EUROFONDURI
Nicolae Idu - noul ambasador al Comisiei Europene in Romania Comisia Europeana a anuntat marti ca Nicolae Idu va fi nou sef al Reprezentantei Comisiei in Romania. Comisia a lansat procedura de instalare in functie a lui Idu, care a condus pana acum Institutul European. Idu il inlocuieste astfel in functie pe italianul Donato Chiarini.Privilegiatii institutiilor europene Bani publici cheltuiti cu larghete si fara documente justificative, privilegii necuvenite, pensii suplimentare si alocatii la limita legalitatii. Nu, nu este vorba despre politicienii si inaltii functionari publici autohtoni, ci de cei care lucreaza in institutiile europene. Controlul cheltuirii banului public, in scopurile in care este alocat prin bugetul anual si in avantajul contribuabililor de la care este colectat, este la fel de problematic in Uniunea Europeana ca si Romania.
500 de milioane de euro de la buget pentru salvarea proiectelor ISPA Guvernul va aproba o Ordonanta de Urgenta care stabileste ca bugetul de stat va suporta costurile suplimentare care apar pentru beneficiar in timpul derularii unui proiect, a declarat intr-un interviu exclusiv pentru ziarul euROpeanul Eugen Teodorovici, noul secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor. Ministrul Varujan Vosganian a declarat joi ca suma totala se ridica la 500 de milioane de euro.
Vosganian: Romania va beneficia de cel putin 2,5 miliarde euro din fonduri europene in 2008 Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat vineri, la Cluj-Napoca, ca se asteapta ca Romania sa absoarba anul viitor intre 2,5 si 3 miliarde de euro din fonduri europene, dupa ce in acest an va beneficia de 1,5 miliarde de euro, potrivit NewsIn. Vosganian a mai precizat ca suma pe care Romania va reusi sa o atraga din fonduri europene in primul an de la aderare va fi mai mare decat suma pe care o datoreaza, in calitate de stat membru, la bugetul comunitar.
Europa face prea mult caz pe seama imigrantilor O analiza a saptamanalului The Economist remarca "tapajul care se face in privinta strainilor" in toata Europa, in conditiile in care economia continentului are o tot mai mare nevoie de imigranti. "Alegatorii din Danemarca au dat Partidului Popular danez, antiimigrationist, a patra crestere succesiva a cotei de vot. Elvetienii si-au incredintat 29% din voturi Partidului Popular, un partid xenofob. Un partid anti-straini este al doilea ca marime din Norvegia. O cincime din alegatorii flamanzi din Belgia sustin extrema dreapta Vlaams Belang", scrie The Economist, preluat de Rador.
Basescu: Eficienta fondurilor destinate cercetarii este scazuta Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Galati, ca este nevoie de o reforma sustinuta in educatie pentru ca nivelul invatamantului romanesc sa fie aproape de cel european. In acest context, Basescu a atras atentia ca fondurile destinate cercetarii nu isi ating scopul.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by