EUROFONDURI
Oficial: România riscă să piardă 561 de milioane de euro dintr-un singur program operațional, prin dezangajare România riscă să piardă prin dezangajare fonduri europene de 561,73 milioane euro din Programul Operațional Regional, gestionat de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale. Informația este dată de acest minister, care vrea să evite o perte din pierderi prin mutarea altui program operațional, care a mers mai bine.SRI și CERT-RO vor cheltui câte 30 milioane de euro pentru proiecte europene de securitate cibernetică Serviciul Român de Informații (SRI) și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) vor cheltui câte 30 de milioane de euro din fonduri europene și de la bugetul de stat, în două proiecte de securitate cibernetică.
Ministrul Plumb îl ceartă pe Iohannis pentru cifrele prezentate de ministrul Teodorovici. Rată de absorbție sub media UE Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a negat, luni, că s-ar fi înregistrat absorbție de fonduri europene sub nivelul programat de Guvern în primele 3 luni ale anului 2018, așa cum se arată în prezentarea execuției bugetare realizată de Ministerul Finanțelor, condus de Eugen Teodorovici. În schimb, Rovana Plumb l-a criticat Klaus Iohannis, după ce președintele a prezentat execuția bugetară așa cum apărea pe site-ul Finanțelor.
Fonduri europene 2018: Câte 200.000 Euro-7 milioane Euro pentru incubatoare de afaceri - s-au prelungit înscrierile. Ghidul solicitantului și planul de afaceri Statul a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru fondurile europene cuprinse între 200.000 de euro și 7 milioane de euro fiecare, pentru finanțarea incubatoarelor de afaceri, în care se pot dezvolta start-upuri și alte mici business-uri în România. Descarcă din text Ghidul solicitantului și planul de afaceri pentru incubatoare.
Termen APIA 2018: Se depun cererile de plată pentru banii europeni Fermierii din toată România mai au puțin timp la dispoziție pentru depunerea cererilor unice pentru a primi plățile directe la hectar, susținute de Uniunea Europeană și de statul român, iar acum APIA le reamintește să respecte programarea conform invitațiilor primite.
Fonduri europene 2018: Câte 200.000 Euro-7,5 milioane Euro pentru startupuri și alte firme, în clustere de inovare. Descarcă propunerea de ghid Start-up-urile românești și alte firme cu activități de inovare vor putea obține fonduri europene pe proiecte derulate în cadrul unor clustere de cercetare-dezvoltare, de 200.000 de euro - 7,5 milioane de euro, printr-o linie de finanțare aflată în pregătire.
Start-Up Nation: Ministerul îi roagă pe beneficiarii din 2017 să se grăbească la deconturi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Direcția sa pentru IMM-uri, îi roagă pe antreprenorii care implementează investițiile în programul Start-Up Nation 2017 să se grăbească să depună la agențiile pentru IMM-uri ultimele cereri de decont, pentru cheltuielile efectuate, pentru a nu se suprapune cu lansarea ediției 2018 a schemei de finanțare.
VIDEO Rata de absorbție a fondurilor UE, de către România, este de 16,1%, în 4 ani și 4 luni. Un secretar de stat critică modul în care țara a semnat acordul de parteneriat, în mandatul lui Eugen Teodorovici România a absorbit 16,1% din fondurile europene pentru perioada de programare 2014-2020, în 4 ani și 4 luni, a declarat, joi, un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene, care a criticat modul în care România a semnat, în mandatul lui Eugen Teodorovici (PSD) la Ministerul Fondurilor Europene, Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru banii alocați în actualul ciclu financiar.
Fonduri europene pentru startupuri care dezvoltă inteligență artificială (AI) Startupuri și alte firme din Uniunea Europeană vor putea accesa fonduri europene pentru dezvoltarea de tehnologii în inteligență artificială, big data și roboți, printr-o suplimetare de buget la programul Orizont 2020, al Comisiei Europene.
STS: Site-ul prin care se cereau fonduri nerambursabile de la stat, aippimm.ro, e oprit de 3 săptămâni la cererea ministerului Site-ul aippimm.ro, prin care, până anul trecut, antreprenorii cu firme mici și mijlocii (IMM) cereau fonduri nerambursabile de la bugetul de stat când se lansau sesiuni de înscriere, este oprit de mai bine de 3 săptămâni, la cererea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Rezultate Start-Up Nation 2017: 1.270 de mici afaceri au primit banii de la stat, spune ministerul la 9 luni de la înscrieri Un număr de 1.270 de mici afaceri au primit fondurile nerambursabile de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare, în programul Start-Up Nation, ediția 2017, conform situației înregistrate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri la data de 23 aprilie 2018, la circa 9 luni de la finalizarea sesiunii de înscriere. În schimb, termenul de lansare a programului Start-Up Nation 2018 va fi influențat în principal de rapiditatea plăților aferente etapei din anul 2017, pentru că toate resursele financiare sunt disponibile în acest sens, mai spune ministerul.
Noi măsuri de protecție a denunțătorilor, inițiate de Uniunea Europeană, inclusiv în cazuri de fraude cu fonduri UE Firmele din Uniunea Europeană, inclusiv România, ar urma să fie obligate să respecte o serie de reguli pentru protecția angajaților proprii sau a altor persoane care denunță anumite nereguli din interiorul societăților respective, potrivit unei propuneri de directivă inițiate luni de Comisia Europeană.
Start-Up Nation: Oficial BT, mesaj important către beneficiari pentru respectarea termenului Un oficial al Băncii Transilvania, instituția de credit la care a acordat cele mai multe împrumuturi-punte firmelor din programul de finanțare Start-Up Nation 2017, îi înseamnă pe beneficiari să efectueze cheltuielile din proiecte, pentru a putea primi fondurile nerambursabile de maximum 200.000 de lei.
VIDEO Când începe Start-Up Nation 2018: Un reprezentant al ministerului a avansat o perioadă de deschidere Un reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a menționat, miercuri, când ar vrea instituția să deschidă sesiunea de înscriere a firmelor în programul Start Up Nation, ediția 2018, prin care statul spune că va acorda fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor afaceri mici și mijlocii din România, pentru investiții.
Start-Up Nation 2018: Când ar putea începe programul, conform inițiatorului său Inițiatorul programului Start Up Nation, fostul ministru al antreprenoriatului, Florin Jianu, a criticat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru ceea ce el consideră că sunt întârzieri ale schemei de finanțare pe anul 2018.
Noi fonduri europene și de la stat pentru producătorii români de vinuri ​Producătorii români de vin vor putea accesa în anul 2018 fonduri europene și de la statul român pentru a se promova în țările din afara Uniunii Europene, printr-o schemă de ajutor de minimis propusă recent de Ministerul Agriculturii.
Se fac înscrieri: Românii cu idei de afaceri pot câștiga premii de până la 25.000 de dolari, în Danemarca, la Venture Cup 2018 Tinerii din România, cu idei de afaceri, se pot înscrie online la faza națională a Venture Cup, o competiție internațională de startupuri care are loc în Danemarca în anul 2018, la care o echipă de antreprenori poate câștiga premii de până la 25.000 de dolari, au anunțat organizatorii.
LISTA Peste 1 milion de euro, investiții: Românii care duc magazinele on-line la nivelul următor, „fast-food-ul” site-urilor și alte idei de afaceri Un număr de 14 startupuri românești vor primi investiții de peste 1 milion de euro prin Techcelerator, a anunțat, miercuri, acceleratorul de afaceri suținut de Uniunea Europeană, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. Printre ideile de afaceri admise la finanțare se numără startupuri care oferă noi soluții în comerțul on-line, site-uri realizate rapid, pentru neinițiați, sau aplicații de gestionare a stupilor în micile business-uri apicole.
Finanțare pentru startup-uri: UE lansează un fond de investiții de 410 de milioane de euro Uniunea Europeană a lansat astăzi un "fond de fonduri" cu capital de risc de 410 milioane de euro, prin care speră să stimuleze investiții noi în startup-uri inovatoare din Europa în valoare de 6,5 miliarde de euro.
Fonduri europene: Statul român nu poate nici acum să cumpere serviciile privind sistemul informatic pentru plățile de miliarde de euro către fermieri, pe anii următori Statul român nu poate nici acum să cumpere serviciile de mentenanță și extindere a sistemului informatic prin care se fac plățile europene la hectar către fermieri, în anii următori, ca urmare a unor procese în instanță. Statul dă însă asigurări că a „identificat o serie de soluții, prin resursele umane și informatice existente, astfel încât să compenseze lipsa dezvoltatorului de soft” astfel încât România să primească banii de la Uniunea Europeană pentru fermieri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version