BĂNCI
Marea Britanie lansează un grup de lucru pentru combaterea banilor murdari Marea Britanie va colabora cu industria financiară pentru a diminua frauda, corupția și banii murdari prin lansarea unui grup de lucru care va include personalități bancare importante, a anunțat luni ministrul britanic de finanțe, citat de Reuters.
Numele Ivankăi Trump vehiculat pentru președinția Băncii Mondiale Numele potențialilor înlocuitori ai lui Jim Yong Kim, în fruntea Băncii Mondiale, încep să circule, printre careși cel al fiicei președintelui Donald Trump, Ivanka Trump, actual consilier al Casei Albe, a anunțat vineri Financial Times citat de AFP.
Ponderea cheltuielilor românilor pe mâncare e cea mai mare din UE. Suntem codași pe zona cheltuieli cu restaurante, haine și asigurări România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privința cheltuielilor gospodăriilor pe mâncare, reiese din datele Eurostat. Practic, 26,4% din totalul cheltuielilor unei gospodării se duc pe mâncare, în timp ce media europeană este de 11,1%. Motivul este, bineînțeles, faptul că avem prețuri ca în UE, dar salarii mai mici și atunci este normal ca ponderea să fie mai mare.
Nestlé România închide fabrica din Timișoara Nestlé România anunță intenția de a începe demersurile pentru închiderea unității sale de producție din Timișoara până la finalul lunii mai 2019, potrivit unui mesaj al companiei, transmis HotNews.ro. Conducerea a informat angajații cu privire la această intenție, fiind vizați 388 de angajați. "Închiderea unității din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.
Creșterea economică din trimestrul III, la jumătate față de 2017. Pe întreg an 2018 ar putea fi în jurul a 4-4,2% Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat, vineri, în cea de-a doua serie de date provizorii, creșterea economică din trimestrul al treilea din 2018, de 4,4%, fiind la jumătate față de creșterea din 2017 din aceeași perioadă, când procentul a fost de 8,8%. În ceea ce privește primele nouă luni din 2018 comparativ cu cele din aceeași perioadă a anului precedent, aceasta a fost de 4,2%.
Câte ore trebuie să muncească un funcționar din administrație, un angajat din învățământ și un bancher pentru a-și cumpăra un telefon de 1000 de lei? Topul creșterilor salariale Silvicultura şi exploatarea forestieră, extracţia minereurilor metalifere și sănătatea sunt campionii creșterilor salariale din perioada noiembrie 2017-noiembrie 2018, potrivit datelor furnizate vineri de Institutul Național de Statistică. Potrivit comunicatului INS, în silvicultură și exploatările forestiere salariile au crescut cu peste 61%, în timp ce în sănătate creșterile au fost de peste 30%. Cele mai mici creșteri au fost în intermedieri financiare și în acțivitățile extractive (caz în care salariile chiar au scăzut). În noiembrie 2018, salariul mediu net a fost de 2792 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 72 lei (+2,6%).
​​Corporate Report: Boeing întrece Airbus în cursa pentru comenzi; UE investighează regimul fiscal al lui Nike în Olanda; Saudiții de la Aramco fac prima emisiune globală de obligațiuni; Uzina Tata Steel din Olanda- „fabrică a viitorului”; Volkswagen ia un executiv de la Apple După cinci ani, Boeing zboară iar peste numărul de comenzi ale lui Airbus ● Nike este bănuită de UE că nu are un comportament sportiv în Olanda ● Chiar și gigantul saudit al petrolului umblă după dolari internaționali cu turbanul în mână ● Indienii de la Tata Steel sunt în avangarda noii revoluții industriale în... Europa ● Volkswagen recrutează un neamț de la Apple pentru a nu rămâne de căruță în cursa pentru mașini autonome lansată de SiliconValley.
DOCUMENTE ANAF modifică formularele 205 și 207 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat un proiect de ordin prin care apar câteva modificări în ceea ce priveşte Declarația unică, dar şi formularele 205 care se referă la "Declaraţia informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit", şi 207, privind "Declaraţia informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți".
DOCUMENT Modificări la Declarația unică. Aceasta trebuie depusă de persoanele fizice până pe 15 martie Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat un proiect de ordin prin care apar câteva modificări în Declarația unică, ce trebuie depusă până la 15 martie 2019. Vezi în text proiectul și noul formular ce urmează a fi aprobate de noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu.
10 milioane Euro: Noi credite pentru firmele româneşti conduse de femei Firmele mici și mijlocii și start-upurile românești deţinute de femei vor putea obține noi credite de la o bancă din România, în urma unui acord de împrumut semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI).
​SONDAJ Leul continuă să se deprecieze în fața euro. Vă afectează? Leul continuă să se deprecieze în fața euro și e mai probabil ca această depreciere să continue în viitorul apropiat, decât să se întărească moneda națională, conform unor analiști.Sondaj HotNews.ro: Vă afectează evoluția leului în raport cu euro?
Nota de plată pentru wageledgrowth sau de ce creșterea economică nu a fost nici inteligentă, nici sustenabilă și ne-a izolat în Uniunea Europeană ”Având în vedere obiectivul asumat prin Programul de guvernare de realizare a unei creşteri economice inteligente, sustenabile şi inclusive bazată pe o forţă de muncă calificată şi retribuită conform calificării...” –așa debutează textul OUG 114 prin care Guvernul a instituit potopul de taxe asupra mediului privat, între care și taxa zisă ”pe lăcomie”. Această primă frază este foarte importantă pentru a înțelege de ce există un conflict între ”inteligența” creșterii economice din România ultimilor ani și sustenabilitatea ei.
Va continua deprecierea monedei naționale? Dacă da, până unde s-ar putea duce leul? Leul a continuat să se deprecieze joi în fața euro, evoluția fiind similară cu cea a celorlalte monede ale statelor din jur. Cu toate acestea, nu trebuie să fii mare filozof al pieței valutare ca să estimezi că în viitorul apropiat leul nu se va întări semnificativ în fața monedei unice. O parte dintre economiștii șefi din bănci vorbesc despre posibilitatea de a ajunge în acest an la un curs de 4.75 de lei/euro, alții spun de 4.73 lei/euro, dar ideea e că e mai probabul să vedem o depreciere decât o întărire a leului față de actuala valoare. Cât de mare, nu știm, deoarece un jucător important va fi și BNR care a repetat că regimul leului este unul de flotare controlată.
De ce a crescut salariul minim în construcții la 3.000 lei: pentru câștigarea licitațiilor publice de către firmele din patronate Când patronatele au cerut creșterea salariului minim în domeniul lor de activitate, mulți s-au întrebat: Ce i-a oprit până acum să ofere cei 3.000 de lei și de ce este nevoie să ceară Guvernului să le impună acest salariu? Am aflat răspunsul de la Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC). Salariul minim brut în construcții este acum de 3.000 lei brut, după ce a fost introdus prin Ordonanța lăcomiei (OUG 114).
INS: În toamna trecută, venitul mediu lunar a fost de 1713 lei pe persoană, iar cheltuielile de 1497 lei pe persoană În cel de-al treilea trimestru din 2018, veniturile totale ale populaţiei (medii lunare pe o familie) au fost de 4.454 lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie de 3.891 lei lunar/familie, potrivit anunțului făcut joi de Institutul Național de Statistică. La nivel individual, venitul mediu lunar a fost de 1713 lei pe persoană, iar cheltuielile totale de 1497 lei pe persoană. Statistica cuprinde în măsurătoarea veniturilor atât salariile, cât și veniturile din prestaţii sociale , din agricultură, cele din activităţi neagricole independente, din chirii și contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii.
​Salariul minim de 2.350 lei - cum stabilim ce salariați au funcții ce impun studii superioare Noua Clasificare a Ocupațiilor din România (COR) nu mai clasifică grupele majore de ocupații în funcție de gradul de instruire (nivelul școlii absolvite), astfel încât putem întâlni la Grupa majoră 2 funcții care nu necesită studii superioare, după cum la Grupa majoră 3 putem întâlni funcții care necesită studii superioare. Cum stabilim care dintre salariați au funcții ce impun studii superioare?
Cel mai slab leu în raport cu euro. Moneda națională s-a depreciat miercuri în fața principalelor monede Media calculată de BNR pentru tranzacțiile efectuate miercuri în piața valutară a fost de 4.67 lei/euro, 4.08 lei/dolarul SUA și respectiv 4.16 lei pentru un franc elvețian, cu un ban mai depreciat față de marți. Este cea mai slabă cotație a leulului în raport cu euro, de la începutul măsurătorilor în 2005 încoace. Deprecierea vine într-un complicat context economic, dar reflectă și dezechilibre din piață. Analiștii din piață au anunțat în repetate rânduri că se așteaptă la o depreciere a monedei naționale.
Euromoney: O noua taxă bancară în România - inechitabilă, greșită, pur și simplu proastă În ultimul deceniu, impozitele bancare s-au răspândit treptat în economiile emergente din Europa, scrie publicația Euromoney. Ungaria a deschis drumul în 2010, când guvernul Fidesz al lui Viktor Orban a aplicat o taxă pe activele sectorului. Slovacia a urmat exemplul Ungariei doi ani mai târziu, iar Polonia în 2016. Indiferent dacă aceste taxe erau un răspuns rezonabil la abaterile industriei bancare sau erau doar un mod de a obține venituri bugetare, un lucru este clar: o asemenea taxă ca cea din România este cea mai inechitabilă și cea mai greșit concepută dintre toate celelalte taxe similare.
Statistica a anunțat miercuri că avem 358.000 de șomeri. Explicații cu Ionescu, Popescu și Georgescu Domnul Ionescu face parte din statistici, chiar dacă nu știe asta și nici nu îl prea interesează asemenea informații. Tot ce știe e că a ajuns șomer la 45 de ani și șomer a rămas. Că cine mai angajează azi un bărbat de 45 de ani, doar cu liceul la bază?, se lamentează el în barul al cărui client fidel a devenit. Dacă îl întrebi ce știe să facă, îți spune mândru că e cel mai bun faianțar din lume. Dar nu se mai construiește nimic, mai zice el oftând. Dacă îl întrebi de Internet, te privește ca pe un extraterestru. Dacă îi spui că în cealaltă parte a țării ar fi disponibil un job pentru el, se enervează. Cum să mă mut dom`ne la vârstă mea taman la mama naibii? Aștept, că n-au intrat zilele în sac, zice el, așteptând să vina și luna asta indemnizația de șomaj. Domnul Ionescu e unul dintre 358.000 de șomeri anunțați miercuri de Statistică.
Finanțele au obținut doar jumătate din suma prognozată de la populație în cadrul Tezaur, anul trecut. Programul va continua în 2019 Ministerul Finanțelor Publice (MFP) susține că interesul pentru titlurile de stat adresate populației în cadrul programului Tezaur a fost crescut, deși a atras doar jumătate din cât estima. Plafonul a fost stabilit la 4 miliarde lei, iar instituția a reușit să atragă puțin peste 2,07 miliarde lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version