IT
Amazon: Frizeriile viitorului Gigantul tech Amazon deschide acum și frizeriile viitorului. Amazon Salon este un salon de coafură lansat experimental la Londra, deocamdată doar pentru angajații companiei, dar în următoarele săptămâni va fi disponibil pentru programări și pentru publicul larg.
Moneda digitală diem, susținută de Facebook, ar urma să se lanseze în 2021 Moneda digitală diem, inițiată de Facebook, ar urma să se lanseze în anul 2021, sub formă de proiect pilot, deocamdată, conform unor informații neoficiale transmise de CNBC, citată de Mediafax.
Startup IT bulgăresc - investiție de 20 milioane dolari Super-investiția reușită acum de românii de la FintechOS nu este singura anunțată azi, în regiunea noastră, de fondul de investiții Earlybird Digital East. Un startup IT bulgăresc a obținut, tot marți, 20 de milioane de dolari.
Facebook dă replica celor de la Clubhouse și va lansa o serie de produse pe partea de audio Facebook a anunțat luni că va lansa o serie de produse pe audio, la doar câteva luni după ce aplicația Clubhouse s-a dovedit a fi un mare succes. Facebook spune că userii vor putea asculta podcast-uri direct în rețea și vor putea fi create ”camere de conversație” (live audio rooms). Domeniul audio pare a fi tot mai interesant pentru mulți oameni, iar Facebook vede potențialul.
Ascensiunea startup-urilor digitale de sport: soluții adaptate la pandemie Pandemia ne-a forțat pe toți să ne schimbăm semnificativ rutina, obiceiurile și activitățile, fie că vorbim din perspectiva unui angajator, angajat sau consumator. Startup-ul american Tempo a primit, zilele trecute, o finanțare de 220 de milioane de dolari.
Viziunea unui antreprenor: „Uber-ul” românesc al serviciilor medicale Beesers este o aplicație mobilă care pune în legătură pacienții cu specialiștii de care aceștia au nevoie în confortul casei. E un fel de Uber românesc, ce aduce servicii medicale la domiciliul pacientului.
Un patron „foarte mândru” de fostul său angajat. Airbnb și Coinbase, umăr la umăr pe bursă Coinbase s-a lansat pe bursă, zilele trecute, la 4 luni după Airbnb. Fondatorul Airbnb, Brian Chesky, se declară acum „foarte mândru” de fostul său angajat, Brian Armstrong, fondatorul Coinbase.
„Ochelarii” .lumen vor ajunge (aproape) gratis la nevăzători prin programe guvernamentale. Startup-ul românesc are un nou investitor „Ochelarii” .lumen vor ajunge la nevăzători prin intermediul programelor și subvențiilor guvernamentale destinate persoanelor cu dizabilități, astfel încât să fie gratis ori foarte accesibili pentru aceștia, a declarat Cornel Amariei, fondatorul startup-ului, pentru StartupCafe.ro. Totodată, proiectul are un nou investitor: compania de training Ascendis a anunțat că intră în acționariat.
Idee de afacere în pandemie: Fondatorul Untold a atras investiții de 1 milion Euro într-o aplicație și face angajări Cu festivalurile puse pe pauză din cauza pandemiei COVID, fondatorul Untold și Neversea are altă idee de afacere: o aplicație de mobil pentru care deja a strâns investii de 1 milion de euro. Startup-ul susține că astfel valoarea sa estimată a crescut de la 3,5 milioane de euro, în luna decembrie, la 6,5 milioane de euro în prezent.
Clubhouse permite creatorilor de conținut să primească donații de la utilizatori Clubhouse, aplicația de social networking bazată pe audio-chat, testează opțiunea de donații pentru creatorii de conținut. Banii vor ajunge în totalitate la creatori, fără ca aplicația să perceapă un comision.
Lucrul de acasă și școala online au crescut vânzările IT și de echipamente de birou și în primele luni din 2021 - studiu GFK Restricțiile de deplasare, care au dus la creșterea numărului de persoane care au lucrat de acasă, alături de închiderea școlilor și mutarea cursurilor online, au generat creșteri substanțiale ale vânzărilor de echipamente IT și de birou și în primele două luni din 2021, arată un studiu GFK publicat miercuri.
Facebook vrea să îți găsești jumătatea într-o aplicație de speed-dating Facebook vrea să vadă scântei, așa că a început să testeze o aplicație video pentru speed-dating, numită Sparked. Aplicația este dezvoltată de noua echipă internă care se ocupă cu aplicații experimentale. Spre deosebire de alte aplicații similare, Sparked promite că nu ai nevoie de un profil public, nu glisezi într-o parte sau alta și nu există opțiunea de mesaje private.
Samsung spune că va lansa pe 28 aprilie ”cel mai puternic terminal Galaxy”. Presa internațională spune că este vorba despre laptop-uri Samsung a anunțat un nou eveniment ”Galaxy Unpacked” și promite că va aduce ”cel mai puternic terminal Galaxy” pe data de 28 aprilie. Presa internațională spune că este puțin probabil să fie vorba de smartphone-uri sau tablete, ci grupul asiatic va prezenta laptop-uri noi, cu Windows 10.
Intel intră în producția de cipuri auto și componente pentru mașini electrice autonome Intel vrea să intre în industria de componente auto și să producă cipuri pentru mașini, în contextul deficitului global, potrivit unei declarații făcute de noul CEO al companiei, Pat Gelsinger, numit în funcție în ianuarie 2021.
​ Epic Games (Fortnite) a ajuns să valoreze 28,7 miliarde dolari, în 2021 Compania americană Epic Games, cunoscută pentru jocuri ca Fortinte, Unreal Tournament sau Gears of War, spune marți că a ajuns să valoreze 28,7 miliarde de dolari, după cea mai recentă rundă de investiții pe care a obținut-o.
Antreprenorii români pot intra în comunitatea Launch, pentru experiență, capital și proiecte Antreprenorii români se vor putea înscrie online, din 26 aprilie, în Launch, comunitatea fondatorilor de startup-uri, inițiată în România de How to Web, Google for Startups și alte organizații. Fondatorii de startup-uri vor putea avea acces la experiență, capital și proiecte pilot.
UiPath țintește o evaluare la listarea pe bursă sub estimarea de la ultima investiție Decacornul româno-american UiPath țintește o evaluare a companiei până la 25,8 miliarde de dolari, sub nivelul estimat al valorii sale, de 35 de miliarde de dolari, de la ultima investiție ridicată privat.
Software République: Renault și alte 4 companii franceze vor să finanțeze startup-uri de mobilitate inteligentă Renault și alte 4 companii, însumând o cifră de afaceri de aproape 100 miliarde EUR pe an, vor să se alieze pentru suveranitatea Franței și a Europei în domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă
Microsoft confirmă că va face a doua cea mai mare achiziție din istoria sa: 16 miliarde dolari pentru Nuance Communications Microsoft a confirmat informațiile apărute în presă și a anunțat că va cumpăra, cu 16 miliarde dolari, compania Nuance Communications cu care compania condusă de Satya Nadella are un parteneriat din 2019. Microsoft are nevoie de o companie precum Nuance pentru a investi în cloud și în telemedicină.
Microsoft, pe cale să facă a doua cea mai mare achiziție din istoria sa: 16 miliarde dolari - presă Microsoft este în discuții avansate pentru a cumpăra cu 16 miliarde dolari compania Nuance Communications care a pus bazele tehnologiei cu care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple. Informația a fost relatată de Bloomberg, dar cele două companii nu au confirmat-o. Cea mai mare achiziție a Microsoft a fost în 2016, când compania a cumpărat LinkedIn, cu 27 miliarde dolari.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by