FINANŢE
Ministrul Economiei face un apel către populaţie să nu facă stocuri foarte mari de alimente, „pentru că nu vine războiul” Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un apel către populaţie de a nu face stocuri supradimensionate de alimente, pentru că „nu vine războiul”, iar aprovizionarea cu produse alimentare este prioritară şi nu a fost limitată de autorităţi.
Expertă germană în finanțe, despre încercarea de izolare economică în contextul crizei Coronavirus: „Să spun că fac un zid și atunci virusul nu va pătrunde, este complet scandalos” Pe lângă dramaticele efecte asupra sănătății și vieții oamenilor, criza Coronavirusului lovește în temelia unor întregi sectoare de activitate, restructurând, pe alocuri, chiar și modul de gândire antreprenorial. O serie de specialiști și decidenți din sistemul economico-financiar caută și încearcă să ofere soluții. Ce intenții are președintele Băncii Europene de Investiții, ce vrea să producă Elon Musk, cum analizează situația fosta manageră a Lufthansa, acum membră în consiliile de supraveghere ale BMW, Deutsche Post și Johnsons Control International?
Germania adoptă un plan de salvare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace Germania intenţionează să adopte luni un plan de salvare și ajutorare economică fără precedent în ultimii 75 de ani, pentru a contracara criza provocată de pandemia de coronavirus, relatează Mediafax citând AFP.
Coronavirusul și economia globală: Imensele provocări cer intervenții masive ale statelor Politicienii din întreaga lume sunt îngrijorați de suferințele din economie dezlănțuite de pandemie și de riscurile letale asupra sănătății publice. Piețele globale sunt în haos, călătoriile sunt înghețate la o mică fracțiune din nivelurile obișnuite, iar liderii naționali de pretutindeni sunt mobilizați în fața unui val de șomaj și anxietate socială.
Coronavirus: UE anunță suspendarea regulilor de disciplină bugetară, o premieră Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri suspendarea regulilor de disciplină bugetară în UE, o măsură inedită care va permite statelor membre să cheltuiască atât cât este nevoie pentru a lupta împotriva consecințelor economice ale pandemiei de coronavirus, scrie AFP.
Valoarea bonurilor de masă se va mări de la 1 aprilie la 20 de lei. Iohannis a semnat decretul Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care valoarea unui tichet de masă creşte până la maxim 20 de lei. Prevederea va intra în vigoare de la 1 aprilie.
BCE lansează un program de achiziții pentru combaterea pandemiei, în valoare de 750 mld. de euro Banca Centrală Europeană (BCE) anunță lansarea unui program de achiziții pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 750 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat publicat pe BCE. Achizițiile vor putea fi făcute până la sfârșitul anului 2020.
FMI cere o relansare bugetară mondială Argumentele pentru o “stimulare bugetară mondială” cresc de la oră la oră potrivit Fondului, care este pregătit să mobilizeze capacități de împrumut de 1.000 de miliarde de dolari.
Coronavirus: UE "anticipează o recesiune în 2020" (comisarul european Thierry Breton) Uniunea Europeană anticipează o recesiune în 2020, a avertizat luni comisarul european însărcinat cu Piața internă Thierry Breton, la BFM Business, anticipând un impact global al crizei coronavirusului asupra creșterii europene "între 2 și 2,5%", scrie AFP.
Guvernul a anunțat că elimină 2.000 de posturi de la ANAF Un număr de 2.000 de posturi urmează să fie reduse din ANAF, după ce Guvernul a adoptat, marți, un proiect de hotărâre în acest sens. Anunţul a fost făcut de Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.
După discuții maraton de 8 ore, ANAF susține că cele două miliarde de euro care ies de sub sechestru în 6 martie sunt „o exagerare”, fără a avansa însă nicio cifră concretă ANAF afirmă că cifra de 10 miliarde de lei măsuri asigurătorii dispuse și care urmează să fie ridicate pentru nepunerea în acord a legislației cu o decizie a CCR „reprezintă o exagerare”, fără a preciza însă care este valoarea exactă a acestor măsuri asigurătorii. Potrivit unor surse HotNews.ro, discuțiile înainte de publicarea acestui comunicat au durat circa opt ore.
Decizia CCR privind ridicarea sechestrului asigurător al ANAF e corectă. Responsabilizează procurorul (ministru desemnat al Finanțelor) Multe măsuri asiguratorii dispuse de ANAF în cauze aflate în cercetare penală vor fi ridicate în 6 martie, iar acesta este un lucru bun, potrivit ministrului desemnat al Finanțelor, deputatul liberal Lucian Heiuș. Astfel, spune el, în momentul în care Fiscul trimite raportul de infracțiuni la procuror, acesta din urmă trebuie să instituie un nou sechestru.
Cea mai scumpă zi din istoria ANAF: aproximativ 2 miliarde de euro ies de sub sechestru după ce Ministerul Finanțelor a uitat să modifice o prevedere legală picată la Curtea Constituțională Măsuri asigurătorii în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei emise de ANAF în cauze aflate în cercetare penală vor fi ridicate în 6 martie din cauză că legiuitorul - Guvernul sau Parlamentul - nu a reușit să corecteze în timp util o prevedere legală declarată neconstituțională de Curtea Constituțională.
G7 pregăteşte măsuri pentru menţinerea creşterii economice sustenabile în contextul epidemiei Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) urmăreşte atent efectele epidemiei Covid-19 şi va aplica măsurile politice necesare limitării riscurilor şi menţinerii creşterii economice sustenabile, anunţă Departamentul american al Trezoreriei după o reuniune a organizaţiei, potrivit Mediafax.
Reducere surpriză a dobânzii de intervenție a Federal Reserve Banca centrală americană a redus marți dobânda de intervenție cu 0,5 puncte procentuale, pe fondul epidemiei noului coronavirus și a apelurilor presante din partea președintelui Donald Trump, scrie AFP.
​Africa de Sud a intrat în recesiune Africa de Sud, prima putere industrială a continentului, a intrat în recesiune, cu un recul de 1,4% al produsului intern brut (PIB) în trimestrul patru 2019, a anunțat marți biroul național pentru statistici (StatsSA), citat de AFP.
Coronavirus: Creșterea mondială pentru 2020, revizuită în scădere puternică de OCDE Coronavirusul va frâna puternic economia mondială în 2020, avertizează OCDE, care a scăzut luni previziunea de creștere la nivel global de la 2,9% la 2,4% și a atras atenția că scenariul ar putea deveni mai negru dacă epidemia se agravează, scrie AFP.
Dolarul canadian, la cel mai scăzut nivel în şase luni, pe fundalul preţurilor petrolului mai mici şi al pericolului reprezentat de virus Dolarul canadian a scăzut atingând minimul ultimelor şase luni, faţă de omologul său american, pe fondul scăderii preţurilor petrolului și creşterii noilor cazuri de coronavirus în afara Chinei, care au alimentat temerile de o pandemie.
VIDEO Florin Cîțu: Ne-am împrumutat pentru prima oară cu dobânzi negative în euro, o performanță istorică Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi că România a reușit pentru prima oară să se împrumute în euro la dobânzi negative, „o performanță istorică”.
​G20: Coronavirusul pune în pericol relansarea economiei mondiale (șefa FMI) Epidemia noului coronavirus riscă să "pună în pericol" relansarea economiei mondiale, deja "fragilă", a declarat duminică șefa Fondului Monetar Internațional, la Riad, la capătul unei reuniuni a G20, potrivit AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by