BĂNCI
BNR menține dobânda cheie la 2,5% pe an Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an, în ședința de joi, conform unui comunicat de presă al instituției.
Principalele 5 modificări indentificate de Adrian Bența într-un ordin al Finanțelor privind construcțiile, publicat recent în Monitorul oficial Consultantul fiscal Adrian Bența a analizat un ordin al Finanțelor, respectiv OMFP nr. 3063/2019, care este generat de publicarea în Monitorul Oficial din data de 21 iunie 2019 a OUG nr. 43/2019 ce modifică Codul fiscal cu privire la facilitățile fiscale din domeniul construcțiilor începând cu 21 iulie 2019.
UPDATE Surse: Lucian Anghel ar putea să plece de la Bursa de Valori București/ Acționarii se gândesc la o altă persoană/ Anghel: Eu personal mă simt împlinit și sunt bucuros și onorat că am făcut parte din acest proiect de încercare de upgradare Mandatul actualului președinte al Bursei de Valori București, Lucian Anghel, se va finaliza în curând, iar surse din piață au declarat, pentru HotNews.ro, că acționarii ar dori schimbarea acestuia cu cineva care a fost în conducerea casei de compensație Sibiu.
Buget 2020. Capcanele din buget de care sunt conștienți toți economiștii, deși nimeni nu știe încă cum va arăta proiectul pentru 2020 Deși mai toate țările vest-europene au deja draftul de Buget pe anul viitor pe care îl dezbat de zor, România nu se grăbește să pregătească acest document fundamental pentru economia țării. Prinși între cancan-uri politice și moțiuni, ai noștri încă așteaptă prognoza d-lui Ghizdeanu de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care aproape sigur va certifica faptul că ne așteaptă un nou an de creștere economică record. Prognoza va veni într-un moment în care nu se știe ce Guvern va fi la Palatul Victoria.
Fraudă cu e-mail-uri false în numele ANAF ​Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii cu privire la e-mail-uri false transmise în numele Cabinetului președintelui ANAF.
Ce venituri și pierderi a avut Revolut pe un an Startup-ul Revolut, ale cărui carduri și aplicație sunt folosite și în România, a avut în anul 2018 venituri totale de 58,2 milioane de lire sterline, cu pierderi de nete de 32,8 milioane de lire sterline, potrivit datelor comunicate miercuri de firma de tehnologie financiară (fintech), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Mirela Călugăreanu, ANAF: Contribuabilii corecți care își achită integral și la termen obligațiile fiscale vor primi bonificații de 3%. Încă nu știm dacă le vom da lunar sau anual Prezentă miercuri la o conferință pe teme fiscale, Mirela Călugăreanu, șefa ANAF a declarat că probabil de anul viitor, companiile care își achită ”integral și la termen” obligațiile fiscale, vor primi o bonificație de 3% din valoarea taxelor plătite. ”Încă nu știm dacă le vom da lunar sau anual”, a precizat Călugăreanu la o conferință organizată de ZF și Țuca, Zbârcea și Asociații.
SedLex îl acuză pe Dragoș Anastasiu de lipsă acută de cunoaștere: Abia așteptăm să vedem cum o să dea afară 100.000 de profesori și 150.000 de angajați din sistemul sănătății Alianța SedLex a avut o reacție foarte dură la adresa lui Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care a spus marți seara că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care inițial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunțării la cota unică de impozitare. SedLex spune că sunt declarații "ale unor oameni nepregătiți, care pot ajunge în funcții publice pe criterii politice, nu fac decât să slăbească autoritatea statului".
Teodorovici către un jurnalist: Ori nu înțelegeți dvs, ori aveți ordin pe unitate să nu spuneți ce spun eu. Dacă nu a fost clar, refaceți știrea. Puneți și poza mea lângă a lui Dăianu “Voiam să dau citire, mă uitam așa pe știrile plecate din această cameră. Cred că de la HotNews e domnul Bărbuță, nu? E prezent. Știre: Dăianu către Teodorivici: Așa cum știți să jigniți, vă rog să vă abțineți. Domnule, vă rog să tăceți din gură acuma, ați jignit oameni. Ce spune Dăianu se înțelege, ce spune Teodorovici autorul spune: nu se înțelege. Ori nu înțelegeți dvs. Ori aveți ordin pe unitate să nu spuneți ce spun eu”, a spus miercuri la o conferință de profil ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Lucian Croitoru îl contrazice pe Dragoș Anastasiu: În toate intervențiile mele am arătat că impozitarea progresivă nu este soluție pentru nicio problemă economică a României Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, spune că nu susține introducerea impozitării progresive, contrazicându-l pe Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane. "De unde o fi rezultat că eu susțin introducerea impozitării progresive? În toate intervențiile mele am arătat că impozitarea progresivă nu este soluție pentru nicio problemă economică a României", a scris Lucian Croitoru pe contul său de Facebook.
Ionuț Dumitru: Industria românească a intrat în recesiune, cu două trimestre consecutive de scădere economică. Economia decelerează, ca în multe alte țări europene ”Suntem la două trimestre consecutive în care industria a scăzut. Deci din punct de vedere tehnic, industria românească ar fi deja in recesiune. Evoluțiile din industrie sunt foarte influențate cu ceea ce se întâmplă la partenerii noștri comerciali din străinătate. Ceea ce putem vedea destul de clar din grafice este că în România încetinirea este evidentă”, a spus miercuri Ionuț Dumitru la o conferință pe teme economice, organizată de ZF și Țuca Zbârcea & Asociații .
UPDATE Dăianu către Teodorovici: Așa cum știți să jigniți, vă rog să vă abțineți! Domnule, vă rog să tăceți din gură acum! Ați jignit oameni/ Teodorovici: Uite cine vorbea de educație mai devreme. (...) Colegii de la BNR cred că știu frustrările care motivează această poziție Un schimb dur de replici a avut loc miercuri între Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Încă dinainte de începerea discursului președintelui Consiliului Fiscal, Teodorivici a simțit nevoia să-l atace.
Teodorovici: Dacă trece moțiunea, nimeni nu va încheia bugetul anul viitor Bugetul, înainte de moțiune, arată foarte bine, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, într-o conferință organizată de DC News.
Anastasiu, către patronii germani din România: Pregătiţi-vă, cota unică va fi anulată şi 400.000 de bugetari vor fi daţi afară. Ce mai prevede Un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare şi adoptarea impozitării progresive, le-a transmis marţi seară preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, oamenilor de afaceri germani din România, scrie Agerpres.SedLex îl acuză pe Dragoș Anastasiu de lipsă acută de cunoaștere: Abia așteptăm să vedem cum o să dea afară 100.000 de profesori și 150.000 de angajați din sistemul sănătății
​Financial report. Scandalul spionajului de la Credit Suisse se adâncește. Niciodată China nu a fost atât de puţin «populară». Cum vrea Ungaria să atragă investitorii străini Financial Times: Scandalul spionajului de la Credit Suisse se adâncește ● Pionii de sacrificiu ai lui von der Leyen ● Les Echos: Republica Populară Chineză la 70 de ani: Niciodată China nu a fost atât de puţin «populară» în lume ● MTI: Cum vrea Szijjártó să atragă investitorii străini în Ungaria.● Știri pe scurt.
Teodorovici anunță bonificații pentru firmele care sunt cu taxele la zi Firmele care se conformează voluntar și în ultimii 3 ani și-au plătit obligațiile trebuie să aibă un stimul, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul unei discuții avute în Consiliul Economic și Social.
Rezervele valutare ale țării au coborât marginal până la 35,42 miliarde de euro La 30 septembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35,42 miliarde de euro, față de 35,61 miliarde euro la 31 august 2019, a transmis marți Banca Centrală. Nivelul rezervei de aur este la 103,6 tone, valoarea acesteia fiind de 4,54 miliarde euro.
Teodorovici se arată dispus să renunțe la articolul privind închisoarea pentru datornici, dar continuă cu restul proiectului Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se arată dispus să accepte un amendament menționat în Consiliul Economic și Social (CES) la proiectul său privind închisoarea pentru cei care nu își plătesc taxele la timp. Practic, să se elimine articolul 6, care vorbește despre acest lucru.
​Document: Pe ce s-au cheltuit banii din programul întrerupt cu Banca Mondială/ Sistemul legislativ și fiscal din România este supus interpretărilor diferite de la un minister la altul La jumătatea acestui an a fost publicată în Monitorul Oficial o scrisoare de întrerupere a acordului pentru modernizarea Fiscului, motiv pentru care trebuie să dăm banii înapoi – peste 17 milioane euro, despre care HotNews.ro a mai scris. În concluzie, o pierdere de vreme, ani pierduți. Dintr-un raport al unui auditor independent, document ce se află la ANAF și consultat de HotNews.ro, am aflat pe ce s-au cheltuit banii.
Acum 25 de ani, Bill Gates spunea: Nu avem nevoie de bănci, avem nevoie de banking! Despre provocările tehnologiei și digitalizării și cum reacționează băncile la acestea Ca să primești niște bani de la cineva nu ai nevoie de bănci. Ai la dispoziție mai multe fintechuri care te ajută să faci asta, explică Chris Skinner, unul dintre influencerii cei mai cunoscuți pe zona digital bankingului, evaluat de Wall Street Journal și de Thomson Reuters ca fiind printre primii 40 de specialiști a căror părere contează. Dacă vrem să investim banii nu mai e nevoie de bănci, ci ne putem baza pe aplicații care pot face asta în locul nostru. Dar avem nevoie de bănci pentru că ele intermediază încrederea, mai spune Skinner.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version