EUROFONDURI
S-a anunțat când se cer ajutoarele de stat pentru firmele care fac investiții de min. 3 milioane Euro în România Guvernul a anunțat, joi, când începe sesiunea de depunere a cererilor de finanțare prin care firmele private care fac investiții de minimum 3 milioane de euro pe proiect pot obține ajutoare de stat de maximum 50% din cheltuielile eligibile, în noua schemă privind investițiile cu imopact major.Fonduri europene 2018: Se cer cei 50.000 Euro pentru tineri fermieri și 15.000 Euro pentru ferme mici, de la 1 august. Descarcă ghidurile solicitantului Tinerii fermieri vor putea obține fonduri europene de maximum 50.000 de euro fiecare, iar fermele mici câte 15.000 de euro, prin două linii de finanțare care urmează să se redeschidă pe internet, miercuri, 1 august 2018, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
VIDEO ​Inițiatorul Start-Up Nation: Statul va deschide din ce în ce mai greu programul, din cauza capacității administrative limitate Ministerul pentru Mediul de Afaceri va deschide din ce în ce mai greu programul de fonduri nerambursabile pentru mici afaceri, din cauza capacității administrative limitate, pe măsură ce se vor suprapune etape ale edițiilor mai vechi, a declarat, luni, Florin Jianu, inițiatorul schemei de finanțare pentru firme.
Ministrul pentru IMM-uri: StartUp Nation 2018 va începe în toamnă Ministrul pentru mediu de afaceri, comerț și antreprenoriat, Radu Oprea, a declarat că nu există riscul ca programul StartUp Nation 2018 să nu înceapă în acest an și că este posibil ca acest lucru să se întâmple în toamnă, însă nu a precizat o dată exactă.
[P] Mai puțin de jumătate dintre români își cunosc drepturile de cetățeni europeni Programele Uniunii Europene sunt o resursă pentru tinerii români, care sunt acum informați cu privire la drepturile și beneficiile pe care le pot obține, printr-o inițiativă amplă a instituției. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre, pe o perioadă de 18 luni.
Ajutoarele de stat pentru firmele private: 2 exemple de investiții. Descarcă Ghidul propus al solicitantului Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de Ghid al solicitantului pentru firmele private care vor să facă investiții de minimum 3 milioane de euro în România, cu ajutoare de stat de 10%-50% din costurile eligibile, cu exemple.
Viorica Dăncilă i-a spus comisarului european pentru agricultură că se opune plafonării plăților directe pentru marii fermieri Premierul Viorica Dăncilă i-a spus, marți, la Bruxelles, comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan, că România se opune propunerii Comisiei Europene de a plafona plățile directe în agricultură, măsură ce i-ar dezavantaja pe marii fermieri și ar favoriza micile ferme.
Fonduri pentru firme 2018: Max. 450.000 RON de la stat pentru făbricuțe, în programul Microindustrializare. S-a publicat schema de minimis în Monitroul Oficial Mici afaceri private vor putea obține și în în acest an fonduri nerambursabile de la stat de maximum 450.000 de lei fiecare, pentru investiții în făbricuțe, potrivit schemei de minimis pentru programul Microindustrializare 2018, publicate vineri în Monitorul Oficial.
Start-Up Nation: Câte firme și-au primit banii, la un an de la demararea programului Mai puțin de un sfert dintre cele 8.444 de firme câștigătoare în programul Start-Up Nation 2017 și-au primit fondurile nerambusrabile până acum, la un an de la înscrierea în linia de finanțare.
Două firme din Ungaria, în finala unei competiții europene de inovație ecologică Comisia Europeană a anunțat marți lista scurtă a celor 22 de firme care se vor întrece în finala Premiilor Europene pentru Business pentru Mediu (European Business Awards for the Environment), printre acestea numărându-se și două afaceri de la vecinii noștri unguri.
Se fac înscrieri: Premii de 50.000 de dolari pentru startup-uri fondate de femei Startup-urile românești care au printre fondatori cel puțin o femeie pot să câștige premii de 50.000 de dolari, cash, la un concurs de idei de afaceri europene, la care au început înscrierile pe internet.
Start-Up Nation 2018 va începe imediat ce va permite capacitatea administrativă a ministerului și a băncilor (ministru) Programul Start-Up Nation 2018, prin care statul ar urma să ofere câte 200.000 de lei, fonduri nerambursabile, unor mici firme private, va începe atunci când va permite capacitatea administrativă a Ministerului pentru Mediul de Afaceri și a băncilor partenere, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Radu Oprea, care nu a avansat o dată certă pentru deschiderea sesiunii de cerere a finanțărilor.
LISTA: Băncile care le dau fermierilor adeverințe în schemele de plată APIA 16 instituții financiare din România, printre care Banca Transilvania, Bancpost, BCR, vor elibera adeverințe pentru fermierii care beneficiază de schemele de plată implementate de Agenția de Plăți și Intrervenții pentru Agricultură în cadrul Campaniei 2018, a informat, joi, APIA, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Afaceri la sate: România are cel mai mare număr de ferme din UE, dar producția e foarte slabă România are cel mai mare număr de ferme din Uniunea Europeană, însă marea majoritate  sunt mici și au producție foarte slabă, potrivit unor statistici publicate joi de Eurostat.
463 milioane Euro, nou fond de investiții european pentru finanțarea firmelor IT Firmele europene de software și internet cu ambiții internaționale vor putea obține finanțări printr-un nou fond de investiții de 463 de miloane de euro, a anunțat, miercuri, firma de investiții Highland Europe, de la Londra, care a strâns fondul.
Start-Up Nation: 35% dintre antreprenorii care au luat credite-punte nu au beneficiat de contragarantare Mai mult de jumătate dintre firmele care au accesat programul Start-Up Nation 2017 au optat pentru credite-punte, cu garanții de stat, pentru a își asigura plățile către furnizori, însă dintre acestea 35% nu au mai beneficiat și de contragarantare, relevă datele furnizat, miercuri, de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii din România (FNGCIMMR).
Proiect: Fonduri de la stat pentru firme care investesc minimum 3 milioane Euro în România. Descarcă modelul de plan de investiții Firmele private care fac o investiție de cel puțin 3 milioane de euro în România vor putea primi ajutoare de stat între 10% și 50% din investiție, printr-o schemă care va fi relansată în 2018, a informat marți Ministerul Finanțelor Publice. Pe anul 2018, schema ar putea beneficia de un buget total de 1,8 miliarde de lei (aproximativ 390 de milioane de euro). Viitorul model de plan de investiții poate fi vizualizat în prezentarea de la finalul articolului.
​DOCUMENT România riscă să piardă 100 de milioane de euro, în urma unor nereguli la fondurile UE pentru agricultură, taxate de Comisia Europeană România riscă să piardă peste 100 de milioane de euro din cauza unor nereguli în cheltuirea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltarea satelor, potrivit unei recente decizii a Comisiei Europene, de excludere de la finanțare.
Se caută 9 IT-iști pentru o agenție care gestionează miliarde de euro. Ce trebuie să știe Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care gestionează fonduri europene FEGA de 11,2 miliarde de euro în perioada 2015-2020, caută să angajeze 9 specialiști în tehnologia informației (IT), care să aibă noțiuni de utilizare Linux, de programare și de realizare de baze de date.
Eroare de soft la CE: S-a anulat înscrierea primăriilor pentru finanțarea accesului gratuit la internet în piețe Comisia Europeană a anulat apelul de înscriere a primăriilor din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, la linia de fonduri europene prin care urmează să se finanțeze instalarea în locurile publice a unor sisteme Wi-Fi care să ofere acces gratuit la internet cetățenilor. Motivul: o eroare de soft la înscriere a permis unor primării să aplice înainte de deschiderea oficială a call-ului.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version