EUROFONDURI
Fonduri
Foto: Pixabay

Măsura 2: S-au mai plătit 1.690 de firme, în ultima săptămână. Situația ajutoarelor COVID pentru IMM, la zi

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Un număr de 1.690 de firme au mai primit, în ultima săptămână, ajutoare de stat din Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, conform listei oficiale cu aplicanții.Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Ministerul ne-a spus vag cum va trata plățile pentru firmele Start-Up Nation vândute

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 16 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
StartupCafe.ro a întrebat oficial Ministerul Economiei dacă va plăti sau nu granturile pentru firmele câștigătoare în programul Start-Up Nation 2018 care au fost vândute între timp de către patronii care le-au înscris la finanțare, dar instituția ne-a răspuns vag, cu extrase din legi cunoscute.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Măsura 3: Cele trei modificări care se vor aplica la reluarea de la zero a sesiunii (ministru)

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, merge mai departe cu intenția sa de a relua de la zero înscrierile la Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme, și anunță 3 modificări care se vor face la reluarea sesiunii.
IMM Invest 2021
Foto: Dreamstime.com

Fondul de garantare: IMM Invest e deschis antreprenorilor, dar de lunea viitoare băncile vor putea încărca dosarele în aplicația web

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii se pot înscrie deja în platforma online a programului IMM Invest, dar băncile vor putea să încarce dosarele în aplicația Fondului de garantare începând de lunea viitoare, a declarat, miercuri, directorul Fondului Național de Garnatare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Ajutoarele HoReCa 2021-2022: Lista cheltuielilor eligibile și condițiile pentru firme (proiect de procedură)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a lansat, miercuri, în dezbatere publică propunerea oficială de procedură de implementare a viitoarei scheme de ajutoare de stat pentru restaurante, cafenele, pensiuni, alte firme HoReCa și agenții de turism, fiind detaliate cheltuielile eligibile propuse și condițiile pentru beneficiari.
fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Fondurile de reziliență: UE urmează să se împrumute cu 800 miliarde Euro din piață, până în 2026

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Comisia Europeană merge mai departe cu mecanismul NextGenerationEU prin care Uniunea Europeană urmează să se împrumute cu până la 800 de miliarde de euro de pe piața de capital, până în anul 2026 pentru a finanța măsurile de redresare și deziliență ale statelor membre. În urmă cu trei săptămâni, însă, Curtea Constituțională a Germaniei a suspendat ratificarea națională a planului european de redresare din criza COVID-19, tocmai din cauza acestor împrumuturi în numele UE în ansamblu.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Fondul de garantare: Fermierii pot opta pentru Agro IMM Invest în aceeași aplicație folosită și la IMM Invest

de CZ HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Programul de finanțare bancară cu garanții de stat IMM Invest 2021 este deschis pentru aplicații, iar firmele mici și mijlocii din agricultură pot opta pentru noul subprogram Agro IMM Invest în aceeași platformă online, spune, marți, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Ministru: Oamenii și-au făcut case de locuit în jurul orașelor cu fondurile europene

de CZ HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat decizia ministerului de a elimina pensiunile de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural, pe perioada 2021-2022, el reclamând că unii dintre beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic și le-au transformat în locuințe pentru familiile lor.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

​LISTE: Măsura 2 - situația plăților la zi, după deblocarea bugetului 2021

de CZ HotNews.ro
Vineri, 9 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a publicat, vineri, noi liste cu situația curentă a firmelor înscrise la ajutoarele de stat de la Măsura 1 și Măsura 2, din care se poate vedea stadiul plăților către beneficiari, la zi, după deblocarea bugetului pe anul 2021.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Fondurile UE de reziliență - pe unde au ajuns antreprenorii

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 7 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii IMM par să fie pierzătorii principali ai re-rescrierii proiectului de Plan Național de Redresare și Reziliență, conform formei finale stabilite, miercuri, de guvern pentru a merge cu ea la negocierile cu Comisia Europeană pentru fondurile de 29 de miliarde de euro care revin României prin Facilitatea europeană de reziliență și recuperare.
Fonduri
Foto: Pixabay

Măsura 2: S-au plătit 537 de firme în ultima săptămână

de CZ HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Un număr de 537 de firme au primit ajutoarele de stat din cadrul Măsurii 2 - granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 euro, în ultima săptămână, în creștere față de săptămâna precedentă, când fuseseră plătiți 140 de beneficiari.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation: Statul plătește fondurile doar firmelor care demonstrează angajările

de CZ HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a reluat plata fondurilor nerambursabile restante, de maximum 200.000 de lei fiecare, către beneficiarii vechiului program Start-Up Nation 2018-2019, dar avertizează firmele solicitante că nu vor primi banii decât dacă demonstrează că au creat locurile de muncă pe care le-au promis în planurile de afaceri.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Ajutoarele HoReCa: Înscrierile se vor deschide după 1 iunie 2021

de CZ HotNews.ro
Joi, 1 Apr 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei va scoate în dezbatere publică poriectul de procedură de implementare a schemei de ajutoare de stat pentru HoReCa, urmând ca viitorii beneficiari să se poată înscrie după data de 1 iunie 2021, a informat joi instituția.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Finanțări de 50.000 Euro pentru startup-uri care creează aplicații B2B, printr-un accelerator de afaceri european

de AA HotNews.ro
Miercuri, 31 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
Acceleratorul Startup Wise Guys a deschis aplicațiile pentru o rundă de finanțare în valoare de 50.000 euro, în schimbul a maximum 8% din companie, pentru firmele care dezvoltă aplicații de tipul SaaS (Software as a Service), unde clienții sunt tot din mediul de business. Echipele care aplică trebuie să aibă deja un produs funcțional, o bază minimă de clienți și dorința de a scala afacerea la nivel global.
fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Ministrul Economiei a anunțat reluarea plăților până la numărul RUE 9.000

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 31 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, miercuri, reluarea plăților la Măsura 2, din banii alocați prin bugetul de stat pe anul 2021, precizând că a găsit posibilitatea de a face plăți suplimentare de 209 milioane de euro față de bugetul inițial al măsurii.
Rezultate ajutoare stat imm masura 1 masura 2
Foto: Hotnews

​DOCUMENTE Rezultate preliminare ajutoare de stat: Listele cu toți aplicanții, sumele solicitate și plățile până la 30 martie 2021, la Măsura 1 și Măsura 2

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 31 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
S-au publicat rezultatele preliminare de la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri, până la data de 30 martie 2021, cuprinzând toate firmele aplicante, sumele pe care le-au solicitat, dacă au fost admise sau respinse și stadiul plăților efectuate de stat.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Vicepremierul Barna: Ministerul Economiei lucrează la accelerarea plăților la Măsura 2

de CZ HotNews.ro
Luni, 29 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR-PLUS, a declarat, luni, pentru StartupCafe.ro, că Ministerul Economiei lucrează pentru ca în zilele următoare să accelereze plata ajutoarelor de stat pentru IMM de la Măsura 2, iar apoi să se poată relua înscrierile la Măsura 3, cu eliminarea achizițiilor imobiliare. În schimb, au apărut tot mai multe reproșuri din partea partenerilor de la PNL pentru stagnarea schemei de ajutoare de stat COVID, conform unor surse din coaliție.
Plati Masura 2
Foto: Dreamstime.com

Situație ajutoare stat IMM: Plățile au mai accelerat puțin la Măsura 2

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
După publicarea în Monitorul oficial a bugetului de stat pe anul 2021 și a hotărârii de guvern pentru organizarea noului Minister al Economiei, Turismului și Mediului de Afaceri, plățile au început să mai accelereze puțin, în ultima săptămână, la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro.
Fonduri
Foto: Pixabay

Finanțări 2021: Până la 20 de milioane Euro pentru firme mici și mijlocii românești, printr-un fond de investiții

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii din România vor putea obține în anul 2021 finanțări în valoare totală de 15-20 de milioane de euro, în schimbul unor pachete de părți sociale din afaceri, printr-un fond de investiții românesc susținut de Uniunea Europeană.
Computer
Foto: Pixabay

Acces gratuit la lucrări științifice și cercetări pe platforma online Open Research Europe

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
Toți cei interesați vor avea acces gratuit la cele mai recente descoperiri științifice finanțate de Uniunea Europeană pe noua platformă „Open Research Europe”, lansată, miercuri, de Comisia Europeană.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by