BĂNCI
Florin Luca, strategist si analist economic
Foto: Hotnews

Trei sfaturi pentru antreprenori din partea unui bancher care a lucrat la Paris: Cât mai puțină marfă pe stoc, negociați termene de încasare cat mai scurte și plătiți-vă furnizorii la timp

de DP HotNews.ro
Dincolo de viziunea de business, strategie, know-how, clienți, salariați, leadership, competențele tehnice si manageriale specifice fiecărui antreprenor, in aceste momente cel putin 3 actori joaca un rol determinant in evolutia IMM-urilor: circulatia capitalurilor, bancile si Statul. Urmariti cu mare atentie nevoia de cash si incercati s-o optimizati luand in calcul cel putin trei elemente: cât mai puțină marfă pe stoc, termene de încasare cat mai scurte și plata la timp a furnizorilor, a spus Florin Luca, fost bancher în Paris, în prezent strateg și analist economic, la un eveniment online pe teme financiare organizat de Oxygen Events.
Legume si fructe in supermarket
Foto: pixabay.com

Prețurile alimentelor au urcat cu 1,46%, în martie. Prețul cartofilor, cu aproape 9%. Vezi ce s-a mai scumpit în martie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Alimentele au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor, în luna martie comparativ cu februarie, respectiv de 1,46%. Astfel, dacă o persoană consuma pe mâncare 1.000 de lei în februarie, în următoarea lună, mai trebuia să scoată din buzunar încă 14,6 de lei. Bineînțeles, depinde de coșul de consum al fiecăruia. Dacă ne uită la alimentele care s-au scumpit cel mai mult în martie, observăm următoarele.

ING înlocuiește schema proprie de sprijin a clienților care doresc suspendarea ratelor anunțată acum două săptămâni cu Ordonanța Guvernului. Prevede condiții mai favorabile clienților, admit bancherii

de DP HotNews.ro
Schema de sprijin anunțată de ING Bank pentru clienți în data de 17 martie va fi înlocuită de prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 37/2020, care prevalează și care prevede condiții mai favorabile clienților, a anunțat banca într-un comunicat transmis vineri. ”Printre condițiile instituite prin acest act normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienți, posibilitatea de a amâna plata ratelor și/ sau dobânzilor pe o perioadă de până la 9 luni, precum și un proces simplificat de acceptare a noilor condiții contractuale, fără acte adiționale și fără necesitatea deplasării la sediul băncii”, se arată în comunicat.
Moratoriul generalizat privind amanarea ratelor bancare sufoca bancile
Foto: Pixabay

Băncile, asaltate de solicitările clienților venite în call-centere, telefonic și email. ”Avem și câte 15.000 de apeluri telefonice/zi” Până acum, peste 150.000 de români au solicitat suspendarea ratelor

de Dan Popa HotNews.ro
Pentru a face față solicitărilor venite de la clienți, BCR a fost nevoită să mai deschidă două call-centere, să mărească de 10 ori personalul care administrează pagina de Facebook a băncii și să mărească numărul personalului din rețeaua proprie care să se ocupe de solicitările primite pe email. Și chiar și așa abia fac față, spun reprezentanții instituției. ”Primim în medie 14.000 de apeluri telefonice pe zi (dar sunt zile în care se depășesc 15.000 de apeluri), 150 de mesaje private zilnic pe pagina de Facebook și alte 200 de mesaje pe zi scrise direct pe ”wall”. Despre emailuri nu mai spun...”, spune un reprezentant al băncii. Instituția a decis să organizeze sesiuni live pe Facebook în care să discute direct cu clienții, prima astfel de discuție fiind programată azi la ora 11.
Radu Craciun
Foto: Hotnews

Radu Crăciun: ​​Numaratoarea inversa a inceput!

de Dan Popa HotNews.ro
”​Nu va lasati inselati de aparente. Exista un ceas care, chiar daca nu il auziti, ticaie si masoara timpul pe care il mai avem pana la inceputul unui colaps economic. Nu avem cum sa stam acasa pe bani tipariti de bancile centrale. Nu avem cum sa ne pastram avutia individuala intr-o tara care nu mai produce avutie. Nu vom putea supravietui la nesfarsit cheltuind economiile facute. Ele se vor epuiza”, scrie Radu Crăciun într-un text transmis la solicitarea HotNews.ro. Nu vom putea amana plata taxelor sau impozitelor la stat si sa asteptam de la acelasi stat o asistenta financiara din banii pe care nu-i are, mai spune economistul.
Donald Trump
Foto: Wikimedia Commons

Petrol: Ţările producătoare sunt "aproape de un acord", afirmă Donald Trump

de DP HotNews.ro
Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat joi că principalele ţări producătoare de petrol în frunte cu OPEC şi Rusia, sunt "aproape să ajungă la un acord" pentru a sprijini preţurile, notează AFP, citat de Agerpres. "Sunt aproape să ajungă la un acord, vom şti în curând despre ce este vorba", a declarat Donald Trump în cursul briefingului de presă cotidian pe tema coronavirsului.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Florin Cîțu: Avem o scădere a veniturilor de 20 miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de 12 miliarde lei

de CP HotNews.ro
Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi prezentat în ședința de luni a Guvernului pentru a fi aprobat, a anunțat ministrul finanțelor, la începutul ședinței de joi. În acest context, Cîțu a spus că "există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde lei şi o creştere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenţi cu partea de cheltuieli din buget". Cîțu a prezentat și câteva măsuri, una referitoare la rambusarea TVA, iar alta privind prorogarea unor termene pentru depunerea situațiilor financiare.
Mirela Calugareanu
Foto: Hotnews

Mesaj din partea șefei ANAF pentru mediul de afaceri: Să fim solidari. Situația de urgență nu trebuie să fie un pretext pentru a se încerca evitarea plății taxelor

de F.B. HotNews.ro
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, a rugat mediul de afaceri să fie solidar, astfel că firmele care au bani să-și plătească taxele. Probabil a transmis acest mesaj pentru că situația încasărilor la buget nu este roză de la debutul crizei coronavirusului. Încurajați de OUG 29/2020 care spune, printre altele, că pot să nu fie plătite taxele și impozitele pe perioada stării de urgență și încă 30 de zile după ce aceasta expiră pentru că nu se calculează dobânzi și penalități, multe firme au decis să țină cash-ul.
Cum tunde un indonezian in timpul crizei coronavirusului
Foto: YouTube

VIDEO Idee din Indonezia. Cum tunde un frizer în vremea coronavirusului

de F.B. HotNews.ro
În România, multe afaceri și-au închis ușile după decretul Președintelui Klaus Iohannis. Firmele de înfrumusețare se numără printre ele. Mulți romani au fost nevoiți să se tundă singuri în fața oglinzii sau ajutați de familie, zilele astea. Și Indonezia a luat măsuri în privința închiderii anumitor tipuri de business-uri pentru o anumită perioadă. Acolo, un hair stylist a gasit soluția pentru a face bani și a-și proteja clientela. Bineînțeles, în România poate ar fi nevoie de o relaxare a măsurilor pentru a se întâmpla ceva de genul acesta.
Florin Citu
Foto: facebook

Ministrul Finanţelor: Creşterea pensiilor depinde de execuţia bugetară; dublarea alocaţiilor nu este cuprinsă în buget

de DP HotNews.ro
Creşterea pensiilor depinde de execuţia bugetară, iar în ceea ce priveşte dublarea alocaţiilor, aceasta nu este cuprinsă în bugetul pentru acest an, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, potrivit Agerpres. "Dacă, în ceea ce priveşte creşterea pensiilor, care erau în bugetul iniţial, am spus foarte clar că depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum merge execuţia bugetară. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Ne uităm la toate categoriile de cheltuieli importante din buget. Trebuie să facem o reevaluare şi vom veni cu o soluţie în zilele următoare. Deficitul a crescut semnificativ şi, repet, trebuie să fim toţi solidari în acest moment", a afirmat Cîţu.
Cosmin Râță, antreprenor român cu afaceri în Belgia și România
Foto: Pro TV

Cum trece prin criză un business cu angajați români din Bruxelles? Cosmin Râță, antreprenor cu afaceri în Belgia și România invitat online #deladistanță, vineri, 10 aprilie, ora 13

de Dan Popa HotNews.ro
Cosmin Râță, antreprenor român cu afaceri de milioane de euro în Belgia, va participa vineri, 10 aprilie de la ora 13.00, la o intalnire online realizata la distanță și va discuta despre efectele crizei coronavirus asupra companiilor sale din țară și din Bruxelles, despre diferențele dintre cum se fac afaceri acolo și aici și despre care sunt soluțiile găsite de autorități la noi și la ei.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Coronavirusul ar putea creste saracia in Romania
Foto: Pixabay

Creșterea economică din România ar putea fi de 0,3%, dar riscul recesiunii este substanțial. Sărăcia este de așteptat să crească (raport al Băncii Mondiale cu privire la impactul COVID-19)

de F.B. HotNews.ro
Creșterea economică este proiectată să încetinească la 0,3% în 2020, de la o estimare de 3,8%, înainte de criza COVID-19, în România, se arată într-un raport al Băncii Mondiale. Proiecția este făcută sub presupunerea că va veni o creștere graduală în cea de-a doua parte a anului 2020 și va accelera în 2021 la 4,4%.
Banca Transilvania
Foto: StartupCafe.ro

Banca Transilvania: PFA-urile pot deschide cont de la distanţă

de RA HotNews.ro
Clienţii BT persoane fizice pot deschide un cont de PFA de la distanţă, fără să mai facă un drum la bancă, a anunţat Banca Transilvania. Care sunt paşii şi documentele necesare.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Așteptările celor mai titrați analiști financiari: Curs mediu al euro de 4,99 lei, un derapaj fiscal de 6,7% și un impact al crizei Covid-19 care se va simți puternic până în trimestrul IV

de DP HotNews.ro
Indicatorul care măsoară încrederea în economie calculat de cei mai titrați analiști financiar-bancari reuniți în Asociația CFA România a coborât în martie la cel mai mic nivel din iulie 2012, potrivit anunțului făcut joi de membrii Asociației. Aceștia și-au înrăutățit prognoza de curs euro la 4,99 lei pentru următoarele 12 luni, și au inclus în estimări impactul economic al cornavirusului. Din acest punct de vedere, analiștii anticipează în bună parte (48% dintre ei) impactul se va resimti puternic pana in trimestrul IV al anului.
Tudorel Andrei, presedintele INS
Foto: Hotnews

Exporturile românești au scăzut în luna martie din cauza restricțiilor legate de coronavirus. Pe ansamblu, presiunea asupra balanței comerciale a mai slăbit (cercetare INS)

de Dan Popa HotNews.ro
​Reducerea capacităților de producție, problemele legate de transport, lipsa materiilor prime din import şi anulările contractelor comerciale sunt principalele motive invocate de exportatorii și importatorii români pentru contracția comerțului exterior din luna martie 2020, arată o cercetare ad-hoc efectuată de Institutul Național de Statistică publicată joi dimineața. Din calculele proprii efectuate pe baza datelor furnizate de INS, exporturile din martie au scăzut cu circa 22%, dar contracția a fost mai mare la importuri, ceea ce mai reduce din deficitul comerțului exterior.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: Pixabay

Financial report Banca Franței lansează ideea tipăririi banilor destinați finanțării directe a companiilor. Japonia încearcă să scape de coronavirus fără să-și anestezieze economia. Unele hoteluri din Grecia se vor deschide în iunie

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Guvernatorul Băncii Franței a lansat ideea ca băncile centrale să tipărească bani cu care să finanțeze direct companiile afectate de coronavirus ● Les Echos: Japonia încearcă să scape de coronavirus fără să-și anestezieze economia ● Corriere Della Sera: Interviu Gerhard Schröder: "Este momentul datoriei comune, Germania trebuie să ofere ajutorul pe care l-a primit" ● Presa elenă: Unele hoteluri din Grecia se vor deschide în luna iunie. Statul va încuraja sectorul prin reduceri de taxe și alte măsuri fiscale.
Norme de aplicare credite cu dobanda subventionata
Foto: Monitorul Oficial
​Articol actualizat

Normele de aplicare la creditele cu dobândă subvenționată pentru IMM-uri, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Normele de aplicare ale schemei de creditare pentru IMM-uri în contextul crizei coronavirusului au fost publicate în Monitorul oficial, după ce sâmbătă a apărut Ordonanța. Este vorba de acele credite cu dobândă subvenționată pentru investiții și capital de lucru, respectiv modificarea IMM Invest România din 2017.
Adrian Stanciu, Maastricht School of Management, in timpul discutiei cu HotNews
Foto: Hotnews

VIDEO Cu Adrian Stanciu, antrenor de antreprenori despre rețete de ocolit criza și despre marea ocazie pe care pandemia ți-o pune în față: Nu toate firmele vor supraviețui. Nu există un drept infinit la supraviețuire

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Cred că acum e un moment foarte bun pentru un CEO să își manifeste calitățile de lider, dacă le are, spune Adrian Stanciu, antreprenor și partener co-fondator al brațului din România al Maastricht School of Management. El le recomandă antreprenorilor ca în această perioadă de incertitudine să ia decizii bazate pe detaliile certe de care dispun. ”Ai spațiul închiriat, iar proprietarul refuză să-ți renegocieze contractul? Asta e deja o certitudine și poți lua o decizie bazată pe ea: sper că te vei muta cât de curând de acolo!”, spune Stanciu într-o discuție cu reporterul HotNews.ro
Jumatate dintre romani vor un credit
Foto: sxc.hu

Comisiile de specialitate din Senat, dominate de PSD, au eliminat garanția Statului din Ordonanța privind amânarea plății ratelor

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Dacă legea va trece și de Camera Deputaților în această formă vom avea de-a face cu o situație cel puțin curioasă: să avem o Ordonanță care deja își produce efectele și o lege care amputează Ordonanța într-unul din punctele sale esențiale.Care sunt scenariile de lucru și la ce se pot aștepta cei cu rate la bănci?
Cristian Bichi, consilierul Guvernatorului BNR
Foto: Hotnews

Moratoriul privind plățile la credite în Ungaria în 4 întrebări și răspunsuri. Plus două concluzii

de DP HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Confruntate cu efectele economice și sociale ale crizei sanitare declanșate de noul coronavirus, o serie de state au adoptat moratorii privind plata creditelor bancare. Ungaria a fost una dintre primele țări din Europa care au recurs la o astfel de măsură, scrie Cristian Bichi, consilier al Guvernatorului Isărescu. Referiri la această decizie de politică din țara vecină apar frecvent în dezbaterile actuale din România pe tema propriului său moratoriu bancar, dar se observă că, de cele mai multe ori, comentatorii au o întelegere eronată a mecanismului ce este dat ca exemplu.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by