IMOBILIAR
Centrul Istoric 2011. Am atins apogeul pre��urilor de închiriere? Ast��zi compania mea, MORE Real Estate Services, va publica primul studiu de pia���� detailat pentru Centrul Istoric din Bucure��ti, axat, în principal, pe pia��a Spa��iilor Comerciale Stradale. Pe lâng�� informa��ii legate de cele 3 zone comerciale, tennats mix ��i mult mai multe detalii, concluzia principal�� este c��: toate pre��urile de închiriere au crescut.
Vanzarile de locuinte din SUA au crescut cu 5,7% in septembrie, insa preturile continua sa scada ���Vanzarile de locuinte unifamiliale din SUA au crescut in luna septembrie cu 5,7% compartiv cu luna anterioara, se arata intr-un raport al Departamentului Comertului, insa scaderea preturilor indica faptul ca piata imobiliara este departe de a-si reveni, potrivit Reuters. Departamentul Comertului mai arata ca pretul mediu de vanzare a coborat cu 3,1% luna trecuta, la 204.400 dolari, cel mai redus din octombrie 2010.
4 zone din Bucuresti cu un potential foarte mare pe segmentul de retail Exista multe companii care isi concentreaza activitatea doar pe centrul orasului Bucuresti sau pe mall-uri. Nu este o strategie gresita. Majoritatea au ales calea corecta pentru ca aceste zone se potrivesc profilului companiei mai bine decat altele. Insa exista si alte zone "interesante" din Bucuresti pentru un Retailer. Acest fapt este valabil mai ales pentru cei care au un proiect ce se potriveste profilului zonei, caracteristicilor si datelor demografice.
Sedintele unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti incep sa fie secretizate Primaria Capitalei a trecut la secret o sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism, locul unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Capitala (turnuri in centrul orasului, blocuri pe spatii verzi etc). Desi aceste sedinte au fost publice pana acum, la ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc miercurea trecuta, nici presa si nici ONG-urile nu au mai fost invitate. De asemenea, pe site-ul Primariei Capitalei nu a mai fost publicat anuntul oficial. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca nici la viitoarele sedinte sa nu mai fie invitata presa si societatea civila. In ultimii ani, HotNews.ro a scris in fiecare miercuri despre proiectele avizate. O parte dintre acestea daunau grav interesului public.
Situatia dupa cinci zile de recensamant al locuintelor si populatiei: Au fost recenzate 4,01 milioane de locuinte si 9,8 milioane de persoane 4,01 milioane de locuinte, reprezentand 46,44% din totalul locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 9,8 milioane de persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte) au fost recenzate in primele cinci zile ale Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, conform datelor transmise prin SMS si centralizate de Institutul National de Statistica (INS), a anuntat marti institutia.
Recensamantul populatiei si locuintelor 2011: Peste 1,5 milioane de persoane si 628.263 de locuinte inregistrate in prima zi 628.263 locuinte, reprezentand 7,28% din totalul locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 1.576.453 persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte) au fost recenzate joi, in prima zi a Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, conform datelor transmise prin SMS si centralizate de Institutul National de Statistica (INS), a anuntat vineri institutia.
Piata imobiliara: chirii versus preturi In septembrie 2011, potrivit portalului imobiliare.ro, chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera a ramas practic constanta comparativ cu septembrie 2010, in timp ce preturile au scazut cu 2,1%, insa pe segmentul apartamentelor cu doua si trei camere chiriile au scazut cu mult mai mult decat preturile, ceea ce a determinat o scumpire a locuintelor in raport cu chiriile, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul apartamentelor cu trei camere, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.
VIDEO Interviu Cum a devenit Stockholm cel mai verde oras al Europei: biciclete, metrou si politicieni vizionari In 2010, Stockholm a fost desemnat de Comisia Europeana "European Green Capital". Cum a reusit Stockolm sa devina un oras "verde"? Ce masuri a luat administratia locala sa reduca traficul, unul dintre cei mai mari poluatori? Ce politici ar trebui sa adopte administratia bucuresteana pentru a reduce poluarea? Gunnar Soderholm, seful departamentului pentru protectia mediului si ingrijirea sanatatii din cadrul primariei din Stockholm, ofera raspunsurile la aceste intrebari intr-un interviu acordat HotNews.ro.
INS: pretul apartamentelor a scazut in ultimul an cu 12,6%, iar pretul caselor s-a redus cu 8,4% In trimestrul doi din acest an, potrivit indicelui calculat de Institutul National de Statistica pe baza datelor comunicate de notarii publici, preturile pe piata imobiliara au scazut in medie cu 1,33% fata de T1.11, si cu 12% fata de T2.10. Pe segmente, evolutia este urmatoarea: 1. Apartamente: in T2.10, pretul apartamentelor a scazut in medie cu 1,2% fata de T1.11, si cu 12,55% fata de acelasi trimestru din anul anterior, scaderea anuala fiind mai mare in Bucuresti (-16,2%), si mai mica in restul tarii (-9.44%). In ultimii doi ani, preturile de tranzactionare declarate la notari s-au redus cu 22% in Bucuresti, si cu 9,83% in restul tarii, media la nivel national fiind de -15,8%.
INS: Volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 0,3% in primele opt luni Volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 0,3% in primele opt luni ale anului, din cauza scaderilor inregistrate la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, potrivit datelor INS. In luna august, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,6% fata de luna anterioara si cu 6,3% fata de aceeasi luna din 2010.
Telegondola din Bucuresti, aminata de Comisia de Urbanism Proiectul telegondolei din Bucursti a fost prezentat miercuri Comisiei Tehnice de Urbanism de pe linga Primaria Municipiului Bucuresti, membrii acesteia cerind de la proiectanti date noi. Arhitectii din Comisie au desfiintat proiectul, considerind ca este un proiect politic si ca afecteaza spatiile verzi din parcuri, dar si un monument de importanta nationala - Parcul Herastrau.
Legea care prevede ca proprietarii sa-si repare cladirile darapanate pana in 2013, impotmolita la primarii Toate cladirile cu fatadele darapanate trebuie reparate pana in 2013, pe cheltuiala proprietarilor, potrivit Legii fatadelor care a intrat in vigoare la inceputul lunii august. Pentru aplicarea acestui act normativ, pana pe 10 noiembrie 2011, primariile sunt obligate sa inventarieze toate cladirile cu fatada stricata si sa-i notifice pe proprietari sa le repare. Administratiile locale spun ca este o misiune imposibila, deoarece nu se cunosc proprietarii tuturor imobilelor, iar in orasele mari inventarierea cladirilor ar putea dura cativa ani.
Piata imobiliara: cum au evoluat in luna septembrie preturile si chiriile solicitate de proprietari In luna septembrie, potrivit portalului imobiliare.ro, pretul mediu la nivel national solicitat de proprietarii de apartamente a fost de 1.048 euro pe metru patrat, in crestere cu 1,6% fata de august si cu 1,5% fata de decembrie, insa in scadere cu 5,1% fata de septembrie 2010.
Clientul trebuie respectat, chiar daca este rrom Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam in Romania este nivelul "nesatisfacator" al serviciilor pentru clienti. Din fericire, situatia este mai buna decat acum 6-7 ani, dar va mai trece o vreme pana cand acest comportament se va schimba.
Primaria sectorului 1 se imprumuta 125 de milioane de euro de la BEI pentru a reabilita termic 365 de blocuri Primaria sectorului 1 s-a imprumutat 125 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii, bani care vor fi folositi pentru reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 1. Acordul de imprumut a fost semnat joi, iar acest credit este cel mai mare acordat de BEI unei administratii publice locale din Romania.
Trei pasaje subterane in zona Piata Presei Libere - propunere pentru fluidizarea traficului Proiectul pasajului subteran de la Piata Presei Libere a fost prezentat miercuri in Comisia tehnica de Urbanism de pe linga Primaria Capitalei. De la un singur pasaj pe directia DN 1 - Kiseleff, cit a aprobat Consiliul General, proiectantii au propus acum trei pasaje pentru fluidizarea traficului. Primul pasaj ar urma sa porneasca de pe DN1 si sa iasa pe Bd. Kiseleff, al doilea pasaj ar fi o ramificatie a acestuia si ar permite iesirea pe Bd. Expozitiei, iar al treilea ar avea traseul Bd. Kiseleff - Bd. Poligrafiei.UPDATE: Primaria Capitalei a facut deja licitatie si in 11 august a fost atribuita lucrarea pentru un pasaj care incepe pe DN 1 si are doua iesiri, pe Bd. Kiseleff si pe Bd. Marasti.
20 de intrebari despre imobiliare. 20 de raspunsuri despre proprietatile voastre Imobiliarele sunt un segment complicat si dificil. Poate parea simplu, dar realitatea este 100% diferita. De aceea incerc sa va raspund la toate intrebarile in blogul meu si in sectiunea speciala pe care am realizat-o in colaborare cu www.imobiliare.ro. De obicei raspund la intrebari in fiecare miercuri din ultima saptamana a luni dar, cum astazi particip la conferinta ICSC, in aceasta luna voi raspunde la intrebarile voastre, joi.
Numarul autorizatiilor pentru construirea de cladiri de locuinte, in scadere cu 5,6% in primele opt luni din acest an 27.167 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (folosite integral sau in cea mai mare parte pentru locuit) au fost eliberate in tara in primele opt luni din acest an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS). In luna august a acestui an s-au eliberat 4345 de astfel de autorizatii, in crestere cu 11,9% fata de luna anterioara din acest an, insa in scadere cu 7% fata de aceeasi luna a anului trecut.
Telegondola din Bucuresti, 20 de milioane de euro. Arhitectii spun ca este un proiect "inutil si absurd" Planul Urbanistic Zonal privind amplasarea unei telegondole intre Casa Presei si capatul Soselei Pantelimon a fost pus in dezbatere publica. Potrivit Primariei sectorului 2, initiatoarea acestui proiect, telegondola va folosi atat ca mijloc de transport in comun, cat si ca traseu turistic. Costurile necesare implementarii acestui proiect se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, bani ce vor proveni din finantari europene. capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora.
Cea mai comuna si periculoasa capcana pentru investitiile in terenurile agricole Cea mai noua "moda" a investitiilor imobiliare in Romania este, fara indoiala, achizitia sau concesionarea de terenuri agricole. Prea multi oameni de la experti (care stiu ce fac) la amatori care au auzit si ei ca "e o afacere buna" cauta si cumpara acest tip de proprietate. Unii dintre ei au o strategie, in timp ce majoritatea, pur si simplu, se ia dupa "turma", cum au facut si multi altii in trecut, in diferite segmente ale pietii.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi