BĂNCI
Teodorovici, despre amnistia fiscală: Poate o numim restructurare financiară. Va fi gata curând Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că în următoarele zile sau săptămâni Guvernul va veni cu o procedură privind amnistia fiscală, dar că aceasta n-ar mai trebui denumită amnistie fiscală, ci altfel, cel mai apropiat sens fiind cel de restructurare financiară, potrivit Mediafax.
DOCUMENT România mai are de recuperat aproape 800 milioane dolari de la "prietenii lui Ceaușescu". Topul datornicilor, realizat de Finanțe ​​România are de recuperat peste 775,8 milioane dolari, reprezentând creanțe din activitatea de export derulată înainte de 31 decembrie 1989. Anul trecut România a reușit să recupereze doar 61 milioane dolari, conform unui document elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, consultat de HotNews.ro. Majoritatea datornicilor au propriile lor probleme economice și încearcă să tragă de timp, în vreme ce autoritățile române par neputinciose în recuperarea sumelor. Pe lângă creanțele în dolari, România mai are de încasat 1,61 miliarde ruble transferabile de la Cuba. Autoritățile cubaneze refuză începerea negocierilor cu privire la cursul utilizat pentru conversia rublelor în dolari.Participă la sondajul HotNews.ro, în articol: Credeți că vor mai fi recuperate milioanele "prietenilor lui Ceaușescu"?
Teodorovici: Fondul de rezervă al primului-ministru este astăzi pe zero Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că fondul de rezervă al premierului este în prezent gol, din cauza situațiilor dificile din acest an. „Fondul de rezervă a primului-ministru este astăzi pe zero, pentru că am alimentat tot timpul situațiile care au apărut: inundații, calamități naturale, pesta porcină. S-au alimentat din acest fond astfel de situații”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.
Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Anglia vrea să interzică tinerilor consumul de energizante. Războiul maritim franco-britanic, faza pe scoici. Băncile germane vor platforme digitale de servicii financiare. Franța copleșită de cererile de azil Joi, principalele subiecte ale presei franceze sunt: proiectul care recomandă construirea a 6 reactoare nucleare, numărul mare de solicitări de azil (creștere de 17%), dar și crearea unui gigant financiar rezultat din alianța CDC (Casa de Economii și Consemnațiuni), Banque Postale și CNP Assurances. Germanii scriu despre ambiția băncilor de a construi platforme digitale pentru servicii financiare care să devină ceea ce sunt Amazon în comerț sau Facebook pentru social media (și se îndoiesc de reușita acestui proiect). Britanicii scriu despre intenția Cabinetului May de a interzice tinerilor consumul de energizante. Financial Times deschide cu războiul maritim franco-britanic, faza pe scoici, iar Wall Street Journal analizează oarecum surprinzătoarea plecare a șefului echipei de avocați ai Casei Albe. Lectură plăcută!
Teodorovici: Joi va fi publicată execuţia bugetară la 7 luni; este record absolut la colectare Execuţia bugetară la şapte luni va fi publicată joi pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi arată foarte bine, fiind înregistrat un record de colectare de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală până în prezent, iar deficitul bugetar este de 1,26% din PIB, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.
Excepție de neconstituționalitate admisă de Curtea Constituțională: deciziile CA privind majorarea capitalului social pot fi atacate cu acțiune în anulare în instanță ​Majorarea capitalului social, procedura prin care se poate modifica structura acționariatului sau diluarea participațiilor acționarilor, va putea fi atacată, în instanță, cu acțiune în anulare, la fel ca orice hotărâre a adunării generale a acționarilor. Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate invocată de echipa de avocați ai Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) privind anumite dispoziții ale Legii societăților comerciale.
​Restituirea taxei de primă înmatriculare - au mai rămas două zile pentru depunerea cererii Până în data de 31 august 2018 inclusiv, orice român interesat (fie că e persoană fizică, fie că acționează în numele unei companii) poate să depună cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare, termen sub sancțiunea decăderii având în vedere OUG nr. 52/2017, pentru restituirea taxei de înmatriculare, cu modificări ulterioare. Cererea nu mai trebuie să fie însoțită de alte documente, însă este în interesul contribuabilului să o completeze corect. Contribuabilul are dreptul la dobândă de întârziere calculată pentru perioada de la data plății taxei și până la restituire cu procentul prevăzut în legislația de astăzi – 0,02% pentru fiecare zi de întârziere – art. 174 alin. (5) din Codul de procedură fiscală.Vezi aici modelul cererii
Teodorovici: Încercarea președintelui de blocare a adoptării primei rectificări bugetare periclitează aplicarea la timp a unei scheme de ajutor de stat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, susține că președintele Klaus Iohannis încearcă să blocheze adoptarea rectificării bugetare, periclitând aplicarea la timp a unei scheme de ajutor de stat, la care ar trebui să se primească cereri de pe 10 septembrie, deși data inițială era 27 august.
Tradeville: Amazon continuă să se extindă, în timp ce Facebook întâmpină dificultăți Amazon raportează creșteri impresionante și continuă să se extindă, în timp ce Facebook întâmpină greutăți în urma implementării noilor reglementari cu privire la datele personale, dar și a scandalului Cambridge Analytica, se arata intr-o analiză a Tradeville.
Anul trecut au emigrat circa 220.000 de români. Dacă mai adăugăm sporul natural negativ, rămânem 19.5 milioane. Îmbătrânirea demografică continuă să se accentueze Anul trecut numărul românilor care au emigrat se apropie de 220.000, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Vestea proastă e că cei mai mulți (peste17%) sunt din grupa de vârstă 25-29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%)  face parte din grupa de vârstă 20-24 de ani. Trăgând linie, la 1 ianuarie 2018 populaţia rezidentă era de 19,52 milioane de români, în scădere cu peste 120.000 de persoane faţă de 1 ianuarie 2017.
Situația dotării cu case de marcat electronice pe total operatori economici: Sub 4% dintre aparate au fost înlocuite, până la jumătatea lunii august În România sunt 168.000 de operatori care utilizează case de marcat. Ministerul Finanțelor Publice a anunțat, în expunerea de motive a unui proiect de Hotărâre, situația dotării cu aparate, la jumătatea lunii august. Numai că, din cifrele prezentate, situația nu este bună. Practic, Finanțele au arătat că operatorii economici mari și mijlocii utilizează circa 100.000 de astfel de dispozitive, lucru adevărat, iar umărul de case de marcat înlocuite era de 28.986, la jumătatea lunii. Aici sunt incluse și cele alte micilor contribuabili. În realitate, însă, conform datelor ANAF transmise la solicitarea HotNews.ro, în România sunt aproximativ 800.000 de case de marcat, dintre care 700.000 la contribuabilii mici.
Financial review. Prima pagină a ziarelor străine: Demisia surpriză a ministru francez Hulot, ambiția germanilor de a construi 1,5 milioane de locuințe, Danemarca vrea ”dezmembrarea” ghettourilor de imigranți musulmani, băncile germane clasice se simt amenințate de cele digitale Demisia surpriză a fostului ministru francez al tranziției ecologice, Nicolas Hulot, este preocuparea principală a presei din Hexagon, tema ocupând între 3-5 pagini ale principalele ziare de miercuri. Germanii scriu despre lipsa locuințelor care duce la creșterea chiriilor și prețurilor și despre planurile ambițioase ale coaliției CDU-CSU de a construi 1,5 milioane de locuințe. Danezii sunt preocupați de ghettourile ocupate de musulmani, unde ”Sharia e mai puternică decât Constituția Regatului și unde valorile daneze sunt respinse”, după cum spune premierul, acesta anunțând un plan de ”dezmembrare” a acestora. Lectură plăcută!
Generația permanentă de sacrificiu. Când ceva se câștigă, altceva se pierde. La noi, e vorba de demografie. Tinerii de azi stau mai mult cu părinții, se încadrează mai greu în muncă și fac mai târziu copii Când am intrat eu la facultate, nu era chip să studiezi în străinătate, dacă nu erai cumva fiu de securist sau de diplomat (scuzați pleonasmul). Acum e liber la studii în Europa, dar tineretul de azi resimte viteza schimbărilor tehnologice cu o oarecare teamă. Viitorul pare să aparțină Inteligenței artificiale, deși suntem conștienți că România e cu câțiva ani în urmă. Oricum, aproape fiecare generatie de tineri spune că eae de fapt generația "de sacrificiu". Cei născuți în anii 70 se pregăteau pentru ceva ce nu se mai potrivea deloc cu ce-a ieșit.
​Hidroelectrica va ține la curent Catedrala Mântuirii Neamului. La propriu. Hidroelectrica a încheiat un contract de furnizare energie electrică cu Patriarhia Română - Administrația Patriarhală, ce urmează să se deruleze pe o perioadă de un an începând cu luna septembrie, incluzând mai multe locuri de consum, printre care și Catedrala Mântuirii Neamului, conform unui comunicat de presă al companiei.
ROBOR la trei luni, în scădere uşoară, iar valoarea indicelui la şase, nouă şi 12 luni stagnează Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor, marţi, pe piaţa interbancară la 3,25% pe an, de la 3,27% pe an, faţă de valoarea anunţată în ziua anterioară, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), scrie Agerpres.
MFP: Există premise ca dotarea cu aparate de marcat electronice să nu fie finalizată până la 1 septembrie. Cum va proceda ANAF Operatorii economici mari și mijlocii utilizează circa 100.000 de aparate de marcat, iar până la jumătatea lunii au fost instalate numai 28.986 de aparate de marcat cu jurnal electronic pentru toate categoriile de contribuabili, inclusiv cei mici, conform unui document al Ministerului Finanțelor Publice. Asta în condițiile în care termenele de grație până la care nu se aplică sancțiunile pentru nedotarea cu noile aparate de marcat stabilite prin OUG nr.44/2018 sunt: 1 septembrie 2018 (contribuabili mari și mijlocii), respectiv 1 noiembrie 2018 (contribuabili mici).
Așteptări inflaționiste. Cei aproape 8500 de manageri din economie chestionați de Statistică se așteaptă la creșteri moderate de prețuri în industrie, construcții, comerț și servicii Circa 8500 de manageri din industrie, construcții, comerț și servicii se așteaptă la creșteri viitoare de prețuri, potrivit rezultatelor anchetei derulate de Institutul Național de Statistică, publicate marți. Așteptările inflaționiste vin pe fondul unui an agricol secetos, care a dus la scumpirea ofertei pe piețele europene. Dealtfel, la lansarea Raportului privind inflația, Guvernatorul BNR  a admis că presiuni inflaționiste vor continua să apară pe parcursul anului curent atât din partea deviației PIB cât și a așteptărilor privind inflația ale agenților economici.
ANAF va trimite deciziile de impunere privind contribuțiile de asigurări sociale până la 30 octombrie Fiscul va trimite până la data de 30 octombrie deciziile de impunere prin care se definitivează contribuţiile de asigurări sociale, pentru anii fiscali 2016 și 2017, conform unui proiect de ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
Noi modificări la Codul fiscal: TVA-ul la cupoanele valorice Guvernul vrea să introducă noi modificări la Codul fiscal, de data aceasta privind taxa pe valoare adăugată (TVA) la cupoanele valorice, potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Finanțelor.
Varujan ​Pambuccian: Aș aboli toate concursurile școlare și orice fel de curriculă și teste naționale, dar cred că m-ar omorî toți părinții, profesorii și copiii În următorii ani 10-15 ani vor dispărea foarte multe locuri de muncă din cauza robotizării și inteligenței artificiale, iar sistemul de învățământ trebuie schimbat, reiese din declarațiile lui Varujan Pambuccian, deputat și profesor la Facultatea de Matematică și Informatică din București. El a vorbit într-un interviu acordat HotNews.ro despre meseriile care vor dispărea, cu ce vor fi înlocuite și soluția pentru a evita apariția clasei oamenilor inutili. Referindu-se la sistemul educațional el a spus că ar aboli toate concursurile școlare, orice fel de curriculă unitară și teste naționale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version