BĂNCI
Primele licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale Bitcoin (btc) și Ethereum (eth) ANABI a organizat primele două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) și Ethereum (ETH). Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. (1) și alin. (2) C.pen., cu aplicarea art. 35 C.pen. (8 acte materiale).
​Business report Explicația numirii Vioricăi Dăncilă dată de șeful de resurse umane al BNR. Populismele lui Piedone. Cum au pierdut autoritățile trei miliarde de euro pentru irigații. Cine câștigă lupta din BOR: radicalii sau reformiștii? Revoluţie în sistemul de pensii Populismele lui Piedone: ședințe la 5.00 dimineața, înviorare obligatorie pentru directori ● Fără precedent în România: ANAF a invalidat bugetul local al Focșaniului ● Explicația numirii Vioricăi Dăncilă la BNR, dată de șeful de resurse umane al Băncii Centrale ● Fantasma milionului de români care s-au întors din străinătate ● Numărarea managerilor români incompetenţi ● După Dăncilă, Carmen Dan a prins și ea salariu gras ● Cum au pierdut autoritățile trei miliarde de euro pentru irigații ● Cine câștigă lupta din BOR: radicalii sau reformiștii? ● Mai ai zile de concediu de odihnă din 2019? Le mai poți lua până la 30 iunie 2021 ● ​Atenție la ”V”: Economia – și România odată cu ea – își revine la valoarea din 2019, dar la o cu totul altă calitate ● Revoluţie în sistemul de pensii: Se schimbă modul de calcul ● Cât costă, ȋn 2021, un spațiu ȋn clădirile de birouri din Capitală ● RECONSTITUIREA: Cum au orchestrat foștii capi ai Academiei de Poliție amenințarea cu moartea a jurnalistei Emilia Șercan ● A crescut cumva speranța de viață astfel încât să fie justificată, ridicarea vârstei de pensionare?
Dacă miniștrii îl ascultă pe Cîțu și desființează posturile de directori, să nu o facă precum el. Patru exemple concrete de cum a eșuat restructurarea la Finanțe Reorganizarea Ministerului Finanțelor de anul trecut are multe indicii de nelegalitate. Nu o spunem noi, ci Curtea de Apel. Patru persoane care au dat în judecată instituția au câștigat procesele, iar altele sunt în desfășurare. De precizat, totuși, că nu au fost dați oameni afară, așa cum de multe ori s-a înțeles în spațiul public. Ei au rămas angajați.
Bank of England avertizează că bitcoin și criptomonedele sunt periculoase pentru populație Criptomonedele şi activele similare sunt un pericol pentru populaţie, a avertizat Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), reiterând îngrijorarea sa în privinţa acestora, transmit Reuters și Agerpres. ​
Impozitarea persoanelor care câștigă bani din arta NFT. Cum vede ANAF lucrurile Veniturile din arta NFT (non-fungible token) vor fi impozitate, dacă ne uităm la un răspuns dat de ANAF la o solicitare a HotNews.ro. Practic, ele sunt considerate venituri din drepturi de proprietate intelectuală. Cu alte cuvinte, trebuie să se plătească impozit pe venit și CAS și CASS. Acestea din urmă în anumite condiții, adică în cazul realizării de venituri peste plafonul de 12 salarii minime. Adică trebuie depusă Declarația Unică.
Florin Cîțu, despre PNRR: Programul este aprobat de premier. Nu are nicio legătura cu niciun membru din cabinet Proiectele din PNRR vor fi implementate de ministere, a declarat premierul Florin Cîțu, la Radio Guerrilla. "Nu au legătura doar cu ministerul domnului Ghinea. Ministerul domnului Ghinea doar face raportări la Comisia Europeană în ceea ce privește evoluția acestui program. Programul este aprobat de premier. Nu are legătura nicio legătura cu niciun membru din cabinet", a spus Cîțu.
Așteptările analiștilor financiari cu privire la cursul euro: 4,94 lei în noiembrie și peste 5 lei în mai 2022. ​Indicatorul de Incredere Macroeconomica realizat de Asociatia CFA Romania a crescut ​Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2022/mai 2021) a inregistrat o valoare medie de 3,53%. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 80% dintre participantii la sondaj prevad o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala), potrivit indicatorului de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania. Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9470, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului prognozat este 5,0062 lei pentru un euro.
Un laureat al Premiului Nobel pentru Economie vede o mentalitate de „Vest Sălbatic” pe bursa și piața imobiliară din SUA Economistul laureat al Premiului Nobel pentru Economie Robert Shiller este îngrijorat că se formează o bulă în cadrul unora dintre cele mai în vogă domenii, relatează CNBC.
BNR: Veștile bune și cele proaste dupa discutiile din Consiliul de Administratie Una din veștile bune este că foarte probabil la mijlocul anului economia va fi recuperat cea mai mare parte din pierderea de PIB din primăvara trecută. O altă veste bună este extinderea automatizării și digitalizării, precum și ”eventuala relocare definitivă în țară a unor lucrători români din străinătate”, arată minuta discuțiilor celor 9 membri ai Consiliului de Administrație din Banca Centrală, publicată luni. Economia va crește probabil în 2021-2022 sensibil mai alert decât s-a anticipat anterior, în ritmuri trimestriale comparabile cu cele din anii pre-pandemie, mai arată documentul. Minuta discuțiilor include însă și câtva vești mai puțin plăcute.
Impozitele pe proprietate ar putea să crească. Se conturează un nou mecanism pentru a face primăriile reziliente Impozitele pe proprietate ar putea să crească, dacă ne uităm la faptul că Guvernul și-a asumat, la Bruxelles, printre altele, „revizuirea principiilor de impozitare a proprietății, în special în ceea ce privește diferitele regimuri de impozitare a clădirilor în funcție de statutul proprietarului (persoană juridică sau fizică)”. Discutând cu diverse persoane din zona guvernamentală, am înțeles că se încearcă o decuplare a primăriilor de bugetul central. Acum ele sunt dependente de impozitul pe venit.
Bani din impozit pentru un ONG în loc de Stat: Au mai rămas 2 zile, data până la care poate fi depus Formularul 230 de persoanele fizice Persoanele fizice pot mai au 2 zile pentru depunerea Declarației 230 prin care pot dona bani către ONG-uri din impozitul pe venit, adică bani care oricum se iau. Astfel, persoanele fizice au de ales între a lăsa acei bani la Stat, ori să se întâmple ceva ce doresc cu ei. Cu alte cuvinte, data limită este marți, 25 mai, pentru a redirecționa până la 3,5%. Evident, unele categorii de salariați nu pot depune, precum cei din IT și construcții prin simplul fapt că ei nu plătesc impozit pe venit.
​Business report Degeaba crește economia, dacă prețul gazelor și tariful energiei electrice vor exploda. 9 teze de doctorat coordonate de Teodosie, invalidate pentru plagiat. Creșterea vârstei de pensionare, o palmă dată peste obrazul românilor Degeaba crește economia, dacă prețul gazelor naturale și tariful energiei electrice vor exploda ● ​9 teze de doctorat coordonate de Teodosie, invalidate de CNATDCU pentru plagiat ● Flota Tarom va fi redusă în câţiva ani. Drulă: Zborurile charter sunt o opţiune Cum se va restructura compania ● Rețeaua locuințelor sociale: Interlopi și funcționari, parteneri într-o schemă infracțională în București ● Angajații unei fabrici Renault-Nissan din India au cerut în instanță oprirea producției din cauza pandemiei ● Creșterea vârstei de pensionare, o palmă dată peste obrazul românilor ● Fondul din care e finanţată sănătatea are deja deficit de peste 3 miliarde de lei, cel mai mare din 2018 încoace ● Șomaj 2021: Cum pot obține absolvenții de liceu și facultate indemnizația de la stat ● Tabloul lui Green Deal în Tabloul lui Mendeleev: Creșterea cererii de metale vitale pentru energia verde riscă să dezechilibreze piețele ● Cum se poate face homeschooling în România?
Cinci lucruri pe care trebuie să le știi dacă nu ai depus încă Declarația Unică 2021, plus câteva link-uri utile Marți, 25 mai, este termenul limită pentru depunerea Declarației unice 2021. Același termen este și pentru plata impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii. Dacă nu ai depus încă formularul, trebuie să ai în vedere câteva lucruri. HotNews.ro a realizat și un Ghid VIDEO cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama, pe care îl punem la finalul articolului, alături de alte link-uri utile.
Președintele FED afirmă că monedele digitale vor complementa dolarul Președintele Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed), Jerome Powell, a anunțat că banca centrală americană va publica în cursul acestei veri o cercetare cu privire la dezvoltarea monedelor digitale, relatează Fox Business.
UE a amendat UniCredit, UBS și Nomura cu 371 de milioane de dolari pentru ”un cartel al tranzacţiilor cu obligaţiuni” în perioada 2007-2011 Comisia Europeană a stabilit că şapte bănci de investiţii sunt vinovate de încălcarea legilor antitrust în timpul crizei financiare globale din 2008, penalizând Nomura, UBS şi UniCredit cu amenzi cumulate în valoare de 371 de milioane de dolari, transmite CNBC, potrivit News.ro.
​Business report Menajera lui Vanghelie deține un teren de 900.000 euro printr-o hotărâre judecătorească falsă. ​Corupție la nivel înalt în Justiție. Ionel Niţu, BNR, face dezvăluiri despre complicatul proces de tipărire a banilor Procurorul-șef al DNA: Este corupție la nivel înalt în Justiție ● Menajera lui Vanghelie deține un teren de 900.000 euro printr-o hotărâre judecătorească falsă. Metode de tunuri imobiliare ● Ionel Niţu, BNR, face dezvăluiri despre complicatul proces de tipărire a banilor ● Sezonul estival se apropie: Ce reguli trebuie să respecte, mai nou, turiștii ● Noile probleme ale Comisiei Europene cu PNRR-ul european: calitatea mecanismelor de control și capacitatea statelor de a atrage banii ● Pandemia a amplificat comportamentul de ”bizon” la volan al românilor ● Despre fermieri, agricultură și AGRO IMM Invest ● ​ANRE răspunde acuzaţiilor ministrului Energiei: Furnizorii sunt liberi să aibă propria strategie ● Wizz Air a contestat ajutoarele acordate de statul român TAROM și Blue Air
„Decanul evaluărilor” de pe Wall Street spune că bitcoin a devenit „un joc pur speculativ” Criptomoneda ether „are o șansă mai bună” de a deveni un produs mai bun decât bitcoin, afirmă profesorul Aswath Damodaran de la Universitatea New York, potrivit CNBC.
Veniturile din activități independente și Declarația Unică 2021. 10 răspunsuri ale ANAF dintr-o nouă sesiune online cu contribuabilii Câteva zile până la termenul de 25 Mai pentru depunerea Declarației Unice 2021. ANAF a făcut joi o nouă sesiune online pe Facebook unde le-a răspuns contribuabililor. Discuția a fost despre veniturile din activități independente. E adevărat că unele persoane au primit Declarația unică precompletată, dar trebuie să fie foarte atente că pot ajunge să plătească de două ori CAS și CASS.
Horia Gustă (AAF): Scăderea impozitului pe venit de la 10% la 1% coroborată cu reținerea la sursă ar ajuta piața de capital O măsură bună ar fi scăderea impozitului de la 10% la 1% coroborată cu reținerea la sursă ar ajuta piața de capital, a declarat Horia Gustă, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF). „Aceste două măsuri, în opinia noastră, vor aduce foarte mulți bani care au luat calea investițiilor în piețe străine și în criptomonede. Cred că în acel moment vom fiscaliza foarte mulți bani”, a spus el, în cadrul unei conferințe organizată de News.ro.
Cosmin Marinescu: Avem nevoie de reforme în sănătate și educație, în sistemul fiscal / Sunt esențiale disciplina bugetară și financiară Pentru România este esențial Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflat în prezent în ultima etapă de negocieri cu Comisia Europeană, a spus joi consilierul prezidențial Cosmin Marinescu la o conferință pe tema investițiilor, organizată de news.ro. Fondurile europene consistente pe care le avem la dispoziție, atât în PNRR, cât și prin cadrul financiar multianual, pot susține modernizarea României chiar pentru următoarele decenii, a adăugat Marinescu.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by