BĂNCI
​Transportatorii amână protestul care trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie UNTRR, FORT, ATM Bucovina anunțã amânarea protestului din data de 17 noiembrie 2021 pentru o datã ulterioarã, ca urmare a lipsei unui partener de dialog real disponibil, se arată într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, contextul politic din România este unul care nu permite a avea un partener de dialog real disponibil care sã ia decizii și sã demareze acțiuni concrete în vederea soluționãrii revendicãrilor industriei de transport rutier.
Chiristine Lagarde, BCE: Inflaţia se va menţine ridicată mai mult timp decât se estima Perturbările persistente în lanţurile de aprovizionare şi creşterea costurilor energiei încetinesc avansul economiei zonei euro şi vor menţine inflaţia la un nivel ridicat o perioadă mai îndelungată decât s-a crezut, a avertizat luni preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, transmite Reuters, citat de Agerpres. BCE se baza pe o scădere rapidă a inflaţiei anul viitor dar autorităţile sunt acum deschise să recunoască că previziunile lor, deja revizuite în creştere de câteva ori, încă sunt prea scăzute, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia globală.
Companiile americane din România: S-a pierdut ocazia reformelor profunde în 2021. Începutul lui 2022, șocuri în lanțurile mondiale de producție Pentru că s-a pierdut ocazia de a demara procese de consolidare și reforme profunde în anul 2021, scurtându-se fereastra de oportunitate de care România ar fi putut beneficia între două cicluri electorale, este cu atât mai important ca în următorii doi ani să existe voința politică, angajament și capacitate de a răspunde adecvat crizelor prezente dar și de a recupera decalajele care continuă să afecteze potențialul de dezvoltare și creștere a relevanței economice a României în plan regional și European, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț Americană în România - AmCham.
Fidelis și Tezaur, „mâncate” de inflație. Aceasta este dublă față de dobânzile oferite de stat Titlurile de stat lansate de Finanțe anul trecut și anul acesta nu vor acoperi inflația. Practic au fost "mâncate" de aceasta. Putem spune că dobânzile au fost chiar "înghițite". E totuși mai bine decât să stea banii într-un cont curent, dar dacă te gândești să câștigi peste acest nivel, poate ar trebui să te uiți spre alte tipuri de investiții. În același timp, e adevărat că dacă nu ai un apetit prea mare pentru risc, nu prea rămân multe opțiuni.
Business report: Pe urmele unui miliard de lei. Adevărurile economice din spatele Squid Game. Profesor fanatic, concediat de școală. Frații Micula vor să pună sechestru pe conturile României din SUA. Cum ar trebui să arate tezele din semestrul I Pe urmele unui miliard de lei. Cum ține statul român blocat ajutorul pentru HoReCa ● Adevărurile economice din spatele fenomenului Squid Game ● Profesor fanatic, concediat de școală ● Întâlnirile întâmplătoare ● Cum ar trebui să arate tezele din semestrul I. Argumente practice și incoerența autorităților ● Frații Micula vor să pună sechestru pe proprietățile și conturile României din Statele Unite ● George Butunoiu, headhunter: Angajații au devenit mai aroganți față de angajatori, știu că au mult mai multe opțiuni la îndemână ● Jeff Bezos prezice că oamenii se vor naşte în spaţiu şi „vor vizita Pământul” în vacanţă ● Damnații de la Nicorești ● A scapat BNR inflatia de sub control? ● Marcel Ciolacu, despre posibila taxă de solidaritate: Ar urma să fie introdusă în legea bugetului ● Către o fortăreață europeană ● Lucian Băltaru: Secretul e să crezi în oameni mai mult decât cred ei.
​Perturbările lanțurilor de aprovizionare:între sindrom pandemic și realitate globală Întreruperea lanțului de aprovizionare împiedică grav redresarea economică globală. Este o situație ciudată din multe puncte de vedere. Tipurile de produse și servicii afectate de întârzieri și lipsuri – inclusiv o gamă largă de bunuri intermediare, de la mărfuri la semiconductori și produsele finite care depind de acestea – seamănă cu ceea ce s-ar vedea într-o economie de război, luându-ne în mare parte prin surprindere.
Loteria de vaccinare, duminică, 14 noiembrie. Care sunt numerele câștigătoare extrase - UPDATE ​Loteria de vaccinare a ajuns duminică, 14 noiembrie, la a șaptea extragere săptămânală, numerele câștigătoare fiind extrase la ora 20.50, pe TVR1. La această extragere participat numerele de ordine din intervalul 2.564.552 – 2.730.102.
Cotă unică vs impozit progresiv. Cum se împart românii după nivelul salariilor și care sunt argumentele pro și contra impunerii progresive Potrivit datelor oficiale, un sfert dintre salariații din România sunt plătiți cu salariul minim pe cartea de muncă, urmați ca număr de cei care iau între 3.000 și 4.000 de lei lunar. Avem peste 300.000 de conaționali plătiți cu salariul minim din construcții (3000 de lei) și doar 7.000 care trăiesc într-un paradis al lefurilor, unde salariul depășește 30.000 lunar.
​Loteria de vaccinare: Care sunt numerele care participă duminica aceasta și un aspect important A șaptea extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică, 14 noiembrie, și va fi difuzată pe TVR 1 la orele 20:50, informează Loteria Română. La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 2.564.552 – 2.730.102, corespunzătoare participanților care s-au înscris până vineri, 12 noiembrie, la orele 12:00.
Zdenek Romanek nominalizat pentru mandatul de CEO al Raiffeisen Bank Romania/ El îl va înlocui pe Steven van Groningen Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank Romania, in urma unui proces de selectie international: Zdenek Romanek se va alatura echipei Raiffeisen Bank incepand cu data 1 februarie 2022, si va prelua mandatul dupa aprobarea de catre Banca Nationala a Romaniei. Steven van Groningen, care isi incheie mandatul de 20 de ani de Presedinte si CEO, va asigura conducerea bancii in perioada de tranzitie, au transmis vineri oficialii băncii.
​Persoanele care nu declară numerar de peste 10.000 euro în vamă pot primi amendă între 3.000 – 50.000 lei. Hotărârea, în Monitorul oficial Persoanele care transportă numerar în valoare de 10.000 euro sau mai mult, acesta trebuie declarat autorităților competente din statul membru prin care aceștia intră sau ies din Uniunea Europeană și trebuie să-l pună la dispoziția lor pentru control. Conform unei Hotărâri de Guvern, publicată în Monitorul oficial, despre care HotNews.ro a scris când era în varianta de proiect, cei care nu declară pot primi amendă între 3.000 – 50.000 lei, dar nu mai mult de 60% din valoarea numerarului nedeclarat. Practic, constituie contravenție neîndeplinirea obligaţiei de declarare a numerarului însoţit sau a obligaţiei de informare cu privire la numerarul neînsoţit.
Ministrul Culturii despre taxarea platformelor de filme și seriale precum Netflix și HBO: În comisia de cultură din Camera Deputaților cuantumul a fost diminuat la 2% Taxa prevăzută în varianta inițială a proiectului, de 4% pe veniturile obținute ale platformelor de streaming de filme și seriale – precum Netflix și HBO, ar putea fi modificată. Potrivit ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, în comisia de cultură din Camera Deputaților cuantumul a fost diminuat la 2%. Despre acest proiect, HotNews.ro a scris miercuri.
Comisia Europeană reduce estimarea de creștere la 7% pentru acest an După o redresare puternică în prima jumătate a anului 2021, se estimează că, până la sfârșitul acestui an, PIB-ul României va depăși nivelurile anterioare pandemiei: se preconizează că economia României va crește cu 7% în 2021 și cu 5,1% în 2022, se arată în estimările de toamnă ale Comisiei Europene, publicate joi. Potrivit documentului, șomajul va scădea sub 5% în următorii ani. Cu toate acestea, aceste previziuni sunt vulnerabilizate de actualul val pandemic. CE prognozează de asemenea ca deficitul fiscal să scadă treptat la 6,3% din PIB în 2023, în timp ce raportul datorie/PIB ar urma să crească la 53,2%. Citește aici Raportul pe România al Comisiei Europene.
Ce înseamnă cota unică pentru România și patru lucruri care îi țin treji pe antreprenorii români - RBL Antreprenorii au aflat zilele astea că sistemul fiscal de referință după care companiile și-au făcut planurile de dezvoltare pentru anii următori ar putea fi dat complet peste cap, spune Romanian Business Leaders (RBL) într-un comunicat de presă, referindu-se la ideea PSD de renunțare la cota unică, respectiv de trecere la o cotă progresivă.
Deja vu: Cotă unică vs. progresivă. Dezbaterea s-a reaprins. PSD a păcălit prima dată IT-ul, dar cum va fi data viitoare? Dispariția cotei unice și înlocuirea ei cu una progresivă? Ce vrea PSD să facă este să impună o cotă progresivă pe venituri. Adică, cu cât cineva are un salariu mai mare, cu atât să dea înapoi Statului mai mult. Persoanele fizice angajate primesc lunar un salariu. Acum, avem 10% impozit pe venit, anterior lui 2018 era 16%. Dacă vă uitați pe fluturașul de salariu, veți vedea taxele pe care le-a plătit angajatorul pentru a vă trimite banii în cont. Acolo vedeți acel 10%.
BNR: Inflația va reflecta majorări de o magnitudine ”substanțială” / Cu cât estimează oamenii lui Isărescu că se vor scumpi energia și alimentele, dar și ce efecte economice are înrăutățirea ”fără precedent” a crizei sanitare Rata anuală a inflației va crește până în aprilie 2022, alimentată de scumpirile la energie, urmând să revină în intervalul țintit de Banca Centrală abia la mijlocul anului 2023, (cu o întârziere de trei trimestre față de prognoza anterioară), arată BNR în Raportul privind inflația, publicat joi. Pentru finalul anului curent, inflația este prognozată a fi de 7,5%, dar, după expirarea măsurilor de compensare luate de Guvern, rata anuală a inflației IPC va reflecta majorări de o magnitudine ”substanțială”, atingând 8,6% în trimestrul II 2022.
​Business report ​​ Acordeonul lui Béla. Cum ne-au informat în pandemie. Cota unică se pregătește să moară. Fumigena. Negocierile: Cum se pune problema, la ce să ne așteptăm. Autoritățile germane se uită la un alt indicator - rata spitalizării Cum ne-au informat în pandemie ● Cota unică se pregătește să moară ● Acordeonul lui Béla ● PNRR poate fi modificat, după cum a anunțat PSD. Cât se poate pierde din cele 29,2 mld euro ● Mircea Coșea:"Ne aşteptăm ca inflaţia reală să crească la peste 10%" ● Negocierile. Cum se pune problema, la ce să ne așteptăm ● Pacienți de la Spitalul Mobil Lețcani au fost mutați. Instalaţia de căldură - inadecvată ● Pentru a estima situația pandemiei, autoritățile germane iau în calcul un alt indicator - rata spitalizării ● Trezirea: Spitalul Cardio, un vis frumos și-atât. Cum bagi un elefant prin gaura unui ac ● Gheorghe Bosânceanu: „Mai toate societăţile care au activitatea bazată pe energie şi gaze se gândesc dacă merg mai departe sau iau o pauză” ● Proiect de lege: Mașinile cu volan pe dreapta să nu mai poată circula pe drumurile publice ● 70% dintre magazinele online nu sunt pregătite pentru creșterile de trafic de Black Friday ● Viața în România când îți pierzi vederea pe zi ce trece ● Fumigena
Vama se desparte de ANAF. Legea, în Monitorul oficial/ Șoferii vor fi obligați să respecte și semnalele echipelor mobile din cadrul Autorității Vamale Române După ce a stat ca departament din cadrul ANAF, din 2013, Vama se va despărți de instituție. Legea prin care se înființează Autoritatea Vamală Română a fost publicată în Monitorul oficial. Aceasta este, de fapt, o inițiativă a fostului parlamentar și ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, ce a fost adoptată recent de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis. Legea va intra în vigoare în 30 de zile.
Mediul de afaceri cere stabilitatea sistemului fiscal / Fără schimbarea cotei unice sau a impunerii progresive ”Discuțiile din ultimele zile despre schimbări importante ale sistemului de taxare și creșterea fiscalității din România nu sunt deloc binevenite”, în opinia membrilor Confederației Patronale Concordia. Salariații și companiile se confruntă deja cu imense dificultăți venite din degradarea lanțurilor de aprovizionare, disponibilitatea forței de muncă și greutățile economice fără precedent generate de pandemia COVID-19. În acest climat de impredictibilitate accentuată, ultimul lucru de care avem nevoie este o necunoscută în plus, care poate cauza probleme semnificative. Ne dorim ca partidele politice să țină cont de aceste elemente în negocierile dintre el, mai spun reprezentanții mediului de afaceri.
Guvernul vrea să introducă o taxă pe filmele online. Mai exact pentru platforme precum Netflix sau HBO - DOCUMENT Guvernul Cîțu vrea să impună o taxă de 4% din veniturile obținute platformelor de streaming de filme și seriale, precum și una de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost. Cu alte cuvinte, ar urma să fie taxate companii precum Netflix, HBO etc. Proiectul de lege a fost transmis de Guvern către Parlament, iar în decursul ultimei luni a primit avize de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by