BĂNCI
​Business report Florin Georgescu împotriva capitaliştilor fără capital. Windows 11: Îl instalezi sau mai aștepți? Va fi Dacian Cioloș un premier de sacrificiu? Brukenthal, istoria fake și extremiștii. Ghidul asiguratului RCA cu risc ridicat Interviu cu profesorul Daniel David: “Tezele de doctorat ale celor care ocupă funcții publice ar trebui verificate cu prioritate” ● Va fi Dacian Cioloș un premier de sacrificiu? ● Florin Georgescu împotriva capitaliştilor fără capital ● Windows 11: Îl instalezi sau mai aștepți? ● Analfabetismul funcțional și bâlbele politicienilor au ucis campania de vaccinare ● Șeful CJ Arad și un consilier local au ascuns împrumuturi de 220.000 de lei de la Falcă ● Brukenthal, istoria fake și extremiștii ● Măsuri disperate ale autorităților în plin val 4 al pandemiei ● Falimentul City Insurance- primele documente ● Fără plumb. Din august 2021, în lume nu mai există benzină cu plumb. Ultima picătură s-a vândut în Algeria ● Prețurile ridicate la RCA - ghidul asiguratului cu risc ridicat ● Ajutor încălzire locuință 2021: Ce acte vor fi necesare și cum va putea fi cerut de la 1 noiembrie ● Gata, nu mai avem excedent comercial nici la mașini și echipamente pentru transport !
Vîlceanu face noi precizări despre plafonarea contribuțiilor la Sănătate: „Vine la pachet cu alte măsuri” Stabilirea unui plafon pentru contribuțiile la Sănătate este un scenariu de lucru care ar putea fi implementat alături de alte reforme ale sistemului fiscal prevăzute în PNRR și ar compensa într-o oarecare măsură eliminarea unor scutiri din prezent, cum sunt cele pentru IT-iști și construcții.
Companiile estimează o creștere medie a salariilor de peste 8% anul viitor. Topul beneficiilor: tichetele de masă, cafea și răcoritoare gratuite - Studiu Companiile private din România cred că salariile de bază vor crește în medie cu 8,1% în 2022, adică puțin mai lent decât în acest an, conform studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Anul acesta majorarea este de 8,9%. În ceea ce privește topul beneficiilor, primul loc este ocupat de tichetele de masă, urmate de cafeaua și răcoritoarele gratuite, zilele suplimentare de concediu, bonusurile acordate cu diferite ocazii și abonamentele medicale.
Zile libere pentru părinți dacă școala trece în online din cauza COVID: modelul cererii și al declarației pe propria răspundere - DOCUMENT Prin OUG 110/2021, unul dintre părinții copiilor minori cu vârsta de până în 12 ani (inclusiv) - înscriși la o unitate de învățământ preuniversitară sau de educație timpurie - poate avea zile libere plătite, pe durata suspendării activității didactice ce presupune prezența fizică în unitatea de învățământ. Astfel, vineri a apărut în Monitorul oficial modelul cererii și a declarației pe propria răspundere.
​Business report: Miliardul de rezervă. BNR se confruntă cu o situație fără precedent. ​Zece adevăruri nepopulare despre datoria publică. Klaus Iohannis – ultima fisă. De ce se împrumută România cel mai scump din UE Zece adevăruri nepopulare despre datoria publică ● Miliardul de rezervă. Topul județelor după alocarea pe cap de locuitor. Harghita și Covasna pe primele două locuri ● BNR se confrunta cu o situatie fara precedent ● ​De ce se împrumută România cel mai scump din UE: cei 5 indicatori care anihilează avantajul creșterii economice ● Klaus Iohannis – ultima fisă ● Cei care lucrează după pensionare pot cere recalcularea pensiei ● Un an cu Nicușor Dan, primarul care a și făcut, dar mai mult a tăcut ● Cum ar fi să ne conducem mașinile fără volan și mâini, doar gândind direcția în care trebuie să vireze? Nissan a pornit pe calea undelor cerebrale pentru a afla răspunsul ● Psihiatrul Ion Vianu: „Cel mai izbitor lucru în România actuală este egoismul liderilor și lipsa preocupării pentru binele comun” ● Unul din 5 angajaţi îşi va părăsi angajatorul în 2022. Cine vrea un salariu mai mare nu îl poate obţine în compania în care lucrează.
Inflaţia va scădea sub 2% până la finalul lui 2022 (oficial BCE) Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat că se aşteaptă ca rata inflaţiei în zona euro să crească în următoarele luni dar să scadă sub 2% până la finalul lui 2022, transmit Bloomberg, Reuters şi Agerpres.
Propunere cu impact major de la Finanțe. Vîlceanu: Să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate. E incorect pentru cei cu salariu mare să plătească 10% din el, iar cei cu salarii mici mai puțin, dar cu aceleași servicii Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, pune în discuție introducerea unui plafon până la care să fie percepută contribuția pentru sănătate, susținând că „e incorect” ca românii care câștigă mai mult să plătească același procent din salariu ca aceia care au lefuri mai mici, și să beneficieze de aceleași servicii.
Criza energetică a Chinei poate afecta întreaga lume de sărbători: de la iPhone și mașini, la mâncare - VIDEO China se află acum într-o criză energetică, iar în jumătate dintre provincii sunt întreruperi de curent. Dacă se continuă așa, va fi afectată întreaga lume de sărbători, perioada în care se cumpără multe cadouri. Se vor simți efectele de la iPhone și mașini, până la mâncare. Practic, acum în China este o raționalizare a curentului. Mai jos punem și un VIDEO care arată că se întrerupe curentul și pe stradă, nu numai la fabrici. Pe deoparte este vorba de dorința de a reduce emisiile de carbon, dar pe de altă parte de faptul că există o lipsă a cărbunelui, ceea ce a dus la creșterea prețului.
Eșalonarea simplificată a devenit permanentă din octombrie 2021. Cum arată modelul cererii Eșaloarea simplificată a devenit permanentă în octombrie prin OUG 11/2021. În acest sens, acum ANAF a elaborat și a pus în dezbatere modelul cererii de acordare a eșalonării la plată în formă simplificată.
​Loteria de Vaccinare: au rămas câteva ore pentru înscrierea la extragerile de duminica aceasta Cei care vor să se înscrie pentru duminica aceasta (10 octombrie) la extragerea Loteriei de Vaccinare mai au câteva ore la dispoziție. Practic, vineri la ora 12:00 este termenul limită. Cei care se înscriu după această oră, intră în cea din data de 17 octombrie. Oricine este vaccinat cu schema completă se poate înscrie.
​Business report ​ El Chapo și-a construit imperiul drogurilor cu arme românești. Suferințele unui bugetar care a trecut de la PSD la PNL și apoi s-a întors. Din noile culise ale premiului Nobel pentru literatură. Furtuna perfectă. Cine conduce România? Suferințele unui bugetar care a trecut de la PSD la PNL, ca să revină la PSD după ce a căzut guvernul Cîțu ● El Chapo și-a construit imperiul drogurilor cu arme românești ● Fenomenul video în România anilor ‘80: între secretul lui Polichinelle și Operațiunea „Mica publicitate” ● Panica de la benzinăriile din UK, explicată de români de acolo ● Prof. Răzvan Cherecheș, despre eșecul campaniei de vaccinare: Președintele și premierul au indus un sentiment de falsă siguranță ● Din noile culise ale premiului Nobel pentru literatură: favoriţii nu cîștigă ● Românii de peste 50 de ani au cea mai mare încredere în vaccin. Tinerii, cea mai puțină ● Marea Britanie: Măsuri de mântuială pentru stoparea crizei ● Furnizorii de energie acuză marii producători de stat Hidroelectrica, Nuclearelectrica și CE Oltenia că nu vor să vândă electricitate atunci când ei vor să cumpere ● Furtuna perfectă. Cine conduce România? ● Plafonarea de la energie: Cum, de ce și cu ce riscuri.
​e-Factura urmează să fie operațională în 30 de zile. OUG, în Monitorul oficial Sistemul național privind factura electronică RO e-Factura va deveni operațional în termen de maximum 30 de zile, conform unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, conform acestui act normativ, procedura de utilizare și funcționare va trebui aprobată printr-un ordin al ministrului Finanțelor care trebuie să apară în 15 zile.
9 pași esențiali pe care îi ai de făcut dacă te-ai hotărât să-ți vinzi afacerea Circa un sfert dintre managerii care și-au vândut businessul spun că pregătirea pentru acest pas se face începând cu cel puțin 12 luni înainte, explică Liliana Bușoiu, Partener Asociat, Transaction Diligence team leader. Informația necesară pentru a-ți conduce afacerea este foarte diferită de informația necesară pentru a o vinde. ”Am întâlnit foarte multe cazuri în care firmele spuneau că ele știu totul, mai ales atunci când noi încercam să îi convingem că au nevoie de o echipă care să le coordoneze întreg procesul de vânzare. Răspunsul pe care îl primeam de obicei era: Ce știți Dvs mai mult decât mine, cel care mi-am coordonat atâția ani firma? Eu îmi știu cel mai bine businessul. Și da, nu putem nega asta”, spune Bușoiu.
Cătălin Iorgulescu (ABSL): Tările care au o educație medie bună, au o creștere a PIB mai mare pe termen lung. Sistemul educațional românesc este bazat pe lectura de la catedră. E îmbătrânit Sistemul educațional este bazat pe lectura de la catedră. Este mult îmbătrânit acest sistem. Trebuie schimbat, susține Cătalin Iorgulescu, vicepreședinte ABSL (Asociaţia Business Service Leaders în România). El spune că țările care au o educație medie bună, au o creștere a PIB mai mare pe termen lung.
Tichetul de masă a urcat cu 8 bani, iar cel de creșă cu 10 lei. Ordinele, în Monitorul oficial Autoritățile au majorat cuantumul tichetelor de creșă și de masă, prin două ordine comune ale Ministerului Muncii și ale Finanțelor, publicate în Monitorul oficial. Astfel, tichetul de masă urcă cu 8 bani la 20,09 lei, iar cel de creșă cu 10 lei, la 490 lei. Valorile sunt pentru semestrul II din acest an, începând cu luna octombrie 2021. De asemenea, se vor aplica și pentru februarie 2022 și martie 2022.
Motivele pentru care muncitorii indieni preferă România și nu Polonia, unde ar câștiga mai bine Majoritatea indienilor care au venit la muncă în România lucrează în construcții, ocupându-se de infrastructura rutieră și de clădiri. Ei locuiesc la locul de muncă, practic, în containere speciale unde au o sufragerie, Wi-Fi etc. HotNews.ro a discutat cu Nikhil Mansharamani, CEO-ul unei companii de recrutare și plasare de personal din India. El a precizat că unele firme angajează chiar bucătari indieni pentru ei.
Undă verde de la Consiliul Concurenței pentru achiziția Idea Bank de către Banca Transilvania Consiliul Concurenţei a anunțat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania intenționează să preia Idea Bank și, indirect, Idea Investment, Idea Leasing IFN și Idea Broker de Asigurare. Valoarea tranzacției, anunțată în vara acestui an, se ridică la 43 milioane de euro.
​Amenzi pentru „munca la gri” din 20 octombrie. Întârzierea salariului – amendă de până la 10.000 lei/ salariat. OUG, în Monitorul oficial Pentru combaterea “muncii la gri” a apărut în Monitorul oficial o Ordonanță de urgență (117/2021). Din 20 octombrie se pot da amenzi de până la 200.000 de lei. „Ordonanța se referă cu precădere la situația când un salariat este încadrat în muncă pe un salariu cu o sumă brută mică, de regulă salariul minim pe economie, dar salariatul primește pentru munca prestată un salariu mai mare decât cel rezultat după calculele taxelor legale, diferența fiind dintr-o sursă mai mult sau mai puțin fiscalizată”, spune consultantul fiscal Adrian Bența.
Banca Mondială: Economia României va crește cu 7,3 procente în 2021 Economia României va crește cu 7,3 procente în 2021, preconizează cea mai recentă prognoză a Băncii Mondiale pentru regiunea Europa și Asia Centrală, disponibilă aici. O redresare surprinzător de puternică în prima jumătate a acestui an a stimulat activitatea economică pe piețele emergente și țările în curs de dezvoltare din regiunea Europa și Asia Centrală, economia regională urmând să se extindă mai mult decât preconizat, înregistrând o creștere economică de 5,5% în 2021, conform celei mai recente ediții a Actualizării Economice Regionale a Băncii Mondiale (ECA Economic Update), lansată astăzi.
​OFICIAL Salariul minim în 2022 este de 2550 lei brut. Dispare cel pentru studii superioare Salariul minim în 2022 este de 2.550 lei brut, reprezentând o creștere de 10,8% comparativ cu cel din prezent, conform hotărârii publicate în Monitorul oficial. O persoană plătită cu salariul minim va primi în mână 1.524 lei, adică cu 138 lei mai mult.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by