Președintele american Donald Trump a afirmat joi că Statele Unite sunt "foarte aproape" de un acord cu China, după 19 luni de război comercial feroce între primele două puteri economice mondiale, scrie AFP.
de Știrile ProTV Stirile ProTV
Pensiile şi salariul minim pe economie vor fi majorate, de anul viitor, iar banii necesari sunt prevăzuţi în bugetul pregătit acum de guvern. În plus, premierul dă asigurări că vârsta de pensionare va rămâne aceeaşi.
"Nu ne este frică" de un război comercial: președintele chinez Xi Jinping a coborât în arenă vineri, asigurând că țara sa este pregătită să replice la următoarea salvă de sancțiuni ale Americii lui Donald Trump, într-un discurs cu accente anti-occidentale în care a avertizat că Beijingul nu va reveni la „umilințele din era semi-colonială”, potrivit AFP.
Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că până la finalul lunii decembrie va fi finalizat proiectul de buget de stat și va fi depus în Parlament. Vicepremierul a susținut că Guvernul încearcă adoptarea unui buget de dezvoltare pentru anul 2020, potrivit Mediafax.
Deficitul comercial al României a crescut la 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni, de la 10,2 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, cea mai accentuată depreciere înregistrându-se în relația cu statele UE, reiese din datele prezentate de Eurostat și citate de Mediafax.
Germania a scăpat joi la limită de o "recesiune tehnică", cu o creștere de 0,1% a produsului intern brut în trimestrul III, dar capacitatea economiei de a prinde viteză divizează analiștii, scrie AFP.
Inflația în China a atins +3,8% în octombrie, în cifre anualizate, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2012, fiind susținută în special de prețul cărnii de porc, potrivit statisticilor oficiale publicate sâmbătă și citate de AFP.
Klaus Iohannis a declarat că fostul Guvern a lăsat la finalul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, însemnând 2,8% din PIB, care a depășit deja deficitul bugetar programat pentru tot acest an. Președintele a precizat că aici duce „impostura și diletantismul” foștilor guvernanți.
Economia mondială a ajuns la un grad de îndatorare record, alimentat de sectorul privat, a avertizat joi directoarea generală a FMI, Kristalina Georgieva, citată de AFP.
Douăzeci de bănci europene lucrează pentru crearea unui dispozitiv paneuropean de plăți care ar putea permite renunțarea, în timp, la Visa, Mastercard și alți giganți tech externi, au declarat pentru AFP surse concordante.
Una din cele mai mici ţări din America de Sud urmează să înregistreze cel mai puternic ritm de creştere de pe planetă, relatează Bloomberg, citată de Agerpres. Guyana, o ţară cu 780.000 de locuitori care se învecinează cu Brazilia şi Venezuela, va înregistra anul viitor o creştere economică de 86%.
Artiol susținut de PwC România
de Ionuț Sas PwC România
Dacă propunerile recent înaintate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) vor fi adoptate anul viitor, așa cum se anticipează, regulile globale de impozitare a profiturilor ar putea suferi cea mai mare schimbare din ultimul secol. Prin documentul privind abordarea unificată, OCDE își dorește să dea o soluție multilaterală de impozitare a profiturilor. Actualele reguli nu se mai potrivesc cu modelele de afaceri generate de economia digitală și fac posibilă neimpozitarea sau impozitarea redusă în anumite țări.
Fed Reserve rBanca centrală americană a redus din nou ușor, pentru a treia oară în acest an, dobânzile de intervenție, în efortul de a susține creșterea americană, scrie AFP.
educe ușor dobânda de intervenție, pentru a treia oară în acest an
Fondul Monetar Internațional examinează impactul climei pe piețele financiare mondiale și dacă este corect evaluat prețul pieței, a anunțat șeful diviziei piețelor creditorilor la nivel mondial.
O Românie competitivă într-o Europă a valorilor democratice, o ţară care asigură prosperitatea și garantează siguranţa tuturor cetăţenilor săi, unde Statul funcţionează pentru cetăţean, Guvernul lucrează cu responsabilitate pentru dezvoltarea ţării, Parlamentul legiferează bine și eficient, iar Președintele își îndeplinește atribuţiile constituţionale. Acesta este
proiectul electoral al președintelui în exercițiu, Klaus Iohannis. Vezi în text ce cuprinde partea economică a ofertei electorale a lui Iohannis.
Articol susținut de PwC România
de Ana-Maria Iordache, Andreea Giovani, Carmen Dan Pwc Romania
Odată cu apariția celor mai recente acte normative privind taxele și contribuțiile la Fondul pentru Mediu, legislația românească în materie este aproape în linie cu principiile europene privind gestionarea deșeurilor, parte a conceptului deja cunoscut de economie circulară. De-acum, este de așteptat ca autoritățile de mediu să monitorizeze prin demararea unor inspecții implementarea noilor prevederi.
Artiol susținut de PwC România
de Daniel Vinerean PwC România
Sancțiunile aplicate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) creează impresia că organizațiile au implementat formal cerințele Regulamentului General privind protecția Datelor (GDPR), fără să testeze eficiența procedurilor interne adoptate. Posibil ca în unele cazuri personalul să fi fost instruit superficial, într-un limbaj excesiv de tehnic și neadaptat activității concrete. Care sunt pașii de urmat, pentru ca măsurile de implementare GDPR să fie eficiente?
Migraţia dă naştere unor preocupări legate de "exodul creierelor", al mâinii de lucru calificate din ţările de origine, deoarece persoanele cu un nivel superior de educaţie tind să emigreze mai des în cadrul regiunii. Persoanele absolvente de învăţământ superior reprezintă aproape 40% din populaţiile de emigranţi din România, Republica Moldova, Albania, Macedonia de Nord, Republica Kârgâzstan, Kazahstan şi Tadjikistan, se arată într-un raport publicat miercuri de Banca Mondială (BM) și citat de Agerpres.
Articol susținut de PwC România
de Andreea Mitirita Pwc Romania
La aproape un an de la adoptarea în Parlament a Legii Offshore, Ministerul Energiei publică o propunere de modificare a acesteia ce conține "un set de amendamente menit să adapteze cadrul legal existent la specificul proiectelor petroliere offshore", după cum argumentează expunerea de motive. Care sunt aceste ”amendamente”? "Adaptează" ele, cu adevărat, legislația la specificul proiectelor offshore?
Comenzile din industria producătoare de mașini din Germania au scăzut dramatic în luna august. Astfel, industria-cheie a Germaniei a înregistrat o scădere a comenzilor pentru a noua lună consecutiv. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat un minus de 17%, după cum a comunicat vineri, la Frankfurt, Federația Producătorilor de Mașini și Instalații. Semnalele unei recesiuni în Republica Federală sunt tot mai vizibile.