� propune interzicerea materialelor plastice de unic�� folosin���� Comisia European�� propune interzicerea materialelor plastice de unic�� folosin���� pentru a contribui la protejarea vie��ii marine, relateaz�� Mediafax citând BBC.
I-au luat Poli��ia ��i ANAF c�� vindeau produse contraf��cute pe internet ��ase persoane din jude��ul Giurgiu sunt suspectate c�� ar fi vândut produse contraf��cute pe un site, motiv pentru care ANAF-ul le-a amendat cu 120.000 de lei iar poli��i��tii ��i procurorii le-au luat la audieri, zilele trecute.
[P] Carrefour România lanseaz�� portalul unic carrefour.ro: Supermarket Online, Carrefour & Partenerii (marketplace), magazinul m��rcii proprii TEX, oportunit����i de carier�� ��i ini��iative corporate Digitalizarea te-a scutit deja de b��taia de cap pe care o presupune plata multora dintre facturi sau rezervarea celor mai bune locuri în sala de cinema. Dac�� nu e��ti un fan al umblatului printre rafturi sau pur ��i simplu nu ai timp de drumul pân�� la magazin, ai de acum solu��ia la îndemân��: portalul unic carrefour.ro, activ începând cu 17 mai 2018.
Ghea���� produs�� de o fabric�� din Ploie��ti, infestat�� cu E-coli. Activitatea unit����ii a fost oprit�� Comisarii de la Protec��ia Consumatorilor din jude��ul Prahova au dispus încetarea activit����ii unei fabrici de ghea���� din Ploie��ti ��i amendarea acesteia cu 40.000 de lei, dup�� ce analizele de laborator au ar��tat c�� ghea��a produs�� de acea fabric�� era infestat�� cu bacteria E-coli, informeaz�� News.ro.
Made in China: De aici î��i cump��r�� UE produsele hi-tech China este sursa principala a importurilor de produse de tehnologie înalt�� (hi-tech) ale Uniunii Europene, în timp ce SUA este principala destina��ie a acestui tip de produse realizate în blocul comunitar, potrivit celor mai recente date disponinile, publicate luni de Eurostat.
Idee de afacere în România: Clien��ii sparg diverse chestii, s��-��i verse nervii, în anger room Un român a deschis în Bucure��ti o a��a-numit�� ”anger room”, o camer�� a furiei în care clien��ii vin s�� sparg�� diverse obiecte pentru a se detensiona.
Preluarea aplica��iei Shazam de c��tre Apple, supus�� unei investiga��ii aprofundate a Comisiei Europene Comisia European�� a anun��at luni c�� a deschis o investiga��ie aprofundat�� pentru a evalua propunerea de achizi��ie a aplica��iei britanice de muzic�� Shazam de c��tre compania american�� Apple, pe motive de concurne���� liber�� pe pia����. Comisia „este preocupat�� c�� fuziunea ar putea reduce posibilitatea utiliz��rii serviciilor de streaming muzical”, se arat�� într-un comunicat remis StartupCafe.ro .
FOTO 23 de firme române��ti de alimente au expus în Barcelona, la un târg Un num��r de 23 de firme române��ti de alimente au expus recent la Târgul interna��ional Alimentaria Barcelona, sub un brand de ramur�� denumit „Romanian taste”. Partciparea româneasc�� la târgul din Spania s-a f��cut printr-un program finan��at de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comer�� ��i Antreprenoriat, în colaborare cu Asocia��ia pentru Promovarea Alimentului Românesc, în perioada 16-19 aprilie.
UE: noi reglement��ri pentru alimenta��ia bio în 2021 Noi reguli de certificare ��i de control al produselor alimentare bio vor intra în vigoare în Uniunea European�� în 2021, dup�� ce au fost aprobate, ast��zi, de deputa��ii europeni la Strasbourg. Cu 466 de voturi pentru (la 124), eurodeputa��ii au aprobat, cu câteva amendamente, un acord ob��inut cu greu în iunie 2017 între Parlamentul European ��i Consiliul UE, dup�� peste trei ani de negocieri, potrivit Le Figaro, citat de Rador.
Lidl România î��i avertizeaz�� clien��ii cu privire la o tentativ�� de fraud�� care circul�� pe Facebook ��i WhatsApp ���Lidl î��i avertizeaz�� clien��ii în leg��tur�� cu o tentativ�� de fraud�� ce circul�� pe diverse re��ele sociale. Utilizatorilor li se promite un voucher gratuit de 500 de dolari ��i sunt îndemna��i s�� dea click pe o pagin�� web ce nu apar��ine companiei.
[P] Kaufland România lanseaz�� Raftul Românesc - parte din primul program na��ional pentru carne româneasc�� Kaufland România a lansat Raftul Românesc – zona special amenajat�� în magazine, în care sunt expuse separat produsele din carne de porc româneasc�� pentru a încuraja clien��ii s�� opteze pentru produse autohtone ��i a sus��ine astfel economia local��.
Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei contamina��i cu reziduuri de pesticide Inspectorii Autor��t����ii Na��ionale Sanitar Veterinare ��i pentru Siguran��a Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din jude��ul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contamina��i cu reziduuri de pesticide, relateaz�� News.ro. Dovleceii proveneau din Turcia ��i s-a înregistrat dep����irea limitei maxime admise pentru substan��a Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version