ENERGIE
Complexul Energetic Hunedoara va înregistra în acest an pierderi de 397 de milioane de lei Complexul Energetic Hunedoara va înregistra, conform proiectului de buget pus în dezbatere de Ministerul Energiei, în acest an, pierderi de 397 de milioane de lei, cu 34% sub pierderea de anul trecut, de 607 milioane lei.
Ungaria preseaz�� ExxonMobil s�� ia o decizie privind investi��ia în proiectul offshore din România / Szijjártó: Vom fi nevoi��i s�� încheiem un nou acord pe termen lung cu Rusia Dac�� gigantul energetic american ExxonMobil nu se va decide pân�� în septembrie s�� investeasc�� în proiectul de gaze naturale din Marea Neagr��, Ungaria va fi din nou nevoit�� s�� înceap�� negocieri cu Rusia pentru un nou acord pe termen lung privind aprovizionarea cu gaze, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe ��i Comer��ului Exterior, Péter Szijjártó, într-un interviu pentru Reuters.
Transgaz rezist�� presiunilor: Lucr��rile la gazoductul BRUA au fost accelerate, pe ��antiere sunt 5.000 de muncitori din mai multe ����ri, iar termenul de finalizare r��mâne neschimbat Transgaz, transportatorul na��ional de gaze, a fost supus în ultima perioad�� mai multor presiuni politice, unele dintre ele vizând amânarea lucr��rilor la proiectul BRUA, faza I, chiar cu riscul de a pierde o finan��are european�� de 180 de milioane de euro. Chiar ��eful PSD Liviu Dragnea a atacat, luna trecut��, conducerea Transgaz. Îns��, în ciuda acestor atacuri, proiectul sus��inut de Comisia European�� continu��. Transgaz spune c�� lucr��rile sunt chiar accelerate, iar termenul de finalizare a r��mas 31 decembrie 2019.
Date îngrijor��toare de la INS pe energie: Produc��ie mai sc��zut�� ��i importuri mai mari în primul trimestru Produc��ia de energie electric��, dar ��i de gaze naturale, a sc��zut în primul trimestru al anului fa���� de aceea��i perioad�� din 2018, potrivit datelor Institutului Na��ional de Statistic��. În acela��i timp, au crescut semnificativ importurile, mai ales la energia electric��. Foarte mult au sc��zut ��i exporturile de energie.
Semnarea acordului cu chinezii pentru reactoarele 3 ��i 4, o ac��iune de imagine în campanie electoral�� Guvernul D��ncil�� nu se poate l��uda cu mari proiecte de investi��ii, îns�� fiind campanie electoral��, încearc�� s�� acopere acest vid de realiz��ri cu ac��iuni de imagine. A��a s-a ajuns în situa��ia în care miercuri s�� fie semnat un acord al investitorilor în form�� preliminar��, cu o companie chinez��, pentru construirea Reactoarelor 3 ��i 4 de la Cernavod��. Semnarea acordului nu înseamn�� c�� acele reactoare vor fi sigur construite cu firma chinez��. Înseamn�� doar c�� vor urma înc�� cel pu��in doi ani de discu��ii, dar ��i de cheltuire a unor bani.
Dacian Ciolo��, declara��ie controversat��: Decizia de a exporta sau nu gaze o lu��m noi, România Legisla��ia european�� nu permite statelor membre restric��ii la exporturile de gaze. De altfel, România s-a aflat într-un proces de infringement din cauza bloc��rii acestor exporturi, dar ��i sub investiga��ia Comisiei Europene tot din acela��i motiv. În acest context, o declara��ie a fostului premier ��i comisar european Dacian Ciolo��, actual candidat la alegerile europarlamentare, ridic�� semne de întrebare.
Teodorovici: Complexul Energetic Hunedoara ar putea beneficia de amnistia fiscal�� Complexul Energetic Hunedoara va fi una dintre companiile care ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale, a anun��at duminic��, în Valea Jiului, ministrul Finan��elor Publice, Eugen Teodorovici.Cite��te ��i: O nou�� ordonan���� controversat��: Guvernul vrea s�� ��tearg�� datoriile la Fisc ale companiilor din energie/ Una dintre companii a primit deja un ajutor de stat ilegal
Iranul anun���� c�� ��i-a mobilizat toate resursele pentru a vinde petrol pe "pia��a gri" Iranul ��i-a mobilizat toate resursele pentru a vine petrol pe "pia��a gri", ocolind sanc��iunile anun��ate de Statele Unite ale Americii, scrie presa iranian�� de stat, citându-l pe ministrul adjunct al petrolului Amir Hossein Zamaninia, potrivit Reuters.
România s-a transformat în ultima perioad�� într-un importator de gaze ��i electricitate România a importat cantit����i din ce în ce mai mari de gaze naturale ��i energie electric��, în ultima jum��tate a anului trecut ��i în primul trimestru al anului în curs, arat�� datele furnizate de ANRE ��i de OMV Petrom, potrivit Mediafax.
Nord Stream 2 vrea o derogare de la noile reguli europene privind pia��a gazelor naturale Nord Stream 2 vrea s�� ob��in�� o derogare de la noile reguli europene privind transportul gazelor naturale, potrivit unei solicit��ri adresate Comisiei Europene, scrie AFP.
Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavod�� va fi oprit�� timp de 32 de zile Nuclearelectrica anun���� c�� începând cu data de 3 mai 2019, Unitatea 2 CNE Cernavod�� va intra în programul de oprire planificat��. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Na��ional va avea loc în data de 3 mai 2019, ora 11:00, iar durata estimat�� a opririi este de 32 de zile.
Cine sunt furnizorii care vor primi gaze ieftine de la Romgaz ��i OMV Petrom Companiile Romgaz ��i OMV Petrom sunt for��ate, printr-un ordin al ANRE, care pune pune în aplicare controversata OUG 114/2018, s�� vând�� cantit����i mari de gaze, la pre��ul plafonat de 68 lei/MWh, c��tre furnizori ��i produc��torii de energie termic��. Autorit����ile spun c�� aceste gaze vor ajunge la consumatorii casnici ��i la cei care produc ap�� cald�� ��i c��ldur�� pentru popula��ie. Îns��, ceea ce pare a fi o m��sur�� populist�� avantajeaz�� foarte mult anumi��i furnizori de gaze ��i deloc popula��ia. Un anumit furnizor, Premier Energy, atrage aten��ia.
Vremuri grele pentru Complexul Energetic Oltenia: ��i-a bugetat, pentru 2019, venituri cu peste 450 milioane lei mai mici decât cele programate anul trecut Complexul Energetic Oltenia, companie cu 13.000 de angaja��i, ��i-a programat pentru 2019 venituri cu mult în sc��dere fa���� de anul trecut, dar ��i un profit brut de doar 1 milion de lei, potrivit proiectului de buget al companiei. Îns��, cifrele din bugetul de venituri ��i cheltuieli ale CE Oltenia sunt adesea departe de realitate. De exemplu, anul trecut, a fost estimat un profit de 70 milioane de lei, îns�� a ob��inut o pierdere record de aproape 1 miliard de lei, dup�� cum arat�� presa gorjean��.
OMV Petrom a programat investi��ii de peste 4 miliarde de lei în 2019 Ac��ionarii OMV Petrom au aprobat vineri bugetul pe 2019, care prevede pentru acest an investi��ii de 4,17 miliarde de lei. Ac��ionarii au mai aprobat Distribu��ia de dividende aferente anului 2018, în valoare total�� de aproximativ 1,53 miliarde de lei.
Complexul Energetic Oltenia împrumut�� 500 de milioane de lei, de la 6 b��nci, pentru a putea pl��ti certificatele de emisii de dioxid de carbon Complexul Energetic Oltenia a semnat, recent, contractele de finan��are cu ��ase b��nci pentru credite în valoare total�� de 500 de milioane de lei. Banii vor fi folosi��i pentru plata certificatelor de emisii de dioxid de carbon, a declarat miercuri Sorin Boza, ��eful companiei. Acesta sus��ine c�� nu exist�� riscul intr��rii în insolven���� ��i c�� sper�� ca pân�� la finalul anului, compania s�� primeasc�� un sprijin, printr-un a��a-numit mecanism de pia���� de capacitate.
Director Agen��ia pentru Resurse Minerale: Sunt peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze în Marea Neagr��, care vor asigura peste 60% din produc��ia României din 2030 Peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze s-ar afla în Marea Neagr��, sus��ine Sorin Gal, director în cadrul Agen��iei Na��ionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Sorin Gal a mai avansat aceast�� cifr�� ��i în urm�� cu un an. Reprezentantul ANRM crede c�� din 2030, peste 60% din produc��ia de gaze a României va asigurat�� de z��c��mintele din Marea Neagr��.
OMV Petrom ar putea opri activitatea la Terminalul Midia, din cauza unei sanc��iuni de la Garda de Mediu OMV Petrom a primit de la Garda Na��ional�� de Mediu o sanc��iune pentru desf����urarea la punctul de lucru Sec��ia Terminal Midia a activit����ii de transport ��i��ei ��i gaze prin conducte f��r�� sa de��in�� autoriza��ie de mediu reînnoit��. Garda de mediu a cerut oprirea activit����ii pân�� la ob��inerea autoriza��iei de mediu, îns�� m��sura a fost contestat�� în instan����. Pân�� la hot��rârea definitiv�� a instan��ei, m��sura este suspendat��.
OMV Petrom are un nou director financiar Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar ��i membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019, dat�� la care intr�� în vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere, informeaz�� compania printr-un comunicat de pres��.
Proiect de OUG: Administra��ia public�� central��, obligat�� s�� renoveze, anual, 3% din suprafa��a cl��dirilor pe care le ocup��/ Operatorii economici vor întocmi la fiecare 4 ani un audit energetic România se afl�� într-o faz�� avansat�� a procedurii de infringement declan��at�� de Comisia European��, din cauza transpunerii incorecte a legisla��iei europene privind performan��a energetic�� a cl��dirilor. În cazul în care Guvernul nu adopt�� de urgen���� noi m��suri, România va fi dat�� în judecat�� la Curtea European�� de Justi��ie, riscând o sanc��iune de 1,9 milioane euro, plus 35.000 euro penalit����i zilnice. Vezi ce proiect de OUG a pus Ministerul Energiei în dezbatere public��.
Black Sea Oil & Gas anun���� c�� a primit aprobarea Guvernului pentru dezvoltarea z��c��mintelor din Marea Neagr�� Black Sea Oil& Gas SRL (BSOG) sus��ine c�� a primit aprobarea din partea Guvernului prin Agen��ia Na��ional�� pentru Resurse Minerale pentru Studiile de evaluare a resurselor geologice ��i rezervelor de gaze libere aferente z��c��mintelor comerciale Ana ��i Doina. Aceste z��c��minte fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul M��rii Negre.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version