FINANŢE
Cîţu: Este foarte important să continuăm injecţia de lichiditate în economie pentru a menţine ritmul investiţiilor Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat vineri seara că a fost aprobată rectificarea bugetară pentru 2020, fiind considerată una normală faţă de rectificarea din luna aprilie, care a fost realizată într-o situaţie de criză, relatează Agerpres.
UPDATE Polonia a intrat în recesiune, pentru prima oară după căderea comunismului Polonia a intrat oficial în recesiune, pentru prima dată după căderea comunismului, după ce produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 7,9% în al doilea trimestru din 2020, în cifre anualizate, și cu 8,9% în raport cu trimestrul precedent, a anunțat vineri, într-o primă estimare, oficiul național pentru statistici (GUS), citat de AFP.
Criza coronavirusului: Cădere record a PIB-ului în Marea Britanie, care suferă cea mai gravă recesiune din Europa Marea Britanie, lovită de criza coronavirusului, a suferit în trimestrul doi o cădere economică record de 20,4% și, în primele șase luni ale anului, cea mai gravă recesiune înregistrată vreodată, scrie AFP.
Mark Zuckerberg este al treilea cel mai bogat om al lumii. Reacţia şefului Facebook Cu o avere evaluată la 102 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat al lumii. El şi-a adăugat 30 de miliarde la avere în ultimele două luni. În faţa lui Zuckerberg mai sunt doar Jeff Bezos şi Bill Gates.
Eurostat: România a fost al optulea producător de bere din UE, în 2019 România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică.
UPDATE Uncia de aur a depășit pragul de 2.000 de dolari Uncia de aur a atins marți un nou record, depășind pentru prima oară pragul simbolic de 2.000 de dolari în jurul orei 16,15 GMT, înainte de a scădea ușor, scrie AFP.
Cîțu: România va avea o contracție în al doilea trimestru, dar va fi singurul negativ din acest an Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, vineri, la finalul ședinței de Guvern, că se așteaptă ca România să nu aibă o recesiune tehnică, adică două trimestre negative consecutive. „Trimestrul doi o să fie singurul din acest an cu contracție economică”, a spus ministrul.
Consecințele pandemiei: Cădere record a economiei mondiale, se anunță o relansare care va fi lentă Economia mondială înregistrează o cădere record, cu PIB-ul zonei euro în recul cu 12,1% în trimestrul doi și cu Statele Unite în recesiune, din cauza pandemiei de coronavirus, al cărei bilanț se agravează zilnic, scrie AFP.
BCE: Bulgaria şi Croaţia, acceptate în anticamera zonei euro Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate să se alăture ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb, n.r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, a anunţat Banca Centrală Europeană (BCE), în ceea ce ar urma să fie prima expansiune a zonei euro de după 2015.
Bogaţii lumii pot acum să utilizeze şi Munţii Alpi ca seifuri Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi.
Economia americană a creat 4,8 milioane locuri de muncă în iunie, un record Economia americană a creat 4,8 milioane de locuri de muncă în iunie - un record pentru o lună - grație redeschiderii centrelor comerciale, barurilor și restaurantelor, cifre care conduc la o scădere a șomajului peste estimările inițiale, a anunțat vineri departamentul Muncii, citat de AFP.
Aproape jumătate din populația Statelor Unite ale Americii nu are un loc de muncă Rata de ocupare a populației în Statele Unite a căzut la 52,8% în luna mai, ceea ce înseamnă că 47,2% dintre americani nu au un loc de muncă, scrie CNBC.
Wall Street Journal: „Şase luni care au zdruncinat lumea”. Pandemia şi protestele, cea mai tumultoasă criză recentă Criza pandemiei de coronavirus, creşterea ratei şomajului, protestele din Statele Unite şi fluctuaţiile majore de pe pieţele financiare au creat cea mai tumultoasă perioadă din istoria recentă, comentează cotidianul american The Wall Street Journal.
Perioada cea mai grea a crizei economice "probabil a trecut" (Lagarde, BCE) Perioada cea mai grea a crizei economice provocate de epidemia de coronavirus în zona euro "probabil a trecut", a apreciat vineri șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, citată de AFP.
Ce știm despre relansarea economiei mondiale și de ce analiștii mizează acum pe o evoluție în "U" sau "W", în locul optimistului "V" O relansare a economiei mondiale este așteptată anul viitor dar, în spatele cifrelor se află un tablou social gri, temeri de falimente și incertitudine generalizată: care sunt scenariile pentru economia mondială în 2021 după șocul coronavirusului, într-un grupaj realizat de AFP.
FMI prevede un scenariu și mai sumbru pentru economia mondială și se așteaptă la cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din anii '30 Peste 12.000 de miliarde pierderi cumulate pentru economia mondială în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Această criză este mai gravă decât se credea iar relansarea va fi mai lentă față de speranțele inițiale, a avertizat miercuri Fondul Monetar Internațional, potrivit AFP.
Moody's: Impactul coronavirusului asupra datoriilor suverane va fi dublu comparativ cu criza din 2009 Pandemia de coronavirus va majora nivelul de îndatorare al celor mai bogate state cu aproape 20 de puncte procentuale în acest an, a apreciat luni agenţia de evaluare financiară Moody's, adică aproape dublu faţă de creşterea înregistrată în timpul crizei financiare din 2009, scrie Agerpres.
Dăianu: Consiliul Fiscal estimează, într-un scenariu mijlociu, o cădere economică de 4-6% în acest an şi un deficit bugetar de 8-9% Consiliul Fiscal estimează, într-un scenariu mijlociu, o cădere economică de 4-6% în acest an şi un deficit bugetar de 8-9%, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, într-o dezbatere de profil, potrivit Agerpres.
Bogaţii lumii sunt din ce în ce mai interesaţi de aur, în contextul exploziei stimulentelor monetare Consilierii financiari ai celor înstăriţi îi sfătuiesc pe aceştia să acumuleze aur, având îndoieli cu privire la revenirile înregistrate în ultima perioadă pe pieţele bursiere, precum şi cu privire la impactul pe termen lung al măsurilor de stimulare lansate de băncile centrale din întreaga lume, scrie Agerpres citând Reuters.
Şefa FMI: Cheltuiți, cheltuiți, cheltuiți Directorul executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a făcut apel la state să continue să toarne bani în economiile lor, pentru a combate criza provocată de pandemia de Covid-19, și să nu revină înainte de termen la economii drastice.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by