FINANŢE
Comisia Europeană vrea să promoveze euro în tranzacțiile comerciale, pentru a reduce dominația dolarului Comisia Europeană a afirmat miercuri că va demara discuții cu marii actori economici, în special din sectorul energiei, pentru a încerca să reducă dominația dolarului în schimburile internaționale și pentru a întări rolul euro, scrie AFP.
Ministrul Muncii: Pensiile recalculate intră în plată din 1 octombrie 2018 Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, luni seară, că plata pensiilor recalculate se va face începând cu 1 octombrie 2018, indiferent când se va termina de recalculat ultimul dosar.
BNR: Ferma medie din România are o productivitate orară a muncii de 4 ori sub a uneia din Ungaria O fermă medie din România are o productivitate orară a muncii (PPS/oră) de circa 9,5, cu 31,5% sub nivelul de 12,5 din Polonia, de aproape 4 ori sub cea de 37 în Ungaria și de 2,4 ori sub cea de 23 în Uniunea Europeană (UE), reiese din calculele Băncii Naționale a României (BNR).
Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a ajuns la 1,68 milioane Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în octombrie cu 0,52%, ajungând la 1.687.495 milioane, comparativ cu 1.678.816 de poliţe PAD active la 31 octombrie 2017, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări, transmite Agerpres.
India: Creșterea economică dezamăgește, cu un avans de doar 7,1% / Gigantul asiatic are nevoie de un ritm de dezvoltare de cel puțin 8% Creșterea economică a Indiei a dezamăgit în trimestrul iulie-septembrie, potrivit cifrelor oficiale publicate vineri, o veste proastă pentru guvernul naționalist hindus condus de Narendra Modi, în apropierea alegerilor, scrie AFP.
România are a doua cea mai redusă rată de colectare a taxelor din PIB, în UE România a ajuns la o pondere a taxelor și impozitelor de 25,8% din PIB, anul trecut, al doilea cel mai redus nivel din Uniunea Europeană (UE) și în scădere de la 26,5% în anul anterior, potrivit datelor afișate miercuri de Eurostat - Biroul de statistică al UE, scrie Mediafax.
Comisia Europeană cere României o ajustare structurală de cel puțin 1% din PIB în 2019 / Plus un avertisment: deficitul ar putea ajunge la -4,7% în 2020 Comisia Europeană recomandă României o ajustare structurală anuală de cel puțin 1% din PIB în 2019, avertizând că, în caz contrar, deficitul bugetar poate ajunge la -3,4% din PIB anul viitor și -4,7% din PIB în 2020, ceea ce ar reprezenta cel mai ridicat deficit din UE.
Riscul apariției unei recesiuni în SUA în 2020 crește la 35%, pe fondul tensiunilor cu China (sondaj Reuters) Probabilitatea unei recesiuni în SUA în următorii doi ani, deși se păstrează mică, s-a ridicat la o medie 35% de la 30%, arată un sondaj Reuters realizat în perioada 13-19 noiembrie, în cadrul căruia au fost intervievați peste 100 de economiști, scrie Reuters.
Bitcoinul cade sub pragul de 4.500 dolari și pierde 30% din valoare într-o săptămână Bitcoinul a căzut cu peste 7,5 % marți, sub pragul de 4.500 de dolari, o devalorizare de 30% în decursul unei săptămâni a celei mai cunoscute criptomonede din lume, în condițiile în care vânzările de monede digitale s-au accentuat, scrie Reuters.
Peste 9.150 de beneficiari de pensii de serviciu, la finalul lunii octombrie 2018 Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii octombrie 2018, de 9.153 persoane, în creştere uşoară, cu 14 persoane, faţă de finele lunii precedent, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), scrie Agerpres.
Deceniul de aur al economiei Germaniei, întrerupt brusc de un recul al PIB-ului, după 16 trimestre consecutive de creștere "Deceniul de aur" al economiei germane s-a întunecat brusc în trimestrul trei, cu un recul al PIB-ului de 0,2%, legat de evoluția provizorie a sectorului auto dar și de îngrijorări mai durabile, scrie AFP.
Ultima strigare pentru plata defalcată a TVA. Ce mutare va face Ministerul de Finanțe? În respingerea cererii de derogare trimise de Ministerul Finanțelor în toamna trecută, Comisia Europeană argumentează că plata defalcată a TVA, așa numitul Split TVA, nu este proporțională cu obiectivele declarate de Guvern: asigurarea colectării în mod corect a TVA și prevenirea evaziunii fiscale. Astfel, o parte din investițiile derulate deja de firmele afectate de mecanism, indiferent că sunt furnizori sau clienți, s-ar putea dovedi costuri suportate în mod inutil, din vina autorităților.
Teodorovici: Avem toate avizele pentru Fondul Suveran. Intră săptămâna aceasta în ședința de Guvern Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, la Parlament, că proiectul de ordonanță de urgență pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a primit toate avizele și va intra pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna aceasta a Executivului.
Salariu minim mai mare pentru cei cu studii superioare sau cu o anumită vechime. Calcule salariu net și complet 2018-2019 Firmele și ceilalți angajatori din România vor fi obligați să acorde angajaților cel puțin salariul minim pe economie în mod diferențiat, la un nivel superior angajaților cu studii superioare și celor care au o anumită vechime în muncă, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate, vineri, de Guvern.
BERD: Creşterea în Europa Centrală şi statele baltice va rămâne peste potenţial în 2018 şi 2019 BERD a spus că creşterea în Europa Centrală şi statele baltice va rămâne peste potenţial în 2018 şi 2019, cu o medie de 4,3% şi respectiv 3,5%, potrivit Rador, care citează Emerging Europe. Bulgaria a avut şi ea performanţe bune, la fel ca România, în pofida unor indicii de supraîncălzire.
Cum evaluează România și alte state europene riscul fiscal cu implicații în cazul controalelor fiscale și al înregistrării în scop de TVA Noțiunea de „analiză de risc”, în baza căreia autoritățile fiscale inițiază controale sau decid înregistrarea în scopuri de TVA, există în legislația a șapte dintre cele zece state europene care au răspuns unui chestionar Deloitte România pe acest subiect. Procedura propriu-zisă este, de regulă, netransparentă, la fel ca în România, însă mai puțin restrictivă.
MFP vrea să împrumute în noiembrie 4,74 miliarde lei, cu 65 milioane lei mai mult decât în octombrie Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o atragă de pe piețe în noiembrie este 4,74 miliarde de lei, cu 1,4% mai mult decât în luna precedentă (65 de milioane de lei), reiese din datele afișate de instituție, potrivit Mediafax.
Dragnea: Proiectul de buget pentru 2019 este aproape gata Liviu Dragnea a declarat marți că proiectul de buget pentru 2019 este „aproape gata” urmând ca joi să aibă loc o „ultimă discuție” legată de finanțarea autorităților locale.
Zona Euro: creșterea economică încetinește sensibil în trimestrul 3 Creșterea economică a încetinit net în trimestrul trei, în zona euro, la 0,2%, potrivit primei estimări a Biroului european pentru statistică Eurostat publicate marți și citate de AFP.
Repararea voluntară a prejudiciului evaziunii fiscale - beneficiu real sau mijloc persuasiv al autorităților pentru obținerea rapidă de venituri bugetare? Prezentul articol supune analizei unele dispoziții cuprinse în Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, referitoare la efectele, sub aspect sancționator, ale achitării prejudiciilor pentru săvârșirea de fapte de evaziune fiscală.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version