BĂNCI
​Business report: Alocaţiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Începe criza adevărată pe piaţa muncii. Cel mai bogat om începe lupta cu marile reţele de supermarketuri. General de brigadă din STS, trimis în judecată de DNA într-un dosar de fraudă Alocaţiile cresc cu 20% de la 1 septembrie ● Începe criza adevărată pe piaţa muncii: Mai mult de 875.000 de oameni au rămas fără loc de muncă ● Analiză: Bulgaria a atras 50% dintre turiștii români care voiau să meargă în Grecia sau în Turcia ● Tavalugul falimentelor in turism: Cate 5.200 de lei au pierdut, in medie, turistii Agetur, agentie intrata in insolventa ● General de brigadă din STS, trimis în judecată de DNA într-un dosar de fraudă ● Revine vechiul sistem privind încadrarea persoanelor cu dizabilități în muncă ● Grecia reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecţie ● Cel mai bogat om începe lupta cu marile reţele de supermarketuri ● Stadiul celor 85 de proiecte fazate de România pentru a nu pierde finanțarea europeană.
DOCUMENT Alocațiile pentru copii vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în iulie 2022 / Prima creștere: 1 septembrie Ministerul Muncii prezintă în ședința Guvernului de miercuri proiectul de OUG privind majorarea alocațiilor pentru copii, a anunțat ministrul muncii Violeta Alexandru. În condițiile în care nu sunt suficient de mulți bani la buget pentru dublarea loc, așa cum prevede legea, Ministerul Muncii propune majorarea lor treptată până în 2020. Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, a spus Violeta Alexandru. UPDATE Proiectul a fost discutat în primă lectură. Vezi cu cât vor crește alocațiile în fiecare an.
Guvernul vrea digitalizarea serviciilor publice, mediul privat vrea și el, doar că lucrurile trenează. van Groningen, confederația Concordia: Există două Românii: una a pixului albastru și cea digitală ”În domeniul digitalizării România este o tară de contraste. Există două Românii: una a pixului albastru cu care trebuie să semnezi diferite acte și cea digitală. Contrastul se vede și în Raportul DESI (Digital Economy and Society Index-n.red), unde stăm bine la conectivitate- locul 5 în Europa. Stăm bine și la numărul absolvenților din IT&C. Dar stăm cel mai prost- suntem pe ultimul loc- la accesul la servicii digitale publice, a explicat miercuri Steven van Groningen, președintele Confederației Patronale Concordia într-o conferință de presă online.
Cât au subscris românii, până acum, la emisiunile de titluri de stat Fidelis. Vinerea viitoare - 7 august, ultima zi ​Au trecut două săptămâni de când Ministerul Finanțelor a lansat titlurile de stat pentru populație – Fidelis, ce se vor lista pe Bursa de Valori București. Săptămâna viitoare, vineri, este data limită până la care se mai poate subscrie.
Business report: Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism. Imposibila dublare a alocațiilor pentru copii. Aberatiile din certificatele COVID-19 pentru turistii romani. Al doilea val Corona vine sigur Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism ● Cum să ne jucăm puțin cu 80 de miliarde ● Imposibila dublare a alocațiilor pentru copii ● Aberatiile din certificatele COVID-19 pentru turistii romani ● Radiografia industriei de restaurante în pandemie ● Guvernul va aloca un miliard de euro pentru extinderea rețelelor de gaze pentru populație ● Domoliți-vă! Al doilea val Corona vine sigur ● Ministrul Finanţelor: Dacă ne uităm la contextul economic prin care trecem, deficitul bugetar este rezonabil.
​Piața imobiliară, în pragul re-deschiderii noului program guvernamental Noua Casă. Câte proprietăți s-au vândut de fapt luna trecută și ce ne spun cifrele Pentru iunie 2020, prima lună de activitate (relativ) normală dupa ieșirea din starea de urgență, datele oficiale indică o depășire a nivelului din iunie 2019: vânzarile de imobile au ajuns la un total de 46.818 la nivel național, în creștere cu 16,4%, arată o analiză a imobiliare.ro.
Deficit bugetar de 4,17% în primele șase luni. Ministerul de Finanțe: Mai mult de jumătate e generat de facilitățile fiscale și cheltuielile generate de criza COVID-19 Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB), conform datelor publicate marţi de Ministerul Finanţelor Publice.
Proiectul de OUG pentru implementarea Kurzarbeit în România a fost modificat ​Autoritățile au modificat proiectul care prevede implementarea în România a Kurzarbeit, despre care HotNews.ro a scris săptămâna trecută. Printre altele, se va aplica și ONG-urilor. Măsura se va putea aplica și în starea de dificultate economică.
Consecințele pe termen mediu ale pandemiei (raport FMI) Impactul economic al pandemiei de COVID-19 asupra activității economice este doar un început al poveștii. Deși contracția economică se va încheia pe măsură ce pandemia se va retrage, datele istorice sugerează că efectele economice pe termen lung ar putea persista pentru o generație sau mai multe, arată o analiză a FMI.Printre aceste efecte se numără o perioadă prelungită de dobânzi mici care ar putea dura două decenii sau chiar mai mult. Vestea bună este că aceste perioade sunt asociate cu salarii mai mari și creează spațiu suficient pentru ca guvernele să finanțeze măsuri de stimulare economică.
HARTA necesarului de investiții din orașele reședință de județ din România Se spune că „străzile sunt pentru totdeauna”, iar investițiile actuale în infrastructură vor contura tiparele de dezvoltare sute de ani de-acum înainte. ”Drumul României spre creștere și dezvoltare este necunoscut încă, însă știm că orașele sunt actorii principali care îl construiesc. Modul în care orașele românești se dezvoltă acum, va defini România de mâine. În consecință, fondurile trebuie folosite în mod strategic pentru a asigura creșterea și dezvoltarea zonelor urbane ale României”, arată un raport al Băncii Mondiale, care analizează necesarul de investiții care ar atenua decalajele de dezvoltare și ar reduce disparitățile față de celelalte regiuni europene.
Bulgaria poate sta și până la 15 ani în anticamera zonei euro. Bulgaria este departe de convergența reală a veniturilor și de stabilitatea macroeconomică (presă) Există probabilitatea ca Bulgaria să rămână destul de mult timp în anticamera zonei euro, până devine membru real al acesteia, scrie publicația Suma, citată de Rador. Aceasta depinde de factori geopolitici, dar în funcție de condițiile economice această perioadă poate fi de 10-15 ani. Acest lucru a fost pronosticat pe Bloomberg TV Bulgaria de către dr. Shteryo Nozharov, economist și lector la Universitatea de Economie Națională și Mondială de la Sofia. El a anunțat că în cel mai recent raport de convergență al Băncii Centrale Europene (BCE) se vede că criteriile legate de cifre nu vor mai fi importante. Potrivit acestuia, criterii precum sustenabilitatea convergenței și apropierea veniturilor sunt mai importante.
Business report:​ Supraveghetorul șef din BNR, Nicolae Cinteză, se pensionează. Numită cu cântec, Vivian Nicoli demisionează. Reduceri de 35% la vacantele last minute in Turcia. Operatorii din turism anunta reduceri de 30-35% la vacantele last minute in Turcia. Digitalizare. Un singur drum la Casa de Pensii pentru a ridica actele necesare. Numită cu cântec, Vivian Nicoli şi-a dat demisia din Consiliul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea. Companiile TAROM şi Blue Air ar putea primi credite cu garanţii de stat. Producția agricolă 2019 – scădere istorică a valorii brute adăugate în economie. Nicolae Cinteză, puternicul şef al supravegherii bancare de la BNR, timp de 21 de ani, iese la pensie.
CNAS a decis să facă acum ceea ce trebuia să facă de 3 săptămâni: A cerut, de la ANOFM, lista cu persoanele care au fost în șomaj tehnic Problema celor care au fost în șomaj tehnic suportat de stat care s-au trezit ca fiind neasigurați la sistemul de sănătate este cunoscută deja de toată lumea. După ce autoritățile au aruncat vina în alte direcții (CNAS pe angajatori și puțin pe ANAF, Ministerul Finanțelor și ANAF pe CNAS), în final Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis să facă ceea ce a recomandat și consultantul fiscal Cornel Grama chiar de când a sesizat problema: CNAS să ceară de la ANOFM lista persoanelor care au fost în șomaj tehnic pentru a le reactiva. În sfârșit, după aproape 3 săptămâni de la sesizare, problema a fost rezolvată.
Gruia Stoica a preluat platforma RAFO, unde va dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de Casa de Insolvență Transilvania (CITR). ”Tranzacția de vânzare a activului afost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, spun reprezentanții CITR.
Scutirea de taxe vamale și TVA la importurile de dispozitive medicale, prelungită Comisia Europeană a decis să prelungească scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe. Scutirea se aplică încă trei luni, până la 31 octombrie, notează Mediafax. Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.
Lege promulgată: Închiderea balcoanelor de la parter se va putea face după reguli noi Atunci când e vorba de creșterea securității unei locuințe sau a calității vieții locatarilor, documentația necesară pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul unui bloc va conține un acord primit din partea asociației de proprietari, nu a vecinilor, așa cum se-ntâmplă în prezent, scrie avocatnet.ro. Schimbările propuse la legislația legată de autorizarea executării lucrărilor de construcții se regăsesc într-o lege ce urmează să fie oficializată în curând.
​Business report: ​Cum își regândesc turismul o parte dintre orașele europene. Averile primarilor din Romania: azi, Gabriela Firea. Românii, tot mai înghesuiţi. Circa 100.000 de români deconectați pentru că n-au plătit factura la curent Cum își regândesc turismul o parte dintre orașele europene. “Unii cred că e magnific fără turiști, dar o să-și schimbe părerea când șomajul va exploda” ● Averile primarilor din Romania. Gabriela Firea - bani, proprietati si bijuterii, dupa primul mandat la Primaria Capitalei ● Ce s-a întâmplat cu pensiile românilor în pandemie: Un singur fond a rezistat pe plus ● Românii, tot mai înghesuiţi: Suprafaţa medie a locuinţelor livrate în 2019 în România a scăzut la 63 mp, cel mai puţin din ultimii 20 de ani ● Aproape 100.000 de români au fost deconectați anul trecut pentru că n-au plătit factura la curent. Unde au fost cei mai mulți ● Preşedintele Bundesbank avertizează: Emiterea de datorie comună de către UE trebuie să rămână o excepţie ● ANRE: RADET nu şi-a făcut planul de revizii şi reparaţii anul trecut. Probleme similare sunt în toată ţara. Oamenii pot rămâne fără apă caldă şi căldură.
Câte carduri bancare active sunt în România, potrivit BNR Numărul total de carduri emise în România era, la finele primului trimestru din 2020, de 18.380.934 unităţi, în creştere cu 0,7% comparativ cu sfârşitul trimestrului anterior, arată datele centralizate de Banca Naţională a României (BNR), notează Agerpres.
Șomaj tehnic suportat de stat pentru întreruperea activității din cauza infectării. Ordonanța de urgență, în Monitorul oficial ​Angajații companiilor care își întrerup activitatea din cauza apariției unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vor primi indemnizație de șomaj tehnic, conform unei Ordonanțe de urgență publicate în Monitorul Oficial. Dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.
IMM Leasing de echipamente și utilaje, în Monitorul oficial Schema de leasing de echipamente și utilaje pentru IMM-uri a fost publicată în Monitorul Oficial. Urmează ca în termen de 30 de zile Ministerul Finanțelor să elaboreze normele de aplicare ale Ordonanței de urgență.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by