BĂNCI
Financial report Conducerea laburi��tilor î��i cere scuze pentru rezultatul catastrofal din alegeri. Slovacia respinge ideea de a repatria aurul. Urc�� tonul în a 11-a zi de grev�� contra reformei pensiilor Financial Times: Conducerea laburi��tilor î��i cere scuze pentru rezultatul catastrofal al alegerilor ��� Free West Media: Slovacia respinge, deocamdat��, ideea de a repatria aurul ��� Le Temps: Urc�� tonul în a 11-a zi de grev�� contra reformei pensiilor ��� Dnevnik: Bulgaria, Grecia, România ��i Ungaria s-au angajat s��-��i furnizeze reciproc gaz natural.
Ionu�� Simion, AmCham: D-le Orban, viteza marfarelor înt��rât�� orice melc/ Infrastructura nu este nici a PNL, nici a PSD, nici a UDMR, USR sau a PMP. E a noastr��, a românilor ”Directorii generali sunt cel mai îngrijora��i de calitatea infrastructurii din România. To��i ne dorim o Românie prosper�� ��i competitiv��. Îns�� în ultimii ani am dat în folosin���� doar câ��iva zeci de kilometri de autostrad��, iar viteza de deplasare a vagoanelor de marf�� pe c��ile ferate pentru transportul de m��rfuri înt��rât�� orice melc competitiv s��-��i dovedeasc�� performan��ele”, a spus vineri pre��edintele Camerei de Comer�� Româno-Americane (AmCham), Ionu�� Simion.
Cristian P��un (ASE), despre "��opârla" din sistemul de pensii ��i trei scenarii dac�� banii s-ar vira la banc�� Ast��zi, dac�� ne uit��m pe toate calculatoarele de pensii, pe toate calculele f��cute pe pensie, în principal, la un salariu mediu brut corespunde un punct de pensie, sus��ine Cristian P��un, profesor la Academia de Studii Economice (ASE). Potrivit acestuia, iei un punct de pensie dac�� toat�� via��a ta activ�� ai fost remunerat cu salariul mediu brut.
Florin Cî��u anun���� c�� taxa bancar�� introdus�� prin “Ordonan��a l��comiei” va disp��rea din 2020 ���Din OUG 114 dispare taxa bancar��, a anun��at vineri, Florin Cî��u, ministrul Finan��elor Publice, care a precizat c�� trebuie modificate atât OUG 114/2018, cât ��i OUG 14/2019.
Cî��u: Dac�� veneam cu informa��ia privind deficitul de peste 4% în februarie, la execu��ie, ar fi fost mult mai r��u Când am venit eu cu informa��ia referitoare la estimarea de buget pentru anul acesta, deficitul bugetar, a fost un ��oc pentru toat�� lumea, a declarat Florin Cî��u, ministrul Finan��elor Publice, la o conferin���� organizat�� de CFA România.
Florin Cî��u: În 20 de ani o s�� fie un efort foarte mare pentru a sus��ine pensiile noastre Problema demografic�� bate la u����, iar siste���mul de pensii a fost o preocuparea a mea personal��, dar ��i a noastr��, sus��ine Florin Cî��u, ministrul Finan��elor Publice, la o dezbatere organizat�� de CFA România.
Orban: A trebuit s�� lu��m decizia rapid�� de a efectua plata (în cazul Romatsa). Legea trebuie respectat�� de Guvern, chiar ��i atunci când nu ne convine ”Azi noapte la ora 1 am decis s�� convoc��m o ��edin���� de Guvern la ora 9 diminea���� întrucât trebuia s�� rezolv��m imediat o problem�� urgent��. Suntem confrunta��i cu un titlu executoriu ca urmare a unei decizii a Curtii de Arbitraj. Suma ini��ial�� era de 84 de milioane care s-a rostogolit. Romatsa risca s�� r��mân�� f��r�� bani ceea ce ar arunca in aer transportul aerian roman si european. A trebuit s�� luam decizia rapid�� de a efectua plata chiar ast��zi ca s�� ar��t��m c�� am pl��tit. Sigur, nu trebuia s�� se ajung�� aici. Dar legea, contractul ��i hot��rârile judec��tore��ti trebuie respectat�� de Guvern, chiar ��i atunci când nu ne convine”, a spus vineri premierul Orban la o întâlnire organizat�� de Coali��ia pentru Dezvoltarea României.
���Analiz�� În urm��torii 30 de ani dou�� activit����i din economie se vor înjum��t����i, una aproape va disp��rea iar trei î��i vor dubla angaja��ii. Vezi cum vor evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activit����i. În decurs de 30 de ani dou�� activit����i ale economiei na��ionale î��i vor înjum��t����ii efectivele, una aproape va disp��rea complet iar trei î��i vor dubla num��rul de angaja��i, se arat�� într-o analiz�� a firmei de resurse umane Adecco, transmis�� vineri HotNews.ro. Agricultura ��i industria au suferit ��i vor suferi cele mai mari transform��ri din cauza automatiz��rii ��i digitaliz��rii. Vezi în text ce industrii vor pierde locuri de munc��, unde se vor ap��rea joburi ��i cum ar putea evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activit����i.
���Financial report U��urare la Bruxelles dup�� victoria conservatorilor în alegerile din UK. Despre ciudata fotografie a lui Trump cu Lavrov. Culmea tupeului. Reforma pensiilor din Fran��a Financial Times: U��urare la Bruxelles pe m��sur�� ce conservatorii se îndreapt�� spre o victorie conving��toare în alegeri ��� Kommersant.ru: Acela��i cadru. Despre ciudata fotografie a lui Donald Trump cu Serghei Lavrov ��� Haaretz: Culmea tupeului (editorial) ��� France 24: Reforma pensiilor: a 8-a zi de grev��. Sindicatele contra guvernului
Consiliul fiscal, dup�� ce a v��zut strategia fiscal-bugetar��: Veniturile din TVA par supraestimate, iar cele din accize - optimiste Starea bugetului public, a��a cum sugereaz�� ��i noua Strategie Fiscal-Bugetar�� (despre care HotNews.ro a scris aici), r��mâne foarte încordat�� având în vedere pu��in��tatea resurselor publice în raport cu presiuni mari pe buget, inclusiv din perspectiva asum��rii aplic��rii unor active normative (aplicarea legii pensiilor potrivit calendarului în vigoare), se arat�� într-un punct de vedere al Consiliului Fiscal (CF).
������Cinci lucruri din strategia fiscal-bugetar�� 2020 - 2022: De la investi��iile care scad ca procent din PIB, la „riscurile interne pozitive” sau relansarea Fidelis Guvernul Orban a elaborat ��i adoptat Strategia fiscal-bugetar�� 2020 – 2022, care înso��e��te bugetul. Aici se g��sesc ��i exprim��ri vechi, ce se reg��sesc ��i în documentele similare anterioare.
���Cresc accizele, cresc pre��urile. Un plin de benzin�� va fi mai scump cu 3-4 lei/ Lucrurile s-ar putea schimba dac�� Iohannis promulg�� eliminarea supraaccizei Ministerul Finan��elor Publice (MFP) a publicat nivelul accizelor aplicabil în anul 2020. Acestea au crescut, iar asta se va reflecta în pre��uri. Momentan, proiectul de eliminare a supraaccizei, adoptat de Parlament, se afl�� la promulgare la Klaus Iohannis. De asemenea, va fi nevoie de o modificare a Codului fiscal pentru a fi corelate cele dou��, potrivit speciali��tilor în fiscalitate.
[P] Tu ce cadouri faci de ziua ta? CEC Bank premiaz�� cu 155 euro brut fiecare copil n��scut pe 24 noiembrie 2019 La 155 de ani de la lansarea CEC Bank, banca vrea s�� continue o tradi��ie început�� înc�� din 1937 ��i ofer�� cadou 155 euro fiec��rui copil n��scut în data de 24 noiembrie 2019.Vezi în articol date despre campania "Continuând tradi��ia, la aniversarea a 155 de ani, premiem copiii n��scu��i în 24 noiembrie 2019" ��i un timeline cu cele mai importante momente din istoria CEC Bank
Lazea: Noi vrem s�� tr��im pe consum ca s�� compens��m, probabil, anii de restri��te de sub Ceau��escu. Suntem total defaza��i ��i în alt�� lume Po��i s�� tr��ie��ti cu deficite bugetar ��i extern mare cât timp ele sunt finan��abile, adic�� cât timp e lini��te ��i pace în lume, sus��ine Valentin Lazea, economist ��ef al B��ncii Na��ionale a României. Potrivit acestuia, în momentul în care se stric�� lucrurile în lume, indiferent din care motiv: Brexit, China sau orice altceva, a tr��i cu deficite bugetar ��i extern mare te pune într-o situa��ie extrem de periculoas��. Atunci ai dou�� alegeri de f��cut.
Fed men��ine nivelul dobânzii de politic�� monetar�� în Statele Unite Rezerva Federal�� din SUA (Fed) a decis, miercuri dup��-amiaz��, men��inerea actualei rate a dobânzii de politic�� monetar��, semnalând c�� ar putea s�� nu existe modific��ri în 2020, dat fiind c�� va fi an electoral iar starea economiei este solid��, relateaz�� Mediafax citând agen��ia de pres�� Bloomberg.
De la Taifasuri, la Ministerul Finan��elor: Mironel Pan��uroiu, numit secretar de stat ���Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Pan��uroiu în func��ia de secretar de stat la Ministerul Finan��elor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Împrumut de 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea de penitenciare, aprobat de Guvern prin lege Guvernul a aprobat mar��i un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în vederea construirii a dou�� penitenciare, unul jude��ul Prahova ��i altul în jude��ul Buz��u. Împrumutul este în valoare de 177 de milioane de euro, iar costul proiectului este de 221,5 milioane euro.
Cî��u, despre rating-ul S&P: Suntem în aceastã situa��ie pentru cã Guvernul anterior a ignorat toate avertismentele primite Schimbarea perspectivei de rating de la stabil��, la negativ��, se datoreazã cre��terii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilitã��ii politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani, sus��ine Florin Cî��u, ministrul Finan��elor Publice, într-un comunicat de pres��.
Infla��ia a fost de 3,8%, în noiembrie. S-au scumpit carnea de porc, fructele ��i ou��le. Ieftiniri la fructe meridionale, apa cald��, transport aerian Rata anual�� a infla��iei se situeaz�� la 3,8%, în luna noiembrie, conform datelor Institutului Na��ional de Statistic�� (INS). Rata anual�� calculat�� pe baza indicelui armonizat al pre��urilor de consum (IAPC) este 3,7%.
Perspectiva României, revizuit�� de Standard & Poors de la stabil�� la negativ�� / Una dintre cauze, cre��terea de pensii de anul viitor / Ce consecin��e are S&P Global Ratings ��i-a revizuit perspectiva asupra României la negativ��, de la stabil��, anun���� agen��ia de rating, precizând c�� men��ine ratingul creditului suveran în moned�� str��in�� ��i pe termen scurt la „BBB- / A-3”. Aceast�� decizie va duce la împrumuturi mai scumpe pentru stat. În urm��torii doi ani, agen��ia ar putea s�� scad�� ratingul dac�� nu se iau m��suri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by