BĂNCI
Topul municipiilor și orașelor pe care cei mai mulți români le abandonează. Cea mai mare rată a plecărilor este în orașul despre care primarul spune că „oricui îi e greu să-l părăsească” Anul trecut, peste 400.000 de români au părăsit localitatea în care locuiau, mutându-se în altă parte- fie în țară fie în străinătate. Ori se căsătoreau, ori își găseau un job mai bun, ori localitatea în care trăiseră nu le mai oferea speranțe pentru viitor. Media plecărilor cu domiciliul din ultimii 5 ani este de aproximativ de 375.000/an. Anul trecut, bariera celor 400.000 de plecări a fost depășită.
ANAF în primul trimestru: un inspector a verificat în jur de 4 persoane fizice și 2 firme/ Câte firme plătesc taxe: de la impozit pe profit, la redevențe Un inspector fiscal a verificat în medie 4,5 persoane fizice și stabilit sume suplimentare de plată în cuantum de 128.769 lei, reiese dintr-un raport al ANAF. De precizat că este vorba despre activitatea de inspecție fiscală. În ceea ce privește firmele, un inspector a verificat 2,18 contribuabili și a stabilit sume suplimentare de aproape jumătate milion de lei.
ANAF nu și-a atins obiectivul de încasări în 2019, dar a colectat mai mult decât în 2018 (raport) ANAF a încasat mai puțin decât trebuia. Conform raportului pe anul 2019 publicat pe site-ul instituției, gradul de realizare a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale rectificate a fost de 99,2%. Dacă se scot veniturile din dividende și vărsăminte ale companiilor de stat, gradul de realizare este de 99,6%.
Implementarea unui proiect bun pentru contribuabili al ANAF se va finaliza pe 14 iunie 2021 ​În decembrie 2018, ANAF a demarat un proiect cu fonduri europene privind implementarea SAF-T – fișierul standard de audit. Așa cum HotNews.ro a scris încă de anul trecut: Inspectorii fiscali nu se vor mai duce pe capul contribuabililor pentru orice suspiciune, ci prin sistemul informatic inspectorii vor obține informațiile dorite. Vor merge la firme doar după analiza datelor respective și doar dacă este nevoie. Un document recent al ANAF arată că termenul de finalizare a acțiunilor aferente implementării proiectului este estimat a fi 14 iunie 2021.
​Business report: Cât înseamnă majorarea cu 10% a punctului de pensie. "Cat de prost sa fii sa stai ore in Kulata, doar pentru o vacanta in Grecia?". Compania TAROM va fi salvată. Cum au evoluat prețurile locuinţelor în iulie Cum au evoluat prețurile locuinţelor, în iulie, într-o lume afectată de pandemie şi influenţată de Noua Casă ● Iulian Stanciu. Cum te sui pe un val de oportunitate ● Ce și cât înseamnă, de fapt, majorarea cu 10% a punctului de pensie ● "Cat de prost sa fii sa stai ore in Kulata, doar pentru o vacanta in Grecia?"● Buletinul va putea fi schimbat cu cartea electronică de identitate, care va înlocui cardul de sănătate ● Bode: Compania TAROM va fi salvată ● De ce pleacă tinerii absolvenți de facultate din România ● Numărul de mașini noi înmatriculate în România a scăzut cu 44% ● Scăderea cererii de spații de birouri, resimțită din plin ● Adevărul din spatele războiului declarațiilor dintre premierul Orban și Firea pe tema măștilor gratuite pentru populație.
Facilitățile pentru plata chiriei mai așteaptă. Legea nu se poate aplica, iar Ministerul Finanțelor nu știe cine trebuie să elaboreze procedurile ​Pentru cine mai ține minte, în luna mai a fost publicată în Monitorul oficial o Lege prin care persoanele fizice și firmele care au fost afectate în perioada stării de urgență pot amâna plata chiriei (o detaliem mai jos). Camera Consultanților Fiscali a dorit clarificări tehnice de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pe chestiunea legată de neimpozitarea veniturilor din chirii (în anumite condiții). Ei bine, se pare că autoritățile nu vor aplica această lege prea curând, fiind probleme și pe caracterul retroactiv al amânării plății chiriei. O recunoaște chiar Ministerul, care dă de înțeles că legea e prea vagă și inaplicabilă. Instituția spune că a trimis o solicitare la Parlament pentru precizări, dar nu a primit răspuns, încă.
​Business report: ​"Turismul de răzbunare" - înțeles greșit de români. Țările care au impus condiții și restricții pentru români. Revenirea arată ca un val, creşterile vor fi urmate de scăderi. Maghiarii şi austriecii „fac zid” împotriva BRUA "Turismul de răzbunare" - trendul mondial pe care românii l-au inteles gresit ● Țările care au impus condiții și restricții pentru români de la 1 august ● ​Scenariul pe care se bazează proprietarul BCR: Revenirea arată ca un val, creşterile vor fi urmate de scăderi ● Culise: Maghiarii şi austriecii „fac zid” împotriva BRUA, sabotând interesele României în favoarea Rusiei ● Bursa din Milano devine ţintă de preluare ● Suma pe care constructorii auto au împrumutat-o în ultimele 5 luni pentru a trece peste șocul pandemiei ● De ce se apreciază leul și până la ce nivel va ajunge la sfarșitul anului ● Chiar și în pandemie, Bulgaria raportează excedente bugetare ● Harta județelor în care s-a impus obligativitatea purtării măştii de protecţie ● Coronavirusul îngroapă treptat pașapoartele de hârtie.
De astăzi cresc alocațiile pentru copii. OUG-ul este în Monitorul Oficial. Cât vor lua copiii din septembrie Dublarea alocațiilor pentru copii a apărut în Monitorul Oficial. Aceasta se aplică începând cu luna august 2020, adică de astăzi, ceea ce înseamnă că în septembrie copiii vor lua prima majorare a alocației. Deși un comunicat de presă al Ministerului Muncii vorbește despre o creștere de 20%, de fapt e o majorare de 20 puncte procentuale aplicată la suma rezultată din diferența dintre cuantumul de dublare (300 sau 600 lei, după caz) și cuantumul acordat anterior în luna iulie 2020.
​Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 3,4 miliarde lei, în august Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute, de pe piața internă, 3,45 miliarde lei, în luna august. Este vorba de emisiuni de obligațiuni de tip benchmark de 3 miliarde lei, la care se poate adăuga suma de 450 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive.
Oana Petrescu, Blue Air: Rugăm Guvernul României să permită continuitatea activității noastre prin aprobarea în timp util a Actului Normativ necesar pentru emiterea garanției de stat Pentru a putea asigura reluarea zborurilor, în data de 29 iunie Blue Air a depus la Tribunalul Municipiului București cererea de deschidere a procedurii de concordat preventiv - cerere admisă de judecător în data de 6 iulie 2020. Acest demers ar fi asigurat protejarea companiei și onorarea tuturor obligațiilor asumate și ar da acestora un confort suplimentar privind capacitatea Blue Air de a-și continua activitatea în conditiii profitabile. Potrivit termenelor legale, Blue Air are obligația să depună Oferta de Concordat în termen de maxim 30 de zile, adică cel târziu luni. Statul a reconfirmat angajamentul prin garantarea unui împrumut bancar de 300 milioane Ron pe 6 ani, destinat exclusiv acoperirii pierderilor generate de deciziile de limitare a liberei circulații și transportului aerian, potrivit prevederilor Cadrului Temporar. Numai că Hotărârea de Guvern nu a apărut.
Eurostat: Contracție economică record de 12,1% în Zona Euro Institutul de statistică al Comisiei Europene, Eurostat, a anunțat vineri că Zona Euro a înregistrat o contracție economică istorică de 12,1% în al doilea trimestru al anului ca urmare a impunerii măsurilor de carantină pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, relatează AFP. Când vor începe plățile din cadrul masivului plan european de relansare ce alocă 80 mld. euro pentru România
Tranzacţiile de plată cu carduri au crescut cu 10% în pandemie Valoarea și numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile emise de prestatorii de servicii de plată rezidenţi au crescut cu aproape 10%, de la începutul pandemiei COVID 19, în ritm anual, accelerând astfel procesul de digitalizare în sistemul bancar, potrivit analizei datelor statistice preliminare furnizate de bănci pentru BNR. Astfel, restricțiile impuse în perioada stării de urgență și în starea de alertă din cauza pandemiei au permis creșterea gradului de utilizare a cardurilor emise de bănci. Numărul tranzacțiilor de plată cu carduri a avansat cu 9,6%, în trimestrul doi 2020, până la 222,2 milioane, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Valoarea tranzacţiilor s-a majorat cu 9,3%, până la 28,27 miliarde lei, la finele trimestrului doi 2020, față de intervalul similar din anul trecut.
Profitul ​BCR la jumătatea anului urcă la jumătate de miliard de lei, în ciuda crizei de coronavirus BCR a înregistrat un profit net de 498,9 milioane de lei (103,6 milioane de euro) în prima jumătate a acestui an, față de o pierdere netă de 20,8 milioane de lei (4,4 milioane de euro) în prima jumătate a anului trecut, când au fost nevoiți să constituie un provizion excepțional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuințe, arată datele financiare publicate vineri. ”Echipa noastră a acționat concertat, ca un singur organism, și le mulțumesc tuturor colegilor pentru munca depusă și pentru implicare. În ultimele luni, am sfătuit sute de mii de oameni; am acționat rapid, cu soluții digitale accelerate. Majoritatea operațiunilor bancare din sucursale pot fi realizate acum 100% online. Am făcut multă muncă de consultanță, om-la-om, continuând eforturile noastre de educație financiară și antreprenorială”, spune Sergiu Manea, CEO-ul BCR.
Boris Winkelmann, CEO al DPDgroup: Piața de curierat trebuie să se adapteze la schimbările generate de situația de acum: mă refer în special la creșterea rapidă a numărului de colete și la caracterul sezonier al acestei creșteri ”Criza COVID-19 a fost un accelerator incredibil al tendințelor pe care le-am detectat deja. De exemplu, necesitatea unor servicii speciale, cu utilizarea eficientă a tehnologiei digitale- livrările contactless si plata cu cardul la curier si au devenit posibile prin adaptarea dispozitivelor mobile ale curierilor etc, explică într-o discuție cu HotNews.ro Boris Winkelmann, CEO-ul grupului de curierat DPD. ”Un lucru foarte bun pentru clienți și pentru angajații noștri este faptul că toți curierii DPD România au fost dotați cu dispozitive MPOS, astfel încât clienții au posibilitatea să plătească direct cu cardul la livrare. Piața de curierat trebuie să se adapteze în primul rând, mai mult ca niciodată, la toate schimbările generate de situația de acum. Mă refer în special la creșterea rapidă a numărului de colete și la caracterul sezonier al acestei creșteri”, mai spune Winkelmann.
​Business report: Comuna în care românii au plătit vreme de un deceniu impozit dublu. Puterea pașilor mici, dar ireversibili. Conspirații Corona. Deficit, faliment și șomaj - problemele finalului de an. Luca de Meo, noul şef al Renault a vizitat România Comuna din România unde oamenii au plătit vreme de un deceniu impozit dublu din batjocura primarilor! ● Deficit uriaș, faliment și șomaj - probleme ale finalului de an ● Ce trebuie să știi dacă ești victima unei hărțuiri la locul de muncă ● Puterea pașilor mici, dar ireversibili ● Anthony Fauci: "Măştile de protecţie nu sunt suficiente, folosiţi vizierele” ● Conspirații Corona ● ​Situatia financiara a romanilor s-a inrautatit ● Luca de Meo, noul şef al Renault, a făcut prima vizită externă în România ● Roubini: Una dintre provocările unei țări ca România este că au plecat "creierele" ● Cea mai mare economie a lumii a intrat oficial în recesiune.
Contracție record a economiei germane în trimestrul doi Economia germană s-a contractat cu un nivel record de 10,1% în al doilea trimestru, cea mai mare scădere înregistrată vreodată, pe măsură ce cheltuielile gospodăriilor, investițiile în afaceri și exporturile s-au prăbușit din cauza pandemiei, relatează Reuters.
Unul din 3 români are dubii cu privire la existenta coronavirusului, iar 12% dintre noi cred că este o invenție (sondaj) Circa 55% dintre români cred în existența noului coronavirus, 33% au dubii cu privire la existenta acestuia și 12% cred că este o invenție, arată un studiu efectuat de compania de cercetare de piață Novel Research, la inițiativa Provident Financial România. Percepția diferă în funcție de localitatea de reședință - astfel, dacă în ce privește românii din zona urbană procentul celor care cred că virusul este o invenție este de puțin peste 7%, în mediul rural procentul este dublu, de peste 16%. Studiul a fost efectuat în perioada 15-22 iulie, pe un eșantion reprezentativ de 1.003 persoane.
Criza COVID-19 îi găsește pe jumătate dintre români într-o situație financiară precară (sondaj McKinsey) Actuala criză COVID-19 a surprins românii într-o poziție financiară fragilă, astfel încât peste 50% dintre consumatori afirmă că situația lor financiară curentă este precară sau oarecum vulnerabilă și doar 20% dintre ei se așteaptă la o îmbunătățire a acesteia în viitorul apropiat, potrivit „Financial Pulse Survey”, realizat de biroul local McKinsey & Company. Același sondaj arată că aproape jumătate (43%) dintre consumatori consideră economia locală drept slabă și se așteaptă ca starea acesteia să se înrăutățească în următoarele trei luni. Mai mult, românii sunt pesimiști și în ceea ce privește durata crizei economice: cea mai semnificativă parte (30%) a acestora estimează o perioadă de 1-2 ani, pe când 19% se așteaptă la o durată de până la 3 ani.
Banca Transilvania înlocuieşte modalitatea de autentificare a plăţilor online pentru utilizatorii BT Pay Banca Transilvania înlocuieşte modalitatea de autentificare a plăţilor online ale clienţilor care folosesc aplicaţia BT Pay, aşa încât în loc de autentificarea prin cod primit prin SMS, valabilă până acum, utilizatorii vor putea face cumpărături prin autentificare biometrică (amprentă, recunoaştere facială) sau folosind metoda de deblocare a telefonului.
Raportările contabile la 30 iunie vor trebui depuse până la 30 septembrie de firmele cu cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei ​Raportările contabile la 30 iunie 2020 urmează a fi depuse la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice până cel mai târziu la data de 30 septembrie 2020, conform unui ordin al ministrului Finanțelor, publicat în Monitorul Oficial. Sistemul de raportare contabilă se va aplica operatorilor economici care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by