Omniasig
Articol sustinut de OMNIASIG

Ghid de buna practica la volan: Cum ne influenteaza stresul si conditiile de trafic urban capacitatea de a conduce preventiv

de Smile Media
Marţi, 6 Ian 2015 Economie | Omniasig
In Bucuresti, se spune ca o miime de secunda reprezinta, de fapt, timpul dintre momentul in care s-a facut verde la semafor si primul claxon primit de la un sofer grabit. Stresul si nervozitatea excesiva sunt factori care va pot influenta negativ abilitatea de a conduce preventiv, in timp ce riscurile de a produce incidente in trafic, cu consecinte dintre cele mai grave, cresc semnificativ. Mai periculos e faptul ca de obicei stresul sau starile de nervozitate ale unui sofer se pot “transmite" si la alti participanti la trafic.
Proiect sustinut de OMNIASIG

Ghid de buna practica la volan: Cum trebuie abordat un drum cu serpentine

de Smile Media
Miercuri, 17 Dec 2014 Economie | Omniasig
Abordarea unui drum cu serpentine prezinta multe riscuri chiar si pentru soferii experimentati. Conditiile meteorologice, starea precara a unor drumuri, lipsa unor marcaje, toate acest elemente pot provoca insecuritati la volan. Nu trebuie omis si faptul ca in majoritatea scolilor de soferi nu se invata si partea practica de abordare a unor succesiuni de curbe. Accidentele produse pe DN1, de exemplu, un drum national extrem de circulat in timpul weekend-ului, au mai multe cauze, printre care viteza sau depasirile ilegale in curbe, unde viziblitatea este extrem de redusa.
Proiect sustinut de OMNIASIG

Ghid de buna practica la volan: Ce presupune condusul pe timp de noapte

de Smile Media
Luni, 8 Dec 2014 Economie | Omniasig
Unii soferi prefera condusul pe timp de noapte deoarece acesta poate fi uneori mai relaxant datorita, in principal, traficului mai redus. Exista insa si cazuri in care   elemente precum oboseala, care intervine in cazul drumurilor lungi, reprezinta  pericole reale care necesita o atentie sporita la volan.
Proiect sustinut de OMNIASIG

Ghid de buna practica la volan: Cum influenteaza zgomotele din habitaclu abilitatea noastra de a conduce

de Smile Media
Vineri, 28 Nov 2014 Economie | Omniasig
Majoritatea soferilor constientizeaza pericolul cauzat de folosirea telefoanelor mobile in trafic. Dar sunt si alte elemente care va pot distrage atentia, iar consecintele pot fi dintre cele mai grave. Copiii, pasagerii, animalele de companie, muzica, sistemul de navigatie sunt doar cateva exemple ale unor factori care pot contribui decisiv la perturbarea atentiei soferului. Factorii cognitivi contribuie semnificativ la pierderea atentiei la volan, asadar, fara o preventie adecvata, se poate ajunge usor in situatii periculoase.
Proiect sustinut de OMNIASIG

​Ghid de buna practica la volan: Cum ne pregatim masina pentru drumuri lungi pe timp de iarna si vara

de Smile Media
Miercuri, 19 Nov 2014 Economie | Omniasig
Pregatirea unei masini pentru un drum lung este o etapa absolut necesara pentru a evita neplaceri ulterioare care va pot costa timp, bani si uneori, chiar viata. Asa cum, atunci cand va faceti bagajele pentru vacanta aveti grija sa nu uitati lucruri importante de care veti avea nevoie, si masina trebuie pregatita din timp pentru a putea aborda distante lungi fara griji suplimentare. Primul pas, indiferent ca vorbim de iarna sau vara, este sa va duceti masina intr-un service autorizat pentru a fi verificata de un specialist. Sunt insa unele verificari pe care le puteti face chiar dvs..
Proiect sustinut de OMNIASIG

Ghid de buna practica la volan: Sofatul in conditii meteo nefavorabile

de Smile Media
Miercuri, 12 Nov 2014 Economie | Omniasig
Uneori chiar si cei mai experimentati soferi pot avea probleme in a controla masina atunci cand conditiile meteorologice sunt nefavorabile, mai ales daca nu se respecta cateva reguli elementare de preventie. Dar, uneori, nepravazutul poate aparea, chiar daca se iau toate masurile de preventie necesare. Ce masuri ar trebui, insa, considerate in avans? In acest “ghid de buna practica” va propunem o serie de sfaturi care va pot ajuta sa depasiti unele situatii dificile care ar putea aparea pe sosea.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by