BĂNCI
Financial report Reproșurile amare cu privire la falimentul Thomas Cook. Acordul lui Ghosn și Nissan din SUA. De ce se tem țările europene de un Brexit dur Financial Times: Nissan și Ghosn au încheiat un acord cu reglementatorii din SUA. Nissan va plăti 15 milioane de dolari, iar Ghosn un milion. ● Reproșurile amare cu privire la falimentul Thomas Cook ● Viaţă, soartă şi asaltul împotriva liberalismului ● Fonduri de urgenţă de 50 de milioane de euro în Turcia după falimentul companiei Thomas Cook. ● Le Nouvel Observateur Brexit: Ţările Uniunii Europene se pregătesc pentru o ieșire fără acord.
Cele 4 proiecte de legi ale lui Daniel Zamfir. Ce s-a schimbat față de vechile proiecte, ce le lipsește și cum stau lucrurile în țările europene După ce a trecut ca liberal o serie de proiecte de lege controversate și a propus apoi ca parlamentar al ALDE alte proiecte care nu au rezistat analizei Curții Constituționale, Daniel Zamfir pare să se bazeze acum pe social-democrați pentru a-și promova noile inițiative legislative, în fapt proiecte mai vechi, dar proaspăt rescrise. Cunoscut pentru atitudinea anti-bănci și anti-BNR, Zamfir reia tema plafonării dobânzilor la credite, cea a conversiei la cursul inițial plus cel mult 20% din devalorizarea leului dar și dreptul consumatorului de a răscumpăra creditul pe care banca i l-a vândut, la prețul ”real”.
Un reprezentant al singurului "unicorn" românesc spune că s-a chinuit să depună o declarație la ANAF: Am vrut să o depun online, nu am putut Peste 100 de companii americane din România au primit un set de întrebări. Una dinte ele este: Cum ați descrie dialogul dintre contribuabili și factorii de decizie în ceea ce privește măsurile legislative fiscale? 0% dintre ele, adică niciuna nu a zis că este excelent. 1,56% au răspuns că este un dialog bun. Câte 15,63% au răspuns neutru și inexistent, iar 67,19% că este slab. Vezi întreg sondajul Camerei de Comerț Americane în România (AmCham). Pe baza unora dintre concluzii a vorbit și Mihai Faur, reprezentant al UiPath, companie membră AmCham Romania.
Zamfir a depus patru proiecte privind protecția consumatorului în cazul creditelor contractate Senatorul ALDE Daniel Zamfir a depus, la Senat, patru proiecte de lege privind protecția consumatorului care a contractat credite bancare, potrivit Mediafax. Inițiativele vizează clauzele abuzive în contractele de credit, executările silite intempestive, dobânzile excesive și cesiunile speculative de creanțe.
Companiile americane, dezamăgite că Teodorovici a mutat de la Finanțe în Parlament un proiect bun La începutul lunii septembrie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și-a asumat ca propuneri legislative personale munca specialiștilor din minister. Practic, un an întreg a lucrat Ministerul Finanțelor la un proiect de ordonanță împreună cu mediul de afaceri, iar HotNews.ro a scris chiar recent despre document. Deși era mai simplu și mai rapid să fie adoptat dacă se mergea pe varitanta adoptării în Guvern, Teodorovici a preferat să devină inițiator ca senator PSD.
3 puncte forte și 5 puncte slabe ale economiei românești în viziunea Coface România/ Unde ne situăm în topul veniturilor fiscale și al cheltuielilor cu salariile bugetarilor Veniturile fiscale subperformează la minimul ultimului deceniu prin raportare la PIB din cauza evaziunii fiscale, reiese dintr-o prezentare a Coface România. În aceasta, reprezentanții companiei au realizat 3 punte forte și 5 puncte slabe.
​​Corporate Report: „Downton Abbey” face încasări mai mari decât „Ad Astra” și „Rambo”; Fondatorii lui Stripe sunt cei mai bogați miliardari pe cont propriu din Irlanda; Boeing cam trage de timp și de bani cu racheta lunară a lui NASA Un grup de aristocrați britanici îi depășește pe astronautul Brad Pitt și pe Johnny Rambo la box office în weekend ● Doi frați adolescenți au vândut prima companie cu 5 milioane de dolari, iar a doua i-a făcut miliardari la 30 de ani ● Racheta NASA care va purta din nou oameni pe Lună se construiește cu viteza melcului
​DOCUMENT Finanțele propun schimbări pe zona RCA la solicitarea Comisiei Europene. 5 modificări importante Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a elaborat un proiect de lege ​privind modificarea Legii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, mai precis Legea 132/2017. Asta deoarece Comisia Europeană a observat posibila încălcare, prin unele dispoziții conținute în aceasta, a unor prevederi ale Directivei 2009/138/CE și ale Directivei 2009/103/CE, pe care le vom detalia la mai jos.
Un picuț de liniște, că urmează să auzim: „2020 va fi anul investițiilor” Dați o căutare pe Google cu: „2018 va fi anul investițiilor”. Mai dați una: „2019 va fi anul investițiilor”. Ați văzut ce și cine apare la căutare pe primele poziții? N-au mai fost anii investițiilor, o arată datele oficiale. Câteva miliarde de lei în plus nu poți numi anul investițiilor. Abia ajung pentru repararea unor drumuri. Spitalele alea multe s-au amânat și ele.
​DOCUMENT Procedura amnistiei pentru cei cu datorii mici. Pot beneficia aproape 23.000 de persoane fizice Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a elaborat procedura pentru anularea restanțelor accesorii aferente obligațiilor bugetare datorate la 31 decembrie 2018, conform unui comunicat de presă. Este vorba de cei care au datorii sub 1 milion de lei, dacă achită principalul până la 15 decembrie. Momentan, este în dezbatere publică. Acest document vine după ce, la finalul lunii august, procedura pentru cei cu datorii mari a fost publicată în Monitorul Oficial.
Cele 12 propuneri ale AmCham care ar putea ”muta” România de pe ultimul loc în UE în privința culturii financiare AmCham a lansat joi o serie de propuneri menite să îmbunătățească cultura financiară a românilor, printre care acordarea bonurilor valorice și a voucherelor de vacanță exclusiv în format electronic, adoptarea Legii de plată a pensiilor private (Pilonul II și III), un regim fiscal stimulativ pentru achiziționarea de polițe de asigurare. Propunerile au fost făcute în cadrul unei discuții la sediul Băncii Naționale, la care au participat economistul șef al BNR Valentin Lazea, reprezentanții industriei financiare, ai consumatorilor dar și ai autorităților de reglementare în domeniu. Vezi mai jos cele 12 propuneri ale AmCham.
Termenul pentru anunțarea intenției de restructurare financiară (amnistia fiscală) se extinde până la 31 octombrie 2019, plus alte modificări Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, majorarea cu o lună a termenului de depunere a notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare de la 30 septembrie 2019, la 31 octombrie 2019, conform instituției. Asta pentru a acorda tuturor operatorilor economici timpul necesar adoptării acestei decizii de restructurare a datoriilor fiscale, întrucât luarea unei astfel de decizii presupune și o consultare prealabilă atât cu organele fiscale de administrare ale ANAF, cât și cu un expert independent pentru evaluarea posibilității îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege în cazul fiecăruia.
UPDATE Clădirea Palatul Parlamentului, evaluată la aproape 5,59 miliarde lei, de Guvern. Documentul a fost adoptat Joi a avut loc o ședință de Guvern, în cadrul căreia s-a aflat un proiect cu privire la evaluarea clădirii Palatul Parlamentului. Practic, este vorba despre valoarea de inventar. Astfel, clădirea este evaluată la aproape 5,59 miliarde lei, iar terenul la 4,29 miliarde lei.
Cele mai mari 1.000 de companii din România, ca furnicile: Se pregătesc de vremuri grele Este important, pentru mediul de afaceri, în general, să aibă în vedere și cum se mișcă companiile de top pentru că ele dau semnalul, este de părere Iancu Guda, services director, Coface România. Asta pentru că, spune el, au jumătate din business, mulți oameni, mulți clienți, înțeleg multe, au multe informații. De multe ori, strategia lor dă un semnal în piață pe mai departe.
​INTERVIU: Unul dintre primii investitori care au finanțat Revolut a venit la București Un fond de investiții care a acordat primele finanțări unor startup-uri ca Revolut, Doc Planner, Brainly sau Delivery Hero și-a trimis cei mai importanți oameni la București, zilele acestea, pentru a se întâlni cu antreprenori români cu idei de afaceri în tehnologie. StartupCafe.ro a stat de vorbă cu unul dintre cei 2 fondatori ai fondului de investiții Point Nine Capital, Pawel Chudzinski (partener), care ne-a spus ce a văzut la Revolut și l-a convins să investească în aplicația bancară.
Financial report: Televizoarele inteligente trimit datele personale către Netflix și Facebook. Producătorii de sandwichuri se pregătesc de Brexitul dur: schimbă rețetele și stochează ingredientele. Italienii au destructurat o reţea de piraterie tv Financial Times: Producătorii de sandwichuri se pregătesc de Brexitul dur: schimbă rețetele și stochează ingredientele ● Televizoarele inteligente trimit datele personale către Netflix și Facebook ● The Jerusalem Post: Benjamin Netanyahu promite să formeze un nou guvern ● La Repubblica: Agenţii Gărzii Financiare italiene au destructurat o reţea care se ocupa cu pirateria tv
Cealaltă față a proiectului cu închisoarea inițiat de Teodorovici: Pedepse mult mai mici pentru evazioniști Un singur articol din proiectul lui Teodorovici, cu privire la închisoarea pentru antreprenorii care întârzie cu taxele la stat, a scandalizat opinia publică. Ce se afla la câteva paragrafe distanță? Modificarea unui articol (articolul 9 din legea 241/2005) care prevede pedepse mai mici pentru cei care fac evaziune. Adica unii care au dificultăți a plăti la timp taxele pot face până la 6 ani de închisoare, iar ceilalti care fac intenționat evaziune, au pedepsele mult reduse.
România a avut (iar) cea mai mare inflație din UE. Ce înseamnă asta? Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1% în august şi de 1,4% în UE. România (inflație de 4,1%) şi Ungaria (3,2%) au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Unele țări se chinuie să facă inflație, în vreme ce altele nu mai știu cum s-o coboare. Acest 4,1% e mult sau e puțin? Dar ce e la urma urmei inflația? Discuțiile abia de aici ar trebui să pornească. Și iată de ce.
Impozitarea salariilor mici din România e a doua ca mărime dintr-un grup de 30 de state(studiu) Cu o cotă de impozit pe venit de 10%, o contribuție de 25% la securitatea socială și 10% la contribuția la sănătate, rata de impozitare a salariilor înregistrează o cotă efectivă ridicată, respectiv 41,5% . Acest lucru plasează România pe locul 15 din 30 de țări, se arată în concluziile unui studiu făcut de compania de consultanță UHY. Cercetarea a luat în calcul angajații cu venituri anuale mici (25.000 de dolari), medii (250.000 de dolari) și mari (1,5 mil. dolari). Calculele sunt făcute pe un singur contribuabil, necăsătorit, fără copii.
Iancu Guda: Cele trei elemente care susțin ritmurile de majorare de pensii lipsesc sau nu sunt la niveluri suficiente ca să susțină aceste creșteri. De putut, poți, dar la ce costuri? Dacă te uiți la cei trei piloni care pot susține orice majorare de pensii, că e 1% sau 50%, vezi că performează foarte slab, a declarat Iancu Guda, services director, Coface România, referindu-se la faptul că în 2020 puntul de pensie ar urma să urce cu 40%.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version