FINANŢE
Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui s-au întâlnit cu reprezentanţii industriei HoReCa. Cei doi miniştri au transmis că este în pregătire un calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Economiei Claudiu Năsui s-au întâlnit vineri, într-un grup de lucru comun, cu reprezentanţii industriei hoteliere din România, a anunțat Ministerul Sănătății. Ministrul Claudiu Năsui a precizat, ulterior, pe Facebook că „românii au nevoie de o rază de speranţă în această luptă prelungită cu pandemia”.
FMI îmbunătăţeşte perspectivele economice, dar avertizează că situaţia globală rămâne incertă Fondul Monetar Internaţional (FMI) va îmbunătăţi perspectivele privind creşterea economică mondială în 2021 şi 2022, dar directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, avertizează că situaţia financiară rămâne incertă.
Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, nominalizat ca membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri / Ministrul care demisionase din cabinetul Grindeanu Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi fost ministru fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Guvernul Victor Ponta, a fost nominalizat pentru un mandat provizoriu de patru luni în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Vânzările masive de acțiuni pe Wall Street tulbură piața financiară Finanțele globale se confruntă cu turbulențe severe, după vânzarea masivă de acțiuni deținute de firma de investiții din New York, Archegos Capital Management, două bănci majore anunțând deja că rezultatele lor vor avea de suferit, potrivit AFP.
FMI vede semne ale unei redresări globale mai solide, dar riscurile semnificative rămân Geoffrey Okamoto, prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a apreciat că se întrevăd semnele unei redresări economice globale mai solide, dar a avertizat că rămân riscuri semnificative, inclusiv extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Numărul pensionarilor care au primit indemnizaţie socială a scăzut la 934.000 / Care este suma medie primită Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 934.111 de persoane. în luna februarie 2021, cu 7.194 mai puţini comparativ cu luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), citate de Agerpres.
Criza existențială a IMM-urilor. Mijlocul de aur al economiei germane, sub asediul Covid Gastronomi, circari, artiști, organizatori de evenimente, posesori de buticuri, librării sau articole pentru copii, furnizori, prestatori de servicii… iar lista poate continua. Acești antreprenori mai mari sau mai mici, ca și mulți alții, unii cu veche tradiție, se află în Germania în criză existențială, amenințați de lockdown-uri prelungite, de birocrația acordării sprijinului „imediat” de la stat, de imprevizibilitatea viitorului afacerilor lor. Acestea sunt acum înghițite de „liniștea” din centrele orașelor, care înseamnă și un forțat declin identitar și cultural.
Premierul Florin Cîțu: Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an Premierul Florin Cîțu a anunțat că reprezentanții Comisiei Europene susțin eliminarea MCV la finalul acestui an. România va lua măsurile care sunt necesare în prima jumătate a anului, a precizat prim ministrul.
SUA: Fed menține ratele dobânzilor în intervalul 0% - 0,25% Banca Centrală a SUA își revizuiește brusc previziunile de creștere în 2021, de + 6,5% față de 4,2%. De asemenea, Fed anunță acum că va menține ratele dobânzilor în intervalul 0% - 0,25%, potrivit AFP.
Eurostat: Bulgaria şi România, cele mai mici câştiguri salariale medii lunare din Uniunea Europeană Câştigurile salariale brute lunare variază considerabil în rândul statelor din Uniunea Europeană. În 2018, câştigurile salariale medii lunare variau de la 4.057 euro în Danemarca şi 3.671 euro în Luxemburg, la 442 de euro în Bulgaria şi 700 de euro în România, arată datele preliminare publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres.
Economia Marii Britanii revine pe roșu, Brexitul afectează comerțul extern Activitatea economică s-a contractat din nou în ianuarie, în Marea Britanie, în special din cauza măsurilor pentru lupta împotriva unei tulpini foarte contagioase a coronavirusului, în timp ce comerțul exterior a înregistrat o cădere record după ieșirea de pe piața unică europeană, potrivit AFP.
FMI avertizează asupra efectelor înăspririi condiţiilor financiare Fondul Monetar Internaţional a avertizat băncile centrale să fie vigilente în privinţa majorării bruşte a ratelor dobânzilor şi a înăspririi condiţiilor financiare, care ar putea avea efecte negative asupra pieţelor emergente, chiar dacă planul de relansare economică din SUA, de 1.900 miliarde de dolari, va fi benefic pentru majoritatea ţărilor.
Exportul Chinei a înregistrat o creștere record în februarie Exporturile din februarie ale Chinei au crescut într-un ritm record față de aceeași perioadă a anului trecut, când Covid-19 a învins a doua cea mai mare economie din lume. Exporturile, calculate în dolari, au crescut cu 154,9%.
Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasamentul celor mai bogați oameni din lume Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasametul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentulul Forbes al miliardarilor.
Reuters: Federaţia Bancară Franceză vrea să forţeze mutarea tranzacţiilor în euro din Londra în UE Federaţia Bancară Franceză solicită o nouă lege a Uniunii Europene care să forţeze băncile din afara spaţiului comunitar să transfere din districtul financiar al Londrei (City of London) în oraşul german Frankfurt tranzacţiile de conversie în euro, în contextul Brexit, conform agenţiei Reuters.
webPR: TaxEU Forum 2021 aduce în prim plan noile modificări fiscale și legislative TaxEU Forum a devenit un eveniment de referință în domeniul taxelor și fiscalității, aducând în dezbatere an de an subiecte de actualitate alături de vorbitori cu experiență. Pentru al 15-lea an consecutiv, evenimentul aduce o serie de seminarii specializate susținute de către companii și firme de consultanță fiscală care vor prezenta spețe actuale, exemple practice și răspunsuri la problemele generate de legislația în vigoare. Seminariile se vor desfășura în cea de-a doua zi a evenimentului, pe 12 martie, și vor fi susținute în paralel.
China detronează Statele Unite și devine primul partener comercial al UE China a devenit pentru prima oară cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene în 2020, depășind Statele Unite, grație revenirii rapide a economiei sale, mai puțin afectată de pandemia de Covid-19 decât cele ale partenerilor occidentali, potrivit AFP.
webPR: Politici Europene pentru Noua Economie Noua Economie a Uniunii Europene și implicit Noua Economie a României sunt orientate masiv pe dezvoltare durabilă și ne vor ajuta să construim o Românie Durabilă. Această nouă economie are nevoie de politici europene eficiente pentru toate statele membre și care să țină cont foarte realist de resursele, capabilitățile și oportunitățile fiecărui stat membru în parte.
Christine Lagarde (BCE): Redresarea Europei va accelera de la mijlocul acestui an Redresarea Europei în urma recesiunii cauzate de pandemia de coronavirus (Covid-19) a fost uşor întârziată, dar ar trebui să accelereze de la jumătatea acestui an, a declarat duminică preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit Reuters și Agerpres.
webPR: TaxEU Forum revine cu o noua editie TaxEU Forum, cel mai important eveniment national de legislatie si fiscalitate dedicat specialistilor din domeniu, revine cu o noua editie ce va avea loc in perioada 11-12 martie 2021 si va reuni, virtual de aceasta data, specialisti din cele mai importante companii si firme de consultanta fiscala.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by