EUROFONDURI
Fonduri europene 2021: Max. 800.000-1,5 milioane Euro pentru construcții, echipamente, magazin online și alte investiții în procesare de produse agricole Antreprenorii români vor putea obține fonduri europene de maximum 800.000-1,5 milioane de euro pe proiect, pentru construcții, achiziție de echipamente, magazin online, mașini și alte investiții în afacerile de procesare și marketing al produselor agricole, prin Submăsura 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), scoasă în consultare publică.Cîţu, despre PNRR: Nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului / Nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere Premierul Florin Cîţu afirmat, vineri seară, că PNRR este un proiect al Guvernului, care nu are nevoie de votul Parlamentului, chiar dacă, fiind un proiect pentru întreaga ţară, ar putea fi prezentat în Parlament.
Măsura 2: S-au procesat toate cererile de finanțare. Admiși, respinși, plătiți - situația ajutoarelor de stat la zi Agențiile IMM din subordinea Ministerului Economiei au procesat toate cele 22.226 de cereri de finanțare depuse de firme și unele ONG-uri la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro din schema de ajutoare COVID, conform situației oficiale de vineri, 14 mai 2021. La Măsura 1 - microgranturi, au rămas necheltuiți 65 de milioane de euro, adică două treimi din bugetul alocat.
Fondurile PNRR pentru antreprenori: Un finanțator IMM cere un cadru mai ușor de urmărit de către firme Tiberiu Moisă, director general adjunct midCorporate & IMM din Banca Transilvania, solicită autorităților române ca fondurile europene din Programul Național de Redresare și Reziliență, Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună să aibă un cadru de absorbție mai omogen și mai ușor de urmărit de către firmele românești care vor solicita finanțările.
Câteva cifre din PNRR: educație- 3,7 miliarde euro, sănătate- 2,5 miliarde euro, transport- 8,5 miliarde euro Ministrul Cristian Ghinea susține că au fost atinse toate cele trei obiective în cadrul vizitei la Bruxelles, unde a fost discutat PNRR cu oficialii europeni. Cele trei obiective: să clarificăm și să agreăm reformele majore împreună cu Comisia Europeană, să stabilim faptul că România va cere toate cele 29 de miliarde, inclusiv împrumuturile și să stabilim componentele de investiții cele mai avansate și ce mai este de lucru la celelalte.
Florin Cîțu: România va depune un PNRR cu toată suma 29,2 miliarde euro / Voi avea o discuție cu PSD, PNRR nu e doar al acestui guvern Premierul Florin Cîțu susține că în cadrul vizitei sale la Bruxelles, PNRR a fost foarte bine primit de Comisia Europeană. "Aţi văzut remarca doamnei Ursula von der Leyen că România face progrese în ceea ce priveşte reformele", a afirmat premierul la finalul ședinței Guvernului de joi. Cîțu a precizat că discuțiile de la Bruxelles au vizat "reformele pe suma mare și pe prioritățile pe care le avem în România, infrastructura, gaze, spitale". Premierul a mai spus că va purta discuții cu PSD pentru ca adoptatea PNRR la nivelul UE să nu fie pusă în pericol. "PNRR nu e doar al acestui guvern", a mai spus Cîțu.
Cristian Ghinea anunţă simplificarea şi îmbunătăţirea MySmis, aplicaţia pentru solicitarea fondurilor europene Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, anunţă, marţi, că au fost stabilite priorităţile pentru simplificarea şi îmbunătăţirea MySmis, aplicaţia pentru solicitarea fondurilor europene, potrivit News.
Măsura 2: Plățile au ajuns în lista de solicitanți până la numărul RUE 9499. Situație ajutoare stat IMM la zi Plățile de ajutoare de stat pentru firme, în Măsura 2, au coborât în lista de solicitanți până la numărul RUE 9499, potrivit datelor oficiale de vineri, 7 mai 2021, de la Ministerul Economiei. În total, 7662 de beneficiari au primit granturile de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, în cadrul Măsurii 2, în circa 6 luni, de când se fac plăți. Sumele totale achitate se apropie de 2,4 miliarde de lei.
75 milioane euro pentru firme românești, prin noi instrumente financiare susținute de UE Instrumentele financiare destinate firmelor și antreprenorilor, derulate în prezent prin programul JEREMIE al Comisiei Europene (CE) și Fondului European de Investiții (FEI), vor putea funcționa și după anul 2022, printr-o hotărâre de guvern adoptată miercuri.
Fonduri UE de 50.000 EUR pentru tineri fermieri: Prelungire termen înscrieri Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prelungit termenul până la care românii din diaspora se pot înscrie la fondurile europene de câte 40.000 de euro sau 50.000 de euro pentru tineri fermieri.
Programul care nu a mai început: Statul a promis IMM-urilor câte 100.000 EUR să-și ia calculatoare Încă din 31 iulie, anul trecut, guvernul de atunci promitea firmelor mici și mijlocii fonduri europene de câte 30.000-100.000 de euro să-și cumpere calculatoare și alte echipamente IT. A trecut aproape 1 an, s-a schimbat guvernul și tot nu știm când va mai începe așa-numitul Program pentru digitalizarea IMM. Ce spun oficialii de la Fonduri Europene.
Măsura 2: Încetinesc plățile de ajutoare de stat pentru IMM Ritmul de plată la Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID pentru IMM încetinește, odată ce bugetul disponibil se consumă, așa cum arată acum datele oficiale de la Ministerul Economiei.
Înscrieri 2021: Competiție cu 350.000 euro pentru femei în antreprenoriat Româncele se pot înscrie la ediția 2021 a programului EU Prize for Women Innovators, organizat de Comisia Europeană, dedicat femeilor din antreprenoriat. Se oferă premii în valoare totală de 350.000 de euro.
Florin Cîțu: Sunt sigur că vom avea un PNRR bun Premierul Florin Cîţu crede că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi unul bun, care va reprezenta interesele României. Premierul a mai spus că actuala legislație prevede că "ordonatorul negocierilor (n.r. cu Comisia Europeană) este premierul României".
Înscrieri online: Finanțări de până la 43.000 EUR pentru antreprenori sociali, de la IKEA și NESsT Antreprenorii români se pot înscrie, până pe 3 mai 2021, la un accelerator pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale din România și Polonia, dotat cu finanțări între 25.000 și 43.000 de euro fiecare, inițiat de organizația NESsT și IKEA Social Entrepreneurship.
Măsura 2: Circa 7.000 de firme au primit ajutoare de 440 milioane EUR pentru redresare din criza COVID-19 Un număr de 7.034 de beneficiari au fost plătiți până vineri, 23 aprilie 2021, în cadrul Măsurii 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID pentru IMM, conform unei raportări oficiale.
Oficial UE: Nu am respins niciun plan național de reziliență Comisia Europeană nu a respins niciun plan național de reziliență din partea statelor membre UE, a declarat, vineri, un oficial european de rang înalt, chestionat de StartupCafe și HotNews.
Finanțarea de 1 miliard EUR plănuită pentru IMM din fondurile europene de reziliență Firmele mici și mijlocii din România ar urma să primească noi fonduri nerambursabile sub formă de subvenții la plata unor credite bancare, în funcție de performanță, a declarat, joi, ministrul Economiei Claudiu Năsui.
Florin Cîțu neagă informația că PNRR a fost respins: Cred că este vorba despre o remodelare, pentru a intra în tiparele Comisiei Europene Premierul Florin Cîțu neagă informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Potrivit premierului, este nevoie de o remodelare a planului pentru a intra în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană.
Două variante de modificare a finanțărilor pentru firmele private care merg în străinătate, la târguri și expoziții Ministerul Economiei a respins finanțarea Programului de promovare a exportului, de 100 de milioane de lei, pe anul 2021, prin care firme private puteau merge la târguri și expoziții internaționale, dar intenționează să reia pe viitor acest program într-o formă modificată, a afirmat, joi, ministrul Claudiu Năsui.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by