EUROFONDURI
Un dig distrus de inundatii, reabilitat cu bani din Fondul European de Solidaritate Refacerea celui mai important dig din judetul Braila, distrus in 2006, costa 8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezinta fonduri europene.Laszlo Borbely: Primele proiecte aprobate pentru finantare prin fonduri structurale provin din Harghita si Timis Cel mai tarziu la inceputul lunii aprilie vor fi semnate primele contracte pentru proiecte care au fost selectate pentru a primi finantare prin Programul Operational Regional, a declarat pentru HotNews.ro Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor. Cele doua proiecte "fruntase" provin din Timis si din Harghita si se refera la drumuri judetene.
Consultantii raspund: informatii despre universitati, infrastructura din statiuni si o clinica de testari medicale Consultantul Raluca Ene ofera detalii legate de trei teme pentru care cititorii si-au exprimat interesul: posibilitatile de finantare pentru universitati, pentru o cabana aflata intr-o statiune turistica si pentru deschiderea unei clinici de determinare a paternitatii.
Novinite.com: Bulgaria ar putea returna fonduri UE Michael Mann, purtator de cuvant pentru agricultura si dezvoltare rurala al Comisiei Europene, a declarat pentru Deutsche Welle ca Bulgaria ar putea returna anumite fonduri europene, relateaza Novinite.com
Calendarul programelor de finantare derulate in luna martie Agentia de Dezvoltare Regionala "Centru" a transmis lista actualizata, pentru luna martie, a programelor de finantare pentru care exista licitatii deschise, impreuna cu termenele limita pana la care se pot depune proiecte (vezi documentul atasat). 
Danuta Hübner: In Romania e nevoie de o mai buna administrare Politica regionala joaca un rol din ce in ce mai important in reactia la provocarile globale cum ar fi schimbarile climatice, producerea de energie si demografia. Dar pana acum aceasta politica nu detine instrumentele necesare rezolvarii acestor provocari, a declarat pentru EurActiv Comisarul pentru Politica Regionala, Danuta Hübner. 
Finantarile europene pentru mediul de afaceri, pe punctul de lansare Karoly Borbely, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a declarat ca pana la sfarsitul lunii martie va fi lansata prima licitatie de proiecte in domeniul IT. Schemele de finantare pentru investitii ale IMM si consultanta sunt si ele pregatite pentru lansare, potrivit lui Razvan Cotovelea, directorul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale. 
Credite avantajoase pentru fermieri Bancile comerciale ar putea acorda fermierilor credite cu o dobanda mai atractiva decat dobanda pietei, cu termene de rambursare si cu perioada de gratie mai mari. Premierul Tariceanu si ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, au discutat vineri cu reprezentantii bancilor comerciale despre facilitatile pe care le pot oferi fermierilor, pentru o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare. Romania ar putea accesa pana in 2013, 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, pentru programe de dezvoltare rurala.
Pentru ce primesc finantare microintreprinderile Costurile cu instalatiile si constructiile, precum cele cu achizitionarea de noi tehnologii si echipamente sunt printre cheltuielile eligibile efectuate de microintreprinderi, potrivit ordinului ministerial publicat in Monitorul Oficial la data de 4 martie, referitor la fondurile alocate prin Programul Operational Regional.
Consultantii raspund: deocamdata, "gradinitele particulare" nu sunt eligibile Sansele de finantare ale unei gradinite private sunt minime, cel putin dupa cum arata conditiille de eligibilitate din documentele publicate pana in prezent. Situatia este complicata si pentru infiintarea unui laborator de analize medicale. Raspunsurile, impreuna cu mai multe explicatii, le le-a furnizat consultantul Marian Mocan.
Solicitantii de fonduri UE pentru agricultura pot primi un avans de 10% pentru demararea proiectelor Reprezentantii Ministerului Agriculturii au punctat cateva conditii specifice pentru obtinerea finantarii, la lansarea primelor trei componente din Programul National de Dezvoltare Rurala. Astfel, solicitantii se vor "bate" pe sumele alocate fiecarei licitatii in parte. Odata selectati, ei pot primi, contra unei garantii consistente, un avans de 10% din valoarea eligibila a proiectului pentru a demara investitia. 
Dacian Ciolos: Platile directe la hectar vor incepe saptamana viitoare Platile directe de la Uniunea Europeana vor incepe sa intre in conturile fermierilor saptamana viitoare, a anuntat Dacian Ciolos, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale. De asemenea, incepand cu 3 martie, cei din zone defavorizate pot depune cereri pentru subventii suplimentare, care pot ajunge la 90 de euro pe hectar. 
Circa 200 milioane euro pentru prima "transa" de proiecte in mediul rural Intreprinzatorii si autoritatile locale pot solicita, incepand de azi, finantare europeana pentru trei categorii de proiecte, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala.
UPDATE: Noi informatii despre fonduri pentru pensiuni In urma numeroaselor solicitari primite, consultantul Marian Stoian a raspuns punctual altor noi intrebari referitoare la infiintarea si finantarea pensiunilor turistice.  
Consultantii raspund: posibila finantare a unei tabere internationale, in mediul rural Consultantul Christian Fotache a raspuns intrebarii legate de posibilitatea de finantare a unei tabere amplasata in mediul rural.
Pensiunile turistice, in topul temelor de interes pentru cititorii HotNews.ro - EurActiv.ro Cele mai frecvente intrebari adresate redactiei HotNews.ro -EurActiv.ro se refera la finantarea pensiunilor turistice. Toti cei interesati sunt invitati sa consulte sinteza materialelor publicate pe aceasta tema si un document realizat de consultantul Raluca Ene. 
Finantari de 36,6 milioane de euro pentru proiecte de mediu  Autoritatile localitatilor cu maxim 50.000 de locuitori pot obtine pana la 1 milion de euro, prin programul PHARE 2006, pentru gestionarea deseurilor si "gospodarirea apelor uzate". 
Attila Korodi: 43 de orase deverseaza apa uzata in rauri, fara epurare Din cele peste 1.300 de statii de epurare a apei existente in tara, peste 700 nu functioneaza corespunzator, a declarat Attila Korodi, Ministrul mediului. Bucuresti, Craiova, Braila, Galati si Tulcea sunt numai cateva orase care, potrivit lui Korodi, deverseaza apa uzata direct in rauri, fara a fi epurata.
Laszlo Borbely: Proiectele regionale nu trebuie sa fie la cheremul unor primari Problema proiectelor de dezvoltare regionala este capacitatea autoritatilor locale de a le derula, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. "Nu trebuie ca aceste proiecte sa sufere din cauza unui primar sau a altuia. Daca e nevoie, vom face modificari legislative astfel incat autoritatile sa nu mai fie la cheremul unor consilii locale sau al unor primari", a mai spus ministrul.
Consultantii raspund: finantare pentru utilajele de constructii si pentru ingrijirea medicala la domiciliu  Trei probleme din domenii diferite au fost clarificate de consultantul Marian Mocan. Informatiile au fost furnizate ca raspuns la intrebarile cititorilor despre posibilitatile de finantare a utilajelor unei firme de constructii, a activitatilor de ingrijire medicala la domiciliu si a pensiunilor apartinand persoanelor fizice autorizate. 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version