IMOBILIAR
Anuntul lunii aprilie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțul.ro: Cel mai scump apartament din București e în Cluj

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. Prețurile medii ale garsonierelor și vilelor au crescut cu până la 10% față de anul trecut - iar cel mai scump apartament cu 2 camere din această lună nu se află la București, ci la Cluj. Locuri de muncă - 22.054 anunțuri, incomparabil cu situația existentă în aprilie anul trecut, când piața muncii se prăbușise (7.245 de anunțuri). 1.886 CV-uri au fost depuse pe site-ul www.anuntul.ro, iar cele mai căutate cuvinte au fost: șoferi, femei de serviciu și paznici.
Casa executata silit in SUA
Foto: Jake Wyman / Alamy / Profimedia images

Prețul locuințelor din SUA a ajuns la cel mai înalt nivel de după criza din 2008 / Ce spun economiștii despre situație

de S.J. HotNews.ro
Joi, 29 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile locuințelor din Statele Unite au ajuns la niveluri nemaiîntâlnite din 2006, provocând îngrijorări legate de o posibilă nouă bulă imobiliară precum cea care a îngenuncheat economia mondială în urmă cu 13 ani, scrie Business Insider.​
ANL
Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Apartamentele ANL se ieftinesc. Prețul calculat de Ministerul Dezvoltării pentru o locuință de 90 mp în sectorul 2 din București și una de 62 mp în Cluj Napoca

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 28 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile de vânzare ale locuințelor ANL vor scădea, potrivit unei modificări legislative propuse în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării , Lucrărilor Publice și Administrației. Mai exact, este vorba de o ordonanță de urgență care modifică legea ANL, stabilind că prețul de vânzare a locuințelor pornește nu de la costul construirii unui nou imobil, ci de la costul de construcție al imobilului în cauză, redusă cu amortizarea, chiria plătită, cu o pondere conformă gradului de indice al localităților.
Complex imobiliar
Foto: Aqua City

Prețurile apartamentelor au crescut în Europa. Cu cât s-au scumpit în România în ultimul an

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 23 Apr 2021 Economie | Imobiliar
​Preţurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia (+16%), în timp ce în România majorarea a fost de 5%, conform unei analize realizate de o platformă online de anunţuri.
​Ion Dragne si Traian Cornel Briciu
Foto: Legal Marketing Media

[P] Ion Dragne și Traian Cornel Briciu - despre compatibilitățile dintre meseria de avocat și alte domenii

de Smile Media
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Imobiliar
​În ceea ce privește compatibilitatea dintre meseria de avocat și activități din alte domenii, printre care protecția datelor, proiecte cu finanțare UE sau învățamantul preuniversitar, conform legislației în vigoare, avocații pot fi doar cadre didactice universitare, având posibilitatea de a susține cursuri doar în cadrul învățământului superior. Aceștia nu pot avea funcții de profesor educație juridică pentru liceu, ori clasele primare.
Mercurialul vietii - martie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

​Anunțuri de București: S-au scumpit casele, s-au ieftinit chiriile și se caută din nou menajere

de Anuntul Telefonic
Marţi, 6 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. 214.474 anunțuri au fost publicate în martie 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul telefonic – comparativ cu martie 2020, prima lună de carantină din viețile noastre, când am avut 186.647 anunțuri. Închirieri – 30.044 anunțuri, aproape o dublare față de martie 2020 (19.251 anunțuri). Unii se laudă că au și pisici, ca să găsească chiriași. Vânzări – 59.701 anunțuri, o creștere de 30% față de martie anul trecut (47.530 de anunțuri).
Casa executata silit in SUA
Foto: Jake Wyman / Alamy / Profimedia images

Déjà-vu? Companiile ipotecare americane, avertizate să ia măsuri împotriva unui „val de executări” ce se prefigurează la toamnă

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Agenția americană de protecție a consumatorilor a amenințat cu sancțiuni companiile ipotecare care nu vor lua măsuri pentru a preveni un val de executări care amenință să lovească piața imobiliară din SUA mai târziu în cursul acestui an, relatează Bloomberg.
Ziarul Aqua City
Foto: Aqua City

[P] Premieră în Capitală: primul ziar al unei comunități urbane din București

de Smile Media
Luni, 29 Mar 2021 Economie | Imobiliar
Ansamblul rezidențial Aqua City propune locuitorilor sectorului 6 un proiect inedit. Este vorba despre redactarea și distribuția gratuită a primului ziar dedicat unei comunități urbane, care tratează subiecte de actualitate și relevante pentru cartierul Giulești. Demersul este o premieră pentru București, fiind primul de acest tip, gândit să ajute la construirea și dezvoltarea unei comunități moderne, conectate și implicate.
Liberland
Foto: Hotnews

Cum e să faci startup de țară. Interviu cu reprezentantul oficial al Liberland în România

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Economie | Imobiliar
Niciun startup nu e ușor, cu atât mai puțin atunci când e vorba de startup-ul unei națiuni, fie ea și „micro”. În urmă cu câțiva ani presa internațională scria cu o doză de scepticism presărată pe alocuri cu amuzament despre declararea unei noi națiuni pe malul Dunării, la granița dintre Serbia și Croația. Însă 6 ani mai târziu Liberland încă există, atrăgând tot mai mulți entuziaști în pofida faptului că nu a reușit să obțină recunoașterea internațională a vreunui stat membru ONU și a piedicilor puse mai mult decât ocazional de statele învecinate.
A.Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

Poate să piară lumea, eu îmi cumpăr casă!

de A.Nuntu Smile Media
Luni, 22 Mar 2021 Economie | Imobiliar
În tristul an 2020 pandemia ne-a închis în case, ocazie cu care multora dintre noi nu le-au plăcut priveliștile de la balcoane sau din propriile interioare. În urmă cu câțiva ani, stând la o terasă și o halbă cu niște amici, le-am spus că e o prostie dorința aprigă de a avea casa lor, cu riscul unei legări de glie pentru următorii 25-30 de ani. Vorbea înțeleptul din mine, care tocmai își termina cu greu creditul de la casa luată cu 15 ani înainte, și care, eliberat întrucâtva de angoasa asta națională de a fi proprietar, își îndrepta visele spre zări mai însorite.
Anunțul lunii februarie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro​

Anunțuri de București: După un an de pandemie avem 12.000 de locuri de muncă în minus și 10.000 de case de închiriat în plus

de Smile Media
Miercuri, 3 Mar 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. 30.625 anunțuri de închirieri, o creștere cu 50% față de februarie 2020 (20.481 anunțuri). Piața e inundată cu apartamente de închiriat, iar chiriile au scăzut cu 10% în aceeași perioadă. 52.144 anunțuri de vânzări, o cifră care revine la valorile din februarie anul trecut (52.131 de anunțuri). Prețurile caselor au crescut accentuat în acest an de pandemie, mai cu seamă la apartamentele cu 3 și 4 camere și la vile.
Boreal Plus - ansamblu rezidențial Constanța
Foto: Boreal Plus

[P] Cele mai bune investiții imobiliare în Constanța: de ce este un avantaj major să achiziționezi în stadiu off-plan

de Smile Media
Joi, 18 Feb 2021 Economie | Imobiliar
Cel mai bun moment să achiziționezi o locuință, odată ce te-ai decis că vrei să faci o investiție pe viață, este în faza de lansare a proiectului. Dezvoltatorii imobiliari cu experiență în piață, care se bucură de credibilitate, motivează cumpărătorii să facă acest pas, oferind astfel un avantaj financiar de până la 8% din valoarea locuinței la momentul finalizării construcțiilor.
Mercurialul vieții în Capitală
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul Telefonic

Anunțuri de București: Scad salariile medii, se scumpesc casele, chiriile rămân la fel

de Smile Media
Miercuri, 3 Feb 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. 165.288 de anunțuri au fost publicate în ianuarie 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul telefonic - sunt ceva mai puține decât luna trecută și decât anul trecut pe vremea asta, semn că pandemia ne ține în continuare planurile captive. Închirieri - 23.106 anunțuri (față de 18.898 în ianuarie 2020) Piața e inundată cu apartamente de închiriat pe care pare să nu le vrea nimeni, totuși chiriile se mențin neschimbate față de luna decembrie.
Mercurialul lunii decembrie 2020
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

Cine-și caută loc de muncă la prima oră pe 1 ianuarie, pe anuntul.ro?

de Smile Media
Miercuri, 6 Ian 2021 Economie | Imobiliar
După o lună decembrie amorțită și un Revelion atipic, Anul Nou începe cu speranța unui loc de muncă pentru unii și cu aceleași proprietăți de vândut sau închiriat pentru alții. Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic.
Tamas Elekes, CEO Cosmopolit
Foto: Cosmopolit

[P] Tamas Elekes, CEO Cosmopolit: Trendul pentru piața imobiliară este unul crescător, mai ales pe segmentul premium

de Smile Media
Vineri, 18 Dec 2020 Economie | Imobiliar
Dezvoltatorul imobiliar brașovean Cosmopolit confirmă analiza Imobiliare.ro, potrivit căreia piața de real estate în România își păstrează locul în topul domeniilor de investiții preferate, inclusiv în pandemie. Lunile de vară au fost caracterizate de o constanță a prețurilor, în timp ce în luna octombrie s-au înregistrat creșteri. Segmentul reprezentat de Cosmopolit – cel premium în domeniul imobiliar – a câștigat teren în Brașov, cererea fiind în creștere pe toate proiectele dezvoltatorului: complexul Cosmopolit Traian Grozăvescu 7, început în 2019 cu predare în 2021, este vândut în proporție de 86%, iar Cosmopolit Mihai Viteazul 1, lansat în 2020 cu finalizare în 2022, în proporție de 77%.
Mercurialul vieții - noiembrie 2020
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anuntul.ro

Anunțuri de București: Final de an cu chirii mai mici și locuri de muncă puține

de Smile Media
Joi, 3 Dec 2020 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în noiembrie 2020. Se menține crescut numărul anunțurilor de închirieri - 30.945 față de 22.000 anul trecut pe vremea asta, iar numărul anunțurilor de vânzare rămâne ușor mai scăzut - 57.185 față de 62.906 anunțuri în 2019. Chiriile au scăzut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, în schimb prețurile la vânzare se mențin ușor ascendente. Locurile de muncă - 19.776 de anunțuri - cu 25% mai puține față de luna trecută.
A.Nuntu
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anuntul.ro

O țară de proprietari în căutarea chiriașilor​

de A.Nuntu Smile Media
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | Imobiliar
​Încheiem ciudatul an 2020 cu un număr record de apartamente de închiriat în București, chirii mai mici cu 10% și perspective pentru o rubrică de imobiliare internaționale pe www.anuntul.ro

Când scriam, la începutul acestui an, despre dilemele imobiliare ale vecinei mele - care nu știa dacă să-și vândă apartamentul sau nu - și ale nepotului meu - care nu știa dacă să-și înhame viața la rate sau să rămână chiriaș - habar nu aveam, niciunii, că anul 2020 urma să ne dea peste cap viețile și că vom ajunge la finele anului să ne dorim să mai avem dilemele alea de la început.
La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament?
Foto: Aqua City
Articol susținut de Aqua City

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament?

de Smile Media
Marţi, 24 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Contextul pandemiei nu a afectat apetitul românilor pentru achiziția de noi locuințe, însă a adus modificări în ceea ce privește alegerile pe care aceștia le fac. Lucrările în construcții au crescut cu 17,6% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele unui studiu furnizate de Institutul Național de Statistică. Cumpărătorii nu doar că se informează mai riguros, dar se observă o creștere a cererii pentru spații mai mari, cu terase sau spații comune de petrecere a timpului liber cât mai variate. Semnalele din piață determină dezvoltatorii din sectorul rezidențial să ofere soluții de locuire adaptate cererii cumpărătorilor în acest nou context.
Asigurarea UNICASA
Foto: UNIQA Asigurari

[P] Proprietatea la români: între achiziție emoțională și investiție rațională

de Smile Media
Joi, 19 Nov 2020 Economie | Imobiliar
​"Ți-ai luat casă? Bravo, să o stăpânești sănătos! Cât ai dat?" este o replică pe care românii o spun cel puțin o dată în viață unui prieten sau coleg. A fi proprietarul casei sau apartamentului în care locuiești este un fenomen comun la noi în țară, aproape un dat cultural. Dar, dincolo de atașamentul emoțional față de spațiul în care își petrec o mare parte a timpului, câți dintre noi reușesc să aprecieze corect latura investițională a locuinței? Suntem, oare, pregătiți să trecem cu bine peste un cutremur, un incendiu sau o inundație? Astfel de evenimente ne pot afecta major bugetul, de aceea este bine să fim întotdeauna conștienți de valoarea proprietății noastre și de cheltuielile pe care le implică - atât în mod curent, cât și în situații excepționale.
Iulius Town
Foto: Iulius Town
Articol susținut de Iulius Grup

Modelul IULIUS de revitalizare urbană – investiții în conectivitatea ansamblurilor mixte

de Smile Media
Vineri, 6 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Proiectele de revitalizare urbană câștigă teren în România. Ele nu înseamnă doar noi clădiri sau schimbări de destinație a unei zone din oraș, ci sunt investiții solide și sustenabile, care înfrumusețează orașele, aduc un nou suflu și stimulează creșterea economică.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by