BĂNCI
​Business report ​​Sarea-n baterie. Circa 60% din elevii români au dispărut din școală în 8 ani. De ce crește prețul grâului. Afacerea ascunsă a lui Bill Gates. Lecția Afganistanului pentru România. Deschiderea școlilor: Cum se pregătesc UK, Spania, Italia și SUA Sarea-n baterie. Disponibil în natură sub formă de sare, sodiul ar putea înlocui litiul în bateriile mașinilor electrice ● 57% dintre elevii din România au dispărut din școală în opt ani. Ce s-a întâmplat cu acești copii? ● “Spiritul” e pe cale sa iasa din nou din sticla? ● România produce de trei ori mai mult grâu decât consumă. De ce cresc totuşi preţurile ● Deschiderea școlilor: Cum se pregătesc Marea Britanie, Spania, Italia și SUA pentru noul anul școlar ● „Am văzut femei plângând, în timp ce oamenii fugeau”. Reacția locuitorilor din Kabul, după ce talibanii au intrat în oraș ● Afacerea ascunsă a lui Bill Gates, la care nimeni nu s-ar fi gândit. Este cel mai mare investitor într-un domeniu despre care puţini ştiau că îl interesează ● Ce trebuie să știi dacă vrei să te asiguri individual pentru concedii medicale, după modificările recente ● Trei indicatori-cheie care descriu starea Educației românești în context european. Se poate convergență materială fără convergență umană? ● Lecția Afganistanului pentru România ● Talibanii în Kabul: SUA pierd un pariu de 88 miliarde dolari pus pe armata afgană.
Banii pe care îi primesc bisericile la rectificare și cât se alocase inițial Capitolul bugetar din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) cu privire la culte arată că pentru “cultură, recreere, religie” se vor aloca 89,9 milioane lei la rectificarea bugetară, conform datelor Ministerului Finanțelor. Din nota de fundamentare înțelegem că, din acești bani, bisericile ar primi 71,8 milioane lei. Spunem bisericile, deși este vorba de toate cultele, pentru că în general primesc cea mai mare parte banii acelui capitol bugetar.
Autoritățile au modificat prognozele: estimează o creștere economică de 7% pentru acest an și o inflație mai mică decât cea anunțată de BNR Odată cu rectificarea bugetară, avem și noile prognoze ale guvernului în ceea ce privește economia, având în vedere că pe acestea se bazează bugetul. Așadar, estimarea de creștere economică a fost majorată de la 5%, la 7% pentru acest an, conform Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP).
Rectificare bugetară: Ministerul Muncii, Curtea de Conturi și Senatul pierd bani. Primesc, în schimb, Ministerele Sănătății, Dezvoltării, Educației, Serviciile și bisericile prin SGG Rectificarea bugetară este una pozitivă, dacă ne uităm la faptul că, per total, este vorba despre un plus de peste 3,2 miliarde lei la deficit. Practic cu atât va crește deficitul bugetar pe cash, urmând a ajunge la 83,757 miliarde lei. Adică bani împrumutați. Ar însemna 7,13% din PIB, în scădere cu 0,03 puncte procentuale față de bugetul aprobat inițial. Această micșorare ca procent din PIB vine și din raportarea la un PIB nominal mai mare (1.175 miliarde lei), combinat cu o estimare de creștere a veniturilor.
Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)/ Tănase Stamule (ASE): Cercetarea nici nu a fost demarată de Ministerul Economiei. Năsui amăgește Horeca cu o utopie. Ruxandra Târlescu (PwC): Putem să ne gândim la alte soluții/ Ion Biriș (Hora): Nu am gândit-o niciodată ca pe o facilitate permanentă Este benefică facilitatea de zero taxe pe salariul minim în industria Horeca? O numim facilitate pentru că atunci când se aplică într-un anumit sector, asta e. În timp ce industria își dorește această facilitate, mai ales că are o problemă în a păstra forța de muncă, ceilalți spun că înainte de toate ar trebuie făcută o cercetare, pentru a vedea exact plusurile și minusurile. HotNews.ro a organizat o dezbatere pe temă, avându-i ca invitați pe Ion Biriș, președinte HORA (Organizaţia Patronala a Hotelurilor şi Restaurantelor din România), Ruxandra Târlescu - partener PwC și Tănase Stamule - profesor ASE.
Datoria externă a României a urcat cu două miliarde de euro în prima jumătate de an În prima jumătate a anului, datoria externă totală a României a crescut cu peste două miliarde de euro, ajungând la peste 128 de miliarde de euro, a transmis vineri BNR. Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 17,8% în perioada ianuarie - iunie 2021, comparativ cu 20,1% în anul 2020. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii la 30 iunie 2021 a fost de 4,8 luni, în comparație cu 5,6 luni la 31 decembrie 2020.
Premierul publică execuţia bugetară a ministerelor la 6 luni - Cea mai mică valoare, 28%, la Ministerul Energiei – cea mai mare - 96%, la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii Premierul Florin Cîţu a publicat, vineri dimineaţă, execuţia bugetară la 6 luni, iar, potrivit datelor prezentate, cel mai rău stă Ministerul Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, cu 28%, scrie news.ro. La polul opus, cu 96% execuţie bugetară, sunt Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii. ”Transparenţă şi profesionalism. Execuţia bugetară faţă de program după 6 luni”, a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, Florin Cîţu, alături de un grafic care prezintă realizările ministerelor.
Cristian Popa, BNR: Prețul mediu al unei locuințe a crescut în ultimii 5 ani cu 28,4% în România, comparativ cu 78,5% în Ungaria Prețul locuințelor a crescut mult mai puțin în România decât în țările din Europa Centrală și de Est, țări cu care ne comparăm în mod uzual. Prețul mediu al unei locuințe a crescut în ultimii 5 ani cu 28.4% în România, dar cu nu mai puțin de 78.5% în Ungaria, 53.9% în Cehia, 37.4% în Bulgaria și 35.4% în Polonia, explică Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Centrale.
„Dragul meu creditor, sunt falit” Nu, nu este nici un fel de ironie în modul în care Andrei Popescu și-a început notificarea către creditor. În cazul de față, Andrei îi scrie tatălui său, iar afecțiunea filială dintre debitor pentru creditorul său este de necontestat. Dar Andrei acum se vede nevoit să apeleze la legea falimentului personal, în încercarea de a se pune la adăpost de executările silite și de furia unora dintre cei care l-au împrumutat și pe care nu i-a mai putut plăti.Așadar, poate vă mai amintiți de Andrei Popescu, eroul nostru de anul trecut. La un an distanță, Andrei a ajuns în colaps financiar și a tras după el și pe alții în aceeași prăpastie a datoriilor.
​Business report: ​​10 unități de măsură ciudate care încă sunt folosite. De ce se răsucește Anghel Saligny în mormânt. MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul ucrainean ilegal 10 unități de măsură ciudate care încă sunt folosite ● Un an și jumătate de război. Cât ne-a costat pandemia ● MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2 ucrainean ilegal ● Cristian Grosu: De ce se răsucește Anghel Saligny în mormânt; și despre al cui e PNL-ul ”nostru” ● PNL față cu un premier cu ”doctorat” în gafe ● Restaurantele își schimbă meniurile și prețurile, dar nu au mari speranțe pentru următoarele luni ● Afară e Saligny, înăuntru e PNDL. 50 de miliarde de lei pentru primari înainte de congresul PNL ● Reforma companiilor de stat: cine îi controlează pe controlori? ● România nu încurajează industria de reparaţii, ci achiziţia de produse noi.
Furt de criptomonede: Un hacker „etic” dorea doar „să se distreze”: ”A fi un lider moral este cel mai tare hack pe care l-aș putea face vreodată.” Presupusul hacker responsabil de furtul record al criptomonedelor, care a afectat încrederea în securitatea sectorului, a spus că a făcut acest lucru „pentru distracție” într-un text transmis pe Twitter, potrivit AFP.
Eugen Anicescu (Coface): Dacă rămânem în urmă cu vaccinarea într-un val 4, posibil să pierdem ceea ce am câștigat/ Situația insolvențelor în prima jumătate a anului Dacă rămânem în urmă cu vaccinarea într-un val 4, este foarte posibil să pierdem ceea ce am câștigat în ultimele luni de gestionare inteligentă a pandemiei, a declarat Eugen Anicescu, country manager, Coface România, într-o conferință de presă, fiind vorba inclusiv despre recuperarea economică.
​Iancu Guda: Avem 94% din popor care locuiește în propria locuință. Deci îngropăm banii în cărămizi, în depozite bancare Trebuie să vină oamenii să investească la bursă, să deblocheze banii din imobiliare și depozite bancare, a declarat Iancu Guda, services director Coface România, într-o conferință de presă. „În România, 90% din bani sunt îngropați. În America, 30% din avuția poporului este în imobiliare și depozite bancare, iar la noi e 90% - maximul din lume. Avem 94% din popor care locuiește în propria locuință. Deci îngropăm banii în cărămizi, în depozite bancare”, a spus el.
​Business report ​Cum l-a „transferat” pandemia pe Messi. Cronologia procesului lui Cîțu din SUA. Dezmățul din piața energiei. Cuibul de viespi. Critici dure la programul „Anghel Saligny” Cum l-a „transferat” pandemia pe Messi de la Barcelona la PSG. Cifrele din spatele mutării ● Cronologia procesului în care Florin Cîțu a primit două zile de închisoare și amendă. Inițial nu și-a recunoscut fapta ● Doga, Goga și Hora din Moldova sau Chișinăul pe înțelesul tuturor naționalităților ● Adrian Vasilescu: „În piața energiei este un dezmăț. Ei cred că le-a venit momentul să își umple buzunarele” ● ​Cuibul de viespi ● Năsui, critici dure la programul „Anghel Saligny” ● Topul salariilor în sistemul bancar ● Cum poți să sesizezi CNCD dacă angajatorul te obligă să te vaccinezi ● Naufragiul corvetelor moderne în valoare de peste un miliard de euro.
Cum se simte inflația în buzunarul unui român cu salariul minim și al celui cu salariul de 3000 de euro, despre care vorbea premierul Inflația îi afectează mai mult pe cei cu venituri mici decât pe bogați. De ce? Consumă aproape toate veniturile pe mâncare, în timp ce persoanele bogate au de unde economisi, chiar și la un consum ridicat (sau scump din punct de vedere al alimentelor pe care le consumă). Cu alte cuvinte, cineva care trăiește din salariul minim are de făcut alegeri importante când stă în fața raftului de la magazin.
Inflația ”târâtoare” sau ”plimbătoare”. Câte tipuri de inflație există și care e cea instalată acum în România Inflația este atunci când prețurile bunurilor și serviciilor cresc. Există patru tipuri principale de inflație, clasificate în funcție de viteza cu care prețurile cresc. E vorba de inflația ”târâtoare”, cea ”plimbătoare”, inflația galopantă și hiperinflația. Pe lângă cele 4 tipuri, mai există inflația salarială, precum inflația activelor. Mai există și inflația negativă (deflația), dar cu ea e altă poveste.Citește și: Oficial: Inflația a ajuns la 5%, în iulie/ Scumpiri mari la ulei, brânză, pește, fasole, pâine
Hackerii au furat criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari, unul dintre cele mai mari jafuri din istoria crypto Peste 600 de milioane de dolari au fost furați în ceea ce este probabil unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie, relatează CNBC.
Oficial: Inflația a ajuns la 5%, în iulie/ Scumpiri mari la ulei, brânză, pește, fasole, pâine/ Prețul energiei a urcat cu peste 20% Rata anuală a inflației a ajuns la 5%, în iulie, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS), confirmând declarațiile recente ale Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. BNR se așteaptă la 5,6% la finalul anului. Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 2,33%.
Complicata relație a românilor cu băncile străine. Am datorii de 20.000 de lire la băncile din UK. Ce s-ar intampla dacă părăsesc țara definitiv fără să le plătesc? Am venit în UK în 2000 și mi-a mers destul de bine până în 2007. Muncile curgeau, ba la un moment dat lucram în două locuri, scrie Dann, un utilizator de pe forumul romani.co.uk. Din 2007 am făcut greșeala de a mă muta în afara Londrei și de atunci au început problemele. Mai mult pe acasă stăteam decât munceam. Și acum, problema spinoasă: Am început să iau bani din bancă. Aș vrea să întreb ce s-ar intampla dacă părăsesc țara definitiv fără să plătesc aceste datorii? Acasă nu am nimic pe nume personal și nici alte valori.
​Business report ​Filmul reținerii lui Dragoș Săvulescu. De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu? Reportaj pe teren cu pompierii români din Grecia. Cum poți afla ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensie De ce notează recrutorii ora exactă la care ajungi la interviu? ● Filmul reținerii lui Dragoș Săvulescu: prins în zona morilor din Mykonos, dus în Syros ● Reportaj pe teren cu pompierii români care au impresionat Grecia: duș la tulumbă, mâncare la cutie ● Cum poți afla online, pas cu pas, ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensia ta de stat ● Clotilde Armand, amendată de Garda de Mediu cu 320.000 lei pentru gunoiul din Sectorul 1 ● Cu cât se scumpeşte energia electrică pentru consumatorii casnici, după majorările de pe piaţa angro ● Investiţii HoReCa ȋn reamenajări și soluții avansate de igienă. Costul obiectelor sanitare poate atinge câteva mii euro ● Tokyo 2020. Și-a îndeplinit România obiectivele la Olimpiadă? ● Clotilde Armand: Cauzele ostilității transpartinice împotriva primarului Sectorului 1.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by