EUROFONDURI
Start-Up Nation, dacă se găsesc fonduri. Fonduri IMM, diaspora, salariul minim și alte măsuri din programul de guvernare Noul guvern Cîțu spune că va dezvolta un produs de garantare pentru finanțările din programul Start-Up Nation și menționează că va continua programele de sprijin pentru startup-uri „în măsura existenței capacității tehnice și alocărilor bugetare”. Acestea și alte măsuri care privesc antreprenorii debutanți și IMM sunt prevăzute în Programul de Guvernare al noului executiv PNL-USR-PLUS-UDMR.Digitalizarea IMM: LISTA codurilor CAEN excluse de la finanțările de 30.000-100.000 Euro Ministerul Fondurilor Europene a publicat marți în Monitorul Oficial schema de ajutor de minimis prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) vor ptea obțne fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, să-și cumpere calculatoare. S-a stabilit astfel și lista finală a codurilor CAEN excluse de la finanțare în Programul de digitalizare a IMM-urilor.
Start-Up Nation: Se mai alocă bani pentru plăți către beneficiari Beneficiarii din programul Start-Up Nation 2018-2019, care au de primit bani de la stat în urma investițiilor pe care le-au efectuat, vor putea să primească o serie de plăți, printr-o nouă alocare bugetară, au declarat, joi, surse guvernamentale, pentru StartupCafe.ro.
Măsura 3 de ajutoare de stat: Firmele să aplice chiar dacă au șanse mai mici, pentru că se poate suplimenta bugetul Ministerul Economiei îi îndeamnă pe antreprenori să se înscrie la ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro de la Măsura 3 de sprijin chiar dacă unele firme au șanse mici la finanțare, deoarece, în anul 2021, există posibilitatea suplimentării bugetului, iar finanțarea se va face în continuare, cu firmele înscrise în actuala sesiune.
Redeschiderea Măsurii 1 - microgranturi de 2.000 euro, „în foarte scurt timp” (ministru) Măsura 1 de ajutoare de stat de câte 2.000 de euro pentru microîntreprinderi, PFA și alți beneficiari urmează să se redeschidă, „în foarte scurt timp”, în forma modificată, pentru a permite mai multor categorii de solicitanți să obțină microgranturile, a declarat, miercuri, ministrul în funcție al Economiei, Virgil Popescu.
Ajutoare de stat: Firmele beneficiare de granturi prin Măsura 3 vor putea publica anunțurile din proiect și pe site-uri de știri Firmele care vor beneficia de ajutoarele de stat de câe 50.000-200.000 de euro prin Măsura 3 - granturi de investiții vor trebui să publice obligatoriu anunțuri și comunicate de presă, putând să opteze și pentru publicații online, cheltuiala fiind eligibilă. Precizarea a fost făcută de Ministerul Economiei.
Ajutoare de stat: Plăți, contracte, respingeri la Măsura 1 și Măsura 2. Când se poate redeschide Măsura 1 Noi informații despre derularea Măsurii 1 - microgranturi nerambursabile de 2.000 Euro pentru microîntreprinderi, PFA, ONG și cabinete medicale individuale și despre Măsura 2- granturi de 2.000-150.000 euro pentru firme și ONG-uri (de educație).
Măsura 3: „Se introduce tot fluxul previzionat” - ce înseamnă, totuși, afirmația ministerului Ministerul Economiei a comunicat, marți, pe pagina sa de Facebook, că firmele care aplică la Măsura 3 - granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro trebuie să introducă „tot fluxul previzionat”. Instituția nu a dat și alte explicații, unii dintre utilizatori rămânând să facă speculații. StartupCafe.ro și-a contactat sursele din Ministerul Economiei și a primit explicații mai largi.
Victor Negrescu: Planul de redresare riscă să fie respins. Documentul trebuie aprobat de Parlamentul României Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția, marți, că planul național de redresare și reziliență prezentat public de Guvern riscă să fie respins de către Comisia Europeană. Negrescu susține că acesta nu corespunde cerințelor europene.
„Bătaie” pe fonduri UE: Firmele au cerut de 29 de ori mai mulți bani decât bugetul disponibil la POR 2.2-IMM Firmele mici și mijlocii care au depus proiecte în cel mai recent apel POR 2.2-IMM au solicitat fonduri nerambursabile în valoare totală de 4,36 miliarde de euro, în condițiile în care bugetul disponibil este de numai 150 de milioane de euro, de 29 de ori mai mic.
Finanțări de 150 milioane Euro pentru startup-uri europene de inteligență artificială Startup-urile și alte firme mici și mijlocii europene, care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială, vor putea obține noi finanțări printr-un instrument financiar lansat recent de Uniunea Europeană.
Guvernul anunță aprobarea OUG pentru compensații acordate în anul 2021 firmelor HoReCa Guvernul a anunțat, vineri, în ultima ședință a actualului cabinet înainte de alegerile legislative de duminică, faptul că a adoptat o ordonanță de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat în valoare totală de 500 milioane euro, prin care, în anul 2021, se vor acorda compensații pensiunilor, restaurantelor, hotelurilor, agențiilor de turism care au avut scăderi ale cifrei de afaceri în anul 2020 față de 2019.
Ajutoare de peste 10.000 Euro în medie, pentru magazine din mall-uri, la plata chiriei. Proiectul de ordonanță Statul urmează să acorde ajutoare de peste 10.000 de euro în medie, unui număr de circa 3.000 de firme care funcționează în mall-uri și alte centre comerciale mari, pentru plata chiriei, ca urmare a măsurilor de închidere dispuse de Guvern.
De azi se fac înscrieri la Electric-Up: max. 100.000 Euro pentru panouri solare și chargere de mașini electrice. Descarcă Ghidul Astăzi, 4 decembrie 2020, se deschide sesiunea de înscrieri în programul Electric-Up, prin care IMM-urile din domenii diverse și operatorii HoReCa vor putea accesa fonduri nerambursabile de maximum 100.000 de euro fiecare, să-și instaleze panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.
​VIDEO webinar/ Măsura 3: Calcul RIR și alte aspecte pentru un proiect câștigător la ajutoarele de stat de 50.000-200.000 EUR Rata internă de rentabilitate a investiției - celebrul deja RIR - din grila de punctaj pentru fondurile europene de 50.000-200.000 Euro pentru IMM-uri, la Măsura 3 de ajutoare de stat, se calculează în funcție de fluxul de numerar previzionat. Dar miza cea mai mare nu este la RIR, pentru că va fi destul de ușor să obții 100 de puncte, iar atunci se va trece la departajarea punctajelor egale. Explicații într-un webinar video cu capturi de pe aplicația de înscriere deschisă joi dimineața.
Astăzi, înscrieri la Măsura 3- ajutoare de stat de 50.000-200.000 Euro pentru IMM. Procedura și alte documente necesare Joi, 3 decembrie 2020, este programată deschiderea sesiunii de înscrieri la ajutoarele de stat de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri, prin Măsura 3 a schemei de sprijin pentru recuperarea din criza coronavirus COVID-19.
Noi finanțări de 1-3 milioane Euro pentru startup-uri IT românști Startup-urile IT din România și Republica Moldova vor putea obține finanțări de capital de risc de câte 1-3 milioane de euro, în schimbul unui pachet de părți sociale din afacere, de la un fond de investiții lansat, miercuri, la București.
Ajutoarele din Măsura 3: S-au publicat grila de punctaj și lista de coduri CAEN eligibile Ministerul Economiei a publicat grila de punctaj și lista de coduri CAEN eligibile la Măsura 3 - ajutoare de stat pentru investiții de câte 50.000-200.000 euro, destinate IMM-urilor, la sesiunea de înscrieri care se deschide joi, 3 decembrie 2020.
Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse” Peste 30 de miliarde de euro primește România în plus de la Comisia Europeană, prin granturi și împrumuturi, pentru a-i investi și pentru a face reforme pentru redresarea post-COVID. Totul e să putem să-i și cheltuim la timp. Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro că ultimele plăți din acest mecanism vor fi făcute în 2026, termen după care proiectele nefinalizate vor trebui finanțate din alte surse. Vălean, care a dat mai multe detalii despre noul PNRR, consideră că, pentru România, „lista proiectelor de infrastructură e ambițioasă, dar nu nefezabilă”.
Oficial: Granturi de 100.000 Euro pentru panouri solare și chargere de mașini electrice - perioada de depunere a proiectelor și ghidul de finanțare S-a anunțat oficial și perioada de înscriere efectivă la finanțările de până la 100.000 de euro fiecare, pentru firmele mici și mijlocii din domenii diverse și pensiuni, restaurante, hoteluri și alți operatori HoReCa de orice dimensiune. Programul Electric-Up are acum și ghid oficial de finanțare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by