BĂNCI
​Corporate Report: În Germania începe primul proces colectiv – 45.000 contra Volkswagen; Visa îi dă o replică lui Mastercard prin înțelegerea cu Revolut; Toyota și Hyundai promovează panourile solare pe mașini, în ciuda părerilor lui Elon Musk Cel mai mare producător de automobile din lume află că o belea nu vine niciodată singură ● Concurența între giganții cardurilor se extinde înspre companiile financiare digitale ● Soarele alimentează viziuni îndrăznețe la producători mari și mici de mașini electrice
[P] Primul Summit al Asociației Administratorilor de Fonduri: 10 miliarde de euro, activele administrate de membrii AAF România Dezvoltarea accelerată a industriei fondurilor prin creșterea numărului de investitori, programe de educație financiară care să ajute la o mai bună înțelegere a rolului acestora în creșterea sănătoasă a economiei precum și adaptarea legislației pentru a crea cadrul apariției de noi fonduri de investiții alternative, sunt câteva dintre principalele subiecte discutate la primul Summit al Administratorilor de Fonduri din România, organizat la București, de Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF).
Investițiile străine din 2018 au fost orientate spre comerț, mijloace de transport și prelucrarea țițeiului Fluxul net de investiții străine directe din anul 2018 s-a orientat preponderent spre comerț (1,58 miliarde euro), urmat de industria prelucrătoare (1,36 mld. euro), se arată într-o lucrare publicată luni de Banca Centrală. În cadrul industriei prelucrătoare, principalele activități beneficiare de investiții străine directe au fost mijloace de transport (337 milioane euro), alimente, băuturi și tutun (329 milioane euro) și prelucrare țiței, produse chimice, cauciuc și mase plastice (205 milioane euro), se mai arată în document.
Șomajul în rândul tinerilor de sub 24 de ani depășește 16%, adică de cinci ori mai mare decât rata șomajului. Vezi care ar putea fi o parte din motive ​În luna august 2019, rata şomajului a coborât la 3,8% în august, nivel la care fusese și în urmă cu două luni, potrivit datelor transmise luni de Statistică. Potrivit INS, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) din luna august a anului 2019 a fost de 343.000 persoane, cei mai mulți fiind bărbați. Din păcate, rata șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) rămâne la peste 16%, după ce din septembrie 2018 coborâse sub acest prag.
​Corporate Report: Miliardarul Bernard Arnault, cel mai bogat francez, spune că Greta Thunberg este „demoralizatoare”; Volkswagen își susține CEO-ul Herbert Diess după ce a fost acuzat de manipularea piețelor; Banca olandeză ABN AMRO este cercetată pentru spălare de bani Marile companii încep s-o contrazică cu argumente pe Thunberg. Șefii grupului VW sunt acuzați că au ținut secretă trucarea emisiilor pentru a proteja prețul acțiunilor / Autoritățile olandeze depistează practici incorecte în serie la bănci
Teodorovici, care era să pună bursa pe butuci, împreună cu Darius Vâlcov, pare că-și asumă meritele pentru promovarea la statutul de Piață Emergentă Nu o să uit multă vreme, pare că am impregnată pe retină imaginea cu Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov la Guvern când anunță, mândri, că au adoptat “Ordonanța lăcomiei”, care a luat prin surprindere pe toată lumea și a produs efecte negative. Au venit anul acesta ordonanțe de corecție, așa că mare parte efectele preconizate au cam dispărut. Avem, de ieri, o decizie istorică: Promovarea pieței de capital românești de la statutul de Piață de frontieră la cel de Piață Emergentă Secundară, de către FTSE Russel, și un ministru de Finanțe carepare că-și asumă o parte dintre „merite”, deși nu a făcut nimic, poate chiar opusul. Dacă mai vine Guvernul cu un proiect pentru desființarea Pilonului II, coborâm treapta.
Ce înseamnă promovarea la statutul de Piață Emergentă a Bursei de Valori București Știrea serii trecute a fost anunțul FTSE Russel cu privire la promovarea ​pieței de capital românești de la statutul de Piață de frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară. Aceasta va intra în vigoare din septembrie 2020. De la început trebuie precizat că s-a câștigat greu. A durat aproape 7 ani procesul, cu toate bețele în roate puse de unii factori de decizie.
Eugen Teodorovici: Trecerea pieţei de capital la statutul de piaţa emergentă este o decizie istorică pentru România Bursa de Valori Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de Piaţa Emergentă Secundară, de la cel de Piaţă de Frontieră, ceea ce înseamnă o recunoaştere a progresului făcut în ultimii ani de piaţa de capital din România, potrivit Agerpres.​
Bursa românească, în vizorul mai multor investitori. A fost promovată de la Piață de frontieră, la Piață Emergentă Secundară/ Daniela Șerban (președinte ARIR): Este știrea anului FTSE Russel a promovat Bursa de Valori București (BVB) de la statutul de piață de frontieră, la cel de piață emergentă secundară. Daniela Șerban, președintele Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a explicat, pentru HotNews.ro, ce înseamnă promovarea la statutul de Piață Emergentă.Eugen Teodorovici: Trecerea pieţei de capital la statutul de piaţa emergentă este o decizie istorică pentru RomâniaCe înseamnă promovarea la statutul de Piață Emergentă a Bursei de Valori BucureștiASF spune cum se va aplica decizia FTSE Russel și așteaptă o decizie asemănătoare de la MSCI în 2020
Britanicii cred că nivelul imigrației este foarte ridicat, dar puțini se arată dispuși să preia slujbele imigranților, chiar dacă ar fi șomeri (studiu) Imigrația rămâne o problemă majoră a britanicilor, a doua ca importanță după Brexit, iar 73% din populație crede că sunt necesare restricții mai severe pentru imigranți, relevă un sondaj comandat de TransferGO. Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigrația a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceștia acceptă că imigrația este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forță de muncă în diverse domenii.
Salariile de la stat și dorința românilor de a deveni funcționari publici/ Ce salarii sunt în companiile străine prezente în țară Un sondaj realizat recent de INSCOP arăta că 2 din 3 români cred că e mai bine să lucrezi la stat. Acesta nu arată și motivele pentru care există acest răspuns. Le putem intui. Probabil se gândesc că sunt salarii mai mari, fără stres pe principiul „timpul trece, leafa merge” și prezintă siguranță. Ceea ce mulți probabil nu conștientizează este că persoanele relaxate sunt în general cele care intră „pe pile” prin concursuri aranjate, cu salarii mai mari și opțiuni de promovare. Ceilalți, muncesc, chiar mai mult decât ar face-o la privat, pentru că trebuie să suplinească lipsa muncii celorlalți. Acesta este și motivul pentru care pot aduna frustrări, mai ales dacă „pila” ajunge să fie promovată, chiar dacă nu a făcut mare lucru. Ca salarii, da, sunt mai mari, pe medie. Dacă merită sau nu merită, depinde de fiecare.
Georgieva a fost confirmată în postul de director general al FMI / Statutul Fondului, modificat pentru ca bulgăroaica să poată primi postul Economistul bulgar Kristalina Georgieva a devenit miercuri, în mod oficial, primul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) provenit dintr-o economie emergentă, cu obiectivul declarat de a ajuta statele membre să facă faţă încetinirii economice, transmit agențiile internaționale, preluate de Agerpres.
O nouă facilitate a Spațiului Privat Virtual: Eliberarea cazierului fiscal Serviciul electronic Spaţiul Privat Virtual oferă contribuabililor înrolați o nouă facilitate, respectiv posibilitatea de a solicita şi de a primi, on-line, cazierul fiscal, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
DOCUMENT Cei care vor dori să economisească prin fonduri de investiții ar putea să o facă online/ Grădinescu (ASF): Trebuie o nouă revoluție O normă privind investiția online în fonduri de investiții a fost publicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în dezbatere publică. Vicepreședintele ASF responsabil spune că vrea să aducă piața de capital pe telefon.
Ercsey Szabolcs (Franklin Templeton): Generația următoare nu va dori să meargă la bancă, va avea totul pe telefon Online-ul și digitalizarea sunt foarte importante, iar fondurile de investiții trebuie să știe ce tip de clienți vor să țintească, a declarat Ercsey Szabolcs, sales manager CEE, Franklin Templeton, într-o conferință organizată de Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF).
Industria fondurilor deschise de investiții a crescut de 20 de ori, în ultimii 12 ani/ Locul 4 în Europa Centrală și de Est Activele pe care le administra industria fondurilor de investiții în 2007 erau de 1,2 miliarde lei, înainte de apariția crizei, a declarat Radu Hanga, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF).
Analiștii financiar-bancari estimează deprecierea leului la 4,78 lei/euro în 6 luni, majorarea primei de risc a României și cred că în principalele orașe prețurile la imobiliare sunt supra-evaluate În luna august 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică calculat de CFA România a scăzut la valoarea de 42,8 puncte (pe o scală de la 0 la 100), se arată într-un comunicat transmis miercuri de asociația analiștilor financiar-bancari. Membrii CFA România anticipează un curs euro de 4.8 lei în septembrie 2020 și de 4.78 lei în martie 2020. De notat sunt și înrăutățirea percepției privind evoluția mediului extern, anticipațiile privind majorarea primei de risc a României (aproape 70% dintre participanții la sondaj) și percepția de supra-evaluare a prețurilor imobiliare în principalele orașe din România.
​Financial report Dle Trump, dă-ne pe spate cu transparența ta. Reforma teritorială din Franța a provocat până acum doar costuri suplimentare. Boris Johnson ar putea încerca iar să suspende Parlamentul Les Echos: Reforma teritorială a provocat deocamdată doar costuri suplimentare ● The Guardian: Boris Johnson arată că ar putea încerca din nou să suspende Parlamentul ● The New York Times: Dle Trump, dă-ne pe spate cu transparența ta. Te rugăm. (editorial) ● Știri pe scurt.
Ionuț Simion (AmCham): Ordonanța 114 a produs României un prejudiciu de imagine incalculabil/ 6 avantaje, 6 dezavantaje și tot atâtea neajunsuri pe zona fiscală Toate avantajele României pălesc atunci când marile companii multinaționale aleg o țară, din cauza lipsei de predictibilitate și stabilitate la nivel fiscal, susține Ionuț Simion, președintele Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România).
​Sextingul și copiii: Unul din 5 minori care utilizează internetul se declară fericit când primește mesaje cu caracter sexual/ 2 din 5 au intrat în contact cu persoane pe care le-au cunoscut pe internet (studiu) Unul din patru copii de 11-17 ani au primit cel puțin o dată mesaje cu caracter sexual în ultimele 12 luni, reiese dintr-un studiu realizat de Platforma DigiLiv-REI - Vieți digitale. Cercetare, Educare, Intervenție. Studiul relevă, pe deoparte, informațiile și conținutul la care sunt expuși copiii, cât și mesajele și întâlnirile pe care aceștia le au cu persoanele necunoscute. În ceea ce privește întrebările ce țin de sexting, acestea nu au fost dresate copiilor de 9-10 ani. De remarcat că a crescut numărul celor care vor să întâlnească față în față persoanele cunoscute pe internet.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version