EUROFONDURI
Fonduri - dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Noi finanțări de 1-3 milioane Euro pentru startup-uri IT românști

de CZ HotNews.ro
Startup-urile IT din România și Republica Moldova vor putea obține finanțări de capital de risc de câte 1-3 milioane de euro, în schimbul unui pachet de părți sociale din afacere, de la un fond de investiții lansat, miercuri, la București.Fonduri
Foto: Pixabay

Ajutoarele din Măsura 3: S-au publicat grila de punctaj și lista de coduri CAEN eligibile

de CZ HotNews.ro
Ministerul Economiei a publicat grila de punctaj și lista de coduri CAEN eligibile la Măsura 3 - ajutoare de stat pentru investiții de câte 50.000-200.000 euro, destinate IMM-urilor, la sesiunea de înscrieri care se deschide joi, 3 decembrie 2020.
Adina Vălean
Foto: Olivier Hoslet / AFP / Profimedia Images

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 29 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Peste 30 de miliarde de euro primește România în plus de la Comisia Europeană, prin granturi și împrumuturi, pentru a-i investi și pentru a face reforme pentru redresarea post-COVID. Totul e să putem să-i și cheltuim la timp. Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro că ultimele plăți din acest mecanism vor fi făcute în 2026, termen după care proiectele nefinalizate vor trebui finanțate din alte surse. Vălean, care a dat mai multe detalii despre noul PNRR, consideră că, pentru România, „lista proiectelor de infrastructură e ambițioasă, dar nu nefezabilă”.
Lansare ElectricUp
Foto: Dreamstime.com

Oficial: Granturi de 100.000 Euro pentru panouri solare și chargere de mașini electrice - perioada de depunere a proiectelor și ghidul de finanțare

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
S-a anunțat oficial și perioada de înscriere efectivă la finanțările de până la 100.000 de euro fiecare, pentru firmele mici și mijlocii din domenii diverse și pensiuni, restaurante, hoteluri și alți operatori HoReCa de orice dimensiune. Programul Electric-Up are acum și ghid oficial de finanțare.
fonduri
Foto: Pixabay

Oficial: Perioada de înscrieri la Măsura 3 - ajutoare de 50.000-200.000 Euro. Descarcă procedura finală și planul de investiții

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a stabilit termenul până la care IMM-urile vor putea depune cereri de finanțare la Măsura 3 -ajutoare de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM. S-a publicat oficial forma finală a procedurii de implementare a schemei de finanțare, formularul planului de investiții și alte documente necesare.
Fonduri
Foto: Pixabay

Ministerul Economiei: O parte dintre beneficiarii care au luat 2000 Euro prin Măsura 1 au mutat banii în conturi personale

de CZ HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
O parte dintre beneficiarii microgranturilor de câte 2.000 de euro de la Măsura 1 de ajutoare de stat au transferat banii în conturi personale, atrage atenția, vineri, Ministerul Economiei, care precizează că cheltuielile trebuie să fie efectuate din contul distinct deschis la una din băncile partnere în program, numai prin transfer bancar.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE de 6,6 miliarde Euro pentru IMM-uri românești: digitalizare, construcții, agro-alimentar, 2021-2027

de CZ HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii românești vor putea obține fonduri europene în valoare totală de 6,6 miliarde de euro, în peroada de programare 2021-2027, preponderent în domenii de digitalizare, construcții, business agro-alimentar, prin facilitatea de reziliență și prin politica de coeziune.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene lansate: Câte 25.000 Euro pentru tineri fără job, să se facă patroni. Descarcă ghidul și schema

de CZ HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Tinerii care nici nu lucrează, nici nu mai studiază (NEET) vor putea obține, în anumite condiții, fonduri europene de câte 25.000 de euro, să-și deschidă mici afaceri, printr-o linie de finanțare deschisă joi administratorilor de granturi. Abia însă din anul 2021 va începe și selecția tinerilor șomeri care vor să se facă patroni.
fonduri
Foto: Pixabay

Măsura 3 - granturi de investiții de 50.000-200.000 euro - s-a mai anunțat o dată de lansare

de CZ HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Ministrul Economiei a anunțat, joi, o nouă dată la care ar urma să fie lansată Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme. Care este situația de la Măsurile 1 și 2.
Fond de investitii
Foto: Dreamstime.com

Noi finanțări de 200 milioane Euro pentru startup-uri IT europene din domeniul imobiliar

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT europene, care dezvoltă tehnologii pentru sectorul imobiliar (proptech), vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții pan-european, lansat la Londra, zilele trecute.
Proiect oug ajutpare stat HORECA
Foto: Hotnews

Lista de coduri CAEN propuse la finanțare prin noua schemă HoReCa de 500 milioane Euro. Consultă Proiectul de OUG

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Avem și proiectul de ordonanță de urgență în care sunt enumerate codurile CAEN propuse la finanțare din schema de ajutoare de stat pentru sectorul HoReCa, estimată la 500 de milioane de euro în total, pentru anul 2021. N-am scăpat de întrecerea „primul venit-primul servit”.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat de 500 milioane euro în total pentru restaurante, pensiuni și alte firme HoReCa

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Restaurantele, pensiunile și alte firme din domeniul HoReCa vor putea obține, din anul 2021, noi ajutoare de stat pentru a compensa o parte din pierderile suferite ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19 în anul 2020, printr-o schemă în valoare totală de 500 de milioane de euro, a anunțat, miercuri, ministrul Economiei.
Banca Transilvania 1
Foto: BT

Majoritatea beneficiarilor de fonduri prin Măsurile 1 și 2 a ales Banca Transilvania. Urmează Măsura 3-investiții, cu credite punte

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Mai mult de jumătate dintre beneficiarii microgranturilor de câte 2.000 de euro prin Măsura 1 și granturilor de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro prin Măsura 2 din schema de ajutoare de stat de redresare din criza COVID-19 au ales Banca Transilvania ca bancă parteneră, prin intermediul căreia să-și primească fondurile de sprijin. BT este pregătită să acorde și credite-punte firmelor care vor accesa Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, care urmează să fie lansată de către Ministerul Economiei.
Fonduri
Foto: Pixabay

Guvernul nu a alocat nici acum bani în plus Ministerului Economiei pentru plățile Start-Up Nation. Ministru: Vom plăti beneficiarilor deconturile

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Guvernul nu a alocat fonduri în plus pentru Ministerul Economiei nici la rectificarea bugetară aprobată luni seara, a treia pe acest an, dar ministrul Virgil Popescu dă asigurări că antreprenorii din programul de finanțare Start-Up Nation 2018-2019 își vor primi banii.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri pentru firme: Măsura 3 - până la 200.000 Euro și Electric-Up - până la 100.000 Euro, probabil în această săptămână

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Ministrul Economiei a declarat, luni seara, că își dorește lansarea a două linii de finanțări în valoare totală de 650 milioane euro pentru firme, săptămâna aceasta: Măsura 3 de ajutoare de stat pentru investiții, de câte 50.000-200.000 de euro, respectiv, programul Electric-Up - finanțări de câte 100.000 de euro pentru montarea de panouri solare și stații de încărcare a mașinilor electrice.
Fonduri europene firme IT
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat: Marți, antreprenorii primesc primele contracte la Măsura 2. La Măsura 1 nici jumătate din primul calup nu au semnat contractele primite (ministru)

de CZ HotNews.ro
Luni, 23 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Marți, 24 noiembrie, Ministerul Economiei va trimite primele contracte de finanțare către solicitanții eligibili la ajutoarele de stat de 2.000-150.000 euro din Măsura 2, a declarat, luni seara, ministrul. Virgil Popescu a mai spus că, la Măsura 1 - microgranturi de câte 2.000 de euro, nici jumătate dintre cei 5400 de solicitanți care au primit contracte de finanțare în primul calup nu au semnat până luni seara.
artist
Foto: Dreamstime.com

Iris, Kempes, Cargo, Trooper și alți artiști, nemulțumiți de schema de ajutoare pentru Cultură

de CZ HotNews.ro
Luni, 23 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Zeci de artiști români cunoscuți, printre care Iris, Kempes, Cargo, Trooper, au trimis o scrisoare deschisă guvernanților, prin care le atrag atenția că schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural nu include artiștii, ci operatorii culturali și organizatorii de evenimente.
dolari
Foto: pixabay.com

Nou fond european de 325 milioane dolari pentru startup-uri tech de agricultură

de CZ HotNews.ro
Vineri, 20 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Startup-urile europene din domeniul tehnologiilor pentru agricultură vor putea obține noi finanțări de capital de risc dintr-un fond de investiții, în valoare totală de 325 de milioane de dolari, lansat vineri de o firmă de venture capital din Bruxelles.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Contracte microgranturi: Aplicanții au nevoie de cont special și cod IBAN

de CZ HotNews.ro
Vineri, 20 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Microîntreprinderile, PFA, ONG și cabinetele medicale care s-au calificat la microgranturile de câte 2.000 de euro au început să primească pe portalul de aplicare contractele de finanțare, dar pentru a le putea descărca au nevoie de coduri IBAN de la banca parteneră pe care au selectat-o. Nu toți aplicanții au cod IBAN pentru microgrant, aceștia trebuind să-și deschidă urgent cont special la banca parteneră selectată, pentru a putea semna contractul în maximum 5 zile de la primire în aplicație, să nu piardă finanțarea.
ordonanta
Foto: Monitorul Oficial

Suplimentarea de buget la ajutoarele de stat IMM a fost publicată în Monitorul Oficial, cu modificări

de CZ HotNews.ro
Joi, 19 Nov 2020 Economie | EuROfonduri
Guvernul a publicat, joi seara, în Monitorul Oficial ordonanța de urgență 199/2020, care prevede suplimentarea de buget la schema de ajutoare de stat pentru IMM-uri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by