BĂNCI
UPDATE ​TOP 3 companii românești antreprenoriale din TOP 500 pe Europa Centrală și de Est, plus alte TOP-uri România ocupă locul 3 cu 61 de companii, cu 5 mai multe decât anul trecut, în TOP 500 pe Europa Centrală și de Est realizat de Coface, care face referire la anul 2018. 44 de companii românești au avansat în top, 14 au scăzut, una a stagnat, iar două sunt nou intrate în top. Cifra de afaceri a companiilor din top a crescut cu 14,3%, în timp ce profitul net a urcat cu 12,7%.
Cele 8 reorganizări teritoriale ale României din ultima sută de ani. Ponta propune o a noua În decembrie 1918, stăteam așa: Transilvania avea 25 de comitate şi comune, Bucovina- 11 căpitănii fără personalitate juridică, Basarabia avea opt judeţe divizate în ocoale (gubernii), iar Vechiul Regat era împărțit în 37 de județe. De atunci, țara noastră a trecut prin 8 reorganizări teritoriale, dar efectele în plan economic nu au fost cele așteptate. Acum, dl. Victor Ponta propune o nouă reorganizare, în 15 județe.
Financial report: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit dur. Frauda pe Internet a scos din buzunarele francezilor un miliard de euro în ultimii doi ani Financial Times: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit fără acord ● Les Echos: Frauda pe Internet a scos din buzunarele francezilor un miliard de euro în ultimii doi ani ● The Guardian: Islanda găzduieşte prima conferinţă internaţională importantă a mişcării #MeToo ● Știri pe scurt
Declarațiile ambigue ale lui Teodorovici cu privire la proiectul închisorii pentru datornici. Dimineață a zis că se oprește, că așteaptă 10.000 de semnături. La prânz, că rămâne în Parlament Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, renunță la a mai promova proiectul privind închisoarea de la 1 la 6 ani pentru reținerea și neplata, încasarea și neplata, ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor.
Daniel Dăianu propune să se amâne noi creșteri de venituri/salarii În timp ce s-a acceptat o scădere a veniturilor fiscale, numai parțial compensată de absorbție de fonduri europene, au crescut presiunile pe buget prin creșterea veniturilor/salariilor, susține președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, într-un document publicat pe site-ul instituției. De aici, spune el, a rezultat un spațiu fiscal tot mai mic, încordarea teribilă a bugetului public.
Dubiosul proiect al lui Teodorovici: o istorioară/ Gabriel Biriș l-a primit când a fost secretar de stat, dar a cerut lămuriri Proiectul dubios al lui Teodorovici, cu pușcăria pentru cei care întârzie mai mult de 30 de zile cu taxele la stat, e de fapt de vreo 4-5 ani prin Ministerul Finanțelor, deși el spune că “a fost lucrat din 2018”. Oricum, anul nu contează. La fel ca multe ale proiecte din instituție, pentru că are probleme, s-a renunțat la el. Mai sunt și alte documente ciudățele prin minister, iar acum întrebarea este dacă le va scoate și pe acelea.
Corporate Report: Autoritățile germane îi dau ultimatum lui Audi pentru mașinile diesel; Apple devine un producător de aparate de fotografiat; Nu vom vedea până în 2023 mașina electrică „ieftină” de la Volkswagen Saga manipulării emisiilor de noxe nu s-a încheiat încă ● Pionierul telefoanelor inteligente știe că o poză face cât 1.000 de cuvinte ● Nici Dacia de 5.000$ de la Renault n-a apărut vreodată, dar Logan a fost un succes global uriaș
Noi lămuriri de la Teodorovici pentru proiectul privind închisoarea datornicilor. Ar fi 3 condiții de îndeplinit, dar și-a amintit doar două Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care este și senator PSD, a revenit cu lămuriri în cazul proiectului pe care l-a depus la Senat pe zona evaziunii fiscale. Prevederea care a atras atenția tuturor se referă la un articol care spune: „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani reținerea și neplata, încasarea și neplata, ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”. Vezi proiectul și anexa ministrului, în care intră și CAS și CASS.
​​SONDAJ Eugen Teodorovici propune închisoare pentru neplata la timp a contribuțiilor la stat. E ok? ​Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a depus ca senator o inițiativă legislativă prin care propune pedeapsă cu închisoarea pentru cei care nu plătesc la timp contribuțiile la stat. El susține că astfel ar fi atrași mai mulți bani la buget. Pe de altă parte, un consultant fiscal a atras atenția că, deși în principiu e bun, actul normativ poate băga oameni nevinovați la pușcărie și are nevoie de corecturi/clarificări.Sondaj HotNews.ro: Eugen Teodorovici propune închisoare pentru neplata contribuțiilor la stat - e ok?
5 probleme identificate de Adrian Bența la proiectul lui Teodorovici cu închisoarea. Guvernul va putea băga oameni nevinovați la pușcărie, când întârzie plățile către firme Actul normativ propus de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, ca senator, este unul bun, că încearcă să mai aducă o disciplină în acele companii de stat care uită cu anii să plătească, însă este unul perfectibil, susține Adrian Bența, consultant fiscal. Acesta a declarat, pentru HotNews.ro, că trebuie introduse niște elemente de concret: noțiunea când ești vinovat/nevinovat.
Propunerea lui Teodorovici privind închisoarea pentru neplata contribuțiilor, alternativă la creșterea taxelor Expunerea de motive la inițiativa lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, ca senator, cu privire la pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu plătesc contribuțiile la stat, spune că ar aduce mai mulți bani la buget.
Efectul reglării dezechilibrelor macroeconomice va fi abrupt, în România, iar măsurile de ajutare, întârziate (studiu Euler Hermes) Sectorul vânzărilor cu amănuntul la o prima vedere abundă de date pozitive în ultimii ani, se arată într-o analiză realizată de Euler Hermes. Potrivit acesteia, creșterea agresivă a consumului cu rate anuale, ce a depășit nu de putine ori 10%, rămâne principala pârghie de creștere a Produsului Intern Brut și în 2019.
Noi emisiuni de titluri de stat pentru populație, de luni. Dobânzile, aproape ca la bănci Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează, de luni, noi emisiuni de titluri de stat pentru populație în cadrul programului Tezaur. Față de emisiunile de acum câteva luni, a dispărut cea pe 5 ani cu dobândă de 5%. Au rămas doar trei, cu scadențe la 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Nivelul este asemănător cu cel de la bănci, diferența fiind dată în principal de impozitul pe venit, având în vedere că la titlurile statului nu se plătește (dobânda e neimpozabilă). Bineînțeles, și comisioanele bancare mai diminuează din sumă.
Statistică: Aproape două din cinci gospodării suportă cu dificultate cheltuielile curente Aproape două din cinci gospodării (37,6%) suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii, conform "Anchetei asupra calităţii vieţii", realizată de Institutul Naţional de Statistică anul trecut. Dacă se iau în considerare şi cele care întâmpină o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi se ajunge la 80,0% din totalul gospodăriilor, se arată în studiul citat de Agerpres.
Șeful ANAF: Persoanele care își plătesc impozitele la timp ar putea primi, de la 1 ianuarie, un bonus de 3% din sumele achitate Persoanele care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen, a declarat, sâmbătă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu. Aceasta susține că a fost întocmit un proiect de act normativ, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.
Eugen Teodorovici a depus la Senat proiectul pentru înființarea Autorității Vamale Române Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgență la Senat, un proiect pentru înființarea Autorității Vamale Române, instituție care se va afla în subordinea Ministerului de Finanțe. Inițiativa vine în contextul în care ANAF a fost reorganizată și parțial divizată, relatează Mediafax.
Tranzacțiile economice ale României cu restul lumii, deficit de peste 6 miliarde de euro după primele 7 luni. Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 6,02 miliarde de euro în primele 7 luni, cu circa 1,2 miliarde de euro mai mult decât în perioada similară din 2018, arată datele transmise vineri de Banca Centrală. Pe componente, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 2,06 miliarde euro, iar balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 436 milioane euro.
​​Corporate Report Bun-venit noului titan tehnologic al Europei! Huawei s-ar putea să vândă tehnologia sa 5G unui cumpărător occidental Prosus, un gigant al internetului care este cel mai mare acționar al firmei chineze Tencent, și-a făcu debutul pe bursa Euronext de la Amsterdam. Investitorii au fost în culmea fericirii ● Anunț-bombă de la șeful lui Huawei, dar puține șanse de succes
Noile măsuri luate de Banca Centrală Europeană l-au iritat pe Trump, iar Draghi arată cu degetul către politicile fiscale În plin război comercial și valutar, decizia de joi a Băncii Centrale Europene, ultima dinaintea predării mandatului de Draghi către viitoarea șefă Christine Lagarde, a produs iritare peste ocean. Draghi a avertizat guvernele din zona euro că banca centrală nu poate remedia singur problemele Eurozonei și a adăugat: „Acum este momentul ca politica fiscală să-și facă treaba!”. Trump a reacționat imediat: „Încearcă și reușesc să deprecieze euro față de dolarul FOARTE puternic, afectând exporturile americane. . . Iar FED stă, stă, stă... Ei dau bani ca să împrumute iar noi plătim dobânzi!” a scris Trump pe Twitter. bani, în timp ce noi plătim dobânzi!”
BNR modifică regulile după care calculează ROBOR Banca Centrală a întreprins un proces de revizuire a regulilor după care calculează ROBID şi ROBOR, eliminând publicarea ratelor de referință pentru scadența de 9 luni, mărind de la 15 minute la 30 de minute intervalul de dinaintea fixingului în care preia cotațiile ferme, limitele plafoanelor tranzacțiilor pentru care cotațiile sunt obligatorii și altele.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version