MEDIA & PUBLICITATE
Prezidențiale fără dezbatere? Ceva-ceva tot va fi: Cel puțin jumătate dintre principalii candidați - în confruntarea de diseară la Europa FM Trei candidați au confirmat, până joi după-amiază, că vor participa la singura dezbatere organizată înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, programată de Europa FM în această seară. Dan Barna, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor și-au anunțat prezența. Moderatorul dezbaterii, Moise Guran, a spus că nu va dezvălui, până la începutul transmisiei, lista completă a participanților.
Un reprezentant al viitorului proprietar al Pro TV s-a întâlnit cu membrii CNA. El a dat asigurări că noul acționar nu se va implica în zona de conținut a postului Viitorul proprietar al Central European Media Enterprises (CME), implicit al Pro TV, a avut deja o întâlnire, de curtoazie, cu membrii CNA, scrie Paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, reprezentantul PPF, fondul de investiții care a cumpărat compania-mamă a Pro TV, a dat asigurări în cadrul întâlnirii de la Consiliul Național al Audiovizualului că noul acționar nu se va implica în zona de conținut a postului de televiziune.
La orașe, 7 din 10 români au cel puțin un abonament la un serviciu de video streaming precum Netflix sau HBO GO: Studiu Șapte din zece români din mediul urban folosesc cel puțin un canal de video streaming pe bază de abonament. Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 1.200 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, 69% dintre respondenți au un abonament pentru cel puțin o platformă, în timp ce 46% folosesc Netflix și o treime HBO GO, cele două servicii dominând piața video on demand (VoD) din România.
Platforma Seenow, care oferea servicii de tip video on demand, s-a închis Platforma Seenow, dezvoltată de Direct One, prima platformă care s-a prezentat la CNA cu notificare că oferă servicii media audiovizuale la cerere, în 2011, s-a închis, în condițiile în care reprezentanții săi au cerut CNA retragerea avizului, potrivit Paginademedia.ro .
Asociație a angajaților din Radioul public: Managerii din SRR - acuzați de amatorism și preocuparea de "a nu deranja" / Unul din trei șefi ocupă funcția fără concurs Situația "gravă" din Radioul public este deplânsă, vineri, de Ziua Radioului într-o luare de poziție a unei asociații a jurnaliștilor și profesioniștilor din instituție, care arată într-un comunicat că audiențele slabe și amatorismul s-ar datora în bună măsură managerilor. Asociația Kompatibil arată că un șef din trei, la SRR, își ocupă funcția fără a fi dat concurs și că venitul mediu al unui șef este de 2,5 ori mai mare decât venitul mediu al unui angajat.
Pro TV renunță la colaborarea cu Dana Budeanu, după scandalul Firea-spitalul oncologic pentru copii Pro TV anunță, joi, că renunță la colaborarea cu Dana Budeanu, autoarea mesajului distribuit de primarul Gabriela Firea, referitor la spitalul oncologic pentru copii. Dana Budeanu comenta vestimentația vedetelor la emisiunea "Vorbește lumea".
UPDATE: Gabriela Firea anunță că le-a făcut plângere penală jurnaliștilor de la Libertatea: "Dacă s-a făcut ceva, nu s-a făcut în mandatul meu" Gabriela Firea a anunțat că le-a făcut plângere penală jurnaliștilor de la Libertatea și conducerii ziarului, după ce a fost publicat un material referitor la construcția și dotarea Spitalului de copii „Victor Gomoiu”
Scandalul spitalelor: ​Europa FM anunță că returnează banii obținuți dintr-un contract de publicitate cu Primăria București Conducerea Europa FM a decis să returneze sumele obținute dintr-un contract de publicitate cu Primaria București, contract semnat în vară, dar la care a renunțat ulterior, a anunțat postul de radio. Acesta precizează, citându-l pe realizatorul Moise Guran, că postul va pune la dispoziție spațiile publicitare respective pentru promovarea inițiativei "Noi construim un spital".HotNews.ro a scris, pe 3 octombrie, că Primăria plătește aproape două milioane de euro pentru a face reclamă la programul de consolidare și proiectele desfășurate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale. Acordul cadru acoperă perioada august 2019-decembrie 2021. Contractul vizează difuzarea unui spot pe minim șapte posturi TV, promovare pe minim 8 stații radio si promovare online pe minim 11 site-uri.
VIDEO Ultimele clipe ale Realitatea TV. Transfer către Realitatea PLUS... deocamdată doar online Realitatea TV și-a încetat miercuri noaptea la ora 00.00 transmisia, iar trecerea pe Realitatea Plus pare să se fi făcut deocamdată doar în online, pe site-ul realitatea.net. Pe burtieră titra: ”de mâine emisia va putea fi urmărită pe webtv.realitatea.net/live”.Realitatea TV - scurtă istorie: Primul post de știri, îngropat de faliment la 18 ani de la înființare
UPDATE Realitatea TV își încetează la noapte emisia. Cum preia ștafeta Realitatea Plus? Cozmin Gușă acuză "opresiunea CNA" Realitatea TV, pentru care CNA nu a mai prelungit licența audiovizuală, își va înceta emisia miercuri la ora 23.59, urmând ca trecerea pe Realitatea Plus să se facă, imediat sau în scurt timp, printr-un jurnal în direct pe "noul" post, a spus pentru HotNews.ro directorul Realitatea, Edward Pastia.UPDATE Într-o emisiune care a început la ora 17.00 la Realitatea TV, în care s-a prezentat ca "invitat și moderator", Cozmin Gușă a acuzat o "opresiune" din partea CNA manifestată prin decizia de a nu prelungi licența. El a acuzat "influențe, imixtiuni, stat paralel", a spus că "avocații" se vor ocupa de situație și a sugerat că închiderea televiziunii ar putea fi o "lebădă neagră" pentru Klaus Iohannis în campania electorală.
CTP, după interviul Prelipceanu-Firea, la Digi 24: "Încă una-două din astea și nu ne mai vedem decât pe Republica și Facebook" Cristian Tudor Popescu amenință, într-o postare publicată miercuri pe Facebook, că renunță la colaborarea cu Digi24, în caz că se vor repeta situații precum interviul luat de Cosmin Prelipceanu cu primarul Bucureștiului Gabriela Firea, interviu pe care îl descrie drept o "dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional".
Realitatea TV - scurtă istorie: Primul post de știri, îngropat de faliment la 18 ani de la înființare CNA a decis, marți, să nu prelungească licența postului Realitatea TV, din cauza efectelor produse când instanța a cerut declanșarea procedurii falimentului în cazul acestei stații. Forul a aprobat "trecerea" activității pe o altă televiziune a unei alte firme deținute de Cozmin Gușă, Realitatea Plus/Geopol International. Dar, când licența actuală a Realității TV expiră la capătul zilei de 30 octombrie, se trag practic obloanele la cea mai veche televiziune de știri din România, după aproape 20 de ani de cheltuieli exorbitante, urmate de 8 ani de insolvență. HotNews.ro vă prezintă o scurtă istorie a acestei stații
UPDATE Postul Realitatea TV trebuie să se închidă / CNA a dat undă verde pentru Realitatea Plus / ​CNA a votat împotriva prelungirii de licență pentru Realitatea Media, companie în pragul falimentului Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, de prelungire a licenței sale a fost respinsă, marți, de către CNA. Doar patru membri au votat în favoarea prelungirii, în timp ce cinci au votat împotrivă, iar unul s-a abținut. Licența actuală expiră pe 30 octombrie, iar neprelungirea ei înseamnă, practic, închiderea postului, mâine fiind ultima zi de emisie. Dar tot marți este așteptată la CNA o dezbatere pentru schimbarea structurii serviciului Realitatea Plus, post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International.UPDATE Imediat după discuțiile despre Realitatea TV, membrii CNA au luat în considerare o cerere de modificare a structurii serviciului programe a postului Realitatea Plus, care să retransmită actualul conținut Realitatea TV. Cererea a fost aprobată cu unanimitate
Site-ul Realitatea scrie cum ar încălca legea CNA, dacă ar refuza să prelungească licența Realitatea TV. Radu Herjeu, membru CNA: "Denunț public tentativele de presiune" Înaintea zilei în care CNA este așteptat să decidă dacă prelungește sau nu licența postului Realitatea TV, pentru care a fost cerută declanșarea falimentului, site-ul acestei televiziuni preia un articol în care se susține că forul audiovizual ar încălca legea, iar membrii săi ar risca procese în cazul în care n-ar vota prelungirea licenței. Tot luni, membrul CNA Radu Herjeu a denunțat, pe Facebook, "tentativele de presiune" prin articole de presă.
Compania-mamă a Pro TV se vinde. Central European Media Enterprises va fi achiziționată de grupul PPF pentru 2,1 miliarde de dolari - OFICIAL Compania Central European Media Enterprises (CME), care deține Pro TV în România și alte operațiuni media în mai multe țări din regiune, a anunțat oficial, duminică seară, că va fi cumpărată de către "un afiliat" al PPF, grup deținut de miliardarul ceh Petr Kellner. Potrivit anunțului, este vorba despre o tranzacție evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari.Vezi în text cine este Petr Kellner și ce presupune acordul anunțat acum
Facebook lansează "Facebook News", un flux de știri construit cu mass media profesionistă Acuzat de propagare de dezinformări, Facebook a anunțat vineri lansarea unui flux de știri în parteneriat cu circa 200 de mass media americane, care vizează, potrivit gigantului IT, promovarea jurnalismului de calitate, scrie AFP.
Facebook a lansat în SUA rubrica de știri, cu informații de la mari editori de presă Facebook a început, vineri, să testeze o nouă rubrică dedicată știrilor, Facebook News, disponibilă pentru moment în SUA. Potrivit The Verge, aceasta va fi disponibilă inițial pentru câteva sute de mii de utilizatori din Statele Unite și va include materiale de la mari editori de presă precum Wall Street Journal, USA Today și BuzzFeed.
Cazul Realitatea Media: CNA caută lămuriri la ANAF înaintea unei decizii privind licența Realitatea TV, care expiră săptămâna viitoare Pe ultima sută de metri înaintea unei decizii dacă va prelungi sau nu licența Realitatea TV, televiziune ce riscă falimentul, CNA a decis să ceară și ANAF lămuriri privind situația postului, unde autoritatea fiscală este creditor. Joi, reprezentanții Realitatea Media au venit în fața forului audiovizual pentru a cere prelungirea licenței. Discuțiile pe chichițe juridice au durat mai bine de o oră, iar decizia CNA - care trebuie luată până pe 30 octombrie, când expiră licența pe baza căreia funcționează postul - a fost amânată pentru săptămâna viitoare.Vezi în text cum s-au prezentat la CNA reprezentanții postului și cum au decurs discuțiile
Ce se întâmplă cu Realitatea TV? CNA discută mâine cererea de prelungire a licenței postului, pentru care instanța a cerut falimentul Cazul licenței audiovizuale pentru postul Realitatea TV, care expiră la sfârșitul acestei luni, se află mâine pe agenda Consiliului Național al Audiovizualului, care este așteptat să se pronunțe cu privire la televiziunea de știri a Realitatea Media, companie pentru care, în primăvară, a fost cerut falimentul. CNA se poate să fie pusă în fața unei dileme, având în vedere complicata situație juridică a televiziunii.Cu ce argumente se vor duce reprezentanții Realitatea TV la CNA?
Un material TVR despre discursul Majestății Sale Margareta la Haga - ținut la sertar de Televiziunea publică, difuzat de Antena 3 (Paginademedia.ro) UPDATE O echipă TVR a filmat discursul ținut de Majestatea Sa Margareta la Haga, Televiziunea publică fiind singura instituție media cu imagini de la eveniment. Dar materialul a fost ținut la sertar la TVR, timp de câteva zile, fiind difuzat mai întâi de Antena 3, după ce jurnaliștii acestui post au aflat că postul public ar avea respectivele imagini, potrivit Paginademedia.ro.UPDATE Șeful Comisiei de Etică din TVR, Horia Grușcă, a spus pentru HotNews.ro că a primit o sesizare în acest sens, care va fi discutată cât de repede posibil

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by