EUROFONDURI
Ajutoare de stat „cu pipeta”, în lipsa bugetului 2021: Situația la zi, pe Măsura 1, Măsura 2, Măsura 3 Am trecut de jumătatea lunii februarie fără un buget de stat aprobat pentru anul 2021 și plățile la ajutoarele de stat pentru firmele mici și mijlocii (IMM), PFA și alți beneficiari, de redresare din criza COVID-19, se fac „cu pipeta”.Tutorial PDF pentru raportarea cheltuielilor în Măsura 1 și Măsura 2 - ajutoare de stat IMM Firmele, PFA și alți beneficiari ai ajutoarelor de stat din Măsura 1 și Măsura 2 au la dispoziție un turtorial în format PDF pentru raportarea cheltuielilor efectuate, prin portalul de granturi IMM.
Google oferă 20,5 milioane de euro pentru finanțarea IMM-urilor din Uniunea Europeană Firmele mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea obține noi finanțări printr-un mecanism UE susținut de gigantul IT Google cu 20,5 milioane de euro.
Subvenții APIA 2021: Fermierii își vor înregistra online cererile, în perioada 1 martie -15 mai Fermierii vor face online demersurile pentru înregistrarea cererilor unice de plată la hectar pe anul 2021, în perioada 1 martie – 15 mai, fără să se deplaseze la sediile APIA, a informat luni Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, printr-un comunicat transmis StartupCafe.ro .
Cât a plătit statul din ajutoarele de stat COVID promise IMM-urilor Suntem aproape la jumătatea lunii februarie și nu avem încă un buget pe anul 2021 în vigoare, necesar plății ajutoarelor promise de stat firmelor mici și mijlocii (IMM) pentru redresarea din criza COVID-19. Să vedem ce plăți s-au făcut până acum din banii promiși IMM-urilor.
Suplimentare de buget la fondurile pentru studenți-antreprenori Innotech Programul de finanțare Innotech Student, prin care studenții, masteranzii și doctoranzii din România vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru mici afaceri, urmează să fie suplimentat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.
Fonduri de până la 1,5 milioane de euro pentru firme inovatoare în sănătate Firmele românești inovatoare care dezvoltă tehnologii în domeniul sănătății se pot înscrie, până pe 15 martie 2021, la un program european în care sunt puse la bătaie două finanțări de până la 1,5 milioane de euro fiecare.
Propunere de buget: Plățile Start-Up Nation și fondurile europene Un draft de buget pentru Ministerul Economiei, publicat de Antena 3, prevede anumite alocări pentru proiectele europene precum și pentru programul Start-Up Nation, probabil pentru firmele care au depus deconturi din ediția 2018.
Reprezentanți ai patronilor IMM cer suplimentarea bugetului Măsurii 3, să ajungă și la firmele cu 30% cofinanțare O organizație de patroni de firme mici și mijlocii cere Guvernului să suplimenteze bugetul Măsurii 3 de ajutoare de stat, astfel încât firmele care au obținut 100 de puncte și au cel puțin 30% cofinanțare proprie la investițiile din proiect să obțină granturile de 50.000-200.000 de euro.
Fondurile UE de reziliență pentru antreprenori vor fi mai ales sub formă de credite garantate Antreprenorii români vor putea să acceseze viitoarele fonduri europene din Mecanismul UE de Redresare și Reziliență preponderent sub formă de credite bancare garantate de stat și mai puțin ca fonduri nerambursabile, au declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, surse guvernamentale implicate în procesul de negociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Noi finanțări de 250.000-2,5 milioane Euro pentru startup-uri IT europene Startup-urile IT europene vor putea obține finanțări de capital de risc de 250.000-2,5 milioane de euro dintr-un nou fond de investiții, de 70 de milioane de euro, lansat, vineri, în Irlanda, cu susținerea Uniunii Europene.
Doar 30 de firme plătite la Măsura 2, în ultima săptămână, în lipsa bugetului de stat 2021 În ultima săptămână, peste 2000 de aplicanți au mai fost admiși la finanțările de câte 2.000-150.000 de euro de la Măsura 2- granturi de capital de lucru, dar numai 30 de solicitanți admiși au și primit banii în această perioadă, pe fondul lipsei unui buget de stat pe anul 2021.
Surse: Ministrul Năsui ar vrea să se reia înscrierea la Măsura 3 - granturi de investiții de 50.000-200.000 euro Surse din Ministerul Economiei au declarat, pentru StartupCafe.ro, că există o intenție a ministrului Claudiu Năsui de a relua de la zero sesiunea de înscriere a firmelor la Măsura 3 - granturi de investiții de 50.000-200.000 de euro, din cadrul schemei de ajutoare de stat de redresare a IMM-urilor din criza COVID-19.
Ministrul Economiei: Măsura 3 de ajutor de stat NU își atinge scopul Măsura 3 a schemei de ajutoare de stat de redresare a IMM-urilor din criza COVID nu își atinge scopul, afirmă, vineri, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care precizează că circa jumîtate dintre firmele care ar prinde fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro finanțează imobile.
Doar 13% dintre aplicanți sunt potențialii beneficiari ai Măsurii 3: Cele mai populare domenii de activitate Doar 13% dintre aplicanți (aproximativ 3.580 de companii) sunt potențialii beneficiari ai Măsurii 3 “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”, potrivit analiștilor unei companii de consultanță. Iată cele mai populare domenii de activitate ale potențialilor beneficiari.
Electric-Up: Concurență de 2,5 pe loc la fondurile de câte 100.000 Euro Înscrierile la programul Electric-Up, prin care firmele pot obține fonduri nerambursabile de câte 100.000 de euro pentru a-și monta panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice, s-au finalizat miercuri, la miezul nopții, cu un total de 2536 de aplicanți.
Statul vrea să dea ajutoare pentru stimularea investitorilor tip business angels Statul intenționează să acorde ajutoare pentru stimularea investitorilor de tip business angels, adică persoane fizice care finanțează startup-uri și le rețin un pachet minoritar de părți sociale.
​Rezultate preliminare la fondurile europene IMM: Liste RUE cu aplicanții la Măsura 3- punctajele obținute S-au publicat oficial listele preliminare cu aplicanții la granturile de investiții de câte 50.000-200.000 de euro de la Măsura 3, cu punctajele obținute de fiecare aplicant, cofinanțarea pusă în proiect și alte criterii de departajare. Numai în regiunea București-Ilfov, peste 2.400 de firme au punctaj maxim și vor fi finanțate în funcție de criteriile de departajare la balotaj.
Antreprenorii din București și Ilfov nu s-au speriat de cofinanțarea mare și au aplicat masiv la ajutoarele de stat de la Măsura 3 Antreprenorii IMM din București și județul Ilfov trebuie să asigure un aport propriu minim dublu față de cei din restul țării pentru a putea accesa ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro de la Măsura 3-investiții, dar asta nu i-a speriat și au aplicat în număr mare. Dar cel mai mult s-a aplicat la Măsura 3 în Regiunea Nord-Vest, unde se află Clujul, puternic centru de business al României, relevă datele sintetizate de un consultant de finanțări.
Peste 12.000 de beneficiari admiși la granturile de 2.000-150.000 Euro de la Măsura 2 Peste 12.000 de aplicanți au fost declarați admiși la finanțările de câte 2.000-150.000 de euro din cadrul Măsurii 2 - granturi de capital de lucru pentru firme și ONG-uri (de educație), însă plățile bat pasul pe loc în lipsa bugetului de stat pe anul 2021. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că „prioritatea este obținerea unui buget care să permită ministerului să își plătească toate promisiunile”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by