BĂNCI
Modificări în clasificarea ocupaţiilor din România. Muncitorii necalificaţi devin „ocupaţii elementare” În Monitorul Oficial de joii, 5 iulie 2018, a fost publicat Ordinul INS nr. 342/2018 care aduce modificări asupra Clasificării ocupaţiilor din România - nivel de ocupaţie (şase caractere). Principala modificare priveşte grupa majoră 9 - Ocupaţii elementare. Practic, se schimbă denumirea grupei 9 din „Muncitori necalificaţi” în „Ocupaţii elementare”. Pentru ocupaţiile din această grupă majoră se execută sarcini simple şi de rutină care necesită folosirea uneltelor manuale şi depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupaţiilor din această grupă majoră necesită competenţe şi abilităţi aferente primului nivel de educaţie, respectiv învăţământul primar.Vezi aici documentul apărut în Monitorul oficial.
285 de milioane de euro, emisiune de obligațiuni subordonate BT Obligațiunile subordonate ale Băncii Transilvania au intrat de vineri la tranzacționare, la Bursa de Valori Bucureşti, emisiunea fiind în valoare totală de 285 de milioane de euro, a informat BT, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
​SONDAJ Ministrul Teodorovici: amnistia fiscală e o idee bună. Ce credeți? ​Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus joi că ministerul său ar putea lua în calcul o amnistie fiscală, o idee pe care o consideră „foarte bună”. El a reacționat astfel după ce Liviu Dragnea i-a întrebat pe Teodorovici și pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, dacă vor să recupereze bani de la președintele Iohannis, după decizii în instanță, sau "au atât de mulți bani la buget (...) poate dăm drumul la o amnistie fiscală".Sondaj HotNews.ro: Ministrul Teodorovici: amnistia fiscală e o idee bună. Ce credeți?
Oameni de afaceri: Funcționarii care ne produc pierderi primesc protecție suplimentară prin noul Cod penal Funcționarii care cauzează ilegal pierderi unor firme primesc protecție suplimentară prin redefinirea abuzului în serviciu și eliminarea infracțiunii de neglijență în serviciu, prevăzute de modificările la Codul penal, adoptate de majoritatea parlamentară, se plâng antreprenorii membri ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
Declarația Unică 2018: Ce amenzi riscă PFA și persoanele cu dividende, chirii, activități independente, dacă nu o depun. Descarcă Ghidul ANAF Persoanele fizce autorizate (PFA) și celelalte persoane fizice care obțin venituri din activități independente, chirii sau dividende riscă amenzi de la 50 de lei la 500 de lei dacă nu depun declarațua unică privind veniturile realizate, potrivit unui Ghid în format PDF realizat de ANAF.
Teodorovici este deranjat de postările de pe Facebook și clipurile TV ale adminstratorilor de la Pilonul II (surse) Campania de informare a administratorilor de fonduri de la Pilonul II este mult prea agresivă, cu clipurile de la TV și postările de pe rețelele de socializare, care sunt împotriva statului, a spus Eugen Teodorovici, într-o întâlnire cu mediul de afaceri, conform unor surse apropiate discuțiilor.
BNR a menținut la același nivel dobânda-cheie și nivelul rezervelor minime obligatorii Consiliul de administraţie al BNR a decis în ședința de miercuri să mențină dobânda de politică monetară la 2,50% și același nivel al rezervelor minime obligatorii ale băncilor.
SIF5 Oltenia așteaptă să primească cei 140 milioane euro din vânzarea BCR pentru a investi în companii listate subevaluate SIF5 Oltenia a vândut deținerea sa la BCR pentru că este vorba despre o societate închisă, cu un acționar majoritar ce are o politică de control a companiilor sale, susține Tudor Ciurezu, președinte al SIF5.
Cum îi va afecta pe antreprenori redefinirea abuzului în serviciu : De la controale fiscale la licitații publice Antreprenorii ar putea fi afectați de redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu din Codul penal, adoptată luni de Senat, mai ales în situațiile în care inspectorii ANAF ar face controale abuzive sau autoritățile contractante ar favoriza anumite firme la licitațiile publice, fără să existe un beneficiu pentru funcționarul în cauză. Aceasta reiese din opiniile a 3 reprezentanți ai mediului de business chestionați de StartupCafe.ro: Florin Jianu, președintele Consiliului IMM-urilor, Adrian Bența, consultant fiscal, și Gabriel Biriș, avocat.
Dăianu: "Sectorul umbră se extinde", iar cum vorbim despre "shadow banking", am putea discuta de "piețe de capital paralele" Sistemele financiare din lume rămân fragile, „piețele paralele” trebuie să fie reglementate și este necesar să se schimbe cultura instituțională a industriei financiare, a susținut Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), la reuniunea Institutului Francofon pentru Reglementare Financiară (IFRFI).
Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,27%, cel mai mare nivel din martie 2014 Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,27%, cel mai mare nivel din martie 2014, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR), relatează News.ro.
Ilie Carabulea cere revocarea membrilor consiliului de administraţie al Patria Bank şi vrea să-i dea în judecată Ilie Carabulea, care deţine 10,8% din Patria Bank, bancă rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, cere revocarea membrilor consiliului de administraţie al băncii, scrie News.ro. Subiectul apare pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 2 august, fiind propunerea lui Ilie Carabulea. Totodată, Carabulea vrea să-i dea în judecată pe administratori pentru "încălcarea îndatoririlor" faţă de bancă.
Coreea de Sud: Doi ani de închisoare pentru angajatorii care își obligă muncitorii să lucreze peste program Angajatorii din Coreea de Sud care își obligă angajații să lucreze mai mult de 52 de ore pe săptămână vor face 2 ani de închisoare sau vor primi o amendă de 17.960 dolari, începând de astăzi, informează The Korea Herald.
Universitățile din China încearcă să introducă “Gândirea lui XI” în mințile studenților Înarmate cu tot felul de cursuri online, fonduri generoase și institute dedicate cercetării, universitățile din China sunt vârful de lance în eforturile de a promova gândirea lui Xi Jinping în China și în lume, conform agenției de presă Reuters.
Sunt motive de îngrijorare privind prețurile caselor și apartamentelor? Vindem, cumpărăm sau mai așteptăm puțin? Bula imobiliară din perioada 2005-2008 în România și amploarea corecției care a urmat au lăsat cicatrici grele în amintirile oamenilor, așa că până și creșterile de prețuri ale locuințelor din ultimii 1-2 ani au trezit temeri că ne-am află în pericol. Credem că există argumente care să sugereze că piața se află într-o poziție considerabil mai bună decât acum un deceniu. Mai mult, oferta foarte mare ar putea opri o accelerare semnificativă a prețurilor încă înainte că aceasta să înceapă. De altfel, prețurile tranzacționate raportate de Eurostat, nu cele afișate pe site -urile de vînzări imobiliare (pe care le auzim de cele mai multe ori la știri) anunță deja o „răcire” a pieței, cu o creștere de numai 5,6% în ritm anual în ultimele 3 luni din 2017.
Un post otrăvit Democrațiile cu o separație de facto slabă a puterilor în stat pot crea „copii teribili”, așa cum a făcut și face și comunismul. Am arătat de-a lungul timpului, în câteva articole, că slăbiciunea de fond a democrației noastre a venit de la neclaritatea drepturilor de proprietate, de la integritatea scăzută a guvernelor și de la eficiența scăzută a sistemului juridic. Cu alte cuvinte, a venit de la gradul redus de aplicare a legii. Toate acestea au făcut ca instituțiile să rămână slabe. O consecință a acestei caracteristici o constituie slaba separație de facto a puterilor în stat.
Lucian Croitoru: ​​O perspectivă asupra inflației în România La întrebarea dacă preferă ca inflația să fie relativ mică, atât românii cât și, de exemplu, germanii ar răspunde „da”. Și totuși, aceasta nu înseamnă că atunci când decid, fiecare la locul lui, în sectorul privat sau în cel public, pentru consum, pentru investiții, pentru solidaritate sau pentru sustenabilitate românii și germanii se comportă la fel. Atitudinile lor față de inflație sunt diferite. Noi, românii, tolerăm o inflație relativ înaltă, iar germenii nu. Noi avem o atitudine laxă față de inflație, iar germanii una fermă. De aceea, în România inflația a fost, în ultimii 28 de ani mai mare ca cea din Germania.
Șeful celui de-al cincilea conglomerat din Coreea de Sud își păstrează poziția, deși e la închisoare Șeful conglomeratului japonezo-coreean Lotte, care se află la închisoare, a câștigat suportul acționarilor japonezi de a-și păstra locul în board, asigurându-și poziția deși e în pușcărie, informează The Korea Herald, care citează agenția de presă Yonhap.
Cinci mituri despre Pilonii I și II de pensii Intenția mai mult sau mai puțin discretă a guvernanților de a naționaliza banii strânși în Pilonul II de pensii este însoțită de fumigene populiste care vin să ușureze acest furt prin ”anestezierea” victimelor. Pentru a restabili limitele adevărului, preluăm mai jos un text semnat de Adrian Codirlașu, vicepreședintele AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România), text publicat în newsletterul Asociației.
​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: De ce femeile vorbesc mai mult decât bărbații? 10 lucruri ciudate inventate de japonezi. Cele mai bune jocuri ale lui 2018. 10 recorduri pe care n-ai vrea să le dobori Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version