EUROFONDURI
Start-Up Nation 2018 va începe imediat ce va permite capacitatea administrativă a ministerului și a băncilor (ministru) Programul Start-Up Nation 2018, prin care statul ar urma să ofere câte 200.000 de lei, fonduri nerambursabile, unor mici firme private, va începe atunci când va permite capacitatea administrativă a Ministerului pentru Mediul de Afaceri și a băncilor partenere, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Radu Oprea, care nu a avansat o dată certă pentru deschiderea sesiunii de cerere a finanțărilor.LISTA: Băncile care le dau fermierilor adeverințe în schemele de plată APIA 16 instituții financiare din România, printre care Banca Transilvania, Bancpost, BCR, vor elibera adeverințe pentru fermierii care beneficiază de schemele de plată implementate de Agenția de Plăți și Intrervenții pentru Agricultură în cadrul Campaniei 2018, a informat, joi, APIA, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Afaceri la sate: România are cel mai mare număr de ferme din UE, dar producția e foarte slabă România are cel mai mare număr de ferme din Uniunea Europeană, însă marea majoritate  sunt mici și au producție foarte slabă, potrivit unor statistici publicate joi de Eurostat.
463 milioane Euro, nou fond de investiții european pentru finanțarea firmelor IT Firmele europene de software și internet cu ambiții internaționale vor putea obține finanțări printr-un nou fond de investiții de 463 de miloane de euro, a anunțat, miercuri, firma de investiții Highland Europe, de la Londra, care a strâns fondul.
Start-Up Nation: 35% dintre antreprenorii care au luat credite-punte nu au beneficiat de contragarantare Mai mult de jumătate dintre firmele care au accesat programul Start-Up Nation 2017 au optat pentru credite-punte, cu garanții de stat, pentru a își asigura plățile către furnizori, însă dintre acestea 35% nu au mai beneficiat și de contragarantare, relevă datele furnizat, miercuri, de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii din România (FNGCIMMR).
Proiect: Fonduri de la stat pentru firme care investesc minimum 3 milioane Euro în România. Descarcă modelul de plan de investiții Firmele private care fac o investiție de cel puțin 3 milioane de euro în România vor putea primi ajutoare de stat între 10% și 50% din investiție, printr-o schemă care va fi relansată în 2018, a informat marți Ministerul Finanțelor Publice. Pe anul 2018, schema ar putea beneficia de un buget total de 1,8 miliarde de lei (aproximativ 390 de milioane de euro). Viitorul model de plan de investiții poate fi vizualizat în prezentarea de la finalul articolului.
​DOCUMENT România riscă să piardă 100 de milioane de euro, în urma unor nereguli la fondurile UE pentru agricultură, taxate de Comisia Europeană România riscă să piardă peste 100 de milioane de euro din cauza unor nereguli în cheltuirea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltarea satelor, potrivit unei recente decizii a Comisiei Europene, de excludere de la finanțare.
Se caută 9 IT-iști pentru o agenție care gestionează miliarde de euro. Ce trebuie să știe Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care gestionează fonduri europene FEGA de 11,2 miliarde de euro în perioada 2015-2020, caută să angajeze 9 specialiști în tehnologia informației (IT), care să aibă noțiuni de utilizare Linux, de programare și de realizare de baze de date.
Eroare de soft la CE: S-a anulat înscrierea primăriilor pentru finanțarea accesului gratuit la internet în piețe Comisia Europeană a anulat apelul de înscriere a primăriilor din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, la linia de fonduri europene prin care urmează să se finanțeze instalarea în locurile publice a unor sisteme Wi-Fi care să ofere acces gratuit la internet cetățenilor. Motivul: o eroare de soft la înscriere a permis unor primării să aplice înainte de deschiderea oficială a call-ului.
Start-Up Nation: Fondul de Garantare anunță că a terminat de procesat toate dosarele pe 2017 Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a terminat de procesat toate dosarele de garanții pe care le-a primit în cadrul programului Start-Up Nation 2017, acestea depășind 5.000, a anunțat luni un oficial al instituției financiare de stat. La rândul său, Fondul Român de Contragarantare (FRC) a raportat peste 3.400 de solicitări de contragaranții.
Fonduri europene pentru micile afaceri de pe Piața Unică Afacerile mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea beneficia de sprijin de la Uniunea Europeană, prin viitorul program privind Piața Unică a UE, care va avea un buget de 4 miliarde de euro în cadrul multianual 2021-2027, potrivit unei propuneri anunțate joi de Comisia Europeană.
Dosarul Tel-Drum: OLAF dă România drept exemplu de conflict de interese cu politicieni, la fondurile europene România este pe primul loc în UE la numărul cazurilor în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a încheiat investigații în anul 2017, țara fiind dată ca exemplu în bilanțul OLAF, la capitolul ”Corupție, conflict de interese și manipularea procedurilor de achiziții publice”. Deși nu-l menționează exact, aici OLAF face referire la cazul Tel-Drum, în care Direcția Națională Anticorupție a declanșat urmărirea penală față de liderul PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.
Nou termen: Când începe Start-Up Nation 2018, prin care statul ar da câte 200.000 RON pentru mici afaceri O funcționară a Ministerului pentru Mediul de Afaceri a avansat miercuri o nouă perioadă orientativă în care statul ar urma să lanseze ediția 2018 a programului Start-Up Nation, prin care guvernanții spun că vor acorda fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unui număr de 10.000 de antreprenori cu noi afaceri.
Europarlamentar PNL: Guvernul României nu a absorbit niciun euro din fondurile europene pentru ocuparea tinerilor, deși 1 din 6 tineri români nu are un loc de muncă Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL/PPE), purtător de cuvânt al Parlamentului European, acuză Guvernul PSD-ALDE că nu a absorbit niciun euro din fondurile europene alocate prin Inițiativa pentru Ocuparea Tinerilor, deși în România un tânăr din șase nu are loc de muncă.
Fondurile europene următoare: Plafonarea plăților directe la hectar. Tabelul viitoarelor alocări în România și restul UE Comisia Europeană propune o măsură care ar dezavantaja fermierii mari și i-ar putea avantaja pe cei mici: plafonarea plăților directe la hectar pentru fiecare fermă, începând cu viitoarea perioadă de programare 2021-2027.
Ungaria a primit bani de la UE pentru ultimul tronson de autostradă până la granița cu România. Proiectul ar urma finalizat până în 2020 Ungaria are la dispoziție 265 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, banii europeni urmând a fi investiți în construcția ultimei secțiuni din autostrada de la Budapesta până la granița României. Proiectul trebuie finalizat până în 2020, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. 
Fonduri europene: Statul cere pe o parte unor firme să-i muncească gratis pentru deblocarea evaluării fondurilor UE, dar pe partea cealaltă renunță la serviciile altor firme Statul român, prin Ministerul Fondurilor Europene, a reununțat la serviciile unor evaluatori externi de proiecte europene, iar în paralel același stat român, dar prin Ministerul Cercetării, se roagă de alte firme să evalueze pro bono proiecte pe fonduri UE.
Apicultorii, chemați să-și ceară fondurile europene din Programul Național Apicol Apicultorii din România pot să depună până la data de 1 august 2018 cererile şi documentele doveditoare pentru fondurile europene și de la bugetul de stat din Programul Naţional Apicol pentru anul 2018, care ajung la un total de aproape 33,4 milioane de lei, a anunțat joi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Se fac înscrieri: Fonduri nerambursabile de max. 2 milioane Euro pentru firme românești, de la statul norvegian. Descarcă Ghidul solicitantului Firmele mici și mijlocii din România, din anumite domenii, pot obține fonduri nerambursabile între 50.000 de euro și 2 milioane de euro de la statul norvegian, printr-o linie de finanțare de 21 de milioane de euro în total, deschisă oficial vineri.
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a invitat pe moldoveni să se înscrie la un apel de proiecte la care nu pot participa Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a invitat, marți, pe cei din zona Moldovei să se înscrie la un apel de proiecte la care de fapt ei nu pot depune proiecte.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version