BĂNCI
Dogecoin
Foto: Captura video

Bulă cripto? Dogecoin, criptomoneda creată ca glumă, valorează acum 34 de miliarde de dolari

de S.J. HotNews.ro
Dogecoin, criptomoneda lansată ca glumă, este acum una dintre cele mai valoroase 10 monede digitale din lume cu o valoare de piață de 34 miliarde de dolari, relatează CNBC.
Criptomonede
Foto: pixabay.com

Turcia a interzis plățile cu criptomonede

de G.S. HotNews.ro
Banca Centrală a Turciei (CBRT) a interzis folosirea criptomonedelor şi criptoactivelor pentru achiziţii de bunuri şi servicii, menţionând posibilele pagube ''ireparabile'' şi riscurile semnificative în urma unor astfel de tranzacţii, se arată în legislaţia publicată în Gazeta Oficială a ţării, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Cresa din Bucuresti
Foto: Agerpres
​DOCUMENT

​1.500 lei pentru creșă sau grădiniță: Ministerul Finanțelor a făcut procedura pentru cei care au aplicat în noiembrie 2020 – martie 2021, facilitatea fiind suspendată din aprilie 2021

de F.B. HotNews.ro
Facilitatea celor 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță, așa cum știm, a fost suspendată din aprilie și până la finalul anului. Pentru că trebuie să se aplice pe primul trimestru și ultimele două luni din 2020, acum Ministerul Finanțelor a venit cu un proiect de OUG care arată cum trebuie să se aplice. Practic este vorba despre modul de declarare. (De precizat că în Parlament este un proiect de lege care prevede aplicarea și de către firmele plătitoare de impozit pe venit, iar după adoptare ar trebui să se aplice de anul viitor)
Vaccinul Sputnik V, cele doua doze
Foto: Patricio Murphy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

De ce este un eșec campania de vaccinare din Rusia

de F.B. HotNews.ro
Există câteva țări în regiunea noastră în care campania de vaccinare este un eșec complet: Bulgaria și Rusia, spune Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. În cazul Bulgariei, motivul este pentru că nu poate convinge deloc oamenii să se vaccineze.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea valul 4 al pandemiei. Cumpănașu, proiect de 4.000.000 lei cu Ministerul Educației. Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat. Topul dobânzilor la care se împrumută statele UE

de DP HotNews.ro
Cumpănașu, al treilea proiect cu Ministerul Educației: 4.000.000 lei să scoată instituția din haos ● Liviu Dragnea cere să fie eliberat condiționat ● Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea valul 4 al pandemiei ● Vom avea mini sau maxi criză politică? Cum va fi influențată economia ● Românii au avut parte de cea mai mare scumpire a energiei electrice din Europa ● Lucian Croitoru: Lupta băncii centrale pentru principii: 1990-2020 ● Șoferii vor putea afla tot istoricul sancțiunilor rutiere, nu doar numărul punctelor de penalizare ● Dacian Cioloș: „Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu ● Topul dobânzilor la care se împrumută statele UE ● Memorandumul privind legea salarizării bugetarilor: Unele sporuri vor intra în salariul de bază. Modul de ierarhizare se va schimba
Londra
Foto: Pere Sanz | Dreamstime.com

Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Obsesia cu vaccinarea este greșită. Asta o spun cei care au cel mai mare succes cu vaccinarea în acest moment în Europa: anume britanicii, potrivit lui Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra. “Vă spun chestia asta pentru că sunt aici și mă uit la ce comunică și cum comunică”, spune el.
Horia Braun, CEO Erste Asset Management
Foto: Hotnews

Cât loc mai este în tolbă de optimism?

de Horia Braun HotNews.ro
Daca privim la ultimele 12 luni in cateva grafice de preturi de pe pietele financiare, lucrurile par sa fi mers snur in economie: pietele bursiere globale au crescut semnificativ (cu aproape 50% in EUR), in vreme ce volatilitatea a scazut sub nivelul de 20%, la jumatate fata de valoarea sa de la inceputul lunii aprilie 2020. Sigur ca in realitate avem de-a face in mare masura cu “mirajul” efectului de baza, pentru ca ne comparam cu minimele inregistrate la inceputurile crizei Covid-19, cand inca frica de necunoscut ne apasa pe toti, insa trebuie sa recunoastem ca rezilienta trendului pozitiv in toata aceasta perioada in care am trecut peste valul doi si trei de infectari si lockdown-uri reprezinta un aspect cu adevarat remarcabil.
Cristian Popa, membru CA al BNR
Foto: Hotnews

Cristian Popa: BNR NU interzice bancilor deschiderea de conturi furnizorilor de servicii de schimb intre criptomonede sau furnizorilor de portofele digitale (wallet-uri)

de DP HotNews.ro
Aceasta este o clarificare importanta, mai multe persoane mi-au adus la cunoștință, in repetate rânduri, faptul ca nu pot face plati catre asemenea furnizori sau ca furnizorilor le sunt inchise conturile bancare. Motivația bancilor comerciale era "nu ne lasa BNR". Nu BNR cere inchiderea acestor conturi, sunt decizii interne. Bancile comerciale trebuie insa sa respecte prevederile Legii 129/2019, deci sa isi cunoască clientela si sa administreze riscurile de spalare a banilor si finantare a terorismului, spune Cristian Popa, membru CA al BNR. În opinia BNR aceste active sunt speculative, volatile si riscante, putand genera pierderi financiare semnificative investitorilor. Insa banca centrala considera ca acestea nu reprezinta o amentintare la adresa stabilitatii financiare in Romania. Deci pot fi foarte periculoase pentru finantele personale insa nu pentru stabilitatea macroeconomica a tarii, mai spune Popa.
Algoritmi bitcoin
Foto: Waldemar Thaut / Panthermedia / Profimedia Images

BNR: Criptoactivele sunt active speculative foarte volatile și extrem de riscante

de DP HotNews.ro
Banca Națională a României constată menținerea tendinței de creștere a interesului publicului față de monedele virtuale (denumite și cripto-active) și atrage atenția că acestea continuă să reprezinte active speculative foarte volatile și extrem de riscante, cu un potențial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor. Deși, potrivit opiniilor Autorității Bancare Europene, riscul de utilizare ilicită a monedelor virtuale se menține ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia. Astfel, furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorii de portofele digitale sunt obligați, începând cu 15 iulie 2020, să se conformeze prevederilor Legii nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, inclusiv în ceea ce privește cerința de a fi autorizați sau înregistrați de Ministerul Finanțelor, prin Comisia de autorizare a activității de schimb valutar.
Fonduri
Foto: Pixabay

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutoare HoReCa la valoarea de 500 milioane euro

de CZ HotNews.ro
Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de stat de până la 500 de milioane de euro în total restaurantelor, hotelurilor și altor firme din domniul HoReCa și al turismului prin schema de ajutoare aflată în pregătire la Ministerul Economiei.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

România a atras 3,5 miliarde euro de pe piețele externe de capital la dobânzi de 2% și 2,75%

de F.B. HotNews.ro
România a împrumutat 3,5 miliarde lei de pe piețele internaționale, fiind vorba de două tranșe pe 12 și 20 de ani. Subscrierea a fost de 10 miliarde euro, prin participarea unui numãr de peste 380 de investitori. De precizat că Ministerul Finanțelor a ieșit pe 7 aprilie pe piețele externe.
Criptomonede
Foto: Max Pixel

Șeful Fed a atacat iar criptomonedele: Sunt vehicule pentru speculații

de CZ HotNews.ro
Criptomonedele au fost atacate din nou de Jerome Powell, președintele Rezvervei Federale a SUA - sistemul bancar central american, pe fondul ascensiunii bitcoin și al debutului în forță pe bursă reușit de platforma de tranzacționare cripto Coinbase.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report Malta oferă bani de cazare turiștilor care o vizitează. Pietonii, amendați dacă stau cu ochii în telefon când traversează. Documentul unic pentru deplasarea în alte state NU va garanta mobilitatea în UE. O criză care a venit prea devreme

de DP HotNews.ro
Proiect de lege: Pietonii, amendați dacă stau cu ochii în telefon când traversează strada ● Documentul unic pentru deplasarea în alte state nu va fi un pașaport care să garanteze mobilitatea în UE ● Florin Cîțu – ministrul interimar al Sănătății: O criză care a venit prea devreme ● Ambiții, proiecte și realism în industria energetică. Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut ● Lumea interlopă online. Cum a schimbat pandemia infracționalitatea virtuală ● Ministerul Finanţelor a prelungit până la 20 septembrie 2021 facilitatea de eşalonare la plată a obligaţiilor bugetare ● Ghidul practic IMM Invest 2021. Ce fel de credite se pot lua, care sunt condiţiile dar şi parametrii de costuri şi eligibilitate. Priorităţile antreprenorilor ● Mass media, fabrica de halucinații și de extremism.
Bogdan Speteanu
Foto: captura tv

Cele mai mari probleme ale antreprenorilor: scăderea comenzilor, teama angajaţilor privind pandemia şi dificultatea de a-și susţine furnizorii (studiu)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Programul IMM Invest se va transforma dintr-un vehicul cu menirea de asigura un colac de salvare imediat într-un instrument care să asigure clienţilor sursa de investiţii pentru creştere sustenabilă, a declarat, miercuri, Bogdan Speteanu, director executiv Produse Corporate în cadrul BCR, citat de Agerpres. "Cred că aceasta va fi principala diferenţă dintre 2020 şi 2021. Din punct de vedere al nostru, dar nu numai al nostru, cred că şi al partenerului, şi anume Fondul de Garantare, vedem o eficientizare a fluxurilor şi a proceselor. Ceea ce ne aşteptăm, ca anul acesta lucrurile să se desfăşoare cu mai multă rapiditate, astfel încât banii să ajungă mai repede către clienţi", a spus Bogdan Speteanu. El a participat la o conferinţă organizată de Banca Comercială Română şi FNGCIMM, privind noutăţile programului IMM Invest în 2021 şi rezultatele obţinute anul trecut.
Mere rosii romanesti - tara de origine: Polonia
Foto: Hotnews

Merele cu origine din „vezi pe ambalaj” și cum ”cântăresc” importurile în creșterea prețurilor, cursului de schimb și dobânzilor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Mere roșii – țara de origine: vezi pe ambalaj. Mulți au văzut în lanțurile de supermarketuri acest gen de afiș. Ideea este că importăm. E o legătură directă între un indicator publicat ieri de BNR (deficitul de cont curent) și creșterile de prețuri, curs de schimb, dobânzi la credite. HotNews.ro a cerut explicatii de la mai multi experți: Cristian Popa, membru CA la BNR, Adrian Codirlașu, de la CFA România, și cu specialiști care lucrează pentru instituții internaționale și n-au dorit să le fie publicat numele.
Ponturi pentru dosarul perfect de credit pentru Noua Casă
Foto: Hotnews

7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
La ce să mă uit mai atent când compar ofertele băncilor: la nivelul dobânzii? La DAE (Dobânda Anuală Efectivă)? La nivelul ratei lunare? Pe ce perioadă să mă împrumut? La ce e atentă banca atunci când îmi analizează dosarul de credit? Cât timp durează până obțin aprobarea? Oare n-ar fi mai bine să rămân în chirie și să nu mă împrumut? Vor crește dobânzile în perioada următoare? Toate aceste întrebări pe care și le pune un tânăr care vrea să își cumpere o locuință sunt absolut legitime. HotNews a stat de vorbă cu reprezentanții principalelor bănci comerciale și a încercat să sintetizeze în 7 întrebări esențiale principalele necunoscute atunci când vrei să-ți iei o casă. Azi, răspunsurile oferite de BRD-GSG.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică. Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu. ​Dacia Sandero şi Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranţă. Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică ● Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu care asigura întreținerea ventilatoarelor de la „ Babeș”: Sute de contracte anul trecut, profit de peste 1 milion de euro ● Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”: un Ordin dat peste noapte a pus industria pe jar ● Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse ● ​Dacia Sandero şi Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranţă Euro NCAP. Ce lipseşte mărcii româneşti ● Companiile din cadrul CFR ar putea recurge la disponibilizări, pentru a reduce din pierderile uriașe ● Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare ● Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz ● Adrian Vasilescu, BNR: Ce alarme trage PIB-ul pe 2020 ● Suspendarea permisului: Instanțele nu mai pot reduce perioadele sau decide înlăturarea măsurii.
Operele NFT in voga
Foto: Pixabay

Colecţionarul care a cumpărat cu un preţ record o operă de artă digitală dezvăluie culisele fenomenului "NFT"

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Vignesh Sundaresan, un antreprenor care a făcut avere din tranzacţii cu criptomonede şi care a plătit suma record de 69,3 milioane de dolari pentru o operă de artă digitală a dezvăluit unele dintre secretele care se află în spatele fenomenului "NFT" într-un interviu acordat pentru AFP, citat de Agerpres. La prima vedere, Vignesh Sundaresan nu pare să deţină atributele unui colecţionar bogat. Tânărul asiatic, în vârstă de 32 de ani, poartă pantaloni şi tricouri obişnuite şi locuieşte într-un apartament standard din Singapore. Cunoscut şi sub pseudonimul Metakovan, el nu deţine nicio proprietate imobiliară, nu are niciun automobil, iar cele mai multe dintre investiţiile lui au fost realizate în spaţiul virtual.
taxarea bogatilor
Foto: Dreamstime.com

Taxarea bogăției nu va funcționa, pentru că mulți o vor ocoli cumva, spune un economist premiat cu Nobel

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Taxarea bogăției a revenit în discuție la nivel mondial, în contextul în care pandemia a accentuat diferențele dintre săraci și cei avuți, precum și dintre companiile foarte profitabile (chiar și în vremuri de criză) și cele care abia mai supraviețuiesc. Însă un economist premiat cu Nobel consideră că o astfel de idee nu ar avea efectul scontat pentru simplul motiv că cei vizați vor găsi metode să nu plătească această taxă - așa cum au făcut și cu alte ocazii.

Sindicatele protestează mâine în Piața Victoriei. Motivul: refuzul dialogului social

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația Națională a Sindicatelor Libere-Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Confederația Sindicală Națională Meridian organizează simultan acțiuni de protest miercuri, 14 aprilie 2021, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în Piața Victoriei, conform unui comunicat de presa al acestora.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by