IT
Miniclip devine acționar majoritar la Green Horse Games. Povestea companiei românești și ce înseamnă să creezi propriile jocuri într-o piață dominată de outsourcing Compania românească de jocuri video Green Horse Games a fost achiziționată (în proporție de 66%) de către dezvoltatorul elvețian de jocuri Miniclip, într-o perioadă de criză pentru majoritatea firmelor românești, dar de creștere pentru companiile IT și în special pentru dezvoltatorii de jocuri. Am stat de vorbă cu George Lemnaru, unul dintre fondatorii Green Horse Games, pentru a afla ce a stat în spatele deciziei de exit și ce înseamnă să dezvolți jocuri video în România, o țară încă dominată de outsourcing în acest domeniu.
Programul de accelerare pentru startup-uri IT Innovation Labs anunță Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, anunță programul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Când încep înscrierile și cine poate participa.
Google investește într-un startup de monitorizare a bebelușilor Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiții, GV, a acordat o finanțare de 25 de milioane de dolari, alături de alți investitori, unui startup american care face monitoare inteligente pentru supravegherea bebelușilor, fondat de 3 bărbați.
Consultanți: Zeci de mii de firme, cu spatele la zid, din cauza datoriilor. IMM-urile, cele mai afectate 2021 va fi anul în care multe companii, în special din zona IMM-urilor, vor fi nevoite să găsească soluții pentru plata datoriilor restante, rostogolite din anul trecut. Potrivit analizei unei firme de consultanță, pentru multe dintre ele, chiar și în condițiile revenirii economiei pe linia de plutire, misiunea va fi una cu adevărat imposibilă, iar numărul insolvențelor va atinge un nivel semnificativ.
Ce se întâmplă, de fapt, cu performanța telefonului sau PC-ului când folosești o soluție de securitate Poți avea acum soluții de securitate cibernetică pe telefoane și calculatoare. Le instalezi și ești mai protejat. Dar ce se întâmplă cu performanțele dispozitivului în cauză? O să ajungi să regreți? Răspunsul, pe scurt, e nu. Iar pentru a da răspunsul pe lung am aflat informații de la sursă.
Google face modificări la platforma folosită pentru școala online Google introduce câteva funcționalități pentru instrumentele sale folosite la predarea online, precum Google Classroom, care să-i ajute pe profesori să-și organizeze mai bine orele. Iată cu ce modificări vin tool-urile Google.
Startup-ul românesc iFactor primește finanțare din partea fondului ROCA X și se listează pe platforma de equity crowdfunding Seedrs, din Londra iFactor, o soluție digitală de finanțare pentru IMM-uri, primește finanțare din partea ROCA X și devine prima firmă românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.
Cea mai nouă investiție a celui mai bogat român într-un startup IT Fondatorul companiei româno-americane UiPath, Daniel Dines, considerat cel mai bogat miliardar român, mai face o investiție, ca business angel, într-un startup IT.
Australia și lupta sa legală cu giganții tech - De ce Google a cedat, iar Facebook a atacat - Efectele acțiunii "unfriend Australia" În Australia se întâmplă ceva ieșit din comun, fiindcă în câteva zile ar trebui să intre în vigoare o lege care îi va obliga pe giganții tech Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de știri de pe rețelele sociale. Google a ajuns la un acord și va plăti către grupul media al magnatului Rupert Murdoch, în timp ce Facebook nu a acceptat și a blocat accesul la articolele de știri. Guvernul australian este furios și scandalul ar putea avea urmări și în alte țări unde relațiile sunt tensionate între media și rețelele sociale.
Nou fond de 200 milioane Euro pentru startup-uri IT est-europene, cu implicarea unui investitor român Earlybird Digital East Fund, în care este implicat și un investitor român, a lansat un fond succesor de 200 de milioane de euro pentru finanțarea startup-urilor IT din Europa Centrală și de Est, potrivit unui anunț postat joi pe LinkedIn.
VIDEO Finanțare de 1,5 milioane dolari pentru o aplicație românească de explorare urbană: Cum funcționează Questo Startup-ul românesc Questo atrage o nouă rundă de finanțare în valoare de 1,5 milioane de dolari pentru platforma sa cu jocuri de explorare a orașului, într-o rundă de investiții condusă de Early Game Ventures cu participarea Sparking Capital. Am stat de vorbă cu unul dintre fondatorii aplicației pentru a vedea cum funcționează Questo și cum reușește un startup care mizează pe turism să primească finanțare în plină pandemie.
VIDEO TechSnack #5: Bitcoin, Microsoft vs. Pinterest, Samsung și bateria uriașă, planurile Facebook [Sinteza tech în sub 150 de secunde] Ziua în care prețul unui bitcoin a sărit de 50.000 de dolari pentru prima dată în istoria criptomonedei; Microsoft a purtat discuții pentru a cumpăra platforma de social media Pinterest; Samsung pariază pe un telefon cu o baterie baterie uriașă, la un preț mediu; Facebook lucrează la un ceas inteligent.
Cum va evolua comerțul online românesc în 2021 România traversează o etapă accelerată de digitalizare, cu efecte directe asupra retailului tradițional care va migra tot mai mult către comerțul online. După un salt de cel puțin 3 ani anul trecut, comerțul online își va continua evoluția și va înregistra o creștere de cel puțin 15% în 2021, oferind o perspectivă optimistă pentru magazinele locale, arată analiza unei companii care dezvolta soluții IT de eCommerce.
Nou fond de 70 milioane dolari pentru firme tech din partea noastră de lume Firmele de tehnologie din Europa Centrală și de Est vor putea obține noi investiții printr-un fond de venture capital de 70 de milioane de dolari, lansat marți de o firmă de investiții cu sediul la Londra.
Femei în IT: Ce trebuie să facă firmele din tehnologie pentru a rezolva problema egalității de gen în rândul angajaților Peste jumătate (56%) dintre femeile din domeniul tehnologiei au văzut că nivelurile de egalitate între sexe s-au îmbunătățit în organizațiile lor în ultimii doi ani, alte 70% fiind de acord că abilitățile și experiența lor au fost considerate aspecte importante, mai importante decât faptul că erau femei, atunci când au candidat la primul lor post în domeniul IT sau al tehnologiei. Acest progres într-un timp atât de scurt reprezintă un pas important către diversitate și incluziune la nivelul acestui sector. Dar rezultatele celor mai recente studii arată că există încă loc de mai bine.
Noi finanțări de 3-5 milioane Euro pentru startup-uri IT europene, printr-un fond susținut de Uniunea Europeană Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de 3-5 milioane de euro, printr-un fond de investiții lansat, zilele trecute, de antreprenori și investitori cu experiență în proiecte ca MariaDB și MySQL, cu susținerea Uniunii Europene.
Startup-ul românesc de roboți software Tailent se extinde în America Centrală și de Sud Startup-ul românesc Tailent, care dezvoltă soluțiile de Robotic Process Automation (RPA), la fel ca unicornul UiPath, se extinde în America Centrală și de Sud printr-un parteneriat cu firma IT Serviceaide.
Facebook lucrează la un smartwatch care i-ar putea oferi acces la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor - presă Cel mai nou proiect în materie de hardware al Facebook este un ceas inteligent, care i-ar putea conferi acces direct la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor.
Startup-ul de închirieri apartamente Milluu se listează pe Seedblink și țintește investiții de 785.000 de euro Milluu, aplicație de închiriere de apartamente din România dedicată exclusiv proprietarilor și chiriașilor, a decis listarea pe Seedblink și anunță deschiderea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.
Șeful Twitter și rapperul Jay-Z investesc peste 23 de milioane dolari într-un fond de dezvoltare a Bitcoin Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a anunțat un parteneriat cu artistul Jay-Z pentru a lansa un fond de dezvoltare a Bitcoin, care se va concentra pe dezvoltarea criptomonedei în India și Africa. Fondul numit Btrust este finanțat cu o investiție inițială de 500 de bitcoin, adică aproximativ 23,6 milioane de dolari.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by