BĂNCI
Francois Bloch, PDG al BRD-GSG
Foto: Hotnews

Numărul doi al Societe Generale, un fost ministru de Finanțe și decanul Facutății de Contabilitate din ASE, noii administratori ai BRD

de Dan Popa HotNews.ro
Philippse Heim, adjunctul CEO-ului Societe Generale, responsabil cu activitatea de retail al băncilor din grup, alături de fostul ministru al Finanțelor din Guvernul M.R.Ungureanu, Bogdan Drăgoi și de decanul Facultății de Contabilitate din ASE, Liliana Feleagă au fost desemnați administratori ai BRD ca urmare a deciziilor luate în Adunarea Generală a Acționarilor. Heim, care se află în România de la începutul acestei săptămâni, a avut deja o serie de întâlniri cu oficiali ai Băncii Centrale.
Bogdan Belciu, Partener PwC Romania
Foto: Hotnews

Creșterea platformelor digitale de mobilitate urbană nu s-a reflectat în scăderea activității firmelor de taximetrie (studiu PwC România)

de F.B. HotNews.ro
Valoarea totală a taxelor încasate de stat de la firmele care folosesc aplicații precum cele de ride-sharing și e-hailing (servicii de taximetrie generate prin aplicațiile de mobilitate urbană, precum Clever) se ridică la 304 milioane lei anual, conform unui studiu al PwC România, realizat la cererea "Coaliției pentru Economia Digitală", din care face parte și UBER. Beneficiile indirecte, reprezentate de gradul de multiplicare în economie al consumului de servicii de transport urban privat generat prin platformele de mobilitate urbană, însumează 781 milioane lei.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Extragerea specială a bonurilor fiscale va avea loc cu o zi înainte de Paște​

de F.B. HotNews.ro
Un ordin semnat de secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Daniela Pescaru, modifică data la care va avea loc extragerea de Paște în cadrul Loteriei bonurilor fiscale. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial. Față de ordinul semnat de Eugen Teodorovici la începutul anului, care prevedea data de 28 februarie, acum noua dată este 27 aprilie, adică cu o zi înainte de sărbătoare.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Modificări în domeniul TVA. Este reglementat regimul TVA pentru cupoanele valorice și mai bine definit regimul serviciilor electronice

de Adrian Benta HotNews.ro
​În Monitorul Oficial de ieri 17 aprilie 2019, s-a publicat Legea nr.60/2019, ce aduce modificări importante în domeniul TVA. Este reglementat regimul TVA pentru cupoanele valorice. De asemenea, regimul serviciilor electronice este modificat și mai bine definit.
Guvernul
Foto: Guvern
Articol actualizat

Noul petic la Ordonanța lăcomiei, adoptat Guvern. Se introduc și zile libere pentru salariatele care fac fertilizare "in vitro"

de F.B. HotNews.ro
Am mai spus și noi, au recunoscut și PSD-istii: OUG 114 a distrus zilierii. Un deputat social-democrat spunea chiar: am omorât zilierii. După OUG 19/2019, care a avut modificări importante pe OUG 114/2018, astăzi - joi, în ședința de Guvern s-a adoptat Ordonanța zilierilor, prin care se repară greșeala de anul trecut. Hotnews.ro a mai scris despre acest proiect aici. La început, inițiator a fost Ministerul Tineretului și Sportului, iar apoi Ministerul Muncii.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Vânzările de mașini scad pentru a șaptea lună consecutiv în Europa; Constelația Starlink va pune pe cer 2.200 de sateliți; Excesul de capacitate și combustibilul scump duc pe Lufthansa pe pierdere

de A.Th.C. HotNews.ro
Producătorii europeni merg în marșarier, doar Renault este împins înainte de Dacia ● Elon Musk conduce și în cursa pentru internetul care va cădea din cer ● Companiile aeriene europene trec mai toate prin turbulențe financiare
Lingouri de aur la BNR
Foto: Hotnews

​Reportaj O oră și zece minute la coadă pentru: Arată-mi aurul! La final: Ia uite, un Pokemon umflat!

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ce istorie a leului? Ce Sală de marmură? Vrem să vedem aurul! De la ora 11:00 era deja o coadă de câteva zeci de metri la Banca Națională a României, la intrarea de pe Lipscani. 80-90% dintre persoane au peste 60 de ani. Aproape toți au venit cu un singur gând: să vadă aurul Băncii Naționale. (Cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat evenimentul „Ziua porţilor deschise”)
Dominic Bruynseels, CEO First Bank
Foto: Hotnews

First Bank achiziționează Bank Leumi România

de DP HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
First Bank a anunțat semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel B.M pentru achiziționarea tuturor participațiilor acesteia în filiala Bank Leumi România. Valoarea tranzacției este supusă unor clauze de confidențialitate. Achiziția este condiționată de primirea aprobării Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței și este de așteptat să fie finalizată în a doua parte a anului.
Polonia
Foto: freestockphotos.biz

Noua idee a polonezilor la Pilonul II, pentru bani în plus la buget: propun transferul și taxarea operațiunii

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Polonia intenționează să-și revizuiască sistemul de pensii într-un mod care să pună capăt nesiguranței privind viitorul activelor gestionate de fondurile de pensii private și, în același timp, să ajute guvernul să evite creșterea deficitului bugetar, potrivit Bloomberg. Despre cum și-a distrus Polonia Plonul II de pensii și cum încearcă reconstrucția, HotNews.ro a scris anul trecut aici.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Procedura prin care va încerca ANAF să recupereze datoriile la firmele aflate în insolvență, în Monitorul Oficial

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ordinul ANAF nr. 942/2019, care aprobă procedura privind cesiunea crențelor bugetare datorate de debitorii aflați în procedura insolvenței, a fost publicat în Monitorul Oficial. Despre acest act HotNews.ro a scris recent aici. Această procedură se referă la creanțele bugetare înscrise de organul fiscal în tabelul definitiv de creanțe, rămase nestinse la data încheierii contractului de cesiune și se aplică pentru debitorii aflați în procedura insolvenței conform Legii nr. 85/2014, cu modificări ulterioare, susține consultantul fiscal Adrian Bența.
Lucian Anghel, BCR BpL
Foto: Agerpres

Cât cheltuiesc românii pentru îmbunătățirea confortului locuinței (sondaj IRSOP)

de DP HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Intenția românilor de a face îmbunătățiri în locuințele pe care le dețin crește de la an la an, arată rezultatele unui studiu IRSOP, dat publicității marți. Unul din trei români doresc să pornească un asfel de proiect în următorii 5 ani în timp ce 32% intenționează să facă acest lucru în următoarele 12 luni, se mai arată în studiu.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews

​EXCLUSIV Scrisoarea lui Isărescu în problema aurului: BNR nu poate sustine propunerea legislativă (...) si nici nu poate accepta integral propunerile primite de la domnul senator Serban Nicolae

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Într-o scrisoare semnată de Guvernatorul Băncii Centrale Mugur Isărescu, acesta atrage atenția asupra multiplelor încălcări ale legislației europene, în cazul în care proiectul privind aducerea în țară a aurului ținut la Banca Angliei ar deveni lege. Marți, Comisia de Buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a emis un raport favorabil, cu amendamente, pe proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca BNR să repatrieze aurul depozitat de România în străinătate.
Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFP
Foto: MFP

Trei motive pentru care Tezaur nu merge așa cum și-au imaginat autoritățile

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Statul tot încearcă să se împrumute de la populație prin intermediul emisiunilor Tezaur. Oferă randamente superioare dobânzilor bancare, pe deasupra câștigul este neimpozabil și, totuși, Programul nu prea merge. De fapt merge, dar nu la anvergura dorită. Vorbim, de fapt, de doar 0,3% din populație care a dorit să achiziționeze aceste certificate, luând în calcul că anul trecut au fost circa 52.000, iar anul acesta, cel mai probabil, au fost o parte dintre cei de anul trecut, având în vedere că există o limită de sumă/emisiune.
Posibila manipulare a ROBOR a facut obiectul investigatiei Cons. Concurentei
Foto: sxc.hu

​DOCUMENT Discuțiile dintre dealerii bancari, emailurile schimbate, neîncrederea interbancară, ingrediente perfecte pentru a presupune că ROBOR a fost manipulat în 2008. Dar a fost?

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Septembrie 2008. Băncile nu mai aprobau limite de tranzacţionare pentru contrapartidele lor sau le aprobau doar pentru scadenţe de până la o lună. Octombrie. Situaţia lichidităţii şi a dobânzilor era critică. ROBOR-ul a sărit la cer, multă lume speculând că la mijloc ar putea fi o înțelegere între bănci. Consiliul Concurenței a intrat pe fir, dar investigația a fost închisă. Marți este așteptat raportul Comisiei economice din Senat în legătură cu presupusa manipulare a ROBOR, bănuială care a și dus la înlocuirea acestui indice din formula de calcul a ratelor la creditele în lei cu dobândă variabilă. Vezi mai jos emailurile interne schimbate de bănci, discuțiile care au avut loc între dealeri și raportul integral al Concurenței.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report: Mazda riscă să primească amenzi grele de la UE; Netflix a trecut de 150 de milioane de abonați pe plan global; SpaceX intră în echipa NASA de deturnare a asteroizilor

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Succes și harakiri: Mazda va fi penalizată de creșterea semnificativă a vânzărilor ● Netflix încă domină în Urzeala Streamingului, dar iarna va fi lungă și grea ● Elon Musk se asigură că va avea de unde să decoleze spre Marte

Leul deschide săptămâna în depreciere față de moneda europeană, contrar tendințelor din regiune

de DP HotNews.ro
Luni, monedele din regiune s-au întărit în fața euro, nu însă și leul, care s-a tranzacționat la o valoare medie de peste 4.76 unități în fața euro, potrivit datelor transmise de Banca Națională în jurul prânzului. Practic, leul se întoarce la nivelul de acum două săptămâni, de la începutul acestei luni, când a mai trecut de pragul de 4.76 unități în fața euro.

Șase români din 10 cred că o reducere de preț se simte cu adevărat doar când depăşeşte 30% (sondaj)

de DP HotNews.ro
Chiar dacă e loc de mini-vacanţă de Paşte şi 1 mai, majoritatea românilor au decis să-şi petreacă sărbătorile acasă. Peste 84% dintre ei spun că nu vor pleca de Paşte, iar trei sferturi dintre ei au decis că vor petrece şi 1 mai tot acasă, potrivit unui sondaj realizat de Provident în perioada 28 martie – 9 aprilie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.588 de respondenţi. Comparativ cu anul trecut, numărul celor care preferă să petreacă 1 mai acasă a crescut cu peste 20 de puncte procentuale.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Hotărârea de Guvern privind normele de aplicarea pentru TVA, în Monitorul Oficial

de F.B. HotNews.ro
HG nr. 213/2019 care modifică punctual mai multe norme de aplicare pentru taxa pe valoarea adăugată, a fost publicată în Monitorul Oficial. HotNews.ro a mai scris despre acest document aici. O primă modificare se referă la cota de TVA pe care o va utiliza furnizorul când realizează mai multe livrări sau prestări de servicii în cadrul aceluiași contract, spune consultantul fiscal Adrian Bența.
Cornel Grama, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Cum să faci rost de 10% din banii contribuabililor. Tutorial în 3 pași

de Cornel Grama Consultant fiscal
Primul pas: se întârzie cu emiterea deciziilor de impunere pentru contribuția la asigurările sociale de sănătate CASS vreo 5 ani (începând din 2014), astfel încât deciziile pe anii 2014 , 2015, 2016, 2017 de regularizare a CASS nu sunt comunicate contribuabililor. Al doilea pas: se dă o ordonanță de urgență (OUG 89/2018 în 13.01.2019) prin care se aduce la cunoștință contribuabililor că pentru deciziile de impunere a CASS pe anii 2014-2017 care se vor emite, dacă plătesc până pe 31.03.2019 vor beneficia de o bonificație de 10% din suma datorată.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial review Social democrații finlandezi și dificultatea formării unei coaliții. Dominique Strauss-Kahn: “I am a sad Brexiter”. Metamorfoza lui Assange: de la erou hacker la "spion rus"

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Social democrații finlandezi se confruntă cu dificultatea formării unei coaliții Le Temps: ​Băncile elvețiene mizează pe emoție pentru a schimba percepția clienților ● Les Echos: Dominique Strauss-Kahn: “I am a sad Brexiter” ● Handelsblatt: Huawei vrea să vândă chipsuri 5G rivalilor de la Apple ● Corriere Della Sera: Metamorfoza lui Assange: de la erou hacker la "spion rus" Lectură plăcută!

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version