EUROFONDURI
Ajutoarele HoReCa: Înscrierile se vor deschide după 1 iunie 2021 Ministerul Economiei va scoate în dezbatere publică poriectul de procedură de implementare a schemei de ajutoare de stat pentru HoReCa, urmând ca viitorii beneficiari să se poată înscrie după data de 1 iunie 2021, a informat joi instituția.Finanțări de 50.000 Euro pentru startup-uri care creează aplicații B2B, printr-un accelerator de afaceri european Acceleratorul Startup Wise Guys a deschis aplicațiile pentru o rundă de finanțare în valoare de 50.000 euro, în schimbul a maximum 8% din companie, pentru firmele care dezvoltă aplicații de tipul SaaS (Software as a Service), unde clienții sunt tot din mediul de business. Echipele care aplică trebuie să aibă deja un produs funcțional, o bază minimă de clienți și dorința de a scala afacerea la nivel global.
Măsura 2: Ministrul Economiei a anunțat reluarea plăților până la numărul RUE 9.000 Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, miercuri, reluarea plăților la Măsura 2, din banii alocați prin bugetul de stat pe anul 2021, precizând că a găsit posibilitatea de a face plăți suplimentare de 209 milioane de euro față de bugetul inițial al măsurii.
​DOCUMENTE Rezultate preliminare ajutoare de stat: Listele cu toți aplicanții, sumele solicitate și plățile până la 30 martie 2021, la Măsura 1 și Măsura 2 S-au publicat rezultatele preliminare de la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri, până la data de 30 martie 2021, cuprinzând toate firmele aplicante, sumele pe care le-au solicitat, dacă au fost admise sau respinse și stadiul plăților efectuate de stat.
Vicepremierul Barna: Ministerul Economiei lucrează la accelerarea plăților la Măsura 2 Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR-PLUS, a declarat, luni, pentru StartupCafe.ro, că Ministerul Economiei lucrează pentru ca în zilele următoare să accelereze plata ajutoarelor de stat pentru IMM de la Măsura 2, iar apoi să se poată relua înscrierile la Măsura 3, cu eliminarea achizițiilor imobiliare. În schimb, au apărut tot mai multe reproșuri din partea partenerilor de la PNL pentru stagnarea schemei de ajutoare de stat COVID, conform unor surse din coaliție.
Situație ajutoare stat IMM: Plățile au mai accelerat puțin la Măsura 2 După publicarea în Monitorul oficial a bugetului de stat pe anul 2021 și a hotărârii de guvern pentru organizarea noului Minister al Economiei, Turismului și Mediului de Afaceri, plățile au început să mai accelereze puțin, în ultima săptămână, la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro.
Finanțări 2021: Până la 20 de milioane Euro pentru firme mici și mijlocii românești, printr-un fond de investiții Firmele mici și mijlocii din România vor putea obține în anul 2021 finanțări în valoare totală de 15-20 de milioane de euro, în schimbul unor pachete de părți sociale din afaceri, printr-un fond de investiții românesc susținut de Uniunea Europeană.
Acces gratuit la lucrări științifice și cercetări pe platforma online Open Research Europe Toți cei interesați vor avea acces gratuit la cele mai recente descoperiri științifice finanțate de Uniunea Europeană pe noua platformă „Open Research Europe”, lansată, miercuri, de Comisia Europeană.
România a semnat standardul EU Startup Nations: Fonduri de investiții în loc de fonduri nerambursabile România și alte 24 de state ale Uniunii Europene au semnat Declarația privind EU Startup Nations Standard, privind dezvoltarea firmelor nou-înființate. Nu are nicio legătură cu fostul program românesc Start-Up Nation, lansat în 2017 și 2018 de fostele guvernări PSD. Într-adevăr și Standardul UE în favoarea întreprinderilor nou-înființate” (EU Startup Nations Standard) recomandă finanțări susținute din fonduri publice pentru firmele tinere, dar în declarația europeană este vorba despre fonduri de investiții de capital de risc, nu de fonduri nerambursabile, cum prevedea vechiul program românesc Start-Up Nation.
Peste 8.600 de românce au primit fonduri UE de 360 milioane Euro pentru afaceri la sate din PNDR 2014-2020 Un număr de 8.610 beneficiari femei au primit finanțări totale de circa 360 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor afaceri agricole și neagricole, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, susținut din fonduri UE, a informat luni Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
​DOCUMENTE. A patra ordonanță de urgență pentru aceleași ajutoare de stat COVID, pentru IMM Ajutoarele de stat destinate IMM-urilor, pentru redresare din criza COVID, nu au fost distribuite încă decât parțail, dar legislația care se referă la acestea s-a modificat permanent, ajungând la 4 ordonanțe de urgență și o lege. Cea mai nouă OUG este în fază de proiect și va aduce 3 modificări la OUG 130/2020, actul normtiv inițial, prin care s-au institut ajutorele.
Măsura 2: Nu s-a mai procesat niciun dosar în ultima săptămână, dar vor accelera plățile pe bugetul 2021 Ministerul Economiei nu a mai procesat nicio cerere de finanțare la Măsura 2 - granturi de investiții de 2.000-150.000 de euro în ultima săptămână, conform situației oficiale, dar urmează să înceapă plățile din bugetul pe anul 2021, spun surse din minister. Ce trebuie să facă aplicanții.
Fondurile UE de reziliență pentru antreprenori, mai slăbuțe în noul draft PNRR. Reacție IMM Fondurile europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență pun accentul în principal pe investiții de stat, alocările pentru antreprenori fiind mult mai mici. Noul draft de Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2021, realizat de Guvernul Cîțu, prevede alocări de bani conturate mai slab decât erau în vechiul draft PNRR făcut de fostul Guvern Orban.
Măsura 2: Beneficiarii pot introduce cheltuielile aferente unui întreg stoc de marfă După ce o serie de consultanți și beneficiari ai ajutoarelor de stat de la Măsura 1 și Măsura 2 s-au plâns că sunt nevoiți să introducă mii de linii de cheltuieli în modulul de raportare din portalul electronic de granturi, Ministerul Economiei spune oficial că se poate introduce un întreg stoc de marfă odată, dacă este cazul, fără a lua fiecare articol în parte, în situația unui număr mare de cheltuieli în facturile încărcate.
Fonduri europene de 10 miliarde Euro: S-a lansat Consiliul European pentru Inovare 2021-2027 Comisia Europeană a lansat joi Consiliul European pentru Inovare (CEI), cu un buget de peste 10 miliarde de euro (în prețuri curente) pentru perioada 2021-2027, în scopul dezvoltării și al extinderii inovațiilor revoluționare.
Ministerul Economiei: Din acest moment, pot veni banii bugetați în 2021 pentru Măsura 2 și Măsura 1 Hotărârea de guvern pentru funcționarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) s-a publicat miercuri seara în Monitorul Oficial, iar acum instituția spune că „din acest moment, pot veni banii care au fost bugetați” în anul 2021 pentru Măsura 2 și Măsura 1.
Clubhouse oferă ajutor creatorilor de conținut pe platformă Clubhouse, aplicație audio de socializare folosită și în România, a lansat un program de accelerare în care va selecta creatori de conținut audio pe care îi va ajuta inclusiv financiar să dezvolte programe pe platformă.
Ajutoare de stat COVID: S-au mai plătit 21 de firme la Măsura 2, în ultima săptămână Un număr de 21 de beneficiari și-au primit banii la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 de euro, în ultima săptămână, conform situației la zi raportate, vineri, 12 martie 2021, de Ministerul Economiei.
Noi fonduri europene pentru afaceri neagricole la sate. Se scot pensiunile (surse) Antreprenorii români vor putea accesa din nou fondurile europene pentru afaceri neagricole la sate, dar de data aceasta urmează să fie scoase de la finanțare ideile de afaceri cu pensiuni, agropensiuni și hoteluri, conform celor mai recente discuții din cadrul Grupului de lucru pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2021-2027.
Finanțări 2021: IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest Guvernul a aprobat miercuri continuarea programelor IMM INVEST ROMANIA, IMM FACTOR și a subprogramului AGRO IMM INVEST, cu alocarea plafoanelor de garantare pe fiecare program, se arată într-un comunicat transmis de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by