MEDIA & PUBLICITATE
UPDATE Pro TV - cea mai slab�� evolu��ie dintre toate opera��iunile companiei regionale CME, în 2019 / Cât�� reclam�� a atras liderul pie��ei TV ���Pro TV, a doua cea mai mare opera��iune a grupului regional Central European Meia Enterprises, a avut în 2019 cea mai slab�� evolu��ie dintre toate pie��ele unde este prezent grupul, potrivit datelor financiare anun��ate joi. Comunicatul ini��ial nu precizeaz�� motivele evolu��iei în România sau de pe alte pie��e, dar men��ioneaz�� c��, din cauza procesului de vânzare prin care trece, CME nu va organiza de aceast�� dat�� o conferin���� cu investitorii, cum avea de obicei.UPDATE În raportul ce înso��e��te rezultatele, CME men��ioneaz��, în cazul României, o stagnare a pie��ei de publicitate TV în 2019. Vezi estim��rile ��i explica��iile companiei privind evolu��ia de anul trecut
AUDIO CTP îl acuz�� pe Moise Guran de ”prostie alfabetizat��” ��i ”ceau��ism congenital” din cauza unor opinii din 2014 / Mesajul lui Guran: S�� fim aten��i cum îmb��trânim, domnule Popescu Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat, joi, pe Moise Guran pentru anumite interpret��ri ale unor evenimente istorice, printre care ��i Revolu��ia din 1989, publicate pe blogul s��u în 2014, spunând c�� acesta sufer�� de ”ceau��ism congenital”, ”hâzenie pur��, clocind în miezul sufletului”. În replic��, Moise Guran a avut un singur mesaj pentru detractorul s��u: ”s�� fim aten��i cum îmb��trânim, domnule Popescu”.
Kanal D, schimbare în vânz��rile de publicitate TV: alt target comercial Kanal D a aplicat o schimbare notabil�� în politica de vânz��ri de publicitate, în contextul schimb��rilor demografice, economice ��i de consum TV in ��ar��, potrivit Paginademedia.ro: postul este primul dintre marile canale generaliste care î��i extinde publicul comercial - categoria de telespectatori cea mai relevant�� pentru publicitari.
Avocat, în procesul lui Harvey Weinstein: Magnatul hollywoodian a angajat firma Black Cube pentru a bloca articolul New York Times ce a dus la pr��bu��irea sa Juriul procesului magnatului hollywoodian Harvey Weinstein, în care acesta este acuzat de viol ��i h��r��uire sexual��, a fost în��tiin��at c�� înculpatul a apelat la firma israelian�� de investiga��ii Black Cube, cea care a devenit obiect ��i într-un dosar din România - cel al tentativelor de intimidare a fostului ��ef DNA Laura Codru��a Kovesi. Potrivit The Guardian, Weinstein a încercat s�� blocheze, cu ajutorul Black Cube, articolul New York Times ce a dus la valul de dezv��luiri legate de Weinstein ��i a declan��at mi��carea #MeToo.
���Pagina de media: Antena 3 suspend�� emisiunea de reportaje "În premier��". Adrian Ursu: „Vrem s�� îi oferim r��gazul de a se reconfigura” Una dintre cele mai premiate produc��ii ale postului Antena 3 nu se va reg��si în grila de prim��var�� a sta��iei de ��tiri, anun���� Paginademedia.ro, care scrie c�� postul de televiziune renun����, cel pu��in pentru acest sezon, la emisiunea de reportaje „În premier��”.
UPDATE Radioul public ��i TVR, despre raportul Cur��ii de Conturi pe 2018, critic la adresa conducerii celor dou�� institu��ii: Am depus contesta��ii Societatea Român�� de Radiodifuziune arat��, într-un comunicat emis joi, c�� a contestat raportul Cur��ii de Conturi pe 2018, ce ar��ta nereguli la Radioul public, inclusiv cheltuieli prea mari pentru conducerea acestuia. TVR arat��, de asemenea, c�� a contestat m��suri dispuse de Curtea de Conturi, sus��inând c�� auditorii nu ar fi ��inut cont de argumentele ��i explica��iile TVR, iar contesta��ia nu a primit înc�� r��spuns.
The Guardian nu mai accept�� publicitate de la firme de petrol ��i gaze din cauza situa��iei climatice Publica��ia britanic�� The Guardian a anun��at c�� nu va mai primi publicitate de la companii de petrol ��i gaze ��i se pozi��ioneaz��, astfel, drept prima mare companie de pres�� din lume ce instituie o astfel de interdic��ie. Motivul - "eforturile depuse timp de decenii de mul��i din aceast�� industrie de a preveni ac��iuni relevante ale guvernelor lumii, pe tema climei".
Curtea de Conturi: Prea mul��i bani pentru ��efii Radioului ��i Televiziunii publice, probleme confirmate la Cerbul de Aur, nereguli fiscale la Agerpres Prea mul��i bani pentru directorii generali, nereguli la Cerbul de Aur, c��l��torii ��i alte proceduri se num��r�� printre problemele identificate de Curtea de Conturi la TVR ��i/sau la Radioul public, potrivit raportului pe 2018, dat acum publicit����ii. Acela��i raport identific�� nereguli fiscale ��i la agen��ia de ��tiri Agerpres.
Laura ��tef��nu�� de la Libertatea scrie ca "fost�� jurnalist��", ca urmare a rela��iei cu Vlad Voiculescu / "A��a am considerat, nu vreau s�� stabilesc standarde de etic��" "O rela��ie cu candidatul la prim��rie Vlad Voiculescu" este motivul pentru care jurnalista Laura ��tef��nu��, ex-Digi24 ��i care mai recent a semnat în Libertatea, se prezint��, acum, drept "fost�� jurnalist��". Ea a scris, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, motivele pentru care mai scrie doar la rubrica opinii, în urma rela��iei cu reprezentantul PLUS. Contactat�� de HotNews.ro, ea a precizat c�� "am vrut s�� (...) nu par�� ceva ascuns, e nevoie de transparen����".
Luat în vizor pentru dezinformare la Revolu��ie, Mele��canu vorbe��te despre dezinformare la un eveniment despre copyright ��i informare corect�� / Politicieni ��i Google, um��r la um��r la aceea��i mas�� Chiar în momentul în care o institu��ie a statului anun��a oficial, mar��i diminea����, c�� îl ia în vizor pe Teodor Mele��canu pentru c�� ar fi "participat în calitate oficial�� la dezinformarea ��i diversiunea exercitate de regimul totalitar" în leg��tur�� cu Revolu��ia din 1989, pre��edintele Senatului ��inea un discurs despre dezinformare. "Fiecare cet����ean s�� fie con��tient c�� poate s�� devin�� o victim�� a dezinform��rii", avertiza el la o conferin���� sus��inut�� de Google, ce ar fi avut drept scop s�� informeze, dar care avea toate ingredientele unui eveniment de lobby despre ��tirile în mediu digital/Google/Directiva UE privind drepturile de autor.Plus: Un studiu CJI arat�� cât de inutil�� e discu��ia despre reglementarea european��, pentru un public antrenat s�� fie dezinformat - adolescen��ii
���Pia��a de reclam�� va cre��te mai lent în 2020 comparativ cu anul trecut / Cheltuielile de publicitate vor dep����i 500 de milioane de euro - raport Initiative Pia��a de media din România a crescut cu 7% în 2019 ��i se va majora cu 5,5% în 2020, potrivit datelor actualizate ale raportului Media Fact Book, date luni publicit����ii de agen��ia Initiative. Pia��a va dep����i, astfel, anul acesta pragul de 500 de milioane de euro, crescând de la 487 milioane de euro la 514 milioane, arat�� studiul citat.
Jurnalistul Tudor Mu��at - în locul lui Moise Guran la "România în direct" / Europa FM Emisiunea "România în direct" de la Europa FM, g��zduit�� în ultimii ani de Moise Guran, va fi realizat��, începând de luni, de jurnalistul Tudor Mu��at, anun���� postul de radio. El a început s�� lucreze din 2019 la Europa FM, în cadrul emisiunii de interviuri ""Pia��a Victoriei", unde va continua s�� lucreze.
Instan��a oblig�� Antena Group s�� retrag�� un serial de pe toate platformele sale - Paginademedia.ro Curtea de Apel a obligat Antena Group s�� retrag�� serialul "Fructul Oprit" de la difuzare pe platformele sale, inclusiv platforma online Antena Play, scrie Paginademedia.ro. Instan��a a dat astfel câ��tig de cauz�� unor scenariste din Turcia, într-un proces privind drepturi intelectuale asupra serialului.
Ziari��ti polonezi de dreapta au lansat în Fran��a un site care prezint�� ��tiri nedifuzate în Hexagon din cauza "politically correct": Dac�� un musulman asasineaz�� pe cineva, nu se spune c�� este musulman Ziari��ti polonezi de dreapta au creat ��i finan��at un site de ��tiri, France Libre 24 (FL24.net), care î��i propune s�� ofere francezilor informa��ii care nu sunt publicate în Hexagon din cauza "politically correct", a declarat joi unul dintre fondatorii s��i, Tomasz Sommer, citat de AFP.
Cazul jurnalistului Guran, care a lucrat la "programe" USR ��i PLUS: Jurnalismul ��i activitatea politic�� sunt dou�� meserii incompatibile - pozi��ia CJI Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a luat, joi, pozi��ie în urma afirma��iilor lui Moise Guran, potrivit c��rora el nu a considerat c�� ar fi "conflict de interese" s�� lucreze, jurnalist fiind, la programe ale USR ��i PLUS. Potrivit ONG-ului de pres��, "jurnalismul ��i activitatea politic�� sunt dou�� meserii incompatibile (...) Principala arm�� ��i protec��ie a jurnalistului este credibilitatea lui, credibilitate care se câ��tig�� în ani ��i se pierde într-o secund��".
Moise Guran, despre pres�� ��i politic�� în ultima edi��ie "România în direct": Cum a fost curtat de Ponta, Vâlcov, Ciolo�� / Val de laude ��i încuraj��ri pentru el ��i partid, la Europa FM / Ce se întâmpl�� cu Biziday ��i cu emisiunea radio Moise Guran, care miercuri a anun��at c�� renun���� la pres�� ��i intr�� în politic��, a spus joi, în ultima edi��ie a emisiunii "România în direct" pe care a realizat-o la Europa FM, c�� a fost de mul��i ani curtat de politicieni ��i chemat s�� î��i spun�� p��rerea pe diverse teme politice. El a reafirmat c�� a acceptat s�� lucreze pentru programele USR-PLUS când a fost chemat s�� "ajute". Emisiunea, în care au primit un val de încuraj��ri ��i laude, de la ascult��tori ��i unii colegi, atât Guran, cât ��i mi��carea USR-PLUS, s-a încheiat cu mesajul postului: "De acum, Moise Guran va fi direct pentru România".UPDATE Vezi ��i: pozi��ia CJI pe tema colabor��rii lui Guran cu USR ��i Plus, "la programe" ale acestor grup��ri
UPDATE Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, la Europa FM. „Nu vin în locul lui Moise Guran, e o coinciden����” Jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la Ziare. com se al��tur�� de joi echipei de realizatori „Pia��a Victoriei” de la Europa FM, unde îi ia locul lui Moise Guran, care s-a retras din pres�� ��i a intrat în politic��, la USR-PLUS.
SONDAJ Moise Guran - din pres�� în politic��, la USR(-PLUS). Cine câ��tig�� mai mult? ���Jurnalistul Moise Guran de la Europa FM iese definitiv din pres�� pentru a-��i "asuma un rol politic" ��i se al��tur�� USR-PLUS. Pe de o parte, el a explicat c�� "nu exist�� cale de întoarcere la meseria" de pân�� acum ��i c�� "a comentat de pe margine suficient". Pe de alt�� parte, el a spus, la Digi24, c�� USR ��i PLUS i-au f��cut, în 2018, o ofert�� de a coordona campania, „ofert�� pe care am refuzat-o, n-am considerat c�� este un conflict de interese dac�� lucrez cu ei ��i din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, ��i cu USR ��i cu PLUS." Sondaj HotNews.ro: Moise Guran - din pres�� în politic��, la USR(-PLUS). Cine câ��tig�� mai mult?
Paginademedia: Demisii la Pro TV Cluj. To��i cei trei coresponden��i locali au p��r��sit postul TV Trei din trei. Întreaga echip�� de coresponden��i Pro TV Cluj, format�� din trei oameni, a plecat de la postul de televiziune. Cei trei oameni de la Cluj erau ��tefan P����cu����, Raisa Humeniuc ��i Laura Goarn��. Publicitate Din informa��iile Paginademedia.ro, to��i cei trei coresponden��i ��i-au încheiat perioadele de preaviz la începutul acestui an.
CNA cere posturilor radio-TV s�� trateze responsabil subiectul mor��ii Cristinei ��opescu Consiliul Na��ional al Audiovizualului transmite, luni, posturilor radio-TV "rug��mintea de a trata cu decen���� ��i responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei" Cristina ��opescu. Forul aminte��te c�� legea prevede "obliga��ia de a respecta drepturile ��i libert����ile fundamentale ale omului, precum ��i dreptul la via���� privat��, inclusiv pentru familia aflat�� în suferin����".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by