MEDIA & PUBLICITATE
TVR nu se las��: Merge la Înalta Curte împotriva propriei Comisii de Etic�� Televiziunea public��, institu��ie care a pierdut la Curtea de Apel procesul prin care încerca s�� anuleze o decizie a propriei Comisii de Etic��, nefavorabil�� la adresa pre��edintelui-director general Doina Gradea ��i altor manageri, a f��cut recurs, iar dosarul a ajuns acum la Înalta Curte de Casa��ie ��i Justi��ie.
Oligarhul Vladimir Plahotniuc, interesat s�� cumpere Prima TV - Paginademedia.ro Oligarhul Vladimir Plahotniuc a f��cut o ofert�� de preluare a postului românesc de televiziune Prima TV, potrivit Paginademedia.ro. Omul de afaceri care, cel pu��in pân�� în var��, a dominat via��a politic�� din Republica Moldova este ��i cel mai important om de pres�� de peste Prut, unde de��ine între altele principalul canal TV, Prime.
Ce influen��eaz�� loialitatea fa���� de un brand Opt din zece consumatori (83%) consider�� c�� încrederea este primul factor emo��ional care influen��eaz�� loialitatea fa���� de un brand, conform unui studiu Deloitte. Mai mult, factorii emo��ionali sunt cei care determin�� loialitatea fa���� de un brand, în timp ce factorii ra��ionali joac�� un rol important în decizia consumatorilor de a începe ��i de a încheia rela��ia cu un brand.
"Fake news" rusesc, dezamorsat la fa��a locului de un jurnalist Deutsche Welle, la o conferin���� a Ambasadei germane Jurnalistul Miodrag Soric de la Deutsche Welle a calificat drept informa��ii false afirma��iile f��cute miercuri, la o conferin���� organizat�� de Ambasada Germaniei la Bucure��ti, de un participant care s-a prezentat drept prim secretar al Ambasadei ruse din România. Ziaristul a explicat pe loc de ce afirma��iile "reprezentantului Ambasadei ruse", referitoare la protestele desf����urate în var�� la Moscova, au fost false sau nesus��inute.
���VIDEO INTERVIU Presa, dup�� 30 de ani de libertate: Câinele de paz�� al democra��iei nu mai e king maker ��i nici dezinformarea nu mai e ce-a fost Presa româneasc�� trece printr-un paradox: tr��ie��te cea mai bun�� perioad�� pentru libertatea de exprimare, de��i resimte înc�� efectele epocii Dragnea, mult mai nefast��, în unele privin��e, decât era N��stase, considerat�� mult�� vreme etalon negativ pentru rela��ia putere-media. A��a cred Ioana Av��dani ��i Cristina Lupu, reprezentantele Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), a c��rui activitate se întinde pe 25 dintre cei 30 de ani de la c��derea comunismului. Vezi în interviul HotNews.ro de ce cred ele acest lucru ��i de ce se a��teapt�� la un 2020 greu, de��i nici televiziunea, nici dezinformarea nu mai sunt ce au fost, dup�� cum arat�� cele mai recente alegeri
Cronic�� TV: ������Cum arat�� show-ul lui Mircea Badea dup�� ce a spus c�� "Emisiunea pe care o ��tia��i nu mai exist��" Realizatorul Antena 3 Mircea Badea a încercat un "nou" tip de con��inut în emisiunea de miercuri sear��, dup�� ce, cu o zi înainte, anun��ase c�� "emisiunea pe care o ��tia��i nu mai exist��. (...) Începând de azi voi presta la aceea��i or��, la acela��i post o emisiune de h��h��ial��/divertisment". Am urm��rit emisiunea ��i am verificat în ce m��sur�� s-a schimbat aceasta. Am v��zut h��h��ial��, rock manelizat, manele propriu-zise ��i glume cu bronzat pe perineu.
Vin s��rb��torile, iar Pro TV va difuza, din nou, seria „Singur acas��”. Când sunt programate filmele Pro TV va difuza ��i anul acesta seria „Singur acas��”. Este cel pu��in a 15-a oar��, de când exist�� m��sur��torile TV, când postul de televiziune difuzeaz�� faimosul film de Cr��ciun, cu simpaticul Macaulay Culkin în rol principal, scrie Paginademedia.ro.
���Freedom House România a lansat PressHub Market pentru publicitate în presa local�� Organiza��ia Freedom House România, care opereaz�� re��eaua de media locale PressHub, a lansat PressHub Market, o platform�� conceput�� ca "magazin virtual" de publicitate în publica��iile locale. Acesta este prezentat drept primul de felul s��u în Europa de Est.
Dan Andronic: Evenimentul Zilei închide varianta print de la 1 ianuarie, se concentreaz�� pe online - inclusiv prin "EvZ TV" Cotidianul Evenimentul zilei, lansat acum 27 de ani, î��i va închide varianta tip��rit�� de la 1 ianuarie 2020, a spus, miercuri, pentru HotNews.ro proprietarul publica��iei, Dan Andronic. "Elimin��m partea neprofitabil��, printul nu mai merge", a spus Andronic, ar��tând c�� publica��ia urmeaz�� s��-��i înt��reasc�� prezen��a pe Internet, inclusiv printr-un proiect de televiziune online.
Prim��ria lui Pandele �i preg��te��te televiziune (Paginademedia.ro) Prim��ria lui Florentin Pandele se preg��te��te s�� �i fac�� un post de televiziune - un proiect al Consiliului Local Voluntari, coordonat de jurnali��tii Alex C��uti�� ��i Andi Lasl��u, potrivit Paginademedia.ro. Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local, Publivol Creativ, ce ar urma s�� se ocupe ��i de panotajul din Voluntari.
Un ziar german îl investigheaz�� pe noul proprietar pentru rolul de informator al Stasi Un ziar german a fost silit s�� ini��ieze o investiga��ie referitoare la noul s��u proprietar dup�� ce s-a aflat c�� el a fost informator al poli��iei secrete est-germane Stasi. Berliner Zeitung, cotidian de centru-stânga fondat în 1945, spune c�� Holger Friedrich care a cump��rat publica��ia aflat�� la ananghie împreun�� cu so��ia sa Silke, anul acesta, le-a promis jurnali��tilor "sprijinul ��i cooperarea sa deplin��", potrivit The Guardian, citat de Rador.
"Fake-uri" folosite sau atribuite PSD în campania electoral�� pe Facebook: 5 exemple doar din ultimele dou�� zile PSD apeleaz�� tot mai intens, de câteva zile, la distribuirea de informa��ii false, specula��ii ��i acuza��ii nefondate la adresa lui Klaus Iohannis ��i a guvernului PNL, în campania preziden��ial��. Post��ri despre presupuse ac��iuni pe care guvernul PNL ar urma s�� le fac�� dup�� alegeri, precum t��ieri de salarii sau impozitarea banilor trimi��i de diaspor�� acas��, se al��tur�� reclamelor PSD ce atac�� "cele 17 dosare penale" pe care le-ar avea Iohannis sau folosirea elementelor de identitate ale altor forma��iuni politice.
Iohannis vs. D��ncil��: TVR spune c�� i-a invitat la dezbatere pe ambii candida��i la preziden��iale, dar PNL ��i Pre��edin��ia nu au r��spuns oficial înc�� Televiziunea public�� a transmis, luni, invita��ii ambilor candida��i la preziden��iale s�� participe la o dezbatere electoral�� la TVR, a precizat joi institu��ia, la solicitarea HotNews.ro. Miercuri sear��, în replic�� la conferin��a de pres�� a pre��edintelui Klaus Iohannis, Viorica D��ncil�� afirmase c�� a primit ��i acceptat o invita��ie de la TVR. Dar ea a fost ironizat�� ulterior de Ludovic Orban, care a f��cut trimitere la emisiunile Televiziunii publice cu Liviu Dragnea, din campania pentru europarlamentare.
Din online, ��ef la Libertatea: Iulian Enache - redactor-��ef la cotidianul coordonat de C��t��lin Tolontan Iulian Enache, fost redactor-��ef la site-urile Cotidianul ��i Economica, va prelua de la 1 decembrie pozi��ia de redactor-��ef la Libertatea, potrivit unui anun�� f��cut mar��i de Ringier, trustul care editeaz�� aceast�� publica��ie. Pozi��ia era vacant�� de un an. Enache va lucra cu Oana Costea, prim redactor-��ef adjunct, ��i cu C��t��lin Tolontan, coordonatorul editorial.
Un membru al CA al TVR, C��t��lin Blebea, somat s�� demisioneze in urma informa��iei c�� a fost trimis în judecat�� în dosarul Realitatea de la DIICOT C��t��lin Blebea, membru al Consiliului de Administra��ie al TVR propus în func��ie de guvernul D��ncil��, dar ��i angajat cu studii medii la Televiziunea public��, este somat de ��eful Comisiei de cultur�� din Camera Deputa��ilor, Gigel ��tirbu, s�� demisioneze din conducerea institu��iei. Cererea vine dup�� apari��ia informa��iei c�� Blebea a fost trimis în judecat�� în dosarul Realitatea Media de la DIICOT.
TVR va participa la concurs pentru ob��inerea unei frecven��e na��ionale pentru canalul TVR Moldova Societatea Român�� de Televiziune (SRTv) vrea s�� ob��in�� o frecven���� de emisie care ar permite difuzarea analogic�� a programelor postului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru ”reîntregirea publicului c��ruia îi aduce informa��ie corect��, echidistant�� ��i de actualitate din spa��iul românesc ��i european”.
Câ��i oameni s-au uitat, online, m��car la o parte din dezbaterea Europa FM cu 3 candida��i la pre��edin��ie Singura dezbatere electoral�� organizat�� în campania pentru prezidentiale, cea g��zduit�� joi sear�� de Europa FM, în absen��a a trei dintre primii ��ase candida��i, a avut sub un milion de vizualiz��ri pe principalele canale online prin care a fost difuzat��. Pe lâng�� acestea, a mai putut fi urm��rit�� pe postul de radio, pentru care nu exist�� monitoriz��ri în timp real, respectiv pe câteva canale locale.
Cum se prezint�� candida��ii pe Google, înaintea alegerilor? Barna - sub asediu AdWords, Iohannis - lipit de Ludovic, D��ncil�� - coafat�� ca pe vremuri Când e��ti pe punctul s��-��i alegi pre��edintele, ai câteva posibilit����i: s�� ��tii sau s�� crezi c�� ��tii cam tot ce trebuie despre candida��i, s�� ascul��i ce-��i zic ei de pe Facebook, Youtube sau de la TV, s��-i ascul��i pe al��ii ce zic despre ei, s�� nu te intereseze. Dac�� nu ai f��cut-o deja, mai ai posibilitatea s�� cau��i tu lucruri despre ei. Dar ce vei g��si, dac�� faci asta prin c��ut��ri online, unde ei în��i��i sau rivalii lor pot manipula rezultatele? Ce profil au candida��ii "pe Google"?Iat�� ce am g��sit noi, la o c��utare rapid��, cu câteva zile înaintea alegerilor
Preziden��iale f��r�� dezbatere? Ceva-ceva tot va fi: Cel pu��in jum��tate dintre principalii candida��i - în confruntarea de disear�� la Europa FM Trei candida��i au confirmat, pân�� joi dup��-amiaz��, c�� vor participa la singura dezbatere organizat�� înaintea primului tur al alegerilor preziden��iale, programat�� de Europa FM în aceast�� sear��. Dan Barna, Theodor Paleologu ��i Kelemen Hunor ��i-au anun��at prezen��a. Moderatorul dezbaterii, Moise Guran, a spus c�� nu va dezv��lui, pân�� la începutul transmisiei, lista complet�� a participan��ilor.
Un reprezentant al viitorului proprietar al Pro TV s-a întâlnit cu membrii CNA. El a dat asigur��ri c�� noul ac��ionar nu se va implica în zona de con��inut a postului Viitorul proprietar al Central European Media Enterprises (CME), implicit al Pro TV, a avut deja o întâlnire, de curtoazie, cu membrii CNA, scrie Paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, reprezentantul PPF, fondul de investi��ii care a cump��rat compania-mam�� a Pro TV, a dat asigur��ri în cadrul întâlnirii de la Consiliul Na��ional al Audiovizualului c�� noul ac��ionar nu se va implica în zona de con��inut a postului de televiziune.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by