ENERGIE
Industriasii: UE are nevoie de eficienta energetica, nu de surse alternative Uniunea Europeana ar trebui sa isi concentreze eforturile pentru cresterea eficientei energetice si nu spre gasirea de surse alternative, considera cea mai mare confederatie din industria energetica. Numai asa se va reusi pastrarea ritmului de dezvoltare economica si totodata se va aborda real chestiunea schimbarilor climatice, considera industriasii.
Pro Europa: deficit energetic Avand in vedere ca pana in 2030, consumul UE de titei se va reduce, iar cel de gaze va spori cu minim 150 miliarde metri cubi pe an, dependenta energetica de Rusia apare ca tema serioasa de analiza pentru europeni. Chiar intr-atat de mare sa fie aceasta dependenta, se intreaba cotidianul Vedomosti, intr-un comentariu semnat de Vladislav Inozemtev.
Pretul energiei platit de populatie poate creste cu 5-6% din 2008 Un prim efect al reducerii cotei de dioxid de carbon (CO2) acordata Romaniei de catre UE este posibila crestere a pretului energiei electrice. Estimarea ii apartine lui Iulian Iancu, presedinte al comisiei de industrii din Parlament, si se bazeaza pe o crestere sigura a costurilor de producere a energiei. Romania trebuie sa investeasca masiv in sectorul energetic pentru a se conforma standardelor europene in domeniu.
Turkmenistanul scumpeste gazele naturale Turkmenistanul a dat de inteles ca Rusia trebuie sa plateasca mai mult pentru gazele naturale, majorarea ceruta fiind de circa 30%. Vestea posibilei majorari a fost anuntata de presedintele Gazprom, Aleksei Miller, dupa discutiile cu partenerii turkmeni. Cresterea preturilor va lovi prin ricoseu Ucraina, de aceea Gazprom va fi nevoit sa jongleze intre cei doi parteneri.
Cine mizeaza pe energia verde in Romania Tot mai multe companii mari pregatesc investitii in energia regenerabila din Romania, dar oamenii de afaceri si analistii sustin ca sprijinul statului, important in alte tari europene, lipseste aproape cu desavarsire la noi. HotNews.ro va prezinta o analiza a investitiilor facute in domeniul „energiei verzi” de companiile autohtone si cele straine.
Petrolul devine un mijloc de presiune politica Economistul sef al Agentiei Internationale pentru Energie, Fatih Birol, a atras vineri atentia ca pretul petrolului va fi un factor de presiune asupra concernelor energetice occidentale. Asta deoarece resursele se gasesc in state din Orientul Mijlociu, iar accesul la ele se face cu dificultate.
Gazele din Turkmenistan se vor scumpi cu cel putin 30% Turkmenistanul ar putea majora anul viitor, cu cel putin 30%, pretul gazelor naturale vindute Gazprom, acest lucru urmind sa afecte in primul rind Ucraina. Gazprom a anuntat anterior ca poate stabili modificarile de pret pentru gazele livrate Ucrainei abia dupa ce incheie un acord cu Turkmenistanul.
Romania, pe traseul unui viitor gazoduct initiat de Gazprom? Gazoductul South Stream poate trece prin Romania. Informatia, anuntata de presedintele companiei italiene Eni, dupa intilnirea de la Moscova cu oficiali Gazprom, reprezinta o noutate, atita timp cit traseul viitoarei conducte ce va aduce gaze naturale din Rusia excludea pina acum tara noastra. South Stream va trece pe sub Marea Neagra si dupa ce tranziteaza Bulgaria se imparte in doua, spre nordul si respectiv sudul Europei Occidentale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by