BĂNCI
Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFP
Foto: MFP

Titlurile Tezaur vor putea fi răscumpărate prin Poșta Română. Patru lucruri practice pe care trebuie să le știi dacă ai subscris

de Florin Barbuta HotNews.ro
Persoanele fizice care au achiziționat titluri Tezaur anul trecut vor putea solicita răscumpărarea înainte de scandență de la Poșta Română, potrivit unui ordin semnat de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și de Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Practic, s-a modificat un ordin la care s-a mai adăugat un capitol.
ANAF
Foto: DGAF

19 motive din cauza cărora bugetul de stat este sărac: de la București, la Teleorman

de F.B. HotNews.ro
Curtea de Conturi a observat foarte multe abateri la direcțiile regionale ale ANAF. Vorbim atât de București, cât și de alte județe. De exemplu, la Teleorman, s-a constatat efectuarea necorespunzătoare a controlului fiscal, în sensul neefectuării tuturor acțiunilor de control. Astfel, acolo s-a constatat prejudicierea bugetului de stat cu aproape jumătate de milion de lei, prin neînscrierea AJFP Teleorman la masa credală pentru două societăți comerciale aflate la data efectuării acțiunilor de inspecție fiscală în procedura de insolvență.
ANAF Antifrauda
Foto: ANAF - Facebook

​Cinci nereguli găsite de Curtea de Conturi la Direcția Antifraudă din ANAF. În procesele verbale, inspectorii invocă legi care nu se aplică firmelor

de F.B. HotNews.ro
​Curtea de Conturi a constatat că Direcția Generală Antifraudă Fiscală își face treaba ineficient. Pe scurt: acțiuni de control prea lungi, nu au aplicat legea în anumite cazuri, nu spun de ce fac control, invocă legi care nu se aplică firmelor sau încheie procese-verbale de control în lipsa reprezentanților legali ai societăților comerciale devenite între timp „firme fantomă.
coronavirus China
Foto: CNN

Impactul coronavirusului asupra piețelor economice (analiză)

de DP HotNews.ro
Aversiunea la risc a lovit piețele economice pe măsură ce apăreau tot mai multe știri despre coronavirus, arată o analiză publicată miercuri de 6 economiști ai ING. Incertitudinea îi face pe investitori să solicite o primă suplimentară de risc pentru activele expuse cererii chineze, ceea ce ar putea face ca dobânzile să rămână scăzute pentru mai mult timp. Începând cu 7 ianuarie, când autoritățile chineze au confirmat identificarea noului virus, impactul acestuia asupra piețelor financiare a fost tot mai puternic. Noul coronavirus vine imediat după conflictul SUA-Iran și continuă să amenințe revenirea economiei globale în 2020.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, ci mai singură. Piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament şi în presă

de Dan Popa HotNews.ro
The Financial Times: Marea Britanie după Brexit nu va fi singură, dar va fi mai singură.● Les Echos: Coronavirusul: piața ciudată din Wuhan unde se vindeau pui de lup, șerpi și șobolani. ● Venezuela lui Nicolas Maduro ar putea privatiza sectorul petrolier.● DNEVNIK: Pentru interesele Rusiei în Bulgaria se lucrează în Guvern, Parlament şi în principalele mijloace de informare în masă.● Știri pe scurt.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu: Ridicarea popririi pe conturi, de către ANAF, se va face electronic, în mai puțin de o oră

de I.B. HotNews.ro
Florin Cîțu a declarat, marți, că ridicarea popririi pe conturi de către ANAF, va fi efectuată electronic, în mai puțin de o oră de la plata datoriilor contribuabilului. El a mai precizat că Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a declarației unice de venit la 25 mai 2020, potrivit Mediafax.
Florin Citu
Foto: Hotnews
​Opinii HotNews.ro

Lui Cîțu "i-a mâncat câinele tema". O conferință ciudată

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu s-a prezentat bine în conferința de marți. A ales câteva subiecte: executia bugetară, Gabriela Firea și împrumutul de pe piețele externe. Am aflat că unele cifre pe care ni le-a dat instituția la începutul evenimentului sunt greșite. Referitor la Gabriela Firea (adică Primăria Capitalei) am auzit cam aceleași declarații făcute cu o seară înainte la un post de televiziune, împrumutul de pe pietele externe, cam nimic nou. Noroc că presa a mai întrebat și alte lucruri, asta deși Cîțu a spus că ne dă doar 10-15 minute. Am avut puțin mai mult: 23-24 minute.
Romania e la mijlocul clasamentului cand vine vorba de indexul competitivitatii muncii
Foto: sxc.hu

România e la mijlocul topului mondial după Indicele Global al Competitivității Muncii

de DP HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Indicele Global al Competitivității Muncii pentru anul 2020, lansat la Forumul Economic Mondial din Davos, arată că Elveția continuă să conducă în clasamentul competitivității, fiind pe primul loc din 2013, anul lansării Indicelui. În același timp, Statele Unite ale Americii au urcat de pe locul trei pe cel secund, lăsând Singapore cu un loc mai jos comparativ cu 2019. România se află la mijlocul clasamentului, fiind trași în jos ca punctaj de la capitolul atragere de persoane competente (legislația muncii pentru cetățeni străini, rigiditatea legislației muncii și mobilitatea internă a forței de muncă) și dezvoltarea resurselor umane (educație și învățare pe tot parcursul vieții).
Florin Citu
Foto: Hotnews

Ministrul Cîțu spune că sunt câteva companii care nu au dat dividende cât trebuia. Problemele au apărut când a fost rugat să dea exemple

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut câteva declarații interesante în conferința de marți. Inițial a spus, în cadrul prezentării, că sunt câteva companii la care va trimite echipa de control, pentru că nu ar fi plătit dividende la nivelul dorit. Când a fost întrebat ce companii sunt acelea, a zis că el crede că Hidroelectrica nu a plătit, dar trebuie să verifice. De precizat că Hidroelectrica a plătit și dividende suplimentare.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele au încasat cele 3 miliarde euro împrumutate de pe piețele externe. Mai vor să ia încă atât

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Fondurile aferente emisiunii de euroobligațiuni lansate de MFP pe piețele externe în data 21 ianuarie, în valoare totalã de 3 miliarde euro, au fost încasate marți, 28 ianuarie, anunță Ministerul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.
Dan Vilceanu
Foto: Facebook

Umbra deputatului gorjean Vîlceanu la Finanțe: Finanțistul șef din Gorj „mutat disciplinar” în alt județ

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Dan Vîlceanu, deputat de Gorj, l-ar fi mutat “disciplinar” pe șeful Finanțelor dar și pe un coleg al acestuia din județul respectiv după ce aceștia au sesizat organele de cercetare penală pentru presupuse ilegalități ale unei firme condusă de familia Vîlceanu, reiese dintr-o investigație realizată de România Liberă. De precizat că potrivit informațiilor HotNews.ro, deputatul a fost văzut des prin Minister, în ultima perioadă.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu: Două misiuni FMI sunt în România pentru analiza colectării și a Codului Fiscal

de DP HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Două misiuni ale Fondului Monetar Internațional (FMI) sunt în aceste zile în România pentru a analiza modul de colectare a banilor la buget și Codul Fiscal, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, citat de Mediafax. Acesta a spus că delegațiile FMI vor sta în România două-trei săptămâni.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu reamintește că nu va umbla pe Codul fiscal în 2020. Referitor la IT-iști: Optim ar fi să plătim toți aceleași taxe

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
​În 2020 nu vom umbla la Codul fiscal, dar sunt de acord cu principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, că normal și optim ar fi să plătim toți aceleași taxe, contribuții și așa mai departe, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință de presă.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

Deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB, în 2019. Cel mai mare deficit din ultimii 9 ani

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
România a înregistrat un deficit bugetar de 4,6% din PIB, în 2019, conform execuției preliminare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Practic, este cu 0,2 puncte procentuale peste cel preconizat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Este cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Coronavirusul- cum a organizat comunitatea științifică riposta. Ce se va întâmpla în ziua Brexitului şi ce va urma? Grecia iese pe pieţe cu obligaţiuni pe 15 ani

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 28 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Les Echos: Coronavirusul- cum a organizat comunitatea științifică riposta ● The Guardian: Ce se va întâmpla în ziua Brexitului şi ce va urma? ● I Efimerida: Agenţia de Gestionare a Datoriei Publice a Greciei va realiza o emisiune de obligaţiuni cu o scadenţă de 15 ani, potrivit anunţului făcut luni, la prânz, la Bursa din Atena. ● Știri pe scurt.
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR
Foto: BNR

De ce se tem cel mai mult bancherii români: legi date după ureche, reducerea încrederii investitorilor și scumpirea finanțărilor (sondaj BNR)

de DP HotNews.ro
Bancherii evaluează în continuare riscul provenind din cadrul legislativ incert şi impredictibil în domeniul financiar-bancar drept unul sever, considerându-l dificil de gestionat și cu un impact foarte ridicat asupra sistemului financiar, potrivit sondajului publicat luni de Banca Națională. Acest risc a fost menținut și în analiza efectuată de BNR în cadrul Raportului asupra stabilității financiare din decembrie 2019.
Seniorii romani sunt pe ultimul loc in UE la frecventarea Internetului
Foto: sxc.hu

Românii şi bulgarii, pe ultimele locuri în Europa la folosirea Internetului. La noi, doi din 5 români de peste 55 de ani nu au folosit niciodată Internetul.

de DP HotNews.ro
Aproximativ 90% din locuitorii Uniunii Europene (UE) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au folosit internetul în ultimele trei luni, arată datele publicate luni de Eurostat. În România, procentul din populație a celor care spun că au folosit internetul în ultimele trei luni este de aproape 75% (trei sferturi din populația de peste 16 ani). Diferențele sunt însă mari între zonele geografice și grupele de vârstă.%.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Analiștii financiari bancari estimează o depreciere a leului mai mare decât acum cu o lună

de DP HotNews.ro
Circa 90% din analiștii financiari bancari membri ai CFA România anticipează o depreciere a leului in următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), arată CFA într-un comunicat remis luni dimineață. Valoarea medie a estimărilor pentru iunie 2020 este un curs de 4,8286, in timp ce pentru ianuarie 2021 valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8823. Estimările sunt mai pesimiste față de cele din decembrie, când pentru iarna viitoare cursul mediu așteptat era de 4,86 lei.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Daniel Dăianu: ​​Finanțarea deficitelor si pericolul non-liniarităților

de Daniel Dăianu HotNews.ro
Duminică, 26 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Intr-o discutie pe care am avut-o cu alti economisti a venit vorba despre ce s-ar intampla daca deficitul bugetar ar continua sa creasca, daca s-ar concretiza presiuni mari pe bugetul public din Romania in lipsa unor masuri compensatorii de echilibrare. Exista o linie de demarcatie (un redline, cum ar spune englezii) de la care pietele financiare vor reactiona, vor da inapoi. Dar, sustin unii confrati, dupa o reevaluare, creditorii ar fi dispusi sa finanteze la un cost superior chiar un deficit bugetar ce merge spre 5% din PIB.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020. ANAF a publicat modelul Declarației unice care trebuie depusă până la 15 martie. Citește explicațiile unui consultant fiscal pe acest subiect

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
În Monitorul oficial de ieri 23 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul ANAF nr. 139/2020, ce adoptă modelul Declarației unice pentru anul 2019. Ordinul reamintește termenul de depunere prevazut de Codul fiscal - 15 martie 2020. Documentul analizat mai jos se adresează contribuabililor persoane fizice, ce au realizat în anul 2019, venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by