EUROFONDURI
Ajutoarele de 1 miliard euro pentru firme ��i PFA: propunerea oficial�� de Ghid al solicitantului Ministerul Fondurilor Europene a scos în consultare public�� Ghid al solicitantului pentru fondurile europene de 1 miliard de euro din cele 3 linii de ajutoare pentru PFA, ONG-uri ��i firme, pentru recuperarea din criza coronavirus COVID-19.Ordonan��a cu ajutoarele de stat de 1 miliard Euro pentru PFA ��i IMM, în Monitorul Oficial. Punctajul la granturile de 200.000 Euro pentru firme Guvernul a publicat joi în Monitorul Oficial ordonan��a de urgen���� prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare total�� de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor ��i firmelor mici ��i mijlocii, pentru ie��irea din criza coronavirus COVID-19. Ordonan��a de ugen���� 130/2020 cuprinde ��i anexele cu codurile CAEN eligibile pentru fiecare categorie de sprijin, precum ��i punctajul pentru proiectele prin care se vor acorda granturile destinate IMM-urilor, de pân�� la 200.000 de euro pentru investi��ii.
DOCUMENT ���Planul României de cheltuire a fondurilor europene 2021-2027 ��i locul antreprenorilor IMM în schem�� România a definitivat un draft de Acord de parteneriat, aflat înc�� în negociere cu Comisia European��, acesta urmând s�� fie documentul programatic-cheie prin care ��ara î��i stabile��te priorit����ile ��i modalitatea de cheltuire a fondurilor europene din perioada de programare 2021-2027. Aici se reg��sesc ��i bani pentru antreprenorii cu firme mici ��i mijlocii (IMM).
Europarlamentari USR-Plus: 3 probleme principale la fondurile UE, în România Doi europarlamentari de la USR-Plus / Renew Europe spun c�� au stat de vorb�� cu o serie întreag�� de beneficiari de fonduri europene ��i au constatat 3 probleme majore pe care le întâmpin�� ace��tia la accesarea banilor comunitari din Programul Opera��ional Capital Uman (POCU) 2014-2020.
Fonduri europene 2020: Câte 25.000 Euro în Bucure��ti ��i 23 de jude��e, pentru tineri f��r�� job, s�� se fac�� patroni. Ghidul propus ��i schema de minimis Statul vrea s�� dea fonduri nerambursabile de câte 25.000 de euro unor tineri care nu mai merg la ��coal�� ��i nici serviciu nu au ��i s��-i ajute astfel s�� devin�� patroni de firme. Apelul de proiecte preg��tit acum de Ministerul Fondurilor Europene se va adresa tinerilor NEETs din Bucure��ti, Ilfov, Cluj, Ia��i ��i alte 20 de jude��e.
Ajutoarele de 1 miliard Euro pentru PFA ��i IMM: S-a anun��at calendarul orientativ de accesare Guvernul a adoptat, vineri, în ��edin����, ordonan��a de urgen���� care instituie cele 3 scheme de ajutoare în valoare total�� de 1 miliard de euro pentru microîntreprinderi ��i firme mici ��i mijlocii, pentru ie��irea din criz��, iar ministrul Fondurilor Europene a anun��at un calendar orientativ al derul��rii schemelor de finan��are.
Fonduri pentru firme 2020: Granturi pentru digitalizare, de max. 100.000 Euro sau max. 6 milioane Euro Microîntreprinderile române��ti ��i irmele mici ��i mijlocii (IMM) din toate domeniile vor putea ob��ine fonduri europene în valoare total�� de 150 de milioane de euro, printr-un nou program de granturi pentru digitalizarea IMM-urilor.
Fonduri europene 2020: Pân�� la 200.000 Euro pentru antreprenori sociali la sate. Ghidul propus Antreprenorii români vor putea înfiin��a noi întreprinderi sociale la sate cu sprijin de pân�� la 200.000 de euro fiecare, printr-un nou apel de fonduri europene pentru care s-a anun��at deja termenul maxim pân�� la care se va lansa.
Nou�� fereastr�� de ob��inere a certificatelor CSU, pentru fondurile europene de criz�� (proiectul din Guvern) Proiectul de ordonan���� de urgen���� care intr�� vineri în ��edin��a de Guvern, privind ajutoarele din fonduri europene de 1 miliard de euro, pentru firmele mici ��i mijlocii (IMM) prevede ��i posibilitatea ca IMM-urile s��-��i mai poat�� scoate certificatele de situa��ie de urgen���� (CSU), într-o anumit�� perioad��, pentru a putea accesa banii.
Noi finan����ri pentru firme de tehnologii 5G, în Europa Firmele europene care dezvolt�� tehnologii relevante în domeniul re��elelor de telecomunica��ii de genera��ia a cincea (5G) vor putea ob��ine noi finan����ri printr-un fond de investi��ii lansat joi.
Finan����ri pentru firme europene de tehnologie, printr-un nou fond sus��inut de UE Firmele de tehnologie europene vor putea ob��ine noi finan����ri de capital de risc printr-un nou fond de investi��ii, în valoare de 58 de milioane de euro, lansat cu sus��inerea Uniunii Europene.
Idee de afacere cu fonduri europene: Teste online de cultur�� general��, pe bani Un antreprenor din Ia��i a ob��inut fonduri europene prin programul Diaspora Start-Up ��i a creat un joc online de cultur�� general��, pe bani. Brainscores nu te va face milionar, ca show-urile TV, dar nici nu ajungi s�� pierzi cine ��tie ce. ��i e fun, mai ales acum, pe timp de pandemie, când lumea st�� mai mult acas��.
Fonduri pentru firme: Câte 30.000 Euro pentru hoteluri, s��-��i pun�� sta��ii de înc��rcare a ma��inilor electrice Noi fonduri nerambursabile vor fi disponibile pentru firme: hotelurile vor putea accesa bani de la stat s��-��i monteze panouri solare pentru producerea de energie regenerabil��, precum ��i sta��ii de înc��rcare a ma��inilor electrice, granturi de câte 30.000 de euro urmând s�� fie acordate.
Fondurile europene de 1 miliard euro pentru firme: Când se va lansa aplica��ia electronic�� de înscriere Apar noi informa��ii despre fondurile europene de 1 miliard de euro pentru PFA, microîntreprinderi ��i firme mici ��i mijlocii (IMM): ministrul Economiei a anun��at vineri, într-un interviu la HotNews.ro, când ar putea fi lansat�� aplica��ia electronic�� de înscrieri ��i modalitatea de acordare a ajutoarelor care ar urma s�� ajung�� la circa 100.000 de afaceri.
1,13 miliarde Euro, fonduri europene care urmeaz�� s�� ajung�� la IMM-uri, s��-��i achizi��ioneze, echipamente, utilaje ��i servicii B2B O serie de microîntreprinderi ��i firme mici ��i mijlocii (IMM) vor putea ob��ine fonduri europene totale de 1,13 miliarde de euro pentru a-��i achiziona echipamente, utilaje ��i servicii pentru business (B2B), în perioada urm��toare, potrivit unui memorandum prin care Guvernul ��i-a exprimat inten��ia de a face anumte suplimentri de fonduri în axa IMM din Programul Opera��ional Regional 2014-2020.
Ministrul român al economiei a afirmat, în presa american��, c�� guvernul injecteaz�� peste 2,5 miliarde Euro în IMM-uri Ministrul român al Economiei, Virgil Popescu, le-a spus jurnali��tilor re��elei media americane Bloomberg c�� guvernul de la Bucure��ti „injecteaz�� mai mult de 2,5 miliarde de euro în sus��inerea firmelor mici ��i mijlocii (IMM)”, în urma situa��iei provocate de epidemia de coronavirus COVID-19.
Nou fond de 443 milioane Euro pentru firme IT europene Startup-urile europene de tehnologie, aflate în faz�� de cre��tere, vor putea ob��ine noi finan����ri de capital de risc, de la un fond de investi��ii în valoare de 443 de milioane de euro, lansat miercuri.
Firmele î��i vor putea achizi��iona echipamente ��i utilaje în leasing, cu garan��ii de stat FNGCIMM Firmele mici ��i mijlocii (IMM) din România vor putea s��-��i achizi��ioneze echipamente ��i utilaje în leasing, cu garan��ii de stat, printr-un nou program guvernamental care urmeaz�� s�� fie opera��ionalizat, a anun��at, luni, Fondul Na��ional de Garanatre a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
DOCUMENT Fonduri europene 2020: Circa 1-5 milioane Euro pentru firme IT române��ti. Ghid propus Firmele române��ti de tehnologie vor putea ob��ine noi fonduri europene, de circa 1-5 milioane de euro pe proiect, printr-o linie de finan��are din Programul Opera��ional Competitivitate (POC) 2014-2020, pentru care propunerea oficial�� de Ghid al solicitantului a fost scoas�� în dezbatere public��.
Fonduri europene de 50.000 Euro pentru tineri fermieri: Perioada oficial�� de depunere a cererilor Agen��ia pentru Finan��area Investi��iilor Rurale (AFIR) a anun��at mar��i perioada oficial�� în care tinerii fermieri pot depune online cererile de finan��are pentru fondurile europene de 40.000 sau 50.000 de euro fiecare, în cadrul subm��surii 6.1 din Programul Na��ional de Dezvoltare Rural�� (PNDR).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by