BĂNCI
Procedura de acordare a zilelor libere pentru părinți, când nu se desfășoară activitate de învățământ (Adrian Bența) Având în vedere criza coronavirusului, Guvernul a luat câteva măsuri. Una dintre ele este legată de zilele libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor. Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o analiză a acesteia.
Câteva ambiguități pe șomajul tehnic suportat de stat. Posibil ca unele firme, deși lovite rău, să nu poată beneficia Măsura privind șomajul tehnic suportat de stat a fost așteptată de mediul de afaceri. Există totuși câteva probleme identificate de consultanții fiscali, după ce au citit ordonanța publicată în Monitorul Oficial, și speră că vor fi făcute precizări în perioada următoare. E posibil ca unii să nu beneficieze de șomaj tehnic, dar nu par a fi soluții în acest sens, fiind o situație complicată din punct de vedere legislativ.
Marius Ștefan, fondatorul și CEO al Autonom participă luni de la ora 12 la o întalnire online despre cum a afectat COVID 19 industria închirierilor auto Marius Ștefan, fondatorul și CEO-ul Autonom Rent a Car participă luni 23 martie 2020, de la 12.00, la o întalnire online realizata la distanță, unde va discuta despre efectele crizei coronavirus asupra afacerilor sale, asupra economiei în general și despre posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.Puteți adresa invitatului întrebări, în scris, până luni, ora 11.00;Pentru întrebări, folosește formularul de comentarii de la finalul articolului.
Principalele prevederi din Ordonanța privind măsurile fiscale ca răspuns la criza coronavirusului În Monitorul Oficial de sâmbătă dimineață au fost publicate câteva ordonanțe adoptate miercuri de Guvern. Două dintre ele au fost așteptate de multă lume, respectiv cea privind modificările fiscale și cealaltă cu șomajul tehnic suportat de stat, ca răspuns la criza coronavirusului.
Ordonanța privind șomajul tehnic suportat de stat, în Monitorul oficial / Cine beneficiază / Textul documentului Statul va suporta șomajul tehnic, având în vedere că multe afaceri au de suferit în urma măsurilor luate ca urmare a coronavirusului. În acest sens, ordonanța adoptată de Guvern săptămâna aceasta, a fost publicată în Monitorul Oficial.
Ministerul Finanțelor anunță oficial că a renunțat la amânarea termenului de depunere a declarațiilor La începutul săptămânii, Ministerul Finanțelor anunța că se amână termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020. Ei bine, acest luru nu se va mai întâmpla, în ordonanța publicată în Monitorul oficial neexistând măsura, iar Ministerul Finanțelor, printr-un comunicat, precizează explicit acest lucru. Despre renunțarea la amânarea termenului, HotNews.ro scris de vineri.
ANAF nu va calcula dobânzi și penalitãți de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente și neachitate pânã la 30 de zile dupã încetarea stãrii de urgențã Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au stabilit să nu calculeze dobânzi și penalitãți de întârziere pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrãrii în vigoare a ordonanței de urgențã și neachitate pânã la 30 de zile dupã încetarea stãrii de urgențã, arată un comunicat transmis sâmbătă de ANAF. Aceste obligații fiscale nu sunt considerate obligații fiscale restante, mai precizează documentul. De asemenea, se suspendã sau nu încep mãsurile de executare silitã prin poprire a creanțelor bugetare, cu excepția executãrilor silite care se aplicã pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotãrâri judecãtorești pronunțate în materie penalã.
Dolarul în creștere, dar acest aspect are și repercusiuni negative Chiar dacă noul coronavirus a blocat, în esență, Statele Unite, dolarul american continuă să fie privit că cea mai sigură și mai stabilă monedă din lume, conform CNN.
BNR a luat o decizie fără precedent, în condiții fără precedent: Cumpără titluri de stat din piața secundară (Ionuț Dumitru, economist șef Raiffeisen Bank) Deciziile luate de Consiliul de administrație al BNR, în ședința de urgență de vineri sunt fără precedent, având în vedere că avem condiții economice complicate cu șoc atât pe cerere, cât și pe ofertă, consideră Ionuț Dumitru, economist șef al Raiffeisen Bank. Una dintre măsuri, achiziția de titluri de stat din piața secundară, vine ca răspuns la situația în care statul nu a reușit să împrumute bani la ultimele licitații.
Banca centrală a decis reducerea dobânzii cheie la 2% / BNR va achiziționa titluri de stat din piața secundară Banca Națională a decis vineri reducerea dobânzii cheie cu 0,50 puncte procentuale, de la 2,5%, la 2%, începând cu 23 martie.BNR a luat o decizie fără precedent, în condiții fără precedent: Cumpără titluri de stat din piața secundara (Ionuț Dumitru, economist șef Raiffeisen Bank)
Yuval Harari, autorul lui ”Homo Deus” și ”Sapiens”, în FT: Lumea de după coronavirus Omenirea se confruntă acum cu o criză globală. Poate cea mai mare criză a generației noastre. Deciziile pe care oamenii și guvernele le vor lua în următoarele săptămâni vor contura lumea anilor următori. Ele vor re-desena nu doar sistemele de sănătate, ci și economia, politica și cultura viitoare. Trebuie să acționăm rapid, dar în același timp ar trebui să ne gândim la consecințele pe termen lung ale acțiunilor noastre de acum. Atunci când avem de ales între mai multe alternative, ar trebui să ne întrebăm nu numai cum să facem ca să depășim amenințarea imediată, ci și în ce fel de lume vom locui după ce trece furtuna, spune Harari într-un text publicat in Financial Times.
Raiffeisen Bank anunță comisioane zero la încasări prin POS și e-commerce Raiffeisen Bank reduce până la sfârșitul lunii la zero comisioanele aferente încasărilor prin card la POS si e-commerce, pentru comercianții si institutiile publice. Măsura se aplică tuturor celor care dețin în prezent contracte de acceptare la plată a cardurilor cu Raiffeisen Bank. Prin acest demers, Raiffeisen Bank dorește să încurajeze plățile electronice la comercianți, dat fiind că folosirea numerarului înseamnă un risc ridicat de contaminare, arată banca într-un comunicat.
Ce conține pachetul de stimulare american de un trilion de dolari. Poate fi replicat și în Europa? Pachetul de stimulare american de un trilion de dolari pus la bătaie în lupta cu efectele pandemiei de coronaviroză propune plăți directe în numerar pentru mulți americani, ca parte a unui plan mai mare prin care să fie sprijinite și micile afaceri dar și profesioniștii din domeniul sănătății. Potrivit Wall Street Journal, fiecare contribuabil ar urma să primească până la 1.200 de dolari, cuplurile căsătorite eligibile să primească până la 2.400 de dolari și câte 500 $ suplimentari pentru fiecare copil. Aceste plăți vor fi mai mici pe măsură ce veniturile cresc, iar americanii cu venituri anuale mai mari de 99.000 USD sau familiile cu peste 198.000 dolari/an nu vor fi eligibile.
Raport BRD: România va înregistra în acest an o contracție economică de 3,9%, în scenariul de bază. În cel pesimist, contracția ar depăși 7% România ar putea experimenta o contracție economică de -7% în acest an, într-unul din scenariile publicate în urmă cu două zile de economiștii din BRD. Scenariul de bază este cel în care contracția economică va fi de -3,9%, iar în cea mai optimistă variantă economia României ar înregistra un recul de -0,5%, arată datele Raportului.
Teodorescu, First Bank: Putem depăși fară probleme un trimestru economic mai slab. Mizăm pe o revenire spre sfârșit de an. Dobânzile băncii vor urma dobânzile de referință ale BNR În ceea ce privește economia românească, preferăm să ne uităm la scenariul pozitiv: cel în care, printr-un efort comun, vom depăși sănătoși și cu bine acest episod. Și sperăm că trecerea lui va fi însoțită de un val de entuziasm care să influențeze pozitiv economia românească, spune într-o discuție cu HotNews.ro Mădălina Teodorescu, vicepreședintele First Bank. ”În ceea ce ne privește, putem depăși fară probleme un trimestru mai slab din punct de vedere economic, în cazul în care acest lucru se va întâmpla. În acest scenariu, mizăm pe o revenire spre sfârșit de an”, mai spune Teodorescu.
Muncitorii asiatici din România sunt puțin speriați de coronavirus. Dacă situația va deveni grea, aceștia vor fi repatriați organizat (Romulus Badea) Angajații din România care au venit din Sri Lanka și Vietnam în ultimii ani sunt puțin speriați, unii chiar au plecat, dar cei care au rămas ar trebui să aștepte pentru că, dacă e nevoie, se va face o repatriere organizată, susține Romulus Badea, partener Soter&Partners, firmă care aduce în România muncitori din Asia.
Opinie Francois Bloch, BRD: Trebuie să demonstrăm responsabilitate și solidaritate, curaj și încredere. Va fi nevoie de multă energie și de resurse pentru a reconstrui Suntem într-un moment în care trebuie să demonstrăm responsabilitate și solidaritate, dar și curaj și încredere. Va fi nevoie de multă energie și de resurse pentru a reconstrui, pentru a gândi din nou planuri de viitor. Azi am, în primul rând, un gând pentru toți oamenii care au fost atinși de acest virus, și cărora le doresc însănătoșire grabnică, dar și pentru cei apropiați lor și pentru cadrele medicale care fac eforturi uriașe în această perioadă și care sunt eroii noștri.
Zece ​lecții de economie pe care coronavirusul ni le dă În ultimele luni ne confruntăm cu un fenomen la nivel internațional de care doar din cărțile de istorie am mai auzit: extinderea fără precedent a unui virus cu reale implicații asupra societății - COVID-19. Derularea evenimentelor ne-a scos în evidență o serie de aspecte ce ne arată cât suntem de vulnerabili nu atât din punct de vedere biologic, cât și cu privire la modul cum gestionăm astfel de fenomene. De asemenea, putem vedea cât de fragile pot fi echilibrele din punct de vedere economic. România, la rândul ei, se confruntă cu consecințele acestei epidemii și este supusă unor lecții, din care sperăm că vom învăța cu toții.
Măsuri economice bune, dar una anunțată, privind prorogarea unui termen al declarațiilor, transmisă de Ministerul Finanțelor, se pare nu va mai fi Avem un prim set de măsuri economice. Par bune, dar să le vedem în practica. Ajută atât mediul de afaceri, cât și angajații. Experții în fiscalitate așteptau, pentru că le-a fost creată această așteptare chiar de Ministerul Finanțelor, că se va proroga termenul de 25 martie pentru depunerea declarațiilor fiscale. Se pare că această măsură nu va mai fi.
Financial report Aprovizionarea cu alimente din UK începe să dea semne de boală. Europa de Est se pregătește pentru inevitabil. Nembro, călătorie în satul înmormântărilor Financial Times: Aprovizionarea cu alimente din Marea Britanie începe să dea semne de boală ● Der Spiegel: Răspândirea coronavirusului - Europa de Est se pregătește pentru inevitabil. Multe state din Europa de Est iau măsuri drastice împotriva Covid-19 - în parte și pentru că sistemele lor de sănătate nu se ridică la înălțimea provocării ● Il Giornale: Nembro, călătorie în satul înmormântărilor: "Aici la noi fiecare familie plânge un mort" ● Știri pe scurt.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by