IT
Facebook și mișcarea anti-vaccinare - De ce rețeaua socială este presată tot mai tare să ia măsuri În ultimul an a crescut puternic pe Facebook o mișcare anti-vaccinare care se organizează în grupuri închise și propagă nu doar multe informații false, ci și teorii ale conspirației. În SUA, dar și în Europa, Facebook este presată să ia măsuri pentru limitarea propagării informațiilor dăunătoare, iar compania promite să facă primii pași. Opiniile împotriva vaccinării nu încalcă regulile de postare pe Facebook, iar compania a explicat în trecut că, dacă un părinte decide că nu vrea să-și vaccineze copilul și scrie pe Facebook acest lucru, Facebook nu este în măsură să spună că persoana nu are dreptul să-și exprime opinia.
Amazon renunță la construirea noului sediu din New York Amazon, gigantul american al vânzărilor online, a anunțat joi că renunța la implementarea unui nou sediu în New York, cu 25.000 de locuri de muncă, după criticile personalităților politice al New Yorkului, ostile proiectului, relatează AFP.
Fenomenul ASMR pe YouTube: Cum au ajuns copiii să facă mii de euro pe zi din astfel de video-uri ASMR, o abreviere pentru “autonomous sensory meridian response”, se referă la videoclipuri care au ca scop producerea unor senzaţii plăcute, de relaxare, celor care le urmăresc prin redarea unor sunete precum şoapte sau foşnete uşoare, ori afişarea unor mişcări ritmice. Fenomenul nu este unul nou, însă în ultima perioadă a apărut o controversă în jurul său având în vedere că tot mai muţi copii fac astfel de video-uri şi câştigă mii de euro pe zi prin YouTube.
Site-uri și aplicații, atacate de hackeri: Datele a 617 milioane de conturi, de vânzare pe dark web Datele a 617 de milioane de conturi obţinute după spargerea a 16 site-uri și aplicații sunt de vânzare pe dark web, într-o singură ofertă. Acestea pot fi cumpărate de oricine pentru mai puțin de 20.000 de dolari în bitcoin.
Competiție pentru programatori, pe teme juridice IT-iștii care vor să-și "pună codul la bătaie" pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului XXI, au această ocazie la Global Legal Hackathon, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări.
Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018 - studiu În apropierea zilei de Sfântul Valentin a fost detectată o creștere accentuată a activităților de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice. Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate și blocate în prima jumătate a lunii februarie, s-a dublat comparativ cu aceeași dată din 2018, confirmând faptul că infractorii sunt mereu în căutarea unui pretext de a fura datele și banii utilizatorilor, arată o informare a Kaspersky Lab.
Un accelerator de afaceri din Cluj lansează un program european pentru startup-urile de date Acceleratorul de afaceri Spherik, din Cluj, lansează un program de accelerare european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța, dedicat startup-urilor active în piața de date. 150 de firme europene vor învăţa să-şi crească afacerea în programul ce se derulează pe o perioadă de trei ani.
Facebook a eliminat mai multe conturi care răspândeau informații false în Republica Moldova. Compania bănuiește că și membri ai guvernului ar fi implicați în activitățile dubioase ​Facebook a anunțat că a eliminat 168 de conturi, 28 de pagini și alte opt pagini de Instagram care răspândeau diverse tipuri de informații false și făceau propagandă în Republica Moldova. Printre exemplele date de Facebook se numără intoxicări legate de scandalul piloților basarabeni aflați la Moscova. Anunțul vine cu zece zile înainte de alegerile parlamentare. ”Deși cei responsabili de aceste activități au încercat să-și ascundă identitatea, evaluarea făcută manual de noi arată că o parte din activități pot fi legate de angajați ai guvernului din Moldova”, spune Facebook.
Legea care schimbă internetul: UE face un pas înapoi Proiectul directivei drepturilor de autor, care urma să schimbe modul în care utilizăm Google, Facebook și internetul în general, a fost modificat, în urma acordului dintre parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, la Strasbourg.
Euractiv: Internetul sub amenințarea cenzurii Dacă Directiva privind Legea Drepturilor de Autor din cadrul Pieței Unice Digitale va deveni realitate în forma ei actuală, internetul nu va mai fi din acel moment un loc al liberului acces la informație și al dezbaterilor democratice, scrie Michal Kanownik, potrivit Euractiv.
Românii, printre cei mai îngrijoraţi de atacurile cibernetice Aproape jumătate dintre utilizatorii de internet se arată îngrijoraţi de criminalitatea informatică, potrivit Barometrului Europ Assistance. Nivelul îngrijorării este cel mai ridicat în Spania (47%), România (40%) și Italia (39%).
webPR: România participă la cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume - Global Legal Hackathon Romania Cei care vor să-și pună codul la bătaie pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului 21, au această ocazie la Global Legal Hackathon, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări. Global Legal Hackathon România este găzduit și organizat de societatea de avocatură "Hristescu și Asociații". Echipele vor fi alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocați/juriști și antreprenori. Împreună, vor căuta să găsească soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic.
​VIDEO Computerul IBM s-a luptat în argumente cu un specialist în dezbteri. Calculatorul a pierdut, dar IBM spune că rezultatul nu trebuie privit precum o înfrângere Un sistem avansat de inteligență artificială al IBM a pierdut lupta de idei purtată cu unul dintre campionii europeni ai dezbaterilor, după o competiție de 25 de minute. Project Debater este un computer care poate dezbate cu oamenii pe diverse teme, după ce se informează singur și apoi își argumentează opiniile. IBM vrea să arate că, în viitor, computerele vor putea înțelege tot ce spun oamenii și vor fi capabile să poarte o discuție normală, ca de la om la om.
Un startup co-fondat de un român primeşte o investiţie de peste 11 milioane euro. Alibaba printre investitori KONUX, un startup IT care dezvoltă o tehnologie de monitorizare a căilor ferate din Germania, co-fondat de un român, primeşte o investiţie de 11,5 milioane de euro. Printre investitori se numără şi compania chineză Alibaba.
Fond de investiţii de 53 milioane euro caută startup-uri cu ajutorul inteligenţei artificiale Un fond de investiţii cu un buget de 53 de milioane de euro foloseşte inteligenţa artificială pentru a găsi startup-urile potrivite pe care să le finanţeze.
Topul celor mai de încredere branduri pentru mileniali: YouTube a devansat Apple și Netflix Un studiu realizat de firma Mblm arată că YouTube este în prezent cel mai de încredere brand pentru mileniali. Platforma video deținută de Google a urcat în topul anual, trecând de pe locul trei în 2018 pe primul loc, în fața Apple și Netflix, în clasamentul final din 2019.
Video în direct pe LinkedIn: Platforma deținută de Microsoft lansează un nou serviciu Rețeaua de socializare orientată spre mediul profesional, cu ajutorul căreia utilizatorii își pot găsi un loc de muncă sau angajatorii pot găsi profesioniștii de care are nevoie - LinkedIn - lansează un nou serviciu - LinkedIn Live. Cei peste 600 de milioane de utilizatori vor putea să transmită conținut video live. În prezent, noul serviciu al platformei deținute de Microsoft sosește ca o versiune beta, disponibilă doar în această săptămână pentru utilizatorii din Statele Unite.
Rusia: Deputații au început discuțiile pe tema legii care-și propune crearea unui internet ”suveran”, cu totul izolat de străinătate Deputații ruși au început marți examinarea proiectului de lege care-și propune crearea unui internet suveran, practic un ”intranet” care să fie rupt cu totul de exterior și să funcționeze, susțin rușii, în caz că țara ar fi atacată cibernetic. Proiectul a stârnit îngrijorare în afara Rusiei și mulți se întreabă dacă din punct de vedere tehnic este posibilă o astfel de ruptură.
Parisul dă în judecată Airbnb pentru 12,5 milioane euro Primăria din Paris dă în judecată aplicația Airbnb, pe care o acuză ca ar fi publicat ilegal peste 1.000 de anunțuri de închiriere, în condițiile în care legea franceză impune celor care își închiriază locuințele turiștilor să se limiteze la un anumit număr de zile pe an de închiriere pentru a nu aduce pierderi prea mari hotelurilor și pensiunilor.
Rusia se va deconecta pentru scurt timp de la internetul global, ca parte a simulării unui război cibernetic Rusia se va deconecta pentru scurt timp de la internetul global ca parte a unui experiment de proporții care ar simula ce s-ar putea întâmpla în cazul unui război cibernetic. Rusia are printre cele mai restrictive legi în domeniul datelor pe internet și marile companii locale, apropiate de Kermlin, controlează informația. Testul va fi făcut până la 1 aprilie, însă ziua nu a fost anunțată.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version