BĂNCI
​Financial review. Subiectele principalelor săptămânale din SUA și Europa The WEEK (SUA): Cresc amenințările la adresa președinției lui Trump ● FRANKFURTER ALLGEMENINE WOCHE (Germania): Noua Germanie? ● TENDINȚE (Belgia): Executivii vin la masă ● BILAN (Elveția): Cum să faci bani dintr-un restaurant ● LE FIGARO MAGAZINE (Franța): Eric Zemmour- Destin francez. Lectură plăcută!
Nivel de trai în creștere, spuneți? Să ne uităm la cifre. O explicație cu familia Ionescu și INS Domnul Ionescu s-a mai liniștit. Citise despre creșterea economică uriașă din 2017- aproape 7%, și nu înțelegea de ce atunci când venea ziua plății ratelor a credit, gâfâia tot mai tare. A văzut la televizor guvernanți pe care lumea nu putea să-i mai încapă, vorba Poetului, cum explicau că multinaționale, că bănci, că însuși Soros...Cert e Cineva îi fura din portofel creșterea LUI economică. Iar dl. Ionescu nu putea face mare lucru. Apoi, dl. Ionescu a dat peste cercetarea publicată vineri de Institutul Național de Statistică despre nivelul de trai din România și s-a lămurit. Ce Soros, ce multinaționale...voi mai credeți în spiriduși?Lucrarea INS poate fi citită aici.
Sezonul estival a crescut numărul persoanelor cu restanțe la plata creditelor Dumitru muncește mult și așteaptă cu nerăbdare vara, perioada sa preferată. În fiecare an își ia soția și copiii, cele două fetițe, acum în vârstă de 8 și 9 ani, pe câteva dintre insulele grecești. Pe lângă această vacanță de circa o săptămână, mai cheltuiește banii economisiți în timpul anului pe weekend-uri prelungite pe litoralul românesc și la munte, pentru că fetele îi cer să urce „la cotă”. Rata apartamentului de trei camere o amână vara. Chiar a cerut băncii, anul trecut, să îi facă un plan diferit de plată a ratelor. „Le-am zis să plătesc în plus în celelalte luni, dar să nu mai am rate în lunile de vară. Știți ce mi-au zis? Că nu permite sistemul. Avem IT-ști buni în țară. Chiar nu este în stare banca să-și upgradeze sistemul?”. În situația de amânare a plății ratelor în sezonul estival se află multe alte persoane, conform datelor oficiale.
Ministerul Muncii recunoaște că mamele care au avut venituri din drepturi de autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului. Situația va fi remediată Ministerul Muncii va remedia situația prin care mamele care au avut venituri din drepturi din autor riscau să nu primească indemnizația de creștere a copilului, reiese dintr-o informare a instituției.
Consumul este în scădere, dar are pondere mai mare în PIB în urma reducerii investițiilor, în primele sase luni Prima variantă provizorie a produsului intern brut pentru primul semestru din acest an, după datele semnal publicate de Institutul Național de Statistică în 14 august, arată o temperare a consumului pe total economie. Făcând o comparație cu cea de-a doua variantă provizorie a anului 2017, observăm că există o scădere a contribuției consumului la creșterea PIB, de la 5,2% în primul semestru al anului trecut, la 3,1% în aceeași perioadă din acest an. Cu alte cuvinte, creșterea PIB de 4% din primul semestru din acest an a fost alimentată de consum. Ca să ne facem o idee mai amplă a ceea ce înseamnă această creștere, contribuția consumului la formarea PIB a reprezentat 80,6%, în prima jumătate din acest an. Anul trecut era mai mică, de 79,8%. Consum final individual efectiv al gospodăriilor populaţiei reprezintă 71,6%.
​Salariul mediu net din luna iulie a fost de 2708 lei, în scădere faţă de iunie cu 13 lei Salariul mediu net din luna iulie a fost de 2708 lei, în scădere faţă de iunie 2018 cu 13 lei, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică. Cele mai mari salarii nete au fost în iulie cele din IT&C (6566 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1575 lei). În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale salariilor nete faţă de luna precedentă în învăţământ (-3,7%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare), respectiv sănătate şi asistenţă socială (-0,1%). Câştigul salarial mediu net a crescut uşor în administraţie publică (+0,5%) comparativ cu luna precedentă.
Financial review. Prima pagină a presei de vineri: India dezincriminează homosexualitatea. Pe frontul războiului uitat. Vânătoare de vrăjitoare la Casa Albă. Furtul de date a 380.000 de clienți British Airway FINANCIAL TIMES: India dezincriminează homosexualitatea● Magistrații italieni investighează  20 de persoane în cazul podului prăbușit la Genova ● Pe frontul războiului uitat ● LES ECHOS: Datoria Franței se apropie de 100% din PIB ● Vânătoare de vrăjitoare la Casa Albă ● DAILY MAIL: Ar putea Novichok arunca lumea într-un nou conflict? ● Furtul de date a 380.000 de clienți ai British Airways ● RZECZPOSPOLITA: Polonia-Germania: Reparațiile de război  nu mai sunt un tabu. Lectură plăcută!
România ocupă a patra poziție. Polonia găzduiește cei mai mulți giganți din Top 500. Coface a prezentat studiul anual cu cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est Compania de asigurări de credite Coface a prezentat joi cel de-al zecelea studiu anual cu date despre cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală și de Est - Top 500 ECE. Acesta clasifică companiile după cifra de afaceri și analizează în plus mai multe date, cum ar fi numărul de angajați, cadrul general al companiilor, sectoarele și piețele, precum și noile evaluări Coface. Top 500 ECE reflectă dezvoltarea în regiune. Iată principalele concluzii.
Ce ne merge prost atunci când ne merge bine? Asta facem când avem creștere: ne cumpărăm bijuterii, ne distrăm, facem achiziții imobiliare, ne punem dinți și ne internăm bătrânii la azil (expert) ”Din păcate, în România, atunci când lucrurile o duc bine și avem creștere economică, acest lucru se vede în achiziția de bijuterii, în activitățile recreative și în dezvoltarea imobiliară. De asemenea, crește asistența stomatologică și asistență medicală în căminele de bătrâni. Cam asta facem când avem creștere: ne cumpărăm bijuterii, ne distrăm, facem achiziții imobiliare, ne punem dinții și ne internăm bătrânii la azil. Aici se duce creșterea economică”, a explicat joi Ianu Guda, Head of Services: Business Information & Debt Collection.
Ionuț Dumitru: La 5,5% creştere economică proiectată de către Guvern aş ataşa o probabilitate aproape de 0 Estimarea privind încasarea din TVA este excesiv de optimistă în a doua iteraţie a rectificării bugetare şi presupune ca în patru-cinci luni care au mai rămas până la finalul anului să avem o creştere de peste 20% a încasărilor din TVA, a declarat joi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, potrivit Agerpres.
Fraudă cu articole pentru copii, deconspirată de inspectorii Antifraudă Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au identificat o firmă cu sediul în sectorul 3 din București, specializată în comercializarea de cărucioare, mobilier și diverse accesorii pentru copii, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 952.703 lei, din care 410.846 lei impozit pe profit și 541.856 lei taxă pe valoarea adăugată, arată un comunicat al inspectorilor Antifraudă.
Voinea (BNR): Deficitul forței de muncă va rămâne până se va reduce diferența de salarii dintre România și UE Piața muncii din România este încordată, există un deficit al forței de muncă care va rămâne până diferența de salarii comparativ cu UE se va reduce, susține Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR)​.
Hajdenberg (FMI): România, mai puțin pregătită în cazul unui șoc negativ. Creșterea ecomică va fi revizuită în jos la 4-4,5%/ Despre FSDI: "Diavolul stă în detalii" România va fi mai puțin pregătită dacă economia va fi lovită de un șoc negativ, deficitul structural fiind deteriorat, susține Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.
Viorel Ștefan, către investitori: Există perspectiva de creștere a datoriei publice, dar e moderată. Îngrijorările exprimate public sunt subiective. România este subapreciată și subevaluată de către piețele financiare, în condițiile unui necesar semnificativ de investiții în infrastructură, le-a spus vicepremierul Viorel Ștefan investitorilor străini prezenți la un eveniment organizat de Fondul Proprietatea.
​Financial review. Prima pagină a presei străine: Trump şi Putin vorbesc limbi diferite. Firmele germane se pregătesc pentru un Brexit dur. Popularitatea lui Macron, la cel mai scăzut nivel de după alegerea sa THE GUARDIAN: Cei doi suspecți veniți pentru a-i ucide pe Serghei și Yulia Skripal erau ofițeri GRU ● LES ECHOS: Taxarea giganților Internetului- de ce s-a blocat Europa ● HÜRRIYET: La Idlib, aveţi în vedere experiența Turciei! Trump şi Putin vorbesc altă limbă ● HANDELSBLATT: Economia pregătește planuri de urgență în cazul unui Brexit dur ● THE FINANCIAL TIMES: Șefi ai Facebook și Twitter față în față cu senatorii ● TASS: Informaţiile anunţate de Londra în legătură cu incidentul din Salisbury sunt neclare. Numele persoanelor suspecte nu spun nimic ● LE SOIR: Popularitatea lui Macron scade cu 10 puncte, ajungând la cel mai scăzut nivel de după alegerea sa  ● THE WALL STREET JOURNAL:Compania Theranos va fi lichidată. Lectură plăcută!
Eugen Teodorovici și Tudorel Toader vor merge joi la Palatul Cotroceni / Teodorovici: Un aviz este obligatoriu de solicitat, dar nu trebuie să aștepți Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține, în continuare, că nu era nevoie de așteptarea unui aviz din partea Cosiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru adoptarea rectificării bugetare de către Guvern, invocând trei decizii ale Curții Constituționale.
AHK România: Ne arătăm speranța că aceste derapaje nu reprezintă poziția oficială a Guvernului român Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România) va lua poziție față de derapajele unora dintre oficialități, din ultimele săptămâni, în ceea ce privește abordarea față de comunitatea germană, a anunțat Dragoș Anastasiu, președintele AHK România, marți seara, citat fiind de Mediafax. „Nu vom refuza niciodată dialogul cu Guvernul României, cu toate că vrem să credem că lucrurile care s-au întâmplat alaltăieri, de exemplu, în ceea ce privește mesajele unui consilier de stat nu reprezintă poziția oficială a Guvernului României în legătură cu Forumul German”, a spus Anastasiu, în cadrul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România).
Financial review. Prima pagină a presei străine: Guvernatorul Băncii Angliei ar putea să-și prelungească mandatul. Trump conduce la Casa Albă un adevărat ”Crazytown. Roxana Mărăcineanu a devenit ministrul Sportului în Franța THE FINANCIAL TIMES: Guvernatorul Băncii Angliei ar putea să-și prelungească mandatul până în 2020 ● LES ECHOS: O fostă înnotătoare va pregăti Jocurile Olimpice. Românca Roxana Mărăcineanu a devenit ministrul Sportului în Franța ● THE GUARDIAN- Noua carte a lui Bob Woodward: Trump conduce la Casa Albă un adevărat ”Crazytown”  ●  HANDELSBLATT: Giganții tech sub presiune. Ministrul afacerilor economice Altmaier dorește să înăsprească legea concurenței.Lectură plăcută!
UPDATE Guvernul cere desecretizarea stenogramei ședinței CSAT în care s-a discutat rectificarea bugetară / Teodorovici: Opinia celor prezenți diferă față de opinia pe care președintele a exprimat-o public Suspendarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) nu are temei legal, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a cerut desecretizarea stenogramei ședinței în care s-a discutat despre rectificarea bugetară. „Suspendarea nu are temei legal. Opinia celor prezenți diferă față de opinia pe care președintele a exprimat-o public. E obligatoriu și de bun simț să cerem desecretizarea stenogramei CSAT”, a spus el.
Johan ​Meyer, despre majorarea de capital a Poștei: Ar însemna să aruncăm banii pe fereastră. Discuțiile de vânzare a participației la Hidroelectrica continuă Aeroportul Henri Coandă va avea nevoie de extindere, având în vedere creșterea traficului de pasageri, iar Guvernul trebuie să acceseze piețele de capital pentru asta, este de părere Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. El a vorbit, într-o conferință de presă, despre stadiul discuțiilor privind vânzarea participației Fondului la Hidroelectrica, despre contestarea majorării capitalului social al Poștei Române și dividendele trimestriale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version