EUROFONDURI
România a semnat standardul EU Startup Nations: Fonduri de investiții în loc de fonduri nerambursabile România și alte 24 de state ale Uniunii Europene au semnat Declarația privind EU Startup Nations Standard, privind dezvoltarea firmelor nou-înființate. Nu are nicio legătură cu fostul program românesc Start-Up Nation, lansat în 2017 și 2018 de fostele guvernări PSD. Într-adevăr și Standardul UE în favoarea întreprinderilor nou-înființate” (EU Startup Nations Standard) recomandă finanțări susținute din fonduri publice pentru firmele tinere, dar în declarația europeană este vorba despre fonduri de investiții de capital de risc, nu de fonduri nerambursabile, cum prevedea vechiul program românesc Start-Up Nation.Peste 8.600 de românce au primit fonduri UE de 360 milioane Euro pentru afaceri la sate din PNDR 2014-2020 Un număr de 8.610 beneficiari femei au primit finanțări totale de circa 360 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor afaceri agricole și neagricole, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, susținut din fonduri UE, a informat luni Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
​DOCUMENTE. A patra ordonanță de urgență pentru aceleași ajutoare de stat COVID, pentru IMM Ajutoarele de stat destinate IMM-urilor, pentru redresare din criza COVID, nu au fost distribuite încă decât parțail, dar legislația care se referă la acestea s-a modificat permanent, ajungând la 4 ordonanțe de urgență și o lege. Cea mai nouă OUG este în fază de proiect și va aduce 3 modificări la OUG 130/2020, actul normtiv inițial, prin care s-au institut ajutorele.
Măsura 2: Nu s-a mai procesat niciun dosar în ultima săptămână, dar vor accelera plățile pe bugetul 2021 Ministerul Economiei nu a mai procesat nicio cerere de finanțare la Măsura 2 - granturi de investiții de 2.000-150.000 de euro în ultima săptămână, conform situației oficiale, dar urmează să înceapă plățile din bugetul pe anul 2021, spun surse din minister. Ce trebuie să facă aplicanții.
Fondurile UE de reziliență pentru antreprenori, mai slăbuțe în noul draft PNRR. Reacție IMM Fondurile europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență pun accentul în principal pe investiții de stat, alocările pentru antreprenori fiind mult mai mici. Noul draft de Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2021, realizat de Guvernul Cîțu, prevede alocări de bani conturate mai slab decât erau în vechiul draft PNRR făcut de fostul Guvern Orban.
Măsura 2: Beneficiarii pot introduce cheltuielile aferente unui întreg stoc de marfă După ce o serie de consultanți și beneficiari ai ajutoarelor de stat de la Măsura 1 și Măsura 2 s-au plâns că sunt nevoiți să introducă mii de linii de cheltuieli în modulul de raportare din portalul electronic de granturi, Ministerul Economiei spune oficial că se poate introduce un întreg stoc de marfă odată, dacă este cazul, fără a lua fiecare articol în parte, în situația unui număr mare de cheltuieli în facturile încărcate.
Fonduri europene de 10 miliarde Euro: S-a lansat Consiliul European pentru Inovare 2021-2027 Comisia Europeană a lansat joi Consiliul European pentru Inovare (CEI), cu un buget de peste 10 miliarde de euro (în prețuri curente) pentru perioada 2021-2027, în scopul dezvoltării și al extinderii inovațiilor revoluționare.
Ministerul Economiei: Din acest moment, pot veni banii bugetați în 2021 pentru Măsura 2 și Măsura 1 Hotărârea de guvern pentru funcționarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) s-a publicat miercuri seara în Monitorul Oficial, iar acum instituția spune că „din acest moment, pot veni banii care au fost bugetați” în anul 2021 pentru Măsura 2 și Măsura 1.
Clubhouse oferă ajutor creatorilor de conținut pe platformă Clubhouse, aplicație audio de socializare folosită și în România, a lansat un program de accelerare în care va selecta creatori de conținut audio pe care îi va ajuta inclusiv financiar să dezvolte programe pe platformă.
Ajutoare de stat COVID: S-au mai plătit 21 de firme la Măsura 2, în ultima săptămână Un număr de 21 de beneficiari și-au primit banii la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 de euro, în ultima săptămână, conform situației la zi raportate, vineri, 12 martie 2021, de Ministerul Economiei.
Noi fonduri europene pentru afaceri neagricole la sate. Se scot pensiunile (surse) Antreprenorii români vor putea accesa din nou fondurile europene pentru afaceri neagricole la sate, dar de data aceasta urmează să fie scoase de la finanțare ideile de afaceri cu pensiuni, agropensiuni și hoteluri, conform celor mai recente discuții din cadrul Grupului de lucru pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2021-2027.
Finanțări 2021: IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest Guvernul a aprobat miercuri continuarea programelor IMM INVEST ROMANIA, IMM FACTOR și a subprogramului AGRO IMM INVEST, cu alocarea plafoanelor de garantare pe fiecare program, se arată într-un comunicat transmis de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.
Ajutoare de stat IMM: 16.000 de aplicanți admiși și neplătiți, la Măsura 1 și Măsura 2 Un număr de 16.085 de aplicanți care au fost admiși nu au fost și plătiți la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutoare de stat pentru IMM, PFA și alți beneficiari, în vederea redresării din criza COVID-19, potrivit datelor la zi comunicate de Ministerul Economiei pe 5 martie 2021.
Măsura 2: Beneficiarii se împotmolesc în birocrație. Un restaurant trebuie să raporteze în sistem 200 de facturi a câte 50 de linii de cheltuieli pentru o lună O serie de antreprenori și consultanți s-au plâns în perioada aceasta de modulul de raportare a cheltuielilor efectuate în cadrul Măsurii 1 și Măsurii 2 de ajutoare de stat pentru IMM-uri, gestionate de Ministerul Economiei.
Schema HoReCa ar putea crește la 2,5 miliarde lei prin rectificare bugetară Schema HoReCa are alocat 1 miliard de lei pentru plăți, dar bugetul total va putea crește până la 2,5 miliarde de lei, cu creditele de angajament prevăzute, a anunțat, vineri, ministrul Economiei, însă majorarea se va putea face eventual din luna iulie încolo, prin rectificare bugetară, în Guvern.
Măsura 2: Doar 72 de firme plătite în ultima săptămână Un număr de 72 de beneficiari și-au primit banii de la stat în ultima săptămână, în cadrul Măsurii 2-de granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, din schema de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM.
Măsura 3 încotro? Ce vrea guvernul să facă acum Premierul Florin Cîțu a explicat ce planuri are Guvernul cu Măsura 3- granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, precum și cu plățile din Măsura 1 și Măsura 2.
Ajutoarele de stat HoReCa: Noul termen pentru plățile către firme S-a stabilit un nou termen până la care statul va plăti ajutoare firmelor HoReCa drept despăgubiri pentru scăderea activității din anul 2020. Ordonanța de urgență 10/2021 mai prevede și că beneficiarii ajutoarelor de stat HoReCa vor trebui să apeleze, pe cheltuiala lor, la contabili CECCAR sau auditori financiari pentru a putea aplica.
Fonduri europene 2021: 1,9 miliarde Euro pentru cercetare de frontieră Oamenii de știință care fac cercetare de frontieră vor putea să acceseze fonduri europene de 1,9 miliarde de euro, printr-o serie de apeluri de proiecte care vor fi deschise începând din 25 februarie 2021, de Consiliul European pentru Cercetare (ERC).
Ministerul Fondurilor Europene vrea să aloce un miliard de euro pentru împăduriri Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislației.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by