MEDIA & PUBLICITATE
Parlamentarii audiază marți pe candidații pentru membrii CNA și pentru șefia Agerpres și ASF Membrii comisiilor pentru buget și politică economică ale Camerei Deputaților și Senatului îi vor audia, marți, de la ora 10.00, pe candidații pentru numirea Consiliului ASF. În comisiile de Cultură vor fi audiați candidatul pentru șefia Agerpres și candidații pentru CNA, potrivit Mediafax.
Directorul Agerpres Alexandru Giboi își anunță demisia, la două săptămâni după ce se declara demis Alexandru Ioan Giboi, cel care a condus agenția națională de presă Agerpres în ultimii 5 ani, a publicat luni, pe Facebook, demisia sa din această funcție începând cu data de marți, 13 noiembrie. Demisia, transmisă Guvernului și celor două Camere ale Parlamentului, vine la două săptămâni după ce Giboi, aflat interimar în funcție de la începutul anului, anunța că ar fi fost "demis".
Zeci de ziariști - protest după ce o autoritate a statului a cerut RISE Project să-și dezvăluie sursele: "Atac la libertatea presei" Câteva zeci de ziariști solicită, într-un protest difuzat luni, "tuturor forțelor democratice și persoanelor de bună credință să condamne cel mai recent atac împotriva libertății presei din România", anume cererea adresată RISE Project de către o instituție a statului, să dezvăluie sursele în investigația "Valiza-Teldrum".
QMagazine, articol-omagiu pentru Viorica Dăncilă: Premierul-minune în țara m...iștilor, un om normal într-o lume anormală QMagazine, revista Florianei Jucan, publică un articol-omagiu dedicat Vioricăi Dăncilă, „premierul-minune” și „un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban” care a avut însă ghinionul să pice într-un „univers aberant” al românilor care au un comportament „colectiv adolescentin”, respectiv, după cum ne informează autoarea, „arogant și depresiv, agresiv și defetist, în același timp; temerar, când este vorba de a începe, și fatalist, când este vorba să termine treaba”.Relația Q Magazine cu Guvernul nu se rezumă doar la asta. Secretariatul General al Guvernului a cumpărat în februarie 30 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine. Albume au mai cumpărat, în noiembrie și decembrie anul trecut, și Ministerul Turismului(50), Primăria Sectorului 5(100) și RAR(50).
​​VIDEO Jurnalistă RISE Project: Interesul public apare în toate legile invocate de cei care amenință în urma anchetelor Tel Drum / Povestea investigației legate de valiza "obținută prin metode pur jurnalistice" Toate legile care vizează procesarea datelor personale includ prevederi clare ce vizează activitatea jurnalistică, arată, într-un interviu acordat HotNews.ro, Elena Dumitru, jurnalist RISE Project și unul dintre semnatarii anchetei #Teleormanleaks, publicată la începutul săptămânii. După ce o autoritate a statului a amenințat RISE cu o amendă de 20 de milioane de euro și a cerut să deconspire sursa în dezvăluirile privind Tel Drum, ziarista declară că "tot ce publicăm considerăm că o facem în interes public. (...) Interesul public e prevăzut în toate legile invocate atât de autoritate ".Vezi ce spune jurnalista RISE Project despre amenințările și somațiile primite de la autorități, dar și despre despre ancheta ce va continua, în cazul "valizei obținute prin metode pur jurnalistice"
#TeleormanLeaks RISE Project: Gruparea „Dragnea” încearcă să ne intimideze. Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mil. euro Publicația de investigații RISE Project anunță joi că a primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks. Potrivit celor de la RISE Project, instituția îi „amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice”.Liviu Dragnea, întrebat despre implicarea sa în notificarea trimisă Rise Project: „Îmi place de cei de la Rise și când sunt penibili / Habar nu am despre acest demers”
webPR 10 ziariști români la Bruxelles Programul Bursele JTI pentru Jurnaliști – ediția 2018-2019 a desemnat 10 câștigători care vor participa la stagiul de pregătire în cadrul unor instituții și organisme europene, pe timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Cei 10 ziariști vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, precum și la alte autorități, organizații sau firme relevante.
Știrile false în alegerile din SUA. Oxford: E mai rău ca în 2016 Volumul de știri false, senzaționaliste sau conspiraționiste care au circulat în rețelele sociale în perioada premergătoare alegerilor de mijloc de mandat pentru Congresul SUA a fost mai mare decât în campania pentru prezidențialele din 2016, câștigate de Donald Trump, arată o cercetare a Institutului pentru Internet al Universității din Oxford. Fenomenul crește în pofida eforturilor depuse în ultimii ani de media, de instituțiile publice și de corporațiile de tip Facebook de a reduce fenomenul fake news.
webPR Concursul Național "Tânărul Jurnalist al Anului 2018" aniversează 20 de ani Fundația Freedom House România este în plină pregătire a ediției aniversare a Concursului Național "Tânărul Jurnalist al Anului". Aniversăm 20 de ani – o vârstă rotundă, primii laureați fiind desemnați în 1998 – și 18 ediții desfășurate. Concursul a ajuns astfel la vârsta maturității, venind cu obișnuitele premii de 1.000 de euro acordate tinerilor jurnaliști de presă scrisă și online, sub 35 ani, viitoare modele și mentori în meserie.
VIDEO PressOne a făcut cadou HotNews.ro o statuie: „Să trăiasca (și) capra vecinului!” Atmosfera de pe Calea Victoriei din Capitală a fost animată marți dimineață de o apariție inedită - statuia unei capre. Nu este vorba despre alți bani împușcați de Primăria Capitalei, nici un semn secret al statului paralel sau un mesaj pentru Rise Project, care are redacția în zonă. Colegii de la PressOne ne-au făcut statuie în cadrul unei campanii anti-invidie, intitulată  ”Trăiască capra vecinului”. HotNews.ro a fost recompensată pentru că de 19 ani aduce „cel mai rapid știri verificate”. 
UPDATE Jurnalistul Vlad ​​Petreanu: Cine sunt parlamentarii care au reclamat spotul "Copiii referendumului" al agenției Papaya / Publicitarul Tiderle: Autoritatea pentru Protecția Copilului putea să le răspundă simplu și rapid Spotul "Copiii referendumului", realizat de agenția Papaya înainte de referendumul privind definiția familiei a fost reclamat de 15, nu de 13 parlamentari, iar cei mai mulți sunt de la PNL, scrie jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său. Marți dimineață, șeful agenției Papaya, Robert Tiderle, este convocat la poliție să dea explicații în acest caz, după cum HotNews.ro a scris vineri.UPDATE La ieșirea de la audierile ce au avut loc marți dimineață la poliție, Robert Tiderle, șeful agenției Papaya, a spus că "poliția s-a comportat foarte ok" și că "singura care nu și-a făcut treaba e Autoritatea pentru Protecția Copilului".
Licitație de 10 mil. lei organizată de ministerul condus de Rovana Plumb pentru o campanie de publicitate a fondurilor europene, inclusiv cu spot-uri difuzate pe televiziuni de știri Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb, organizează o licitație de 10,8 milioane de lei pentru o campanie de publicitate care să promoveze tocmai fondurile europene, relatează G4Media.ro. Publicația citată scrie că, potrivit anunțului publicat pe portalul de licitații electronice (SICAP), mare parte a sumei este destinată realizării și difuzării de spoturi publicitare video la trei posturi TV de știri cu acoperire națională.
Publicitar chemat să dea socoteală la poliție pentru un spot anti-referendum, la sesizarea a 13 parlamentari ​Robert Tiderle, managerul agenției de publicitate Papaya, ce a realizat clipul "Copiii referendumului" ce îndemna la boicot în referendumul privind redefinirea familiei în Constituție, este chemat marțea viitoare la poliție pentru a da lămuriri în privința acestui spot, în urma unei reclamații depuse de 13 parlamentari.
Iohannis a promulgat legea ce obligă televiziunile să subtitreze și filmele românești Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive, transmite Agerpres.
Primăria Capitalei promovează Bucureștiul cu ajutorul influencerilor străini. În program - tururi istorice, experiențe culinare, dar și petreceri "gothic circus" Bucureștiul este promovat ca destinație turistică printr-un program adresat "influencerilor" străini și derulat de Primărie, prin  Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în perioada 2-5 noiembrie. Potrivit unei informări de presă, este vorba despre a patra ediție a proiectului "Experience Bucharest", ce include atât elemente standard pentru programe de promovare - tururi cu tematică istorică sau culinară - cât și petreceri, inclusiv una cu acces 18+ , găzduită de un mare club bucureștean.
Digi lansează un nou post de radio în București - Chill FM Grupul Digi - RCS&RDS lansează la 1 noiembrie un nou post de radio, Chill FM 103.8. Potrivit companiei, radioul se poziționează ca unul "dedicat deconectării de la ritmul galopant al orașului și va difuza non-stop muzică chill out".
Ce se întâmplă cu conducerea agenției naționale de presă Agerpres, la finalul interimatului asigurat de Alexandru Giboi Directorul agenției naționale de presă Agerpres, Alexandru Ioan Giboi, a scris luni seară pe Facebook că a "aflat" din presă că ar fi fost demis, în condițiile ar fi primit OK-ul de la Liviu Dragnea să stea în funcție până în decembrie. Procedurile de înlocuire a șefului agenției de presă sunt, însă, mult mai complicate. Ce s-a întâmplat?
Alexandru Ioan Giboi susține că a fost demis de la conducerea Agerpres / ”Nu am știut că voi fi înlocuit. Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial” Directorul general al Agerpres, Alexandru Ioan Giboi, susșine că a fost demis din funcție. Anunțul a fost făcut de Giboi pe pagina sa de Facebook susținând că a aflat de demiterea sa  de la doi colegi din presă. ”Nu am știut că voi fi înlocuit. Nu am fost anunțat de nimeni, nici oficial nici neoficial. L-am anunțat pe dl Liviu Dragnea, în data de 16 octombrie, că voi demisiona de la conducerea Agenției la începutul lunii decembrie”, a scris Giboi pe Facebook.
Cursdeguvernare.ro lansează publicația tipărită Cronicile: Începe cu nr. 100 și va termina cu primul număr, peste 25 de ani Site-ul cursdeguvernare.ro a lansat o publicație tipărită, intitulată "Cronicile Curs de Guvernare", complet diferită de cea online și care, după cum se prezintă, e complet diferită de ceea ce există acum pe piață: începe cu numărul 100 și va ajunge la nr. 001 peste 25 de ani. Publicația tipărită este una de analize ce își propun să prezinte contextul și efectele lucrurilor care se petrec în drumul României "către țara pe care o visăm cei mai mulți dintre noi".
Antena 3 anunță că îl dă în judecată pe Adrian Țuțuianu, după înregistrările difuzate de România TV Postul de televiziune Antena 3 anunță vineri, într-un comunicat de presă, că îl va acționa în instanță pe senatorul PSD Adrian Țuțuianu și că va cere despăgubiri de 2 milioane de euro. Anunțul vine după ce România TV a difuzat joi seară o nouă înregistrare în care susține că Țuțuianu dezvăluie, între altele, că la Antena 3 s-ar fi plătit 2 milioane euro pentru a nu mai fi primiți în emisiuni anumiți lideri. Antena 3 susține că toate afirmațiile sunt "complet false".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version