ENERGIE
Conducta Yamal mergea miercuri pentru a 16-a zi consecutivă în sens invers, dar fluxurile de gaze au scăzut de peste 5 ori față de marți Gazoductul Yamal-Europa, care trimite de obicei gazul rusesc spre vest, în Europa, curgea miercuri spre est, din Germania spre Polonia, pentru a 16-a zi consecutivă, dar fluxurile au scăzut semnificativ, potrivit datelor operatorului german de rețea Gascade.
Prețul gazelor în Europa a explodat din cauza livrărilor limitate ale Rusiei Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au înregistrat marţi o creştere de peste 30%, în condiţiile în care livrările limitate din Rusia au relansat îngrijorările cu privire la o posibilă criză energetică într-un moment în care continentul se îndreaptă spre o perioadă cu temperaturi scăzute, transmite Reuters.
Planul energetic al UE naște polemici aprinse: Verzii germani dau atacul la includerea energiei nucleare pe lista tehnologiilor verzi, Austria amenință că dă în judecată Comisia Europeană Germania, Austra și Luxemburgul au criticat planul Uniunii Europene de a clasifica energia nucleară ca o tehnologie sustenabilă în sistemul de reper al blocului comunitar privind investițiile verzi, acesta fiind o componentă centrală a planului Bruxelles-ului de a face tranziția înspre o economie fără emisii de carbon, scrie Financial Times.
Gazprom a obținut profituri record în 2021 / Exporturile au crescut, mai puțin cele către Europa Exporturile de gaze naturale ale Gazprom către clienţii din afara fostei Uniuni Sovietice au crescut anul trecut cu 5,8 miliarde metri cubi (bcm), la 185,1 bcm, în timp ce livrările spre Europa şi-au ratat probabil obiectivul, transmit agențiile Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.
Conducta Yamal-Europa funcționează pentru a 13-a zi în marșarier, în loc să aducă gaz rusesc Gazoductul Yamal-Europa, care de obicei trimite gazul rusesc spre vest, în Europa, a funcționat duminică, pentru a 13-a zi consecutivă, în direcția est, dinspre Germania spre Polonia, potrivit datelor operatorului de rețea german Gascade, preluate de Reuters.
Germania opreşte vineri trei din ultimele şase centrale nucleare rămase în funcţiune în ţară, în cadrul strategiei de renunţare la energia atomică Germania va opri vineri trei dintre ultimele sale şase centrale nucleare rămase în funcţiune, acesta fiind un nou pas în strategia sa de renunţare la energia atomică, pe măsură ce îşi îndreaptă atenţia către sursele regenerabile, transmite Reuters.
Salariaţii OMV Petrom vor picheta miercuri sediul central Petrom City din Bucureşti Sute de salariaţi ai OMV Petrom, membri ai Sindicatului Naţional Petrom, continuă protestele începute pe 22 decembrie 2021 şi vor picheta din nou, miercuri, 29 decembrie, între orele 10:00 şi 12:00, sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile asset-urilor OMV Petrom, conform unui comunicat citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, salariaţii vor picheta sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile asset-urilor OMV Petrom din Crişana-Banat (Suplacu de Barcău), Oltenia (Craiova), Muntenia Vest (Piteşti), Muntenia (Ploieşti), Moldova (Buzău) şi Rafinăria Petrobrazi. Salariaţii OMV Petrom sunt dezamăgiţi de diferenţele dintre declaraţiile din presă ale reprezentanţilor companiei şi nivelul real al ofertei făcute în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de muncă, care este mult sub evoluţia preţurilor şi a inflaţiei.
Prețul european al gazelor, în cea mai lungă perioadă de scădere din ultimul an / Ieftinirea, încurajată de zecile de nave cu GNL ce se îndreaptă spre Europa Preţul de referinţă la gaze naturale în Europa şi-a continuat marţi scăderea, înregistrând cea mai îndelungată perioadă de declin din ultimul an, pe măsură ce se înmulţesc livrările de gaze lichefiate din SUA, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Gazoductul Yamal-Europa, în a opta zi de marșarier / Cele mai importante informații despre conducta care ar trebui să aducă gaze rusești în Europa Gazoductul Yamal-Europa, care livrează de obicei gaz rusesc către Europa Occidentală, trimitea marți combustibil înapoi în Polonia pentru a opta zi consecutiv, potrivit datelor operatorului german de rețea Gascade, citate de Reuters.
Conducta Yamal, care ar trebui să aducă gaze rusești în vestul Europei, merge pentru a șaptea zi consecutivă în sens invers Gazoductul Yamal-Europa, care livrează de obicei gaz rusesc către Europa Occidentală, trimitea luni combustibilul înapoi în Polonia pentru a șaptea zi consecutiv, potrivit datelor operatorului german de rețea Gascade, citate de Reuters.
Gazele ruseşti se îndreaptă spre est, via conducta Yamal-Europa, pentru a patra zi la rând Gazoductul Yamal-Europa, care în mod normal trimite gaze ruseşti spre Europa Occidentală, funcţiona vineri în mod reverse pentru a patra zi la rând, transportând gaze din Germania spre Polonia, arată datele publicate de operatorul german de reţea Gascade, informează Reuters, potrivit Agerpres.
Conducta Yamal, care aduce gaze rusești în Germania, merge pentru a treia zi consecutivă în sens invers Conducta Yamal-Europa, care trimite gaz rusesc către Europa Occidentală, a funcționat joi pentru a treia zi consecutiv în sens invers, potrivit datelor operatorului german de rețea Gascade, fluxul ce merge acum dinspre Germania spre Polonia sporind presiunea pe piața europeană a gazelor, transmite Reuters.
România Eficientă: Din 2030, toate clădirile noi ar putea să aibă obligatoriu zero emisii de carbon Comisia Europeană propune ca, începând din 2030, toate clădirile noi și cele care intră în proces de renovare aprofundată să aibă zero emisii de carbon, iar pentru sectorul public, regula să se aplice începând cu 2027, potrivit noii propuneri de Directivă privind performanța energetică a clădirilor. Aceste clădiri trebuie să consume puțină energie, să fie alimentate cu surse regenerabile și să nu genereze emisii de carbon la fața locului din combustibili fosili. Noua propunere mai prevede ca toate clădirile existente să fie transformate în clădiri cu emisii zero până în 2050.
Prețul gazelor naturale a atins un nou record în Europa, de 7 ori mai mare decât la începutul anului Preţul gazelor naturale în Europa a atins marţi un nou nivel record, stimulat de cererea din sezonul de iarnă dar şi de tensiunile geopolitice dintre principalul furnizor al Europei, Rusia, şi clienţii săi, informează AFP și Barrons, citate de Agerpres.
RIGC 2021: Resursele din Marea Neagră, esențiale pentru securitatea energetică și tranziția verde din România Resursele descoperite în Marea Neagră oferă României șansa de a deveni principalul producător de gaze naturale din UE, o oportunitate uriașă pe care nu avem voie să o ratăm. Argumentele sunt numeroase și importante: investițiile vor crea locuri de muncă numeroase, vor genera venituri însemnate la bugetul de stat, vor consolida securitatea energetică a țării și vor asigura o tranziție optimă din punct de vedere al costurilor pentru consumatori.
RIGC 2021: Sectorul gazelor naturale, între necesitatea decarbonării, accesibilitatea prețurilor și siguranța aprovizionării Gazele naturale rămân un combustibil esențial pentru securitatea aprovizionării cu energie a României, atât pentru consumul actual, cât și pentru a realiza o tranziție energetică optimă și suportabilă pentru consumatori spre emisii net-zero până în 2050, au transmis experții prezenți la cele trei zile de dezbateri din cadrul Romanian International Gas Conference (RIGC) 2021, eveniment organizat de către Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), cu sprijinul Energy Policy Group.
Preţul energiei electrice a ajuns la un nou record pe bursa de la Bucureşti Preţul energiei electrice atinge noi recorduri pe bursa de profil OPCOM, ajungând la peste 2.300 de lei pe MWh în vârf de consum pe piaţa spot, după cum arată datele postate pe site-ul operatorului bursier.
Livrările de gaze rusești către Germania s-au prăbușit sâmbătă la o zecime / Gazprom n-a dat încă nicio explicație Livrările de gaze naturale rusești către Germania prin conducta Yamal-Europa au scăzut brusc sâmbătă, arată datele operatorului german de rețea Gascade, transmite Reuters.
Gala Gaz de România 2021 - Ediția Phoenix: premii pentru rezistență, reinventare și reușită Comunitatea industriei locale a gazelor naturale s-a reunit miercuri, 15 decembrie, în cadrul Galei Gaz de România 2021, eveniment ce a stat sub simbolul „Phoenix”, idee care subliniază capacitatea de reinventare, renaștere, voință și reușită. În cadrul evenimentului, organizat de către Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), au fost celebrate proiecte și personalități care în ultimii doi ani au dat dovadă de rezistență, capacitate de reinventare și ambiția de a reuși, în ciuda tuturor provocărilor întâlnite.
Prețurile de referință ale gazelor au căzut brusc, vineri, după ce Rusia a rezervat capacitate de transport pe conducte Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa s-au prăbuşit vineri, după ce Rusia a rezervat, în ultimul moment, capacitate de transport de gaze naturale pe conducte, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by