GADGET
���DOCUMENT Noi obliga��ii pentru comercian��ii de telefoane mobile. Amenzi ustur��toare Firmele care comercializeaz�� telefoane mobile vor fi obligate s�� pun�� pe site-urile proprii ��i la magazinele fizice informa��ii despre capabilit����ile de recep��ionare a mesajelor de urgen���� RO-ALERT pe aceste terminale, iar aparatele incapabile s�� recep��ioneze mesajele sistemului nu vor mai fi permise la vânzare. M��surile sunt prev��zute într-o propunere de ordonan���� de urgen����, care cuprinde si amenzi ustur��toare.
webPR: Cel mai avansat robot social din lume va fi prezent la Bucharest Tech Week 2019 Cea de-a patra edi��ie a Bucharest Tech Week aduce în aten��ia profesioni��tilor din mediul de business cele mai noi tendin��e în tehnologie, împ��rt����ite de peste 30 de exper��i interna��ionali. Una dintre vedetele edi��iei va fi Furhat, un robot înzestrat cu inteligen���� artificial��, cu abilit����i sociale, ��i capacitatea de a interac��iona cu oamenii într-un mod empatic: vorbind, ascultând, exprimând emo��ii ��i men��inând contactul vizual.
���REVIEW Nokia 9 PureView - Telefonul cu cinci camere foto care ac��ioneaz�� simultan Cinci camere foto care ac��ioneaz�� simultan ��i care, împreun�� cu un senzor de adâncime, permit refocalizarea imaginilor dup�� ce au fost f��cute: a��a sun�� elementul central de pe noul Nokia 9 PureView, un vârf de gam�� pentru cei pasiona��i de fotografie. În realitate îns��, dup�� ce l-am testat mai bine de dou�� s��pt��mâni, am ajuns la concluzia c�� noul model Nokia e mai degrab�� un foarte bun telefon, decât o foarte bun�� camer�� foto. Da, configura��ia de camere produce uneori fotografii excelente, dar necesit�� poate prea mult�� osteneal�� ��i r��bdare, cel pu��in din partea utilizatorului obi��nuit. Cite��te un review HotNews.ro în detaliu cu Nokia 9 PureView ��i vezi care sunt plusurile ��i minusurile noului model.
Samsung spune c�� într-o prim�� faz�� telefonul pliabil Fold va r��mâne un lux: Mereu va exista o parte a popula��iei care va dori ceva ce nu toat�� lumea poate ob��ine Vânz��rile de smartphone-uri ale Samsung au sc��zut pentru prima oar�� anul trecut, pe o pia���� în care concuren��a este dur�� ��i oamenii î��i schimb�� telefoanele mai rar. Pentru c�� diferen��ierea este tot mai greu de f��cut între modelele rivale de vârf de gam��, Samsung ��i alte câteva companii (de exemplu Huawei) au anun��at telefoane care se pot plia, conceptul fiind super-interesant, dar venind ��i cu pre��uri uria��e. În articol pute��i citi cum v��d doi directori ai Samsung Europa evolu��ia telefoanelor care se pot transforma în tablet�� ��i la ce vor putea fi folosite aceste gadget-uri de lux.
HTC a lansat oficial în România produsele HTC Vive pentru realitate virtual��, inclusiv un adaptor wireless care elimin�� nevoia de fire legate la calculator HTC a lansat oficial în România produsele de realitate virtual�� (VR) Vive ��i gama lor de accesorii, inclusiv un adaptor wireless care se ata��eaz�� ambelor modele de casc�� de realitate virtual�� ��i elimin�� nevoia firelor care leag�� utilizatorul de calculator. Modelul HTC Vive, prezentat pe pia���� de ceva timp, urmeaz�� s�� se vând�� la un pre�� de circa 2.800 de lei, iar modelul mai performant HTC Vive Pro se va vinde în kituri cu pre��uri de la 5.800 de lei la 6.500 de lei.
Huawei a lansat P30 Pro, telefon cu patru camere pe spate, dintre care principala este de 40 MP. Versiunea de top cost�� 1.250 euro Huawei, al doilea cel mai mare produc��tor de smartphone-uri din lume, a lansat la Paris dou�� telefoane din seria P30, modelul Pro având cel mai avansat sistem de camere foto Leica lansat pân�� acum de companie. P30 cost�� 799 euro, iar P30 Pro, între 999 ��i 1.249 euro. Lansarea a avut loc în timp ce pre��edintele chinez Xi era în vizit�� oficial�� la Paris.
REVIEW Samsung Galaxy S10 Plus - Un telefon (aproape) complet Din punct de vedere al specifica��iilor, Samsung a pus în noul Galaxy S10 Plus cele mai bune ��i la zi componente ��i a creat un pachet care s�� con��in�� aproape tot ce se poate în materie de hardware. Ecran mare, curbat, luminos ��i f��r�� margini? Bifat. Cititor de amprente sub ecran? Bifat. Mai multe camere foto diferite? Desigur. Muf�� audio de 3,5 mm? Da. Înc��rcare wireless bi-direc��ional��? Bifat. La toate astea ad��ugam un design atr��g��tor, protec��ia la ap�� ��i praf, bateria destul de mare cu înc��rcare rapid�� ��i ob��inem cam tot ce ar trebui s�� con��in�� telefonul „perfect” în ziua de azi. Totu��i, telefonul perfect nu exist�� ��i chiar ��i S10 Plus are micile sale neajunsuri ��i chichi��e. Dup�� o perioad�� de test, HotNews.ro v�� ofer�� un review în detaliu cu noul vârf de gam�� de la Samsung.
Ce ne spune evolu��ia telefoanelor Galaxy S despre istoria smartphone-urilor - O poveste cu sui��uri, coborâ��uri, specifica��ii de top, dar ��i pre��uri tot mai mari În zece ani vânz��rile de smartphone-uri au crescut de peste patru ori, ecranele s-au m��rit mult, iar camerele foto au avansat extraordinar. Îns�� ��i pre��urile au urcat foarte mult, iar dac�� primul Galaxy al Samsung costa 2.100 de lei ”la liber” în 2010, acum pre��urile modelelor S10 variaz�� între 3.400 ��i 7.800 lei. Telefoanele au devenit cu câteva zeci de procente mai grele, dar ��i capacitatea bateriei s-a dublat. Autonomia nu prea a crescut, fiindc�� ecranele luminoase, aplica��iile sofisticate ��i re��elele sociale ”storc” de vlag�� bateria. O mic�� istorie a gamei Galaxy arat�� cât de mult s-au schimbat smartphone-urile într-un deceniu, atât în r��u, cât ��i în bine.
���VIDEO Nokia a lansat la Barcelona primul smartphone cu cinci camere pe partea din spate ���HMD Global, compania care de��ine marca Nokia, a anun��at în deschiderea târgului MWC Barcelona modelul de vârf de gama Nokia 9 PureView care pe partea din spate are un sistem din cinci camere foto dispuse hexagonal. Compania spune c�� bog����ia imaginilor este f��r�� precedent ��i acesta este punctul forte pentru modelul de 700 de dolari. Nokia a mai lansat ale patru modele, inclusiv unul de 25 de dolari.
Samsung, în fa��a celui mai consistent ”val”de lans��ri din ultimii ani: telefonul pliabil, trei modele S10, un smartphone 5G ��i smartwatch-uri Samsung va lansa trei versiuni ale smartphone-ului de vârf de gam�� Galaxy S10, un model compatibil 5G, dar ��i mult-a��teptatul telefon pliabil care ar putea costa ��i peste 1.700 dolari. Compania va lansa ��i noi smartwatch-uri, br������ri de fitness ��i c����ti wireless, anun��urile urmând a fi f��cute la dou�� evenimente: unul propriu, pe 20 februarie, dar ��i în prima zi a Mobile World Congress Barcelona, pe 25 februarie. Pia��a mondial�� a smartphone-urilor a sc��zut pentru prima oar�� anul trecut, iar vânz��rile Samsung au sc��zut cu câteva procente, dar compania a livrat aproximativ 300 de milioane de telefoane.
[P] De ce iPhone 8+ este un upgrade mai bun decât iPhone X Întreaga serie iPhone X a luat fa��a mul��imii, recent, dar în multe privin��e iPhone 8+ este înc�� un upgrade mai bun. Fiind un telefon solid, iPhone 8+ este cu siguran���� o evolu��ie clar�� fa���� de modelele Plus anterioare.
[P] Huawei P20 Pro - telefonul cu cea mai bun�� camer�� de pe pia���� Huawei s-a întrecut pe sine cu ultimele telefoane lansate anul trecut, cel mai performant model, Huawei P20 Pro oferind o camer�� care îi face pân�� ��i pe profesioni��tii cu aparate foto de mii de euro s�� renun��e la ele în favoarea unui telefon care le încape în buzunar ��i ofer�� o calitate asem��n��toare a pozelor.
���REVIEW Google Pixel 3 XL - Cea mai bun�� camer�� foto pe un telefon, dar ��i un pre�� pe m��sur�� Pixel 3 ��i 3 XL sunt telefoanele fanion de la Google care impresioneaz�� poate cel mai mult prin calit����ile camerei foto ��i au toate ��ansele s�� fie privite din nou ca un etalon în materie de poze în tot anul ce urmeaz��. De��i lansate de ceva vreme, noile modele Pixel abia acum încep s�� se r��spândeasc��, mai ales pe m��sur�� ce pre��ul destul de piperat cu care s-au lansat începe u��or-u��or s�� mai scad��. Pe lâng�� camera foto, totu��i, noul telefon de la Google mai are ��i alte plusuri, dar ��i câteva mici neajunsuri. HotNews.ro a testat timp de dou�� sapt��mâni noul Pixel 3 XL ��i v�� propune un review în detaliu cu telefonul vârf de gam�� de la Google.
[P] Apple trece prin vremuri tulburi, îns�� sfâr��itul este departe Realinierea a��tept��rilor investitorilor Apple a trimis o und�� de ��oc pe burse. Tim Cook a afirmat c�� încas��rile Apple pe primul trimestru al anului fiscal 2019 vor fi mai mici cu cel pu��in 5 miliarde de dolari. Cauza principal�� este China, unde cursul dolarului, încetinirea cre��terii economice ��i noua reticen���� fa���� de Statele Unite ale Americii nu au f��cut din noul iPhone XS hitul pe care Apple ��i-l dorea.
���VIDEO Cum arat�� ��i cum func��ioneaz�� primul smartphone care se poate împ��turi - De la uimitor, la nefinisat La târgul CES Las Vegas presa interna��ional�� a scris pe larg despre telefonul pliabil lansat de compania Royole, model care cost�� de la 1.300 de dolari. The Verge îl descrie ca fiind ”fermec��tor de groaznic”, iar Engadget scrie c�� telefonul pare nefinisat, îns�� ��i c�� î��i vine s��-l pliezi ��i s��-l desfaci la nesfâr��it, fiindc�� este ceva cu totul special ca idee.
O companie american�� acuz�� organizatorii CES Las Vegas de discriminare, dup�� ce i-au interzis s�� expun�� o juc��rie sexual�� high-tech pentru femei O companie american�� ce a creat o juc��rie sexual�� sofisticat�� dedicat�� femeilor a primit ini��ial un premiu pentru inovare ��i avea dreptul s�� expun�� la CES, dar organizatorii târgului au retras premiul ��i au interzis companiei s�� aib�� stand, scrie The Guardian. Cei de la compania Lora DiCarlo acuz�� organizatorii de discriminare ��i spun c�� sunt ostili fa���� de femei, în timp ce permit expunerea de juc��rii sexuale pentru b��rba��i.
VIDEO Japonezii au prezentat la CES un mic robot iub��re�� care cost�� peste 5.000 de dolari O companie nipon�� a prezentat la târgul CES Las Vegas un robot plin de tehnologie numit Lovot care s��-i încurajeze pe oameni s��-l ia în bra��e ��i s��-l dr��g��leasc��. Robotul se nume��te Lovot ��i o pereche cost�� peste 5.500 de dolari în Japonia.
���VIDEO Cum arat�� cel mai nou televizor pliabil prezentat de LG la târgul CES Las Vegas Compania LG a prezentat la târgul CES Las Vegas un nou model de televizor care se poate plia sub forma unui tub, model care va fi lansat în acest an. Mai multe companii au prezentat concepte de televizoare ce se pot ”împ��turi”, iar unii anali��ti spun c�� 2019 va fi anul în care aceste modele vor ajunge în magazine. Totu��i, vor mai trece ani pân�� când tehnologia va fi acceptabil�� la pre�� pentru publicul larg.
���INTERACTIV FOTO Cum faci poze bune pe întuneric bezn�� cu un telefon mobil. Impresii despre func��ia Google Night Sight pe un telefon Pixel 3 Când a lansat a treia genera��ie a telefoanelor sale Pixel, telefoanele etalon în universul Android, Google a prezentat ��i func��ia Night Sight - un nou mod de a fotografia cu telefonul pe timp de noapte sau lumin�� pu��in��. Practic, Google Night Sight e un mod de fotografiere ce se bazeaz�� mult pe software ��i care poate produce ni��te rezultate senza��ionale - fotografii în bezn�� sau pe lumin�� slab�� care ies incredibil de bine, de multe ori mai luminoase ��i mai detaliate decât poate percepe ochiul uman în acelea��i condi��ii. Night Sight e disponibil pe toate genera��iile de telefoane Pixel, dar ��i al��i produc��tori precum One Plus sau Huawei au început s�� se inspire. În anul ce urmeaz�� sunt toate ��ansele s�� vedem func��ii similare la mai to��i marii juc��tori de pe pia��a de smartphones. HotNews.ro v�� prezint�� câteva compara��ii interactive cu fotografii realizate pe un Pixel 3 XL în modurile „Auto” ��i „Night Sight”.
[P] iPhone XR cu o hus�� fin�� se între��ine. Mo��-Nicolae Tech vine de la Levos.ro În ciuda faptului de a fi unul dintre cele mai ieftine telefoane de la Apple, modelul iPhone XR nu este lipsit de interes. În magazine a fost pus spre vânzare la finalul lunii octombrie, astfel c�� doritorii îl pot achizi��iona ast��zi la un pre�� de aproximativ 4.400 lei. Exper��ii estimeaz�� c�� va fi unul dintre cele mai vândute modele din seria X. iPhone Xr este asem��nat cu iPhone X, iar asta datorit�� abilit����ilor de care dispune.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by