EUROFONDURI
Înscrieri online: Sprijin BERD de pân�� la 500.000 dolari pentru startup-uri cu inova��ii anti-COVID-19 Startup-urile din România ��i Republica Moldova, care dezvolt�� solu��ii inovatoare relevante în lupta anti-coronavirus COVID 19, pot ob��ine sprijin de maximum 500.000 de dolari într-o competi��ie lansat�� de Banca European�� pentru Reconstruc��ie ��i Dezvoltare (BERD).VIDEO. Ajutoarele de stat de 2.000-200.000 Euro: Reprezentan��ii patronilor IMM au discutat cu cei de la Ministerul Economiei ��i au unele cerin��e Liderii Consiliului Na��ional al Întreprinderilor Private Mici ��i Mijlocii din România (CNIPMMR), organiza��ie reprezentativ�� a patronilor IMM, au declarat luni c�� au discutat cu reprezentan��i ai Ministerului Economiei ��i cu antreprenorii ��i au transmis apoi unele solicit��ri statului, privind ajutoarele de stat de câte 2.000-200.000 de euro.
„B���� ��i morcov”: Cursuri obligatorii de afaceri pentru administratorii de firme ��i fonduri nerambursabile - propuneri pentru viitorul Guvern Patronii de firme mici ��i mijlocii reuni��i în Consiliul Na��ional al IMM-urilor (CNIPMMR) fac un set de propuneri pentru viitorul Guvern, care va rezulta în urma alegerilor parlamentare programate în decembrie 2020, pe list�� figurând fonduri nerambursabile pentru antreprenori, dar ��i introducerea unui carnet de conducere a afacerilor, prin care administratorii de firme care nu au studii economice vor fi nevoi��i s�� urmeze cursuri de antreprenoriat.
Noi fonduri europene: Max. 2.250-6.000 lei pe lun�� pentru fermieri, pentru fiecare tân��r ��omer angajat, s��-i pl��teasc�� salariul Fermierii ��i al��i angajatori din sectorul agro-alimentar vor putea ob��ine fonduri europene de câte maximum 2.250 - 6.000 de lei pe lun�� pentru fiecare ��omer tân��r pe care îl vor angaja, s��-i pl��teasc�� salariul, potrivit unui proiect de ordonan���� de urgen���� în analiza Guvernului.
Termene.ro a calculat câte firme ar urma s�� apuce granturile de 2.000-150.000 euro Fondatorul portalului de business intelligence Termene.ro a f��cut un calcul pornind de la cifra de afaceri a firmelor aplicante la M��sura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.00 de euro pentru a vedea, cu aproxima��ie, cam câte firme vor apuca s�� ob��in�� fondurile europene. Not��: NU îndemn��m antreprenorii s�� renun��e la a mai aplica.
Noi finan����ri de 150 milioane Euro pentru startup-uri europene de tehnologie, de la un investitor al FlixBus Startup-urile europene de tehnologie vor putea ob��ine noi finan����ri de capital de risc dintr-un fond de investi��ii în valoare total�� de 150 de milioane de euro, lansat, în Germania, de c��tre o firm�� de venture capital care a finan��at anterior ��i platforma de transport FlixBus, prezent�� ��i în România.
Educa��ia la nivel european ar putea primi fonduri suplimentare în contextul epidemiei de coronavirus - rezolu��ie adoptat�� de Parlamentul European Parlamentul European a adoptat, joi, o rezolu��ie privind educa��ia în contextul pandemic actual. Documentul, sus��inut de Comisia pentru Educa��ie ��i Cultur�� din Parlamentul European, solicit�� Comisiei Europene ��i statelor membre alocarea de resurse financiare suplimentare educa��iei ��i form��rii profesionale atât la nivel na��ional, cât ��i european.
���TOP aplican��i la microgranturile de 2.000 Euro pentru firme, PFA, ONG, CMI. Bucure��ti ��i jude��ul Cluj conduc Municipiul Bucure��ti ��i jude��ul Cluj conduc topul na��ional la num��rul de aplican��i pentru microgranturile de câte 2.000 de euro fiecare destinat microîntreprinderilor, PFA, ONG ��i cabinetelor medicale individuale, în cadrul schemei de ajutoare de stat în valoare total�� de 1 miliard de euro, pentru ie��irea din criz��.
A început sesiunea de aplicare la M��sura 2 - ajutoare de 2.000-150.000 Euro pentru firme ��i ONG Firmele mici ��i mijlocii (IMM) ��i ONG-urile eligibile au început, joi, de la ora 10.00, s�� aplice la granturile de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro din M��sura 2 a schemei de ajutor de stat în valoare total�� de 1 miliard de euro pentru redresare din criza COVID, sus��inute din fonduri europene.
Final de înscrieri la ajutoarele de 2.000 Euro, buget neconsumat Miercuri seara, la ora 20.00, s-a finalizat sesiunea de înscrieri la microgranturile de câte 2.000 de euro din M��sura 1 a ajutoarelor de stat pentru firme f��r�� angaja��i, PFA, ONG ��i cabinete medicale individuale, pentru redresare din criza COVID.
Posibil�� modificare a pragului de 5.000 Euro pentru microîntreprinderi, la microgranturile de 2.000 Euro (ministru) Guvernul ar putea lua în calcul modificarea pragului actual, de cel pu��in 5.000 de euro, cifr�� de afaceri pe anul 2019, pe care trebuie s��-l îndeplineasc�� microîntreprinderile pentru a accesa microgranturile de 2.000 de euro, astfel încât s�� se epuizeze bugetul de 100 de milioane de euro pentru M��sura 1 de ajutor de stat, a declarat, pentru StartupCafe.ro, ministrul Economiei, Virgil Popescu.
���DOCUMENT: Modificarea ajutoarelor de stat de 1 miliard euro, adoptat�� de Parlament. Planurile ministrului Virgil Popescu Parlamentarii au adoptat mar��i o serie întreag�� de modific��ri la ajutoarele de stat de 1 miliard de euro, sus��inute din fonduri europene ��i de la buget, incluzând noi categorii de beneficiari ��i domenii de activitate la granturile de câte 2.000-200.000 euro în noua lege. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, ne-a spus ce are el de gând s�� fac�� cu noile modific��ri.
Perioada de deschidere a sesiunii de aplicare la M��sura 2 - granturi de 2.000-150.000 Euro pentru IMM ��i ONG a fost anun��at�� S-a anun��at perioada în care firmele mici ��i mijlocii (IMM) ��i ONG-urile eligibile vor putea solicita ajutoarele de stat pentru capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro fiecare, din fonduri europene ��i de la buget, din cadrul M��surii 2.
Noua gril�� de punctaj la ajutoarele de investi��ii de 50.000-200.000 Euro pentru IMM. Ordonan��a de urgen���� 174/2020 Guvernul a publicat în Monitorul Oficial Ordonan��a de urgen���� 174/2020, care modific�� OUG 130/2020, privind ajutoarele de stat în valoare total�� de aproape 1 miliard de euro, din fonduri europene ��i de la buget. Se schimb�� astfel grila de punctaj de la M��sura 3 - granturi de investi��ii de câte 50.000-200.000 de euro pentru firmele mici ��i mijlocii (IMM).
Ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 Euro pentru IMM: Noul proiect de procedur��, planul de investi��ii ��i banii pentru consultant Ministerul Economiei a publicat vineri o nou�� form��, a doua, a proiectului de procedur�� de implementare a M��surii 3 - granturi pentru investi��ii de câte 50.000-200.000 Euro pentru firmele mici ��i mijlocii (IMM). Printre modific��ri se num��r�� introducerea comisionului limitat pentru consultan��ii care fac proiectele în rândul cheltuielilor eligibile, cu o limit��. Sunt publicate ��i anexele, printre care formularul cu planul de investi��ii.
S-a prelungit sesiunea de cerere - microgranturi de câte 2.000 Euro pentru IMM, PFA, ONG, CMI. Nici jum��tate din buget nu este consumat S-a prelungit sesiunea de cerere a microgranturilor de câte 2.000 de euro acordate unor IMM, PFA, ONG ��i cabinete medicale eligibile, prin M��sura 1 a ajutoarelor de stat pentru redresarea din criza coronavirus COVID-19.
Noi finan����ri de 500.000-5 milioane dolari pentru startup-uri IT de educa��ie din Europa Startup-urile care dezvolt�� tehnologii în domeniul educa��iei (edtech) vor putea ob��ine finan����ri de capital de risc între 500.000 ��i 5 milioane de dolari, printr-un nou fond de investi��ii.
S-a modificat schimbarea: Când încep M��surile 2 ��i 3 de ajutoare de stat pentru IMM, de max. 200.000 Euro fiecare Secretarul de stat din Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a anun��at, joi, alte perioade de deschidere a M��surii 2 - ajutoare de stat de lucru de 2.000-150.000 de euro ��i a M��surii 3 - granturi de investi��ii de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme. El îl contrazice pe ��eful s��u, ministrul Virgil Popescu, cel care prezentase cu numai o zi înainte alt calendar orientativ.
Noul Start-Up Nation: „Nu ��tiu dac�� anul acesta vom mai avea capacitatea s��-l implement��m”. O propunere de punctaj discutat�� Noul program Star-Tech Innovation, care ar trebui s�� înlocuiasc�� vechiul Start-Up Nation, se confrunt�� cu lipsa de personal din Ministerul Economiei ��i agen��iile pentru IMM-uri din subordinea sa, fiind incert�� lansarea schemei de finan��are pentru firme în anul 2020.
S-a anun��at orientativ când se vor deschide M��surile 2 ��i 3, granturi de maximum 150.000 euro ��i 200.000 euro Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anun��at, miercuri, în ��edin��a de Guvern, când urmeaz�� s�� fie deschise sesiunile de aplicare la M��sura 2 - granturi de capital de lucru de 2000-150.000 euro pentru IMM-uri ��i anumite ONG-uri, precum ��i la M��sura 3, granturi de investi��ii de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by