FINANŢE
Dolari
Foto: Dreamstime.com

Guvernul SUA încheie anul fiscal cu un deficit record de peste 3.000 de miliarde de dolari

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar al Statelor Unite în anul fiscal 2020 a ajuns la 3.130 de miliarde de dolari, mai mult decât triplul deficitului de 984 miliarde de dolari de anul trecut și dublu față de recordul anterior de 1.400 de miliarde de dolari din 2009.
Brexit
Foto: pixabay.com

Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pe fondul pandemiei de Covid-19 și al Brexit

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Agenția de evaluare Moody's a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson.
China
Foto: istock.com

Goldman Sachs: Asia, mai bine poziţionată pentru o recuperare rapidă a economiei

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Asia este mai bine poziţionată pentru o recuperare rapidă a economiei comparativ cu restul planetei deoarece a reuşit, în mare parte, să controleze transmiterea coronavirusului, a declarat Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, potrivit CNBC, citează Mediafax.
Aluminiu
Foto: pixabay.com

Alro Slatina: Plângerea formulată de SUA pentru stabilirea de tarife antidumping, nefondată

de V.M. HotNews.ro
Luni, 12 Oct 2020 Economie | Finanţe
Plângerea formulată de Statele Unite pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, este nefondată, susține Alro Slatina.
Jocuri de noroc
Foto: Pixabay.com

Industria jocurilor de noroc critică decizia de închidere a sălilor de „păcănele”: Când funcţionează, acestea generează taxe şi impozite de 2 milioane euro zilnic. Dacă sunt închise, statul cheltuieşte 1,5 milioane euro cu şomajul angajaţilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Finanţe
Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România (ROMSLOT) critică decizia autorităţilor de închidere a sălilor de jocuri de noroc din Bucureşti şi din alte municipii şi spune că, atunci când acestea funcţionează, sălile de jocuri generează taxe şi impozite de 2 milioane de euro zilnic, iar dacă sunt închise şomajul acestor angajaţi reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro.
FMI
Foto: FMI

FMI, către țările bogate: Faceți investiții publice, creați locuri de muncă și nu vă axați pe reducerea datoriei

de I.B. HotNews.ro
Luni, 5 Oct 2020 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internațional (FMI) a cerut luni țărilor bogate să își mărească investițiile publice pentru a accelera redresarea economiei afectată de pandemia de coronavirus, abandonând astfel preocuparea tradițională cu privire la reducerea datoriilor, potrivit AFP. "Investițiile publice pot oferi acest sprijin necesar activității economice și creării de locuri de muncă", spun economiștii.
Carburanți
Foto: Flickr

Benzina şi motorina s-au ieftinit cu 6-9 bani pe litru pe parcursul lunii august 2020 (analiză)

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 4 Oct 2020 Economie | Finanţe
Preţul carburanţilor auto a scăzut cu 6-7 bani pe litru în cazul benzinei standard şi cu 8-9 bani pe litru pentru motorina standard, în medie, pe parcursul lunii august 2020, potrivit datelor furnizate agenției Agerpres de Consiliul Concurenţei, pe baza informaţiilor din Monitorul preţurilor carburanţilor.
Orban si Citu
Foto: Hotnews

Florin Cîțu: Schema de ajutor de stat pentru companiile mari devine operaţională săptămâna viitoare

de V.M. HotNews.ro
Joi, 24 Sept 2020 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, joi, că schema de ajutor de stat de garantare a creditelor pentru companiile mari devine operaţională de săptămâna viitoare.​
China
Foto: Needpix.com

China va permite mai multor investitori străini să investească în companii listate chinezeşti

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 23 Sept 2020 Economie | Finanţe
Guvernul de la Beijing a anunţat, miercuri, că va permite mai multor investitori străini calificaţi să facă investiţii strategice în companii listate chinezeşti, a informat televiziunea de stat, citată de Xinhua, notează Agerpres.
Pensionari
Foto: Pixabay

Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB (raport)

de I.B. HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Economie | Finanţe
Majorarea punctului de pensie cu 40% ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB, fiind posibil un risc sistemic mare prin agravarea stării bugetului public, potrivit raportului de analiză a convergenţei "România - Zona Euro, Monitor", publicat pe site-ul Băncii Naţionale a României.
Euro
Foto: Depositphotos

România a pierdut aproape 6,6 miliarde de euro în 2018 din neîncasarea unor venituri reprezentând TVA (studiu Comisia Europeană)

de V.M. HotNews.ro
Joi, 10 Sept 2020 Economie | Finanţe
România a pierdut 6,595 miliarde euro în 2018 din neîncasarea unor venituri reprezentând taxa pe valoarea adaugată (TVA), potrivit unui studiu privind deficitul de încasare a TVA publicat de Comisia Europeană.
Lire sterline
Foto: Dreamstime.com

TransferGo: Câți bani mai trimit acasă românii din Marea Britanie

de CZ HotNews.ro
Joi, 10 Sept 2020 Economie | Finanţe
Serviciul de transfer de bani transfrontalier TransferGo a remarcat o creștere a sumelor trimise acasă de românii care muncesc în străinătate, în contextul apropierii redeschiderii școlilor, după vacanță.
Oslo, Norvegia
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Norvegia raportează primul deficit public din ultimii 25 de ani

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 6 Sept 2020 Economie | Finanţe
Norvegia, cel mai mare producător de petrol din Europa de Vest, a raportat primul deficit public din ultimii 25 de ani, scrie Mediafax. Declinul a ajuns în T2 la 8 miliarde de euro, după ce autorităţile înregistraseră în primele trei luni ale anului un surplus de 2 miliarde de euro.
Bursa din New York
Foto: Agerpres

Coronavirus: Recesiune record pentru economia mondială. Cum stă fiecare țară / Doar China a scăpat

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 1 Sept 2020 Economie | Finanţe
După India, Brazilia a dezvăluit marți o scădere istorică a PIB-ului în al doilea trimestru, o scădere suportată de aproape toate marile economii ale lumii în urma pandemiei Covid-19. Doar China a scăpat de recesiune. Iată o trecere în revistă făcută de AFP cu principalelor modificări ale produsului intern brut (PIB), calculate comparativ cu trimestrul anterior.
Coronavirus Canada
Foto: Hotnews

Canada: Contracție record de 38,7% a PIB-ului în trimestrul II

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 28 Aug 2020 Economie | Finanţe
Economia canadiană a suferit o contracție de 38,7% în cifre anualizate în trimestrul doi, un rezultat fără precedent provocat de constrângerile impuse activităților economice de pandemia de Covid-19, a anunțat vineri institutul de statistică, citat de AFP.
Angela Merkel
Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Criza Corona în Germania: Economia și finanțele publice se prăbușesc, speranțele de redresare se mută spre sfârșitul anului

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Marţi, 25 Aug 2020 Economie | Finanţe
Criza cauzată de pandemia cu coronavirus face o gaură adâncă în finanțele statului german. Fondurile federale, locale și de securitate socială au cheltuit 51,6 miliarde de euro mai mult decât au primit, în prima jumătate a anului, după cum a anunțat Oficiul Federal de Statistică, pe baza datelor preliminare. Deficitul bugetar a fost de 3,2%, iar cheltuielile guvernamentale au crescut cu 9,3%. Produsul intern brut s-a prăbușit cu 9,7% în trimestrul al doilea, față de cel precedent. Toate cifrele sunt „pe roșu”, iar redresarea se întrevede doar ca o luminiță, la capăt de tunel.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Cîţu: Este foarte important să continuăm injecţia de lichiditate în economie pentru a menţine ritmul investiţiilor

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Aug 2020 Economie | Finanţe
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat vineri seara că a fost aprobată rectificarea bugetară pentru 2020, fiind considerată una normală faţă de rectificarea din luna aprilie, care a fost realizată într-o situaţie de criză, relatează Agerpres.
Ambulanta coronavirus in Polonia
Foto: Mateusz Slodkowski/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE Polonia a intrat în recesiune, pentru prima oară după căderea comunismului

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 14 Aug 2020 Economie | Finanţe
Polonia a intrat oficial în recesiune, pentru prima dată după căderea comunismului, după ce produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 7,9% în al doilea trimestru din 2020, în cifre anualizate, și cu 8,9% în raport cu trimestrul precedent, a anunțat vineri, într-o primă estimare, oficiul național pentru statistici (GUS), citat de AFP.
Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Criza coronavirusului: Cădere record a PIB-ului în Marea Britanie, care suferă cea mai gravă recesiune din Europa

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Aug 2020 Economie | Finanţe
Marea Britanie, lovită de criza coronavirusului, a suferit în trimestrul doi o cădere economică record de 20,4% și, în primele șase luni ale anului, cea mai gravă recesiune înregistrată vreodată, scrie AFP.
Mark Zuckerberg
Foto: Facebook

Mark Zuckerberg este al treilea cel mai bogat om al lumii. Reacţia şefului Facebook

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Aug 2020 Economie | Finanţe
Cu o avere evaluată la 102 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat al lumii. El şi-a adăugat 30 de miliarde la avere în ultimele două luni. În faţa lui Zuckerberg mai sunt doar Jeff Bezos şi Bill Gates.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by