IT
VIDEO Huburi de g��tit: Glovo vrea s�� ajute restaurantele s��-��i extind�� afacerile în ��ar�� Aplica��ia de servicii de livrare rapid�� Glovo, prezent�� ��i în România, vrea s�� ajute restaurantele s�� se extind�� în ��ar�� prin intermediul unor Cook Rooms – un fel de buc��t��rii industriale pe care restaurantele s�� le poat�� folosi ca huburi de g��tit pentru comenzile startup-ului. "În Cook Room, pur ��i simplu î��i iei re��etele, buc��tarii, îi pui în buc��t��rie la noi ��i noi ne ocup��m de promovare, livrare ��i tot ce ��ine de partea opera��ional��", a explicat Victor R��cariu, General Manager Glovo România.
Compania IT Endava anun���� vânzarea c��tre Worldpay a diviziei fintech, care are în prezent aproape 140 de angaja��i în Bucure��ti ���Endava, companie de servicii IT privat�� înfiin��at�� acum 18 ani, a anun��at vânzarea c��tre Worldpay a diviziei fintech, care are în prezent 138 de angaja��i localizati în Bucure��ti. La solicitarea Worldpay, Endava a agreat s�� permit�� exercitarea timpurie a op��iunii, a c��rei scaden��a era septembrie 2019. Tranzac��ia urmeaz�� sa se finalizeze în primul trimestru al anului fiscal 2020 ��i necesit�� aprobarea autorit����ilor de reglementare din România.
Cursuri ��i internship-uri pentru elevii ��i studen��ii pasiona��i de jocuri video Industria dezvoltatoare de jocuri video din România num��r�� peste 6000 de angaja��i ��i este unul dintre cele mai lucrative sectoare creative locale, cu o cifr�� de afaceri de peste 156 de milioane de dolari în 2017. Un proiect educa��ional caut�� talentele din rândul tinerilor, înc�� de pe b��ncile ��colii ��i ofer�� workshop-uri ��i internship-uri pentru cei care î��i doresc ca peste câ��iva ani s�� lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video din România.
Câ��tig��torii Apple Design Award: Cele mai bune aplica��ii ��i jocuri din 2019 pentru iOS Apple a premiat aplica��iile cu cel mai bun design de pe sistemul s��u de operare la 2019 Apple Design Awards. În acest an, jum��tate dintre câ��tig��tori au fost jocuri pentru telefoane mobile, dar ��i aplica��ii dedicate crea��iei ��i domeniului s��n��t����ii au completat restul listei câ��tig��torilor.
Peti��ia pentru reglementarea Uber, Bolt ��i Clever, semnat�� de 400.000 de români, a fost depus�� la Guvern Asocia��ia Coali��ia pentru Economie Digital��, organiza��ie care reprezint�� principalele companii de ridesharing ��i e-hailing din România, Uber, Clever ��i Bolt, anun���� c�� a depus, simbolic, la registratura Guvernului României o parte a celor peste 400.000 de semn��turi ale peti��iei #continu��m.
Digi24: Un român de 20 de ani, cel mai tân��r milionar din Silicon Valley. Cine este Sebastian Dobrincu Silicon Valley este faimoas�� pentru c�� a produs mii de profesioni��ti de succes, cu idei care au schimbat lumea. Este un loc perfect s�� faci avere peste noapte, dac�� ai o idee inovatoare ��i spa��iul perfect unde po��i g��si finan��are pentru cele mai nebune��ti idei de afaceri. Este de în��eles, de altfel, având în vedere c�� tehnologia este una dintre cele mai profitabile industrii din lume la ora actual��. ��i una care a cunoscut o dezvoltare fulminant�� în ultimele decenii.
Ma��inile Google Street View vor str��bate din nou România pentru a culege imagini ”proaspete” Ma��inile Google Street View vor str��bate România în aceast�� var��, pentru a actualiza imaginile din ��ara noastr�� disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini demareaz�� la începutul lunii iunie ��i se va concentra pe cele mai importante ora��e din România ��i zonelor adiacente acestora: din Bucure��ti ��i Ilfov, Bra��ov ��i Valea Prahovei, Constan��a ��i litoralul M��rii Negre ��i pân�� la Ia��i, Piatra Neam��, Cluj, Târgu Jiu, Timi��oara ��i Arad.
Apple î��i schimb�� modelul de business: Compania se distan��eaz�� de iPhone ��i trece la servicii pe baz�� de abonament Apple se distan��eaz�� de iPhone ca produs principal ��i începe s��-��i dezvolte un nou model de business bazat pe servicii pe baz�� de abonament. Dup�� ce la începutul acestui an compania de tehnologie a lansat un serviciu de streaming video ­- Apple TV+, o platform�� de jocuri prin streaming - Apple Arcade, un serviciu financiar - Apple Card ��i o aplica��ie de ��tiri pe baz�� de abonament - Apple News+, acum anun���� c�� înlocuie��te software-ul iTunes pe computere ��i laptopuri, dup�� 18 ani, cu trei aplica��ii, Apple Music, Apple Podcasts ��i Apple TV.
Vlogger spaniol, condamnat la 15 luni de închisoare dup�� ce a umilit un român pe YouTube Un YouTuber care a p��c��lit un român f��r�� ad��post s�� m��nânce biscui��i Oreo umplu��i cu past�� de din��i a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Vloggerul spaniol Kanghua Ren "a înc��lcat integritatea moral��" a victimei cu gluma sa din 2017, a hot��rât instan��a de la Barcelona.
Cu cât ar sc��dea salariul unui IT-ist dac�� ar fi reintrodus impozitul pe venit IT-��tii sunt printre cei mai bine pl��ti��i salaria��i din România. Un salariu mediu net în domeniu este de aproximativ 7.500 de lei pe lun��. Iat�� cu cât ar putea sc��dea venitul IT-i��tior dac�� nu ar mai fi scuti��i de impozitul pe venit, a��a cum cerut s��pt��mâna trecut�� pre��edintele PNL, Ludovic Orban.
GandCrab î��i declar�� suprema��ia pe pia��a ��antajului informatic. Cum s�� te ��ii departe de ransomware ��i s�� nu pl��te��ti recompens�� Amenin����rile informatice criptovirale denumite ransomware, unde r��uf��c��torii cer recompens�� în schimbul return��rii datelor compromise ale victimelor, au c��p��tat o amploare considerabil�� în ultimii ani. Dac�� în 2017 cele mai mediatizate atacuri ransomware au fost WannaCry ��i GoldenEye, 2018 a fost dominat de familiile de ransomware SamSam ��i GandCrab. În timp ce celelalte mostre sunt într-un continuu declin, GandCrab r��mâne cea mai prolific�� ��i profitabil�� familie de ransomware pân�� în ziua de azi. Motivul? Operatorii GandCrab sunt profesioni��ti, nu amatori, ��i î��i conduc activitatea la fel ca un business. Iar asta face diferen��a.
Apple închide curând iTunes, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri ale companiei Apple va renun��a în câteva zile la iTunes, brand creat acum 18 ani. Este înc�� o dovad�� despre cât de mult s-a schimbat internetul, dar ��i industria muzical�� în ultimii ani. Func��iile iTunes vor fi preluate de mai multe aplica��ii, strategia Apple fiind în schimbare.
Juc��ria copil��riei, Tamagotchi revine pe pia����. Ce nout����i va avea noua versiune Tamagotchi, juc��ria din plastic care aducea la via���� diferite animale pe care copiii trebuiau s�� le îngrijeasc��, revine pe rafturile magazinelor. Produc��torul japonez Bandai va lansa în luna iulie în America de Nord o versiune modern�� a juc��riilor populare din anii '90, scrie BBC.
Un program de inteligen���� artificial�� i-a învins pentru prima dat�� pe oameni într-un joc multiplayer ���O echip�� de programatori de la o companie britanic�� specializat�� în inteligen��a artificial�� (AI) a antrenat "agen��i" autonomi într-un joc de tip multiplayer (la care particip�� mai mul��i utilizatori, n.r.), care au devenit atât de eficien��i, încât i-au învins pe utilizatorii umani ��i au stabilit astfel o premier�� mondial��, informeaz�� AFP, citat�� de Agerpres.
Mark Zuckerberg a fost din nou contestat ��i câ��iva investitori i-au cerut demisia, dar a ie��it înving��tor f��r�� emo��ii Mark Zuckerberg, ��eful Facebook, a fost din nou criticat de câ��iva ac��ionari: unii au spus c�� Facebook a devenit o dictatur��, al��ii spun c�� trebuie schimbat modul de votare, fiindc�� Zuck are puteri prea mari. Pozi��ia lui Zuckerberg a r��mas îns�� neclintit�� ��i propunerile au c��zut la vot exact datorit�� puterii votului lui Zuckerberg.
Cum se construie��te bugetul unei campanii de marketing online Campaniile de marketing online au devenit obligatorii pentru orice business care vinde pe internet, mai ales dac�� e��ti un magazin online. Rezultatele campaniilor depind foarte mult de dimensiunea bugetelor alocate ��i de modul în care este construit, explic�� speciali��tii unei agen��iei de marketing.
Microsoft Excel adaug�� bitcoin în lista de valute Microsoft a sus��inut de mult timp bitcoin, iar acum adaug�� simbolul criptomonedei ca op��iune în lista de valute a programului Microsoft Office Excel. Compania de tehnologie a inclus simbolul bitcoin (BTC) în cea mai recent�� actualizare a Excel, de��i acest lucru nu a fost confirmat direct de Microsoft.
Google lanseaz�� un instrument pentru IMM-urile române��ti care vor s�� se extind�� global Google lanseaz�� Market Finder în România, un instrument care ajut�� întreprinderile mici ��i mijlocii s��-��i extind�� afacerile în str��in��tate, prin g��sirea de noi clien��i ��i cre��terea vânz��rilor online peste grani��ele ����rii. Platforma ofer�� gratuit ghiduri, video-uri ��i sfaturi pentru a facilita primii pa��i ai companiilor c��tre export ��i pie��ele externe.
Amazon lanseaz�� func��ia "Alexa, ��terge ce am spus ast��zi" pentru asistentul s��u vocal Amazon a anun��at c�� asistentul s��u vocal va r��spunde comenzii "Alexa, ��terge ce am spus ast��zi". Curând, asistentul vocal va r��spunde ��i comenzii "Alexa, ��terge ce tocmai am spus" pentru ca utilizatorii s�� poat�� ��terge înregistr��rile individual.
eMAG vrea s�� ajung�� la un business de dou�� miliarde euro în Europa. Ce planuri are compania pe plan local eMAG începe procesul de extindere în alte cinci ����ri europene, a avut un business de 1,1 miliarde euro pe plan european ��i ar vrea s�� ajung�� la dou�� miliarde euro în patru ani, a spus Iulian Stanciu, ��eful companiei. În ��ar�� va fi extins parteneriatul cu Po��ta Român��, vor fi puse tot mai multe dulapuri pentru a ridica pachete ��i utilizatorii vor putea da note companiilor prezente pe platforma eMAG.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version