EUROFONDURI
Înscrieri online: Fonduri europene de câte 75.000 euro pentru femei care fac afaceri tech Femeile din România și Republica Moldova care au înființat startup-uri de tehnologie pot obține fonduri nerambursabile de câte 75.000 de euro, printr-un nou program lansat, marți, de Comisia Europeană în Uniunea Europeană și statele asociate.​LISTA organizațiilor care vor distribui fonduri de câte 25.000 Euro, să facă patroni din tineri fără job S-a stabilit lista finală cu cele 55 de organizații care vor derula proiecte în cadrul unei linii de finanțare europeană prin care se vor acorda și granturi de până la 25.000 de euro fiecare unor tineri care nu au nici loc de muncă și nici nu mai sunt încadrați într-o formă de învățământ, să devină patorni de firme.
Fondurile PNRR 2021: în noiembrie vor intra 1,3 miliarde euro în România (ministru) Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că în luna noiembrie 2021 Comisia Europeană va trimite în România 1,3 miliarde de euro, sub formă de avans, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Schema HoReCa: De ce nu se prea înscriu firmele. 5 cauze întâlnite S-a consumat peste jumătate din perioada de înscrieri la Schema de ajutoare de stat HoReCa, dar până sâmbătă seara, 10 iulie, nu s-au înscris decât vreo 5.400 de aplicanți, nici 10% din numărul total de firme eligibile după codurile CAEN prevăzute în legislație. Care sunt principalele piedici în calea solicitanților la Schema HoReCa. Consultantul de finanțări Răzvan Gălățan, director operațional al firmei GW Consulting, a întâlnit, în practică, 5 tipuri de probleme care îngreunează înscrierea la Schema HoReCa.
Fonduri UE pentru tineri fermieri: Statul a rămas cu banii în mână în așteptarea românilor din diaspora Românii din diaspora nu se înghesuie să se întoarcă în România, să facă agricultură aici. Nici când statul le promite câte 40.000-50.000 de euro, din fonduri europene. Condițiile de finanțare s-au dovedit greu de îndeplinit.
eMag, Dacia și alte branduri tech românești își instruiesc angajații în IT, pe bani europeni Mari companii românești de tehnologie, care s-au impus ca branduri pe piață la nivel regional sau internațional, precum eMag și Dacia, au atras fonduri europene pentru a finanța programe interne de perfecționare în domeniul IT pentru propriii angajați.
Măsura 2: S-au mai plătit 11 firme în 2 săptămâni. Când vin plățile din bugetul mutat de la Măsura 3 În ultimele două săptămâni s-au mai plătit doar 11 firme la Măsura 2, potrivit situației Schemei de ajutoare de stat COVID-19 la data de 2 iulie, de la Ministerul Economiei. StartupCafe.ro s-a interesat când vin banii din suplimentarea de buget prin mutarea fondurilor europene de la Măsura 3 la Măsura 2.
Q&A la Schema HoReCa: Plata ajutoarelor se va face în ordinea semnării contractelor de finanțare (minister) Ministerul Economiei subliniază că NU va conta ordinea înscrierii la Schema HoReCa atunci când se vor plăti ajutoarele de stat de până la 800.000 de euro fiecare. „Plata se va face în ordinea semnării contractelor, iar acestea se vor trimite în masă tuturor, la momentul finalizării evaluărilor” - spune ministerul.
Ministerul Economiei se laudă că Schema HoReCa „a demarat cu succes”, deși multe firme n-au putut să aplice Ministerul Economiei (MEAT) se laudă, miercuri, că Schame HoReCa „a demarat ieri cu succes”, deși o parte dintre firme s-au confruntat cu probleme în procesul de înscriere la ajutoarele de stat în valoare totală de până la 500 de milioane de euro.
Schema HoReCa: Mailul Ministerului Economiei a cedat, asaltat de aplicanții care întâmpinau probleme în sistem Adresa oficială de e-mail la care Ministerul Economiei primea anumite date din partea aplicanților la Schema HoReCa, necesare pentru deblocarea procesului de înscriere, a cedat, miercuri, sub avalanșa de mesaje oamenii fiind puși acum să dicteze informațiile la telefon.
Schema HoReCa: Probleme constatate de aplicanți și soluțiile Ministerului Economiei. Identificarea experților contabili, ordinea plăților, autorizațiile, codurile CAEN pe creștere și altele Ministerul Economiei a oferit, marți, o serie de răspunsuri la problemele constatate de aplicanții la Schema de ajutoare de stat HoReCa, o parte dintre deficiențele semnalate rămânând să fie rezolvată de către autorități.
Schema HoReCa: Marți încep înscrierile la ajutoarele de stat de maximum 500 milioane Euro, în total. Procedura cu toate modificările încorporate Ministerul Economiei urmează să deschidă, marți, de la ora 10.00, sesiunea online de înscrieri la Schema HoReCa, prin care restaurantele, pensiunile, hotelurile, agențiile de turism și alte firme eligibile vor putea obține ajutoare de stat în valoare totală de maximum 500 de milioane de euro, din bugetul de stat.
Situație bizară la Ministerul Economiei: Tutorialul schemei HoReCa te pune să intri pe un site inexistent. Beneficiarii Măsurii 2, blocați 2 ore din finalizarea proiectului Ministerul Economiei a publicat, luni, un tutorial video pentru înscrierea la Schema de ajutoare de stat pentru firmele HoReCa, agențiile de turism și alți beneficiari eligibili, dar solicitanții trebuie să fie atenți, să nu se ia chiar mot-a-mot după îndrumări. Și beneficiarii de la Măsura 2 care sunt în procedură de a-și finaliza proiectele, au avut probleme luni, ca „victime colaterale”.
Noi modificări importante la Schema HoReCa: perioada de înscrieri și anexa 7 pentru baza de calcul a ajutorului Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a modificat din nou procedura de implementare a Schemei de ajutoare de stat HoReCa, fiind vizate acum perioada de înscrieri și anexa 7 - raportul sinteză pentru baza de calcul a sprijinului.
Schema HoReCa: Cursul euro folosit și alte precizări oficiale Firmele care vor solicita ajutoare de stat prin schema HoReca ar trebui să țină cont și de 3 precizări făcute, joi, de Ministerul Economiei, referitoare la cursul de schimb leu-euro folosit, ordinea de înscriere și competența contabilului pentru certificarea bazei de calcul.
Ajutoare HoReCa 2021: Perioada de înscrieri Ministerul Economiei a anunțat oficial perioada de înscrieri pentru ajutoarele de stat în valoare totală de până la 500 de milioane de euro din schema HoReCa.
Ajutoarele de stat pentru HoReCa, prin Banca Transilvania. Credit-punte fără garanții Banca Transilvania face parte dintr-un nou program de granturi, de această dată cu destinaţie HoReCa, care înseamnă finanţare nerambursabilă pentru IMM-urile din industria ospitalităţii: hoteluri, restaurante, pensiuni, agenţii de turism şi organizatori de evenimente.
Aplicația schemei HoReCa „va fi lansată în perioada următoare” Ministerul Economiei a anunțat marți că va lansa „în perioada următoare” aplicația electronică de înscrieri la schema HoReCa, prin care restaurantele, barurile, agențiile de turism, pensiunile și alte astfel de firme vor putea obține ajutoare de stat în valoare totală de până la 500 de milioane de euro.
Fonduri europene 2021: Peste 820 milioane euro pentru cercetători Comisia a anunțat astăzi, 22 iunie, noi cereri de propuneri pentru a sprijini formarea, dezvoltarea competențelor și evoluția carierei cercetătorilor în cadrul Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), programul emblematic de finanțare al UE din cadrul programului Orizont Europa, dedicat învățământului doctoral și formării post-doctorale.
Fonduri 2021: Ajutoare de 1,2 milioane Euro pentru producătorii români de plante aromatice. Termenul de depunere a cererilor Producătorii români de plante aromatice pot obține de la stat ajutoare de minimis de 1,2 milioane de euro în total, conform unei hotărâri de guvern publicate în Monitorul Oficial.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by