BĂNCI
Moneda nationala fost cotata marti la 3,6430 lei pentru un euro Leul s-a apreciat cu 1,6 bani fata de euro, fiind cotat marti la 3,6430 lei pentru un euro, potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Moneda nationala a urcat cu 0,43% fata de euro, dupa ce luni banca centrala a anuntat un curs de 3,6590 lei pentru un euro.
Romania trebuie sa atraga investitii straine in sectoarele care pot contribui la cresterea exporturilor Romania trebuie sa creeze un sistem care sa sprijine atragerea de investitii straine directe catre sectoarele care pot contribui la cresterea exporturilor, precum industria, transporturile si turismul, potrivit participantilor la un seminar pe tema deficitului extern. Acestia considera ca tipul investitiilor straine directe a dus la accentuarea deficitului de cont curent.
Iata cum arata moneda aniversara de 2 euro Votul pentru imaginea de pe moneda aniversara de 2 euro s-a incheiat in 22 februarie, iar imaginea aleasa este creatia unui grec, George Stamatopoulos. Desenul a fost ales de 41,48% dintre cei 141.675 de votanti, un numar surprinzator de mic la nivel european. Ea va marca implinirea a 10 ani de la lansarea Uniunii Economice si Monetare.
Amurgul zeilor (de Cristi Antonescu) La  mijlocul acestei luni, politia germana a perchezitionat  locuinta din Koln si birourile din Berlin ale Klaus Zumwinkel, personaj important in viata publica germana, de 18 ani presedintele emblematic  al Consiliului de administratie a lui Deutsche Post. Autoritatile germane  banuiesc ca Zumwinkwel se afla la originea unei fraude ficale de peste  1 milion de euro. Necazurile lui Herr Zumwinkel constituie  doar varful aisbergului, in ceea ce oficialitatile numesc fara  rezerva „cel mai mare scandal de frauda fiscala din istoria Germaniei”.
Creditele acordate populatiei si firmelor au urcat in ianuarie la 154,25 miliarde lei Creditele acordate populatiei si firmelor au crescut in luna ianuarie cu 66,8% fata de perioada similara a anului trecut, pana la nivelul de 154,25 miliarde de lei, pe fondul avansului creditelor in valuta.  Creditul in lei s-a majorat cu 45,7%, in timp ce creditul in valuta exprimat in lei a avansat cu 89,1%. Exprimata in euro, cresterea creditului in valuta a fost de 74,1%.
Vosganian se disculpa in cazul veniturilor impuse pentru pensie si le cere ministrilor sa-l instiinteze de cite ori iau decizii care implica Finantele Toate deciziile ministerelor cu efecte asupra bugetului vor fi avizate de catre Ministerul Economiei si Finantelor, a anuntat luni ministrul de resort, Varujan Vosganian. Acesta a dat ca exemple ordinele de ministri prin care sunt aprobate stimulentele financiare acordate angajatilor din administratia publica. Anuntul a fost facut in contextul controverselor din jurul ordinului ministrului muncii privind plata contributiei de pensii pentru veniturile in natura oferite de angajatori, cum ar fi utilizarea autoturismelor sau convorbirile telefonice.
Noua taxa auto va fi prezentata saptamina viitoare de Guvern in cadrul unei audieri publice Guvernul va organiza o audiere publica, saptamina viitoare, pe tema noii taxe auto, audiere care se va desfasura in Parlament si la care vor participa parlamentari, reprezentanti ai mass-media si ai societatii civile, a anuntat, luni, ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian. Noua formula va duce la reducerea cu o treime a fondurilor colectate din aceasta taxa, va fi conforma cu cerintele Comisiei Europene si va prelua toate cerintele motiunii simple aprobata de Parlament saptamina trecuta.
Leul s-a apreciat luni cu peste un ban fata de euro, pana la 3,6590 lei/euro Moneda nationala s-a apreciat cu 1,3 bani fata de euro, fiind cotata luni la 3,6590 lei pentru un euro, potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Leul a castigat 0,37% fata de euro, dupa ce vineri banca centrala a anuntat un curs de 3,6728 lei pentru un euro.
Cardurile UniCredit Tiriac Bank nu vor functiona marti seara, pentru 30 de minute Sistemul de carduri al UniCredit Tiriac Bank va fi intrerupt marti, 26 februarie, incepand de la ora 23:00, pentru circa 30 de minute, pentru un upgrade al sistemului de carduri, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. In acest interval, cardurile emise de UniCredit Tiriac Bank nu vor fi functionale, iar reteaua de acceptare a bancii nu va fi disponibila pentru tranzactii de retragere de numerar sau plati la comercianti.
Fitch a reafirmat ratingul orasului Oradea la BBB minus Fitch Ratings a reafirmat luni ratingul orasului Oradea pentru datoriile pe termen lung la "BBB minus" si ratingul datoriilor pe termen scurt la "F3", datorita performantelor financiare si a practicilor manageriale bune. Perspectiva pentru cele doua calificative este stabila.
Deponentii CEC pentru autoturisme vor fi despagubiti intr-o singura transa pe 21 decembrie 2008 Cele 37.462 de persoane care au depus bani la CEC pentru autoturisme vor fi despagubite intr-o singura transa, pe 21 decembrie 2008, a anuntat, luni, presedintele CEC, Radu Ghetea. Dupa data de 3 martie 2008, cele 70 de sucursale CEC stabilite de institutie vor primi dosarele celor care urmeaza a primi banii.
CEC explica cum ii va despagubi pe "tepuitii" in cazul Dacia CEC urmeaza sa dea detalii, luni la o conferinta de presa, despre despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite in vederea achizitionarii de autoturisme. La inceputul lunii ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian a anuntat ca persoane care au depus bani la CEC pentru autoturisme vor primi despagubirile pana la sfarsitul anului 2008.
Deutsche Bank: Criza creditelor nu a afectat pietele emergente Criza din pietele financiare occidentale a avantajat pietele emergente, a declarat directorul executiv Deutsche Bank, informeaza Newsin. "In ansamblu, socurile inregistrate de economiile dezvoltate au condus, pana in prezent, la o reevaluare relativa a riscurilor, favorizind unele tari si sectoare, in principal pietele emergente", a declarat Josef Ackermann in cadrul unui discurs in Dubai.
Leul s-a depreciat vineri pana la 3,6728 lei/euro Moneda nationala s-a depreciat cu 1,5 bani fata de euro, moneda unica europeana fiind cotata vineri la 3,6728 lei, potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Leul a pierdut 0,41% fata de euro, dupa ce joi banca centrala a anuntat un curs de referinta de 3,6578 lei pentru un euro.
Fiscul propune aminarea pina in 2010 a obligatiei certificarii de catre consultanti fiscali a declaratiilor anuale ale firmelor Agentia Nationala de Administrare Fiscala propune, prin proiect de ordonata de urgenta de modificare a Codului de Procedura Fiscala, aminarea pina in 2010 a obligatiei certificarii declaratiilor de profit de catre firme de consultanta fiscala. In prezent, actul normativ care impune certificarea declaratiilor anuale se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor, dupa ce senatorii au decis eliminarea acestei obligativitati.
Laszlo Kovacs, comisarul european pentru fiscalitate: Le-am spus autoritatilor romane ca banii de pe taxa auto incasati trebuie returnati Autoritatile romane au primit mesajul clar de la comisarul european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs, ca banii incasati pe taxa auto trebuie returnati cetatenilor. Daca nu se va gasi o solutie, aceasta va veni din partea Curtii Europene de Justitie, a declarat Kovacs pentru HotNews.ro, si va consta tot in returnarea banilor.
Cum s-a razgindit guvernul la trei decizii economice majore: pensii, taxa auto si largirea bazei de impunere la contributiile de pensie Episodul din 20 februarie, cind guvernul a cedat in fata presiunilor publice in chestiunea contributiilor de pensii aplicate diferitelor tipuri de venituri nu este singular. Iata citeva momente similare in care executivul a renuntat la propriile politici: majorarea pensiilor din noiembrie 2007 si 2008  la presiunea PSD, stabilirea veniturilor la care se aplica contributia pentru pensii dupa presiunea publica si schimbarea repetata a taxei auto dupa protestele partidelor, ale ONG-urilor si o campanie declansata de presa.
Estimari negative din partea CE si Fed pentru economiile UE si SUA Comisia Europeana a revizuit in scadere estimarile privind avansul ecomoniei din Uniunea Europeana si din zona euro din cauza crizei pietelor financiare, a incetinirii economiei Statelor Unite si a scumpirii marfurilor. Totodata, Rezerva Federala americana a anuntat joi ca rata de crestere economica a SUA s-ar putea situa sub nivelul estimat anterior.
371 milioane euro - veniturile Allianz-Tiriac Asigurari in 2007 Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut in 2007 venituri din prime brute subscrise de circa 371 milioane euro, conform datelor preliminare publicate joi de grupul Allianz. Din activitatea de asigurari generale, compania a obtinut prime brute subscrise in valoare de 341 milioane euro, in crestere cu 17,1% fata de anul precedent, iar pe segmentul de asigurari de viata, venituri de 30 milioane euro, cu 20% mai mult decat in 2006. Grupul Allianz a raportat venituri totale de 102,6 miliarde euro si un profit net de opt miliarde euro.
Leul s-a depreciat joi cu un ban fata de euro Leul s-a depreciat cu un ban fata de moneda unica europeana, euro fiind cotat joi la 3,6578 lei, potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Moneda nationala a pierdut 0,28% in fata euro, dupa ce miercuri banca centrala a anuntat un curs de referinta de 3,6475 lei pentru un euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version