MEDIA & PUBLICITATE
Parlamentar USR: Invitații permanenți ai lui Ionuț Cristache la TVR ar fi primit între 5.000 și 15.000 euro în zece luni "Între 5.000 și 15.000 de euro, atât au primit de la TVR invitații permanenți ai lui Ionut Cristache, în ultimele zece luni", susține, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai. Dintre cifrele prezentate de el, cea mai mare sumă ar fi fost primită de Mircea Dinescu. Bulai, membru în Comisia de Cultură, ia astfel poziție după ce Libertatea a scris, de dimineață, că realizatorul Ionuț Cristache de la TVR are salariu de peste 25.000 de lei pe lună.HotNews.ro a încercat să obțină o poziție de la președintele TVR, Doina Gradea, dar am fost redirecționați către biroul de comunicare. Vom publica lămuririle oficiale în momentul în care le vom primiLibertatea: TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru pentru o emisiune de interviuri pe care tot ea o prezintă
Mircea Drăghici anunţă că va da în judecată Newsweek care i-a adus acuzaţii, dacă nu retrage articolele defăimătoare Deputatul Mircea Drăghici, nominalizat de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor, a anunţat că va da în judecată site-ul care a publicat "articole defăimătoare" la adresa lui, în cazul în care aceste materiale nu vor fi retrase până la ora 24. Sabin Orcan a declarat pentru G4Media.ro că nu va șterge articolele. Newsweek a dezvăluit recent că Mircea Drăghici că PSD ar fi încasat subvenții de la stat de peste 83 milioane de lei din 2017 până acum
​Hotărâri definitive: Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu agențiile United Media și Mediacom Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că două companii de publicitate, United Media Services și Mediacom România, au încălcat legea concurenței participând la o înțelegere împotriva unui competitor de pe piața de comunicare, arată un comunicat al Consiliului Concurenței. Cele două fac parte dintr-un grup de 11 companii amendate în 2014 cu suma totală de circa 3,2 milioane euro, pentru acțiuni împotriva competitorului The Group.
Cozmin Gușă: Rareș Bogdan nu intră deocamdată pe post / Rareș Bogdan: Dacă nu intru pe post, consider că Realitatea dorește să încheie colaborarea cu mine UPDATE 21.00 Emisiunea „Jocuri de putere” a început miercuri seara avându-l ca moderator pe Claudiu Popa, care a spus că este o ediție specială, că „nimeni nu este dat afară” de la Realitatea TV și că postul respectă libertatea de expresie.Cozmin Gușă a precizat că, după scandalul produs marți seară de intervenția pe post a lui Rareș Bogdan, care a amenințat cu demisia, o să aibă o discuție cu acesta, miercuri seara sau joi. Contactat de HotNews.ro, Rareș Bogdan a spus miercuri după-amiază că dacă nu intră pe post consideră că Realitatea TV dorește să încheie colaborarea cu el.
VIDEO Scandal la Realitatea TV: Rareș Bogdan amenință că părăsește postul după ce Oreste și Oana Stănciulescu au fost interziși în platou / Gușă acuză că "se folosea numele postului în discuții și tranzacții" - UPDATE Momente tensionate și neașteptate marți seară în platoul emisiunii ”Jocuri de Putere” de pe Realitatea TV când Rareș Bogdan a amenințat că va părăsi postul deoarece Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși în platoul emisiunii. „Fac un anunț extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie”, a declarat Rareș Bogdan.UPDATE Cozmin Gușă pentru HotNews.ro: Directorul Edward Pastia a luat în cazul lui Oreste și al Oanei Stănciulescu o decizie cu care el e de acord, ținând cont de faptul că "se folosea numele Realității în diverse discuții sau tranzacții", fără ca cei doi să fie angajați. Declarația integrală - în text
Profit.ro: Pro TV cere ajutor de stat pentru Las Fierbinți Pro TV a cerut Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, în baza unui program prin care producătorii de film pot aplica pentru finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice realizate în România, potrivit Profit.ro. Site-ul citat arată că Pro TV cere sprijin pentru ediția de Crăciun 2018 și pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului.
Fake news și confuzia tinerilor: Liceenii români cred că "văd" știrile false, spun că nu-s din lumea lor, totuși mulți le dau mai departe - studiu Nouă din zece liceeni cred că știrile false sunt o problemă pentru România, dar aproape tot atâția consideră că nu e neapărat o problemă și pentru ei, deoarece cred că au capacitatea să identifice astfel de “știri”. Totuși, aproape jumătate dintre ei admit că au distribuit cel puțin o dată o știre falsă și cei mai mulți cred că media și guvernul au principala responsabilitate în combaterea fenomenului, conform unui studiu prezentat marți.
Ogilvy România integrează brandul Wunderman Ogilvy România și Wunderman România își unesc forțele pe piața de comunicare locală. Brandul Wunderman va fi integrat în cadrul Ogilvy România, această operațiune aducând clienților de pe piața locală expertiza la cel mai înalt nivel a celor două echipe, se arată într-un comunicat.
Noii membri CNA au fost votați de Parlament. Cum se schimbă balanța politică în forul audiovizual Parlamentul a votat, mai mulți membri noi în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), după ce o parte din echipa ultimilor ani a ajuns la final de mandat. Conform legii, membrii forului audiovizual nu reprezintă entitățile politice care i-au propus în funcție, ci doar interesul public, însă acest lucru nu are nicio legătură cu realitatea: pot fi numărați pe degete membrii CNA care, de-a lungul timpului, s-au distanțat fie și accidental de linia politică a celor care i-au propus în funcție. Vezi cum va arăta CNA după votul de miercuri, din Parlament.
Claudia Nicolae - votată de Parlament la conducerea Agerpres Plenul Parlamentului a votat, miercuri, numirea Claudiei Nicolae în funcția de director general al agentiei naționale de presă Agepres, cu un mandat de cinci ani. În favoarea acesteia au votat 220 de parlamentari, iar împotrivă - 111.
Raportul MCV: Libertatea presei trebuie asigurată în contextul noului regulament privind protecția datelor Statele membre au obligația să asigure libertatea presei, în contextul noului regulament european privind protecția datelor, arată raportul MCV privind România, publicat marți. Mențiunea apare după câteva considerații generale privind presa, la capitolul "Situația generală". Amintim că săptămâna trecută autoritatea pentru protecția datelor a invocat acest nou regulament pentru a cere RISE Project, sub amenințarea unei amenzi de 20 de milioane de euro, să-și dezvăluie sursele în investigația Valiza TelDrum.
Un grup de ONG-uri explică autorității pentru protecția datelor ce înseamnă libertatea de exprimare Un grup de 12 ONG-uri active în domeniile drepturilor omului și libertății de exprimare au transmis, marți, o scrisoare deschisă Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care explică ce înseamnă libertatea de exprimare și cum trebuie ea înțeleasă în contextul protecției datelor. Scrisoarea vine la câteva zile după ce, invocând regulile privind respectarea datelor personale, autoritatea a transmis RISE Project o cerere de a-și dezvălui sursele în ancheta "Valiza", amenințând instituția de presă cu o amendă de 20 de milioane de euro.
Claudia Nicolae a primit avizul Comisiilor de Cultură pentru a prelua conducerea agenției de presă Agerpres Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat, marți, numirea Claudiei Nicolae în funcția de director general al agenției naționale de presă Agerpres, la propunerea guvernului, relatează agenția. Claudia Nicolae vine de la Ministerul de Interne, unde din iulie a a fost consilier al ministrului Carmen Dan. În prealabil a fost director general adjunct Agerpres.
De ce "fake news" ameninţă presa şi democraţia? lapresse.be, asociația editorilor de presă cotidiană belgiană francofonă, lansează o mare campanie de sensibilizare împotriva "fake news", percepute ca o ameninţare pentru democraţie şi pentru modelul economic de "informaţie de origine controlată", potrivit Rador, care citează Le Soir.
Parlamentarii audiază marți pe candidații pentru membrii CNA și pentru șefia Agerpres și ASF Membrii comisiilor pentru buget și politică economică ale Camerei Deputaților și Senatului îi vor audia, marți, de la ora 10.00, pe candidații pentru numirea Consiliului ASF. În comisiile de Cultură vor fi audiați candidatul pentru șefia Agerpres și candidații pentru CNA, potrivit Mediafax.
Directorul Agerpres Alexandru Giboi își anunță demisia, la două săptămâni după ce se declara demis Alexandru Ioan Giboi, cel care a condus agenția națională de presă Agerpres în ultimii 5 ani, a publicat luni, pe Facebook, demisia sa din această funcție începând cu data de marți, 13 noiembrie. Demisia, transmisă Guvernului și celor două Camere ale Parlamentului, vine la două săptămâni după ce Giboi, aflat interimar în funcție de la începutul anului, anunța că ar fi fost "demis".
Zeci de ziariști - protest după ce o autoritate a statului a cerut RISE Project să-și dezvăluie sursele: "Atac la libertatea presei" Câteva zeci de ziariști solicită, într-un protest difuzat luni, "tuturor forțelor democratice și persoanelor de bună credință să condamne cel mai recent atac împotriva libertății presei din România", anume cererea adresată RISE Project de către o instituție a statului, să dezvăluie sursele în investigația "Valiza-Teldrum".
QMagazine, articol-omagiu pentru Viorica Dăncilă: Premierul-minune în țara m...iștilor, un om normal într-o lume anormală QMagazine, revista Florianei Jucan, publică un articol-omagiu dedicat Vioricăi Dăncilă, „premierul-minune” și „un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban” care a avut însă ghinionul să pice într-un „univers aberant” al românilor care au un comportament „colectiv adolescentin”, respectiv, după cum ne informează autoarea, „arogant și depresiv, agresiv și defetist, în același timp; temerar, când este vorba de a începe, și fatalist, când este vorba să termine treaba”.Relația Q Magazine cu Guvernul nu se rezumă doar la asta. Secretariatul General al Guvernului a cumpărat în februarie 30 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine. Albume au mai cumpărat, în noiembrie și decembrie anul trecut, și Ministerul Turismului(50), Primăria Sectorului 5(100) și RAR(50).
​​VIDEO Jurnalistă RISE Project: Interesul public apare în toate legile invocate de cei care amenință în urma anchetelor Tel Drum / Povestea investigației legate de valiza "obținută prin metode pur jurnalistice" Toate legile care vizează procesarea datelor personale includ prevederi clare ce vizează activitatea jurnalistică, arată, într-un interviu acordat HotNews.ro, Elena Dumitru, jurnalist RISE Project și unul dintre semnatarii anchetei #Teleormanleaks, publicată la începutul săptămânii. După ce o autoritate a statului a amenințat RISE cu o amendă de 20 de milioane de euro și a cerut să deconspire sursa în dezvăluirile privind Tel Drum, ziarista declară că "tot ce publicăm considerăm că o facem în interes public. (...) Interesul public e prevăzut în toate legile invocate atât de autoritate ".Vezi ce spune jurnalista RISE Project despre amenințările și somațiile primite de la autorități, dar și despre despre ancheta ce va continua, în cazul "valizei obținute prin metode pur jurnalistice"
#TeleormanLeaks RISE Project: Gruparea „Dragnea” încearcă să ne intimideze. Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mil. euro Publicația de investigații RISE Project anunță joi că a primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks. Potrivit celor de la RISE Project, instituția îi „amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice”.Liviu Dragnea, întrebat despre implicarea sa în notificarea trimisă Rise Project: „Îmi place de cei de la Rise și când sunt penibili / Habar nu am despre acest demers”

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version