IMOBILIAR
Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca 5 milioane de euro pentru consolidarea cladirii in care se afla Teatrul Cassandra din Centrul Istoric al Capitalei Primaria Capitalei vrea sa aloce 5 milioane de euro pentru consolidarea imobilului in care se afla Teatrul Cassandra din Centrul istoric al Capitalei. Cladirea, construita in 1920, este monument istoric si a fost incadrata in clasa 1 de risc seismic. Proiectul va fi suspus la vot in sedinta Consiliului General al municipiului Bucuresti care va avea loc vineri.
Bruno Decaris, arhitectul sef al monumentelor din Paris: "Bucurestiul este un oras facut din bucati disparate si lipseste legatura dintre ele" Parisul are mii de cladiri vechi. Cu toate acestea, la Paris rar vezi o casa in paragina, murdara, cu tencuiala cazuta. Cum reuseste primaria de acolo sa intretina un asemnea fond construit? Cum sunt determinati proprietarii de cladiri monument sa le restaureze? Cum arata Bucurestiul pentru un arhitect francez? Bruno Decaris, arhitectul sef al monumentelor din Paris, raspunde la aceste intrebari. Decaris a venit la Bucuresti pentru a sustine o conferinta pe tema patrimoniului construit la Institutul Francez.
Fosta casa de oaspeti a lui Nicolae Ceausescu din Suceava, vanduta cu 1,6 milioane de euro Casa de oaspeti din Suceava care era folosita de Nicolae Ceausescu cand venea in vizita in judet a fost vanduta, luni, in urma unei licitatii cu strigare firmei Comaliment SA Suceava, cu suma de 1.632.100 de euro, relateaza Mediafax.
​VIDEO Speranta Munteanu, consultant imobiliar KPMG: Redresarea pietei imobiliare va veni din dezvoltarea pietei inchirierilor/ Localizarea ansamblurilor noi de locuinte descurajeaza apetitul de achizitie si contureaza preferinta pentru apartamente vechi a cumparatorilor Dezghetul pietei imobiliare din Romania poate veni din dezvoltarea unei piete a inchirierilor, varianta care poate fi vazuta drept castigatoare si de catre dezvoltatori, dar si de catre cei care au nevoie de o locuinta, dar nu si-o permit, a spus intr-un interviu pentru Hotnews.ro Speranta Munteanu, consultant imobiliar la KPMG.
Autorizatia de construire obtinuta de Marius Locic si Valeriu Stoica pentru un bloc de patru etaje in cartierul Cotroceni, suspendata in instanta. Un ONG sustine ca este ilegala Tribunalul Bucuresti a suspendat, pe 6 martie 2012, autorizatia de construire pentru imobilul de patru etaje, cu pod locuibil, pe care Valeriu Stoica si Marius Locic vroiau sa-l construiasca in cartierul Cotroceni, pe strada Carol Davila 21 A, potrivit unui comunicat de presa trimis de asociatia Salvati Bucurestiul. ONG-ul sustine ca autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 5, este ilegala. Decizia poate fi atacata cu recurs. In acest moment blocul este construit pana la etajul trei.
​​FOTOGALERIE Alin Cocos, fiul vitreg al Elenei Udrea, construieste un centru comercial de doua etaje pe strada Lipscani, in Centrul Istoric. ONG-urile acuza ca au fost distruse vestigii istorice Alin Cocos, fiul vitreg al fostului ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, vrea sa construiasca un centru comercial parter si doua etaje, cu club de noapte la subsol, pe strada Lipscani, in Centrul Istoric al Capitalei. Mai multe organizatii neguvernamentale acuza ca, pentru a face loc acestei constructii, au fost distruse ruinele unor pivnite din secolul XVII. Arhitectul care face proiectul pentru noua cladire spune, referitor la ceea ce se intimpla pe santier, ca este "un exces de zel din partea constructorului".
FOTOGALERIE ​​Au inceput lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni. Vezi cum arata proiectul Ministerul Culturii si Primaria Capitalei au inceput, de cateva zile, lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni, din Centrul Istoric al Capitalei. Imobilul, al carui proprietar este municipalitatea, a stat in paragina de zeci de ani, anul trecut fiind in pericol de colaps. Reprezentantii Ministerului Culturii, promit ca lucrarile de restaurare a cladirii vechi vor fi gata pana in luna mai. Dupa finalizarea lucrarilor de restaurare, Primaria Capitalei va construi langa han, o cladire noua, care va adaposti o sala de spectacole. Pentru realizarea celor doua proiecte se vor plati 5 milioane de euro. Din aceasta suma, 1,65 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea in ce stare se afla acum hanul si cum va arata dupa restaurare
Numarul locuintelor date in folosinta anul trecut, la minimul ultimilor 5 ani Potrivit datelor INS, in anul 2011 au fost date in folosinta 44.456 de locuinte, acesta fiind cel mai mic numar din ultimii 5 ani, respectiv din 2006 incoace. Pe de alta parte insa, daca luam in calcul doar ultimul trimestru al anului trecut, numarul locuintelor a fost cu 12% mai mic decat in T4.06, iar in 2012 si 2013 este de asteptat ca trendul de scadere sa continue in conditiile in care numarul autorizatiilor de construire scade, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.
Cladirea Muzeului Aviatiei a primit statutul de monument istoric Cladirea Muzeului National al Aviatiei, din strada Fabrica de Glucoza, nr. 2-4, a primit statutul de monument istoric, potrivit unui comunicat de presa trimis de Asociatia "Aripi Romanesti". Clasarea muzeului a fost ceruta Ministerului Culturii de 20 organizatii neguvernamentale, in urma cu doi ani.
FOTOGALERIE Cum se poate transforma un apartament de 200.000 euro, din centrul Capitalei, intr-un cosmar In 2006, familia Baran a cumparat un apartament cu patru camere, intr-o cladire interbelica de pe strada Mantuleasa. Pentru luxul de a sta intr-o zona cu "istorie" au platit nu mai putin de 200.000 de euro. Dupa trei ani, casa visurilor lor s-a transformat intr-un cosmar. Langa cladirea lor a aparut un bloc de sapte etaje care i-a lasat fara lumina in casa si i-a silit sa se mute cu chirie in alta locuinta. Au batut la usa primariilor si ministerelor cerand sa li se faca dreptate. Dupa doi ani de procese, instanta a stabilit ca blocul care le-a facut viata un cosmar a fost construit ilegal. Asta dupa ce initial, a decis ca imobilul se construia legal.
"In momentul in care ii spui ca esti din Bucuresti, proprietarul dubleaza pretul" Una dintre cele mai serioase probleme care dauneaza pietei de imobiliare din Romania este mentalitatea unei mari parti a societatii. Fuga dupa "bani facuti usor, sub orice forma" este foarte populara, fiind modelul promovat si de o mare parte din media ("barbatul trebuie sa fure/sa castige bani si apoi sa-i cheltuie pe femei. Apoi isi poate gasi o noua victima, etc.").
Autostrada suspendata, scoasa de pe ordinea de zi la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul sustinut de Sorin Oprescu arata ca autostrada de 13 km ar costa 1,5 miliarde euro CGMB a respins punerea pe ordinea de zi a proiectului de hotarire prin care Sorin Oprescu cerea alocarea sumei de 1,5 miliarde euro pentru autostrada suspendata. Desi este vorba de o suma foarte mare, proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentara in timpul sedintei de Consiliu, fara ca alesii locali sa-l fi putut consulta anterior.
VIDEO Bucurestenii ar putea plati taxa ca sa circule pe "autostrada suspendata" Bucurestenii care vor circula pe "autostrada suspendata", drumul expres care va face legatura intre Soseaua Colentina si Piata Crangasi, vor plati o taxa de drum, a declarat miercuri primarul Sorin Oprescu. Potrivit edilului-sef, noua artera de circulatie va fi construita in parteneriat public privat, de un investitor chinez, iar din aceasta taxa isi va recupera investitia. Costul de construire a arterei se ridica, din estimarile facute, la 1,3 miliarde de euro.Vezi in articol un clip VIDEO cu simularea traseului autostrazii suspendate
Pretul primelor licitatii RA-APPS: Preturile imobilelor scoase la vanzare, intre 48.000 si 2,4 milioane euro fara TVA Primele imobile scoase la vanzare de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vor fi licitate pornind de la preturi cuprinse intre 48.000 euro si 2,4 milioane euro, fara TVA, cele mai scumpe active ofertate fiind vilele cu caracter turistic si hotelurile de pe litoral si din Suceava, anunta Mediafax. Pentru Bucuresti, preturile primelor locuinte scoase la vanzare pornesc de la 52.000 euro pentru o mansarda, urca pana la 90.000 euro pentru un apartament si depasesc 280.000 euro pentru un apartament care dispune si de o suprafata importanta de teren. Pentru toate aceste prime imobile care vor fi licitate, RA-APPS vrea sa obtina minimum 15,8 milioane euro, raportat la pretul de pornire al licitatiilor.
Piata imobiliara: cateva comentarii despre grila notarilor valabila in 2012 Potrivit grilei notarilor, un apartament cu doua camere confort I sporit, construit dupa 1977 si situat in Bucuresti pe Bulevardul Unirii, respectiv in centrul capitalei, avea in 2009 un pret minim de vanzare de 147.000 de euro. In 2010, pretul minim  scazut la 102.900 euro, iar in 2011 s-a prabusit la mai putin de 40.000 de euro, cu peste 60% mai mic decat in 2010, si cu peste 70% mai mic decat in 2009.
FOTOGALERIE Ministrul Culturii cere Primariei si Prefecturii Bucuresti sa actioneze pentru stoparea actelor de vandalism la Hala Matache Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, cere Primariei Capitalei si Prefecturii sa actioneze "urgent si energic" pentru stoparea actelor de vandalism care se petrec la Hala Matache, cladire monument istoric. De circa un an si jumatate, de cand au inceput lucrarile la diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, comerciantii care isi desfasurau activitatea in hala au fost mutati, iar cladirea este distrusa zilnic de hotii de fier vechi. Hala se afla in grija Primariei Capitalei, iar aceasta institutie ar trebui sa asigure protectia monumentului. FOTOGALERIE Vezi cum s-a degradat in ultimul an Hala Matache
FOTOGALERIE Primaria sectorului 2 vrea sa construiasca sase parcari supraetajate, automate, in cartierele Mihai Bravu, Colentina, Chisinau si Pantelimon. Vezi unde vor fi amplasate Primaria sectorului 2 vrea sa construiasca sase parcari supraetajate, automate, intre blocurile din cartierele Mihai Bravu, Colentina, Chisinau si Pantelimon. Potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, acestea vor insuma 633 de locuri de parcare. Lucrarile de construire sunt programate sa inceapa in luna mai, iar reprezentantii institutiei promit sa le finalizeze in termen de doua luni. Proiectul are nevoie de acordul Asociatiilor de proprietari.
Noul vis american: Stai in chirie, daca vrei sa te imbogatesti. Analiza unui profesor de la Universitatea Berkeley din California Rich Arzaga detine o locuinta de lux in San Ramon, California, insa nu o priveste ca fiind o investitie. Fondator si CEO al Cornestone Wealth Management, care a cumparat in anul 2005 o proprietate de 5.000 de metrii patrati pentru 1,8 milioane de dolari si a cheltuit alte 500.000 de dolari pentru imbunatatiri, considera resedinta ca un loc pentru familie. Insa, daca este solicitat sa isi aprecieze locuinta - sau orice casa - ca o investitie financiara, acesta spune ca este mai bine sa inchiriezi, dacat sa cumperi o casa, scrie Reuters.
Banca Centrala a Chinei avertizeaza ca va incerca sa opreasca speculatiile din domeniul imobiliar Banca centrala a Chinei a asigurat ca va sustine cumparatorii care vor sa isi achizitioneze prima locuinta, insa a avertizat ca va incerca sa opreasca speculatiile din domeniul imobiliar, acestea riscand sa duca in criza cea de-a doua economie a lumii, transmite Bloomberg.
Ministerul Culturii a facut nominalizarile pentru noii membri ai Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice. Vezi cine va decide soarta patrimoniului construit din Romania Ministerul Culturii  a facut publica lista cu persoanele nominalizate pentru a face parte din noua Comisie Nationala a Monumentelor Istorice, din Comisia Nationala de Arheologie si din Comisiile Zonale ale Monumentelor Istorice. Aceste foruri decid declasarea monumentelor istorice, clasarea constructiilor valoroase, demolarea sau conservarea imobilelor din zonele istorice ale oraselor, descarcarea de sarcina arheologica a sit-urilor si tot ce este legat de protectia patrimoniul construit. ONG-urile contesta lipsa de transparenta a Ministerului Culturii in nominalizarea noilor membrii ai acestor Comisii, precum si competenta si buna credinta a unora dintre cei pusi pusi pe lista. Componenta acestor Comisii va ramane definitiva dupa aprobarea prin Ordin al ministrului Culturii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by