BĂNCI
Financial review. Prima pagină a presei străine: Internauții reacționează după lecția dată de Macron unui șomer. Moscovici despre populism: "Pentru prima dată, îmi e teamă". Germania nu are nevoie de gazul lui Trump. Weber provoacă liderii europeni pe tema drepturilor ungare LE SOIR: Venezuela: Internauții reacționează după lecția lui Macron dată unui tânăr șomer ● THE TELEGRAPH: Downing Street indică europarlamentarilor conservatori să se delimiteze de liderul ungar de extremă-dreaptă. ● LE FIGARO: Moscovici despre acensiunea populismului în Europa: "Pentru prima dată, îmi este teamă" ● LE MONDE:  În Spania va avea loc exhumarea lui Franco ● HANDELSBLATT: Germania nu are nevoie de gazul lui Trump ● LES ECHOS: Un nou șef pentru a salva Air France-KLM ● FINANCIAL TIMES: Weber îi provoacă pe liderii europeni pe tema drepturilor ungare ● THE GUARDIAN: "Micii Mussolini": şeful UE supără Italia prin comentariile sale pe tema ascensiunii extremei drepte. Lectură plăcută!
Încotro ne îndreptăm? Toate cifrele indică o stingere lentă a luminii. Iar dacă vrem să mai facem ceva, acum ar fi momentul... Prima oară când m-a bătut gândul emigrării a fost prin 1991. Prin intermediul comunității Taize făceam primul meu revelion în afara țării, mai exact în Viena. Eram cazați într-o suburbie, Modling, și citind presa locală am văzut anunțuri privind angajările. Eram cu un grup de prieteni și am stat o noapte discutând dacă să rămânem acolo sau să ne întoarcem. Găsiserăm locuri de muncă (prost plătite pentru început, dar toți visam să mutăm munții din loc), nu asta era problema noastră. România era atunci pe val, având un capital de simpatie internațională pe care nu știu dacă o să-l mai aibă vreodată. Cert e că am decis să ne întoarcem în țară. Ce constat, după 27 cei de ani scurși?
PIB-ul, găleata de apa și datoria publică: Datoria publică aproape s-a dublat, în ultimii opt ani și jumătate, în termeni nominali Am mers des „la țară” pentru a sta cu bunicii, iar acolo, de câteva ori pe zi, „băteam drumul” până la fântână pentru a umple o găleată de apă. Uneori, din grabă, scoteam găleata fântânii mai repede și pierdeam apa până când apucam să o deșert în cea pe care urma să o dau în curte la animale. La început am avut o găleată de 5 litri și o umpleam dintr-o răsturnare, iar apoi, odată cu vârsta, am trecut la 10 litri, exact cât capacitatea găleții fântânii. Din cauza faptului că mă grăbeam, eram nevoit să repet procesul de scoatere, folosind manivela, de două ori. La fiecare umplere scoteam cam 6-7 litri. Dacă înainte umpleam lejer găleata de 5 litri și restul aruncam, pe urmă, la 10 litri, cu aceeași cantitate umpleam cam două treimi.
​Gândirea asiatică în practică. VIDEO "Transformers" pe străzile din Beijing, India intră în era "economiei roz", traducere problematică trimisă de coreeni la ONU privind războiul ​Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.
​Financial review. Subiectele principalelor săptămânale: Uraganul Florence-primele victime. De ce propria echipă a lui Trump vrea să-l domolească. François Hollande și Julie Gayet - un cuplu fericit. Cheile pieței imobiliare DER SPIEGEL: Cel periculos. Cum vede Horst Seehofer rezolvarea crizei guvernamentale ● Uraganul Florence face primele victime ● THE WEEK: Rezistența. De ce propria echipă a lui Trump conspiră pentru a-i stăvili impulsurile? ● PARIS MATCH: Michel Drucker și micile lui secrete care-l mențin tânăr Alegeri în Brazilia ●  ”Trump”-ul tropicelor, înjunghiat în direct ●     François Hollande și Julie Gayet - un cuplu fericit ● LE MONDE (ediția săptămânală): Christophe Castaner- jokerul lui Jupiter ● LE NOUVEL OBSERVATEUR: Cheile pieței imobiliare. Lectură plăcută!
Uniunea Practicienilor în Insolvență: Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței este neconstituțional. Vezi toate problemele identificate Proiectul OUG de modificare a legii insolvenței face imposibilă verificarea unui posibil conflict de interese, creează posibilitatea unei stări de insolvență continuă cu acumulare constantă de datorii și omite să menționeze de unde ar fi remunerat evaluatorul la care ar putea apela organul fiscal, susține Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), structura care la nivel național reprezintă și reglementează profesia de practician în insolvență.
​ANALIZĂ Viața de ministru în România durează puțin peste un an, în medie. Finanțele și Internele sunt cele mai vizate. Ne-am uitat la frecvența cu care sunt remaniați șefii de cabinete ale celor mai importante portofolii guvernamentale Am luat toți miniștrii care s-au perindat la conducerea principalelor ministere din Guvern, din 1990 până în prezent. Pe cei în funcție i-am exclus, pentru acuratețea datelor. Am luat în calcul Internele, Externele, Munca, Educația, Finanțele și Sănătatea. Am eliminat interimarii care stăteau sub 14 zile în funcție, am calculat și am tras câteva concluzii. Sunt simple și ne arată câtă coerență livrăm în afară, sau mai degrabă câtă lipsă de.....
BCR oprește de vineri noapte, ora 23.00, până sâmbătă, ora 17.00 sistemul informatic pentru optimizarea performanțelor Banca Comercială Română (BCR) oprește sistemul informatic, începând de vineri ora 23:00, până sâmbătă ora 17:00, pentru a efectua operațiuni de optimizare a performanțelor. Vor fi afectate parțial o parte dintre echipamentele BCR. Detalii, în text.
Volumul în scădere al construcțiilor ar putea avea impact negativ în creșterea reală a economiei pentru trimestrul III ​​Activitatea din construcții a coborât abrupt în iulie, cu peste 16%, dacă facem comparația cu aceeași lună a anului precedent. Acest lucru se va vedea în creșterea economică pentru cel de-al treilea trimestru din acest an, chiar dacă ponderea la formarea PIB este de puțin peste 3%. În primul semestru, contribuția construcțiilor la creșterea reală a PIB a fost zero. Pe total an 2017, aceasta a fost tot zero, dar în condițiile unei scăderi pronunțate, dacă se continuă pe acest trend, este foarte posibil ca procentul să fie negativ, cu impact în creșterea economică reală. Analiștii economici și instituțiile internaționale estimează o creștere economică în jurul a 4%, pentru acest an, deși autoritățile se așteaptă la 5,5%, cifră pe care au construit bugetul.
Piraeus Bank România va deveni First Bank Piraeus Bank devine First Bank, ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administrație. Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă gradual pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal și toate angajamentele contractuale încheiate între bancă și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand, spun reprezentanții băncii.
Financial review. Prima pagină a presei străine. Banca Angliei crede că Brexitul ar putea duce la scăderea cu o treime a prețurilor la case. Lecțiile crizei secolului. Francezii își schimbă obiceiurile de consum Cele 7 semnale de alarmă ale pieței financiare FINANCIAL TIMES: Guvernatorul Băncii Agliei avertizează asupra prăbușirii imobiliarelor în cazul unui Brexit dezordonat ●THE GUARDIAN: Suspecţii implicaţi în atentatul cu noviciok din Salisbury afirmă că doar vizitau o catedrală ●  LES ECHOS: Lehman- lecțiile crizei secolului ● Francezii își schimbă obiceiurile de consum ●HANDELSBLATT: Următoarea criză. Cele 7 semnale de alarmă ale pieței financiare ● GAZETA.RU: Vladimir Putin, în timpul manevrelor militare Vostok-2018: "Rusia este o ţară iubitoare de pace" ● RZECZPOSPOLITA: Polonia și Ungaria puse împreună la stâlpul infamiei. Lectură plăcută”
Schimbare surpriză la conducerea Erste Group. Pleacă Treichl, vine Spalt Bernhard Spalt în prezent șeful riscului în cadrul Erste Bank, va prelua conducerea executivă a Erste Group Bank AG din ianuarie 2020, au anunțat joi oficialii Erste, grup bancar care operează în România prin intermediul BCR. Actualul CEO, Andreas Treichl va demisiona, în ianuarie, deși mandatul lui urma să expire în iunie 2020. Andreas Treichl a fost CEO al Erste Group Bank AG din iulie 1997 și membru al Consiliului de administrație din octombrie 1994.
Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, incluse în categoria celor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală au fost incluse de Guvern în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor (ICC), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, după ce, săptămâna trecută, au apărut informații potrivit cărora acestea erau excluse, lucru confirmat chiar de instituție.
OUG privind insolvența, o formă mascată de amnistie fiscală? Companii precum Tel Drum și Interagro ar putea scăpa de datoriile la stat, în schimbul cedării unor acțiuni Noul proiect de modificare a legii insolvenței ar putea ajuta o serie de oameni de afaceri să scape de datoriile la stat ale companiilor pe care le controlează, prin intrarea statului în acționariat, pe o poziție minoritară. Astfel, statul, care este acum pe poziția a doua la masa credală în recuperarea datoriilor, după angajați, ar putea să nu mai recupereze nimic. Pe lângă faptul că se ajunge în situația unor minusuri la bugetul de stat, există și posibilitatea de a încuraja astfel de comportamente, potrivit specialiștilor consultați de HotNews.ro.Vasile Godîncă-Herlea, președintele UNPIR Cluj: Prevederile din OUG privind insolvența contravin discuțiilor la nivel european prin care creanța bugetară nu ar trebui să aibă un tratament preferențial
Persoanele care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine vor primi o compensație de 500 de lei, timp de șase luni, în plus față de indemnizația de șomaj Guvernul discută joi o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unei compensații financiare lunare de 500 de lei, timp de jumătate de an, persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine. Compensația financiară va fi acordată în plus față de ajutorul de șomaj.
Deficitul balanței bunurilor s-a adâncit cu 1 miliard de euro în primele 7 luni ​În primele 7 luni din acest an, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 4,811 miliarde euro, comparativ cu 4,162 miliarde euro din perioada similară a anului trecut. Diferența dintre importurile și exporturile de bunuri din primele 7 luni au fost mai mari cu circa 1 miliard de euro față de deficitul pe balanța bunurilor din anul trecut . De asemenea, excedentul balanței serviciilor s-a redus cu  255 milioane euro.
Gabriel Biriș, despre proiectul de modificare a Legii insolvenței: Fiscul va nenoroci companii românești, chiar dacă nu are dreptate Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) emite, de obicei, decizii de impunere pe sume "astronomice", pe care contribuabilii le contestă, iar în urma noilor modificări Fiscul va bloca conturile, va executa silit firmele, iar dacă în instanță câștigă contribuabilul, este prea târziu, reiese din declarațiile lui Gabriel Biriș, partener Biriș-Goran.
​Antifrauda: Prețul mic al unei mașini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF atrage atenția asupra ofertelor de vânzare a autovehiculelor de ocazie neînmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a nu fi implicat într-o înșelăciune se recomandă evitarea plății în numerar, arată un comunicat transmis joi de Antifraudă.
Financial review. Prima pagină a presei străine: Lumea se îndreaptă somnambulic către o nouă criză. Putin oferă pace Japoniei. 950 de euro- un bilet la un spectacol cu Al Pacino. Ungaria caută o modalitate de a ataca decizia PE LES ECHOS: Putin oferă pace Japoniei ● 950 de euro- un bilet la un spectacol cu Al Pacino ● FINANCIAL TIMES: Florence duce petrolul la maximul ultimilor 4 ani ● THE GUARDIAN: Lumea se îndreaptă somnambulic către o nouă criză financiară, spune fostul premier Brown ●  HANDELSBLATT: Parlamentul UE votează reforma drepturilor de autor ● GIORNALE DI SICILIA: Un nou naufragiu în largul Libiei: Peste 100 de morţi, printre care 10 copii ● RZECZPOSPOLITA: Ungaria caută o modalitate de a ataca decizia PE. Lectură plăcută!
DOCUMENT Arieratele firmelor însumau 98,2 miliarde lei, la finalul lunii iulie. 85% nu se pot recupera Plățile restante acumulate în timp, ale persoanelor juridice, ca urmare a neachitării obligațiilor față de furnizori, bănci, bugete însumau 98,2 miliarde lei, la finalul luni iulie 2018, fiind cu 10% mai mari decât în 2015, reiese nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență referitoare la modificarea Legii insolvenței.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version