IT
3 proiecte IT din domeniul sănătăţii primesc finanţări de câte 5.000 euro la un hackathon în Bucureşti Timp de 48 de ore, peste 80 de tineri profesionişti din toată ţara au lucrat pentru crearea şi dezvoltarea de soluţii IT&C cu scopul de a răspunde unora dintre nevoile de digitalizare de la nivelul sistemului de sănătate din România, la Hacking Health 2.0. Iată cu ce propuneri vin cele trei echipe.
Premiu de 6.600 de dolari pentru un start-up IT românesc, în Polonia Startupul românesc FINQware, care a realizat o aplicație de servicii financiare pe mobil, a primit un premiu de 6.600 de dolari în Polonia și oportunitatea de a lucra cu subsidiara poloneză a unei bănci americane.
Sfatul unuia dintre cei mai excentrici specialiști din cyber-security: Folosiți cât mai des VPN, chiar și pe smartphone Mike Spicer este un american devenit cunoscut în lumea securității informatice fiindcă știe să se facă remarcat plimbându-se cu un ”rucsac” uriaș ce are 50 de antene și multe LED-uri verzi. Spicer a fost prezent în toamna trecută la București și va reveni curând la evenimentul DefCamp. Într-un interviu pentru HotNews.ro, la conferința Black Hat din Las Vegas, Spicer a povestit cum transportă ciudatul rucsac și a dat noi recomandări fanilor diverselor terminale conectate.
O aplicație de transport obține investiții de 17,5 milioane de dolari. Printre investitori se numără Jaguar Land Rover Transit, un start-up care a dezvoltat o aplicație care să ajute oamenii din orașele mari să se deplaseze fără a deține o mașina, a obținut o finanțare de 17,5 milioane de dolari. Printre investitori se numără fondurile de capital de risc ale producătorii auto Renault Nissan-Mitsubishi și Jaguar Land Rover.
VIDEO Au plecat de la Google ca să facă gadget-uri pentru copii Doi tineri părinţi, foşti angajaţi ai Google, au părăsit coroporaţia pentru a lansa un startup care să producă dispozitive inteligente care să le permită copiilor să aibă acces la jocuri educative şi interactive şi care îmbină mediul virtual cu cel real, după ce au văzut că cei mici nu au acces la tehnologie în multe şcoli şi grădiniţe.
VIDEO Cămara inteligentă, dispozitivul care face rețete astfel încât să nu mai arunci mâncare O echipă formată din elevi de clasa a XI-a și a XII-a din Galați a construit cămara inteligentă, un dispozitiv care realizează un management eficient al alimentelor pentru a preveni risipa de mâncare. Proiectul le-a adus elevilor români locul 6 mondial și locul 3 în Europa la olimpiada internațională de robotică de anul trecut.
Microsoft România are un nou director general: Violeta Luca, fost CEO la Flanco Microsoft anunță numirea Violetei Luca în funcția de General Manager pentru operațiunile din România, începând cu luna noiembrie a acestui an. Violeta Luca s-a alăturat Microsoft România pentru prima dată în februarie 2015, ca director de strategie și a preluat ulterior responsabilitățile de Marketing & Operations Director, până în februarie 2017. Violeta Luca a mai activat în companii precum Whirlpool, Flanco, eMag și Metro Cash&Carry România.
Black Friday 2018: Valoarea tranzacțiilor online va crește cu 30%. Ce cumpără românii Ediția de Black Friday de anul acesta va aduce o creștere cu 30% a valorii tranzacțiilor online comparativ cu anul trecut, ajungând la peste 243 milioane lei, potrivit estimărilor unui dintre cei mai mari procesatori de plăţi din România. Ce vor cumpăra românii din magazinele online.
Google Trends: Mai mulți utilizatori interesați de 'blockchain' decât de ‘criptomonede’ Datele din căutările pe Google arată că mai tot mulți oameni par să fie interesați de tehnologia din spatele criptomonedelor — blockchain — decât de monedele digitale în sine. Conform Google Trends, un număr din ce în ce mai mare de utilizatori caută subiecte legate de tehnologia “blockchain".
Cum se pregătesc magazinele online de Black Friday. Reguli de urmat şi greşeli de evitat Fiecare magazin online trebuie să se pregătească temeinic înainte de Black Friday şi sunt câţiva paşi ce trebuie urmaţi – negocierea cu furnizorii, livrearea sau un catalog cu informaţii complete, explică Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online. Iată principalele reguli pe care trebuie să le respecte comercianţii din online care fac campanii de reduceri de Black Friday şi cele mai frecvente greşeli.
Cum mai face Instagram bani: Reclamele pot fi promovate instant prin funcţia “Stories” şi lansează Instagram Analytics Instagram a anunţat că va avea o nouă modalitate de promovare pentru firmele sau utilizatorii business care folosesc funcţia “Stories”, prin care aceştia vor putea să îşi afişeze reclamele la cât mai mulţi utlizatori printr-o modalitate foarte simplă.
Noi opțiuni pentru cei care își promovează firmele pe Google Ads Google a introdus două noi opțiuni pentru cei care își fac reclamă prin Google Ads, care îi vor ajuta să-și calibreze mai bine campaniile de promovare pe motorul de căutare.
Prețul mediu de vânzare pentru iPhone a crescut într-un an de la 618, la 793 dolari. Compania nu va mai comunica cifre exacte de vânzări pentru produsele sale Apple a scumpit aproape toate produsele sale, iar lansarea iPhone-ului de peste 1.000 de dolari a dus prețul mediu pentru un telefon Apple la 793 de dolari, cu 30% mai mult decât acum un an. Compania a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri trimestrul trecut, iar vânzările totale au crescut cu 20%, spre 62,9 miliarde dolari. Pentru întreg anul fiscal 2018 veniturile au totalizat 265 miliarde dolari, iar profitul a fost de 59,5 miliarde dolari. Pentru scurt timp capitalizarea companiei a scăzut sub 1.000 de miliarde de dolari, dar a redepășit pragul spre finalul ședinței bursiere.
UiPath premiază un startup românesc la un hackathon din Marea Britanie pentru un chatbot RPA Primul unicorn românesc UiPath a organizat la Londra o competiţie internaţională de tehnologie, unde firma românească Druid a câştigat premiul 2 la Global Hackaton si premiul “Best Connector”, într-o competiţie cu 1.000 de participanţi din întreaga lume şi a primit o finanţare de 7.000 de dolari. Ce produse dezvoltă acest startup românesc şi în ce constă proiectul câştigător.
Oamenii au pierdut controlul asupra datelor personale - studiu De la adrese de e-mail la numere de telefon și de la locuri de muncă la date de naștere, există o cantitate alarmantă de date despre noi în mediul online. 2 din 3 persoane nu știu cine deține datele, iar 2 din 5 părinți nu știu ce date există acolo despre copiii lor, arată Kaspersky Lab.
Sfaturi de care e bine să țineți cont chiar dacă folosiți o soluție de securitate Cu peste 800 de milioane de mostre de amenințări informatice raportate doar anul acesta, dintre care 350.000 sunt complet noi în fiecare zi, este de înțeles de ce, fără o soluție de securitate instalată pe dispozitive, e doar o chestiune de timp până când o să cădeți în capcana criminalilor informatici. Atacatorii au raportat în acest an câștiguri fabuloase din criminalitatea informatică, pagubele făcute doar de amenințări de tip ransomware depășind miliardul de dolari. Cu toate acestea, chiar dacă folosiți o soluție de securitate - de departe, metoda care vă ferește de majoritatea pericolelor de pe internet -, există și un set de reguli de care este bine să țineți cont, ca măsură suplimentară de precauție.
Bitcoin sărbătorește 10 ani: Afaceri de miliarde de dolari, fonduri UE pentru blockchain, ONG-uri. Cum a influențat prima criptomonedă lumea de astăzi Bitcoin, prima criptomonedă creată vreodată, sărbătorește astăzi zece ani de când Satoshi Nakamoto, fondatorul misterios (anonim) al monedei virtuale, a lansat Cartea Albă (white paper), un document care explica felul în care funcționează această tehnologie. Timp de o decadă, cotația bitcoin a atins niveluri record de până la 20.000 de dolari, a dus la apariția unor exchage-uri care valorează miliarde de dolari, iar tehnologia din spatele său — blockchain — a condus la nașterea unor noi tipuri de afaceri.
Asociaţia patronilor din IT: Cele mai bune proiecte tehnologice educaţionale din România - bioinformatică, Internet of Things, computer vision, cybersecurity, Big Data Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii a premiat cu câte 5.000 de euro zece proiecte inovatoare propuse de cadre didactice tinere, cu vârste cuprinse între 32 și 40 de ani, de la ASE, Politehnica București, universitățile: de Vest din Timișoara, din București, „Al. I. Cuza” din Iași, „Gheorghe Asachi” din Iași, Transilvania din Brașov, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și Politehnica din Timișoara.
Obiceiurile de cumpărături online ale românilor: Topul celor mai vândute produse fashion Topul celor mai căutate produse este diferit de la ţară la ţară, potrivit unei analize pe regiune realizată de un magazin online de fashion. Dacă în România și Bulgaria pe primul loc sunt ceasurile, clienții din Ungaria au căutat cel mai des genți. Pe locul doi s-au plasat rochiile, în România, sandalele, în Bulgaria și gecile, în Ungaria. Cand fac româniii cumpărături şi cât de multe produse achiziţionează online.
​FOTO Apple a lansat marți 3 gadgeturi: desktop, laptop și iPad. Prețurile Apple, prima companie care a sărit de valoarea de 1000 de miliarde de dolari, a lansat marți, la New York, versiuni îmbunătățite pentru 3 produse care au consacrat-o: calculatorul desktop Mac mini, laptop-ul MacBook Air și tableta iPad Pro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version