IT
DOCUMENT Amazon confirm�� c�� Alexa p��streaz�� date chiar dac�� utilizatorii le ��terg Amazon a recunoscut c�� nu ��terge întotdeauna datele stocate pe care le ob��ine din interac��iunile vocale ale utilizatorilor cu dispozitivele companiei (Alexa ��i Echo) - chiar ��i dup�� ce oamenii aleg s�� cear�� ��tergerea fi��ierele audio din contul lor.
Câ��tig��toarele unei competi��ii globale pentru femeile antreprenor O competi��e global�� pentru organiza��iile cu cel pu��in un fondator femeie, care au putut propune solu��ii pentru rezolvarea vastelor provoc��ri sociale ��i de business ��i-a desemnat câ��tig��toarele. Iat�� solu��iile IT care au câ��tigat premii de 100.000 de dolari fiecare pentru a fi transformate în afaceri.
Problemele de la Facebook arat�� modul în care algoritmul companiei vede vie��ile utilizatorilor Dac�� ai v��zut Matrix, î��i aminte��ti partea în care Neo atinge statutul de Mesia digital ��i dintr-o dat�� vede "realitatea" a��a cum este ea cu adev��rat: linii de cod (verzi). Din cauza unei întreruperi care a afectat Facebook, utilizatorii re��elei sociale au primit o vizibilitate similar�� în spatele cortinei digitale, multe imagini de pe re��eaua de socializare fiind înlocuite cu etichetele pe care le-au atribuit sistemele dotate cu inteligen���� artificial�� ale companiei.
Facebook, Instagram ��i WhatsApp, afectate în continuare de probleme tehnice; nu se afi��eaz�� fotografiile Numero��i utilizatori ai platformelor Facebook, Instagram ��i WhatsApp nu pot înc��rca fotografii, clipuri video sau fi��iere. Compania Facebook, care de��ine toate cele trei aplica��ii, spune c�� este la curent cu problemele ap��rute ��i c�� „lucreaz�� pentru a readuce lucrurile la normal cât mai curând posibil”, scrie BBC.
Probleme cu Facebook, Instagram ��i WhatsApp în Europa Utilizatorii Facebook ��i ai celorlalte dou�� platforme importante pe care le de��ine, Instagram ��i WhatsApp, platforme tot mai folosite pentru promovarea online a produselor de larg consum, au avut probleme, miercuri, în unele ����ri din Europa ��i pe coasta de est a SUA, scrie Daily Mail.
Fond pentru proiecte inovatoare de peste 164 milioane euro: Compania Sony, unul dintre parteneri Sony Corporation ��i Daiwa Capital Holdings au anun��at lansarea unui fond de investi��ii pentru startup-uri din domeniul tehnologiei, în special pentru proiecte de inteligen���� artificial�� ��i robotic��.
Global Fintech Hackathon: Competi��ie pentru programatori ��i designeri pasiona��i de tehnologii financiare Programatorii ��i designerii mai au timp pân�� pe 24 iulie s�� se înscrie la Global Fintech Hackathon - competi��ie dedicat�� dezvolt��rii de solu��ii fintech, sus��inut�� de Banca Transilvania. Competi��ia va reuni la start 12 echipe de designeri ��i developeri care vor dezvolta solu��ii pentru produsele ��i serviciile bancare, integrând noile tehnologii care au leg��tur�� cu managementul riscului, trading, investi��ii, personal finance, big data, retail banking ��i regulatory compliance.
“Uberul” indian prime��te o investi��ie de 250 milioane $ ��i devine unicorn Compania de ride hailing Ola prime��te o investi��ie de 250 de milioane de dolari de la fondul de investi��ii SoftBank, care a investit ��i în Uber, de-a lungul timpului, ��i devine unicorn (startup cu o valoare de peste 1 miliard de dolari).
Competitor al Tinder, cump��rat cu 258 milioane de dolari O aplica��ie de dating, lansat�� în 2007, care era cât pe ce s�� fie scoas�� din pia���� de cel mai mare competitor din aceast�� zon��, Tinder, a fost cump��rat�� de o companie “colec��ionar��” de aplica��ii de dating, Spark Networks.
Un startup cu origini române��ti, cump��rat de un "unicorn” american Appsulate, companie de securitate cibernetic��, înfiin��at�� în 2016 de c��tre antreprenorii Alex Negrea (România) ��i Uli Mittermaier (SUA), a fost preluat�� de "unicornul" american Zscaler. Printre ac��ionarii startup-ului se num��r�� ��i antreprenorul Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi.
Peste 600.000 de locuri de munc�� din România vor fi modificate de transformarea digital�� În urm��torii zece ani, 600.000 de locuri de munc�� din România vor fi afectate de transformarea digital�� generat�� de noile tehnologii, arat�� un raport PwC. Vor fi create 325.000 de noi locuri de munc�� în urm��torul deceniu, în timp ce pentru alte 275.000 lucr��torii trebuie s��-��i îmbun��t����easc�� abilit����ile digitale întrucât automatizarea ��i introducerea inteligen��ei artificiale vor elimina treptat activit����ile repetitive.
„Lista neagr��”: Firmele raporteaz�� facturile neîncasate de la clien��ii r��u-platnici, într-o baz�� de date electronic�� Antreprenorii din România pot raporta facturile r��mase neîncasate de la clien��ii r��u-platnici într-o baz�� de date electronic�� lansat�� de platforma româneasc�� Termene.ro, cu scopul sprijinirii recuper��rii datoriilor.
Bitcoin: Cât cheltuie utilizatorii pe dark web Ritmul în care oamenii pl��tesc cu criptomonede precum bitcoin pe pie��ele ilegale online ��� dark web ��� este pe cale s�� stabileasc�� un nou record în acest an ��� la peste 1 miliard de dolari, potrivit unui studiu al unei firme care ajut�� exchange-urile de monede virtuale s�� investigheze ��i s�� previn�� tranzac��iile ilegale.
���DOCUMENT Ordonan��a pentru ridesharing, publicat�� în Monitorul Oficial OUG privind activit����ile de transport alternativ cu autoturism ��i conduc��tor auto a fost publicat�� în Monitorul Oficial. Platformele de ridesharing, precum Uber ��i Bolt, trebuie s�� ob��in�� autoriza��ii de la Ministerul Comunica��iilor, iar ��oferii parteneri, atestate de la ARR.
Studiu: Robo��ii ar putea prelua peste 20 de milioane de joburi pân�� în 2030 Robo��ii ar putea prelua peste 20 de milioane de locuri de munc�� din întreaga lume pân�� în 2030, potrivit economi��tilor. Economi��tii au analizat tendin��ele pe termen lung privind automatizarea, iar num��rul de robo��i utilizat în întreaga lume s-a triplat în ultimii 20 de ani, ajungând la 2,25 milioane.
Blockchainul, în topul strategiilor firmelor – studiu Solu��iile de tip blockchain se num��r�� printre primele cinci priorit����i strategice adoptate în interiorul organiza��iilor, acestea câ��tigând din ce în ce mai mult teren în industrii precum fintech ��i tehnologie, mass-media, telecomunica��ii, sectorul public, ��tiin���� sau s��n��tate, potrivit unui studiu Deloitte.
Pre��ul bitcoin scade cu 1.800 dolari în 10 minute: Criptomoneda reînvie temerile investitorilor Cre��terea din aceast�� s��pt��mân�� a pre��ului bitcoin a reînviat temerile bine cunoscute ale investitorilor în criptomonede: volatilitatea extrem�� ��i suprasolicitarea platformelor de exchange. Cota��ia monedei virtuale a crescut s��pt��mâna aceasta cu circa 39% pân�� la 13.852 dolari – cel mai înalt nivel din ianuarie 2018, îns�� a sc��zut cu peste 1.800 de dolari în doar 10 minute.
Compozitorul coloanei sonore din Batman ��i Inception creeaz�� sunete pentru ma��ini electrice Hans Zimmer, compozitorul din spatele a zeci de coloane sonore din filme de la Hollywood, inclusiv Batman The Dark Knight, The Lion King ��i Inception, modeleaz�� sunetele pe care le va emite urm��toarea genera��ie de vehicule electrice produse de BMW. Începând cu 1 iulie, toate startup-urile ��i to��i marii produc��tori de ma��ini electrice vor fi obliga��i de legisla��ia european�� s�� instaleze un dispozitiv capabil s�� emit�� sunete diferite atunci când vehiculul accelereaz�� sau decelereaz��.
Apple pierde 8 miliarde de dolari din valoarea sa dup�� plecarea designerului care a proiectat primul iPhone Designerul care a creat multe dintre produsele Apple - Jony Ive - a anun��at c�� p��r��se��te compania ca s��-��i deschid�� propria afacere, iar investitorii nu au privit demisia cu ochi buni. Odat�� cu vestea plec��rii lui Ive, pre��ul ac��iunilor Apple au sc��zut cu aproximativ 0,87%. De��i nu pare prea mult, la scara Apple, aceast�� sc��dere a însemnat o pierdere de aproximativ 8 miliarde de dolari din valoarea de pia���� a produc��torului de iPhone-uri.
��eful Facebook, Mark Zuckerberg, explic�� rolul criptomonedei Libra Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus c�� vrea ca num��rul companiilor fondatoare ale criptomonedei Libra s�� ajung�� la 100 când aceasta se va lansa, în anul 2020, ��i a explicat care va fi rolul acestei monede virtuale ��i a sistemului financiar din jurul ei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version