IT
Revolut spune c�� problemele din week-end au fost din cauza unui partener extern Startup-ul Revolut spune c�� un partener extern al s��u a cauzat problemele ap��rute în week-end-ul trecut, când unor utilizatori le-au fost dublate aliment��rile de cont de pe carduri Visa.
Un startup IT fondat de români a ob��inut 220.000 Euro, finan��are Un startup IT fondat de tineri români pleca��i în Europa de Vest, Digitail, destinat iubitorilor de animale ��i medicilor veterinari, a ob��inut o finan��are de 220.000 de euro de la investitori din Suedia, scrie mar��i Tech.eu.
VIDEO Sfatul lui Steve Wozniak: Ie��i��i de pe Facebook Cofondatorul Apple Steve Wozniak, care ��i-a ��ters contul de Facebook anul trecut, dup�� scandalul Cambridge Analytica, sf��tuie��te pe aproape toat�� lumea s�� renun��e la re��eaua social��, într-o scurt�� declara��ie pentru TMZ, preluat�� de Gizmodo.
„Haterii” ��i h��r��uitorii de pe Instagram, comb��tu��i prin dou�� noi comenzi Instagram introduce dou�� comenzi, pentru a-i combate pe a��a-numi��ii „hateri” ��i „bullies”, care îi h��r��uiesc pe utilizatorii re��elei sociale cu comentarii jignitoare ��i amenin����ri pe platform��.
Bolt (Taxify) a mai luat o finan��are pentru extindere. Honda ��i Panasonic, printre investitori Rivala european�� a Uber, aplica��ia de ride-sharing Bolt, prezent�� ��i în România, a mai ob��inut, zielele trecute, o finan��are pentru a-��i continua extinderea, printre investitori num��rându-se ��i un fond japonez sus��inut de Honda.
Amazon împline��te 25 de ani, ceea ce, potrivit lui Jeff Bezos, înseamn�� c�� va muri în 5 ani: Cum a fost construit imperiul "Nu exist�� nicio garan��ie c�� Amazon.com poate fi o companie de succes. Ceea ce încerc��m s�� facem este foarte complicat", spunea Jeff Bezos în 1999, la doar cinci ani de la lansarea afacerii. Ast��zi, dup�� 25 de ani de când a fost lansat�� platforma de comer�� online, Amazon este una dintre cele mai valoroase companii publice din lume, iar Bezoz este cel mai bogat om din lume.
Aplica��ia de ride-hailing Bolt introduce op��iunea de plat�� în numerar Aplica��ia de ride-hailing Bolt (cunoscut�� anterior ca Taxify) a introdus op��iunea de plat�� în numerar, în urma solicit��rilor primite de la pasageri. Plata în numerar este disponibil�� în toate ora��ele din România în care aplica��ia opereaz��: Bucure��ti, Cluj-Napoca ��i Timi��oara.
Criptomonede: Transfer de 1,2 miliarde de dolari la un cost de sub 2 cen��i Aproximativ 1,2 miliarde de dolari sub forma criptomonedei binance (BNB) au fost transfera��i de unul dintre cele mai mari exchange-uri de monede virtuale din lume, la costuri de sub 2 cen��i, potrivit CoinTelegraph, care citeaz�� datele publicate pe platforma WhaleAlert.
România, ��inta preferat�� a amenin����rii Scranos. Infractorii schimb�� metoda de atac Speciali��tii Bitdefender au descoperit c�� atacatorii din spatele amenin����rii informatice Scranos, ap��rut�� la finele anului trecut, au g��sit un nou mod de a infecta victime, dup�� ce Bitdefender a desfiin��at mecanismul exploatat ini��ial prin care se r��spândea. Infractorii manipuleaz�� acum programe legitime ale Microsoft cu ajutorul c��rora î��i asigur�� persisten��a pe dispozitiv. Bitdefender a sesizat autoritatea emitent�� a certificatului digital care masca amenin��area Scranos în leg��tur�� cu compromiterea ��i folosirea ilicit�� a acestuia, iar semn��tura digital�� a driverului a fost apoi revocat�� pentru suspiciuni temeinice de activit����i frauduloase.
Bitcoin consum�� mai mult�� energie electric�� decât România sau Elve��ia Un instrument online, lansat s��pt��mâna aceasta, numit Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), estimeaz�� cât de mult�� energie este necesar�� pentru a men��ine re��eaua bitcoin activ��. Potrivit estim��rilor cercet��torilor de la Universitatea Cambridge, criptomoneda consum�� mai mult�� energie electric�� decât România, Elve��ia sau Bulgaria.
Procesatorul de pl����i PayU cump��r�� o firm�� din Singapore ��i se extinde în Asia de Sud-Est PayU, divizia de pl����i ��i fintech a Naspers, anun���� ast��zi achizi��ionarea unui pachet majoritar de ac��iuni în Red Dot Payment (RDP), un furnizor de solu��ii de plat�� online pentru pia��a din Asia de Sud-Est, una dintre pie��ele de pl����i digitale cu cea mai rapid�� cre��tere din lume.
DOCUMENT Amazon confirm�� c�� Alexa p��streaz�� date chiar dac�� utilizatorii le ��terg Amazon a recunoscut c�� nu ��terge întotdeauna datele stocate pe care le ob��ine din interac��iunile vocale ale utilizatorilor cu dispozitivele companiei (Alexa ��i Echo) - chiar ��i dup�� ce oamenii aleg s�� cear�� ��tergerea fi��ierele audio din contul lor.
Câ��tig��toarele unei competi��ii globale pentru femeile antreprenor O competi��e global�� pentru organiza��iile cu cel pu��in un fondator femeie, care au putut propune solu��ii pentru rezolvarea vastelor provoc��ri sociale ��i de business ��i-a desemnat câ��tig��toarele. Iat�� solu��iile IT care au câ��tigat premii de 100.000 de dolari fiecare pentru a fi transformate în afaceri.
Problemele de la Facebook arat�� modul în care algoritmul companiei vede vie��ile utilizatorilor Dac�� ai v��zut Matrix, î��i aminte��ti partea în care Neo atinge statutul de Mesia digital ��i dintr-o dat�� vede "realitatea" a��a cum este ea cu adev��rat: linii de cod (verzi). Din cauza unei întreruperi care a afectat Facebook, utilizatorii re��elei sociale au primit o vizibilitate similar�� în spatele cortinei digitale, multe imagini de pe re��eaua de socializare fiind înlocuite cu etichetele pe care le-au atribuit sistemele dotate cu inteligen���� artificial�� ale companiei.
Facebook, Instagram ��i WhatsApp, afectate în continuare de probleme tehnice; nu se afi��eaz�� fotografiile Numero��i utilizatori ai platformelor Facebook, Instagram ��i WhatsApp nu pot înc��rca fotografii, clipuri video sau fi��iere. Compania Facebook, care de��ine toate cele trei aplica��ii, spune c�� este la curent cu problemele ap��rute ��i c�� „lucreaz�� pentru a readuce lucrurile la normal cât mai curând posibil”, scrie BBC.
Probleme cu Facebook, Instagram ��i WhatsApp în Europa Utilizatorii Facebook ��i ai celorlalte dou�� platforme importante pe care le de��ine, Instagram ��i WhatsApp, platforme tot mai folosite pentru promovarea online a produselor de larg consum, au avut probleme, miercuri, în unele ����ri din Europa ��i pe coasta de est a SUA, scrie Daily Mail.
Fond pentru proiecte inovatoare de peste 164 milioane euro: Compania Sony, unul dintre parteneri Sony Corporation ��i Daiwa Capital Holdings au anun��at lansarea unui fond de investi��ii pentru startup-uri din domeniul tehnologiei, în special pentru proiecte de inteligen���� artificial�� ��i robotic��.
Global Fintech Hackathon: Competi��ie pentru programatori ��i designeri pasiona��i de tehnologii financiare Programatorii ��i designerii mai au timp pân�� pe 24 iulie s�� se înscrie la Global Fintech Hackathon - competi��ie dedicat�� dezvolt��rii de solu��ii fintech, sus��inut�� de Banca Transilvania. Competi��ia va reuni la start 12 echipe de designeri ��i developeri care vor dezvolta solu��ii pentru produsele ��i serviciile bancare, integrând noile tehnologii care au leg��tur�� cu managementul riscului, trading, investi��ii, personal finance, big data, retail banking ��i regulatory compliance.
“Uberul” indian prime��te o investi��ie de 250 milioane $ ��i devine unicorn Compania de ride hailing Ola prime��te o investi��ie de 250 de milioane de dolari de la fondul de investi��ii SoftBank, care a investit ��i în Uber, de-a lungul timpului, ��i devine unicorn (startup cu o valoare de peste 1 miliard de dolari).
Competitor al Tinder, cump��rat cu 258 milioane de dolari O aplica��ie de dating, lansat�� în 2007, care era cât pe ce s�� fie scoas�� din pia���� de cel mai mare competitor din aceast�� zon��, Tinder, a fost cump��rat�� de o companie “colec��ionar��” de aplica��ii de dating, Spark Networks.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version