MEDIA & PUBLICITATE
VIDEO Cristina ��opescu - ultimul interviu la TVR 1, despre Revolu��ia din 1989 TVR1 a prezentat ultimul interviu realizat cu jurnalista Cristina ��opescu, în data de 22 decembrie 2019, în care aceasta poveste��te cum a tr��it Revolu��ia din 1989. În interviul acordat jurnalistei TVR Camelia Csiki, Cristina ��opescu poveste��te cum a fost eliberat�� din închisoare pe 19 decembrie 1989 ��i cum a ie��it pe str��zi al��turi de fratele ei.
Libertatea: ��efii USR-PLUS i-au propus lui Moise Guran s�� coordoneze campaniile electorale din 2020. Ce spune ziaristul Liderii USR-PLUS, Dacian Ciolo�� ��i Dan Barna, i-au propus lui Moise Guran de la Europa FM s�� coordoneze campaniile electorale din 2020, scrie, luni, Libertatea, precizând c�� jurnalistul "nu se gr��be��te s�� dea un r��spuns". Contactat de HotNews.ro, Guran a spus doar c�� "pot s�� v�� confirm c�� am fost invitat la o discu��ie".
���Discovery România respinge propunerea Telekom de a reveni în oferta operatorului: "Ne discrimineaz��" Discovery România a r��spuns negativ, vineri, propunerii f��cute de Telekom pentru a reveni în oferta operatorului, dup�� ce negocierile pentru prelungirea contractului au e��uat la sfâr��itul anului, posturile Discovery&Eurosport încetând s�� mai fie distribuite de Telekom de la 1 ianuarie. Discovery afirm��, într-o pozi��ie transmis�� HotNews.ro, c�� propunerea ca posturile sale s�� fie incluse într-un pachet special "ne discrimineaz��".
UPDATE O disput�� comercial�� Telekom-Discovery a ajuns la scrisori deschise / Propunere - un pachet separat pentru Discovery-Eurosport / Discovery: Propunerea ne discrimineaz�� O disput�� comercial�� purtat�� public, în ultimele dou�� s��pt��mâni, de operatorul Telekom ��i Discovery-Eurosport, cauzat�� de neîn��elegeri privind condi��iile de continuare a contractului de distribu��ie, a ajuns într-o nou�� etap��. Vineri, unul dintre ��efii Telekom i-a transmis managerului de ��ar�� de la Discovery Networks o scrisoare deschis�� prin care propune, ca solu��ie, un pachet separat Discovery-Eurosport.UPDATE Discovery a anun��at c�� nu poate accepta propunerea Telekom, deoarece ar discrimina posturile sale
Ce va merge ��i ce nu va merge în media, în 2020 / Editorii au încredere în business-ul de pres��, dar ��i rezerve privind starea jurnalismului - raport Reuters Institute Anul 2020 se anun���� unul bun din punct de vedere al afacerilor media, cred marii editori de pres�� din lume, care sunt, în schimb, îngrijora��i de situa��ia general�� a jurnalismului, potrivit ultimului raport privind starea pie��ei de media ��i tehnologie realizat de Reuters Institute. Studiul publicat joi indic��, pentru anul acesta, o aten��ie mai mare a institu��iilor de pres�� asupra modalit����ilor de plat�� pentru con��inut.
Povestea unei "��tiri false": cum s-a r��spândit în presa lumii informa��ia c�� în Finlanda ar fi introdus�� s��pt��mâna de lucru de patru zile Presa britanic�� ��i publica��ii din alte p��r��i ale lumii au distribuit, în ultimele zile, informa��ia c�� noul premier finlandez ar preg��ti schimb��ri pe pia��a muncii, inclusiv reducerea s��pt��mânii de lucru la patru zile. Informa��ia, îns��, este una veche ��i reluat�� denaturat acum, scrie edi��ia finlandez�� a Newsnow, citat�� de radiodifuzorul public din ��ara nordic��, Yle.
VIDEO Lionel Messi apare într-o reclam�� pentru Banca Transilvania Juc��torul Barcelonei ��� Lionel Messi ��� a filmat un spot publicitar în care promoveaz�� Banca Transilvania ��i Mastercard. În spotul publicitar, de��in��torul a ��ase Baloane de Aur face cump��r��turi, online ��i offline, pe care le pl��te��te cu un card al b��ncii române��ti.
Agen��ia rus�� de propagand�� Sputnik spune c�� a fost for��at�� s�� închid�� opera��iunea din Estonia Sputnik, unul dintre principalele instrumente de propagand�� interna��ional�� ale Rusiei, a anun��at c�� î��i închide opera��iunea din Estonia dup�� ce angaja��ii s��i de acolo ar fi demisionat invocând presiuni din partea poli��iei statului baltic, potrivit Europa Liber��. Sputnik sus��ine c�� cei 35 de angaja��i din Estonia au demisionat deoarece s-ar fi temut de posibile cercet��ri penale.
TVR a ob��inut una dintre frecven��ele na��ionale de peste Prut, pentru canalul TVR MOLDOVA Programele TVR MOLDOVA pot fi recep��ionate, din 30 decembrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dup�� ce Televiziunea Român�� a ob��inut frecven��a na��ional�� statal�� num��rul II de televiziune analogic�� pentru difuzarea, peste Prut, a canalului TVR MOLDOVA, în urma concursului organizat de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova.
Evenimentul Zilei - la ultimul num��r pe hârtie, continu�� online Cotidianul Evenimentul Zilei, înfiin��at în 1992, a avut luni, 30 decembrie, ultima apari��ie în versiune tip��rit��, ��eful ziarului, Dan Andronic, anun��ând într-un editorial c�� "din 1 ianuarie 2020 ne vom reg��si doar pe online". Edi��ia print de azi con��ine multe editoriale, m��rturii ��i considera��ii ale ziari��tilor care lucreaz�� sau au lucrat la cotidian ��i ale unor persoane publice.
Financial Times: Zece ani de re��ele sociale ne-au adus pe to��i într-o situa��ie mai proast�� Ultimul deceniu a avut momente istorice din bel��ug - îns�� o mare transformare ni s-a întâmplat gradual: experien��ele noastre în spa��iul liminal al re��elelor sociale. Undeva între Silicon Valley ��i buzunarele noastre vibratoare, între cei mai buni prieteni ai no��tri ��i troli lipsi��i de chipuri, intimitatea, politica, economia ��i, mai presus de toate, aten��ia noastr�� au fost reconfigurate de Facebook ��i asocia��ii s��i, scrie Financial Times, citat de Rador.
De la Instagram la TikTok: Cum a evoluat social media în ultimul deceniu Pân�� la sfâr��itul deceniului, Instagram avea peste 1 miliard de utilizatori ��i f��cea parte din una dintre cele mai valoroase companii tehnologice din lume, potrivit Mediafax. În prezent, pe pia��a tehnologic�� a ap��rut un nou rival, TikTok, care are o ascensiune la fel de rapid�� ca cea a aplica��iei Instagram, de la începutul anului 2010.
���30 de ani dup��. De la "Revolu��ia român�� în direct", pân�� la Iliescu ��i B��sescu, televiziunea a stabilit orânduiri ��i pre��edin��i. Acum caut�� s��-��i asigure propriul rost Au trecut 30 de ani de când, în studioul TVR cuprins de revolu��ie, Mircea Dinescu îndemna oamenii s�� se uite c��tre Dumnezeu, iar oamenii îl vedeau pogorându-se pe Ion Iliescu, instalat la aceea��i televiziune în fruntea noului regim de putere. Mult�� vreme, televiziunile au r��mas cele mai influente medii, au continuat s�� instaleze pre��edin��i ��i majorit����i parlamentare în aceast�� parte a lumii. În ultimii ani, au pierdut teren în fa��a Internetului ��i re��elelor sociale, dar continu�� s�� lupte. Unde au ajuns ele, la final de 2019, pe nev��zute unul dintre cei mai importan��i ani în evolu��ia pie��ei TV? Cum se prezint�� aceast�� pia���� la finele celui de-al 30-lea an de la revolu��ie, dup�� un tur preziden��ial în care televiziunile au fost aproape irelevante, dar sunt acuzate de "tax�� de protec��ie" în rela��ia cu alte autorit����i? Care e influen��a lor, înaintea alegerilor generale ��i locale, unde multe jocuri se fac, prin tradi��ie pe micul ecran?Plus: Studiu de caz - Pro TV
Au fost depistate dou�� re��ele ilegale uria��e de streaming care le dep����eau pe Netflix ��i Amazon Prime Pe m��sur�� ce escaladeaz�� r��zboaiele în lumea streamingului, Departamentul Justi��iei din SUA a scos din joc unele din cele mai mari servicii ilegale. Doi programatori din Las Vegas au pledat vinova��i sub învinuiri de înc��lc��ri ale drepturilor de autor dup�� o investiga��ie a FBI care a demonstrat c�� gestionau dou�� siteuri ilegale de mari dimensiuni, iStreamItAll ��i Jetflix.
Cum poate propaganda rus�� s�� aduc�� atingere justi��iei - cazul unui ucrainean condamnat în Italia pentru uciderea unui fotograf O instan���� italian�� a stârnit controverse atunci când a prezentat, în motivarea verdictului într-un caz de crim��, materiale ce proveneau din publica��ii asociate cu propaganda rus��, potrivit New York Times. Ziarul american arat�� c�� acest caz trage un semnal de alarm�� "în privin��a m��surii în care ��tirile false, dup�� ce s-au strecurat în alegerile ��i în media din Occident, p��trund în tribunalele Vestului".
Cum vedeau "în direct" Revolu��ia din '89 diploma��ii americani, britanici ��i canadieni? Un ziarist occidental a publicat sute de pagini din coresponden��a diplomatic�� de atunci Sute de pagini de telegrame ��i inform��ri transmise de diploma��i americani, britanici ��i canadieni în timpul ��i pe tema Revolu��iei din 1989, dar ��i pe cea a revoltei din Bra��ov din 1987 au fost publicate de un jurnalist canadian specializat în legisla��ia privind libertatea de informare, Stanley Tromp, dup�� cum a semnalizat, mar��i, pe pagina sa de Facebook organiza��ia APADOR-CH.
Cozmin Gu����, reintrat în PSD, spune c�� renun���� la coordonarea editorial�� Realitatea Cozmin Gu����, revenit în organiza��ia PSD Sector 1, r��mâne ac��ionar la Realitatea, dar renun���� la coordonarea editorial�� a postului TV, dup�� cum a spus el pentru Paginademedia.ro. El a declarat c�� la Realitatea coordonarea editorial�� va fi asigurat�� de trei persoane - M��d��lina Dulam��, Carmen Tudor ��i directorul executiv Edward Pastia.
Sabina Petre, director la Antena 3, va fi vicepre��edinte CA la Antena Group Sabina Petre, care în ultima perioad�� a fost director la Antena 3, va fi de la 1 ianuarie 2020 vicepre��edinte al Consiliului de Administra��ie la Antena Group, compania care opereaz�� posturile Intact, cu excep��ia sta��iei de ��tiri.
VIDEO ���Jurnalist Deutsche Welle, despre dezinformare ��i ��tiri false: Toat�� lumea vorbe��te despre deepfakes, dar sunt înc�� dificil de produs. Acum, principala problem�� ��ine de num��rul mare de falsuri m��runte Volumul mare de con��inut fals care se r��spânde��te în media ��i social media este cea mai mare provocare actual��, când vine vorba despre "fake news", consider�� Tilman Wagner, expert în jurnalism inovativ ��i combaterea dezinform��rii la Deutsche Welle. Acesta analizeaz��, într-un scurt interviu, ultimele tendin��e în domeniul dezinform��rii folosind noile media.
Marea Britanie: Guvernul vrea ca neplata taxei TV s�� nu mai fie considerat�� infrac��iune Marea Britanie analizeaz�� dac�� s�� dezincrimineze sau nu fapta penal�� de neplat�� a ”taxei de licen����” BBC, în valoare de 154,5 lire sterline, tax�� ce trebuie pl��tit�� de toate gospod��riile cu televizor, a declarat mar��i secretarul pentru justi��ie, Robert Buckland, citat de Reuters.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by