IT
Una dintre cele 4 echipe câ��tig��toare ale competi��iei NASA din România are ��ansa s�� asiste la o lansare spa��ial�� în 2021 În weekendul 3-4 octombrie, în România a avut loc edi��ia anual�� a hackathonului NASA SpaceApps Challenge care s-a desf����urat simultan, online, în alte 200 de ora��e din întreaga lume. În România s-au înregistrat 135 de participan��i cu vârste cuprinse între 14 ��i 35 de ani. În final�� ��i-au prezentat proiectele 12 echipe. Iat�� echipele câ��tig��toare.
Nou fond de investi��ii de 100 milioane dolari, lansat de Salesforce Compania IT Salesforce, liderul mondial în solu��ii de automatizare a gestion��rii rela��iilor cu clien��ii (CRM), a lansat, mar��i, un fond de investi��ii de 100 de milioane de dolari, pentru finan��area unor startup-uri de educa��ie, training, ecologie ��i alte domenii.
Apple a eliminat din magazinul online produsele audio ale altor companii, preg��tind terenul pentru produsele sale ���Apple a eliminat din magazinul online ��i face acela��i lucru cu magazinele fizice, c����ti ��i boxe ale altor companii rivale, Apple preg��tind o ofensiv�� de noi lans��ri pe segmentul audio. Este o strategie aplicat�� ��i în trecut: de exemplu, în 2014 Apple a renun��at în a mai vinde ceasuri Fitbit, fiindc�� preg��tea lansarea Apple Watch.
5 sfaturi pentru eficientizarea livr��rilor de Black Friday Un startup-ul local ce optimizeaz�� interac��iunile dintre retaileri ��i curieri, a lansat un ghid de recomand��ri pentru magazinele online, dar ��i cele fizice, pentru eficientizarea livr��rilor în perioada de Black Friday.
O platforma de diete personalizate prime��te 200.000 de dolari de la fondul de investi��ii condus de Andrei Piti�� yummdiet.com, platforma de diete ��i well-being fondat�� de Cori Gr��mescu, atrage o rund�� de investi��ii de 200.000 de dolari condus�� de Simple Capital, vehiculul de investi��ii fondat de Andrei Piti��, împreun�� cu compania de tehnologie Softbinator Technologies.
Mogulul software John McAfee a fost arestat în Spania ��i este acuzat de evaziune fiscal�� ��i alte fraude John McAfee, controversatul fondator al companiei software care i-a purtat numele, a fost arestat în Spania ��i a��teapt�� s�� fie extr��dat în SUA, unde a fost acuzat de fraud�� ��i evaziune fiscal��. În total, McAfee este vizat de zece capete de acuzare. Cinci acuza��ii sunt pentru evaziune fiscal��, fiecare având ca pedeaps�� maxim�� 5 ani de închisoare. Celelalte cinci sunt pentru c�� nu a depus declara��iile fiscale.
Uber ar putea fi obligat�� în SUA s��-��i angajeze ��oferii Cele mai mari companii de ridesharing din Statele Unite, Uber ��i Lyft încearc�� s�� blocheze o ini��iativ�� legislativ�� din California ce i-ar putea obliga s�� angajeze ��oferi ��i s�� nu mai lucreze doar cu colaboratori, scrie Reuters. La ce costuri ar ajunge cele dou�� companii în cazul unei schimb��ri de genul.
Cassa, un soft românesc ce elimin�� munca manual�� a contabililor, vrea finan��are de 200.000 de euro Cassa, un software pentru contabilitate care con��ine elemente de inteligen���� artificial�� ��i machine learning, vizeaz�� s�� ob��in�� 200.000 de euro prin listarea pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink.
Imensa economie a urm��torului deceniu: cealalt�� poveste despre 5G care se traduce în miliarde de dolari Una dintre cele mai frumoase caracteristici ale ultimului secol e c�� tehnologia s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. Acum, ca popula��ie global��, suntem în prima faz�� a unei noi revolu��ii industriale. Ai putea spune c��-i despre 5G, dar, de fapt, 5G e doar infrastructura - aproape ca o autostrad�� imens�� - pentru a��a ceva.
Senzorii de poluare Airly au primit 2 milioane dolari finan��are, cu participarea familiei lui Richard Branson Startup-ul polonez Airly, care opereaz�� ��i în România cu senzorii s��i de monitorizare a polu��rii aerului, a ob��inut, vineri, o nou�� finan��are de capital de risc, de 2 milioane de dolari de la o serie de investitori, printre care ��i membri ai familiei miliardarului britanic Richard Branson.
Amazon spune c�� aproape 20.000 de angaja��i din SUA au fost testa��i pozitiv cu noul coronavirus Retailerul Amazon spune c�� aproape 20.000 de angaja��i din SUA au fost depista��i pozitiv cu Covid-19, datele referindu-se la toate testele f��cute în cele ��ase luni de pandemie. Amazon ��i Whole Foods au în total 1,37 milioane de angaja��i, iar rata de infectare este mult sub media na��ional��, spune compania. Amazon a fost criticat�� c�� nu a publicat mai repede cifrele, mai ales c�� angaja��ii din depozit au protestat în prim��var�� pe motiv c��, de��i sunt foarte expu��i, nu au primit suficiente m��suri de protec��ie.
Cum vrea Bruxelles-ul s�� pun�� cap��t omnipoten��ei gigan��ilor digitali / Care este lista neagr�� a practicilor GAFA Liderii Uniunii Europene urmeaz�� s�� sprijine joi un proiect de impunere a unor reglement��ri mai stricte împotriva gigan��ilor digitali precum Google ��i Facebook, a c��ror putere a devenit un motiv de îngrijorare, potrivit AFP.
Microsoft Outlook are probleme, mul��i utilizatori nu ��i-au putut accesa emailul Serviciul Microsoft Outlook se confrunt�� cu întreruperi la nivel mondial, cu mul��i utilizatori care nu î��i pot accesa e-mailul, relateaz�� CNBC, citat de Mediafax.
Google lanseaz�� în România un nou mod de a accesa aplica��iile ��i jocurile din Google Play Store Google lanseaz�� în România Play Pass, un serviciu sub form�� de abonament, care ofer�� utilizatorilor acces total la sute de aplica��ii ��i jocuri - f��r�� reclame, achizi��ii în aplica��ie sau pl����i directe. Iat�� care sunt pre��urile.
VIDEO Google lanseaz�� noul Pixel cu noi func��ii pentru asistentul virtual ��i Google TV Google a anun��at miercuri câteva lans��ri interesante, printre care Pixel 5, câteva func��ii pentru asistentul virtual Google Assistant ��i un "motor de c��utare" pentru filme ��i programe de divertisment - Google TV.
Platforma de comer�� online VTEX, prezent�� ��i în România, ajunge „unicorn”, cu o finan��are imens�� Platforma de tehnologie cloud VTEX pentru magazine online, prezent�� cu un birou ��i în România, a anun��at, miercuri, c�� a ob��inut o nou�� finan��are, de 225 de milioane de dolari, în urma c��reia a dep����it o valoare de 1 miliard de dolari ��i a devenit „unicorn”.
VIDEO Lenovo lanseaz�� primul laptop pliabil. Are ecran de 13 inci ��i cost�� 2.500 de dolari Lenovo a anun��at c�� primul laptop portabil, modelul ThinkPad X1 Fold care poate fi precomandat în SUA, la pre��ul de aproape 2.500 de dolari. Poate fi folosit precum o tablet�� foarte mare, dar ��i ca laptop standard, având sistem de operare Windows 10 Pro.
Microsoft va pune pe aplica��ia Teams ��i op��iuni care s�� înlocuiasc�� drumul c��tre serviciu, în ideea de a separa cât mai clar timpul de munc��, de timpul liber Microsoft va pune pe aplica��ia de conferin��e Teams ��i o op��iune care s�� permit�� delimitarea cât mai clar��, la început de zi ��i apoi la final, a timpului de lucru, de cel liber, scrie Wall Street Journal. Microsoft Team ��i aplica��ia Zoom au crescut enorm de când milioane de oameni lucreaz�� de acas��, îns�� o problem�� a angaja��ilor este c�� grani��a dintre timpul liber ��i cel de munc�� este mai greu de stabilit.
Aplica��ia cu care 3 tineri au ob��inut 1 milion de dolari de la Google ��i al��i investitori Trei tineri din SUA au realizat o aplica��ie pentru liceeni ��i au ob��inut o finan��are de 1 milion de dolari de la fondul de investi��ii Google, GV, ��i al��i investitori.
O firm�� româneasc�� de securitate cibernetic�� anun���� listarea la burs�� pe pia��a AeRO Safetech Innovations SA, firm�� româneasc�� de securitate cibernetic��, anun���� inten��ia de listare pe pia��a AeRO a Bursei de Valori Bucure��ti pân�� la sfâr��itul anului. Înainte de listare, Safetech Innovations va realiza un plasament privat pentru ac��iuni noi cu inten��ia de a atrage 2,5 milioane de lei de la investitorii BVB.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by